موسسه فقه الطب، طِبُنا
#اخبار_حوزه ▶️ کتاب نقدی بر «طب اخباری گری» ✍ مولف: حجت الاسلام ابوالحسن معلمی زاده ⏺ انتشارات:
💢جلسه نقد و بررسي كتاب «طب اخباري گري، ردّي بر مدعيان طب اسلامي»
📝با حضور نويسنده كتاب: حجت الاسلام و المسلمين ابوالحسن معلمي زاده
👤استاد ناقد: حجت الاسلام و المسلمين مجتبي مير سيستاني پژوهشگر علوم اسلامي
🗣استاد داور: حجت الاسلام و المسلمين محمد حسن رباني بيرجندي (استاد دروس خارج حوزه علميه خراسان)
👤دبير علمي: حجت الاسلام و المسلمين سيد حميد علوي آزيز
🗓زمان: سه شنبه ۱۳۹۷/۱۲/۱۴ ساعت 12:15 الي 13:30
🏢مكان: مشهد - مدرسه آيت الله خويي(ره) فاز جديد طبقه ۱- مدرس ۳
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
عاقبت نقد فروشی.pdf
101.2K
📢 نقد آقای مرتضی بیات بر یادداشت آقای علی باقری مسئول اندیشکده تصریف:
🌐 @tebona
_____________________________
◀️ چندی پیش آقای علی باقری در یادداشتی نسبت به سخنان استاد مهدی نصیری انتقاداتی را مطرح نمودند که این یادداشت نیز در کانال موسسه طبنا، برای احترام به آزاد اندیشی و طرح نظرات منتقدین منتشر شد.
پس از آن جناب آقای مرتضی بیات، پژوهشگر و محقق علوم اسلامی و طب سنتی در پاسخ به مطالب آقای باقری یادداشتی را با عنوان ”عاقبت نقد فروشی...” مرقوم نموده اند که به دیدگان شما مخاطبان همراه، عرضه می شود...
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
📢 وقتی مدیران ارشد یک شهرک طلبه نشین در قم نمی دانند اما کودکان یک مهدکودک می دانند...
🌐 @tebona
_____________________________
◀️ مهدکودک امین، به عنوان مهدکودکی که زیر نظر معاونت تبلیغ حوزه های علمیه فعالیت میکند و تمام کودکان آن از فرزندان طلاب هستند از مدیران ارشد شهرک مهدیه طلاب در خواست کاشت درختان مثمر در روز درختکاری را داشته اند.
✅ بجای کاشت درختانی که میوه ندارد ،درختان میوه بکارید تا گاهی دست ما هم به میوه برسد!
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
📣 اصلاحیه بر یک خبر...
🌐 @tebona
_____________________________
▶️ سال گذشته استاد معظم علیدوست، در درس خارج خود مطالبی را در نقد جریان طب اسلامی و جایگاه علم طب در حوزه علمیه بیان نمودند که همان زمان متن سخنان ایشان با کمی تغییر و تلخیص در سایت موسسه طبنا منتشر شد.
با توجه به تطبیق سخنان ایشان با متن منتشر شده در سایت، مشخص شد به دلیل قصور پیش آمده بخشی از مطالب ایشان (تاکید می شود بخشی از آن) دچار تغییر شد که به دلیل نارضایتی و انتقاد استاد علیدوست نسبت به نحوه انتشار خبر، امروز به تاریخ 14 اسفند 97 متن این خبر از روی سایت موسسه طبنا پاک شده و از ایشان به دلیل قصور پیش آمده در نحوه انتشار عذر خواهی می نماییم.
🔴 همچنین به منظور رفع ابهام، اصل سخنان ایشان در پست بعد بازنشر می شود...
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
4_5820966582108554080.MP3
13.76M
📢 صوت کامل سخنان استاد علیدوست
________________
🌐 @tebona
▶️ باید جلوی کاشت برخی نهال های مضرّ گرفته شود.
📣 امروز روز ملی درختکاری است و حضرت آیتالله خامنهای نیز طبق روال هرسالهیشان در این ایام، دو نهال میوه در محوطه حیاط دفتر رهبری کاشتند. ۹۷/۱۲/۱۵
🌐 @tebona
📣 بخشی از سخنان استاد قائنی و دکتر پارساپور در نشست «ضرورتهای سقطجنین با دو نگاه پزشکی و فقهی»
🌐 @tebona
_____________________________
▶️ دکتر پارساپور:
قوانین سقط جنین که جواز انجام سقط قبل از ولوج روح و قبل از نوزده هفتگی را داده اند، بر اساس نفی حرج است. حدود ۲۷ بیماری جنینی و ۲۲ بیماری مادر لیست شده و بر اساس قانونی که مجلس تصویب کرده که اگر این بیماری به تائید سه پزشک متخصص برسد، در حوزه پزشکی قانونی، جواز انجام سقط قبل از ولوج روح صادر میشود ولی بعد از ولوج روح، این باب مسدود است.
▶️ حجت الاسلام قائنی:
ضابطه مشروعیت سقط قبل از ولوج روح، عسر و حرج است که تعبیر دیگر آن، اضطرار است. حالا اینکه اضطرار چه فرقی با عسر و حرج دارد، بحث دیگری است؛ اما ضابطهاش این است که ادامه بارداری برای مادر مشقت داشته باشد،
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/aapyW
.
موسسه فقه الطب، طِبُنا
📣 بخشی از سخنان استاد قائنی و دکتر پارساپور در نشست «ضرورتهای سقطجنین با دو نگاه پزشکی و فقهی»
#یادداشت_ارسالی
📣 به نام حرج و ضرورت، از حوزه علمیه کلاهبرداری فقهی کرده اند / گناه قطره قطره خون جنین های سقط شده به گردن پژوهش های غیر موضوع شناسانه است!
▶️ یادداشت ارسالی یکی از اعضای کانال، در نقد و بررسی نشست «ضرورتهای سقطجنین با دو نگاه پزشکی و فقهی»
(لازم به ذکر است که فرستنده این متن اجازه انتشار نامشان را نداده اند):
🌐 @tebona
_____________________________
1⃣ این جانب چند سالی می شود که در مسئله سقط جنین مشغول مطالعه و تحقیق فقهی و موضوع شناسانه هستم. در حال حاضر نیز مشغول تالیف یک مقاله پژوهشی سطح سه حوزه علمیه در همین موضوع می باشم.
