🌸🌷🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 ختم نهج البلاغه در ۲۴۰ روز
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه و مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔷 سهم روز هفتاد و سوم
📣 نهج البلاغه نامه ۵۳ بند ۸ قسمت ۴ و ۵
📔 صحیفه سجادیه دعای بیست و دوم بند ۷ تا ۱۰
🌸 هر روز نهج البلاغه صحیفه سجادیه به همراه صوت و متن و شرح آنها در گروه بارگذاری می شود.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
🌷هدف گروه، ترویج فرهنگ نهج البلاغه خوانی است.
🌷 بزرگوارانی که عضو جدید گروه شدند می توانند با عضویت در کانال خادمین در ایتا، صوت و متن و شرح حکمت ها و نامه ها و خطبه های نهج البلاغه و صحیفه سجادیه و رساله حقوق امام سجاد علیه السلام را پیگیری نمایند.
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۱) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/IwAJCISW1CXFkcagaU2wxa
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۲) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/CV0JxoWxoag3aD4gHaYvga
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۳) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/BG86RZQPKs86humXPw0XLT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۴) در واتساپ👇👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
گروه خادمین(۵) در واتساپ 👇👇
https://chat.whatsapp.com/JwbgQIvzEeG0I4Fm9uIJmT
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۶)👇
https://chat.whatsapp.com/EwB2NTu5EdF77l2lCbeIVN
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع)(۷)👇
https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
کانال خادمین در ایتا 👇👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🌷 نهج البلاغه و صحیفه سجادیه
👇👇👇👇👇👇👇
مرحله دوم نامه ۵۳ بند ۸ قسمت چهارم و پنجم - Copy.mp3
10.16M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز هفتاد و سوم
✍ ادامه نامه ۵۳ بند ۸ قسمت چهارم و پنجم
📣 صوت نهج البلاغه
📜📜🌿🌹﷽🌹🌿📜📜
🌸بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز هفتاد و سوم
📩 ادامه نامه ۵۳ بند ۸ قسمت چهارم و پنجم
✍ نامه به مالک اشتر
8⃣ شناخت اقشار گوناگون اجتماعی
🔹 قسمت چهارم: سيمای ماليات دهندگان
♦️ماليات و بيت المال را به گونه ای وارسی كن كه صلاح ماليات دهندگان باشد، زيرا بهبودی ماليات و ماليات دهندگان، عامل اصلاح امور ديگر اقشار جامعه می باشد، و تا امور ماليات دهندگان اصلاح نشود كار ديگران نيز سامان نخواهد گرفت زيرا همه مردم نان خور ماليات و ماليات دهندگانند. بايد تلاش تو در آبادانی زمين بيشتر از جمع آوری خراج باشد كه خراج جز با آبادانی فراهم نمی گردد، و آن كس كه بخواهد خراج را بدون آبادانی مزارع به دست آورد، شهرها را خراب، و بندگان خدا را نابود، و حكومتش جز اندك مدّتی دوام نياورد. پس اگر مردم شكايت كردند، از سنگينی ماليات، يا آفت زدگی، يا خشك شدن آب چشمه ها، يا كمی باران، يا خراب شدن زمين در سيلابها، يا خشكسالی، در گرفتن ماليات به ميزانی تخفيف ده تا امورشان سامان گيرد، و هرگز تخفيف دادن در خراج تو را نگران نسازد زيرا آن، اندوخته ای است كه در آبادانی شهرهای تو، و آراستن ولايتهای تو نقش دارد، و رعيّت تو را می ستايند، و تو از گسترش عدالت ميان مردم خشنود خواهی شد، و به افزايش قوّت آنان تكيّه خواهی كرد، بدانچه در نزدشان اندوختی و به آنان بخشيدی ، و با گسترش عدالت در بين مردم، و مهربانی با رعيّت، به آنان اطمينان خواهی داشت، آنگاه اگر در آينده كاری پيش آيد و به عهده شان بگذاری ، با شادمانی خواهند پذيرفت، زيرا عمران و آبادی ، قدرت تحمّل مردم را زياد ميكند. همانا ويرانی زمين به جهت تنگدستی كشاورزان است، و تنگدستی كشاورزان، به جهت غارت اموال از طرف زمامدارانی است كه به آينده حكومتشان اعتماد ندارند، و از تاريخ گذشتگان عبرت نميگيرند.
