📌 تفسیر اجمالی آیات قرآن کریم در بیان امام خامنهای
یک تذکر کوتاهی پیرامون اعتقاد مادیگرا و غیب عالم عرض میکنم: و آن اینست که گفتیم اشتباه مادیگرا که به غیب عالم اعتقادی ندارند. در این است که، آنچه را باید بگوید نمیدانم نفی میکند نه اینکه دلیلی برای دوطرفش ندارد، بلکه دلیلی برای اثبات آن دارد. یعنی مثلاً مصداق اتم غیب عالم وجود خداست که غیبالغیوب است و بدیهی است که برای اثبات وجود خدا براهین آشکار و روشنی مثل آفتاب هست که اگر کسی، اصل وجود غیب را در نفس خودش قبول کرده باشد، خیلی راحت میتواند این استدلال را پیدا کند، تا چه برسد به اینکه دیگری پیدا کرده باشد و او نپذیرد.
بنابراین: نمیشود گفت طرفینش را نمیتواند اثبات یا نفی کند. بله اثبات میتواند بکند، اما نفی نمیتواند بکند، لذا اگر بپرسند شما به چه دلیلی میگوئید خدا نیست؟ هیچ دلیلی ندارد و جوابش لاادری، یعنی نمیدانم است. او با ابزار و آلات و وسایل کشف مادی، یعنی همین آزمایشگاه و چاقوی جراحی و میکروسکوپ و تلسکوپ و با این وسائل در دایرهی محدود ماده نتوانسته است خدا را بشناسد و چیزی پیدا کند که به او بشود گفت خدا، ولذا نمیتواند بگوید خدا وجود ندارد، بلکه میتواند بگوید من نمیدانم و این هم میشود شک. این آتیتیسم (بیخدائی) کشورهای مارکسیستی که حتی شوروی موزهای بنام آتیتیسم داشت، میخواست از طریق موزه نفی خدا را ثابت کند! که خیلی حرف بیمنطق و بیاستدلالی است.
شما نهایت چیزی را که میتوانید بگوئید این است که در وجود خدا شک داشته باشید و بگوئید برهان وجود خدا برای من خدا را ثابت نکرده: و همانطور که قرآن میگوید: «انهم الایظنون» و «انهم الایخرصون» اینها فقط شک دارند و نمیتوانند در نفی خدا ادعای علم بکنند.۱۳۷۰/۰۸/۰۱
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
🔰حکمت ۳۱ نهجالبلاغه: راه های شناخت ایمان و کفر
فمن اشتاق الی الجنة سلا عن الشهوات و من اشفق من النار اجتنب المحرمات ومن زهد فی الدنیا استهان بالمصیبات و من ارتقب الموت سارع الی الخیرات.
📌 تفسیر اجمالی حکمت 👇
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
هدایت شده از علیرضا عباسی
🔻▫️ تفسیر اجمالی#حکمت ۳۱ نهجالبلاغه
سپس به ريشههاى هر يك از اين چهار شاخه كه از آن منشعب مىشود پرداخته مىفرمايد: «آنكس كه مشتاق بهشت باشد، شهوات و تمايلات سركش را به فراموشى مىسپارد و آنكس كه از آتش جهنم بيمناك شد از گناهان دورى مىگزيند و كسى كه زاهد و بىاعتنا به دنيا باشد مصيبتها را ناچيز مىشمرد و آنكس كه انتظار مرگ را مىكشد براى انجام اعمال نيك سرعت مىگيرد»؛ (فَمَنِ اشْتَاقَ إِلَى الْجَنَّةِ سَلَا عَنِ الشَّهَوَاتِ؛ وَ مَنْ أَشْفَقَ مِنَ النَّارِ اجْتَنَبَ الْمُحَرَّمَاتِ؛ وَ مَنْ زَهِدَ فِي الدُّنْيَا اسْتَهَانَ بِالْمُصِيبَاتِ؛ وَ مَنِ ارْتَقَبَ الْمَوْتَ سَارَعَ إِلَى الْخَيْرَاتِ) . «سلا» به معناى فراموش كردن چيزى است. در واقع صبر و شكيبايى گاه در مقابل شهوت و در مسير اطاعت خداست و گاه در مقام پرهيز از گناهان و گاه در مقابل مصائب و درد و رنجهاى دنيوى است و گاه در مقابل پايان عمر و مرگ. براى اينكه انسان بتواند مواضع خود را در مقابل اين امور چهارگانه روشن سازد بايد متكى به عقايد صحيح گردد؛ عشق به بهشت و نعمتهاى بىپايانش او را از غلطيدن در شهوات سركش دنيا حفظ مىكند و اين همان صبر بر طاعت است و ايمان به عذاب الهى در آخرت و خوف از دوزخ او را از گناهان باز مىدارد، چرا كه گويى آتش دوزخ را با چشم خود مىبيند. از آنجا كه بىتابى در برابر مصائب به دليل دلبستگىهاى دنيوى است آنكس كه زاهد و بىاعتنا به دنيا باشد و از اين دلبستگىها وا رَهَد مصيبت در برابر او كوچك مىشود و صبر در برابر آن آسان مىگردد. امام عليه السلام علاوه بر سه شاخۀ معروف صبر شاخۀ چهارمى هم در اينجا بيان فرموده و آن صبرى است كه از انتظار مرگ ناشى مىشود كسى كه در هر لحظه احتمال مىدهد پروندۀ حياتش بسته شود و پنجۀ مرگ گلويش را بفشارد، با سرعت به سوى كارهاى خير مىدود تا در فرصت باقىمانده كفۀ عمل صالح خود را سنگين سازد و اين نياز به صبر و استقامت فراوان دارد.