2⃣ به عنوان کسی که دستی برآتش این مباحث دارم عرض میکنم که بخشی از آنچه امروزه به نام ”حَرَج” و به نام ”ضرورت”، مجوز سقط جنین در قبل از ولوج روح (قبل از 19 هفتگی) شمرده شده است، یک کلاهبردای موضوعی از حوزه علمیه است.
🌐 @tebona
3⃣ به تصریح دکتر پارساپور - یکی از سخنرانان این نشست - حدود ۲۷ بیماری جنینی وجود دارد که اگر آن بیماری ها به تایید پزشکی قانونی برسد، چون مصداق ”حرج” شناخته می شود، جواز انجام سقط قبل از ولوج روح صادر میشود. اما هیچ کسی در این نشست از خود و یا از دکتر پارساپور سوال نکرد که این بیماری ها چه بیماری هایی هستند که مجوز سقط جنین حساب می شود.
🌐 @tebona
4⃣ با یک تحقیق اینترنتی ساده می توانید به این برسید که بخشی از این بیماری ها هیچ مشکل جانی و حیاتی را برای مادر ایجاد نمی کند که بتواند مصداق ”مشقت تحمل حمل برای مادر” قرار بگیرد.
5⃣ جدای از اینکه چه مقدار تشخیص این 27 بیماری قطعی و درست است، برای اینکه عمق فاجعه را بهتر درک کنید یک مورد را ذکر میکنم:
یکی از موارد رایج سقط جنین در قبل از ولوج روح، سقط آنومالی {1} است. در بخشی از موارد تشخیصی جنین آنومالی، ادامه حمل هیچ حرج و مشقتی برای مادر ندارد و اساسا هیچ مشکل جانی برای مادر نیز ایجاد نمی کند.
🌐 @tebona
6⃣ مثلا زمانی که جنین در سونوگرافی فاقد یک یا دو دست شناخته شود یا جنین کاندید سندرم داون باشد (در حالی که برای سلامت مادر هم هیچ مشکلی ایجاد نمیکند) مصداق سقط آنومالی قرار گرفته و دستور به سقط او داده می شود.
7⃣ این در حالی است که حوزه علمیه و برخی بزرگان زمانی که در مقام افتا قرار می گیرند به دلیل ضعف در منهج فقاهی و ضعف در مسئله موضوع شناسی احکام فقهی تعیین مصداق را محول به پزشکی قانونی میکنند و شانه خود را از بار این مسئولیت خالی میکنند.
🌐 @tebona
8⃣ جالب است بدانید زمانی که از آقای قائنی در پایان این جلسه سوال شد که آیا شما مصداق این 27 بیماری را میدانید یا خیر، ایشان تصریح کردند که من از این بیماری ها اطلاعی ندارم. این در حالی است که این سبک کار فقهی، که فقط به اصل حکم می پردازد و به جوانب موضوعی آن بی توجه است، نادانسته راه را برای اباحه گری و سهل گیری در مسئله سقط جنین هموار میکنند.
9⃣ آقای قائنی بزرگوار نسبت به سقط جنین قبل از ولوج روح تصریح کرده اند که: ”ضابطه مشروعیت سقط، عسر و حرج و اضطرار است” و تاکیید کرده اند که: ”ضابطهاش نیز این است که ادامه بارداری برای مادر مشقت داشته باشد”. اما آنچه اینجا اتفاق افتاده است یک کلاه برداری در مسئله تعیین مصداق مشقت ادامه بارداری است که پزشکی قانونی بخشی از مواردی که فقط جنین نقص عضو دارد را نیز ملحق به این اصل عمومی نموده و اجازه سقط را صادر میکند.
🌐 @tebona
🔟 اما اقای قائنی بزرگوار و هم اقرانشان به دلیل اینکه اساسا در مواردی که مصداق بیماری های حرجی برای سقط جنین است کار تحقیقی موضوع شناسانه نکرده اند تمام مسئله تعیین مصداق حرج را محول به پزشکی قانونی کرده و از سویی متاسفانه پزشکی قانونی و قوانین مضبوط در سقط جنین نیز با یک بی مبالاتی در این مسئله تدوین شده است، به گونه ای که در مواردی که به طور قطع ادامه حمل هیچ اشکالی ندارد دستور به سقط جنین داده میشود.
▶️ باید به صراحت عرض کرد این دست بررسی های فقهی تا به سامان نیاید، شعار ”تمدن اسلامی” یک خواب بی تعبیر است و ای کاش آقایان به جای بررسی قیل و قال های کم ثمر اصول فقه، قدری موضوع شناسانه تر با قضایا برخورد میکردند.
🌐 @tebona
🔴 (توضیح 1: آنومالی یعنی ناهنجاری های جسمی جنین، مانند جنینی که یک دست نداشته باشد)
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#مصاحبه
📢 برخی از علما اطلاع درستی از جایگاه علمی ائمه ع ندارند / معصومین ع هیچگاه به طبیب مراجعه نکرده اند.
▶️ بخشی از مصاحبه دکتر منتظر و دکتر مردانی با خبرگزاری تسنیم:
🌐 @tebona
_________________________
1⃣ یکی از مصیبتهای ما همین است که بعضی از علما به درستی از جایگاه امامت آگاه نیستند؛ باور نداشتن به اینکه پیامبر و ائمه علیهمالسلام علم مطلق هستند از همان صدر اسلام هم نمود داشته است.
🌐 @tebona
2⃣ احادیثی مانند «تابیر نخل» مصداق "اسرائیلیات" است، که برای پایین آوردن شان امام معصوم(ع) مطرح میشود. علم امامان معصوم، "علمالکتاب" است به این معنی که علم کل عالم هستی از ابتدا تا انتها در اختیار آنهاست؛ این تفکر شیعه نیست و برخی از اهل تسنن میگویند پیامبر تنها در مسائل مربوط به قرآن، معصوم است و در بقیه موارد ممکن است اشتباه کند!
🌐 @tebona
3⃣ جالب است کسانی که ادعای رجوع ائمه ع به طبیب را مطرح میکنند حتی یک روایت غیر صحیح نیز برای اثبات ادعای خود ندارند؛ در حالیکه بر اساس اسناد تاریخی، تنها برای حضرت علی (ع) طبیب بردند که آن هم میتواند به خاطر برخی مصالح بوده باشد، مثلا چه بسا اگر حسنین(ع) با حضور طبیب مخالفت میکردند، بعد از شهادت امام عدهای میگفتند ما میخواستیم علی علیهالسلام را معالجه کنیم و فرزندانش نگذاشتند!
