May 11
شرایط نگهداری درختچه معطر مورد
درختچه ی مورد معطر، همیشه سبز بوده و برگ معطر و گلهای سفید دارد. گلهای سفید رنگ آن اوایل تابستان ظاهر میشود و بعد به میوه های بنفش رنگ می دهد. میوه این گیاه خوردنی میباشد و هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف میشود .حداکثر بلندی ۳ متر می باشد و نیاز به آفتاب و خاک حاصلخیز خوب دارد. خاک مناسب برای رشد این گیاه خاک ماسه ای،شنی،لومی مرطوب و خوب زهکشی شده است. شرایط گرم و خشک را خوب تحمل می کند و در سایه رشد نمی کند. به سرما نیمه مقاوم است. دمایی بین 16 تا 34 درجه برای این گیاه مناسب است. هرس پذیر است برای ایجاد پرچین مناسب می باشد و به عنوان درختچه زینتی کاشته می شود.
⭕️ با ملخها چگونه مبارزه کنیم؟!
1⃣ ملخها دارند میآیند؛ پرشتاب، عظیم و به شدت گرسنه! اما آیا این نخستینبار است که شاهد هجوم ملخها به ایران هستیم؟ آیا یگانه راهِ مقابله با ملخها سمپاشی است؟ و آیا سمپاشی، خود خطرات بیشتری برای محیطزیست و زیگونگی منطقه نمیآفریند؟
2⃣ بنابر شواهدی که واکاوی دانش بومی دراختیارمان مینهد، پیشینیان ما که در ایران مرکزی زیست میکردند؛ به ویژه در بخشهایی از شمال هرمزگان، بلوچستان، کرمان، جنوب خراسان، شرق اصفهان و فارس، یزد و بخشهایی از سمنان، کاشان و قم چگونه با هجوم ملخها رودرو میشدند؟ آنها هر سال قبل از هجوم ملخها در مسیر کوچِ آنها به سمت آبادبوم و مزارعشان، برکهها و محیطهای آبی موقت ایجاد میکردند و در وسط برکهها، چراغ فانوسی را میآویختند. از آنجا که حشرات و ملخها اغلب با نور خورشید مسیریابی میکنند، این نور مصنوعی جایگزین توسط آتش - و یا لامپهای روشنایی جایگزین - در شب سبب فریب ملخها و غرقشدن آنها در آب برکه میشد و بدینترتیب، هم خطر هجوم ملخها کاهش مییافت و هم تا چند ماه خوراک مرغهای کشاورزان، روستاییان و پرندگان منطقه تامین میشد. یعنی یک چالش را به فرصت بدل میکردند. درست همان کاری که کشاورزان در زنجان یا دیزباد بالا با گرازها میکنند و به جای گاوآهن از آنها برای شخم زمین سود میبرند.
3⃣ یادمان باشد، استفاده افراطی از سم و تغذیه لاشه مسموم ملخها توسط پرندگان و دیگر حیوانات، ممکن است خطرات پایدارتری در بومسازگان ایجاد کرده، مثل تجربه تلخ مبارزه کشاورزان بندرگناوه با موش که در نهایت، لاشه موشهای آلوده سبب مرگ دستهجمعی شاهینها، دلیحهها، عقابها و بازها؛ یعنی: دشمنان طبیعی آنها را فراهم کرده و سبب طغیان موشها در سال بعد و خسارتی سنگینتر به کشاورزان شد. درست مثل ماجرای قتلعام گنجشکها در دوران حکومت مائو و آنگاه طغیان بیشتر ملخها و خسارتی وحشتناک به انبار غله آن زمان حکومت کمونیستی چین. آیا برای آنکه قدر گنجشکها را بیشتر بدانیم، باید تجربه تلخ هجوم ملخها را خود نیز درک کنیم؟!
4⃣ خلاصه اینکه به جای جنگیدن با قوانین طبیعت، آنها را شناخته، درک کرده و به عنوان عضوی مسوولیتپذیر از همآغوشی با او لذت بریم. چالش ملخها را به فرصت بدل کنیم!
