🔆 معیاری برای راستیآزمایی پایان تحریمهای تسلیحاتی
🔹سال گذشته در چنین ایامی، وقتی کاملا روشن شد که اروپاییها بنای انجام تعهدات خود در برجام و جبران تبعات خروج آمریکا را ندارند، حتی آقای روحانی نیز به این نتیجه رسید که دیگر برجام یک توافق چندجانبه نیست، بلکه یک تعهد یکجانبه از سوی ایران است. چه، برجام قرار بود مسئله فروش نفت و مبادلات بانکی ایران را حل کند، اما نه تنها این موارد حل نشد، بلکه به سبب پذیرش و اجرای یک سری تعهدات به انضمام برجام نظیر برنامه اقدام FATF، پس از خروج آمریکا شرایط تجارت خارجی ایران بدتر از دوره پیشابرجام شد.
🔹در چنین شرایطی، عقل سلیم حکم میکرد که تهران به حضور خود در برجام پایان دهد و جلوی خسارات بیسابقه آن به امنیت و منافع ملی را بگیرد. حتی آقای روحانی هم به این نتیجه رسیده بود که مزایای برجام دیگر برای ایران تمام شده است. اما رئیس دولت برجام، به یک نقطه #امید دوخته بود و آن، پایان بخشی از تحریمهای تسلیحاتی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ بود. روحانی بیستم آبان ۹۸ گفت: "اگر برجام را نگه داریم سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ما میتوانیم به راحتی هم سلاح بخریم و هم بفروشیم".
🔹بدیهی بود که آمریکاییها پیش از رسیدن این موعد، مکانیسم فاجعهبار پیشبینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ یعنی بازگشت خودکار تحریمهای شورای امنیت علیه ایران را فعال کرده و اجازه نخواهند داد تهران حتی این یک بهرهبرداری ناچیز را از برجام داشته باشد. "ناچیز" از این جهت که تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت، مسئله حادی برای قدرت دفاعی ایران ایجاد نکرده بود که رفع آنها، دستاورد شاذی باشد. در هر صورت، حدود یک ماه پیش این اتفاق رخ داد و آمریکا مکانیسم ماشه را فعال کرد. اما یک مسئله حقوقی در این میان رخ نمود: آیا واشنگتن که دیگر عضو برجام نیست، حق دارد مکانیسم پیشبینی شده در مواد ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ را فعال کند؟ آمریکا بیتوجه به تفاسیر متفاوت ایران و سایر اعضای شورای امنیت، با ثبت یک اعتراض نسبت به نقض فاحش برجام توسط ایران، فرآیند بازگشت تحریمها را کلید زد.
🔹اینک نظام بینالملل با یک معمای حقوقی مواجه شده است: آیا تحریمهای شورای امنیت علیه ایران در ۳۰ شهریور بازخواهد گشت یا خیر؟ در سطح حقوقی، این معما ممکن است یا حل شود یا نشود. آنچه مسلم است اینکه آمریکا بلاتردید ادعا خواهد کرد تحریمها بازگشته و ایران نیز طبیعتا چنین ادعایی را نخواهد پذیرفت. اما آنچه مهم است و باید مبنای تصمیمگیری ایران درباره سرنوشت برجام باشد، نه یک مجادله لفظی، که واقعیات علیالارض است. این واقعیت عبارتست از اینکه آیا ایران پس از ۲۷ مهر ۹۹ میتواند تجارت تسلیحات انجام دهد یا خیر؟ اگر ایران پس از این تاریخ، قراردادهای تسلیحاتی معتبری امضا و اجرا کرد، ادعای آمریکا باطل است و تحریمها بازنگشته است؛ اما اگر از چنین قراردادهایی خبری نشد، حتی اگر آقای روحانی روز ۳۰ شهریور را جشن ملی نیز اعلام کند، برای یک فاجعه دیگر جشن گرفته است و به جای اعلام پیروزی، باید اقدام متقابل درخوری انجام دهد، که جز توقف اجرای تمام تعهدات برجامی نیست. در غیر اینصورت، یک پالس قوی به آمریکا مخابره میشود که هر بلایی سر ایران بیاورد، تهران حاضر نیست از برجام دست بکشد.
