eitaa logo
موسسه فقه الطب، طِبُنا
1.3هزار دنبال‌کننده
212 عکس
72 ویدیو
47 فایل
کانال رسمی موسسه تخصصی فقه الطب، طِبُنا وب سایت: www.tebona.ir سامانه پيامكي: 5000 54 216 ارتباط (نقد، نظر، پیشنهادات): @tebona_admin حمایت مالی از موسسه: https://idpay.ir/tebona کانال شخصی مدیر موسسه: @ali_amiry_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
. #اخبار_حوزه ▶️ تفاهم نامه همکاری سه جانبه بین مرکز خدمات حوزه علمیه قم ، دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران 🌐 @tebona —------------------------------------— 🔹این تفاهم نامه همکاری با حضور دکتر مجید حدادی منش معاون سلامت و امور بیمه های مرکز خدمات حوزه های علمیه و دکتر محمود خدادوست، مشاور وزیر و سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت و دکتر نفیسه حسینی یکتا، معاون توسعه سلامت این دفتر و نایب‌رییس انجمن علمی طب سنتی ایران،به امضای طرفین رسید 🌐 @tebona 🔸ظرفیت سازی و ایجاد سازوکارهای لازم برای شناسایی فرصت ها و ظرفیت های موجود و استفاده از آنها در زمینه آموزش و توانمندسازی جامعه هدف در زمینه اصلاح سبک زندگی و اصول حفظ تندرستی ، مشارکت در برگزاری دوره های آموزشی، کارگاه ها، همایش های آموزشی یا فرهنگی، جشنواره ها و مراسم مختلف با موضوع توسعه فرهنگی و دانش صحیح طب سنتی ایرانی و مکمل برخی از مفاد این توافقنامه هستند 🌐 @tebona 🔹همچنین طرفین بر همکاری و هماهنگی برای جلوگیری از فعالیت (انجام تبلیغات ، برگزاری کلاس آموزشی ، همایش و ...) در موضوع طب سنتی ایرانی توسط افراد و مراکز غیر مجاز در مراکز و سازمان های تحت پوشش تاکید کردند —------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
#احکام_پزشکی ⁉️ سوال: در صورتی که عمل جراحی زیبایی توسط پزشک مرد مستلزم نگاه کردن و لمس باشد آیا انجام آن جایز است؟ ✅ جواب: عمل جراحی زیبایی، درمان بیماری محسوب نمی شود و نگاه کردن و لمس حرام به خاطر آن جایز نیست مگر در مواردی که برای درمان سوختگی و مانند آن باشد و پزشک مجبور به لمس و نگاه کردن باشد. 🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب —------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
#یادداشت_اختصاصی 📢 حاشا به این اعتقاد باطل! ✍یادداشت اختصاصی حجت الاسلام امیری، رئیس موسسه فقه الطب، طبنا (شماره 9) در نقد اظهارات استاد معظم علوی بروجردی (زیده عزه) با عنوان «حاشا به این اعتقاد باطل» را می توانید در سایت موسسه به آدرس و لینک زیر ببینید. ◀️◀️ متن کامل یادداشت را ميتوانيد از لینک زير مطالعه بفرماييد: 👇👇👇👇👇👇👇👇 http://tebona.ir/2019/02/%d8%ad%d8%a7%d8%b4%d8%a7 http://tebona.ir/2019/02/%d8%ad%d8%a7%d8%b4%d8%a7 .
. #اخبار_حوزه ▶️«حجیت تعبدی» به‌جای «لابراتوار پزشکی»؟!/ اصول فقه موجود به درد استنباط احکام غیر تعبدی نمی خورد. / بخور مریم، داروی جامع و شافیه هیچ اعتباری ندارد 📣 بخشی از سخنان حجت‌الاسلام سید محمدصادق علم الهدی از مدرسین سطوح عالی در حوزه علمیه قم در مصاحبه با شبکه اجتهاد: 🌐 @tebona .