4⃣ غیر از این مورد، هیچ امامی را سراغ نداریم که برای بیماری خود به طبیب مراجعه کرده باشد؛ حال اینکه چگونه یک بهاصطلاح عالم دینی چنین ادعایی را مطرح میکند برای من جای سؤال است؛ جالب است که آقای دکتر اسماعیلی که سالهاست بهعنوان یکی از اساتید شناخته شده در حوزه طب اسلامی فعالیت دارد، برای کسی که در این رابطه سندی ارائه کند یک سکه طلا جایزه تعیین کرده است!
✅مصاحبه کامل:
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/12/28/1972238
—-------------------------------------
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#نقد_فتنه_طب_اسلامی
📢 وقتی مدعیان طب اسلامی به هر حشیشی متشبث می شوند...
▶️ بخشی از مصاحبه حمیدرضا تمدن، پژوهشگر فقه و علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رضوی درباره موضوع طب اسلامی:
🌐 @tebona
-------------------------------------
1⃣ ... منابعی که مدعیان طب اسلامی به آنها استناد می کنند بسیار ضعیف است. جالب است که این مدعیان آن هم در مسأله ای که به سلامتی مردم مرتبط است به هر حدیثی متوسل می شوند تا به اهداف خود دست یابند. منابعی مانند کتاب "طب الأئمة پسران بسطام" یا "طب النبی" مستغفری و "رساله ذهبیه" که اصالت همه آنها مورد تردید و محل تأمل است. به عنوان نمونه دوست گرانقدر جناب آقای محمد باقر ملکیان با همکاری دکتر مرتضی مجاهدی تحقیق قابل توجهی بر روی کتاب طب الأئمه پسران بسطام انجام داده اند که به چاپ نیز رسیده است و اگر طرفداران طب اسلامی با دیده انصاف این کتاب را مورد مطالعه قرار دهند دیگر به آسانی روایات موجود در آن را مورد استناد قرار نخواهند داد.
🌐 @tebona
2⃣ ماجرا آنگاه جالب تر می شود که در مورد رساله ذهبیه ادعا می شود که سند این رساله حتی از نهج البلاغه نیز معتبرتر است و اگر در سند آن خدشه کنیم (به همان ملاک) مبانی اعتبار کتب معتبر شیعه زیر سوال می رود! حال آن که در فهرست اصحاب امامیه پس از شیخ طوسی نامی از این رساله به میان نیامده و به بیان فنی تر «وجاده» است و از طریق روش های معتبر و مرسوم به دست ما نرسیده است.
🌐 @tebona
3⃣ درباره افرادی که در سند این رساله قرار دارند مشخصا ابن جمهور بصری و پدر وی نه تنها توثیق وجود ندارد بلکه توسط رجالیان بزرگ شیعه به غلو، ضعف و ... توصیف و متهم شده اند.
نسخه قدیمی این کتاب ششصد سال بعد از حضرت رضا علیه السلام استنساخ شده است که قطعا از درجه اعتبار آن می کاهد و احتمال تحریف و ... را در آن افزایش می دهد.
🌐 @tebona
4⃣ ...اما با وجود اینکه اسلام توصیه های طبی قابل استفاده ای دارد، نمی توان از آنها نظام طبی مستقل با شیوه های تشخیص، درمان و ادویه مستقل استخراج کرد و گزارش هایی هم مبنی بر نهی معصومان از مراجعه به اطباء و ارائه شیوه ای غیر از آنچه مورد عمل عقلاء بوده است وجود ندارد.
🌐 @tebona
5⃣ بنا بر این بی شک آنچه بدون طی روش های علمی با عنوان معجون ها و داروهای اسلامی یا دینی برای مردم تجویز می شود خیانتی مسلّم به اسلام و اهل بیت علیهم السلام است که لازم است حوزه و دانشگاه برای مقابله با آنها دست به دست یکدیگر دهند تا شریعتی که با خون دل خوردن بزرگان به دست ما رسیده است از گزند چنین منحرفانی مصون بماند.
—---------------------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#نقد_سایت_اجتهاد
📢 به نام مبارزه با مدعیان طب اسلامی، سکولاریزم را تئوریزه نکنید! / ائمه علیهم السلام هیچگاه به هیچ طبیبی مراجعه نکرده اند و تمام امراض خود را، خود دوا می نمودند...
▶️ یادداشتی از آقای مهدی محمدیان، محقق و پژوهشگر حوزوی و کارشناس مجری مصاحبه های علمی پژوهشی موسسه طبنا:
🌐 @tebona
—---------------------------------—
1️⃣ در چند سال اخیر با ظهور جریان مدعی طب اسلامی بسیاری از متفکرین و عالمان حوزوی نقد ها و نظرات زیادی را نسبت به این جریان داشته اند که در این بین مواضع موسسه طبنا در این خصوص کاملا روشن و صریح بوده است.
در این میان یکی از مجموعه هایی که به صورت منظم و شبکه ای با ارائه مصاحبه ها و اخباری در این زمینه فعالیت رسانه ای منسجم داشته است، سایت و کانال «اجتهاد» بوده است.
🌐 @tebona
2️⃣ متاسفانه این سایت بعضا در نوع انتشار اخبار مرتبط با علم طب و روایات طبی دچار خطاهای فاحش و اساسی بوده است که مطلب پیشرو به بخشی از آن اشاره دارد...
3️⃣ قبل از ارائه اصل مطلب باید عرض شود همانطور که سابقا نیز وعده داده شد، به زودی در قالب یک مقاله علمی پژوهشی حوزوی، تفصیلا مسئله نیاز و رجوع معصومین ع به طبیب بررسی خواهد شد و با ارائه مستندات تاریخی، روایی و کلامی به این ادعای کذب و سخیف که متاسفانه در اذهان حوزویان و عالمان بسیاری نقش بسته است، پاسخ داده می شود.
🌐 @tebona
4️⃣ اما تا قبل از انتشار این مقاله از سایت و کانال وزین اجتهاد به عنوان مجموعه ای که در این مدت بارها و بارها از زبان و قلم برخی صاحب نظران مسئله رجوع معصوم به طبیب را تیتر و منتشر کرده است انتظار می رود برای دفاع از ساحت و شان ائمه معصومین علیهم اسلام و برای رفع شبهه جانبداری از یک طیف فکری خاص و احترام به اولیات اصول ژورنالیستی، که همان رعایت اصل بی طرفی می باشد، یادداشتی که چندی پیش با عنوان «حاشا به این اعتقاد باطل» توسط حجت الاسلام امیری نگاشته شد را منتشر کنند.