🔹فلسفه همراهی لفظی اروپاییها با ایران در قضایای اخیر و رای ممتنع آنها به قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی نیز روشن است. میتوان به جرئت از یک مصالحه میان اروپاییها و آمریکاییها سخن گفت. به نحوی که اروپاییها با بازگشت اسمی تحریمها مخالفت کنند، اما در عمل هیچگونه تجارت تسلیحات توسط ایران انجام نشود. دستاورد این مخالفتهای اسمی و زبانی نیز، تدوام حضور ایران در برجام باشد. همچنانکه پس از خروج آمریکا از برجام، با لفاظی و وعده و وعید توخالی، دولت آقای روحانی را در برجام حفظ کردند و پای کار معامله یک قطره نفت یا مبادله یک سنت پول نیامدند.
🔹️حتی اگر بخواهیم سخن بیستم آبان ۹۸ آقای روحانی را ملاک قرار دهیم، یعنی با منطق خود این دولت به مسائل نگاه کنیم، آقای روحانی در صورتی که موفق نشود پس از ۱۸ اکتبر(۲۷ مهر) یک قرارداد تسلیحاتی معتبر امضا و اجرا کند، باید تمام تعهدات خود در برجام را به حالت تعلیق درآورد. در غیراینصورت، همه آنچه تاکنون از سوی مقامات دولتی گفته شده، با کمال پوزش جنبه خودفریبی ملی خواهد داشت. بدیهی است که در چنین شرایطی، مجلس باید برای جلوگیری از لطمات بیشتر به منافع ملی، به این خودفریبی پایان دهد. لذا راقم این سطور ضمن مخالفت با سخنانی نظیر "زودتر چکاندن ماشه"، پیشنهاد میکند مجلس دولت را مکلف کند حداکثر تا پایان آبان، یک قرارداد رسمی تجارت تسلیحات به امضا برساند. در غیر اینصورت، دولت مکلف شود در ساعت صفر ۹۹.۰۹.۰۱ تعهدات برجامیاش را تعلیق نماید.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ آیا واقعا #اروپا در برابر #آمریکا قرار گرفته است⁉️
🔹 ۴ نکته درباره بیانیه تروئیکای اروپا درباره #مکانیسم_ماشه
🔴🔵⚪ مسعود براتی، کارشناس مسائل بین الملل در همایش "این جنازه را دفن کنید":
🔹متن برجام دارای حفره های فراوانی است اگر کسی که خوب روی آن مسلط باشد میتواند از آنها استفاده کند و استفاده شد.
🔸مکانیسم ماشه در هر صورت به ضرر ایران است.
🔹آمریکا مشروعیت این کار را ندارد اما آیا مشروعیت نداشتن آمریکا به معنی ناتوانی آمریکاست؟
🔸اروپا از خرداد ماه به صورت رسمی اعلام کرده که در نگرانی آمریکا نسبت به ایران شریکیم. تا ۲۰۲۳ همراهیم.
همه در تحریم های اقتصادی با آمریکا همراه اند.
#مکانیسم_ماشه
🔴🔵⚪روحالله ایزدخواه در "این جنازه را دفن کنید":
🔹️چهارشنبه یک طرح سه فوریتی مبنی بر توقف تعهدات ایران در برجام با هفتاد امضا به هیئت رئیسه داده شد.
🔹️بازار را دولتمردان خودمان رها کردهاند. نباید نگران تاثیر برجام بر اقتصاد باشیم.
🔹️ظاهرا آقای روحانی هنوز مجلس یازدهم را به رسمیت نمیشناسد. او به جز جلسه افتتاحیه حضور دیگری در مجلس نداشته است.