🔹 قسمت پنجم: سيمای نويسندگان و منشيان
♦️سپس در امور نويسندگان و منشيان به درستی بينديش، و كارهايت را به بهترين آنان واگذار، و نامه های محرمانه، كه در بر دارنده سياستها و اسرار تو است، از ميان نويسندگان به كسی اختصاص ده كه صالح تر از ديگران باشد، كسی كه گرامی داشتن، او را به سركشی و تجاوز نكشاند تا در حضور ديگران با تو مخالفت كند، و در رساندن نامه كار گزارانت به تو، يا رساندن پاسخهای تو به آنان كوتاهی نكند، و در آنچه برای تو می ستاند يا از طرف تو به آنان تحويل ميدهد، فراموش كار نباشد. و در تنظيم هيچ قراردادی سستی نورزد، و در برهم زدن قراردادی كه به زيان توست كوتاهی نكند، و منزلت و قدر خويش را بشناسد، همانا آن كه از شناخت قدر خويش عاجز باشد، در شناخت قدر ديگران جاهلتر است. مبادا در گزينش نويسندگان و منشيان، بر تيز هوشی و اطمينان شخصی و خوش باوری خود تكيه نمایی، زيرا افراد زيرك با ظاهر سازی و خوش خدمتی، نظر زمامداران را به خود جلب می نمايند، كه در پس اين ظاهر سازيها، نه خيرخواهی وجود دارد، و نه از امانت داری نشانی يافت می شود لكن آنها را با خدماتی كه برای زمامداران شايسته و پيشين انجام داده اند بيازمای، به كاتبان و نويسندگانی اعتماد داشته باش كه در ميان مردم آثاری نيكو گذاشته، و به امانت داری از همه مشهورترند، كه چنين انتخاب درستی نشان دهنده خيرخواهی تو برای خدا، و مردمی است كه حاكم آنانی . برای هر يك از كارهايت سرپرستی برگزين كه بزرگی كار بر او چيرگی نيابد، و فراوانی كار او را در مانده نسازد، و بدان كه هر گاه در كار نويسندگان و منشيان تو كمبودی وجود داشته باشد كه تو بی خبر باشی خطرات آن دامنگير تو خواهد بود.
📜🌹🕊
📜🌿🌹
📜📜📜📜
صحیفه دعای ۲۲ از بند ۷ تا ۱۰.m4a
5.72M
🌸بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله اول ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز شصت و سوم
📔 دعای بیست و دوم از بند ۷ تا ۱۰
📣 صوت صحیفه سجادیه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز شصت و سوم
📗 ادامه دعای بیست و دوم از بند ۷ تا ۱۰
(۷) هُوَ، یا رَبِّ، مِمَّا قَدْ أَحْصَیتَهُ عَلَی وَ أَغْفَلْتُهُ أَنَا مِنْ نَفْسِی، فَأَدِّهِ عَنِّی مِنْ جَزِیلِ عَطِیتِک وَ کثِیرِ مَا عِنْدَک، فَإِنَّک وَاسِعٌ کرِیمٌ، حَتَّی لَا یبْقَی عَلَی شَیءٌ مِنْهُ تُرِیدُ أَنْ تُقَاصَّنِی بِهِ مِنْ حَسَنَاتِی، أَوْ تُضَاعِفَ بِهِ مِنْ سَیئَاتِی یوْمَ أَلْقَاک یا رَبِّ.
🍀 ای خدای من! آن از وظایفی است که بر عهده من گذاشته ای و من خود از آن غفلت کرده ام، پس به دلیل عطا های بزرگ و فراوانی که در اختیار داری، آن را از جانب من ادا کن؛ زیرا تو توانگر و بخشنده ای، تا روزی که تو را ملاقات می کنم (روز قیامت) ای پروردگار من، چیزی از آن اطاعت و تکلیف بر عهده من نمانده باشد، که به خاطر آن بخواهی از نیکی هایم کم کنی و به بدی هایم بیفزایی.
(۸) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ارْزُقْنِی الرَّغْبَةَ فِی الْعَمَلِ لَک لِآخِرَتِی حَتَّی أَعْرِفَ صِدْقَ ذَلِک مِنْ قَلْبِی، وَ حَتَّی یکونَ الْغَالِبُ عَلَی الزُّهْدَ فِی دُنْیای، وَ حَتَّی أَعْمَلَ الْحَسَنَاتِ شَوْقاً، وَ آمَنَ مِنَ السَّیئَاتِ فَرَقاً وَ خَوْفاً، وَ هَبْ لِی نُوراً أَمْشِی بِهِ فِی النَّاسِ، وَ أَهْتَدِی بِهِ فِی الظُّلُمَاتِ، وَ أَسْتَضِیءُ بِهِ مِنَ الشَّک وَ الشُّبُهَاتِ
🍀 پروردگارا! بر محمد و خاندانش درود بفرست و میل و رغبت به کار برای تو، و برای آخرت هم روزی من گردان، تا اینکه صدق و راستی این رغبت را در قلبم احساس کنم و تا آن که زهد و بی رغبتی در دنیایم بر من غلبه کند و کارهای نیک را با شور و شوق انجام دهم و از ترس و بیم گناهان، در امان باشم، (پروردگارا) به من نوری ببخش (علم و دانش) که با آن در میان مردم راه بروم و در تاریکی ها راه خود را پیدا کنم و با فروغ آن از شک و شبهه رهایی یابم.
