🌷🍂🌷🍂🌷🍂
🍂🌷
🌷
🍂
پیاده شده از فایلهای صوتی حضرت استادآیت الله شجاعی (قدس سره)،با عنوان
#اسرار_فاطمی
🌷 قسمت_هفتم
🍀 مطلب دیگر که حکایت از مقام عنداللهی حضرت زهرا و مقام و منزلت بسیار بالایی نزد خدا دارد این که :
➖ شنیده اید حضرت مریم سلام الله علیها منزلت بالایی داشته و خداوند در قرآن از او تعریف کرده است که گاهی نزد او طعام دیده می شد و زکریا که کفیل او بود و کفالت او را بر عهده داشت و خودش هم پیامبر بود سلام الله علیه، می گفت که این طعام از کجاست؟
حضرت مریم تحت کفالت حضرت زکریا بود و در جایگاهی که برایش ساخته بودند و آنجا مشغول عبادت بود؛ گاهی زکریا می آمد آنجا و می دید آنجا غذا هست ؛ جز زکریا هم کسی به آنجا نمی آمد، کسی بنا نبود بیاید؛ آنجا منقطع بود؛ فقط حضرت زکریا سر می زد و برای امورش کفالت داشت؛ زکریای پیامبر گاهی می آمد آنجا می دید غذا هست ، غذای عادی نیست؛ سؤال می کرد از کجا آمده؟ « أنّی لَکِ هذا ؟».
قالت : « وَ مِن عندِ الله » ،می گفت: « این از ناحیه ی خداست.»
یعنی طعامهای غیبی برایش می آمد؛ این در حالات حضرت مریم هست؛ در قرآن هم هست؛ از منزلت بالای حضرت مریم سرچشمه می گیرد.
@tazkiyehamaly
➖ در خصوص حضرت زهرا سلام الله علیها روایت این است که:
رسول اکرم صلّی الله علیه و آله و سلم چند روزی بر ایشان گذشت، غذا و طعامی پیدا نکرد. « حتّی شَقَّ ذلک علیه » ؛ خیلی گرسنه ماند. سخت شد. به منزل زنان خود سر زد غذایی نبود؛ چیزی نبود؛ آمد به منزل حضرت زهرا گفت: « یا بنیّة هل عندک شیء آکل » ؟ ؛ دخترم نزد تو چیزی هست من بخورم؟ « إنی جائعٌ » ؛ من گرسنه هستم.
قالت: « لا و الله بنفسی أنت و أمّی » ؛ گفت: نه به جانم قسم ، به خدا چیزی نیست.
رسول الله بیرون رفت. وقتی رسول الله رفت زنی آمد؛ به صورت ظاهر زن بود؛ جاریه ای بود؛ کنیزکی بود و دو تا قرص نان آورد و کمی گوشت، داد به حضرت زهرا. « فأخَذَتهُ منها و وَضَعَته تحت جَفنَةٍ » ؛ حضرت زهرا آنها را گرفت و گذاشت داخل یک کاسه و رویش چیزی کشید.
➖ حضرت زهرا خیلی مسرور شد که این را برای پدرش که گرسنه بود ذخیره می کند؛ که گفت: « والله لأوثرنَّ بها رسول الله علی نفسی و غیری» ؛ ظاهراً خودشان هم گرسنه بودند: قسم به خدا من این را ایثار می کنم و به رسول خدا می دهم.
« و کانوا مُحتاجین علی شُعبَةٍ من طعامٍ » ؛ خودشان محتاج بودند به این که طعامی بخورند؛ گرسنه بودند؛ خودش و بچه هایش.
« فبعثَ حَسَناً أو حُسَیناً إلی رسول الله » ؛
بعد، یا حسن یا حسین را سلام الله علیهما دنبال رسول الله فرستاد.
« فرَجَعَت رسول الله » ؛ رسول الله بازگشت.
« فإذا هی مَملُوَّةً خُبزاً و لَحماً » ؛ حضرت زهرا آن را که اول دو قرص نان بود و کمی گوشت، وقتی روکش این کاسه را برداشت دید که پر از نان است و پر از گوشت.
« فلمّا نظرت إلیه » ؛ خود حضرت زهرا وقتی نگاه کرد : « بُهِتَت » ؛ مبهوت شد. چه شد؟ چطور شد؟
« و عَرفت » ؛ فوراً دانست که : « إنّه من عند الله » ؛ این چیز معمولی نبوده؛ از نزد خدا بوده.
« فحمدَتِ الله و صلّت علی نبیّ الله » ؛ حمد خدا را گفت و صلوات بر رسول گفت؛ « فقدّمت إلیه » ؛ آن را نزد پدرش آورد. رسول الله وقتی غذا را دید : « حَمِدَ الله » ؛ خدا را حمد کرد ؛ « و قال » ، شبیه آنچه زکریا به مریم می گفت فرمود: « أنّی لکِ هذا ؟ » ؛ این غذا را از کجا آوردی؟ « قالت : هو من عند الله » ؛ گفت که از نزد خداست. « إنّ الله َ یَرزُقُ من یشاء » ؛ خدا بخواهد به هر کسی رزق او را می رساند.
➖ رسول الله فرستاد « إلی عَلیٍّ » ؛ رسول الله شاید توجه داشت که حضرت علی سلام الله علیه هم گرسنه است، « فبعث رسول الله إلی علیٍّ فدعاه و أحضره » ؛ دنبال علی فرستاد که حضرت علی هم بیاید با هم بخورند؛ حضرت علی را احضار کرد؛ او هم آمد : « و أکل رسول الله و علیّ و فاطمة و الحسن و الحسین » ؛ همه از آن غذا خوردند و جمیع زنان پیامبر هم خوردند «و جمیعِ أزواجه و شبعوا » ؛ همه هم سیر شدند؛ غذا برای بعد هم ماند . مدتی خوردند؛ حتی حضرت زهرا سلام الله علیها از آن غذا به همسایه ها هم داد.
✅ این هم نکته ای از منزلت حضرت زهرا سلام الله علیها نزد خداوند که طعام آمدن از بالا بود.
ادامه دارد...
✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟
⚜ بیانات حضرت آیت الله شجاعی (قدس سره الشریف)
⚜ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟
🌷🍂🌷🍂🌷🍂
🍂🌷
🌷
🍂
پیاده شده از فایلهای صوتی حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی (قدس سره) با عنوان
#اسرار_فاطمی
💐 قسمت_هشتم
⭐️بِسمِ اللهِ الرّحمن ِ الرّحیم⭐️
🍃 أللهم صلّ علی فاطمةَ و أبیها و بعلِها و بَنیها و السّرِ المُستَودَعِ فیها بعدد ما أحاط َ بهِ علمُک.
🍃 و صَلِ علَی الجوهرةِ القُدسیَّة فی تعیُّنِ الإنسیّة ، صورةِ النَّفسِ الکُلیّةِ ، جوادِ العالمِ العَقلیّةِ ، بِضعَةِ الحَقیقةِ النَّبویّةِ ، مطلع الأنوارِ العلویّةِ ، عینِ عیونِ الأسرارِ الفاطمیّة ، النّاجیةِ المُنجیّةِ لِمُحبّیها عن النّار ، ثمرة شَجَرة الیقین ، سیدة نساء العالمین ، المعروفة بالقَدْر ، المجهولةِ بِالْقَبرِ ، قُرّةِ عین الرَّسولِ ، الزَّهراءِ البتول
➖ در اینجا یک لطیفه ای را اشاره می کنم:
آمده است که حضرت زهرا سلام الله علیها در زمانی ، قرارداشتند؛ یک وقتی بعضی از جهّال، وقتی رسول الله را صدا می زدند، بر اساس آن جاهلیت، یا آثار جاهلیّت، از کبرو فخر و اینها، وقتی می خواستند رسول الله را صدا بزنند، ندا کنند، نوعی صدا می زدند که یک نوع جسارت بود به حضرت محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم.
