4_5931705235729810556.m4a
14.48M
.
▶️ نقد سخنان آقای محقق داماد توسط آقای دکتر سید سعید اسماعیلی، پزشک و محقق در علوم اسلامی
---------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
.
#اخبار_حوزه
◀️ دیدار رییس و اعضای فرهنگستان علوم پزشکی ایران، دکتر مرندی و سایر اعضا با استاد علوی بروجردی
📢 لازم به ذکر است پیش از این حجت الاسلام مظاهری سیف، جریان سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی را گسترش دهنده ایده های معنویت غیردینی و موجب توسعۀ لائیسم مخفی دانسته بود.
---------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#اخبار_حوزه #فقه_الطب
📢 آقای دکتر مرندی! جریان سلامت معنوی فرهنگستان، چیزی جز گسترش ایده های معنویت غیردینی و توسعۀ لائیسم مخفی نیست.
⏪ نامه شجاعانه حجت الاسلام مظاهری سیف در استعفا از گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی، زیر نظر دکتر مرندی: 👇👇👇
🌐@tebona
_______________________
◀️ جناب دکتر مرندی
رئیس فرهنگستان علوم پزشکی ایران
سلام علیکم؛
1⃣ بدین وسیله استعفای خود را از گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی اعلام میکنم و تقاضا دارم نام حقیر را از سایت و سایر اسناد مربوط به گروه سلامت معنوی حذف بفرمایید. زیرا سخنان شما در اختتامیه پنجمین همایش سلامت معنوی که حوزه¬های علمیه را غیرپاسخگو و ناکارآمد در مباحث معنویت جلوه دادید، برایم غیر قابل تصور و تصدیق بود.
2⃣ در حوزه های علمیه چهار جریان معنویت پژوهی پرشور و پویا پیش میروند. یکم، رویکرد فلسفی به معنویت در «موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی»؛ دوم، رویکرد عرفانی به معنویت پژوهی در «پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی»؛ سوم، رویکرد روانشناسی اسلامی به مسائل معنویت در «پژوهشگاه حوزه و دانشگاه»؛ چهارم رویکرد مستقل به مطالعات معنوی به عنوان یک دانش در طبقه بندی علوم اسلامی که همکارانم در «پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی» دنبال می کنند.
3⃣ در کنار این جریانهای نظری، حوزه های علمیه در عرصه عمل نیز به حل مسائل سلامت معنوی روی آورده و توفیقاتی یافته اند. موسسات «سلامت نوید نیایش»، «بهداشت معنوی»، «آوای ملکوت» و گروه های تبلیغی فعالی نظیر گروه «اکسیر» که سلامت معنوی را در بیماران مبتلا به استفاده از مواد مخدر دنبال می کند و گروه «سفیران محبت» در بیمارستان های قم و «نسیم مهر» در مراکز خدمات درمانی اصفهان و گروه های دیگر در تهران و مشهد نمونه های موفقی از اقدامات حوزویان در عرصه سلامت معنوی به معنای مورد نظر در خدمات سلامت هستند.
از سال ۹۳ که به فرهنگستان پیوستم، کوشیدم تا آنچه را در باب معنویت در حوزه های علمیه جریان دارد، به گروه سلامت معنوی فرهنگستان منتقل کنم.
🌐@tebona
4⃣ گاهی اساتید بزرگوار و نمایندگان جریان های فکری حوزه را با خود همراه کردم و از قم به تهران آوردم و گاهی با زمینه سازی برگزاری همایش سالانه سلامت معنوی در قم اسباب آشنایی شما و صاحب نظران حوزه را فراهم کردم و در همه حال اظهار نظرهای غیرکارشناسانه در علوم دینی و بی مهری به دیدگاه های علما و حوزویان را بردبارانه و مشفقانه تحمل کردم و با خودم گفتم شاید برای اینکه پاسخها و اندیشه های دینی به طور سازمان دهی شده و متمرکز ارائه نمی شود، ارتباط علمی مؤثر شکل نمیگیرد.