(۹) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ارْزُقْنِی خَوْفَ غَمِّ الْوَعِیدِ، وَ شَوْقَ ثَوَابِ الْمَوْعُودِ حَتَّی أَجِدَ لَذَّةَ مَا أَدْعُوک لَهُ، وَ کأْبَةَ مَا أَسْتَجِیرُ بِک مِنْهُ
🍀 پروردگارا@ بر محمد و خاندانش درود بفرست و ترس از اندوه عذاب و شوق پاداشی را که وعده داده شده روزی ام فرما تا به لذت چیزی که تو را برای آن می خوانم و به غم و اندوه چیزی را که به وسیله آن، به تو پناه می برم دست یابم.
(۱۰) اللَّهُمَّ قَدْ تَعْلَمُ مَا یصْلِحُنِی مِنْ أَمْرِ دُنْیای وَ آخِرَتِی فَکنْ بِحَوَائِجِی حَفِیاً.
🍀 پروردگارا! تو میدانی که چه چیزی دنیا و آخرت مرا اصلاح می کند، پس به درخواست های من، توجه نموده و با من مهربان باش.
🌷🌿🍃🥀🍃🌿🌷
❇️ *ادامه شرح دعای بیست و دوم صحیفه سجادیه*
📝 *حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان*
💎 *فراز 9 از دعای 22( روزی ترس از عذاب و اشتیاق به پاداش)*
🌴 *خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و ترس و اندوهِ عذاب و اشتیاق پاداش وعده داده شده را روزیام، کن تا لذّت آنچه تو را به خاطر آن میخوانم و دشواری چیزی که از آن به تو پناه میآورم، بیابم.*
🔰 *ترس از اندوه كيفر و شوق ثواب موعود*
✅ آنان كه خانه قلب را مركز تجلى ايمان به خدا و قيامت نكردند، و تن به عبادت و عمل صالح ندادند، و جان به حسنات اخلاقى نياراستند، حرمت حق را شكستند، و به تمام محرمات الهى آلوده شدند، و به كار خير رو نياوردند، و در برابر واقعيّتها و حقايق به تكبر برخاستند، و اهل فساد و افساد بودند، و به عهد و پيمان الهى وفادارى نكردند، بشارت به عذاب حق مسلّم آنان است، و كيفر الهى در دنيا و آخرت برآنان حتم و ثابت است.
⛔آنان كه با قوانين و سنن الهى مخالفت كردند، و با انبياى بزرگوار حق مخالفت نمودند، و به برنامههاى الهى با غرورى خاص دهن كجى كردند، و ياوه گفتند و باطل سفتند، و دستيار شياطين و معاون ستمگران شدند، و خون به دل خانوادهها و جامعه كردند، بايد منتظر كيفر و جريمه و عذاب و عقاب بمانند.
🔰 آنان كه دل به خدا سپردند، و باطن را مركز عشق و علاقه و ايمان به حضرت حق كردند، قيامت را با چشم قلب ديدند، به ملائكه ايمان آوردند، و عاشقانه به دنبال انبيا و امامان دويدند، اعضا و جوارح را در گردونه عمل صالح قرار دادند، به حسنات الهى و اخلاقى آراسته شدند، غم خوار خلق خدا بودند، به اين كه منبع عشق و صفا و مهر و وفا و محبت و دوستى اند شناخته شدند، به عهد و پيمان الهى وفادار بودند، و سنن و نواميس هستى را احترام گذاشتند، و قدم به جاى قدم انبيا و امامان گذاشتند، و براى دردمندان و مستمندان تكيه گاه بودند، بشارت به نعيم ابد و رضوان الهى و حيات طيبه و عيش راضيه حق مسلم آنان است.
✳️ همان طور كه حضرت زين العابدين (عليه السلام) از خداوند مهربان درخواست كرده ترس از اندوه كيفر و شوق ثواب موعود در قلب شما تجلى كند كه اين *ترس و شوق دو عامل بسيار مهم بازدارنده از گناه و محرك به سوى عمل صالح واخلاق پاك است.*
🔰چون اين شوق و ترس در خانه قلب جاى بگيرند از عبادت لذّت وافر مىبريد، و از گناه افسرده و متنفّر مىشويد، به سوى عمل صالح با تمام وجود به حركت مىآئيد، و از معصيت و طغيان با تمام قدرت فرار مىكنيد و خلاصه با اين دو بال معنوى به مقام قرب حق و لقاى محبوب مىرسيد.
