🔰حکمت ۹ نهجالبلاغه
🔴شناخت ره آورد و اقبال دنیا(اجتماعی و سیاسی)
📌شرح اجمالی 👇👇
━💠🍃🖤🍃💠━
@thaqalayn110
🔻▫️شرح اجمالی #حکمت ۹ نهج البلاغه
امام در اين كلام عبرتآموز به دگرگونى حال مردم در برابر كسانى كه دنيا به آنها روى مىكند يا پشت مىنمايد اشاره كرده مىفرمايد: «هنگامى كه دنيا به كسى روى آورد نيكىهاى ديگران را به او عاريت مىدهد و هنگامى كه دنيا به كسى پشت كند نيكىهاى خودش را نيز از او سلب مىنمايد»؛ (إِذَا أَقْبَلَتِ الدُّنْيَا عَلَى أَحَدٍ أَعَارَتْهُ مَحَاسِنَ غَيْرِهِ، وَ إِذَا أَدْبَرَتْ عَنْهُ سَلَبَتْهُ مَحَاسِنَ نَفْسِهِ) . اين يك واقعيت است كه شواهد فراوان تاريخى دارد؛ هنگامى كه انسانهايى چه در امر حكومت و سياست و چه در امور اجتماعى و اقتصادى و چه در علوم و دانشها مشهور و معروف مىشدند بسيارى از كارهاى خوبى را كه ديگران انجام داده بودند به آنها نسبت مىدادند. ابن ابىالحديد در شرح نهج البلاغۀ خود مىگويد: بسيارى از اشعار خوب را ديدهايم كه چون گويندهاش ناشناخته بود از او نفى مىكردند و به افراد مشهور در شعر نسبت مىدادند، بلكه كتابهايى در فنون و علوم از اشخاص غير مشهور وجود داشته كه آن را به صاحبان نبوغ و شهرت نسبت دادهاند. نيز اشاره به داستان «جعفر برمكى» مىكند كه در آن زمان كه مورد قبول «هارون الرشيد» بود و اسم و شهرتش در همه جا پيچيد، هارون او را در كياست، سخاوت، فصاحت و مانند آن از برترينهاى روزگار مىشمرد؛ در فصاحت برتر از «قُسّ بن ساعده»، در سياست بالاتر از «عمر بن خطاب» و در زيبايى زيباتر از «مصعب بن زبير» و در عفت پاكدامنتر از يوسف و... (در حالى كه واقعاً چنين نبود.) ولى هنگامى كه نظر هارون دربارۀ او تغيير كرد صفاتى را هم كه داشت مورد انكار قرار داد. چرا چنين است؟ دليل آن چند چيز است: نخست اينكه متملقان و مداحان براى نزديك شدن به اين افراد دروغهاى زيادى به هم مىبافند و به آنها نسبت مىدهند و زبان به زبان نقل مىشود، كمكم اشخاص باور مىكنند كه واقعيتى در كار است و به عكس، كسانى كه نسبت به افرادى حسادت دارند و به هنگام قدرت آنها نمىتوانند چيزى دربارۀ آنها بگويند وقتى قدرتشان از دست رفت هر نسبت ناروايى را به آنان مىدهند و تمام فضايلشان را نيز زير سؤال مىبرند.
━💠🍃🖤🍃💠━
@thaqalayn110
اجمالی از عام منطق،ج۵،نسبت های چهارگانه،نجفی.m4a
14.81M
📌اجمالی از #علم_منطق
📎#جلسه_پنجم
▪️نسبت های چهارگانه
◽ابوالفضل نجفی
#اندیشه
#عقل
#تفکر
#فلسفه
#منطق
━💠🍃🖤🍃💠━
@thaqalayn110
📌تفسیر اجمالی آیات قرآن کریم در بیان امام خامنهای
سوره مبارکه سبإ آیه ۴۶
قُل إِنَّما أَعِظُكُم بِواحِدَةٍ ۖ أَن تَقوموا لِلَّهِ مَثنىٰ وَفُرادىٰ ثُمَّ تَتَفَكَّروا ۚ ما بِصاحِبِكُم مِن جِنَّةٍ ۚ إِن هُوَ إِلّا نَذيرٌ لَكُم بَينَ يَدَي عَذابٍ شَديدٍ
بحمداللَّه دیگر برای همهی ما و ملت ایران، در کلیات زندگی اماممان چیز پوشیدهیی باقی نماند.همه دیدند که حرکت و گفتن و سکوتش برای خداست و هر کاری که انجام میداد، با قصد قیامِللَّه بود. تنها همین یک چیز هم بود که موجب شد به دست آن بزرگوار - که قطعاً مرتبهی تالی پیامبران و ائمه(ع) بود - یک معجزه اتفاق بیفتد. این چیزی که اتفاق افتاده و تحول عظیم جهانی که به دنبال انقلاب اسلامی پدید آمده، واقعاً یک معجزه است. این معجزه، به دست امام(ره) اتفاق افتاد و امام هم با تکیه به «ان تقوموا للَّه» توانست این کار را بکند.
