فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ| کمک های ما به سوریه، لبنان و… چه توجیهی دارد؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ قاعده اخلاق انسانی ایجاب میکند که دفع ظلمِ ظالم، عقلا بر هر انسان آزاده ای جایز، بلکه واجب است. حال اگر کسی برای دفع این ظلم، به مظلوم یاری نرساند به نوعی در ظلم ظالم شریک خواهد بود.
2️⃣ مضافا؛ هزینه برای یاری رسانی به گروه های مقاومت در لبنان و سوریه و… نه تنها هزینه نیست بلکه به نوعی سرمایه گذاری برای امنیت ایران نیز میباشد.
3️⃣ کمک به این گروه ها که در نوک پیکان حملات قرار دارند در حقیقت جنگ خارج از مرزهاست. اگر ایران بواسطه این گروه ها در خارج از مرزها نجنگد باید در داخل مرزهای کشور به مقابله با دشمنان برخیزد که در اینصورت متحمل لطمات و هزینه هایی به مراتب بیشتر خواهد شد.
🔅امام علی(ع): «به خدا سوگند، هر ملّتى كه درون خانه خود مورد هجوم قرار گيرد، ذليل خواهد شد.»
📌پس کمک به سوریه و لبنان و یمن و فلسطین، نه تنها عینِ آرمانخواهی اسلامی، بلکه یک واجب عقلی برای حفظ امنیت ملی و دفاع پیشگیرانه در برابر تجاوز دشمن است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6042
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ| ۱۴۰۰ سال گریه و عزاداریِ تکراری کافی نیست؟ آیا خسته نمیشوید؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ صرف قدمت یک عمل و تکرار هر ساله آن، نمیتواند توجیه مناسبی برای تعطیل کردن آن عمل باشد. سابقه عید نوروز را برخی حدود 3000 سال میدانند. شب یلدا، سیزده به دَر و…، هرکدام شاید قدمتی به اندازه عید نوروز دارند ولی تاکنون، نه کسی آنها راخسته کننده دانسته و نه از تکراری بودن آن اظهار خستگی و دلزدگی کرده است.
2️⃣ اما اینکه چرا از تکرار عزاداری برای مظلومیت امام حسین(ع) خسته نمیشویم و ذاتا عمل خسته کننده ای هم نیست بلکه هرساله بر شکوه آن افزوده میشود، شاید به این دلیل است که، عزاداری برای آن حضرت یک «حس فطری» برخاسته از فطرت و ذات انسان است. انسان ذاتا و فطرتا هرگاه بشنود انسانی مظلوم واقع شده و عده ای به ستم بر او ظلم روا داشتند، ناراحت و غمگین میشود، بخصوص که این انسان، شخصیتی برجسته و تاثیر گذار باشد.
🔅امام صادق(ع): اموری که با فطرت الهی انسان سر و کار دارد، انسان باتکرار آن خسته نمیشود. مثل طلوع خورشید که همه روزه اتفاق میافتند ولی خسته نمیشویم.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6069
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ| آیا جزیه، نوعی باج خواهی دینی نیست؟
🔹پاسخ اجمالی:
📌باج، به هرصورتی که باشد، زور و ظلم است و قرآن هم به انواع مختلف، ظلم را نفی نموده است. در مورد جزیه هم باید بیان نمود:
▫️اولا: جزیه نه باج و پول زور، بلکه نوعی مالیات به میزان ناچیز بود که دولت اسلامی در برابر ارائه خدماتی (مانند تامین امنیت) به شهروندان غیرمسلمان خود، از آنها دریافت مینمود.
🔅همانطور که در حکومت اسلامی، مسلمانان مالیات میپردازند، اهل کتاب هم که تحت حاکمیت حکومت اسلامی و در سرزمین های اسلامی زندگی میکنند، بایستی مالیات بپردازند. امروزه حکومت اسلامی از شهروندان غیرمسلمان خود جزیه دریافت نمیکند، زیرا آن ها مشمول تمامی وظایف و مسئولیت های افراد ملت هستند (مانند خدمت نظام وظیفه و قوانین مالیاتی).
▫️ثانیا: اساس جزیه، نه یک قانون صرفا اسلامی، بلکه قانونی بود که از ایران به جامعه اسلامی سرایت نموده و از سوی قانونگذار اسلامی تایید شد. یعنی از ایران باستان وارد اسلام شد، حال بهانه ای شده برای برخی کهنه پرستان به ظاهر ایرانی، تا به خاطر آن به اسلام بتازند.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6046
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ| آیا لباس سیاه مناسب است؟!
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ انسان در مناسبت های مختلف، از رنگ های متنوع استفاده میکند. برای شادی، رنگ های روشن و برای مصیبت و عزا، رنگ های تیره.
2️⃣ اگر کسی رنگ سیاه، انتخاب اول و دائمی او باشد، باید برای وضعیت روحی و روانی او نگران بود ولی کسی که هوشمندانه از رنگ ها برای بیان مقاصد خود استفاده میکند، در مسیر درست و فطرت الهی خود حرکت کرده است.
