فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دوران شاه مردم در رفاه کامل بودند !! خصوصا مسکن / قبول ندارید ، صحبتهای محمدرضا پهلوی رو گوش کنید ☝️☝️☝️😉
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴پاسخ بهادری جهرمی به محسن هاشمی رفسنجانی
🔻جواب بهادری جهرمی سخنگوی دولت به #مقایسه تایید صلاحیت ها در #انتخابات_های_مختلف
🔻بهادری جهرمی عضو پژوهشکده شورای نگهبان:
⬅️اقای #هاشمی، اسامی افراد مختلف را بُردند و انتخابات مختلف را با هم مقایسه کردند.
⬅️این مقایسه درست نیست،
انتخاباتهای مختلف، #قوانین_مختلفی دارد. مثل اینکه دستگاهای مختلف برای استخدام ضوابط مختلفی دارند.
⬅️شرایط بررسی و احراز صلاحیت های نامزدهای مجلس حبرگان، مجلس شورای اسلامی، ریاست جمهوری مختلف و متفاوت است.
⬅️ممکن است شورای نگهبان اسناد و مدارک جدیدی را ببیند و قانع شود که تصمیم دیگری بگیرد و یا به این نتیجه برسد که تصمیمش اشتباه بوده است.
⬅️ممکن است فردی #محرومیت_زمان_بندی بر اساس رای قضایی داشته باشد.
⬅️برخی از این اسامی در هیات های اجرایی سابقه #رد صلاحیت_مکرر داشته اتد و اتفاقا در شورای نگهبان، تایید صلاحیت شده اند.
روایت گرانیگاه ظهور(4).mp3
17.46M
🔊 #روایت_گرانیگاه_ظهور(۴)
* اشک بر اهلبیت(ع) زمینۀ دریافت حقایق عمیق دینی
* بندگی ما باید در راستای مأموریت امام حاضر
* امامزمان(عج) به مردم مراجعه نمیکند بلکه مردم باید به امامزمان(عج) مراجعه کنند
* برقراری کل دین در کل عالم مأموریت امام حاضر
* بنی اسرائیل پس از نجات و دیدن معجرات فراوان ولی خدا را تنها گذاشتن
* قبولی امتحانِ زندگی در عافیت و امنیت، شرط ظهور
* امتحان عبور از منافقین قبل از ظهور،بعد از ظهور منافقی وجود نخواهدداشت(تُذِلُّ بِهَا النِّفَاقَ وَ أَهْلَهُ)
🤔 صرف دردمندی، مظلومیت و دعای مردم باعث ظهور امامزمان(عج) نمیشود
* رفتار و روش امامزمان(عج) در اجرای دین، با پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین(ع) فرق میکند
🧐 تمام امتحانات بعد از پیامبر و حکومت علی(ع)، قبل از ظهور بدون حضرت گرفته میشود.
🤔 امام زمان(ع)رو بری بیاری و حاکم دنیا کنی،بازم کافی نیست.
* روضهها باید حماسی و بوی قیام مهدوی بدهد.
* امامزمان(عج) مثل امامان گذشته مظلوم نخواهد بود
* امام زمان(عج) برای اجرای قرآن میجنگد؛ نه برای ایمان به قرآن
* انقلاب اسلامی و ایثار کردن
📆جلسه چهارم | ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
⌚️ مدت زمان ۴۸:۱۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 تکریم زن در خانواده
💠بیانات امام خامنه ای
🎥 #کلیپ_نموداری
🔹 اگر در زمینه زن و خانواده درست فکر کنیم و درست تصمیم بگیریم، آینده این کشور تضمین شده است.
#روز_مادر
#روز_زن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طوفان الاقصی انتقام چه چیزی بود؟
رهبر انقلاب پاسخ میدهند....
اگر ایران نابود نشود کار ما تمام است - @mrtahlilgar.mp3
11.82M
🔗 کارشناس صهیون: این ایرانی اشتباه میگوید ، ضربات به اسرائیل دردناک است، اگر ایران نابود نشود کار ما تمام است
🎙 کارشناس صهیون در پاسخ به کارشناس ایرانی روی آنتن زنده: این فرد اشتباه میکند، اتفاقا حملات مقاومت بسیار موثر بوده است. ضربات به اسرائیل بسیار دردناک بوده است. تا زمانی که حکومت کنونی ایران نابود نشود اوضاع برای ما اینگونه خواهد ماند...