🌐 @tebona
5️⃣ همان طور که مستحضر هستید چندی پیش استاد معظم علوی بروجردی در پی سخنانی بی پایه و اساس، مدعی شده اند که پیامبر اکرم ص، امیر المومنین ع و امام صادق ع به طبیب مراجعه کرده اند! پس از انتشار این سخنان، حجت الاسلام امیری در یک یادداشت علمی - انتقادی به شدت از این تفکر ابراز برائت کرده اند و آن را حاصل بی توجهی به مبانی کلامی شیعه، عدم توجه به مرویات معتبره و بی اطلاعی از منابع معتبر تاریخی دانسته اند.
یادداشت مذکور در فضای مجازی و برخی خبرگزاری ها از جمله خبرگزاری انقلابی تسنیم بازنشر شد، اما دقیقا روشن نیست که چرا گردانندگان محترم سایت و کانال اجتهاد از نشر این دست مقالات و یادداشت ها سر باز می زند... (مشاهده اصل یادداشت «حاشا به این اعتقاد باطل»: http://tebona.ir/2019/02/%d8%ad%d8%a7%d8%b4%d8%a7 )
6️⃣ مشخصا سوال و ابهامی که پیش می آید این است که این مجموعه با چه ادله معتبری به خود اجازه داده است که اخباری را منتشر و تیتر اول خود کند که علم انوار مقدسه معصومین را حد می زند و ایشان را از علوم معاش و خاصه علم طب خلع ید میکند؟
چرا این جریان یادداشت ها و نقد های موجود به این ادعای سخیف را منتشر نمیکند؟ چرا باید دائما با عنوان دفاع از مکتب اهل بیت جریان مدعی طب اسلامی نقد و طرح شود (که بدون شک اصل این نقد ها درست و به جا است) اما با بی اطلاعی و نا آگاهی اخباری را منتشر و تیتر کنند که شان و جایگاه معصومین علیهم السلام را خدشه دار میکند؟
—---------------------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#نقد_سایت_اجتهاد
📢 نمونه ای از تیتر های بی پایه و اساسی که توسط کانال و سایت اجتهاد منتشر می شود...
◀️ به نام مبارزه با مدعیان طب اسلامی، سکولاریزم را تئوریزه نکنید! / ائمه علیهم السلام هیچگاه به هیچ طبیبی مراجعه نکرده اند و تمام امراض خود را، خود دوا می نمودند....
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#نقد_سایت_اجتهاد
📢 نمونه ای از تیتر های بی پایه و اساسی که توسط کانال و سایت اجتهاد منتشر می شود...
◀️ به نام مبارزه با مدعیان طب اسلامی، سکولاریزم را تئوریزه نکنید! / ائمه علیهم السلام هیچگاه به هیچ طبیبی مراجعه نکرده اند و تمام امراض خود را، خود دوا می نمودند....
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#نقد_سایت_اجتهاد
📢 نمونه ای از تیتر های بی پایه و اساسی که توسط کانال و سایت اجتهاد منتشر می شود...
◀️ به نام مبارزه با مدعیان طب اسلامی، سکولاریزم را تئوریزه نکنید! / ائمه علیهم السلام هیچگاه به هیچ طبیبی مراجعه نکرده اند و تمام امراض خود را، خود دوا می نمودند....
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
لیست پایان نامههای کار شده حوزوی تا پایان سال 97.pdf
5.06M
.
📢 از میان 5268 هزار پایان نامه حوزوی، حتی یک پایان نامه با موضوع روایات طبی وجود ندارد...
🌐 @tebona
------------------------------
1⃣ با مروری بر لیست پایان نامه های کار شده سطح 3 و 4 حوزه های علمیه به وضوح می توان دید که حتی یک مورد پایان نامه حوزوی با موضوع روایات طبی وجود ندارد.
🌐 @tebona
2⃣ با یک جستجوی ساده در میان 5268 هزار پایان نامه حوزوی که تا الان نگاشته شده است نیک در میابیم که کمتر از ده پایان نامه، آن هم با عنوانی کلی به روایات طبی مرتبط است. پایان نامه هایی با عنوان «ارتباط دین و سلامت»، «پژوهشی در احادیث طبی»، «ترابط علوم طبیعی با دین»، «نقش خواب و بیداری بر سلوک اخلاقی»، «نقش طب الابدان بر طب النفوس» از این دست هستند.
3⃣ آنچه عجب و افسوس می آفریند بی توجهی اساتید حوزوی و مرکز تصویب پایان نامه های حوزوی است که اهتمامی به موضوع روایات طبی ندارند.
بدون شک این بی توجهی دو آفت به همراه خواهد داشت:
🌐 @tebona
4⃣ آفت اول به وجود آمدن جریان های مدعی، بی سواد و ساده لوح در حوزه روایات طبی است که می تواند به نام اسلام و اهل بیت ع مخاطراتی را ایجاد کند.
آفت دوم رد گستاخانه روایات طبی است که عمدتا توسط نامطلعین و متعصبین حوزوی، آن هم به بهانه پیشرفت علم و تکنولوژی و با تمسک به دانش مطرود رجال صورت میگیرد.
◀️ جهت مطالعه پایان نامه های حوزوی می توانید به شهر قم، مدرسه فیضیه، کتابخانه آیت الله العظمی حائری مراجعه فرمایید و برای مطالعه عناوین آن نیز می توانید از فایل pdf ملاحظه نمایید.
—-------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
.
📢 رئیس قوه قضائیه: دادگاه ویژه روحانیت با آقای تبریزیان برخورد قاطع کرده است.
🌐 @tebona
------------------------------
◀️ آیت الله رئيسي در دیدار با نمایندگان دانشجویان و در پاسخ به سرانجام مدعی طب اسلامی گفت:
مقولهای به نام طب اسلامی درست نيست و وجود ندارد و اگر هست همان طب سنتي رايج است. با آقاي تبريزيان نيز از طرف دادگاه ويژه روحانيت برخورد قاطع صورت گرفته است.
⭕️ منبع: کانال صدای پزشکان
—-------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
.