5⃣ تا اینکه سال گذشته رئیس حوزه های علمیه جناب آیت الله اعرافی کلید حل مشکل را به دست بنده و شما داد و در جلسه ای که خدمتشان بودیم، انجمن علمی اخلاق حوزه را آوردگاه جریانهای معنویت پژوهی در حوزه و پل ارتباط حوزه و فرهنگستان تعریف کردند.
6⃣ گروه معنویت انجمن علمی اخلاق حوزه حسب الامر آیت الله اعرافی در سال ۹۵ تشکیل شد و پیش از همایش امسال با دعوت از گروه سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی آمادگی خود را برای ارائه مقالات و مشارکت در برگزاری همایش و استمرار نشست¬های مشترک تا حل مسائل فرهنگستان در باب سلامت معنوی اعلام کرد.
7⃣ با کمال شگفتی شاهد بودیم که مقالات ارائه شده از همایش حذف شد، انجمن اخلاق در همایش نقشی پیدا نکرد و همایش امسال خالی از حضور حوزه در حوزه علمیه قم برگزار شد. و باز هم مثل سالهای قبل دست نیاز خود را گشوده به سوی حوزه و گوش و هوشتان را منتظر و مشتاق شنیدن رهنمودها و رهاوردهای حوزه ای معرفی کردید، که صدایی از آن برنمی خیزد و دستی برای دست¬گیری¬تان از آستینش در نمی آید!
🌐@tebona
8⃣ سخنان شما که میگویید به جای معنویت غربی باید به معنویت اسلامی در موضوع سلامت معنوی روی آوریم، تحسین برانگیز است؛ اما با روگردانی از حوزه های علمیه و با کوتاه کردن دست هایی که برای یاریتان از حوزه برآمده، چطور میخواهید معنویت اسلامی را به مباحث سلامت معنوی وارد کنید؟
9⃣ ناکارآمد و غیر پاسخگو نشان دادن حوزه های علمیه در مباحث مربوط به سلامت معنوی، زمینه ساز گسترش هرچه بیشتر ایده های معنوی سکولار خواهد بود. شما با تأکید لفظی بر معنویت دینی از یک سو و بستن مسیر جریان اندیشه دینی در عرصه سلامت معنوی از سوی دیگر، عملاً راه را برای گسترش ایده ها و روش های معنوی غیردینی و توسعۀ لائیسم مخفی می گشایید.
🔟 از خدای متعال میخواهم که ما را تا آخر در راه خدمت به اسلام حفظ کند و عاقبت به خیر فرماید.
🔴 منبع: سایت استاد مضاهری سیف
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
🌐@tebona
#اخبار_حوزه
📢 جریان طب اسلامی، چیزی فراتر از اخباریگری است!
✍بخشی از مصاحبه حجت الاسلام سید کاظم طباطبایی رئیس پژوهشکده علوم و معارف حدیث موسسه دارالحدیث قم :
🌐 @tebona
_________________________
1⃣ کسانی که مدعی طب اسلامی هستند، برای نمونه، روایت کافی در خواص سیب را مطرح میکنند، ولی در هنگام درمان از روایات ضعیف مثل روایات طب النبی ص، طب الائمه و طب الرضا ع استفاده میکنند.
🌐 @tebona
2⃣ اینکه ما روایات صحیح السند کافی را که مربوط به مباحث کلی در اطعمه و اشربه است نشان دهیم و بعد تمام روایات ضعیف را به آن ملحق کنیم، جفا در حق اهل بیت و سنت آنان است. چون واقعاً اینهمانی این روایات با سنت اثبات نشده است. شما نمیتوانید اثبات کنید که چگونه از کتابی مثل طب الائمه ع، به این مطلب رسیدهاید که امام صادق ع این مطلب را فرموده است.
🌐 @tebona
3⃣ در طب جدید، برخی بیماریها، درمان نمیشود. حال کسی پیدا میشود که میگوید من میتوانم درمان کنم. مخاطب عادی که مستاصل است، به او رجوع میکند. اینجا جای بحث علمی نیست. یک بحث هم بحث هزینه است. یکوقت کسی سرمایه دارد، پول خرج میکند و درمان میکند؛ اما کسی که هزینه ندارد به سراغ همین مدعیان طب اسلامی میرود. پس هزینه درمان هم در رجوع به طب اسلامی تأثیر دارد. عوامل جامعهشناختی بیشتر از عامل علمی، در این مسئله دخالت دارد.
