📗#معرفی_رمان📗
"نود و سه" نام آخرین رمان ویکتور هوگو، نویسنده مشهورٔ فرانسوی است که در سال ۱۸۷۴ منتشر شد. این رمان به بررسی سال ۱۷۹۳ میلادی در خلال چهارمین سال انقلاب کبیر مردم فرانسه می پردازد.
در این رمان سه قهرمان با سه نوع خلق و خو و طرز تفکر رو در رو یا در کنار همدیگر قرار میگیرند؛ اول، مارکی دو لانتوناک، که از بزرگان و اشراف است و قصد دارد حکومت جمهوری را براندازد و کشور را به دوران گذشته بازگرداند.
دوم، گُوون، نوه برادر مارکی دو لانتوناک، که اشرافزاده است، اما به صف انقلاب و جمهوری خواهان پیوسته است و سوم، سیموردن کشیش جمهوریخواه، که سخت به آرمانهای انقلابی پایبند است، و معتقد است که برای حفظ انقلاب نباید به دشمن رحم کرد.
در سال ۱۷۹۳ کنوانسیون ملی فرانسه بنیان نهاده شد، لویی شانزدهم با گیوتین اعدام گردید و تلاطم های زیاد و خونباری از پسِ ماجراهای بعد از انقلاب فرانسه به وقوع پیوست.
رمان تاریخی "نود و سه" با در مقابل هم قرار دادن ارزش ها و عقاید گاهاً متضاد شخصیت ها، داستانی را خلق می کند که مهر تأیید دیگری بر نبوغ ویکتور هوگو است.
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب پدرخوانده، رمانی نوشته ی ماریو پوزو است که نخستین بار در سال ۱۹۶۹ وارد بازار نشر شد. این داستان مشهور نمونه ای کامل از داستان های مربوط به دنیای مخوف و زیرزمینیِ گروه های مافیایی در غرب است که بر اساس آن سری فیلم های مشهور پدرخوانده نیز ساخته شده است.
داستان کتاب پدرخوانده درباره جنگ قدرت بین پنج خانواده مافیایی در نیویورک پس از جنگ جهانی دوم است. جنایت، فساد اخلاقی و اقتصادی، احساس، وفاداری و قتل همه درونمایههای داستان پدرخوانده را شکل میدهند. پوزو سعی کرده است که در این داستان به ریشههای جرم و فساد و قدرت گرفتن باندهای مافیایی و نقد جامعه آمریکا بپردازد.
📗#معرفی_کتاب📗
صُلحُالحَسَن(علیهالسّلام) کتابی درباره صلح امام حسن(ع)، اثر شیخ راضی آل یاسین پژوهشگر و عالم دینی شیعی است. این کتاب از معدود آثار تحلیلی و تفصیلی است که درباره زندگانی امام حسن مجتبی(ع)، موقعیت سیاسی او و شرایط صلح امام با معاویه سخن گفته است. این کتاب در سال ۱۳۴۸ شمسی توسط حضرت آیتالله خامنهای(مدّظلّهالعالی) با عنوان «صلح امام حسن پرشکوهترین نرمش قهرمانانه تاریخ» به فارسی ترجمه شد.
این کتاب در زمرۀ متقنترین کتب تاریخی در موضوع خود است و مؤلف در آن به موضوعاتی پرداخته که در کتب مشابه به آنها کمتر توجه شده است. منابع پژوهشی این اثر نیز قریب به صد منبع معتبر و ارزشمند است.
حضرت آیت الله خامنه ای در مقدمه این اثر چنین می نویسد:
"«اینک که با فراهم آمدن ترجمه این کتاب پر ارزش و نامی، جامعترین و مستدلترین کتاب درباره «صلح امام حسن» در اختیار فارسی زبانان قرار میگیرد، این جانب یکی از آرزوهای دیرین خود را برآورده مییابم و جبهه سپاس و شکر بر آستان لطف و توفیق پروردگار میسایم.
پیش از اینکه به ترجمه این کتاب بپردازم، مدتها در فکر تهیه نوشتهای در تحلیل موضوع صلح امام حسن بودم و حتی پارهای یادداشتهای لازم نیز گرد آورده بودم؛ ولی سپس امتیازات فراوان این کتاب مرا از فکر نخستین بازداشت و به ترجمه این اثر ارزشمند وادار کرد. مگر که جامعه فارسیزبان نیز ـ چون من ـ از مطالعهی آن بهره گیرد و هم برای اوّلینبار دربارهی این موضوع بسی با اهمیّت، کتابی از همهرو جامع، در معرض افکار جویندگان و محققان قرار گیرد.»