📢 فراخوان طرحهای تحقیقاتی در حوزه سلامت
◀️ مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران از تمامی موسسات تحقیقاتی و پژوهشی، مراکز آموزش عالی، متخصصین و پژوهشگران دعوت کرد تا با ارسال پیشنهادات، پروپوزال و طرحهای تحقیقاتی، این مرکز را در وظایف قانونی و حفظ و صیانت از سلامت و بهداشت جامعه یاری کنند.
🌐 @tebona
------------------------------
📜موضوعات مطرح شده از سوی مرکز تحقیقات حلال جمهوری اسلامی ایران برای ارائه طرحهای تحقیقاتی🔻
🔹بهداشت و سلامت در تولید و فرآوری محصولات و خدمات سلامت
🔹حلیت و حرمت در تولید و فرآوری محصولات و خدمات سلامت
🔹روشهای شناسایی و تعیین مقدار اجزای متشکله مواد و فرآوردههای سلامت
🔹شناسایی تقلبات در مواد و فرآوردههای سلامت
🌐 @tebona
🔹چگونگی بازرسی و ارزیابی و مراحل آن در فرآیند و نظام سلامت و حلیت فرآوردهها و خدمات
🔹تجارب کشورها و فرآیند صدور گواهی در زمینه حلیت و حرمت فرآوردههای سلامت و خدمات
🔹حلیت و حرمت در مواد و فرآورده های اصلاح ژنتیک شده
🔹بررسی اثرات مواد بر سلامت با روش های مختلف (بالینی و …)
🔹حلیت و حرمت در افزودنی های به کار رفته در فرآورده های سلامت
🔹اقتصاد سلامت، دارو، غذا، حلال و...
🔹مباحث فقهی در حوزه طهارت، حلیت و حرمت فرآورده ها و خدمات سلامت
🔹معماری اسلامی و حلال
🔹گردشگری سلامت، اسلامی و حلال
⭕️ منبع: کانال اجتهاد
—-------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
📣 پاسخ دفتر آیت الله فاضل لنکرانی (ره)، به فتوایی که به اشتباه از سوی انتشارات وزارت بهداشت به ایشان منسوب شده است.
🌐 @tebona
------------------------------
⬅️ آیا جنین والدین کافر محترم نیست و بنابراین سقط آن توسط پزشک مسلمان جایز است؟
📕 در کتاب احکام پزشکی تالیف محمد روحانی، فاطمه نوغانی، انتشارات معاونت فرهنگی وزارت بهداشت،سال ۱۳۷۶،ص۱۱۴ چنین آمده است:
«جنین والدین کافر، محترم نیست و سقط کردن آن توسط پزشک مسلمان جایز است»
✅ جوابیه از طرف بخش استفتاءات دفتر آیتالله العظمی فاضل لنکرانی(ره):
«این پاسخ به نظر مرحوم آقا صحیح نیست و در حرمت سقط جنین فرقی بین والدین کافر و مسلمان نیست»
—-------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
موسسه فقه الطب، طِبُنا
📣 پاسخ دفتر آیت الله فاضل لنکرانی (ره)، به فتوایی که به اشتباه از سوی انتشارات وزارت بهداشت به ایشان
.
📢 سندی که نشان میدهد فتوای آیت الله العظمی لنکرانی (ره) متفاوت با پاسخ بخش استفتائات دفتر ایشان می باشد.
◀️ بعد از انتشار پاسخ دفتر حضرت آیت الله فاضل لنکرانی (ره) در کانال موسسه طبنا، جناب آقای حمیدرضا تمدن، پژوهشگر فقه و علوم اسلامی سندی را برای کانال فرستادند که نشان می دهد مرحوم فاضل لنکرانی (ره) در کتاب احکام پزشکی خود فتوا به جواز سقط جنین والدین کافر داده اند.
🌐 @tebona
----------------------------------
🔷 منبع:
احكام پزشكان و بيماران، المؤلف : حضرت آیت الله العظمی لنکرانی (ره)، الجزء : 1 صفحة : 113
🔹متن فتوای ایشان در کتاب مذکور:
«حكم سقط جنين كافر
280- پزشك مسلمان مىتواند جنينِ زن كافرى را كه پدر آن- جنين- هم كافر است، سقط كند. امّا اگر يكى از پدر و مادر جنين مسلمان باشد، چون حرمت مسلمان را دارد، ديگر سقط جنين جايز نمىباشد.»
▫️آدرس کتاب و صفحه مذکور در سایت مکتبه مدرسه الفقاهه:
http://ar.lib.eshia.ir/10628/1/113
—-------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
.
🔴 نتایج شوم خودبنیادی معرفتی در عرصه سلامت!
◀️ در حاشیه خبر جدید ایندپندنت: به دلیل موفقیت در پیوند رحم ب مردان، مردان از همین فردا می توانند کودکان خود را با عمل سزارین بدنیا بیاورند.
🌐 @tebona
_____________
▶️ نتیجه خودبنیادی معرفتی چیزی جز محصولات شوم مدرنیته در حوزه سلامت و پزشکی نخواهد بود. مسئله «مردانی که مادر می شوند» محصول شوم همین تمدن به ظاهر علمی و پیشرفته است.
▶️ حوزه های علمیه و فقه شیعه نسبت به مسئله پیوند رحم به مردان، چه رویکردی خواهند داشت؟ آیا باز هم به نام عدم ردع و نبود نهی از شارع آن را مباح می دانند (مانند مسئله تغییر جنسیت) و یا به تقابل معرفتی و عملی با آن خواهند پرداخت؟
▶️ آیا اساسا جریان حق در مقابل سیل ویرانگری به نام مدرنیته، آن هم بدون حضور مبسوط الید امام معصوم توانایی مقابله در سطح کلان را دارد؟
⁉️ اینها سوال های اساسی و بنیادینی است که هر اهل خردی باید از خود آن را بار ها و بارها بپرسد!
—---------------------------------------------—
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید:
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
موسسه فقه الطب، طِبُنا
. 🔴 نتایج شوم خودبنیادی معرفتی در عرصه سلامت! ◀️ در حاشیه خبر جدید ایندپندنت: به دلیل موفقیت در پ
#یادداشت_ارسالی
📢 حوزه های شیعی به دلیل غلبه معرفت شناسی فلسفی در مقابل دستآوردهای مدرن پزشکی منفعل هستند.