آنوقت خدا از این نهی کرد.
@tazkiyehamaly
➖ در سوره ی نور، آمده است:
« لا تَجعَلوا دُعاء الرّسول بینکم کدُعاء بَعضِکُم بَعضاً »؛ آیه ی 63 نور
یعنی وقتی که رسول الله را می خوانید، صدا می زنید، اینطور نباشد که همدیگر را صدا می زنید؛ با ادب باشد؛ خب خدا حساب خاصی بر رسول خدا داشت که در جای خودش صحبت کردنی است.
این نهی آمد.
خدا فرمود: وقتی رسول الله را ندا می دهید ، مانند ندای همدیگر نباشد.
این نهی که آمد، فاطمه ی زهرا تا آن روز ، رسول خدا را « یا أبة» می گفت. یعنی : « ای پدر » .
فاطمه ی زهرا هم ترسید از این که نکند حالا این ( آیه ) که به همه خطاب می کند که رسول الله را مانند همه صدا نزنید ؛ خب این هم باید بگوید: « یا رسول الله »؟ ؛ « یا ابة » نگوید. پدر نگوید. از این آیه که نازل شد، ترسید.
➖( حضرت فاطمه ) بعد از این که این آیه را شنید، ترسید و بعد تصمیم گرفت که « یا رسول الله » بگوید.
در همان مرحله ی اول که با رسول الله مواجه شد، گفت: « یا رسول الله » . ( خود فاطمه این را نقل می کند) می گوید:
من این آیه را که شنیدم، بعداً تصمیم گرفتم « یا رسول الله » بگویم. « یا أبة » نگویم.
می گفت که، بعد از شنیدن آیه، « یا رسول الله » می گفتم؛ یک بار، دوبار، سه بار گفتم؛ ولی هر بار که گفتم دیدم رسول الله اعراض می کند. من می گویم: « « یا أبة » ؛ سه بار گفتم : « یا رسول الله » ؛ در هر سه بار دیدم که رسول الله از من اعراض کرد. در بار سوم که از من اعراض کرد، دوباره رو به من کرد و گفت:
" یا فاطمه؟ آن آیه که شنیدی در خصوص تو نیامده است؛ در خصوص اهل تو هم نیامده است؛ در خصوص نسل تو نیامده است. تو از منی و من از توأم. پدر بگو. إنّها أنزلت فی أهل الجفاء و الغلظة ؛ این آیه در خصوص اهل جفا و غلظت آمده و آنها باید اینجور رفتار بکنند. تو همان « یا أبة » بگو. "
این هم حکایتها دارد.
ادامه دارد...
✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟
⚜ بیانات حضرت آیت الله شجاعی (قدس سره الشریف)
⚜ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟✨🌟
🌷🍃✨🌷
🍃✨
✨
🌷
#تذکرات_اخلاقی
حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) :
#اسرار_فاطمی
🌴 رسول الله "صلی الله علیه و آله و سلم "فرمودند ؛ چرا دختر من فاطمه نامیده شده؟
خدا فاطمه"سلام الله علیها " را و آنها را که فاطمه"صلوات الله علیها " را دوست میدارند از آتش چه می کند؟نجات می دهد.
🌴 این عالم سنی می گوید.. فَطَم فاطمه و فَطم مُحِبیها عن النار...
البته محبیها، محب به معنی کلمه است نه محبّ ادعایی. آنکه مُحب است، و بر اساس محبت واقعیش، با آن روش پیش می رود که رضایت حضرت فاطمه زهرا "سلام الله علیها" در آن است.
🌴 اینجا باز اشتباه نکنید،...
محبتهای ادعایی یک چیز است ، حقیقت محبت یک چیز دیگر است. محبت ادعایی را خیلی ها دارند ، حقیقت محبت را کم دارند.
کم هستند کسانیکه محب حضرت فاطمه زهرا "سلام الله علیها"، هستند، یا محب امیرالمؤمنین "علیه السلام" ، و یا محب حضرات دیگر هستند،اما محبتشان حقیقت دارد!!!
@tazkiyehamaly
🌴 محبت یک چیزیست که اصل دارد، حقیقت دارد، احکام دارد، خواستید بفهمید ، محبت دروغ و ادعاعی چیست و محبت حقیقی چیست؟
برگردید در همین محبتهای معمولی که برای خودتان هست ، یک محاسبه ای بکنید، شما مثلا اگر به بچه خودتان محبت داشته باشید ،که دارید ، کسانیکه بچه دارند، محبت وقتی دارید هیچوقت راضی نمی شوید آن بچه ای که آن سوزش محبت را در دل خود نسبت به او احساس می کنید ، به حکم محبت ، هیچ وقت راضی نمی شوید ، کاری بکنید که بچه خودتان ناراحت بشود.
🌴 اگر من و شما معصیت بکنیم ، حضرت زهرا "سلام الله علیها" خوشحال می شوند ، یا ناراحت می شوند ؟...
اگر کسی معصیت بکند ، من ، شما ، هرکس ، بر اساس شناخت ناقصمان ، حتی، که از حضرت زهرا "سلام الله علیها" داریم، از معصیت کار ، حضرت زهرا "سلام الله علیها" خوشحال می شوند یا ناراحت؟!
ناراحت می شوند...
می شود شما حضرت زهرا سلام الله علیها را دوست بدارید، بعد کاری کنید، که ایشان سخت رنج ببرند؟!!!
منبع : #فایل_صوتی قسمت پنجم
#اسرار_فاطمی
@tazkiyehamaly
🌷🍃✨🌷🍃✨🌷🍃✨
کانال تزکیه عملی
ایتا :
@tazkiyehamaly
سروش :
http://sapp.ir/tazkiyehamaly
🌷🍃✨🌷
🍃✨
✨
🌷
#تذکرات_اخلاقی
حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) :
#اسرار_فاطمی
🍀 این یکی از خصوصیات حضرت زهرا "سلام الله علیها" ، یک کلمه دعا نکردند . و الا اگر دعا می کردند ، همه مصائبی که برای ائمه پیش ٱمد و در خصوص هر چه که می خواست دعا می کرد و به طوری خودشان فرمودند ؛ دعایشان را به سرعت اجابت یافته می یافت ، اما رضای به قضا ، مسئله ای است که من و شما نه می فهمیم و نه اهلش هستیم.
🍀 قبلا هم گفته ام ، (اینجور دعا هم) ، ناشیگری نکنید، یک وقتی از خدا بخواهید. یک وقتی به خدا بگویید من چه هستم ؟ من راضی به قضای تو هستم . این را نگویید من و شما اهلش نیستیم ،
بعضی ها توجه نمی کنند ، یک وقتی می بینید اصرار می کنند ، اصرار می کنند ، بعد هم اصرار کردند ، مسائلی پیش می آید ، تحملش را ندارند ، و نه تنها دنیا ، بلکه آخرتشان را هم چه می کنند ؟ از دست می دهند.
