{إدريس علیه السلام}
ادریس، نام يكى از انبياء الهى است كه پس از حضرت آدم و قبل از حضرت نوح(علیهما السلام) زندگى مى كرده است.
در قرآن كريم نام «ادريس» دو بار به صورت صريح آمده است: در آيه 56 مريم وى را پيامبرى بسيار راست گو كه خداوند او را به جايگاهى والا برده دانسته است، و در آيات 85- 86 سوره انبياء، نام او در شمار چند پيامبر ديگر كه همه آنان از صالحان و صابران بوده اند، ديده مى شود.
طبق برخى از قرائت هاى شاذ آيات 123 و 130 صافات نيز درباره ادريس خواهد بود.
بيش تر لغويان «ادريس» را واژه اى عربى و از مادّه «درس» مشتق دانسته و وجه اين نام گذارى را كثرت دانش يا ممارست او بر آموزش، ذكر كرده اند؛ اگرچه برخى به اشتقاق آن از مادّه «دروس» به معناى پنهان شدن، معتقد بوده و علّت آن را پنهان شدن ناگهانى ادريس بيان نموده اند. در برابر ديدگاه پيشين، بعضى آن را واژه اى عجمى و غير منصرف شمرده اند.
آن¬گونه كه از بيش تر كتاب هاى تاريخى، تفسيرى و ... بر مى آيد، «ادريس» همان «اخنوخ» يا خنوخ، و خنوع است كه نزد اهل كتاب، يكى از پيامبران پيش از نوح بوده و كتاب هاى فراوانى به او نسبت داده شده است.
در روايتى، اباذر از رسول خدا (صلى الله عليه و آله) نقل مى كند: 4 نفر از انبيا: آدم، شيث، اخنوخ (عليهم السلام)، ادريس و او نخستين كسى است كه با قلم نوشت- و نوح (عليه السلام) سريانى اند.
گفته شده: «ادريس» نزد يونانيان «ارميس»، «طرميس» يا «هرمس حكيم» نام دارد و بر پايه برخى از منابع، كيومرث را از نياى وى شمرده و اسطوره هاى فراوانى را به او نسبت داده اند.
گاهى او را «مثلّث النِعَم» يا «مثلث الحكمه» يعنى داراى نعمت پادشاهى، حكمت و نبوت و «هرمس الهرامسه» و «اورياى سوم» پس از آدم و شيث عليهما السلام لقب داده اند.
نسب ادريس در كتاب مقدس و در بيش تر كتاب هاى تاريخى و تفسيرى به اين ترتيب آمده است: «ادريس» «اخنوخ» بن يَرد (يارد، ياريد) بن مهلائيل بن قينان بن انوش بن شيث بن آدم (عليهما السلام).
برخى بر آنند كه ادريس در بابل به دنيا آمد؛ ولى بيش تر مورّخان گفته اند: او در كشور «مصر» شهر «منف» به دنيا آمده و در 65 سالگى با هدانه (ادانه) دختر باويل بن محويل بن خَنُوخ بن قين بن آدم عليه السلام ازدواج كرد و از وى، داراى فرزندانى شد كه مشهورترين آن ها «متوشالح» (مَتوشَلَخ) بود. عمر او را 365، 300 يا 165 سال نقل كرده اند.
ادريس از جهت علم و حكمت در مقام والايى بوده است و «اوّلياتى» را به او نسبت داده اند؛ چنان كه مى گويند: او نخستين كسى بود كه از حركت ستارگان و اجرام آسمانى سخن به ميان آورد. پزشكى را بنياد نهاد و شهرهاى بسيارى را بنا كرد. او هم چنين نخستين كسى بود كه خط نوشت و لباس دوخت. مردم پيش از آن براى پوشش بدن خويش، از پوست حيوانات استفاده مى كردند.
بسيارى از مفسّران و مورّخان معتقدند كه ادريس آموخته هايى را از «غوثاذيمون» كه همان «شيث» پيامبر است، فرا گرفته. برخى ادريس را نخستين پيامبر بعد از حضرت آدم (عليه السلام) دانسته و گفته اند: ادريس مردم را از مخالفت با شريعت آدم (عليه السلام) نهى مى كرد؛ ولى به جز تعداد اندكى، بيش تر مردم از دستورهاى وى سرپيچيدند.