◀️ یادداشت کوتاه استاد مهدی نصیری، ذیل پست قبل «نتایج خودبنیادی معرفتی در عرصه سلامت»، در پاسخ به سوال آخری که با این عنوان مطرح شده بود:
« آیا اساسا جریان حق در مقابل سیل ویرانگری به نام مدرنیته، آن هم بدون حضور مبسوط الید امام معصوم توانایی مقابله در سطح کلان را دارد؟»
🌐 @tebona
___________________________
1️⃣ پاسخ سئوال آخر این است که اگر به تحلیل درستی از این اقدامات مدرنیته که از مصادیق تغییر شیطانی در آفریتش خداوند و ساختار حکیمانه عالم تکوین است برسیم، هم می توان افکار عمومی را تا حد زیادی نسبت به قباحت و شناعت این اقدامات آگاه کرد و هم می توان از گسترش آن لا اقل به طور نسبی جلوگیری کرد..
2️⃣ حتی اگر حوزه علمیه قم در این امور منفعل نبود و مواجهه عمیق نظری و انتقادی نسبت به مدرنیته داشت، می توانست توجه عالمان و حوزه های اهل سنت و نیز نخبگان الهیاتی مسیحیت و یهودیت و حتی شاید آیین هایی چون هندوییسم را علیه این حرکت شیطانی مدرنیته برانگیزد.
3️⃣ البته تا آنجا که بنده مطلعم هم علمای اهل سنت و هم طیفی از عالمان مسیحی و یهودی در برابر اقدامات این چنینی مدرنیته مانند شبیه سازی انسانی پیوسته حساسیت نشان داده اند و این حوزه های تشیع بوده اند که به خاطر غلبه معرفت شناسی فلسفی و مدرن بر آن اغلب منفعل بوده اند.
—---------------------------------------------—
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید:
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
موسسه فقه الطب، طِبُنا
#یادداشت_ارسالی 📢 حوزه های شیعی به دلیل غلبه معرفت شناسی فلسفی در مقابل دستآوردهای مدرن پزشکی منفعل
#یادداشت_ارسالی
📢 فلسفه دلیل اصلی انفعال عالمان شیعه در مقابل دستآوردهای مدرن پزشکی نیست. / اصول فقه موجود ام الفساد حوزه های شیعی و دلیل اول و آخر انفعال در مقابل دستآوردهای مدرن پزشکی است.
◀️ یادداشت کوتاه حجت الاسلام ربانی، استاد علوم حدیث و مدرس کتاب حدیثی «الکافی» در مدرسه آیت الله لنگرودی، در پاسخ و تکمیل یادداشت استاد مهدی نصیری:
🌐 @tebona
___________________________
1️⃣ بدون شک با نکات آقای نصیری موافق هستم و در مقام تکمله آن چند نکته را به محضر ایشان و هم اقرانشان می رسانم:
اول اینکه باید بدانیم بسیاری از عالمانی که در مقابل برخی دستآوردهای پزشکی مدرن انفعال نشان دادند، اساسا مشربی فلسفی و عرفانی نداشته اند. خب سوال اینجاست که در این وضعیت چه چیزی مسبب انفعال ایشان بوده است؟
2️⃣ شاید ایشان پاسخ بدهند که نبود تحیل عمیق نظری نسبت به مدرنیته و تمدن مدرن و سیطره تفکر «سیر خطی پیشرفت» بر حوزه های علمیه موجب رخنه این انفعال بوده است. خب سوال بعدی که مطرح می شود این است که علت نبود این تحلیل عمیق از مدرنیته چه چیزی است؟
🌐 @tebona
3️⃣ پاسخ این حقیر به این سوالات یک جمله است: «سیر اجتهادی موجود و اصول فقه شیعی»
آنچه که ام الفساد اجتهاد موجود شیعی است و آن را فرسنگ ها از منطق فقاهت حقیقی (که همان فهم عمیق کلام معصومین علیهم السلام است) دور کرده است، مکتب اجتهادی شیخ انصاری یا همان سامانه اجتهادی حاکم بر حوزه های علمیه است!
مکتب اجتهادی شیخ انصاری و اصول فقه موجود، که بیش از 70 درصد آن زوائدی است که اساسا در سیر اجتهاد دخیل نیست و عمری عمر طلبه را درگیر لاطائلاتی میکند که از فهم عمیق حدیث و قرآن دور می ماند، نمی تواند در مقابل هجوم عظیم مظاهر مدرن قد علم کند و حرفی برای گفتن داشته باشد و اینجاست که دستآورد های کثیف پزشکی مدرن (مانند مسئله پیوند رحم به مردان و تغییر جنسیت و تراریخته و...) را نتیجه علم بشری و پیشرفت می خواند.
4️⃣ جناب نصیری بزرگوار! به زعم این حقیر آنچه حضرتعالی کمتر بدان توجه میکنید و بعضا آن را در برخی تقریرات خود تطهیر می نمایید اصول فقه و سیر اجتهادی موجود است که ننگیست بر تارک فقاهت شیعه! فلسفه (به معنای بدایه و نهایه و...) کمترین اثر را در کف فضای علمی حوزه داشته و دارد، چرا که اساسا عموم حوزویان متوجه بطون این کتابها و عمق فساد این علوم نمی شوند و در واقع دعوای ما در این مسئله بیشتر با بزرگان فلسفه و عرفان است نه عموم طلاب و بدنه حوزه علمیه.
به عبارت دیگر اثر فلسفه بر این انفعال اثری غیر مستقیم و اثر اصول فقه اثری مستقیم و مباشر است.
🌐 @tebona
5️⃣ و مطلب آخر اینکه اساسا اصول فقه شیعی و مکتب شیخ انصاری خود زاییده مشربی فلسفی است که فقیه را از نگاه عرفی دور کرده و اجماع را بر سنت ارجح میداند و قیل و قال های بی ثمر را جایگزین تعمق بر رویات اصیل میکند و دست آخر با احتیاطی آلوده به تبختر مقلد را بدرقه راه تقلید میکند. آنچه حوزه های علمیه را از انفعال در مقابل مدرنیته و پزشکی مدرن نجات می دهد تبری از مکتب شیخ انصاری و دور شدن از سیر اجتهادی ایشان است و در نوبت بعد برائت از فلسفه و عرفان!
والله العالم
—---------------------------------------------—
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید:
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
38.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اخبار_حوزه
◀️ تمسخر سروش نسبت به برخی ادعیه طبی و پاسخ آیت الله سیدابوالحسن مهدوی.
📽 آیت الله مهدوی، عضو خبرگان رهبری اصفهان و امام جمعه موقت:
🌐 @tebona
_______________________
1️⃣ کسانی که خیال میکنند بیماری ها فقط با دارو خوب میشوند افراد ساده ای هستند که طبیعت انسان را نشناخته اند.