44.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔗 کارشناس صهیون: این ایرانی اشتباه میگوید ، ضربات به اسرائیل دردناک است، اگر ایران نابود نشود کار ما تمام است
🎥 کارشناس صهیون در پاسخ به کارشناس ایرانی روی آنتن زنده: این فرد اشتباه میکند، اتفاقا حملات مقاومت بسیار موثر بوده است. ضربات به اسرائیل بسیار دردناک بوده است. تا زمانی که حکومت کنونی ایران نابود نشود اوضاع برای ما اینگونه خواهد ماند...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍃 تقدیم به شما؛
🎼 بوسه تو
🎧 این بیقراری، پایان ندارد
کی میرسد، وقت قرار بوسهی تو
کوهم ولی کاش از هم بپاشم
درناگهان انفجار بوسهی تو
🔻
🔻
♫♬♫♬♫♩
#مقاومت
#شهید_القدس
#محمد_معتمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 نماینده ی پارلمان یهودیان ساکن فلسطین: ما هرگز نباید برای فلسطینی ها ترحم کنیم. بمباران هوایی نباید کاهش یابد، آنها خانه های خود را ترک نمی کنند، پس مستحق مرگ هستند.
نباید اجازه دهیم آب و غذا وارد غزه شود. اسرائیل باید از سلاح های روز قیامت خود در غزه استفاده کند.
گزارشهای انتهای شب که به بهانهی کتاب نبرد من منتشر میکنیم را بخوانید. در اروپا بارها همین را در طول تاریخ انجام دادند. هر بار با وام دادن به مردم و رباخواری آنها را بدهکار کرده، صاحب خانه هایشان شدند و ادامه ی ماجرا به جایی رسید که از فرانسه و انگلیس و آلمان اخراجشان کردند.
حالا این جرثومه ها بعد از آنکه حافظیه تاریخی ملت ها را حذف کردند، همین خواب را برای فلسطین دیده اند...
«ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه با اشاره به حملات همه جانبه این رژیم به نوار غزه گفت که این فرصتی برای تمرکز بر پروژه کوچاندن فلسطینیان و ترغیب ساکنان غزه برای مهاجرت به دیگر کشورهاست.
وی در ادامه سخنانش گفت: «جنگ کنونی فرصتی برای تمرکز بر پروژه بازگشت به شهرکهای غزه و تشویق ساکنان غزه برای مهاجرت به دیگر کشورهاست».
شبکه 12 رژیم صهیونستی روز یکشنبه خبر داد که «تونی بلر» نخست وزیر سابق انگلیس سرپرستی تیمی را بر عهده خواهد گرفت که وظیفه آن متقاعد کردن کشورهای اروپایی برای پذیرش پناهجویان از غزه خواهد بود.
این موضوع در حالی فاش میشود که «بزالل اسموتریچ» وزیر امور مالی رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در سخنانی تاکید کرد که اسرائیل باید ساکنان نوار غزه را برای مهاجرت و ترک این باریکه ترغیب کند.
وی که با رادیو ارتش اسرائیل صحبت میکرد، گفت: «ساکنان غزه در فقر و تنگنا زندگی میکنند و باید آنها را برای مهاجرت و ترک این منطقه ترغیب کنیم».
این وزیر کابینه در ادامه گفت: «اگر در غزه 100 یا 200 هزار عرب باقی بمانند، صحبت کردن درباره آینده بسیار متفاوت خواهد شد».
دوشنبه هفته پیش بود که «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در جریان نشست حزب لیکود بر ایجاد فضایی برای مهاجرت داوطلبان ساکنان غزه به دیگر کشورها تاکید کرده است.
بر اساس گزارشها، نتانیاهو در جریان این نشست گفته است که تلاشها برای یافتن کشورهایی که ساکنان غزه را به عنوان پناهجو بپذیرند در حال انجام است.
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس در روز هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی عملیات موسوم به «طوفان الاقصی» را آغاز کرد.
این عملیات یکی از مرگبارترین حملات علیه این رژیم بود. مبارزان حماس در چند نقطه از حصارهای مرزی به داخل اراضی اشغالی نفوذ کردند، به روستاها یورش بردند و علاوه بر کشتن رساندن شمار زیادی از اسرائیلیها، شماری از آنها را به اسارت گرفتند.
