📗#معرفی_کتاب📗
کتاب "نظری به نظام اقتصادی اسلام" بر اساس یادداشتهایی از استاد شهید مطهری در مورد مسائل اقتصادی نگاشته شده است و پس از شهادت ایشان به چاپ رسیده است. با توجه به اینکه مساله مارکسیسم در آن برهه از تاریخ ایران چالش ایدئولوژیک بزرگی برای مکتب اسلام به شمار می رفت، شهید مطهری در آثار متعددی به دنبال پاسخ دادن به شبهات آنها بر اساس مبانی اسلام بوده اند که نتیجه این تلاشهای فکری، شکوفایی و تعمیق و تفصیل اندیشه اسلامی بوده است.
این کتاب مشتمل بر یک دیباچه و هشت بخش است. دیباچه از دو قسمت تشکیل شده؛ مقاله ای تحت عنوان « نظری به اقتصاد اسلامی» و بحثی درباره «اقتصاد سالم». بخش اول این کتاب در تعریف اقتصاد و مفاهیم اقتصادی است. در بخش دوم درباره مالکیت از نظر فلسفی سخن رفته است . بخشهای سوم و چهارم را بحث درباره ارزش و ارزش اضافی تشکیل می دهد. در بخش پنجم سرمایه داری و سوسیالیسم از دیدگاه اسلام مورد بررسی قرار گرفته است. بخش ششم را رساله های اقتصادی تشکیل می دهد که مشتمل بر سه رساله است: «مالکیت زمین از نظر اسلام – انفال » ، «مساله ارث» و «سوسیالیسم» بخش هفتم و هشتم مشتمل بر دو یادداشت است: یکی «یادداشت اسلام و اقتصاد» و دیگر «یادداشت نظری به نظام اقتصادی اسلام» که خلاصه ای فشرده از مباحث کتاب است.
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب مسئله حجاب، بر اساس سلسله سخنرانیهای استاد مطهری در انجمن اسلامی پزشکان نوشته شده است. بنا بر نظر استاد مطهری گذشته از انحرافهای عملی فراوانی که در زمینه حجاب به وجود آمده، این مسئله و دیگر مسائل مربوط به زن، وسیله ای در دست برخی افراد قرار گرفته است که بر ضد دین اسلام تبلیغات منفی میکنند.
این کتاب دو بخش دارد، شهید مطهری در بخش اول ابتدا نشان میدهد که مسئله پوشش زن از ویژگی های اسلام نیست و میان ملتهای دیگر نیز وجود داشته است. سپس به عده ای که طرفدار بی حجابی زن هستند ، پاسخ میدهد. در بخش دوم، به عده ای پاسخ میدهد که معتقدند زنان باید حتی چهره و دست خود را از نامحرم بپوشانند و به خانه نشینی زن عقیده دارند. استاد مطهری در این کتاب ثابت میکند که نظر اسلام، حفظ حریم و حضور باوقار زن در جامعه با پوشش مناسب است.
کتاب مجموعا شامل پنج فصل با عناوین زیر میشود ؛
فصل اول : تاریخچه حجاب
فصل دوم : علل پیدایش حجاب
فصل سوم : فلسفه پوشش در اسلام
فصل چهارم : ایرادها و اشکالها
فصل پنجم: حجاب اسلامی
📗#معرفی_کتاب📗
موضوع عدلِ خداوند چالشیترین مسألهی اصول عقاید است و در میان موضوعاتی چون توحید، معاد، نبوت و امامت، پرسشهای بیشتری در مورد آن صورت گرفته است.
چرا تبعیض وجود دارد؟ فرق تفاوت و تبعیض چیست؟ فناها و نیستیها برای چیست؟ آیا معجزه، دعا و صدقه نوعی استثنا در قانون خلقت است؟ آیا عمل خیر از غیر مسلمان قبول می شود؟ آیا گناهان شیعیان بخشیده شده است؟ آیا از قضای الهی میتوان فرار کرد؟ رابطهی مغفرت و شفاعت چگونه است؟ انواع آن کدام است؟ آیا نظام هستی نظام ذاتی است یا قراردادی؟ چرا امثال صادق هدایت به هستی و زندگی بدبیناند؟ آیا کسانی مانند دکارت را میتوان کافر شمرد؟ و ...
اینها سؤالهایی است که استاد شهید سعی کرده است در بخشهای مختلف کتاب عدل الهی به آنها پاسخ دهد. اما شاید مهمترین سؤال در باب موضوع عدل این باشد که آیا خداوند براساس عدل عمل میکند یا هرچه خداوند انجام میدهد عین عدل است؟
📗#معرفی_کتاب📗
کتاب بیست گفتار ، مجموعه ای است مشتمل بر بیست سخنرانی متفکر شهید استاد مطهری است که بین سالهای ۱۳۳۸ تا ۱۳۴۱ برای عموم ایراد شده است .این کتاب نیز همچون دیگر آثار استاد مطهری از بیانی روان و محتوایی غنی همراه با نکات بدیع برخوردار است ، ضمن اینکه مسائل مورد بحث ، مسائلی است که همواره برای جامعه اسلامی مطرح میباشد و اذهان جستجوگر به دنبال پاسخهای مناسب برای آن مسائل هستند ، موضوعاتی نظیر:
عدالت و تبعیض
رابطه دین با علم
نظر دین درباره دنیا
فواید و آثار ایمان
شداید و گرفتاری ها
خودشناسی و خداشناسی
سیره ائمه (ع)
و......