🔹️رای آوردن طرح سهفوریتی برای خروج از برجام راحت است اگر دوستان صحنهگردان اجازه بدهند و به دنبال راههای فراقانونی نروند.
🔹️مجلس باید وظیفه قانونی خود را درقبال برجام دنبال کند.
🔹️باید تعهدات خودمان را متوقف کنیم.
🔴🔵⚪ صادق کوشکی در "این جنازه را دفن کنید":
🔹️ازنظر حقوقی برجام یک "توافق" نیست.
🔹️هیچکسی برجام را امضا نکرده و تضمین حقوقی در هیچ دیوان داوری ندارد.
🔹️برجام ضمانت اجرا ندارد جز برای ملت ایران.
🔹️ظریف جملهای را گفت که وزیر خارجه آمریکا نگفت: "آمریکا میتواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ایران را از کار بیاندازد!"
🔹️مقصر اصلی خیانت برجام، صداوسیما است.
🔹️صداوسیما درجریان برجام به ملت خیانت کرد و اجازه نداد که صحبت مخالفان شنیده شود.
🔹️ما باید از NPTخارج شویم.
🔵🔴⚪گزیدهای از سخنان جناب آقای مسعود براتی در لایو اینستاگرامی "بررسی مکانیزم ماشه با رویکرد تحلیل آیندهی برجام":
🔹برخی کشورها میتوانند در مقابل آمریکا مخالفت زبانی و عملی انجام دهند اما برای بیاثر کردن تحریم آمریکا باید مخالفت عملی انجام دهند که به جز چین و روسیه از کشور دیگری بعید است این کار را انجام دهند.
🔸یک پروندهسازیِ جدید علیه صنعتِ هستهای دارد شکل میگیرد و اگر ما فقط صبر پیشه کنیم و از تعهداتمان بیرون نرویم فقط شرایط بدتر میشود و تحریمهای شدیدتری بر ما اعمال خواهد شد و راهکارِ «صبرِ راهبردی»، فقط باعث ایجاد تعهدات نابرابرتری میشود. راهحلی که میتوان در اینجا متصور شد این است که ما سفت بگیریم و از تعهداتمان بیرون بیاییم تا یک واکنشی نسبت به اعمال طرف مقابل داشته باشیم و طرف مقابل گستاخ نباشد که هرچه تعهداتمان را بیشتر کند ما بپذیریم و واکنشی نداشته باشیم.
🔹میزان بازرسی آژانس انرژی اتمی در ایران به گفته آقای ظریف ۹۲٪ است که یعنی عملاً آژانس فقط ایران را بازرسی میکند و اینها همه باعث اشراف اطلاعاتی بیشتر نظام سلطه جهانی میشود.
🔸نهادهای دولتی به دلایلی حاضر به واکنش نیستند و تنها امید به واکنش از طرف مجلس است که ظاهراً مجلس هم قصد دارد تا انتخابات آمریکا کاری انجام ندهد.
🔹️ معطل نگه داشتن اقتصاد کشور برای دیدن نتیجه انتخابات در آمریکا فقط باعث ضرر به اقتصاد ما میشود و اینکه اگر موضعگیریهایمان اصولی و با ثبات باشد چین و روسیه به ما نزدیکتر میشوند و ما را همکاری راهبردیتر خواهند پنداشت.
🔸مواضع اروپاییها مانند دموکراتها کاملاً دوگانه است. در ظاهر با آمریکاییها مخالفند اما در عمل کاملاً با آنها همسو هستند.