@tazkiyehamaly
🍀 من و شما باید از خدا بخواهیم « ربنا لا تحملنا ما لا طاقة لنا به »
[خدایا آنچه را که طاقتش را نداریم برای ما پیش نیاور ]
🍀 اما این مسئله ی بالاست ، این را توجه داشته باشید ، خیلی مسئله بالاست.
فلذا..( این را خوب یادتان باشد ) یکی از شرایط اساسی و ارکان جدی این حقیقت، که شیطان به کسی اصلاً راه نداشته باشد...عبارت است از اینکه آن شخص چه باشد؟ راضی به قضا باشد.
وقتی رضای به قضا در انسان نبود ، راه شیطان از این بُعد باز است.
حالا ابواب دیگر، در جای خود محفوظ است.
منبع : #فایل_صوتی قسمت هشتم #اسرار_فاطمی
@tazkiyehamaly
🌷🍃✨🌷🍃✨🌷🍃✨
کانال تزکیه عملی
ایتا :
@tazkiyehamaly
سروش :
http://sapp.ir/tazkiyehamaly
⚜🌸⚜🌸⚜🌸⚜🌸
🌸⚜🌸⚜🌸
⚜🌸⚜
🌸
#تذکرات_اخلاقی
حضرت آیت الله محمد شجاعی (قدس سره الشریف)
🌳 انسان چه بخواهد و چه نخواهد بسوی خدا سائر و صائر است ، چه معتقد باشد چه نباشد ، چه فاسق و فاجر باشد چه مؤمن باشد ، همگی أَلَا إِلَى اللَّهِ تَصِیرُ الأمُورُ : یعنی بازگشت همه بسوی خداست .
می فرماید : " شما در این بازگشت به سوی خدا نباید دلتان تمام معنا اسیر مباحات باشد ".
🌲 این نکته عمیقی است که این فکر را نداشته باشید که (مبصلا) در مباحات غرق شوید , که آن لذات مباح را حتی در اوقاتی که به آن مشغول نیستید هم فکر ما و شما را مشغول کند , یعنی در ۲۴ ساعت شبانه روز انس و لذت بردن از مباحات را داشته باشیم و روح و دلمان دائم آنجا باشد و منتظر آن لذت باشیم یا مدام تدبیر کنیم که به لذات مباح برسیم و یا روحمان متوجه آن لذات باشیم که در اینصورت روح ما مدام گم شده و غرق در این مباحات شده و مشغول آن است .
@tazkiyehamaly
🌴 آنها که وَلاَ الضَّالِّینَ را میخوانند , این ناله ها را دارند که در درون و بیرون در این گیرها هستند ؛ یکی قرآن را نمی شناسد و در ضلالت است ولی دیگری اینچنین است که قرآن را می شناسد ولی در مباحات غرق و گم شده و اینچنین در ضلالت است ، این حالت یک وقتی دامنگیر من و شماست .
🌵 " البته قبل از اینکه ترک گناه بکنید و واجبات را انجام بدهید, اینرا می گوئیم که اول مباحات را ترک کنید که در غیر این صورت نتیجه ای نخواهد داشت ".
اینرا نمیخواهم بگویم که روح شما کمی از دنیا و مباحات انقطاع داشته باشد و با خدا انس داشته باشد و در روح شما انس و انجذابی بسوی خدا باشد , بلکه سعی کنید که اقلا یکی از دهها خواسته ای که وجود شما را گرفته این خواست باشد ، یعنی خواست خدا هم جایی در بین خواسته های شما داشته باشد و این طور فکر کنید که این دنیا به درد نمیخورد ، این لباس و آن منزل و آن مقام دنیا و ... چیست که مرا مشغول می کند ؟ فکرتان این باشد که نظری هم از خدا در دست بیاورید و این مسئله هم جایی در روح شما داشته باشد .
@tazkiyeyamaly
منبع : جزوه #سخن_عشق حضرت استاد
صفحه ۷ و ۸
🌸⚜🌸⚜🌸⚜🌸⚜🌸
💥 بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رحمه الله علیه )
💥 کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌸⚜🌸⚜🌸⚜🌸⚜🌸
🌾🍃🌾🍃🌾
🍃🌾
🌾
🍃
#بقيةالله
⚜ قسمت اول
حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) :
معنای #بقيةالله چیست؟
✨ ذکر نام امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) براساس روایات تحریم شده است و باید باید با القاب از ایشان یاد کنیم. این عدم جواز سرّ عجیبی دارد و این مجال برای شرح آن اندک است.اینک پیرامون یکی از القاب آن حضرت یعنی" بقیة الله" سخن می گوییم. هر چند به یک معنی کلی رسول خدا(صلی الله علیه و آله) و همه ی ائمه علیهم السلام " بقیة الله " اند ; ولی این لقب به امام زمان(سلام الله علیه) اختصاص یافته است.
🌸 این اطلاق و انتساب طبق مطالبی که در بحث " ولایت تکوینی " مطرح است، تفسیر شده و تا حدّی توجیه و تعریف درستی تلقی می شود. توجه به چند نکته – که به تفضی در مباحث "ولایت تکوینی " پیگیری شده و در اینجا به اختصار و اشاره طرح می گردد- ما را در فهم بهتر مسئله مدد کار خواهد بود.
ادامه دارد...
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
✨ بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (قدس سره الشریف)
✨ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
🌾🍃🌾🍃🌾
🍃🌾
🌾
🍃
#بقيةالله
⚜ قسمت دوم
حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) :
معنای #بقيةالله چیست؟
🖋نکته ی یک :
✨مخلوق اول✨
ذات غیبی حضرت حق- که در عالم اسماء ، در مظاهر اسماء یا ظهورات اسماء تجلی می یابد- به وجود جمعی واحد در یک حقیقت جلوه می کند. این وجود جمعی واحد همان" مخلوق اول " یا " مثل اعلی " یا " روح اعظم " یا " وجه الله " و یا ... است که بهترین خصوصیت از خصائص وجودی او، بی واسطه بودن و دیگری حکایتگری به بهترین صورت و کامل ترین وجه از حضرت حق می باشد.
"مخلوق اول " مخلوقی است که در مخلوق بودن در حد کمال بوده و اسمای حسنای حق در وجود او به خوبی تجلی یافته است. این تجلی چنان است که شهود او ، شهود حق است ؛ جمال و جلال مطلق را نشان می دهد و جلوه ی تام حضرت حق می باشد.
ادامه دارد...
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
✨ بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (قدس سره الشریف)
✨ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
🌾🍃🌾🍃🌾
🍃🌾
🌾
🍃
#بقيةالله
⚜ قسمت سوم
حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) :
معنای #بقيةالله چیست؟
🖋نکته ی دو:
✨معصومان مصداق حقیقی اولین مخلوق✨
🌿 قرآن،روایات،دعاها و زیارات معتبر حکایتگر آن است که اولین مخلوق خداوند انسان کامل بوده که بر وجود گرامی حضرت رسول (صلی الله علیه و آله )و اهل بیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) منطبق است.
آنان به بهترین صورت و کامل ترین وجه،حکایت از حق و صفات کمال او می کنند،و آئینه وار خداوند را با همه اسماء و اوصافش به خوبی نشان می دهند.
حضرات معصومین فانی در شهود ذات اقدس خداوندند و نه تنها خویش بلکه توحید و فنای خود را نیز نمی بینند.