عده اى نيز گفته اند: در زمان «يارد» پدر ادريس، بت پرستى در ميان قابيليان متداول شده بود. خداوند ادريس را به پيامبرى برگزيد و با كوشش وى، بت پرستى رو به افول نهاد و برخى از بت ها نيز نابود شدند. گروهى نيز بر اين باورند كه خداوند ادريس را به سوى آتش پرستان قوم قابيل كه به مكر شيطان به اين منكر روى آورده بودند، فرستاد.
در زيارت ناحيه مقدسه بعد از آدم و شيث (عليهما السلام) به ادريس در جاى گاه پيامبرى كه با دليل براى خدا قيام نمود، درود فرستاده شده است.
تعداد صحف ادريس را 30 يا 50 صحيفه گفته اند، و مجلسى -رحمه الله- 29 صحيفه بر شمرده كه «ابن متويه» آن ها را از سريانى به عربى ترجمه كرده است. صحفى را نيز به «اخنوخ» كتاب مقدس نسبت داده اند كه از «سودا پيگرافا» ى عهد عتيق (در زبان يونانى به معناى نوشته هاى جعلى) است و بعد از كتاب مقدس و «اپوكريفا» در رتبه سوم بوده، اعتبار چندانى ندارند. اين صحف عبارتند از: 1. صحيفه هاى حبشى اخنوخ؛ 2. كتاب اخنوخ اسلاوى؛ 3. نسخه عبرى كتاب اخنوخ؛ 4. صحيفه هاى عربى ادريس؛ 5. صحف منسوب به ادريس؛ 6. سنن ادريس. در قرآن كريم، از اين صحف به صراحت سخنى نيامده؛ ولى بسيارى از مفسران، مراد از «الصُّحُفِ الاولى » در آيه 18 اعلى را صحف ادريس و شيث مى دانند.
منبع: اعلام القرآن، ج 2، صص31-34
@tebbetabiee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 این دلقک دیوانه که در فیلم میبینید رییسجمهور جدید آرژانتین ملقب به ترامپ آرژانتین است 😂😂😂
@tebbetabiee
در مورد انار درد دل کنیم .mp3
4.33M
✅خواص میوه ای که ۳ بار در قران بهش اشاره شده
👌با طبیعت حالتون رو خوب کنید
@tebbetabiee
👈🏻 نزله و زکام چیه ⁉️
💢به فضولات مغزی که از طریق
بینی خارج میشود #زکام میگوییم
💢به فضولات مغزی که به حلق
و گلو میریزد #نزله میگوییم
نزله یا همان ترشحات پشت حلق باید
درمان شود
💢مصرف آنتی بیوتیک باعث خشک
شدن نزله ها شده و در آینده باعث
سکته ،صرع ، فلج مغزی و..میشود
⭕️اگر ترشحات پشت حلق رفع نشود
عوارضی مانند 👇🏻
🌀آب مروارید ، عفونت و تنبلی چشم
🌀عفونت و ضعف گوش
🔶بسیاری از مشکلات معده مثل دل درد ، زخم معده ، کولیت
🔶برخی دندان دردها و کیست لثه
🔶آسم و سرفه، سینوزیت
🌀مشکلات پروستات در آقایان
🌀مشکلات رحم مانند کیست ،
فیبروم و در برخی موارد کیست سینه
♨️خشک کردن نزله و عفونتها با مصرف
#آنتی_هیستامین و #آنتی_بیوتیک
یعنی باقی ماندن بدترین زباله در
مهمترین عضو یعنی مغز
که این کار باعث افزایش ام اس .
پارکینسون . آلزایمر و دیگر بیماریهای
مغز و اعصاب میشود.