👤 توییت استاد #رائفی_پور
#مکانیزم_ماشه از همان ابتدا علیه ایران طراحی شد و حتی اگر ایران به آن متوسل هم می شد تحریم ها علیه ایران باز می گشت!!!باید به آنهایی که سازوکار این مکانیزم را پذیرفتند، مدال بلاهت داد
شک نکنید آیندگان بر لال شده های عصر حاضر لعنت خواهند فرستاد
#برجام_خسارت_محض
https://twitter.com/a_raefipour1/status/1307428014360350723?s=20
☑️ @Masaf
مکانیزم ماشه و بازگشت یا عدم بازگشت تحریمهای شورای امنیت اساسا موضوع مهمی نیست و "سرکاری" است. چون از روز اجرای برجام بسیاری از مفاد قطعنامه های قبلی (مثل تحریمهای موشکی) در قطعنامه ۲۲۳۱ تجمیع شده بود و این قطعنامه و آن تحریم ها هنوز هم سرجای خودش هست. لذا این ادعا که برجام تحریم های شورای امنیت را لغو کرده بود از اول دروغ بود. آن هم یک دروغ بزرگ!
مساله اصلی که نباید فراموش شود، رویکرد غلط روحانی_ظریف در شرطی کردن بیشتر اقتصاد ایران به تصمیمات دشمن است.
در هفت سال گذشته همه جوره به دشمن امتیاز دادند، تحریمها را بیشتر کردند، وابستگی روانی و سیاسی جامعه به تصمیمات دشمن را هم شدت بخشیدند، اسمش را هم گذاشته اند پیروزی ملت ایران و تعامل با دنیا! پیروزی و تعاملی که نتیجه اش دلار ۲۷ هزار تومانی و پراید ۱۰۰ میلیونی است!
✍امیرحسین ثابتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵🔴علت اصرار دولت به حضور یک طرفه در برجام چیست؟!
🔹️گروه بینالمللی بحران اخیرا توصیه کرده است که در صورت بازگشت قطعنامههای تحریم شورای امنیت ، ایران دست به اقدام تقابل نزند و با توجه به در پیش بودن انتخابات2020 امریکا در برجام باقی بماند.
🔹️گروه بینالمللی بحران از جمله اندیشکدههای آمریکایی فعال در حوزهی امنیت و بینالملل محسوب میشود که توصیههای آن به ایران تطابق عجیبی با عملکرد دولت یازدهم و دوازدهم در حوزه سیاست خارجه دارد و ایران در مواردی مانند مواجه با FATF و مذاکرات صلح یمن به توصیه های این گروه عمل کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴🔵⚪ صحبتهای متین فارابی، عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی در همایش "این جنازه را دفن کنید":
🔸 درمورد اقدام آمریکا در اجرای طرح مکانیزم ماشه، ما از دولت هیچ انتظاری نداریم و واقعا این مجلس شورای اسلامی است که باید با تصویب طرحی درست و دقیق جلوی اقدامات احتمالی را بگیرد.
🔸 باید برخی محافظهکاریها و بازیهای انتخاباتی و برخی مصلحتسنجیهای بیمورد کنار گذاشته شود و به سمت یک اقدام متقابل با طرح آمریکا برویم و پاسخ آنها را بدهیم و ذلت ۸ ساله را از بین ببریم.
🔻عدم خروج از برجام و بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ بازرسی ها از مراکز هسته ای و سپس نظامی دائمی خواهد شد؛ یعنی همان جاسوسیهای کمیسیون ویژه UNSCOM در سازمان ملل که باعث شناسایی مراکز نظامی عراق وسقوط آن شد، برای ایران نیز می تواند تکرار شود!
#فریب_اروپایی
#برجام
#مکانیسم_ماشه
✍ علیرضا پورمسعود
مطالبهگری از مجلس ادامه دارد.docx
16.1K
🔵🔴⚪مطالبهگری از مجلس ادامه دارد
🔺️لزوم پیگیری طرح اقدام متقابل ایران دربرابر زورگوییهای نظام سلطه، توسط جریان انقلابی
📌مطالعه این متن به افراد مطالبهگر و انقلابی توصیه میشود.