موسسه فقه الطب، طِبُنا
. #اخبار_حوزه ▶️«حجیت تعبدی» به‌جای «لابراتوار پزشکی»؟!/ اصول فقه موجود به درد استنباط احکام غیر تع
. ▶️«حجیت تعبدی» به‌جای «لابراتوار پزشکی»؟!/ اصول فقه موجود به درد استنباط احکام غیر تعبدی نمی خورد. / بخور مریم، داروی جامع و شافیه هیچ اعتباری ندارد 📣 بخشی از سخنان حجت‌الاسلام سید محمدصادق علم الهدی از مدرسین سطوح عالی در حوزه علمیه قم در مصاحبه با شبکه اجتهاد: 🌐 @tebona —----------------------------------------------— 1⃣ موضوع سخن، طب سنّتی کهن نیست. نیز روی سخن باکسانی نیست که بخردانه احادیث طبی را قابل‌مطالعه‌ی پزشکی می‌دانند و معتقدند برای توسعه دانش پزشکی، آن‌ها را به محک علوم تجربی باید از نو آزمود. 2⃣ ... تأکید می‌کنم که این برداشت سطحی و متمایل به مسلک اخباری است که کسی ادعا کنند: من بر پایه قواعد اجتهادی، اخبار و روایات طبی را بررسی می‌کنم و به همان شکلی که یک فقیه به‌حکم شرعی کلی دسترسی پیدا می‌کند، ما هم حکم کلی طبی استنباط می‌کنم! 🌐 @tebona 3⃣ اساساً روش‌های اجتهادی موجود در فقه اسلامی به کار استنباط احکام علوم غیر تعبّدی نمی‌آیند. این را حقیر بارها در مصاحبه‌های مختلف عرض کرده‌ام که اگر به دنبال آثار تکوینی و وضعی هستید، نمی‌توانید به ادله و حجج تعذیری و تنجیزی اکتفا کنید؛ زیرا حجج تعذیری و تنجیزی فقط در قیاس با عذاب و عقاب اخروی می‌توانند خاصیت اثبات داشته باشند، نه نسبت به گزاره‌هایی که مکلفین در موردشان به دنبال اثر دنیوی و وضعی هستند. چون غایت آنچه ما در علم اصول به‌عنوان ابزار استنباط فقه به دست می‌آوریم این است که فلان خبر حجت است؛ و این یعنی که یا منجّز است؛ به این شکل که اگر مفاد آن تکلیف شارع باشد و مکلف با آن مخالفت کند، مستحق عقاب اخروی است و یا معذّر است؛ به این‌گونه که اگر خبری نافی تکلیف واقعی بود و مکلّف به استناد آن، با واقع مخالفت کرد، مستحق عقاب اخروی نیست. 🌐 @tebona 4⃣ یکی از قواعد پایه در استنباط احکام شرعی، «قاعده اشتراک احکام» است که می‌گوید احکام شریعت بین زن و مرد و عالم و جاهل و مردم این عصر و آن عصر و این منطقه و آن منطقه و حتی بین مسلم و کافر مشترک است. این قاعده در حوزه احکام شرعی تعبّدی، معقول و قابل دفاع است و ازاین‌رو، فقهاء ازقضایای شخصیه موجود در روایات، احکام شرعی کلی را برای تمام اعصار و امصار استنباط می‌کنند. 5⃣ اما آیا معقول است کسی به استناد قاعده اشتراک، یک دستور طبی را که امام علیه‌السلام به بیمار خاص توصیه کرده‌اند، برای همه‌ی مردم و به شکل عام تجویز کند؟! نسخه‌های طبی، بسته به شخص و سن و مزاج و محیط و تغذیه متفاوت‌اند. کدام عاقلی به این گستردگی می‌تواند قاعده‌ی کلی طبی تجویز کند؟ 🌐 @tebona 6⃣ ازآنجاکه روش اجتهادی امروز، عمدتاً مبتنی بر حجج ظاهری است که هیچ‌گونه تضمینی در حوزه‌ی تکوینیات و آثار این دنیایی نمی‌دهد، برفرض هم که از این ‌روش در تمییز اخبار طبی صحیح از سقیم و تجمیع بین آن‌ها به دقّت استفاده شود، بازهم، نتیجه‌ی قابل‌اعتمادی در حوزه طب و سلامت به دست نمی‌آید که ما را بی‌نیاز از محک تجربه و آزمایش تخصّصی پزشکی کند. 7⃣ ادّعای استنباط اجتهادی نظام طبی از روایات، ازنظر صغروی نیز به جهت ضعف سندی یا دلالی اخبار طبی موجود، با چالش جدّی مواجه است. مثلاً همین بخور مریم که برخی از اینان مرتّب برای مردم توصیه و اجرا می‌کنند، سند معتبرش کجاست؟ یا داروی جامع یا داروی شافیه و…؟ 🔴 منبع: سایت شبکه اجتهاد —--------------------------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. ▶️یادداشت ارسالی یکی از مخاطبین با نام کاربری «یا مهدی عج» در حاشیه مصاحبه اخیر استاد علم الهدی: 📝 در بحث طب سنتی و اسلامی، اگر مکتب اخباری گری برخی را ناصواب می دانیم (که حقیقتاً ناصواب هم هست) نباید به افراط بیفتیم و خیال کنیم که تجربه و آزمایشگاه می تواند به ما یقین به صحت قضایا و قوانین و دستورات طبی بدهد نهایت چیزی که تجربه و آزمایش به ما می دهد، ظن قوی خواهد بود نه یقین! جناب آقای علم الهدی! لطفا با افراط کاری جهت مقابله با اخباری گری، در آغوش ساینتیفیست ها ( کسانی که فقط برای علوم تجربی ارزش قائل هستند) قرار نگیریم! ______________________ . ⏮ موسسه طِبُنا؛ تخصصی فقه الطب 👌 با کانال طبنا در پیام رسان های ایرانی زیر همراه باشید: ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