@tazkiyehamaly
🌿 باید دانست که خاندان عصمت و طهارت -با استفاده از احادیث شریف-همه یک نورند و تفاوت تعابیر روایات که برخی اولین مخلوق را نور حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) و پاره ای،نور آن حضرت و ائمه هدی (علیهم السلام) دانسته اند،بر کثرت و غیریت این انوار طاهره دلالت نمی کند.
در مقام وحدت نوری (مخلوق اوّل)کثرتی نیست تا یکی اوّل و دیگری دوم باشد پس رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) اولین صادر است و خاندان نبوی علیه السلام در مقام وحدت نوری، با آن حضرت متحدند.
در این صورت همه ی آنان به عنوان نور واحد و جامع،اولین صادر یا مخلوق خواهند بود.
ادامه دارد...
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
✨ بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (قدس سره الشریف)
✨ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
🌾🍃🌾🍃🌾
🍃🌾
🌾
🍃
#بقيةالله
⚜ قسمت چهارم
حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) :
معنای #بقيةالله چیست؟
🖋نکته ی سه :
✨ تجلی نور معصوم درجسم مستعد✨
🍃 " نور معصوم " اوّلین مخلوق است و قبل از همه ی مخلوقات دیگر موجود بوده و هر وقت ماده-با ترکیب و استعداد خاص-خود را درمعرض تابش آن قرار دهد و با آمادگی پذیرش آن،در برابر این نور قرار گیرد،در وی تجلی می کند.
ترکیب بدنی مخصوصی که با مشخصات خاص خود،در زمان و مکانی خاص،آماده پذیرش مخلوق اوّل " نور معصوم " و تجلّی آن است؛در زمان مشخص و معین این نور را می پذیرد و در این زمان،" نور معصوم " در آن می تابد و جلوه می کند. این زمان خاص، زمان همین " تجلی به خصوص " است.
🍃 حقیقتی که متوجه این ترکیب مخصوص در این زمان خاص گردید،قبل از همه ی عوالم و قبل از زمان و مکان،وجود پیدا کرده و خلق شده است.البته تجلی آن در این ترکیب،در زمان مخصوص انجام می گیرد،آن هم به لحاظ آمادگی این ترکیب در این زمان.
ادامه دارد...
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
✨ بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (قدس سره الشریف)
✨ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
🌾🍃🌾🍃🌾
🍃🌾
🌾
🍃
#بقيةالله
⚜ قسمت پنجم
حضرت آیت الله محمد شجاعی (ره) :
معنای #بقيةالله چیست؟
🖋نکته ی چهارم :
✨ظهور مخلوق اوّل در ترکیب بدنی با مشیّت حق ✨
🍀 مخلوق اوّل یا روح اعظم یا حضرات معصومین علیهم السلام در ترکیب بدنی و زمینی با ظهور تمام ظاهر می شوند،بر این اساس رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ظهور همان مخلوق اول در زمین است،علی علیه السلام نیز چنین است تا حضرت ولی عصر (عج الله تعالی فرجه الشریف)
🍀 امّا ظهور آنان در ترکیب زمینی و مادی با مشیت حضرت حق است؛یعنی خداوند متعال خواسته تا در این ترکیب ظهور کنند و اگر اراده و مشیت و خواست خداوند متعال نبود،هیچ وقت روح اعظم و نور حضرات معصومین به دلیل فانی بودن در وجه خداوند و به جهت مخلوق اول بودن و از حیث رتبه ی وجودی؛در این نظام اسفل السافلین در ترکیب مادی تجلی نمی گشت و خویش را مبحوس عالم مادی نمی خواست.
@tazkiyehamaly
🍀 به بیان دیگر؛اگر مشیت حق نبود و مخلوق اول و حضرات معصومین به حال و طبع خویش واگذار می شدند، از آنجا که آنان وجه حق بوده و جز فنا در حق مطلب و مطلوبی ندارند و حتی به خویش نیز بی توجه اند، در بدن مادی و زمینی ظهور نمی یافتند و در ترکیب ارضی متجلب نمی گشتند و اگر اراده خداوند بر بقاء ایشان به این صورت محقق نمی گشت،لحظه ای و آنی در این ترکیب مادی قرار نمی گرفتند،چنانکه حضرت علی علیه السلام درباره مؤمنین منقطع و مستغرق در مقام عشق و عبودیت فرموده است:
" و لولا الاجل الذی کتب الله علیهم لم تستقر ارواحهم فی اجسادهم طرفة عین"
" و اگر زمان معینی که خداوند برای ماندنشان در دنیا مقرّر فرموده نبود لحظه ای روحشان در پیکرشان قرار نمی گرفت و مرغ جانشان به سوی ابدیّت به پرواز می آمد."
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
✨ بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (قدس سره الشریف)
✨ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌾🍃🌾🍃🌾🍃🌾🍃
☘️🌙☘️🌙☘️
🌙☘️🌙
☘️
🌙
#ضیافت_حقیقی
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان
قسمت * ۳ *
⚜اهمیت روزهای اول⚜
بسم الله الرحمن الرحیم
🌿 موقعى که روزه می گیرید، شبش، روزش، ساعاتش چگونه باید باشد؟ آن اندازه از آداب که یادگرفته ای اگر آنها را در همان روزهاى اول و مخصوصاً روز اوَل، اگر سعى کردید عمل بکنید دنبالش را هم توفیق خواهید داشت. این چیز عجیب اسرارآمیزى است! بشرط اینکه سعى خودتان را داشته باشید. اما اگر روز اول مخصوصاً و یا روزهاى اول چندان سعى نکردید آنچه را که می دانید از آداب روزه داران، خوب عمل بکنید، #قساوت مخصوصى عاید می شود که بعدش تلاشتان براى مراعات آن آداب چندان به ثمر نمی رسد.
@tazkiyehamaly
🌿 توجه داشته باشید! اگر روزهای اوَل مراعات نکردید، ولو به این شکل که بگوئید: حالا تازه ماه مبارک شروع شده و ما هم سعى می کنیم خوب روزه بگیریم، حالا اوَلش است، چنین و چنان می کنیم، آداب را رعایت می کنیم! [بعدش تلاشتان چندان به ثمر نمی رسد.]
🌿 در گفته ها آمده است و می فهمید که درماه مبارک چگونه باید بود. سعى کنید آنها را عمل کنید. مخصوصاً روز اوَل. اگر چند روز مسامحه بکنید در آنچه که می دانید چگونه باید باشید بعدش یک قساوت مخصوصى انسان را می گیرد این هم یک رمز است.
🌿 چیزهایى که می دانید در ماه مبارک باید انجام دهید آن اندازه که یاد گرفته اید که انسان در ماه مبارک چگونه باید باشد، آدابش چیست، [همان را عمل کنید]....
@tazkiyehamaly
ادامه دارد ...
☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙
✨ بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
✨ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙
☘️🌙☘️🌙☘️
🌙☘️🌙
☘️
🌙
#ضیافت_حقیقی
بیانات آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان
قسمت * ۴ *
⚜اهمیت روزهای اول⚜
🌾 ...در عین حال من به شما توصیه می کنم که دعائى که براى روز اوَل ماه در صحیفه سجادیه هست که از امام سجاد سلام الله علیه دعائى است که در اوَل ورود ماه رمضان یعنى در شروع ماه رمضان حضرت این دعا را می خواند و دعائى است که در اوَل ماه رمضان، در شروع ماه رمضان باید خواند این دعا را الان قبل از این که ماه رمضان بشود به شما توصیه می کنم، زیاد وقت بگذارید، از اوَل تا آخر مکرر مطالعه بکنید. ببینید که آنجا امام در اوَل ماه مبارک از خدا چه خواسته براى ماه مبارک چه خواسته است.
