#با_چهارده_معصوم ع
🌸🌹🌸🌹
✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
✨اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاةٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ کَأَنَّهَا کَوْکَبٌ دُرِّیٌّ یُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَکَةٍ زَیْتُونِةٍ لَّا شَرْقِیَّةٍ وَلَا غَرْبِیَّةٍ یَکَادُ زَیْتُهَا یُضِیءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَی نُورٍ یَهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَن یَشَاء وَیَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ
✨ خدا نور آسمانها و زمین است؛ مثل نور او چون چراغدانی است که در آن چراغی و آن چراغ در شیشه ای است. آن شیشه گویی اختری درخشان است که از درخت خجسته زیتونی که نه شرقی است و نه غربی افروخته میشود. نزدیک است که روغنش هر چند بدان آتشی نرسیده باشد روشنی بخشد؛ روشنی بر روی روشنی است. خدا هر که را بخواهد با نور خویش هدایت میکند و این مثلها را خدا برای مردم میزند و خدا به هر چیزی داناست
📗سوره مبارکه نور آیه ٣۵
▪️امام صادق علیه السلام در باره آیه شریفه «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاةٍ» فرموده اند:
مراد از «مِشْكاةٍ» حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
و مراد از «فِیهَا مِصْبَاحٌ» حسن (علیه السلام)
و مراد از «مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ» حسین (علیه السلام)
و مراد از «الزُّجَاجَةُ کَأَنَّهَا کَوْکَبٌ دُرِّیٌّ» فاطمه (سلام الله علیها) است که در بین زنان دنیا ستاره ای درخشان است.
📗کافی، ج ۱، ص ۱۵۱، ح ۵؛ البرهان في تفسير القرآن، ج ۴، ص ۶۸.
#حدیث #قرآن #معارف
#امام_صادق علیه السلام
#حضرت_زهراس
@thaghlain 🥀
#احادیث_حضرت_زهرا (سلام الله علیها)
🔰طلب خلقیات نیکو و شایسته
🔰1⃣
شرح حدیث:
🔸خواسته های حضرت فاطمه (علیها السّلام) در این دعا یکی اعتقادی است، یکی قلبی و یکی هم اخلاقی و رفتاری.
🔹«کلمه ی اخلاص» و عقیده به توحید نخستین خواسته است. اگر توجه به معبود یکتا نباشد، عمل تباه و اندیشه منحرف می گردد.
🔹خواسته ی دوم خداترسی در حال غضب و رضاست. بعضی وقتی عصبانی می شوند، از مرز حق می گذرند و قضاوت نادرست و تصمیم نابجا می گیرند. رعایت حکم خدا وحق و عدل در همه حال معیار سلامت اخلاقی و ایمانی انسان است.
🔹خواسته ی سوم میانه روی در حال ثروتمندی و تنگدستی است.
🔻برخی وقتی فقیرند، هم ناشکری می کنند، هم بخل می ورزند. برخی هم وقتی ثروت و مال دارند، به افراط و زیاده روی و ریخت و پاش و اسراف روی می آورند.
🔻حرکت در راه «اعتدال» مطلوب شرع و عقل است. میانه روی هم در دوران فقر و تنگدستی هم در دوره ی توانگری و برخورداری فضیلتی اخلاقی است.
🔻افراط و تفریط در هر مسأله ای ناپسند است، حتی در بذل و بخشش مالی.
📚منبع: حکمت های فاطمی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از حضرت فاطمه علیها السّلام)، جواد محدثی
#فاطمیه
#حضرت_زهراس
@thaghlain🥀
#در_محضر_فاطمه_سلام_الله_علیها
✅2⃣
🔰ورود فاطمه (سلام الله علیها) به محشر
✍در احاديث معتبر از طريق عامه و خاصه آمده است كه در روز رستاخير حضرت فاطمه (سلام الله علیها)را به ناقهاى از ناقههاى بهشتى سوار میكنند و ملائكه اطراف او را میگيرند، جبرئيل از طرف راست، ميكائيل از طرف چپ، اميرالمؤمنين پيشاپيش، امام حسن و امام حسين نيز از پشت سر او را همراهى میكنند، و با تمام عظمت و جلالت وى را به محشر میآورند، تا جايى كه خلايق از ديدن او سرهاى خود را پايين بيندازند و چشمهايشان را ببندند، تا فاطمه (سلام الله علیها) دختر رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم)عبور كند».