من چند سال است که با آب تربت بیماران را درمان می کنم. بنده بیماری که دو کلیه اش را از دست داده بود و تمام پزشکان جوابش کرده بودند را با آب تربت امام حسین ع درمان کردم.
2️⃣ و یا توده سرطانی که در سر جنینی که در رحم مادر بود را، با آب تربت شفا دادیم و این معجزه ای بود که تمام پزشکان را متعجب گذاشت. الان این بچه به دنیا آمده و سالم سالم است.
3️⃣ مواظب باشید اثر دعا و شفای تربت را کسی رد نکند. بنده سالهاست با این دو مسئله بیماران زیادی را به اذن پروردگار درمان کرده ام و حسرت میخورم که ای کاش از سال ها پیش این توصیه ها را شروع میکردم.
—-------------------------------
.
⏮ موسسه طِبُنا
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#اخبار_حوزه
📢رویکرد عقب ماندگی درمانی ما با طرح پزشکی سنتی ـ اسلامی
◀️ حجت الاسلام رسول جعفریان، مدرس و مولف تاریخ ایران و اسلام در کانال تلگرامی خویش (مانند گذشته) به نقد طرح پزشکی سنتی پرداخته و آن را نوعی «عقب ماندگی درمانی» دانسته است، متن زیر یادداشت ایشان است:
🌐 @tebona
___________________________
1️⃣ برخورد ما با پزشکی نوین از میانه عصر قاجار که با دانش های جدید آشنا شدیم، تا زمانی که بهداشت اسلامی درست کردیم، و سپس به سمت طب اسلامی رفتیم، سه مرحله را پشت سر گذاشته است:
اول: ورود اطلاعات پزشکی و پذیرش آن بدون ایراد اشکال. مرحله ای که فقط آثار پزشکی فرنگی بدون اشاره به طب قدیم، ترجمه می شد و به تدریج در حال استقرار بود و آثارش همین بیمارستانها و مظاهر آن است.
🌐 @tebona
2️⃣ ب: مرحله دوم تلاش برای انطباق اطلاعات پزشکی با آموزه های اسلام در زمینه بهداشت و طهارت که مفهومی به نام حفظ الصحه اسلامی از آن درآمد، و آثاری توسط امیر اعلم و دکتر تومانیانس و دیگران تولید شد.
ج: مرحله سوم انتقاد از پزشکی جدید جدید و تأکید بر این که آنچه از گذشته به عنوان «یونانی ـ سنتی ـ اسلامی» داشته ایم، کفایت می کند که همین تلاشهایی است که در این دو دهه و بیشتر از زمان دولت احمدی نژاد متناسب با افکاری که آن زمان رواج داشت، شکل گرفت.
مدتهاست در حال گردآوری مدارک و اسناد این سه مرحله هستم.
🌐 @tebona
3️⃣ برای مرحله اول، مرور بر کتابهای پزشکی که غالبا هم ترجمه آثار اروپایی است و ما به اعتبار سنتی یا اسلامی، دخل و تصرفی در آن نداریم باید انجام شود.
در مرحله دوم، چندین کتاب و صدها مقاله در مطبوعات اسلامی ما هست که بر اساس این رویه نوشته شده تا پزشکی جدید را با قوانین طهارت تطبیق دهد که تقریبا همه نسبت به آن واقف هستیم و آثاری مثل مطهرات در اسلام مهدی بازرگان از شاخص های آنهاست.
مرحله سوم با بالا گرفتن انتقاد از تمدن غرب، و در این مورد، با انتقاد از پزشکی آن و به صورت واکنشی، ستایش از طب قدیم یونانی و سنتی و اسلامی دنبال شده است.
4️⃣ برای مثال به این عبارت که در سال 1324 ش توسط یک متفکر برجسته نوشته شده است، توجه فرمایید:
«اکنون باید دید چه کسانی طب یونان را که برای علاج کلیه امراض خارجی، بهترین وسیله بود، و با سهل ترین راه مطابق اقتصاد، این خدمت را بهتر از طب امروز اروپا انجام می داد، از میان بردند، و ریشه آن را برای همیشه از جهان برانداختند و چنین خیانت بزرگی به خصوص به کشور ایران کردند؟»
این سه مرحله، در واقع در یک طرح کلی تر مطرح است و آن این که ما در مواجهه با غرب، در نوع مسائل با این سه مرحله دست به گریبان بوده ایم.
اول که به طور کلی از دیدن علم جدید و آثار آن دهشت زده شده ایم.
🌐 @tebona
5️⃣ در مرحله بعد، اندکی به خود آمده و تلاش کرده ایم تا داشت های خود را با آنچه آمده ترکیب کنیم.
در مرحله سوم، دست بالا را گرفته و ادعا کرده ایم که همه آن دانشها بی ربط و آنچه ما به اعتبار یونانی داشته ایم، و حالا سنتی و بومی اسمش را می گذاریم و سپس به خاطر این چند روایت اسلامی، بر همه آن دانش جدید ترجیح دارد.
در واقع، ما گرفتار نوعی عقب ماندگی درمانی هستیم و این مسیر را طی می کنیم تا شکست خود را در دانش جدید، از لحاظ روحی و بیشتر با داستان سازی و تخیل، جبران کنیم.
با افتخار باید بگویم کسی که هیچ فریب این امور را نخورد، آقای مطهری بود که مطلقا دنبال مسأله بهداشت اسلامی یعنی نگاه ترکیبی هم نبود و البته به دوره بعدتر هم نرسید که بخواهد پزشکی اسلامی را طرح کند.
🔴 منبع: کانال شخصی استاد جعفریان
—---------------------------------------------—
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید:
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
موسسه فقه الطب، طِبُنا
#نقد_اساتید
📢نقدی بر مبانی و نظرات استاد رسول جعفریان!
◀️ بخشی از مصاحبه تفصیلی موسسه طبنا با استاد مهدی نصیری (متن زیر همراه با کمی تلخیص نگارش شده است):
🌐 @tebona
_______________
1️⃣ یکی از علل نقدهای استاد رسول جعفریان به طب قدیم و روایات طبی، برخی کاسب کاری ها و خرافه گرایی ها و برخورد های عوامانه دوستان طب اسلامی و طب سنتی است که روی مواضع ایشان نسبت به علم طب تاثیر گذاشته است...