@tazkiyehamaly
🌾 در آن دعا آنچه که انسان باید آن آداب را در روزه داشته باشد رؤسش در آنجا ذکر شده است و شما را آماده می کند که در ماه مبارک روزه بودنتان به آن شکلى که باید باشد رعایت کنید. اگر آن دعا را مطالعه بکنید، حتماً تاکید می کنم، خوب از خدا بخواهید خدایا چنینم بکن، چنانم بکن، از چه چیزها بازم بدار به چه چیز موفقم بکن. همه اش در ارتباط با این است که روزه، روزه باشد و آداب ماه مبارک مراعات بشود. آنچه که از خدا خواستنى است براى ماه مبارک، از آداب آنها را آنجا امام علیه السلام از خدا خواسته و دعائى است که در اوَل ماه مبارک باید خواند، مستحب است که خوانده شود.
🌾 شما هم بخوانید در اوَل ماه مبارک ولى قبلاً چندین بار مطالعه بکنید تا بدانید که در ماه مبارک چه آدابى را باید داشته باشید، دعاى عجیبى است....
@tazkiyehamaly
🌾 .... مخصوصاً باز من تاکید می کنم به چیزى که بارها گفته ام از حالا براى توفیق استغفار که خدا شما را در ماه مبارک، تا حالا که نشده است، بلکه در این ماه مبارک شد مشمول مغفرت قرار بدهد، دعا کنید. این چیزى است که شما ظاهراً تا بحال بدست نیاورده اید، چون کسى که بدست بیاورد آثارش در او معلوم می شود، کسى گناهانش مغفور بشود آثارش بعد از آن در تمام حرکات و سکناتش در وجودش معلوم می شود. ما فعلاً این آثار را در وجود خودمان ندیده ایم.
🌾 ماه مبارک بهترین فصل است، بهترین مقطع است براى این منظور و بندگان خدا اگر در مواقع دیگر موفق نشده اند خودشان را مشمول مغفرت خدا بکنند، سعى مى کنند در ماه مبارک این کار بشود، مشمول مغفرت باشند.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد ...
☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙
✨ بیانات حضرت آیت الله محمد شجاعی (رضوان الله تعالی علیه)
✨ کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙☘️🌙
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۳۸ *
⚜چند نکته درباره #روزه ماه مبارک⚜
✨توجه به #باطن #روزه✨
🎍درخصوص ماه مبارک می خواستم تذکراتى بدهم با مقدمه بسیار مجمل، مطلبم را به شما می گویم و آن اینکه یکى از گرفتاریهاى کلى ما که در ماه مبارک به سراغ ما می آید ـ که از ظهورات و تجلیات هواهاى نفسانى ماست ـ و باید مراقبت بکنیم، این است که ما در عبادات معمولاً سعى می کنیم به صورت ظاهرش بپردازیم و از حقیقت عبادتها ـ که بدست آوردنش و دارا بودنش و تحصیل و اداءاش سخت است ـ معمولاً شانه خالى می کنیم. بطور کلى اینطور است، منظور من در اصل، #روزه است ولى در همه جا این گرفتارى کلى هست.
🎍تکرار می کنم به حکم #هواى_نفس و به اقتضاى هواى نفس من و شما این ابتلاء را داریم که سعى می کنیم در عبادات، صورت ظاهرش را، تصویر ظاهرى اش را که بسیار آسان است انجام بدهیم و اما از حقیقت و #باطن #عبادت که اصلش همان باطنش است و به باطن ما می رسد و همان هم به درد می خورد، معمولاً ما شانه خالى می کنیم. وقتى گفته می شود #نماز بخوانید، از ترس جهنم نماز می خوانیم، ولى صورت نماز را سعى می کنیم بجا بیاوریم که درست باشد ـ از آن مقدماتش گرفته تا طهارتش، وضویش، مکانش و لباسش و قرائتش، آداب ظاهرى اش ـ اما آن باطنى که نماز دارد و ما مکلف به آن باطنش هم هستیم، آن حقیقتى که نماز دارد و ما موظفیم آن حقیقتش را هم به دست بیاوریم، حقیقتش را هم دارا باشیم، حقیقتش را هم اقامه بکنیم، از اینها معمولاً ما شانه خالى می کنیم.
@tazkiyehamaly
🎍 مثلاً وقتى به رکوع می رویم سعى می کنیم همین رکوع باشد، دستها به زانو برسد، کمر چطور باشد، جمله سبحان ربى العظیم و بحمده را چطور بگوئیم، تمام نشده بلند نشویم، بلند شدیم بعد از تمام شدن قد راست باشد و الى آخر. اما توجه نداریم که این ظاهر رکوع است، تحصیل این زیاد مشکل نیست، اصلاً هیچ مشکل نیست! مشکل آنجاست که در رکوع، #دل شما و #روح شما هم در حال تعظیم باشد، دل در تعظیم باشد و بدن تعظیم دل را تصویر بکند. دل تسلیم دربرابر حضرت عظیم باشد یعنى تسلیم در برابر اسم عظیم باشد، دربرابر کبریاى حق باشد. حضرت عظیم، از اصطلاحات است، ما در حضور خدایى که اسماءَش همه جا را پر کرده است و در همه جا حاضر است و ما در محضر، #حضور، یعنى در حضرت خداى متعال هستیم.
🎍 خدا اسماء دارد، با همه اسماءَاش در همه جا حاضر است و ما هم در محضر خدا با همه اسماءَاش هستیم. از جمله از اسماء خدا اسم عظیم است. ما همیشه در حضرت عظیم هستیم یعنى در محضر خداى عظیم هستیم و نمی فهمیم. حالا من نمی خواهم بگویم مسئله رکوع چیست. اگر ما بفهمیم، شما بفهمید باید شب و روز براى همین یکى گریه بکنیم که خدا ما را ببخشد که ما در برابر حضرت عظیم چه جسارتها کرده ایم و می کنیم. حتى آنوقتى که به خدا می گوئیم در محضر خداى عظیم رکوعى می خواهیم بجا بیاوریم، باز دل ما ادب تعظیم را بجا نمیاورد. بدن تصویر می کند، در رکوع طورى، در سجده طورى، در قیام طورى. در همه حرکات نماز که یک صورتى دارد و باطنى دارد، ما فقط صورتش را تصویر می کنیم و از تحصیل باطنش شانه خالى کرده ایم. حتى به فکر این نیستیم که لااقل دلمان را، #فکرمان را فقط چند دقیقه در محضر خدا بحالت حضور فکرى و حضور قلبى جمع کنیم و بدانیم که چه می گوئیم.