رژیم اسرائیل در پاسخ به این عملیات، حملات سنگینی را علیه غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد. بیش از ۲۰ هزار نفر که اکثر آنها زن و کودک هستند تا کنون در این حملات به شهادت رسیده و بیش از ۵۰ هزار نفر دیگر زخمی شدهاند.
اسرائیل هدف جنگی خود از این عملیات را نابود کردن جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس اعلام کرده است. این در حالی است که بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان، حتی در داخل فلسطین اشغالی این هدف را غیرواقعبینانه و غیرقابل دستیابی میدانند.
🌷اگر نقش مردم صرفا در مقبولیت نظام (نه مشروعیت آن) به معنای زینتی دانستن رای مردم است، پس اکثر فقهای شیعه از جمله مقام معظم رهبری و همچنین امام خمینی(ره) نیز رای مردم را زینتی میدانند.🌹
محسن هاشمی در مناظره اخیر خود با حسین شریعتمداری که با عنوان «الزامات رقابت واقعی در انتخابات» در شبکه خبر برگزار شد، میگوید که تفکر مرحوم مصباح یزدی و طرفداران ایشان این است که انتخابات را زینتی میدانند. حجتالاسلام عیسی معلم، دانش پژوه دکترای گروه کلام و فلسفه دین در پاسخ به این ادعا یادداشت کوتاهی نوشته است که در ادامه میخوانید
۱. آیت الله مصباح نقش مردم در حکومت اسلامی را بسیار اساسی و حیاتی میدانند. ایشان به صراحت معتقدند که «اگر مردم موافق نباشند، حاکمیت دینی برقرار نمیشود؛ چراکه چنین حاکمیتی با قهر و غلبه تحقق نمییابد.» (حکیمانهترین حکومت، ص۳۳۹).
۲. در مستند «آن زمستان» که در مورد زندگی علامه مصباح یزدی(ره) است ایشان در مورد نقش مردم میفرمایند: «حرف خدا این است که ما زمینه را آماده کنیم، اما اینکه چه میشود، هرچه که مردم انتخاب کنند میشود... این سنت خداست که کارها با انتخاب مردم پیش برود، وگرنه میتوانست کاری کند که یزید سکته کند و امام حسین(ع) شهید نشود، ولی این کار را نکرد.» (دقیقه ۵۱ تا ۵۵ مستند)
۳. خصوصیت بارز آیت الله مصباح این است که مسائل را به صورت جامع و منسجم میدید، لذا در عین اینکه نقش مردم را حیاتی میدانند، اما مشروعیت حکومت اسلامی را مبتنی بر رای مردم نمیداند و میفرماید: «برگزاری انتخابات و مراجعه به آرای مردم، از دیدگاه عقیدتی ما هیچگاه مشروعیتآور نیست تا با منفیشدن آرای عمومی، مشروعیت نظام باطل شود، بلکه آرای مثبت و موافق مردم، عامل تحقق حاکمیت دینی است» (همان) این بیانات ایشان همان چیزی است که در قانون اساسی کشور ذیل اصل چهارم و پنجاه و ششم آمده است.
۴. مسأله آخر اینکه اگر نقش مردم صرفا در مقبولیت نظام (نه مشروعیت آن) به معنای زینتی دانستن رای مردم است، پس اکثر فقهای شیعه از جمله مقام معظم رهبری و همچنین امام خمینی(ره) نیز رای مردم را زینتی میدانند. امام خمینی(ره) میفرماید: «اصولاً آنچه باید در نظر گرفته شود، خداست نه مردم، اگر صد میلیون آدم، اگر تمام مردم دنیا یک طرف بودند و شما دیدید که همه آنان حرفی میزنند که بر خلاف اصول قرآن است، بایستید و حرف خدا را بزنید. (صحیفه امام، ج ۱۳، ص ۵۳)» و اساسا مسأله تنفیذ حکم توسط ولایت فقیه در قانون اساسی به همین معناست که رای مردم مقبولیتآور است، نه مشروعیتآور. کافی است متن تنفیذهای امام خمینی(ره) را مرور کنیم تا دیدگاه ایشان در مورد نقش مردم را متوجه شویم.