. ◀️ چرا در علوم "تجربی" مثل:پزشکی و... تحولات و تغییرات زیادی در طول تاریخ داشته ایم اما در علوم "عقلی" و "وحیانی" دامنه تحولات محدود بوده است؟ ▶️ دور شدن از اموزه های وحیانی علت تغییرات ساختاری در علوم طبیعی و پزشکی است. —--------------------------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. 📣 دو نکته قابل توجه از مقدمه ”رساله ذهبیه“ برای معتقدین به این رساله! 📝 یادداشت کوتاه از محقق و پژوهشگر، سید محمد رضا شهیم: 🌐@tebona ___________________________ ▶️ در مقدمه روایت «رساله ذهبیه» آمده است که حضرت فرموده اند: ”من در این خصوص تجربیاتی دارم و امتحان و گذشت زمان، درستی این تجربیاتم را برای من روشن ساخته است، به علاوه از گذشتگان هم اطلاعاتی بدست آورده‌ام، و این‌ها چیزهایی است که انسان باید بداند و در ندانستنش معذور نیست. من این تجربیات و اطلاعات خود را با مطالب دیگری نزدیک به آن‌ها که شناخت و دانستن آن لازم است برایتان یکجا بیان خواهم کرد” ▶️ دو نکته از این متن به ذهنم خطور کرده (لازم به ذکر است رساله ذهبیه در این متن بر فرض پذیرش صدور از ناحیه معصوم بیان شده است و الا اساسا این متن انتسابی به امام رضا علیه السلام ندارد) 🌐@tebona 1⃣ نکته اول بر ضد طرفداران این رساله: چطور ممکن است حضرت با تجربه و گذشت زمان، علمی را بیاموزند، درحالی که تجربه اساسا یقین آور نبوده و همراه با اشتباه و خطا است و شأن امامؑ اجل از اشتباه است. 2⃣ نکته دوم بر ضد منکرین علم ائمه علیهم السلام به علم طب: حضرت فرمود که «این چیزهایی است که انسان باید بداند و در ندانستنش معذور نیست» حتی اگر روایت کاملا جعلی باشد این حرف و سخن بسیار درست و متینی است. به خصوص در زمانی که حکومت درصدد ایراد گیری علمی از امام بوده و به خاطر همین از هر علمی و دانشمندی بهره می‌برده، و تصمیم مامون به شهادت حضرت هم پس روشن شدن هیبت علمی امام رضاؑ در برابر همه دانشمندان است.حال چطور ممکن است که امام علیه السلام عالم به علوم معاش و از جمله علم طب نباشند؟ 🌐@tebona ▶️ نباید فراموش کرد که طب علم است نه فن! و پیامبر صلوات الله علیه هم مدینه علم بودند و امیرالمؤمنین علیه السلام باب آن و هیچ کس هم نگفته است که منظور از علم ” علم دینی” است. که اگر کسی هم بگوید منظور علم دین است، دیگر چه نیازی بود اصلا پیامبر صلوات الله علیه این رابگویند! یعنی آیا کسی به نظرش می‌رسید که یکی دیگر از حضرت در دین عالم‌تر است؟ قرینه ای هم به خلاف آن داریم و آن روایت حضرت علی علیه السلام است که فرمود از من بپرسید که از راه‌های آسمان آگاهم... . 📝 سید محمد رضا شهیم —--------------------------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
. ▶️ براساس برخی شنیده ها و اخبار غیر رسمی لیدر اصلی جریان طب اسلامی به حکم دادگاه ویژه روحانیت در حصر خانگی به سر می برد... 📣 این خبر را جناب اقای سید علی عباس نیای زارع، وکیل پایه یک دادگستری در فضای مجازی منتشر کرده اند. —--------------------------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مصاحبه_با_اساتید 📽 تیزر رسمی مصاحبه اختصاصی موسسه طبنا، با استاد مهدی نصیری / صمیمانه، صریح و شفاف 👌به زودی از کانال و سایت موسسه فقه الطب (طبنا) مصاحبه کامل بارگزاری خواهد شد. منتظر باشید... 🌐 @tebona .