۱۳۶۸/۱۱/۰۹
بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهورى اسلامى ایران
#هنر #تفسیر #فرهنگ #قرآن
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
🔴 طرح ممنوعیت دست دادن زن و مرد در انگلیس در محل كار برای جلوگیری از آزار جنسی زنان
🖊حضرت استاد ابوالفضل ساجدي
🔸 یک معضل جدی برای شرکتها و سازمانهاى انگليس، آزار جنسی زنان در محیطهای کاری است؛ و کارکنان زن در اين كشور خواستار ممنوعیت تماس فیزیکی و حتی ممنوعیت دستدادن شدهاند.
🔹 روزنامه «مترو» پرتیراژترین روزنامه انگلیس، در مصاحبه با «کیت پالمر» متخصص و کارشناس منابع انسانی، به پژوهشی اشاره میکند که با مشارکت حدود دو هزار کارمند انگلیسی انجام داده است، سه چهارم آنها خواستار این بودند که هر گونه تماس فیزیکی مرد و زن در محل کار ممنوع شود.
👈🏼 بر همين اساس، بعد از یک تحقیق از کارمندان انگلستان، در رسانه هاي اين كشور، اعلام شد كه در قوانین جدید محیطهای کاری انگلستان، برای جلوگیری از آزار جنسی زنان، "دست دادن زن و مرد" ممنوع میشود.
▫️خبرگزاري فارس
#فلسفه_احكام. #فلسفه_دین
#دست_دادن_زن_و_مرد_نامحرم
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
اجمالی از علم منطق،ج۶،تعریف و شرایط آن،نجفی.m4a
7.96M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📲 #استوری |
اونی که غریبتر از حسین بی کفن🥀
غریب و کریم اهل امام حسن💔
#شهادت_امام_حسن_مجتبی ع
#تسلیٺ_باد
━💠🍃🖤🍃💠━
@thaqalayn110
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 فردای تلخ نهاد خانواده در غرب
🔺رهبرانقلاب: جامعهی اسلامی، بدون بهرهمندی کشور از نهاد خانوادهی سالم، سرزنده و بانشاط، اصلاً امکان ندارد پیشرفت کند.
🔺بالخصوص در زمینههای فرهنگی و البته در زمینههای غیر فرهنگی، بدون خانوادههای خوب، امکان پیشرفت نیست. پس خانواده لازم است.
🔺حالا نقض نشود که شما میگوئید در غرب خانواده نیست، پیشرفت هم هست. آنچه که امروز در ویرانی بنیاد خانواده در غرب روزبهروز بیشتر دارد نمودارهایش ظاهر میشود، اینها اثرش را خواهد بخشید؛ هیچ عجلهای نباید داشت. حوادث جهانی و حوادث تاریخی اینجور نیست که زودبازده و زوداثر باشد؛ اینها بتدریج اثر خواهد گذاشت؛ کمااینکه تا حالا هم اثر گذاشته.
🔺 آن روزی که غرب به این پیشرفتها دست پیدا کرد، در آنجا هنوز خانواده سر جای خودش بود؛ حتّی مسئلهی جنسیت با همان رعایتهای اخلاقىِ جنسی - البته نه به شکل اسلامی، بلکه به شکل خاص خودش - وجود داشت. اگر کسی با معارف غربی آشنا باشد، هم در اروپا و هم بعداً در آمریکا این را میبیند و مشاهده میکند. ۱۳۹۰/۱۰/۱۴
#خانواده #تربیت_فرزند #همسر_داری #آینده_غرب
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
🔰 حکمت ۱۰ نهجالبلاغه
🔴روش زندگی با مردم (اخلاقی،اجتماعی)
📌شرح اجمالی حکمت 👇
━💠🍃🖤🍃💠━
@thaqalayn110