نسخه word
مطالبه گری از مجلس ادامه دارد.pdf
307.6K
🔵🔴⚪مطالبهگری از مجلس ادامه دارد
🔺️لزوم پیگیری طرح اقدام متقابل ایران دربرابر زورگوییهای نظام سلطه، توسط جریان انقلابی
📌مطالعه این متن به افراد مطالبهگر و انقلابی توصیه میشود.
نسخه pdf
🔴🔵⚪ آقای علیعسگری! درقضیه برجام فقط غربزدگان مقصر نیستند. انقلابینماهایی که در رسانه برجام را بزک کردند نیز در فجایع این خسارت محض شریکند/ در قضیه فعالشدن مکانیزم ماشه به منتقدین برجام هم تریبون بدهید.
🔶️نامه جنبش عدالتخواه دانشجویی به رئیس صداوسیما پیرامون عملکرد رسانه ملی در قضیه فعالسازی مکانیزم ماشه.
متن نامه:
جناب آقای عبدالعلی علیعسگری
ریاست محترم صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران
با سلام
🔻مایه ننگ و تاسف است که باید بگوییم صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در نقاط عطف مهمی از تاریخ سیاستخارجه همچون زمان مذاکره و تصویب برجام و همچنین قضایای مرتبط با لوایح «FATF» خاموشی پیشه کرده و با یک محافظهکاری عجیب از هر نقدی نسبت به عملکرد مسببان برجام و مویدان آن حذر میکند و تنها زمانی از برجام سخن میگوید که فرد یا افرادی برای تایید برجام و تحسین مسببان آن زبان در کام بچرخانند.
🔶️حال و باوجود این تجارب، حداقلیترین خواسته قابل طرح آن است که این گذشته تلخ به فراموشی سپرده نشود و اندکی از آن عبرت گرفته شود و اکنون که دوباره زخم برجام سر باز کرده و دشمن وقیح صحبت از ماشه و چکاندن آن به میان آورده، انتظار میرود که در رسانهای که ازآن ملت است به گونهای «ملی» عمل کنید. هرچند که ظاهرا شما هنوز از گذشته ننگین خود توبه نکردید و همچنان علاقهمندید که به غربپرستان ، یکطرفه تریبون بدهید تا خیانتهای دیپلماتیک خودشان را مقابل مردم ایران بزک کنند. مسلم است که علاوه بر غربگرایان غربپرست ، انقلابینمایانی که با سکوت و حمایتهای رسانهای خودشان این قرارداد خسارتبار را بر مردم ایران تحمیل کردند نیز در فجایع برجام شریکاند.
🔻برجام و بهطورکلی رویکردی که منشا پیشرفت را در بیرون از مرزها میبیند مصائب متعددی را به ملت تحمیل کرده که به سختی قابل جبران است؛ لکن تنها منفعت قابل توجهی که امید میرود بهسبب این تجاربِ ازسرگذراندهشده عاید ملت شود تجربه تاریخی گرانبها و عظیمی است که ما را از تکرار اشتباهات پیشین مصون میدارد و باید آن را غنیمت شمرد.
🔶️ازاینرو از شما و سازمان متبوعتان انتظار میرود که با تمام توان پا به عرصه تبیین این تجربه تاریخی بگذارید و از اشتباهات مهلک پیشین خود دست بردارید. به تریبونهای یکطرفهای که در اختیار مسببان و حامیان برجام میگذارید پایان دهید و با شنیدن و انعکاس صدای انبوه منتقدان مسیر را برای اندوختن این تجربه تاریخی و پرهزینه فراهم کنید. امید آنکه با این اقدام در آخرین سال ریاستتان در سازمان صداوسیما قدری از کجرویها و اشتباهات گذشتهتان را جبران کنید.
🔵🔴⚪تصویب کلیات طرح مقابله با تهدیدات آمریکا در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس
🔹️شهریار حیدری، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در توضیح جلسه عصر یکشنبه این کمیسیون گفت: در این جلسه طرحی برای مقابله با تهدیدات آمریکا مورد بررسی قرار گرفت
🔸️ به موجب این طرح اگر کشورهای طرف برجام به تعهدات برجامی خود پایبند نباشند، به موازات عدم پایبندی آنها، ایران تعهدات برجامی را تعدیل خواهد کرد.