🎍 این را ما به دست نمی آوریم و در این باب سعى نمی کنیم. این اندازه بخودمان زحمت نمی دهیم که خودمان را جمع بکنیم و پراکنده نشویم. بدون اداى حداقل باطن نماز، حالا مرتبه بالایش بالاست که در سجده چطور باید باشد، بین سجده چطور، سجده دوم چطور، بلندشدن چطور، در همه عبادات. خلاصه این گرفتارى ماست، ذکر می گوئیم همین طور، دعا می خوانیم همین طور.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۳۹ *
⚜چند نکته درباره #روزه ماه مبارک⚜
#روزه
🌳 در اینجا حالا منظور من #روزه است که این باب هم باب طولانى است که اگر صحبت بشود مطالب زیادى در اینجا هست، یادتان نرود تکرار می کنم ما به حکم #هواى_نفس و به اقتضاى هواى نفس در عباداتى که انجام می دهیم صورت ظاهرش را اگر موفق شدیم انجام بدهیم، اما هیچ سعى نکرده ایم از بواطن و حقایق عبادات چیزى به دست بیاوریم. فلذا کار ما بسیار سخت است، بسیاربسیار سخت است.
🌳 #روزه هم یک ظاهرى دارد و یک باطنى دارد. باطن روزه را ما سعى در تحصیلش نمی کنیم. از باطن روزه هم آن بواطن دقیق را من به شما نمی گویم، نمی توانم بگویم، به اجمال کمى از باطن روزه را که ما شانه خالى کرده ایم و بظاهرش اکتفا کرده ایم توضیح می دهم و امیدوارم انشاءالله ماه مبارک که می آید ما متذکر باشیم. دقت کنید.
@tazkiyehamaly
🌳 مى بینید من و شما که روزه می گیریم از ظاهر روزه یک مقدار برخوردار هستیم، نمی خوریم، نمی آشامیم، چیزهایى که از مبطلات صریح و واضح روزه است ما اجتناب می کنیم مانند خوردن و آشامیدن و بعضى چیزهاى دیگر.
نمى دانم شما به ابواب روایات دقت کرده اید؟ که اینها را فقها جمع بندى کرده اند، که بالاخره منظور چیست؟ مثلاً روایتى ما داریم که اگر انسان غیبت کرد روزه اش باطل است، اگر دروغ گفت روزه اش باطل است، اگر اصلاً معصیت کرد روزه اش باطل است. اینها را فقهاى بزرگوار ما با جمع بندى بین روایاتى که در مقام اجتهاد داشته اند و حق هم همین است اینجور گفته اند که مبطلات روزه خوردن و آشامیدن و اینجور چیزهاست. باطن روزه را این غیبت و امثال آن باطل می کند، بیش از این دیگر نه آنها وظیفه شان بوده و نه گفته اند.
🌳 اگر شما یک وقتى روایات را مطالعه بکنید و از نحوه برداشت فقها بى خبر باشید خودتان را وحشت برمى دارد، که اصلاً از روزه های ما چیزى نمانده! و واقعیت اش هم همین است. چون ما به باطن روزه توجه نکرده ایم، از #روزه ما در باطن خبرى نیست. کما اینکه از #نماز ما در باطن هیچ خبرى نیست، خیلى روى این مسئله توجه بکنید. من شما را تکلیف نمی کنم که باطن بالاى روزه را به دست بیاورید، من و شما اهل آن تکلیف ها نیستیم. فقط می خواهم بگویم که یک مقدار از آن چیزهاى حادّى که دیگر در باطن اثرى از روزه دار بودن را نمی گذارد باقى بماند، اقلاً از آنها اجتناب بکنید، نه باطن بالاى روزه.
🌳 نمی دانم مقصود مرا خوب می فهمید؟ مجبور هستم باز یک مقدار جمله را عوض بکنم...(ادامه در قسمت بعد)
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۴۰ *
⚜مواظبت بر دعاهای ماثور ⚜
🌹 ما خیلى چیزها را نمی فهمیم که باید از خدا بخواهیم، اصلاً نمی دانیم که اینجور چیزها را باید از خدا خواست. اصلاً شعور ما کار نمی کند، فلذا خواندن #دعا هایى که از حضرات معصومین وارد شده است در مواقع مختلف، یک کار ضرورى ضرورى است. براى این که آنها می فهمیدند که چه جور چیزها را باید از خدا خواست و ما چون نمی دانیم، نمى خواهیم و چون نخواسته ایم هم نمی گیریم، بما نمی دهند.
🌹 اما وقتى آن دعاها را خواندید شما هم آن چیزهایى را که حتى توجه ندارید که باید بخواهید، از خدا می خواهید و خدا عنایت می کند.
از جمله دعاى ابوحمزه است همه دعاها. این یک بابى است. دعاها را در جاهاى خودش در ماه مبارک و غیر ماه مبارک انجام بدهید، اما به زبان خود هم براى نجات اخروى دعا کنید. من مکرر گفته ام فکر می کنم شماها خوب نمی فهمید که خطرات اخروى که در پیش است خیلى زیاد است. هرچه من سعى می کنم اینها را بگویم و بفهمانم ولى می بینم که جا نمی افتد.!!!!!
@tazkiyehamaly
🌹 مسئله خیلى مهم است، خطرات اخروى که در پیش است، این را یقین بدانید که زیاد است، براى همه زیاد است. مقصودم از این که می گویم در پیش است نه به لحاظ زمان می گویم، حالا زمان این جور که پیش می رود حفظ دین سخت خواهد شد در جاى خود محفوظ. ولى در عین حال آن را نمی گویم، آن خطرات را می گویم که مخصوصاً در دوران آخر عمر مشکلاتى که براى انسان پیش می آید از پیرى و مریضى و مخصوصاً در حال #احتضار و اینها و بعد از احتضار و موقع ورود به #برزخ و امثال اینها، خیلى سخت است براى اینها، حتماً حتماً مخصوصاً در شبهاى قدر دعا بکنید، خیلى خیلى از این مسئله بترسید. انسان اگر خوب بفهمد وجودش متزلزل می شود. مطمئن نیستیم چه از آب درخواهیم آمد، هیچ مطمئن نیستیم ولو الان خیلى خوب هم باشیم. این هم یک تذکر لازم براى شبهای قدر.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۴۱ *
⚜چند نکته درباره #روزه ماه مبارک⚜
✨توجه به #باطن #روزه✨
🎍درخصوص ماه مبارک می خواستم تذکراتى بدهم با مقدمه بسیار مجمل، مطلبم را به شما می گویم و آن اینکه یکى از گرفتاریهاى کلى ما که در ماه مبارک به سراغ ما می آید ـ که از ظهورات و تجلیات هواهاى نفسانى ماست ـ و باید مراقبت بکنیم، این است که ما در عبادات معمولاً سعى می کنیم به صورت ظاهرش بپردازیم و از حقیقت عبادتها ـ که بدست آوردنش و دارا بودنش و تحصیل و اداءاش سخت است ـ معمولاً شانه خالى می کنیم. بطور کلى اینطور است، منظور من در اصل، #روزه است ولى در همه جا این گرفتارى کلى هست.
🎍تکرار می کنم به حکم #هواى_نفس و به اقتضاى هواى نفس من و شما این ابتلاء را داریم که سعى می کنیم در عبادات، صورت ظاهرش را، تصویر ظاهرى اش را که بسیار آسان است انجام بدهیم و اما از حقیقت و #باطن #عبادت که اصلش همان باطنش است و به باطن ما می رسد و همان هم به درد می خورد، معمولاً ما شانه خالى می کنیم. وقتى گفته می شود #نماز بخوانید، از ترس جهنم نماز می خوانیم، ولى صورت نماز را سعى می کنیم بجا بیاوریم که درست باشد ـ از آن مقدماتش گرفته تا طهارتش، وضویش، مکانش و لباسش و قرائتش، آداب ظاهرى اش ـ اما آن باطنى که نماز دارد و ما مکلف به آن باطنش هم هستیم، آن حقیقتى که نماز دارد و ما موظفیم آن حقیقتش را هم به دست بیاوریم، حقیقتش را هم دارا باشیم، حقیقتش را هم اقامه بکنیم، از اینها معمولاً ما شانه خالى می کنیم.