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
هدایت شده از خبرگزاری فارس
رهبر انقلاب: تشویق به خروج نخبگان از کشور خیانت است
🔹در بعضی از دانشگاهها عناصری هستند که جوان نخبه را تشویق میکنند به ترک کشور، من صریح میگویم این خیانت است، این خیانت است، این دشمنی با کشور است، دوستی با آن جوان هم نیست.
@Farsna
🔻▫️تفسیر اجمالی آیات قرآن کریم در بیان امام خامنهای
سوره مبارکه بقره آیه ۲۴۳
كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُم آياتِهِ لَعَلَّكُم تَعقِلونَ
ما میخواهیم خروجی این دستگاه عظیم، این ماشین بزرگ، یک خروجیای باشد منطبق بر تفکّر اسلامی.خب حالا آن انسان مطلوب جامعهی اسلامی و انقلاب اسلامی و نظام اسلامی چه خصوصیّاتی دارد؟ در این مورد هم البتّه خیلی صحبت شده -همه صحبت کردهاند، بنده هم مطالبی همیشه عرض کردهام، دیگران هم گفتهاند- امّا حالا اگر بخواهیم به طور خلاصه در چند جمله که متناسب با آموزش و پرورش هم هست، آن انسان طراز اسلامیای را که توقّع هست آموزش و پرورش او را تربیت کند معرّفی کنیم، این جور تعریف میکنیم که انسانی باشد با این خصوصیّات: اوّلاً مؤمن باشد؛ ایمان اوّلین شرط است. ثانیاً خردمند باشد؛ یعنی عقل را به کار بگیرد. «لَعَلَّکُم تَعقِلون»(۱) در قرآن ببینید چقدر هست! ثالثاً اندیشمند باشد؛ یعنی فکر کند. عقل فقط برای پیدا کردنِ راههای عملیِ زندگی نیست؛ عمده برای فکر کردن و اندیشیدن است، که این از دانشمند شدن مهمتر است. اگر بخواهیم دانشمندان خوبی داشته باشیم، باید اندیشمندان خوبی داشته باشیم. بعد، دانشمند شدن و کسب علم؛ این هم یک خصوصیّت است. مجاهد و اهل عمل باشد؛ یعنی نشستن و حرف زدن و صرفاً فکر کردن و حرّافی کردن کافی نیست، باید اهل عمل باشد که حالا در این زمینه هم بحثهای زیادی وجود دارد. عمل هم عمل مجاهدانه و پیگیر [است]؛ همان [عملی] که در عرف شرع مقدّس اسلام «جهاد» گفته میشود که آن وقت این جهاد در اینجا جهاد فیسبیلالله است، جهادِ موردِ ترغیبِ شرع است. انسانِ باانصافی دربیاید، [انسانِ] بانظمی دربیاید، متخلّق به اخلاق اسلامی دربیاید؛ اینها خصوصیّات انسانی است که ما توقّع داریم در آموزشی که شما میدهید و پرورشی که شما میکنید، یک چنین انسانی به وجود بیاید.۱۳۹۹/۰۶/۱۱
بیانات در ارتباط تصویری با رؤسا و مدیران آموزش و پرورش
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
14000826_بیانات دیدار نخبگان با رهبر انقلاب.mp3
8.96M
🎙بشنوید | صوت کامل بیانات صبح امروز رهبر انقلاب در #دیدار_نخبگان و استعدادهای برتر علمی. ۱۴۰۰/۰۸/۲۶
💻 @Khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #تیزر تبلیغاتی پرونده #ویروس_هدفمند
🔰 بیانات مرحوم آیتالله مصباح یزدی (قدس سره) درباره ویروس کرونا که برای #اولین_بار منتشر می شود.
🔺 این مجموعه را در پایگاه اطلاعرسانی MESBAHYAZDI.IR و کانال @mesbahyazdi_ir دنبال کنید.
#کرونا
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110
9.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
|السَّلامُ عَلَى أَسِيرِ الْكُرُبَاتِ وَ قَتِيلِ الْعَبَرَاتِ|
جان حسین(ع)
بی کران حسین(ع)
آیه آیه قرآن حسین(ع)
#شب_جمعه
━💠🍃🌺🍃💠━
@thaqalayn110