پژوهشگر علوم اجتماعی: وقتی تمام زندگی شد اقتصاد، شادی جایش را به غم میدهد
داوود طالقانی گفت: در 200 سال گذشته مردم ایران به سمت مدرنیسم آمدند و هر روز افسردگی را بیشتر از قبل یافتند و درگیر زندگی اقتصادی و کمّی شدند. در زندگی کمّی همه چیز ذیل اعداد و ارقام تعریف میشود و شادی هم یک چیز کمی میشود.👇👇
این عبارت که در فضای مجازی هم بسیار میبینیم و میشنویم آشناست که «مردم ایران شاد نیستند» یا «ایرانیان چندان شادی نمیکنند». برای بررسی این موضوعات با داوود طالقانی، پژوهشگر علوم اجتماعی و ارتباطات گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
«مردم ایران شاد نیستند»؛ کلیشهای که زیاد میشنویم
طالقانی در ابتدا گفت: عادل فردوسیپور، گزارشگر و برنامهساز حوزه فوتبال وقتی برنامه ۹۰ را میساخت جمله معروفی داشت که «مردم ایران، مردم شادی نیستند»! شبیه به این حرف چه در فضای رسانه، چه در اجتماع به اشکال مختلفی بازتولید شده و به بیان مردم میآید. از این جهت نفس این گزاره که ما انسانهایی ناشاد و ناراحت هستیم یک واقعیت اجتماعی است. اما اگر پذیرفتیم که این یک واقعیت اجتماعی است نباید ماجرای مرغ و تخممرغ را در اینجا پیاده سازیم، بلکه باید دید چه چیزی موجب شده که مردم فکر کنند که شاد نیستند.
زندگی کمّی، شاد بودن یا نبودن را ذیل اقتصاد برده است
وی افزود: یکی از مهمترینِ این زمینهسازیها برای شکلگیری این تصور، کمّی شدن زندگی است. وقتی ما کیفیت را از دست بدهیم و شادی و زندگی خوش را به سنجههای کمی بسپاریم، آن موقع میزان شادی معنای دیگری مییابد. اما اگر زندگی کیفی باشد، حزن و ناراحتی و اساساً هر شور و احساس دیگر بشر، محترم و اصیل شمرده میشوند. در زندگی کمّی، وضعیت افراد توسط شاخصههای عدد و رقمی مورد بررسی قرار میگیرند و زندگی بشر به این اعداد سپرده خواهد شد. به تعبیری این کمی شدن که سرآغاز زندگی سراسر اقتصادی و عددی افراد است، شروع به وجود آمدن برخی تلقیها درباب شادی و ناراحتی است، چرا که این دو هم ذیل اعداد قرار گرفته و انسانها شادی و غمشان را با توجه به آن تعریف میکنند.
شادی چگونه خلق میشود
این پژوهشگر در ادامه اشاره داشت: در پاسخ به این سؤال که شادی چگونه تولید میشود و مردم چگونه شاد میشوند، من دو تعریف در ذهن دارم. تعریف اول بسیار ساده، بسیط و دم دستی است که در آن شادی در اثر جابهجایی برخی هورمونها نظیر دوپامین به وجود میآید و این شادی میتواند صادق و یا کاذب باشد. به طور مثال، خوردن بستنی یا دیدن یک فیلم کمدی در سینما، موجب ایجاد شادی برای ما شده و حس خوشایندی را برایمان خلق میکند، اما از طرفی این سبک شادی که در تعریف فیزیکالیستی ما به دست آمد و از قضا جنبه کمّی هم دارد، مصرف مواد مخدر را هم شامل میشود. دقیقاً کمی کردن زندگی و شاخصهای شادی چنین عواقبی دارد که برایش مهم نیست این حالت خوشی چگونه ایجاد میشود.
شاد بودن مردم ایران مقطعی است
نویسنده کتاب سلبریتی ایرانی ادامه داد: اما در تعریف دوم، برخلاف تعریف اول، ما از یک نسبت سخن میگوییم که بین انسان و جهان پیرامون او وجود دارد و در این وضعیت بنا به اقتضای زمان و مکان احساساتی نظیر شادی برای انسان ایجاد میشود. به طور مثال، مردم ایران در بازیهای جام جهانی، با اینکه میدانستند تیم ملی دربازی اولش ۶ گل از انگلستان دریافت کرده، اما پس از پیروزی در برابر ولز به خیابانها آمدند و شادی کردند، آنها به نسبت در آن زمان احساس شادی داشته و آن را بروز دادند. نکته اساسی این است که مردم ما نسبتهای حسیشان مقطعی و کوتاه مدت است، البته در قبال برخی احساسات و تعلقات مثل توحید رابطه عقبه چند هزار ساله دارد. اما درباره اینکه چه زمان شاد باشند و چه زمان ناراحت، مقطعی و کوتاهمدتاند.