اما مهمترین بخش نقد استاد جعفریان این است که ظاهرا آقای جعفریان دوران ما قبل مدرن را مساوی با عقب ماندگی و فلاکت و خرافه گرایی و جهل گرفته اند و دوران جدید را مساوی با علم و پیشرفت و واقع گرایی میداند و گویی دوران مدرن و علوم مدرن یکپارچه نور و موفقیت است... این مسئله اساسی روی نظرات و مواضع ایشان تاثیر جدی گذاشته است.
🌐 @tebona
2️⃣ علوم مدرن، مدرنیته و طب مدرن مملو از خرافات است.
جریان مدرنیته و طب مدرن در غرب، نزد بسیاری از متفکران و روشنفکران غربی همواره با بحران نامش برده می شود و تحلیل می شود.
3️⃣ علم مدرن و تکنولوژی مدرن (و به تبع آن طب مدرن) منشاء بحران های عدیده و عظیمی برای جامعه بشری بوده است. بحران زیست محیطی و سوخت های فسیلی محصول مدرنیته و علم مدرن است.
4️⃣ ایشان باید به تشکیکات معرفتی که راجع به اساس علم مدرن توسط فیلسوفان علم و جریان پست مدرن و... ظرف دهه های اخیر وارد شده است، باید توجه کنند.
باید موسسات حوزوی کرسی های آزاداندیشی حول این مسائل برگزار کنند تا نظرات امثال استاد جعفریان نقد و طرح شود.
---------------------------------------------
✅ برای دیدن فیلم کامل مصاحبه موسسه طبنا با استاد مهدی نصیری می توانید از لینک آپارت در قسمت پایین اقدام نمایید (زمان مصاحبه: 4 ساعت و 16 دقیقه):
✅ لینک نمایش فیلم کامل در آپارات:
https://www.aparat.com/v/IV7Mw
—---------------------------------------------—
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید:
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#فقه_پزشکی
📢 چین دانشمندی که با روش اصلاح ژنتیک نوزادان را به دنیا می آورد دستگیر و محکوم کرد...
◀️ بخشی از گزارش تک کرانچ، از برخورد جامعه بین المللی نسبت به فناوری های ژنتیکی بر روی انسان:
🌐 @tebona
___________
◀️ جیانکوی هه، دانشمند و پژوهشگر چینی که برای نخستین بار نوزادانی را با روش اصلاح ژنتیکی به دنیا آورده بود، در شهر شنژن چین بازداشت شد
1⃣ او از فناوری کریسپر برای حذف ژن "CCR5" استفاده کرد تا نوزادانی مقاوم در برابر ایدز به دنیا بیاورد. هه در نوامبر امسال با حذف این ژن، دو دختر دوقلو به دنیا آورد
2⃣ یه گزارش تککرانچ، جامعه بینالمللی علمی، او را به خاطر استفاده از این فناوری در رحم انسان محکوم کرد و دولت چین هم جلوی ادامه پژوهش او را گرفت
—---------------------------------------------—
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید:
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.
#فقه_پزشکی
📢 قانون پیوند عضو از بیماران مرگ مغزی، بدون تائید شورای نگهبان قابلیت اجرایی پیدا کرده است / متاسفانه تلویزیون و رسانه ها به گونه ای جلوه داده اند که پیوند عضو در هر حالی مجاز است.
◀️ بخشی از سخنان دکتر اسماعیل آقابابائی، عضو هیئتعلمی پژوهشکده فقه و حقوق:
🌐 @tebona
_________________________________
1️⃣ امام خمینی در کتاب استفتائات جلد ۲ ص ۴۳ در پاسخ این سؤال که آیا زن میتواند برای بازگرداندن بینایی شوهر، یک چشم خود را به وی اهدا کند مینویسند:
«در فرض مرقوم جايز نيست»
2️⃣ اساس بحث در پیوند اعضاء، عسر و حرج است. وقتی فقها پیوند اعضاء را دایر مدار عسر و حرج میدانند پس پیوند کلیه بیماری که برایش عسر و حرجی نیست و میتواند دیالیز شود و نمیمیرد، جایز نیست. البته دیالیز عسر و حرج است ولی نه عسر و حرجی که منجر به مرگ شود لذا فتوا بر جواز پیوند در حال سلامت، به سختی یافت میشود. از طرفی تلویزیون و بقیه رسانهها طوری جلوه میدهند که گویا جایز است و باید به امر خیر شتافت، درحالیکه مسئله به این سادگی نیست.
🌐 @tebona
3️⃣ در ایران در برداشت عضو از مردگان مغزی، قانون خاص داریم که به مادهواحده قانون پیوند اعضا شهرت یافته و عنوان کامل آن چنین است: «قانون پيوند اعضاي بيماران فوت شده يا بيماراني كه مرگ مغزي آنان مسلم است» این قانون در ۱۷/۱/ ۱۳۷۹ به تصویب رسیده و ۱۰/۷/ ۱۳۸۱ اصلاح جزئی شده است. نیز آییننامهای برای اجرای آن به تصویب رسیده که درمجموع با لحاظ شرایطی برداشت عضو از مردگان مغزی را مجاز میشمارد.
با اینحال، اشکال اینجاست که این قانون بدون تائید شورای نگهبان و به استناد اصل ۹۴ قانون اساسي قابلیت اجرایی پیدا کرده است و دیگر اینکه قانونگذار از افراد مرگ مغزی به «بیمار» یاد میکند و به مرگ حقیقی بودن آن تصریح نمیکند.
🌐 @tebona
4️⃣ اشکال قابلتوجه در متن ماده یاد شده آن است که یکی از شرایط جواز برداشت و پیوند عضو، وجود خطر جانی برای گیرنده عضو است که در این صورت بسیاری از پیوندها که صرفاً برای آسایش بیشتر گیرنده است و با نبود پیوند الزاماً مرگ فرد محقق نمیشود با مشکل مواجه میشود. ازاینرو، اصل این ماده قانونی جای بحث فراوان دارد که اینجانب در کتاب «پیوند اعضا از بیماران فوت شده و مرگ مغزی» آن را بهتفصیل بررسی کردهام.
🔼 منبع: سایت اجتهاد
تفصیل گفتگو 👈 http://yon.ir/WGTyo
—---------------------------------------------—
⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب
👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید:
☑️ ایتا:
https://eitaa.com/tebona
☑️ سروش:
https://sapp.ir/tebona
.