—---------------------------------------—
◀️◀️ متن کامل مصاحبه استاد طباطبایی را ميتوانيد از لینک زير مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇
http://tebona.ir/2019/01/%d8%ac%d8%b1%db%8c%d8%a7%d9%86-%d8%b7%d8%a8
.
.
📝 یادداشت و نقد حجت الاسلام استاد محمد عشایری منفرد
✅ لازم به ذکر است پس از برگزاری نشست «جُستاری در روایات طبی در پرتو ملاحظات فقهی ــ اصولی» حجت الاسلام امیری یادداشتی با عنوان ”نمی شود با کلیات ابوالبقا در روایات طبی جستار کرد” در نقد سخنان استاد معظم علیدوست و محقق داماد نگاشتند.
▶️ متن حاضر نقد استاد عشایری به این یادداشت است که بدون دخل و تصرف و از باب احترام به آزاد اندیشی و نشر نظرات مخاطبین و اندیشمندان عینا منتشر می شود.
🌐 @tebona
.
.
▶️ جناب حجت الاسلام علی امیری، مدیر محترم موسسه فقه الطب،
بعد السلام و التحیة
درباره سخنانی که آیت الله علیدوست در «نشست علمی جستاری در روایات طبی» در دانشگاه امام صادق علیه السلام ایراد کرده بودند، یادداشتی نوشته و توضیح داده اید که سخنان ایشان را «فاقد ارزش علمی» و مصداق «کلی گویی تکراری» دانسته و «حقیرتر و بی مایه تر از آن می دانید که ارزش نقد داشته باشد»، برای همین یادداشت خودتان را نه از باب نقد بلکه صرفا از باب «کلوخ انداز را پاداش سنگ است» نگاشته اید. البته ایشان (و دیگر سخنرانان آن نشست) را «خواب آلوده ای با دماغِ بلغمی» معرفی کرده و نوشته اید که یادداشت تان را برای «پاره کردن چُرت ایشان و پراندن خواب از دِماغ بلغمی ایشان» تحریر فرموده اید. ظاهرا در میان شما ارباب طب، "دماغ بلغمی" کنایه از فهرست بلندبالایی از اتهامات است؛ اتهاماتی مانند: کسالت، تنبلی، ضعف، خوا ب آلودگی، ترسویی، بی حافظگی، بی علاقگی به یادگیری، فراموشکاری و. . . . (https: //b2n. ir/24734).
▶️ البته ایشان را به «نداشتن کمترین سررشته در روایات طبی» نیز توصیف کرده و ادعا کرده اید که «حتی یک بار هم روایات طب را با دقت نخوانده اند» و همین را دلیل «بی تقوایی علمی» ایشان قرار داده اید که در چنین نشستی سخنرانی کرده اند! این «بی تقوایی» را در یادداشت تان بارها تکرار کرده و آن را «عاملی برای خشکیده شدن ریشه خود ایشان» دانسته اید! در جای دیگری استاد را متهم کرده اید که «از تکه نان مشتبهی اجتناب می کند اما گناه بزرگ بی تقوایی را به جان می خرد»! ایشان را کسی دانسته اید که با «کلیات ابوالبقایی بر سر خودش شیره می مالد» و «با تکرار کلیات باعث اتلاف عمر خود و مخاطبانش می شود»!
🌐 @tebona
▶️ با طنزی تحقیرآمیز خطاب به ایشان نوشته اید: «اگر نصف همان زمانی که برای تدقیق در زوائد اصولی خرج می کنید برای تعمق در روایات معتبر طبی خرج می نمودید، فی الحال ضمیر بارز این سیاهه، حضرتعالی نبودید. » در این جا دیگر شاید خودتان هم انصاف به خرج داده و با تعبیر سیاهه اقرار کرده اید که وضعیت نوشتارتان چندان سفید نیست! البته در آنجا که یادداشت تان را مصداق سنگ انداختن به یک کلوخ انداز دانسته بودید نیز وعده کرده بودید که می خواهید ایشان را سنگباران/دشنام باران کنید. تعابیر داخل گیومه ها عین عبارات شما است! حبذا و مرحبا که به وعده خود وفا کرده و در آن یادداشت کوتاه چه توفانی از دشنام و دشنام واره به پا کرده اید!