وقتی در زندگی کمّی اقتصاد شکست بخورد، مردم احساس شادی نخواهند داشت
وی افزود: حال بیایید فرض کنیم، فوتبال ایران در یک سطح بالایی قرار گرفته و جزو چند تیم برتر جهان هستیم، در چنین شرایطی، اگر ایران در یک بازی هم ببازد باز مردم ایران احساس ناراحتی دارند و این رشد را در آن مقطع ندیده و فقط شکست برایشان مطرح هست. در وضعیت حال حاضر وضعیت چنین به نظر میرسد که ایران تیماش در مسائل سیاسی، امنیتی و نظامی برنده میشود اما چون در بازی اقتصاد و فرهنگ شکستهایی داشته مردم احساس ناراحتی میکنند و این به همان زندگی اقتصادی و کمّیشده برمیگردد که شادی و خوشی در اقتصاد و اعداد و ارقام خلاصه میشود.
زندگی مدرن افسردگی و ناشادی را به ارمغان میآورد
دانشآموخته علوم اجتماعی در انتها افزود: هر چقدر جوامع مدرنتر شوند و وجه اقتصادی و اعدادی در زندگی گسترش پیدا کند، احساس ناخوشی و افسردگی هم بیشتر و بیشتر خواهد شد. برای همین در ۲۰۰ سال گذشته مردم ایران چون رو به سوی مدرنیسم آمدند هر روز افسردگی را بیشتر از قبل یافتند و درگیر زندگی اقتصادی و کمّی شدند. مدرنیته ریشههای فرهنگ را میزند و اساسا ایجاد یک بیثباتی تمامعیار خاصیت آن است. نه فقط ایران بلکه سایر کشورهایی که زندگی مدرن را تجربه کردند دچار این بیثباتی شدند. درحال حاضر باید گفت مردم ایران چگونه شاد بودن را بلد نیستند.
انسان قدیم کاملا درک کرده بود که شادی را باید در دل حزن و آسایش را باید در کنار سختی پیدا کند و به این تن داده بود. انسان وجودی تکساحتی نیست که بخواهد یا دائم به خودش سخت بگیرد و از صبح تا شب کار کند یا از آن طرف گوشهای لم بدهد و هیچ کاری نکند و سرخوش بماند، این حقیقت انسان نیست، شادی و خوشی دو امر توأمان هستند که کنار انسان قرار میگیرند، از این جهت انسان نسل جدید گمان میکند فقط شادی و سرخوشی است که باید برای او ایجاد شود، در صورتیکه چنین نبوده و اگر بخواهیم از لحاظ دینی به قضیه نگاه کنیم گاهی مقدرات ما بر سختی و دشواری است. انسان قدیم فهم کرده بود که این جهان دو روی زشت و زیبا دارد و باید با هردوی آنها کنار آمد، لذا آرامش خاطر و خوشی و شادمانی قابل توجهی نسبت به زندگی داشت. این انسان جایگاه خودش در جهان را کشف کرده بود.
این عبارت که در فضای مجازی هم بسیار میبینیم و میشنویم آشناست که «مردم ایران شاد نیستند» یا «ایرانیان چندان شادی نمیکنند». برای بررسی این موضوعات با سیدمهدی ناظمی پژوهشگر حوزه فرهنگ گفتوگویی داشتیم که در ادامه میخوانید.