#اخبار_حوزه 📣 جمع همه علوم در وجود حجت های الهی از جمله علم طب ▶️ بخشی از بیانات آیة الله سید ابوالحسن مهدوی در سلسله سخنرانی های بهداشت جسم: 🌐 @tebona _________________________ ✅ همه علوم دنیا در وجود حجت های الهی است، یک بخشی از این علوم مربوط،به مسائل پزشکی و طبابت است. —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
▶️ به مناسبت پنجم اسفند ماه سالروز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی- دیدگاه این دانشمند درباره علم طب 📣 خواجه نصیرالدین طوسی درکتاب کلامی «تجرید الاعتقاد» طی مطلبی درباره فلسفه بعثت، اموری چون «تشخیص زیانمند و سودمند»، «حفظ نوع انسانی» و «آموزش صنعت های پنهان از عقل و ادراک آدمی» را در حیطه رسالت های انبیا می داند. 🌐 @tebona _____________________________ 1⃣ بعثت انبیا، [عقلاً] حَسَن است، به دلیل آن که شامل سودمندی هایی برای انسان هاست مانند: ۱- یاری رساندن به عقل در آنچه که به آن راه دارد ۲- ارائه حکم در مواردی که عقل بدان راه ندارد ۳- برطرف نمودن ترس ۴- تشخیص نیک و زشتی، و سودمند و زیانمند ۵- حفظ نوع انسانی و به کمال رساندن انسان ها بر حسب استعدادهای گوناگونشان ۶- آموزش دادن صنعت های پنهان از انسان ها ۷- آموزش امور اخلاقی و سیاسی ۸- خبر دادن از مجازات و پاداش خداوند. [۱] 2⃣ از جمله ادلّه حُسن بعثت، این است که بعضی از اشیاء برای ما سودمند است مثل بسیاری از غذاها و داروها؛ و بعضی از آنها برای ما زیانمند است مثل بسیاری از سموم و گیاهان، و این در حالی است که عقل نمی تواند آنهارا دریابد، و با بعثت پیامبران این فائده بزرگ تأمین می شود… و از دیگر ادله حسن بعثت آن است که نوع انسانی برای بقای خود، به ابزار ها و اموری نیازمند است که جز با شناخت و علم نمی تواند بدان ها دست یابد، مانند لباس و مسکن؛ و نیروی [ادراک] بشری فاقد چنین شناختی است و این پیامبران هستند که این صنعت های سودمند و پنهان [از آدمی] را به انسان ها می آموزند.[۲] 1⃣ کتاب تحریر خواجه نصیر 2⃣ کشف المراد، ص ۲۷۱- ۲۷۲٫ —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
#مصاحبه_با_اساتید 📽 انتشار فیلم کامل مصاحبه اختصاصی موسسه طبنا، با استاد مهدی نصیری. ⏱زمان مصاحبه: 4 ساعت و 16 دقیقه ✅ لینک نمایش فیلم کامل از آپارات: https://www.aparat.com/v/IV7Mw .
📽 فیلم مصاحبه با استاد مهدی نصیری به صورت بخش بندی شده و به تفکیک عناوین در 9 قسمت کامل: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ بخش اول: ⏱زمان: 28 دقیقه 📝 موضوع: نسبت کاری و مطالعاتی استاد مهدی نصیری با حوزه سلامت و علم طب ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/hWBaQ —---------------------------------------------- 2⃣ بخش دوم: ⏱زمان: 1 ساعت و 28 دقیقه 📝 موضوع: منشاء پیدایش تمدن های بشری و سیر شکل گیری علوم ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/ted16 —--------------------------------------------- 3⃣ بخش سوم: ⏱زمان: 31 دقیقه 📝 موضوع: اثبات وحیانی و توقیفی بودن علم طب ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/v1oOE —---------------------------------------------- 4⃣ بخش چهارم: ⏱زمان: 22 دقیقه 📝 موضوع: کلیات روش شناسی تفکیک طب سنتی وحیانی از متون غیر وحیانی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/C2rzM —--------------------------------------------- 5⃣ بخش پنجم: ⏱زمان: 10 دقیقه 📝 موضوع: نقدی بر مبانی و نظرات استاد رسول جعفریان در علوم طبیعی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/ZEfMo —--------------------------------------------- 6⃣ بخش ششم: ⏱زمان: 17 دقیقه 📝 موضوع: تعریف درست از علم دینی / نقد نظریه علم دینی و غیر دینی آیت الله جوادی آملی و... ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/xiZF8 —---------------------------------------------- 7⃣ بخش هفتم: ⏱زمان: 17 دقیقه 📝 موضوع: آسیب شناسی و نقد تفصیلی جریان طب اسلامی ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/qWA6C —---------------------------------------------— 8⃣ بخش هشتم: ⏱زمان: 29 دقیقه 📝 موضوع: آسیب شناسی دستآوردهای بیوتکنولوژی و نسبت آن با مسائل فقهی نو پدید پزشکی و علم طب ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/SEVn9 —---------------------------------------------- 9⃣ بخش نهم: ⏱زمان: 17 دقیقه 📝 موضوع: عدم تحقق تمدنی ارگانیک و سالم در عصر غیبت و روزگار سیطره مدرنیته ✅ لینک نمایش: https://www.aparat.com/v/DguAG —------------------------------------------— ▶️ فیلم کامل مصاحبه: ⏱زمان: 4 ساعت و 16 دقیقه ✅ لینک نمایش فیلم کامل: https://www.aparat.com/v/IV7Mw 🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴🔴 ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
نقد استاد نصیری-طب اسلامی.pdf
277.7K
📢 نقد آقای علی باقری، مسئول اندیشکده تصریف به بخشی از سخنان استاد مهدی نصیری: 🌐 @tebona _____________________________ ◀️ لازم به ذکر است نه تنها انتشار این نقد به معنای تایید محتوای آن نیست بلکه اساسا این نقد دارای اشتباهات متعدد و بر مبنای نگاه سطحی به روایات طبی نگاشته شده است، اما برای احترام به آزاد اندیشی و ارائه نظرات مخالفین و منتقدین این متن منتشر شده است. —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
موسسه فقه الطب، طِبُنا
#اخبار_حوزه ▶️ کتاب نقدی بر «طب اخباری گری» ✍ مولف: حجت الاسلام ابوالحسن معلمی زاده ⏺ انتشارات:
💢جلسه نقد و بررسي كتاب «طب اخباري گري، ردّي بر مدعيان طب اسلامي» 📝با حضور نويسنده كتاب: حجت الاسلام و المسلمين ابوالحسن معلمي زاده 👤استاد ناقد: حجت الاسلام و المسلمين مجتبي مير سيستاني پژوهشگر علوم اسلامي 🗣استاد داور: حجت الاسلام و المسلمين محمد حسن رباني بيرجندي (استاد دروس خارج حوزه علميه خراسان) 👤دبير علمي: حجت الاسلام و المسلمين سيد حميد علوي آزيز 🗓زمان: سه شنبه ۱۳۹۷/۱۲/۱۴ ساعت 12:15 الي 13:30 🏢مكان: مشهد - مدرسه آيت الله خويي(ره) فاز جديد طبقه ۱- مدرس ۳ —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
عاقبت نقد فروشی.pdf
101.2K
📢 نقد آقای مرتضی بیات بر یادداشت آقای علی باقری مسئول اندیشکده تصریف: 🌐 @tebona _____________________________ ◀️ چندی پیش آقای علی باقری در یادداشتی نسبت به سخنان استاد مهدی نصیری انتقاداتی را مطرح نمودند که این یادداشت نیز در کانال موسسه طبنا، برای احترام به آزاد اندیشی و طرح نظرات منتقدین منتشر شد. پس از آن جناب آقای مرتضی بیات، پژوهشگر و محقق علوم اسلامی و طب سنتی در پاسخ به مطالب آقای باقری یادداشتی را با عنوان ”عاقبت نقد فروشی...” مرقوم نموده اند که به دیدگان شما مخاطبان همراه، عرضه می شود... —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📢 وقتی مدیران ارشد یک شهرک طلبه نشین در قم نمی دانند اما کودکان یک مهدکودک می دانند... 🌐 @tebona _____________________________ ◀️ مهدکودک امین، به عنوان مهدکودکی که زیر نظر معاونت تبلیغ حوزه های علمیه فعالیت میکند و تمام کودکان آن از فرزندان طلاب هستند از مدیران ارشد شهرک مهدیه طلاب در خواست کاشت درختان مثمر در روز درختکاری را داشته اند. ✅ بجای کاشت درختانی که میوه ندارد ،درختان میوه بکارید تا گاهی دست ما هم به میوه برسد! —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📣 اصلاحیه بر یک خبر... 🌐 @tebona _____________________________ ▶️ سال گذشته استاد معظم علیدوست، در درس خارج خود مطالبی را در نقد جریان طب اسلامی و جایگاه علم طب در حوزه علمیه بیان نمودند که همان زمان متن سخنان ایشان با کمی تغییر و تلخیص در سایت موسسه طبنا منتشر شد. با توجه به تطبیق سخنان ایشان با متن منتشر شده در سایت، مشخص شد به دلیل قصور پیش آمده بخشی از مطالب ایشان (تاکید می شود بخشی از آن) دچار تغییر شد که به دلیل نارضایتی و انتقاد استاد علیدوست نسبت به نحوه انتشار خبر، امروز به تاریخ 14 اسفند 97 متن این خبر از روی سایت موسسه طبنا پاک شده و از ایشان به دلیل قصور پیش آمده در نحوه انتشار عذر خواهی می نماییم. 🔴 همچنین به منظور رفع ابهام، اصل سخنان ایشان در پست بعد بازنشر می شود... —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