▶️ پس بگذارید من هم با شما یک مزاح بکنم: گمان می کنم یادداشت حضرت عالی در دو آکادمی اگر به متن درسی تبدیل شود مورد استقبال استادان و شاگردان آن آکادمی ها قرار خواهد گرفت: یکی آکادمی اخلاق و دیگری آکادمی عملیات روانی در دروس مربوط به روشهای وارونه جلوه دادن واقعیتها!
پس از مرور گفتمان حاکم بر یادداشت حضرت عالی، تذکار چند نکته مختصر را ضروری می دانم:
1⃣) موضوع سخنان آیت الله علیدوست روایات طبی بوده نه دانش طب و ایشان هرچند در اموری مانند کفلمۀامام کاظم و جوشندۀامام جواد تخصص ندارند، اما برای نظر دادن درباره روایات طبی نمی توانید ادعا کنید که فاقد «کمترین سررشته» هستند!
🌐 @tebona
2⃣) ادعا کرده اید که ایشان حتی یک بار هم روایات طبی را نخوانده اند و برای اینکه خواننده یادداشت تان سخنتان را باور کند این ادعا را نیز مطرح کرده اید که در سخنرانی شان به یک مشت سخن کلی اکتفا کرده و اصلا درباره روایات طبی سخن نگفتند! درحالیکه ایشان به وضوح آمار دادند و گفتند: «بیش از ۸۵ نفر از کسانی که در جریان روایات طبی حضور دارند، غالی هستند که از این افراد می توان ابوالخطاب را نام برد»!!
3⃣) با بیانی طنزآمیز ادعا کرده اید سخن استاد علیدوست آنقدر کلی بوده که «در صد نشست دیگر با صد موضوع دیگر قابل تکرار است»! وقتی ایشان به صورت مشخص شئون معصوم را بررسی و مشخص می کنند که کدام شأنشان مصدر صدور روایات طبی بوده، وقتی که آمار کمّی از حضور غلات در روایات طبی می دهند، وقتی با طرح مغالطۀ«است»ها و «باید»ها برای حفظ حرمت افراد فقط اشاره (نه تصریح) کرده اند که مدعیان طب سنتی نباید با استناد به روایات دال بر «است»ها فتوا بدهند که خوردن فلان کفلمه حلال یا حرام است، وقتی با طرح دیدگاه های افراطی و تفریطی در مسأله جهانی بودن روایات، تذکر می دهند که برخی روایات طبی ممکن است زمان مند یا مکان مند بوده باشد و. . . آیا کلی گویی کرده و در سخنرانی شان وارد موضوع (که بررسی روایات طبی بوده نه خود طب) نشده اند؟
🌐 @tebona
.
.