شادی یا سرخوشی برآمده از غفلت؟
مردم بالاخص قشر جوان حس شاد بودن ندارند، این یک بازتاب از حقیقت اجتماع است یا یک تلقین برآمده از گسترش تفرد افراطی دنیای پسامدرن؟
درمورد این سؤال باید گفت دلایل متعددی وجود دارد که شاید بعضی از این دلایل چندان عمیق نباشند. در دوره پهلوی «ما» از یک سرخوشیهای غافلانه برخوردار بودیم. مقصود از «ما» آن طبقه مرفه شهری است که در رسانهها هم بازتاب فراوانی داشته و پهلوی آن را به عنوان الگوی تجدد وانمود میکرد. البته در همین شهرهای بزرگ آن زمان بسیاری از افراد زیر چرخ سرمایهداری له میشدند و در شداید بسیاری زندگی میکردند. این سرخوشی غافلانه ناشی از عدم بیتوجهی نسبت به مسائلی چون عدالت، مظلومان جهان، برادری، برابری و... بود که پس از انقلاب مورد خدشه قرار گرفت و بسیاری از مردم ما به یک آگاهی جدی در قبال خود و دیگران رسیدند.
تلذذ بی سر و ته را جای شادی معرفی میکنند
در اصل، سرخوشی غافلانه رژیم پهلوی که بنده روی این غفلت تأکید فراوان دارم، پس از انقلاب تا حد زیادی با رشد مفاهیم و ارزشهای دیگر به حاشیه رفت و برای همین پروپاگاندای رسانهای مخالفان همواره سعی کردند چنین بنمایانند که دوران پس از انقلاب تیره و تار است. مسأله بعدی که به نظرم قابل توجه است هجوم فشارهای جهانی علیه کشور و مردم ایران است که بارزترین مصادیق این فشار را میتوان تحمیل جنگ و اثرات آن و همچنین انواع و اقسام تحریمها دانست، به طور مثال در این چهل و چند سال ورزش ما که برای مردم از جذابیت بالایی برخوردار است تحت فشار و تحریمهای مختلفی قرار گرفت.
بمباران رسانهای میخواهد از ایران ویرانشهر به نمایش بگذارد
عامل سوم را باید در بحران هویتی دانست که از دهه ۷۰ پیگیری شد که با القای سیاستهای مخالف ارزشهای انقلابی در سطح جامعه گسترش یافت و کشور را به سمت غربیسازی پیش برد. این سیاستهای فرهنگی رنگ و لعاب جذابی داشت اما رفتهرفته نه تنها شادی و امید را در کشور فراهم نکرد، بلکه عکس این ماجرا را در کشور به وجود آورد. موضوع جدی بعدی، که در چندسال اخیر در پی غفلت مسئولین رشد و گسترش یافت، بمباران رسانهای بود که میخواست از ایران یک ویرانه به تصویر درآورد که در آن همه چیز از بین رفته و هیچ نکته و نقطه مثبتی در این دیار وجود ندارد. این اتفاق که حس ناخوشی و افسردگی را در بین جوانان به وجود آورد ملازمت جدی با ایده مهاجرت دارد که طریق نجات «فرار از ایران» قلمداد میکند. تا حدی ابراز ناراحتی و نارضایتی که شادکامی را در جامعه ایجاد میکند طبیعی است، اما چیزی که در دهههای اخیر برای گسترش این حس در کشورمان رخ داده شبیه به یک پروژه خارجی است.
راز شاد بودن درک چیستی وظیفهمان است
شاد بودن چگونه ایجاد میشود، چه چیزی دل مردم را در این شداید خوش میکند؟
برای شاد بودن باید بتوانیم تعریف درستی از انسان و مسئولیتها و جایگاهش در هستی داشته باشیم، و الا انسان حیوان ضاحک است و به طور عادی میخندد، اما این درصورتی است که باید فهم شود ما هدفمان چیست. سرخوشیِ لیبرال مسلکی که طبقه بخش خاصی از جامعه ترویج پیدا میکند اولا قابلیت تعمیم به کل جامعه را ندارد که بخواهیم آن را همهگیر کنیم و ثانیا با فرهنگ ایرانیِ با مغایرت داشته و برخلاف آن انگارههای غایتگرایانه و هدفمند ماست. انسان دارای دو وجه شادی و حزن است و باید توجه داشته باشد، که به چه خوشی و حزنی تن دهند و از کدام دسته اجتناب کند. این قبض و بسط از جدیترین ویژگیهای انسانهاست.
انسان قدیم فهم کرده بود که این جهان دو روی زشت و زیبا دارد
چگونه در دوران قدیم باوجود سختیهای بسیاری معیشتی شادی و دلخوشی بود اما در جامعه کنونی ما با توجه به رشد نسبی سطح معیشت اعتراض به شاد نبودن برقرار است؟