🔶 " وقتی زندگی آدم شیرین بشه دیگه نیاز نداره که گناه کنه! "
👈 "گناه، مالِ کسی هست که از زندگیش لذت نمیبره"....
✅🔹➖🌺💕🌹
#مبحث_چالشی
⚠️ خطر مسلمانـــےِ بـےایمان
مسلمانے یعنے تسلیم شدن. این تسلیم شدنِ بہ خدا، اگر همراه با عشق و ایمان نباشد بہ مرور بہ فرار و نفرٺ منجر مےشود. خدا رسما در قرآن بین مسلمانے و ایمانِ قلـبــے ٺفاوٺ قائل مےشود. درسهاے اصول عقائد معمولـا ما را مسلمان مےڪند نہ مؤمن. با ابزار عشقِ خود بہ خدا، بہ فرزندانِ خود درس ایمان بدهیم...
👤اسٺاد پناهیان
✨ @tmasirkhoozestan ✨
🔸همۀ بدبختی انسان از کمخواستن است؛ حسین(ع) را «به کم راضیها» کشتند!
🔸آدمها کمالطلب هستند، اما چه میشود که به کم قانع میشوند؟
🌼 مهمترین راه پیشگیری از سقوط انسان و نابودی جامعه(ج۲)
🔻 انسان یک موجود تمامیتخواه و کمالطلب است؛ یعنی همهچیز میخواهد و هرچه به او بدهی، بیشتر و بهترش را میخواهد! همهچیزخواه بودن، خوب است مگر اینکه انسان همهچیزخواهیاش را به چیزهای کم محدود کند.
🔻 کسی که از «همهچیزخواهی» دست بردارد، از هویت انسانی خودش فاصله گرفته و پایۀ خواستنیهای اصلی و کلیدی او خراب شده و به یک موجود ترسوی حداقلی تبدیل شده است.
🔻 همۀ بدبختیهای انسان از کمخواستن است. اصلاً گناه یعنی مشغولِ چیز کم شدن، یعنی لذتِ کم خواستن. برای اینکه بشریت مشغول کمخواستن بشود، برای انسانها سرگرمی و شهوات کوچک، فراهم میکنند تا به کم قانع بشوند.
🔻 قناعت مردم به حداقلها موجب شد به یزید تن بدهند و حسین(ع) را بکشند. به کم راضیها حسین(ع) را کشتند؛ آنهم با اشارۀ طاغوتیان! طاغوت، انسانها را به حداقل راضی میکند تا بتواند بر آنها سوار شود.
🔻 هیچوقت بچهتان را به حداقلها توصیه نکنید وگرنه بیدینش میکنید! دین، وسیلهای است برای اینکه انسان به همهچیزخواهیِ خودش برسد. دین راهی برای رسیدن به نامحدود بودن است.
🔻 آدمها کمالطلب هستند، اما چه میشود که متوقف میشوند و به کم قانع میشوند؟ این سؤالی است که در جلسات بعد، به آن پاسخ میدهیم.
👤علیرضا پناهیان
🚩هیئت میثاق با شهدا - ۹۹.۵.۳۱
👈🏻 متن کامل + صوت و فیلم
📎 Panahian.ir/post/6368
🥀@tmasirkhoozestan
#نهج_البلاغه_بخوانیم
#حکمت ۹۸
🌺قَالَ (علیه السلام): اعْقِلُوا الْخَبَرَ إِذَا سَمِعْتُمُوهُ عَقْلَ رِعَايَةٍ لَا عَقْلَ رِوَايَةٍ، فَإِنَّ رُوَاةَ الْعِلْمِ كَثِيرٌ وَ رعایته قلیل.
🌺و فرمود (ع): هرگاه خبرى شنيديد آن را نيك بفهميد و در آن بينديشيد، نه اين كه بشنويد و نقل كنيد. زيرا نقل كنندگان علم بسيارند ولى، انديشه كنندگان در آن اندك اند.
🏵و آن حضرت فرمود: خبرى را كه شنيديد نگهدارى كنيد نگهدارى با عمل نه نگهدارى با نقل كردن، كه راويان دانش بسيار، و رعايت كنندگان آن اندك اند.
🏴🏴@tmasirkhoozestan
#شرح
🍃🌺امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه معيارى براى نقل اخبار به دست مى دهد و مى فرمايد: «هنگامى كه خبرى را مى شنويد در آن بينديشيد (و حقيقت محتواى آن را درك نماييد) تا آن را به كار بنديد نه تنها تفكر براى نقل به ديگران، زيرا راويان علم بسيارند و رعايت كنندگان آن كم»;
✳️تعبير به «رعايه» در جمله بالا و «رُعاة» (جمع راعى به معناى رعايت كننده) ممكن است اشاره به دقت براى درك و فهم حقيقت خبر و يا اشاره به رعايت كردن در مقام عمل باشد و هر دو نيز ممكن است; يعنى خبرها را بشنويد و حقيقت آن را دريابيد و به آن عمل نماييد.
🍂 «رِعايَه» در اصل به معناى مراقبت ستارگان و رصد كردن حركات آنها به وسيله منجمان يا چوپانى گوسفندان و مراقبت آنهاست نيز به معناى تدبير امور كشور به وسيله زمامداران آمده است و سپس به هر گونه مراقبت از چيزى اطلاق شده و در حديث بالا همين معناى وسيع اراده شده است.
🌟در مسائلى كه به مقام وحى يا كلمات پيشوايان معصوم منتهى مى شود سه مرحله وجود دارد: نخست نقل روايات سپس فهم آنها و بعد از آن عمل به مفهوم و محتوايشان.
🌿 امام در گفتار بالا با تعبير «عَقْلَ رِوايَة» گوشزد مى كند كه نه روايت به تنهايى كافى است نه مجرد عقل و فهم آن، بلكه مهم پوشيدن لباس عمل است بر آنچه فهميده و درك كرده است و در اين مرحله حضرت مى فرمايد: راويان و گويندگان بسيارند; اما عاملان اندك.