✍ محمد درویش
#چالش_ملخ
✅ @masaf_foods
به گزارش شهرنیوز، پیام جوادیان با بیان اینکه هر درخت و گیاهی که برگ، ساقه، گل و یا میوه باعث سودمندی و نفع باشد مثمر است، گفت: باید بین درخت مثمر و میوه تمایزی قائل شویم.
با اشاره به علت ممنوعیت کاشت درختان میوه و بارده در فضای سبز شهر قم اظهار کرد: در محیطهای شهری آلایندههای زیست محیطی داریم و اینها در گیاهان و میوهها نفوذ کرده و مسمومیت شدید در آنها ایجاد میکند.
وی با تاکید بر اینکه به هیچ عنوان کاشت درخت میوه در معابر شهری توصیه نمیشود، افزود: آغشته شدن میوهها به گرد و غبار و ریزگردها که با دود ماشینها مخلوط شده و ماده چرب و سیاه مسمومی را ایجاد میکنند از دیگر مشکلات این مساله است.
جوادیان تاثیر مخرب دیاکسید کربن و مونواکسید کربن صنعتی بر روی میوه درختان را از دیگر دلایل عدم کاشت درخت میوه در شهر عنوان کرد و افزود: آلودگی میوهها به سموم دفع آفات هم از دیگر دلایل عدم کاشت درخت میوه است.
وی گفت: اگر قرار باشد در خیابانها میوه بکاریم در پی سمپاشی به نوعی در حال خوراندن سم به مردم هستیم.
مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم با اشاره به اینکه با ورود درخت به فاز زایشی از سطح برگهایش کاسته میشود، گفت: درختان در شهر قم برای سبزینگی و تولید اکسیژن کاشته میشوند اما با باردهی آنها از این امر کاسته میشود؛ همچنین اکثر درختان میوه بارده هستند و عمر کوتاه دارند به همین خاطر برای درختکاری در سطح شهر توصیه نمی شوند.
به گزارش شهرنیوز، پیام جوادیان مدیرعامل سازمان پارکها وفضای سبز شهرداری قم با اشاره به علت ممنوعیت کاشت درختان میوه و بارده در فضای سبز شهر قم اظهار کرد: در محیطهای شهری آلایندههای زیست محیطی داریم و اینها در گیاهان و میوهها نفوذ کرده و مسمومیت شدید در آنها ایجاد میکند
جوابیه موسسه ثقلین راه زندگی : ایجاد فضای سبز شهری و استفاده از گیاهان در محیط خانه و کار یکی از سادهترین و مهمترین اقدام برای کاهش آلودگی هواست. گیاهان و درختان با جذب گرد و غبار و سایر ذرات معلق در هوا به کاهش آلودگی هوا کمک میکنند، گیاهان با انجام فرآیند فتوسنتز دیاکسید کربن هوا را جذب و آن را به اکسیژن تبدیل میکنند و به همین دلیل برگ درختان بهترین تصفیهکننده هوا هستند و مانند فیلتری عمل میکنند که آلودگی هوا را کاهش و بالعکس هوایی سالم و مفرح در محیط خانه و محیط زیست انسانها به وجود میآورند.
بر کسی پوشیده نیست که آلودگی هوا به ویژه در سالهای اخیر که تعداد خودروها بسیار افزایش یافته و سوختهای فسیلی در هوا به وفور یافت میشود از عوامل مهم مرگ و میر انسانها است به نحوی که تبدیل به مرگ خاموش شده است.
درختان و گیاهان مثمر با انجام فرآیند فتوسنتز دیاکسید هوا را جذب و آن را به اکسیژن تبدیل میکنند، همچنین به طور طبیعی کربن اضافی هوا را جذب و به پالایش هوا کمک میکنند این یعنی تبدیل هوای آلوده به اکسیژن ، این فرایند در مورد میوه هم صدق می کند
اما درختان غیرمثمر نقش زیادی در تولید اکسیژن و میوه ندارند.