4⃣) ادعا کرده اید که همۀسخنانشان تکراری بود! و از این تکرار چنان آشفته شده اید که نوشته اید: «کدام یک از هفت هنجاری که استاد علیدوست در سخنرانی شان بر آن تاکید داشته اند، سخن بدیعی است؟
استاد بزرگوار! اینکه بر اریکه نظریه پردازی بنشینیم و در قامت بیانِ روش شناسی استنباط گزاره های طبی، همان کلیات اصول فقه را، دوباره و صد باره روایت نماییم، آخر چه عایدی برای ما و چه خیری برای شما دارد؟» انصافا تبیین ترابط ادلۀدال بر است ها و ادلۀدال بر بایدها تکراری بود؟
5⃣) ادعا کرده اید آیت الله علیدوست به شما کلوخ انداخته است وشما در پاسخ آن سنگ انداخته اید! برداشت بنده این بود که آیت الله علیدوست اصل روایات طبی را انکار نکرد ه اند در کتاب فقه و عرف هم روایات «انتم اعلم بأمور دنیاکم» را رد کرده اند و در صدر سخنانشان نیز با کلیدواژۀاجتهاد بالمعنی الاعم تلاش کرده اند از اخباریگری در طب سنتی جلوگیری کنند. این دیدگاه با دیدگاه هر کس تقابل داشته باشد دست کم با آنچه خود شما پیش از این در مصاحبه با سایت رسا مطرح کرده اید، تقابل چندانی ندارد! بنابراین ایشان به شما کلوخی نیانداخته است! گمان نمی کنید سیبل تیراندازی را اشتباه گرفته اید؟
6⃣) ایرانیان از قدیم طبیبان سنتی را حکیم می نامیدند و حتی اگر گاهی از جوشنده های آنها خیری نمی دیدند اما به آنان به عنوان مظهر اخلاق ونوع دوستی اعتماد داشتند. خواهش می کنم اگر جوشنده ها را ارتقا نمی دهید دست کم با چنین گفتارهایی آن اعتماد را مخدوش نکنید.
یادداشت حجت الاسلام استاد محمد عشایری منفرد
🔴 منبع: سایت شبکه اجتهاد
—-------------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
▶️ سخنان متواضعانه و البته صادقانه استاد معظم علیدوست، در جلسه اسفند ماه ۹۶ درس خارج:
🌐 @tebona
_________________________
1⃣ بنده در طب اسلامی (روایات طبی) و طب غیر اسلامی (طب سنتی و طب مدرن) تخصصی ندارم و این را اعتراف میکنم...
2⃣ بنده مثل همیشه از ورود به مسئله ای که تخصصش را ندارم، پرهیز میکنم...
3⃣ البته هر صاحب فکری می تواند در موضوعات اجتماعی نظر بدهد اما نظر تخصصی مخصوص کسانی است تخصصی در آن موضوع کار کرده اند.
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#یادداشت_اساتید
📣 ادب و فروتنی با نقد صریح و بی پرده منافات ندارد.
📝 یادداشت استاد عشایری ذیل نامه ای که در نقد سخنان حجت الاسلام امیری نوشته بودند.
🌐 @tebona
.
▶️ یادداشت استاد عشایری منفرد،
بسم الله
من محمد عشایری، نویسنده نامه فوق هستم (نامه ای که در دفاع از استاد علیدوست و نقد استاد امیری نوشته بودند).
تشکر میکنم که یادداشت بنده را منتشر کردید. می خواستم خدمت خوانندگان عرض کنم که پس از نگارش این نامه، جناب آقای امیری در فضای مجازی یادداشت کوتاهی را به صورت خصوصی برایم فرستادند.
▶️ این یادداشت کوتاه سرشار از ادب و فروتنی و محبت برادرانه بود. ایشان در این یادداشت نوشته اند:
”با توجه به اینکه هم یادداشت حقیر و هم یادداشت حضرتعالی بر محوریت یک نقد علمی نوشته نشده است پاسخ دادن بحث کردن حول آن شاید بی فایده یا کم فایده باشد اما چون در یادداشتتان خطاب به حقیر سلام داده بودید بر بنده واجب بود که پاسخ سلامتان را بدهم و علت عدم پاسخ را بگویم تا خدایی ناکرده حمل بر بی احترامی خدمت شما نباشد لذا دست مجازی شما را میفشارم و از نکات برادرانه ای که مرقوم فرمودید تشکر میکنم” (عبارات داخل گیومه عین عبارات ایشان است)
🌐 @tebona
▶️ لطف و بزرگواری آقای امیری موجب خرسندی اینجانب شد. احساس کردم با یک سینه ی بی کینه مواجه شده ام. حیفم آمد که این بزرگواری ایشان بر خوانندگانی که نامه بنده را میخوانند، مخفی بماند.
🔴 یادداشت استاد عشایری ذیل نامه ای که در نقد سخنان حجت الاسلام امیری نوشته بودند. (این متن ذیل نامه شان که در سایت ” شبکه اجتهاد” منترش شد، موجود می باشد)
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.