3️⃣ استفاده از رنگ سیاه در ماتم و عزا ریشه ای بس کهن دارد. مثلا شاهنامه فردوسی در مورد مرگ رستم آمده است:
به یکسال در سیستان سوگ بود/ همه جامه هاشان سیاه و کبود
▫️در یونان باستان و امروزه نیز در برخی کشورهای غربی و شرقی سیاه به عنوان نماد عزا مطرح میباشد، در اسلام نیز موارد متعددی وجود دارد.
4️⃣ پس سیاه پوشی در عزا و مصیبت نه تنها امری مذموم و ناپسند نیست، بلکه موضوعی پذیرفته شده نزد مردم جهان است.
🔅با توجه به این نکات، به نظر میرسد مطرح کردن «دعوای رنگ ها» بصورت همه ساله و در ایام محرم، موضوعی انحرافی برای سست کردن اعتقادات دوستداران امام حسین(ع) باشد.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6073
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ| اگر هدف از عزاداری، شناخت امام حسین است، چرا بجای مجالس عزاداری از روش گفتگو استفاده نمیکنیم؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ برای معرفی شخصیت امام حسین(ع)، تشکیل میزگرد، کنفرانس و… بسیار مفید و لازم است که بطور مفصل انجام شده و میشود.
2️⃣ برای بهره برداری گسترده و عمیق از کار بزرگ و ایثاری که امام حسین (ع) و اصحاب ایشان به خرج دادند، استفاده از روش گفتگو و شناخت کافی نیست، بلکه احساسات و عواطف هم برای ایجاد انگیزه درونی، لازم است. این عوامل، میل به حرکت را در انسان ایجاد میکند. انسانی که میداند فلان غذا برای او مفید است، تا اشتها و انگیزه نداشته باشد، رو به غذا نمیآورد.
3️⃣ پس برای حرکت، به غیر از دانش و شناخت، باید در انسان، میل و انگیزه هم وجود داشته باشد. صرف شناخت امام حسین (ع)، به تنهایی نمیتواند عامل حرکت، به سوی آن هدف متعالی باشد، هدفی که به ما یادآوری میکند، برای رسیدن به یک زندگی حداقلی، نباید تن به ذلت داد و آزادگی را در مسلخ عادات جاهلی ذبح نمود.
4️⃣ یکی از راه هایی که این انگیزه را ایجاد میکند همین جلسات عزاداری است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6084
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_پاسخ| آیا واقعه عاشورا یک دوئل عشقی بین یزید و امام حسین(ع) بود؟
🔹پاسخ اجمالی:
📚 آنچه که در کتاب مجهول المولف «الامامة و السیاسة» درباره ارینب همسر عبدالله بن سلام، عشق یزید به او، نقشه معاویه برای تصاحب ارینب به نفع یزید و ممانعت امام حسین(ع) و ازدواج آن حضرت با ارینب آمده، به دلیل:
▫️بی اعتباری کتاب
▫️نامشخص بودن راویان
▫️ناهماهنگی زمانی و مکانی
▫️وجود شخصیتهای خیالی و ساختگی
▫️و...
🔅به کلی بی اساس و از درجه اعتبار ساقط بوده و پذیرش آن دور از عقل و روش های علمی است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6101
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ | آیا وقف مانع تلاش و به تبع آن، مانع کار و تولید نیست؟
🔹پاسخ اجمالی:
1⃣ وقف ذاتا مختص به اسلام نبوده بلکه در میان اقوام و ادیان دیگر نیز جریان داشته و دارد.
2⃣ کشورهای غربی هم از وقف در جهت توسعه بهره می گیرند. به عنوان مثال:
▫️بخش قابل توجهی از درآمد موسسه «نوبل»
▫️شرکت مایکروسافت
▫️دانشگاه های آکسفورد و دانشگاه هاروارد آمریکا
▫️و...
از محل اموال وقفی و خیرخواهانه است.
📌اگر وقف در مسیر صحیح خود جریان یابد نه تنها مانع رونق و تولید ثروت نیست، بلکه در خدمت پیشرفت جامعه خواهد بود.
🔅به عنوان مثال 25 درصد مراکز درمانی، 20 درصد مراکز علمی و فرهنگی کشور موقوفه اند، و بسیاری از طرح های توسعه ای، اقتصادی، اشتغال زایی، محرومیت زدایی و... در کشور از محل موقوفات است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6095
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_پاسخ | آیا پیاده روی دهه آخر صفر برای زیارت امام رضا (ع) بدعت نیست؟
🔹پاسخ اجمالی:
1⃣ بدعت به اصطلاح علما، یعنی «وارد کردن چیزی در دین، که جزء دین نیست». اینکه اصل زیارت، در دین وجود داشته قابل تشکیک نیست.
2⃣ سنت پیاده به زیارت رفتن، هم در روایات به آن سفارش شده و هم سیره بزرگان و علما و حتی در میان پادشاهان نیز بوده است، بعنوان مثال شیخ مرتضی انصاری یا شاه عباس صفوی و... با پای پیاده به زیارت علی بن موسی الرضا شرفیاب شده اند.