4_5820966582108554080.MP3
13.76M
📢 صوت کامل سخنان استاد علیدوست ________________ 🌐 @tebona
▶️ باید جلوی کاشت برخی نهال های مضرّ گرفته شود. 📣 امروز روز ملی درختکاری است و حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز طبق روال هرساله‌ی‌شان در این ایام، دو نهال میوه در محوطه حیاط دفتر رهبری کاشتند. ۹۷/۱۲/۱۵ 🌐 @tebona
📣 بخشی از سخنان استاد قائنی و دکتر پارساپور در نشست «ضرورت‌های سقط‌جنین با دو نگاه پزشکی و فقهی» 🌐 @tebona _____________________________ ▶️ دکتر پارساپور: قوانین سقط جنین که جواز انجام سقط قبل از ولوج روح و قبل از نوزده هفتگی را داده اند، بر اساس نفی حرج است. حدود ۲۷ بیماری جنینی و ۲۲ بیماری مادر لیست شده و بر اساس قانونی که مجلس تصویب کرده که اگر این بیماری به تائید سه پزشک متخصص برسد، در حوزه پزشکی قانونی، جواز انجام سقط قبل از ولوج روح صادر می‌شود ولی بعد از ولوج روح، این باب مسدود است. ▶️ حجت الاسلام قائنی: ضابطه مشروعیت سقط قبل از ولوج روح، عسر و حرج است که تعبیر دیگر آن، اضطرار است. حالا اینکه اضطرار چه فرقی با عسر و حرج دارد، بحث دیگری است؛ اما ضابطه‌اش این است که ادامه بارداری برای مادر مشقت داشته باشد، ادامه مطلب👈 http://yon.ir/aapyW .
موسسه فقه الطب، طِبُنا
📣 بخشی از سخنان استاد قائنی و دکتر پارساپور در نشست «ضرورت‌های سقط‌جنین با دو نگاه پزشکی و فقهی»
📣 به نام حرج و ضرورت،‌ از حوزه علمیه کلاهبرداری فقهی کرده اند / گناه قطره قطره خون جنین های سقط شده به گردن پژوهش های غیر موضوع شناسانه است! ▶️ یادداشت ارسالی یکی از اعضای کانال، در نقد و بررسی نشست «ضرورت‌های سقط‌جنین با دو نگاه پزشکی و فقهی» (لازم به ذکر است که فرستنده این متن اجازه انتشار نامشان را نداده اند): 🌐 @tebona _____________________________ 1⃣ این جانب چند سالی می شود که در مسئله سقط جنین مشغول مطالعه و تحقیق فقهی و موضوع شناسانه هستم. در حال حاضر نیز مشغول تالیف یک مقاله پژوهشی سطح سه حوزه علمیه در همین موضوع می باشم. 2⃣ به عنوان کسی که دستی برآتش این مباحث دارم عرض میکنم که بخشی از آنچه امروزه به نام ”حَرَج” و به نام ”ضرورت”، مجوز سقط جنین در قبل از ولوج روح (قبل از 19 هفتگی) شمرده شده است، یک کلاهبردای موضوعی از حوزه علمیه است. 🌐 @tebona 3⃣ به تصریح دکتر پارساپور - یکی از سخنرانان این نشست - حدود ۲۷ بیماری جنینی وجود دارد که اگر آن بیماری ها به تایید پزشکی قانونی برسد، چون مصداق ”حرج” شناخته می شود، جواز انجام سقط قبل از ولوج روح صادر می‌شود. اما هیچ کسی در این نشست از خود و یا از دکتر پارساپور سوال نکرد که این بیماری ها چه بیماری هایی هستند که مجوز سقط جنین حساب می شود. 🌐 @tebona 4⃣ با یک تحقیق اینترنتی ساده می توانید به این برسید که بخشی از این بیماری ها هیچ مشکل جانی و حیاتی را برای مادر ایجاد نمی کند که بتواند مصداق ”مشقت تحمل حمل برای مادر” قرار بگیرد. 5⃣ جدای از اینکه چه مقدار تشخیص این 27 بیماری قطعی و درست است، برای اینکه عمق فاجعه را بهتر درک کنید یک مورد را ذکر میکنم: یکی از موارد رایج سقط جنین در قبل از ولوج روح، سقط آنومالی {1} است. در بخشی از موارد تشخیصی جنین آنومالی، ادامه حمل هیچ حرج و مشقتی برای مادر ندارد و اساسا هیچ مشکل جانی برای مادر نیز ایجاد نمی کند. 🌐 @tebona 6⃣ مثلا زمانی که جنین در سونوگرافی فاقد یک یا دو دست شناخته شود یا جنین کاندید سندرم داون باشد (در حالی که برای سلامت مادر هم هیچ مشکلی ایجاد نمیکند) مصداق سقط آنومالی قرار گرفته و دستور به سقط او داده می شود. 7⃣ این در حالی است که حوزه علمیه و برخی بزرگان زمانی که در مقام افتا قرار می گیرند به دلیل ضعف در منهج فقاهی و ضعف در مسئله موضوع شناسی احکام فقهی تعیین مصداق را محول به پزشکی قانونی میکنند و شانه خود را از بار این مسئولیت خالی میکنند. 