@tazkiyehamaly
🎍 مثلاً وقتى به رکوع می رویم سعى می کنیم همین رکوع باشد، دستها به زانو برسد، کمر چطور باشد، جمله سبحان ربى العظیم و بحمده را چطور بگوئیم، تمام نشده بلند نشویم، بلند شدیم بعد از تمام شدن قد راست باشد و الى آخر. اما توجه نداریم که این ظاهر رکوع است، تحصیل این زیاد مشکل نیست، اصلاً هیچ مشکل نیست! مشکل آنجاست که در رکوع، #دل شما و #روح شما هم در حال تعظیم باشد، دل در تعظیم باشد و بدن تعظیم دل را تصویر بکند. دل تسلیم دربرابر حضرت عظیم باشد یعنى تسلیم در برابر اسم عظیم باشد، دربرابر کبریاى حق باشد. حضرت عظیم، از اصطلاحات است، ما در حضور خدایى که اسماءَش همه جا را پر کرده است و در همه جا حاضر است و ما در محضر، #حضور، یعنى در حضرت خداى متعال هستیم.
🎍 خدا اسماء دارد، با همه اسماءَاش در همه جا حاضر است و ما هم در محضر خدا با همه اسماءَاش هستیم. از جمله از اسماء خدا اسم عظیم است. ما همیشه در حضرت عظیم هستیم یعنى در محضر خداى عظیم هستیم و نمی فهمیم. حالا من نمی خواهم بگویم مسئله رکوع چیست. اگر ما بفهمیم، شما بفهمید باید شب و روز براى همین یکى گریه بکنیم که خدا ما را ببخشد که ما در برابر حضرت عظیم چه جسارتها کرده ایم و می کنیم. حتى آنوقتى که به خدا می گوئیم در محضر خداى عظیم رکوعى می خواهیم بجا بیاوریم، باز دل ما ادب تعظیم را بجا نمیاورد. بدن تصویر می کند، در رکوع طورى، در سجده طورى، در قیام طورى. در همه حرکات نماز که یک صورتى دارد و باطنى دارد، ما فقط صورتش را تصویر می کنیم و از تحصیل باطنش شانه خالى کرده ایم. حتى به فکر این نیستیم که لااقل دلمان را، #فکرمان را فقط چند دقیقه در محضر خدا بحالت حضور فکرى و حضور قلبى جمع کنیم و بدانیم که چه می گوئیم.
🎍 این را ما به دست نمی آوریم و در این باب سعى نمی کنیم. این اندازه بخودمان زحمت نمی دهیم که خودمان را جمع بکنیم و پراکنده نشویم. بدون اداى حداقل باطن نماز، حالا مرتبه بالایش بالاست که در سجده چطور باید باشد، بین سجده چطور، سجده دوم چطور، بلندشدن چطور، در همه عبادات. خلاصه این گرفتارى ماست، ذکر می گوئیم همین طور، دعا می خوانیم همین طور.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۴۲ *
⚜چند نکته درباره #روزه ماه مبارک⚜
#روزه
🌳 در اینجا حالا منظور من #روزه است که این باب هم باب طولانى است که اگر صحبت بشود مطالب زیادى در اینجا هست، یادتان نرود تکرار می کنم ما به حکم #هواى_نفس و به اقتضاى هواى نفس در عباداتى که انجام می دهیم صورت ظاهرش را اگر موفق شدیم انجام بدهیم، اما هیچ سعى نکرده ایم از بواطن و حقایق عبادات چیزى به دست بیاوریم. فلذا کار ما بسیار سخت است، بسیاربسیار سخت است.
🌳 #روزه هم یک ظاهرى دارد و یک باطنى دارد. باطن روزه را ما سعى در تحصیلش نمی کنیم. از باطن روزه هم آن بواطن دقیق را من به شما نمی گویم، نمی توانم بگویم، به اجمال کمى از باطن روزه را که ما شانه خالى کرده ایم و بظاهرش اکتفا کرده ایم توضیح می دهم و امیدوارم انشاءالله ماه مبارک که می آید ما متذکر باشیم. دقت کنید.
@tazkiyehamaly
🌳 مى بینید من و شما که روزه می گیریم از ظاهر روزه یک مقدار برخوردار هستیم، نمی خوریم، نمی آشامیم، چیزهایى که از مبطلات صریح و واضح روزه است ما اجتناب می کنیم مانند خوردن و آشامیدن و بعضى چیزهاى دیگر.
نمى دانم شما به ابواب روایات دقت کرده اید؟ که اینها را فقها جمع بندى کرده اند، که بالاخره منظور چیست؟ مثلاً روایتى ما داریم که اگر انسان غیبت کرد روزه اش باطل است، اگر دروغ گفت روزه اش باطل است، اگر اصلاً معصیت کرد روزه اش باطل است. اینها را فقهاى بزرگوار ما با جمع بندى بین روایاتى که در مقام اجتهاد داشته اند و حق هم همین است اینجور گفته اند که مبطلات روزه خوردن و آشامیدن و اینجور چیزهاست. باطن روزه را این غیبت و امثال آن باطل می کند، بیش از این دیگر نه آنها وظیفه شان بوده و نه گفته اند.
🌳 اگر شما یک وقتى روایات را مطالعه بکنید و از نحوه برداشت فقها بى خبر باشید خودتان را وحشت برمى دارد، که اصلاً از روزه های ما چیزى نمانده! و واقعیت اش هم همین است. چون ما به باطن روزه توجه نکرده ایم، از #روزه ما در باطن خبرى نیست. کما اینکه از #نماز ما در باطن هیچ خبرى نیست، خیلى روى این مسئله توجه بکنید. من شما را تکلیف نمی کنم که باطن بالاى روزه را به دست بیاورید، من و شما اهل آن تکلیف ها نیستیم. فقط می خواهم بگویم که یک مقدار از آن چیزهاى حادّى که دیگر در باطن اثرى از روزه دار بودن را نمی گذارد باقى بماند، اقلاً از آنها اجتناب بکنید، نه باطن بالاى روزه.
🌳 نمی دانم مقصود مرا خوب می فهمید؟ مجبور هستم باز یک مقدار جمله را عوض بکنم...(ادامه در قسمت بعد)
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
🌼💫✨🌼💫
💫✨🌼
✨🌼💫
🌼
💫
#ضیافت_حقیقی
بیانات حضرت آیت الله محمدشجاعی (ره) در خصوص #ماه_مبارک_رمضان :
قسمت * ۴۳ *
⚜مرتبه اول #روزه حقیقی⚜
🌷 باطن روزه خودش مراتب دارد، مرتبه اولش را من می خواهم بگویم سعى بکنید داشته باشید مرتبه اول باطن روزه را، مراتب بالایش کار ما نیست، یعنى ما اهلش نیستیم، یعنى زحمت نکشیده ایم. نه اینکه نمی توانیم، می توانیم لا یکلف الله نفسا الا وسعها هرچه خدا تکلیف کرده است در وسع همه هست ولى ما سعى نکرده ایم و به دست نیاورده ایم. باطن روزه مراتب دارد، آن مرتبه اولش را می خواهم بگویم که لااقل من و شما سعى بکنیم به دست بیاوریم که نتیجه اش این می شود که در باطن هم ـ لااقل در آن مرتبه بسیار ضعیفش ـ ما را بعنوان صائم و روزه دار حساب کنند نه روزه خوار.