@tebbetabiee
💢#کاســــــنی داروی تصــــــفیــــــه خـــــون🌱
✍🏻🌿پاکسازی خون از منظر طب سنتی، اهمیت ویژهای دارد
📌🌿تصفیه خون هم در پیشگیری از انواع بیماری موثر بوده و هم در درمان بیماریها بسیار تاثیرگذار است
#کاسنی پاک کننده و تصفیه کننده #خون است
📌🌿وقتی *کبد دچار بیماری میشود فضولاتی که در آن حبس شدهاند با خون آمیخته میشوند و خون را کثیف میکنند یعنی خون را غلیظتر و لزجتر میکنند
📌 🌿 #کاسنی با جدا کردن فضولات از خون، آن را پاک و صاف میکند و این یکی از شاهکارهای #کاسنی است 👌🏻
@tebbetabiee
آغاز هفته #بسیج بر تمامی بسیجیان ایران و جهان مخصوصا بسیجیان لندن و پاریس مبارک باد. 😂😂😂
@tebbetabiee
10.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌فیلم عملیات توقیف کشتی صهیونیستی توسط مجاهدین یمنی.
#فلسطین
#طوفان_الاقصی
#اطلاع_رسانی_کنید
@tebbetabiee
✅خواص:
🔻تقویت بینایی
🔻تقویت کننده عمومی بدن
🔻تقویت نیروی جنسی
🔻تقویت عقل
🔻چاق کننده (چاقی مفید)
🔻تقویت استخوان
🔻رویاندن گوشت بدن
🔻زیاد کننده خون
🔻خروج بیماری از بدن
@tebbetabiee
*خواص زردک 🥕(هویج ایرانی)*
⭐ طبع یا مزاج زردک #گرم و #تر است و دارای رطوبت بسیار خوبی است . خوردنیهاییکه طبع گرم و تر دارند جزو بهترین خوراکیها محسوب میشوند.
⭐️زردک تقویت کننده معده است و تا حدودی #ملیّن است بنابراین برای رفع یبوست خوب است. مایع جنسی (منی) را زیاد میکند و نعوظ را هم افزایش میدهد مخصوصاً اگر به صورت مربا و یا حلوا آماده مصرف شود یعنی قدری شیرینتر تهیه و پخته شود.
⭐️اگر آن را در سرکه خانگی بپرورانند (ترشی) برای کوچک کردن طحالهای بزرگ بسیار مفید است و بدیهی است موارد مذکور بیشتر برای افراد با مزاج سرد و خشک و یا غلبه سودا میباشد، چون یکی از عوارض افزایش سودا، بزرگ شدن و دردناک شدن طحال است.
@tebbetabiee
#کتلت_زردک🥕
💫 اکل الْجَزَرِ يُسَخِّنُ الْكُلْيَتَيْنِ وَ یقیم الذکر
🥕خوردن هویج(شقاقل، زردک) کلیه ها را گرم میکند و سبب نعوذ میشود.
(📚 المحاسن،۲، ص۵۲۴.)
✅مواد لازم: گوشت چرخ کرده۴۰۰گرم، سویق کامل ۳ قاشق غذاخوری، زردک ۲ عدد متوسط، پیاز دو عدد متوسط، تخم مرغ بومی ۲ عدد، نمک دریا و ادویه به میزان لازم.
✅روش تهیه:
در ظرفی گوشت و پیاز و زردک را چرخ کرده و خوب هم بزنید، بعد نمک و ادویه را اضافه کرده و مواد را کاملا باهم مخلوط کنید. سپس سویق و تخم مرغ ها را اضافه کرده و هم بزنید و در نهایت مواد را اندازه گردو برداشته و کف دست پهن کنید و در روغن زیتون با حرارت کم سرخ کنید. می توانید با کاسنی و کاهو سرو کنید.
✳️نکته: سعی کنید حداقل مصرف روغن را داشته باشید.
@tebbetabiee
پیامبر (صلی الله علیه وآله) میفرمایند:
«به بخورید و به یکدیگر #هدیه بدهید،
میوه ی #به بینایی را تقویت میکند، و سبب #محبت بین افراد میشود.»❤️
مکارم الاخلاق، طبرسی، ص 171
ادامه ی خواص #به در تصویر☝️🏼
@tebbetabiee