✨مردم محشر با شنيدن اين پيام كه از سوى عرش خدا صادر مىگردد، همگى سرهاى خود را پايين مىاندازند و چشمهايشان را مىبندند و فاطمه (سلام الله علیها)از روى پل صراط عبور مىكند و در كنار بهشت قرار مىگيرد... (يا معشر الخلائق! نكسوا رئوسكم و غضوا ابصاركم حتى تمر فاطمه (سلام الله علیها) بنت محمد على الصراط، فتمر مع سبعين الف جاريه من الحور العين...) [1]
💥آرى در روز قيامت نيز همه چشمها لياقت ديدن فاطمه (سلام الله علیها)را نخواهند داشت، فقط آنان كه در اين دنيا امتحان پس داده و لياقت شيعه بودن را كسب كردهاند، مدال افتخار آن روز را از دست حضرت فاطمه (سلام الله علیها)دريافت مىدارند...[2]
________________________
📚منابع
1- كنزالعمال، ج 12، ص 105، ش 34209- فرائدالسمطين، ج 2، ص 49، ش 380 و ص 64، ش 387- سفينه البحار، ج 2، ص 375- شرح ابن ابىالحديد، ج 9، ص 193- بحار ا لانوار ، ج 43، ص 53 و ص 219.
2- تحلیل سیره فاطمه الزهرا 3ص 267
#فاطمیه
#حضرت_زهراس
#سیره_حضرت_زهراس
@thaghlain 🥀
#امام_زمان ع
برگرد زمین زمان تو را می خواهد
هر کشور این جهان تو را می خواهد
این ها همه یک طرف بدان آقا جان
یک مرقد بی نشان تو را می خواهد!
🌷 #اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@thaghlain 🌹
#با_چهارده_معصوم ع
🌸🌹🌸🌹
🏴چه زنانی با حضرت فاطمه محشور می شوند؟
✍️حضرت رسول صلى الله علیه و آله فرمود: سه طایفه از زنان امت من عذاب و فشار قبر ندارند و در قیامت هم با حضرت فاطمه (س ) محشور مى شوند.
طایفه اول : زنى كه با فقر و تنگدستى شوهر خود بسازد و توقع بیجا از او نداشته باشد.
طایفه دوم : زنى كه با تندى و بداخلاقى شوهر خود صبر كند و بردبارى خود را از دست ندهد.
طایفه سوم : زنى كه براى رضاى خدا مهریه خود را به شوهر ببخشد.
📚 مواعظ العددیه ، ص۷۵
@thaghlain 🌹
5fcfbf70e8322_30510731.mp3
183.2K
🌺 راضی کردن امام زمان(عج) 🌺
✅ حاج آقای #قرائتی ✅
◀️ زمان : ۴۵ ثانیه
🔸️ حجم : ۱۸۳ کیلو بایت
#امام_زمانع
@thaghlain 🌹
احادیث حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
🔰حجاب و عفاف
🔰2⃣
شرح حدیث:
🔸رابطه ی زن و مرد در جامعه اگر با رعایت حدود شرعی و دینی باشد، هم جامعه سالم تر خواهد بود، هم گناه کمتری انجام خواهد گرفت.
🔹بسیاری از اوقات «نگاه» زمینه ساز «گناه» می شود و میان نگاه و گناه رابطه است و اگر مسلمان به توصیه ی قرآن عمل کند و زن و مرد نامحرم هنگام رویارو شدن، چشم خود را فرو بندند، این به عفاف و سلامت روانی آنان بیشتر کمک می کند.
🔹روزی پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم با جمعی نشسته بودند. آن حضرت پرسید: به من بگویید چه چیزی برای زنان بهتر است؟ سخنانی گفته شد، ولی گویا هیچ کدام برای رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم پذیرفته نبود. علی علیه السّلام می فرماید: من نزد حضرت فاطمه (علیها السّلام) برگشتم و سؤال پیامبر را با او در میان گذاشتم. فرمود: برای زنان این بهتر است که مردان را نبینند و مردان هم آنان را نبینند (یعنی حفظ حجاب و عفاف و کنترل نگاه از حرام...) .
علی علیه السّلام این جواب را به پیامبر خدا گفت. حضرت پرسید: پیش من که بودی چنین چیزی نگفتی، چه کسی این را به تو خبر داد؟ گفت: فاطمه.
رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم آن حرف را پسندید و خوشحال شد و فرمود: فاطمه پاره ی تن من است.
🔻آنان که خود را پیرو حضرت زهرا (علیها السّلام) می دانند، توجه دارند که نظر او بر اختلاط کمتر زن و مرد نامحرم و پرهیز از برخورد نگاههاست.
📚منبع: حکمت های فاطمی (ترجمه و توضیح چهل حدیث از حضرت فاطمه (علیها السّلام)، جواد محدثی
#فاطمیه
#حضرت_زهراس
@thaghlain 🥀