🔹️این طرح برای مقابله با تهدیدات آمریکا است که جزئیات آن در جلسه دوشنبه کمیسیون بررسی خواهد شد و در جلسه روز سهشنبه تعیین تکلیف نهایی میشود
🔸️هنوز درباره قید فوریت آن تصمیمگیری نشده است.
اینکه در محافل مدعی انقلابیگری مثل مجلس یا فلان نهاد انقلابی، رسانه بیتالمال، تریبوندار درمورد مکانیسم ماشه، پرونده جدید هستهای و تلاش برای بردن ما به گوشه رینگ برای دایمی کردن محدودیتهای هستهای و نیز موشکی و منطقه سکوت میکنند تعجب نکنید! زمان برجام مهمترین مانع مقابل معترضان که هزینه را بالا میبردند چنین کانونهایی بودند.
تحلیل غلط، سیاسی، غیرواقعبینانه و غیرانقلابی آن روزها مثل امروز این بود که اگر با برجام مخالفت کنیم رای نمیاوریم و نباید تقصیرش گردن ما بیفتد. اینگونه خودیها جادهصافکن غربگراها شدند.
(عکس تزیینی مربوط به جمعههای اعتراضی آن روزها)
✍محمدصادق شهبازی
🔵⚪🔴حسین حاجیلو،کارشناس مسائل بینالملل در نشست بسیجدانشجویی دانشگاه امیرکبیر:
🔹️زمانی که مجلس باید در این زمینه(اقدام متقابل نسبت به فعالسازی مکانیسم ماشه توسط آمریکا) کاری میکرد هیچ حرکت مثبتی انجام نداد تا ۳۰شهریور فرارسید و دست ما بستهتر شد.
🔸️عدهای که دموکراتها را متفاوتتر از دولت فعلی آمریکا میدانند، فراموش کردهاند دولت دموکرات طراح تحریمهای جدید است؛ فراموش کردهاند برجام و اوضاع فعلی، حاصل دموکراتهای بهظاهر مودب است و ترامپ در اصل میوهی دولت اوباما را میچیند.
https://bit.ly/36vp8IJ
🔵🔴⚪اتحادیه اروپا: بدون برجام اطلاعات مهمی درباره برنامه هستهای ایران را از دست میدهیم
🔹️جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:من از اقدام ایران در کاهش تعهدات خود به اجرای توافق هستهای بعد از خروج آمریکا از این توافق در دو سال پیش هم بسیار نگرانم. معتقدم اجرای کامل این توافق هستهای توسط ایران و سایر طرفها از اهمیتی حیاتی در تلاشهای ما برای حفظ آن برخوردار است.
🔸️نباید فراموش کنیم با آنکه میزان مواد هستهای ایران بیشتر از دو سال قبل است، هنوز هم کمتر از دهها تن اورانیوم غنیشدهای است که ایران قبل از توافق در اختیار داشت. میدانیم که این به لطف برجام حاصل شده است.
🔹️ایران کشوری است که تحت بیشترین نظارت از سوی آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد و در حال حاضر سالانه ۴۰۰ بازرسی از این کشور انجام میشود.
🔸️ اگر قرار باشد این توافق را از دست بدهیم چنین اطلاعات حیاتی درباره توافق هستهای را هم از دست خواهیم داد.
https://www.mashreghnews.ir/news/1127778
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺منهای عزت به اضافه تحریم
📌 صحبت های محمد صادق شهبازی در مراسم گرامیداشت شهید فخری زاده در روز دانشجو مقابل #تاسیسات_هستهای_فردو
🔊 «تا زمانی که رویکرد سیاسیون عقب نشینی و حفظ برجام باشد باید شاهد خرابکاریهای بیشتری باشیم.»