در مورد آلایندگی، می گوئیم که اولا همه شهرها آلوده نیستند هم اکنون توت که بازترین میوه ها است در
در مرکز آلوده ترین شهرها کاشته می شود، باید متخصصین تغذیه نظر بدهند که از چه فاصله ای از مراکز شهرهای آلوده و چه درختان میوه ای نباید کاشته شود.
ثانیا : الاینده ناشی از دود ماشین فقط در کلانشهرها صدق می کنه انهم مرکز شهرها و میوه هایی که آلوده می شود مثل توت هست اونجاها تابلو هشدار بزنن کسی میوه آلوده نخورد چطور در پارکها علائم هشدار آ ب می زنن کسی آب فاضلاب نخورد.
ثالثا: مرکبات (مثل نارنج) یا فندق یا پسته یا انار با آن پوست کلفت کجا آلوده میشوند.
رابعا: درختان میوه مگه توی خونه های مردم نیست چطور میوه درخت داخل حیاط خورده میشه یا داخل بوستان کنار جاده اما میوه درختان باثمر داخل خیابان خورده نشه خوب الان آلاینده ها در کوه و دشت کاهی بیشتر میشه وقتی ریزگرد میاد اتفاقا گیاهان داخل کوه بیشتر آلوده می شوند خوب انها هم خورده نشوند چون آلوده هستن
هر بومسازگان (اکوسیستم) و یا در سطحی بزرگ تر هر زیست بوم (بیوم) دارای گیاهانی بومی و مختص به خود می باشد که کاشت خود سرانه گیاهان دیگر (غیر بومی آن منطقه) این مشکلات (آلودگی آب، خاک، هوا)را ایجاد می کند کاشت درختان غیر مثمر و غیر بومی گیاهان مهاجم را ایجاد می کند و مشکلاتی مانند سیلاب مرگبار، خشکسالی، آلودگی هوا ریزگرد، نابودی خاک حاصلخیز و مرگ گیاهان و جانوران را ایجاد کرده و اگر این رویه کاشت درختان بی ثمر غیر بومی استفاده شود مشکل از این حادتر هم بروز خواهد کرد.
باز هم تاکید می کنیم این همه آلودگی آب، خاک، هوا، بخاطر علمی نبودن کاشت تمام اعیار درختان بی ثمر در سطح وسیع از شمال تا جنوب و غرب تا شرق هست.
جوادیان: تاثیر مخرب دیاکسید کربن و مونواکسید کربن صنعتی بر روی میوه درختان را از دیگر دلایل عدم کاشت درخت میوه در شهر عنوان کرد و افزود: آلودگی میوهها به سموم دفع آفات هم از دیگر دلایل عدم کاشت درخت میوه است
جواب: استفاده از کود و سموم شیمیایی مردود و متروک است چون هوا و زمین و آب را آلوده می کنند و حیات وحش را به خطر می اندازد و باعث کم شدن زنبور عسل و در نتیجه انقراض صدها گیاه گلدار و ازدیاد ریزگرد می شود لذا در دنیا محصولات کشاورزی ارگانیک مطرح است و در طرح پیشنهادی بجای کودشیمیایی از کبوترخانه ها و کود سبز و بجای سموم شیمیایی از حشرات کنترل کننده آفات و نیز از هدهد و پرندگان زیبا و آوازه خوانی مانند بلبل و چکاوک و سنگ چشم و نیز پرستو و نیز بلدرچین و... استفاده می شود کرد.
جوادیان: درختان در شهر قم برای سبزینگی و تولید اکسیژن کاشته میشوند اما با باردهی آنها از این امر کاسته میشود؛ همچنین اکثر درختان میوه بارده هستند و عمر کوتاه دارند به همین خاطر برای درختکاری در سطح شهر توصیه نمی شوند.
باز هم تکرار می کنیم، درختان غیرمثمر نقش زیادی در تولید اکسیژن و میوه ندارند.