🌷 آن که می گوید غیبت کردى #روزه است باطل است، راست می گوید، روایت است، یعنى تو در باطن روزه دار نیستى. اگر دروغ گفتى روزه ات باطل است یعنى در باطن تو حتى مرتبه اول روزه را ندارى، صائم نیستى! اینها را شما مواظبت بکنید، چند چیز است من براى شما می شمارم:
@tazkiyehamaly
✨✨ترک #گناه
🍁 کلاً [ترک] گناهان است، در یک کلمه اگر بگوئیم یعنى وقتى روزه می گیرید، کلاً گناهان را ترک بکنید. من هم مثل شما، حرفش را می زنیم، هیچ خجالت هم نمی کشیم که در ماه مبارک براى اینکه روزه مان روزه باشد گناه نکنیم! انسان خجالت می کشد، لااقل روزه تان روزه باشد، گناه نکنید! این خجالت دارد یا ندارد؟ می فهمید چه می گویم؟ در عین حال خجالت هم داشته باشد، دیگر چه باید کرد، باید گفت.
🍁 حالا اصل خجالت و افتضاح من و شما بعد است، داستان طولانی دارد، بعدش دیده خواهد شد. به خدا پناه برید از آن افتضاحى که در پیش دارید، از آن فضیحى که هست. دعا بکنید اللهم لا تفضحنا فى الدنیا و الاخرة علی رؤس الاشهاد فضیحتى است که عجب عالمى است. به هر صورت خجالت هم بکشیم مطلب این است که باید به ما گفته شود، فلذا من به شما می گویم:
⬅️اگر می خواهید روزه تان مرتبه اول باطن روزه را داشته باشد گناه نکنید والسلام.
🍁 اگر این کلمه جامع را در نظر بگیرید مرتبه اول از روزه را خواهید داشت. حالا خوردن و آشامیدن و آن مبطلات روزه که هست از آنها که گفتنى نیست باید اجتناب بکنید، از گناه هم اجتناب بکنید، مواظبت بکنید که زبانتان، چشم و گوشتان و اعضاء و جوارح تان کلاً گناه انجام ندهد و دلتان و فکرتان.
البته اینها را هم اضافه کنید که #فکر نکنید فقط گناه چشم است و گناه زبان است و گناه گوش است، که اگر خوب هشیار نباشیم از اینها هم غفلت می کنیم و گناه #دل را به حساب نمی آوریم. سعى بکنید گناه نکنید، نه چشمان، نه دستتان، نه گوشتان و نه زبانتان و نه دلتان و نه پاهایتان و نه اعضاء و جوارحتان. یعنى قدمى برندارید، بجایى نروید که حرام است.
امیدوارم خدا من و شما را به روزه ای که اجمالاً حقیقتى داشته باشد موفق بکند. از حالا هم از خدا بخواهید که خدا شما را محروم از روزه ماه مبارک نکند.
@tazkiyehamaly
ادامه دارد...
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨🌼💫✨
با عرض سلام و ادب خدمت همه شما همراهان گرامی و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما عزیزان
با توجه به درخواست های مکرر و بسیار زیاد اعضای محترم کانال، جهت آشنایی با مراحل اولیه و مسیر تزکیه و خودسازی و بهره مندی از نفس پاک مرحوم حضرت استاد آیت الله شجاعی (ره) از امروز #فایل_صوتی سری مباحث #تزکیه_وخودسازی در کانال ارائه خواهد شد.که استماع آن ان شاءالله بسیار مفید خواهدبود.
در این شبهای پربرکت و عظیم ماه مبارک رمضان از همه شما همراهان گرامی التماس دعا دارم.
ادمین
اولین قسمت از این سری از مباحث تقدیم همه شما همراهان گرامی👇👇👇👇
خلاصه #فایل_صوتی
#مراحل_تزکیه_وخودسازی
قسمت اول
خلاصه فایل صوتی : tazkiyeh-part-1
موضوع : ✨ #تزکیه_وخودسازی در مراتب مختلف نظام وجودی انسان✨
🌹انسان در حیات دنیوی خود محجوب از حق است،که این خود لازمه وجود دنیوی واز آثار ذاتی حیات دنیوی است.
البته انسان در مراتب وجود دارای مراتب مختلفی است.و تنها در مرتبه ای از مراتب این نظام که ذات حق بر انسان غلبه دارد،انسان محجوب از حق نیست...
جهت توضیح و معرفی این مراتب مختلف و تفاوت آنها با هم با صدای دلنشین حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی (ره) ،به #فایل_صوتی زیر مراجعه نمایید.
👇👇👇👇
با ما همراه باشید....
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
هدایت شده از آرشیو صوتی تزکیه عملی
tazkiyeh_part 1.mp3
3.44M
📢 #فایل_صوتی
✨بیانات حضرت آیت الله العظمی محمد شجاعی(ره):
قسمت اول
✨موضوع: #تزکیه_وخودسازی در مراتب مختلف نظام وجودی انسان
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
@tazkiyehamaly_arshiv
📝 خلاصه #فایل_صوتی
#مراحل_تزکیه_وخودسازی
قسمت دوم
خلاصه فایل صوتی : tazkiyeh-part-2
موضوع : ✨مراتب مختلف #حیات انسان✨
🌹 مقایسه مراتب مختلف #حیات انسان...
🌹 هر چه انسان در مرتبه پایین تری از حیات خویش باشد،بیشتر حق محجوب می شود.
البته رسیدن به هر مرتبه با گذشتن از مرتبه قبل ممکن می شود.
مثلا لازمه ورود به حیات تجرد گذشتن از حیات دنیوی است.و در این مرتبه است که ادراکات انسان کامل می شود.مثلا چیزهایی را که قبلا موفق به دیدن آن نمی شده،می بیند.یعنی دارای "کشف ابصاری" می شود.البته حواس و ادراکات دیگر نیز شروع به تکامل می کنندتا اینکه انسان به مراتب بالاتر دست یابد...
▶️ جهت استماع این مبحث با صدای دلنشین حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی (ره) ،به #فایل_صوتی زیر مراجعه نمایید.
👇👇👇👇
با ما همراه باشید....
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
tazkiyeh_part 2.mp3
3.65M
📢 #فایل_صوتی
#مراحل_تزکیه_وخودسازی
✨ بیانات حضرت آیت الله العظمی محمد شجاعی (ره):
قسمت دوم
✨ موضوع:مراتب مختلف #حیات انسان
🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly
@tazkiyehamaly_arshiv
📝 خلاصه #فایل_صوتی
#مراحل_تزکیه_وخودسازی
🦋 قسمت سوم
خلاصه فایل صوتی : tazkiyeh-part-3
موضوع : ✨مراتب صعودی #حیات انسان✨
🌹 بیان چگونگی صعود از مراتب پایین ترحیات به مراتب بالاتری از حیات با استفاده از آیات و روایات...
▶️ جهت استماع این مبحث با صدای دلنشین حضرت استاد آیت الله محمد شجاعی (ره) ،به #فایل_صوتی زیر مراجعه نمایید.
👇👇👇👇
با ما همراه باشید....
کانال تزکیه عملی
@tazkiyehamaly