3⃣ پیاده روی برای زیارت امام رضا (ع) نه تنها بدعت نبوده و برخلاف تصور عده ای، از اموری نیست که در این چند سال اخیر اتفاق افتاده باشد بلکه سبقه تاریخی داشته و تا به امروز ادامه یافته است ِ
4⃣ امروزه بدلیل وجود رسانه های رسمی و غیر رسمی و فراگیر شدن این امر توسط عاشقان آن حضرت نگاه های زیادی به این حرکت معطوف شده و رنگ و بوی دیگری به خود گرفته است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6122
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_پاسخ | آیا نذر برای امامان شرک نیست؟!
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ نذر نوعی عبادت است که مانند سایر عبادات، باید برای خدا باشد. در نذر دوشرط لازم است که اگر نباشد، نذر شرعی نبوده و محقق نمیشود. اول، نیت و قصد قربة الی الله و دوم صیغه نذر. پس اگر کسی در نذر، نیتی برای غیر خدا داشته باشد، نذر او باطل است. یا اگر در صیغه نذر، نام خدای متعال نباشد، اساسا نذری جاری نمیشود. مثلا در موقع نذر باید بگوید: «اگر فلان حاجت من برآورده شد، برای خدا روزه میگیرم یا بخاطر خدا به فقرا کمک میکنم».
2️⃣ اینکه محل مصرف مال مورد نذر، کجا باشد مختار است. مثلا میتواند محل مصرف نذر را، فقرا، مسجد، هیئت یا حرم امامان و… قرار دهد.
3️⃣ بنابراین هم نیت و هم صیغه نذر، هر دو تاکید بر انجام نذر برای خدا دارند و باید برای جلب رضای الهی باشد. با این توضیحات، نذر نه تنها شرک نیست، بلکه عین توحید است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6110
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
5.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_پاسخ | آیا یوگا صرفا یک ورزش است؟
🔹پاسخ اجمالی:
1️⃣ باید دانست که «یوگا» به عنوان یک ورزش ذهنی ـ بدنی معرفی میشود و معمولا افکار عمومی آن را صرفا ورزش تصور میکنند. اما محققان بیطرف آن را به عنوان یک راه معنوی معرفی کرده و اساتید یوگا نیز آن را بسیار متفاوت از ورزش میدانند، سید جلال الدین موسوی نسب ملقب به آناندا جیوتی میگوید: قبولِ اینکه یوگا فقط یک ورزش بدنی است که به کار چاقی و لاغری یا بدن سازی میخورد کوته نظری است.
2️⃣ باید دانست آنچه که در کتاب ها یا در مراکز عمومی به صورت علنی آموزش داده میشود، همه واقعیت یوگا نیست. بلکه نقطه شروع و دروازه ورود افراد به یک مرام و مراسم سرّی و محرمانه معنوی است، که براستی واقعیت های آن به راحتی قابل بازگو کردن نیست.
3️⃣به هم ریختگی معانی کلماتی چون مهربانی، قناعت، خدا و… از مشکلات مهمی است که فرد بعد از مدتی با آنها روبرو میشود.
🔅به اذعان کارشناسان و محققان، یوگا نه یک ورزش، بلکه یک طریقت معنوی هندی است که اهدافی غیر از تناسب اندام و سلامتی جسم، در ورای آن نهفته است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6144
💠مرکز پاسخگویی به شبهات
@the14ir
5.7M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #موشن_پاسخ | آیا یوگا شاخهای از آیین «هندو» است؟
🔹پاسخ اجمالی:
🔅«اگر چه از لحاظ معنایی یوگا، مساوی با هندوئیسم نیست» ولی مهمترین طریقت عملی برای رسیدن به نقطه مطلوب و نهایی آیین هندوست.
‼️اینکه منتقدین، معتقدند «تعالیم یوگا بُعد عملی هندوئیسم میباشد» به این دلیل است که ریشه اصلی یوگا در متون مقدس آیین هندو قرار دارد.
🔻بعنوان مثال؛
1️⃣ نقطه نهایی و مقصد مطلوب در آیین هندو «طلوع آگاهی برتر» است.
▫️پایه گذار اصلی «یوگا» به نام «پتنجلی» که تمامی دستورات یوگا را تدوین کرده در کتاب «یوگاسوتره» آورده است: «با تسلط سَم یَمَه آگاهی برتر طلوع میکند.» و جالب اینکه، «سَم یَمَه» بالاترین مرتبه تعلیمات یوگاست!
2️⃣ در نگاره های هندویی، شیوا، یکی از خدایان آیین هندوست و نکته جالب توجه اینجاست که «شیوا معلم اصلی و اولیه یوگا بوده است و برای اولین بار آن را به «الهه پاراواتی» آموزش داده است.
🔅نتیجه؛ چه مورد پسند ما باشد یا نباشد، باید بپذیریم که یوگا با باورها، آیینها و خدایان هندویی عجین شده و شکلی از جنبه آیینی و حتی پرستش خدایان شیطانگونه هندویی یافته است.
🔗پاسخ تفصیلی
the14.ir/6163
@the14ir