جواب: درختانی مثل توت ، زیتون، انار از قدیم وجود داشته و عمر های طولانی هم داشته اند به عنوان نمونه درختان زیتون می توانند از 300 تا 600 سال عمر کنند. چند درخت زیتون چند هزار ساله وجود دارد که بعضی از آنها هنوز هم میوه می دهند خوب کجا عمر درختان میوه کوتاه هست
اگر در هر شهر درخت بومی بکارن مثل درخت انار / زیتون / خرما / توت / سنجد... و دیگر درختان اون شهری که بیشترین درخت رو داره، می شود قطب تولید میوه ی فلان، می شود با کاشت درختان مثمر اقتصاد شهر ها رو ببریم به سمت خودکفایی و صادرات و کلی سود
از چوب درختان میوه هم خیلی استفاده ها میشه داشته باشیم، تولید صنایع چوبی
اقلش این هست که درختان بعد از اینکه عمر مفید خودشون رو گذراندن درختان قطع کنند و ذغال درست کنند، به عنوان مثال قیمت ذغال لیمو هر کیلو ۲۰ هزار ت هست.
با درختان مثمر می شود اقتصاد یک کشور رو دگر گون کرد ...
ثقلین راه زندگی 🇵🇸
به گزارش شهرنیوز، پیام جوادیان با بیان اینکه هر درخت و گیاهی که برگ، ساقه، گل و یا میوه باعث سودمندی
1- پیشنهاد می کنیم ایشان به فرهنگستان های همه زبانها پیشنهاد بفرمایند که عبارت مثمر برای درختانی که در طول تاریخ غیر مثمر معروف بودند ثبت شود😆
2- پیشنهاد می شود ایشان روایاتی که غیر مثمر دارد را تغییر دهند🙈
مخصوصا روایات عالم بی عمل به شجر بلاثمر و روایت توحید مفضل را❗️
3- چطور توتهای مثمر در وسط خیابانهای تهران کاشته می شود و الودگی مشکلی ایجاد نمی کند اما در شهر قم کاشت انار و پسته و .... باعث ایجاد مسمومیت می شود⁉️
4- اگر سمپاشی برای میوه ها لازمه که چه فرق می کنه در باغ باشه یا در فضای سبز❗️
بعد هم سمپاشی 80 سال بیشتر نیست متداول شده☠👹
بعدهم در تمام دنیا تلاش می شود که محصولات ارگانیک تولید شود👋❗️
5- گویا ایشان فرایند فتوسنتز را خوب متوجه نشده اند ؛⁉️
بهتر است ایشان بررسی بفرمایند 📚
که تولید میوه 🍇🍋🍌🍒نه تنها اکسیژن دهی را کم نمی کند ❗️بلکه باعث ازدیاد اکسیژن 🔆می شود
چون تولید بیومس و قند ساده یعنی استفاده بیشتر گاز دی اکسید کربن و تولید اکسیژن بیشتر🔆❗️
6- اکثر درختان میوه بارده هستند؛را متوجه نشدیم😳
زیرا همه درختان میوه باید بارده باشند🍇🍐🍌
زیرا باردهی در ذات درختان میوه ودیعه گذاشته شده 🙏
مگر درخت کوچک باشد یا بیماری داشته باشد❗️
7- نوشته اند چون درختان میوه بارده هستند عمر کوتاه دارند و برای درختکاری توصیه نمی شوند -😃😳😃
شاید زیتون با چند هزار سال و توت چند صد سال و سیب و گلابی و پسته و بلوط و بادام وگردو و.... با صدها سال عمر را کوتاه می دانند 😄😆🤓
8- با اینهمه تفاصیل وقتی درخت میوه🌴🌱🌳🍇🍐🍌🍊🍋🍎🍒🍑🍍 کاشته نشود☹️😔😔😷
قطعا باید میلیا ازدراج سمی عقیم کننده خارجی 😩و اکالیپتوس سمی خارجی اتش زننده و الاینده هوا کاشته شود 😫و کاج آهکی کننده خاک واقاقیای زنبورعسل نابود کن وخرزهره تمام سمی وکشنده .....کاشته شود!😩😷😷😩😷😷😷☠
https://eitaa.com/thagalayn