🌐 @tebona 8⃣ جالب است بدانید زمانی که از آقای قائنی در پایان این جلسه سوال شد که آیا شما مصداق این 27 بیماری را میدانید یا خیر، ایشان تصریح کردند که من از این بیماری ها اطلاعی ندارم. این در حالی است که این سبک کار فقهی، که فقط به اصل حکم می پردازد و به جوانب موضوعی آن بی توجه است، نادانسته راه را برای اباحه گری و سهل گیری در مسئله سقط جنین هموار میکنند. 9⃣ آقای قائنی بزرگوار نسبت به سقط جنین قبل از ولوج روح تصریح کرده اند که: ”ضابطه مشروعیت سقط، عسر و حرج و اضطرار است” و تاکیید کرده اند که: ”ضابطه‌اش نیز این است که ادامه بارداری برای مادر مشقت داشته باشد”. اما آنچه اینجا اتفاق افتاده است یک کلاه برداری در مسئله تعیین مصداق مشقت ادامه بارداری است که پزشکی قانونی بخشی از مواردی که فقط جنین نقص عضو دارد را نیز ملحق به این اصل عمومی نموده و اجازه سقط را صادر میکند. 🌐 @tebona 🔟 اما اقای قائنی بزرگوار و هم اقرانشان به دلیل اینکه اساسا در مواردی که مصداق بیماری های حرجی برای سقط جنین است کار تحقیقی موضوع شناسانه نکرده اند تمام مسئله تعیین مصداق حرج را محول به پزشکی قانونی کرده و از سویی متاسفانه پزشکی قانونی و قوانین مضبوط در سقط جنین نیز با یک بی مبالاتی در این مسئله تدوین شده است، به گونه ای که در مواردی که به طور قطع ادامه حمل هیچ اشکالی ندارد دستور به سقط جنین داده میشود. ▶️ باید به صراحت عرض کرد این دست بررسی های فقهی تا به سامان نیاید، شعار ”تمدن اسلامی” یک خواب بی تعبیر است و ای کاش آقایان به جای بررسی قیل و قال های کم ثمر اصول فقه، قدری موضوع شناسانه تر با قضایا برخورد میکردند. 🌐 @tebona 🔴 (توضیح 1: آنومالی یعنی ناهنجاری های جسمی جنین، مانند جنینی که یک دست نداشته باشد) —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📢 برخی از علما اطلاع درستی از جایگاه علمی ائمه ع ندارند / معصومین ع هیچگاه به طبیب مراجعه نکرده اند. ▶️ بخشی از مصاحبه دکتر منتظر و دکتر مردانی با خبرگزاری تسنیم: 🌐 @tebona _________________________ 1⃣ یکی از مصیبتهای ما همین است که بعضی از علما به درستی از جایگاه امامت آگاه نیستند؛ باور نداشتن به اینکه پیامبر و ائمه علیهم‌السلام علم مطلق هستند از همان صدر اسلام هم نمود داشته است. 🌐 @tebona 2⃣ احادیثی مانند «تابیر نخل» مصداق "اسرائیلیات" است، که برای پایین آوردن شان امام معصوم(ع) مطرح می‌شود. علم امامان معصوم، "علم‌الکتاب" است به این معنی که علم کل عالم هستی از ابتدا تا انتها در اختیار آنهاست؛ این تفکر شیعه نیست و برخی از اهل تسنن می‌گویند پیامبر تنها در مسائل مربوط به قرآن، معصوم است و در بقیه موارد ممکن است اشتباه کند! 🌐 @tebona 3⃣ جالب است کسانی که ادعای رجوع ائمه ع به طبیب را مطرح می‌کنند حتی یک روایت غیر صحیح نیز برای اثبات ادعای خود ندارند؛ در حالیکه بر اساس اسناد تاریخی، تنها برای حضرت علی (ع) طبیب بردند که آن هم می‌تواند به خاطر برخی مصالح بوده باشد، مثلا چه بسا اگر حسنین(ع) با حضور طبیب مخالفت می‌کردند، بعد از شهادت امام عده‌ای می‌گفتند ما می‌خواستیم علی علیه‌السلام را معالجه کنیم و فرزندانش نگذاشتند! 4⃣ غیر از این مورد، هیچ امامی را سراغ نداریم که برای بیماری خود به طبیب مراجعه کرده باشد؛ حال اینکه چگونه یک به‌اصطلاح عالم دینی چنین ادعایی را مطرح می‌کند برای من جای سؤال است؛ جالب است که آقای دکتر اسماعیلی که سالهاست به‌‌عنوان یکی از اساتید شناخته شده در حوزه طب اسلامی فعالیت دارد، برای کسی که در این رابطه سندی ارائه کند یک سکه طلا جایزه تعیین کرده است! ✅مصاحبه کامل: https://www.tasnimnews.com/fa/news/1397/12/28/1972238 —------------------------------------- ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .
📢 وقتی مدعیان طب اسلامی به هر حشیشی متشبث می شوند... ▶️ بخشی از مصاحبه حمیدرضا تمدن، پژوهشگر فقه و علوم اسلامی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رضوی درباره موضوع طب اسلامی: 🌐 @tebona ------------------------------------- 1⃣ ... منابعی که مدعیان طب اسلامی به آنها استناد می کنند بسیار ضعیف است. جالب است که این مدعیان آن هم در مسأله ای که به سلامتی مردم مرتبط است به هر حدیثی متوسل می شوند تا به اهداف خود دست یابند. منابعی مانند کتاب "طب الأئمة پسران بسطام" یا "طب النبی" مستغفری و "رساله ذهبیه" که اصالت همه آنها مورد تردید و محل تأمل است. به عنوان نمونه دوست گرانقدر جناب آقای محمد باقر ملکیان با همکاری دکتر مرتضی مجاهدی تحقیق قابل توجهی بر روی کتاب طب الأئمه پسران بسطام انجام داده اند که به چاپ نیز رسیده است و اگر طرفداران طب اسلامی با دیده انصاف این کتاب را مورد مطالعه قرار دهند دیگر به آسانی روایات موجود در آن را مورد استناد قرار نخواهند داد. 🌐 @tebona 2⃣ ماجرا آنگاه جالب تر می شود که در مورد رساله ذهبیه ادعا می شود که سند این رساله حتی از نهج البلاغه نیز معتبرتر است و اگر در سند آن خدشه کنیم (به همان ملاک) مبانی اعتبار کتب معتبر شیعه زیر سوال می رود! حال آن که در فهرست اصحاب امامیه پس از شیخ طوسی نامی از این رساله به میان نیامده و به بیان فنی تر «وجاده» است و از طریق روش های معتبر و مرسوم به دست ما نرسیده است. 🌐 @tebona 3⃣ درباره افرادی که در سند این رساله قرار دارند مشخصا ابن جمهور بصری و پدر وی نه تنها توثیق وجود ندارد بلکه توسط رجالیان بزرگ شیعه به غلو، ضعف و ... توصیف و متهم شده اند. نسخه قدیمی این کتاب ششصد سال بعد از حضرت رضا علیه السلام استنساخ شده است که قطعا از درجه اعتبار آن می کاهد و احتمال تحریف و ... را در آن افزایش می دهد. 🌐 @tebona 4⃣ ...اما با وجود اینکه اسلام توصیه های طبی قابل استفاده ای دارد، نمی توان از آنها نظام طبی مستقل با شیوه های تشخیص، درمان و ادویه مستقل استخراج کرد و گزارش هایی هم مبنی بر نهی معصومان از مراجعه به اطباء و ارائه شیوه ای غیر از آنچه مورد عمل عقلاء بوده است وجود ندارد. 🌐 @tebona 5⃣ بنا بر این بی شک آنچه بدون طی روش های علمی با عنوان معجون ها و داروهای اسلامی یا دینی برای مردم تجویز می شود خیانتی مسلّم به اسلام و اهل بیت علیهم السلام است که لازم است حوزه و دانشگاه برای مقابله با آنها دست به دست یکدیگر دهند تا شریعتی که با خون دل خوردن بزرگان به دست ما رسیده است از گزند چنین منحرفانی مصون بماند. —--------------------------------------------- . ⏮ موسسه طِبُنا ☑️ ایتا: https://eitaa.com/tebona ☑️ سروش: https://sapp.ir/tebona .