🌴🌹🌴🌹🌴🌹
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
❇️ *ادامه شرح دعای بیست و دوم صحیفه سجادیه*
📝 *حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان*
💎 *فراز 8 از دعای 22 ( میل و رغبت در عمل )*
💠 *خدایا! بر محمّد و آلش درود فرست و برای آخرتم میل و رغبت در عمل، آنهم عمل برای خودت، روزیام کن؛ تا جایی که درستی این عمل را از قلبم بیابم و به گونهای که بیرغبتی نسبت به دنیایم بر من چیره شود و به صورتی که از سر شوق خوبیها را به جا آورم و از بیم و ترس از عذاب، از بدیها در امان مانم؛ و نوری به من بخش که به وسیلۀ آن در میان مردم زندگی کنم و در تاریکیها با فروغش راه یابم و به سبب آن از شک و شبههها، رهایی یافته، روشنی ایمان و اعتقاد محکم و استوار به دست آورم.*
✴️ *خلوص، زهد و نور باطن*
🌴💎در جملات عرشى و نورانى دعا به *سه موضوع* اشاره شده است: 🔻🔻🔻
1️⃣ اخلاص
2️⃣ زهد در دنيا
3️⃣ نور باطن
✳️ اين سه واقعيت را از دريچه آيات قرآن و روايات اگر بنگريم حظّ وافر و نصيب كامل متوجه ما مىگردد، و زمينهاى براى دنيا و آخرت ما مىشود، و *قلب را به اشتياق عمل صالح و نفرت از سيئات به حركت مىآورد.*
💎 اخلاص
🔰 *تا كسى بر مراتب كفر و شرك و فسق اطلاع نداشته باشد، و از اين بندهاى شيطانى و هوائى آزاد نگردد، و مفهوم واقعىلا اله الّا اللَّه، و لاحَوْلَ و لاقُوَّةَ الَّا بِاللَّه، وَ لامُؤَثِّرَ فِى الوُجُودِ الّا اللَّه، وَ لَيْسَ فِى الدّارِ غَيْرُهُ دَيّارٌ ، در ذات جانش تجلّى نكند، و علماً و عملًا وارد اين فضاى عرشى و ميدان ملكوتى، و سرزمين معنوى، و مملكت روحانى نگردد، مزه شيرين اخلاص را چه در ايمان و چه در اخلاق و چه در عمل نخواهد چشيد.*
🔰 مگر ممكن است انسان دچار هزار حجاب ظلمانى باشد، و قدرت ديدن يار را از پس آن همه حجاب داشته، و بتواند محض او حركت كند.
🌴💎 امام خمينى رحمه الله كه خود مزه *اخلاص در عمل* را چشيده بود در *كتاب «آداب الصلاة»* مىگويد:
⬇️⬇️
💎 «يكى از مهمات آداب نيّت كه از مهمات جميع عبادات و از دستورهاى كليّه شامله است، اخلاص مىباشد و *حقيقت آن تصفيه نمودن عمل است* از شائبه غير خدا و صافى نمودن سرّ است از رؤيت غير حق تعالى در جميع اعمال صوريه و لبّيّه و ظاهريه و باطنيّه و كمال آن ترك غير است مطلقاً و پانهادن بر انيّت و انانيت و غير و غيريت است يكسره.
💎قال اللَّه تعالى:
﴿أَلَا لِلَّهِ الدِّينُ الْخَالِصُ﴾
🌴 *آگاه باشيد! كه دين خالص ويژه خداست.*
💠رسول خدا (صلى الله عليه و آله) مىفرمايد:⬇️
💠 *براى هر كس همان است كه نيّت آن را كرده است، پس هر آن كس كه نيتش از هجرت، خدا و رسول او باشد، پس هجرت او به خدا و رسول است، و اگر نيتش از هجرت رسيدن به دنيا يا ازدواج با يك زن باشد، بدون شك هجرتش به سوى همان خواهد بود.*
✴️ [ *هجرت صورى و معنوى* ]
🌹 *و كسى كه از خانه خود به قصد مهاجرت به سوى خدا و پيامبرش بيرون رود، سپس مرگ او را دريابد، مسلّماً پاداشش بر خداست.*
🔸نساء، ۱۰۰
🔰آيه شريفه ممكن است متكفّل جميع مراتب اخلاص باشد، يكى هجرت صورى كه به بدن واقع نشود، و اين هجرت اگر خالص براى خدا و رسول نباشد، بلكه براى حظوظ نفسانى انجام گيرد، هجرت الى اللَّه و رسوله نيست و اين مرتبه اخلاص صورى فقهى است.
🔰و ديگر هجرت معنوى و مسافرت باطنى است كه مبدء آن بيت مظلمه نفس است و غايت آن خداى تعالى و رسول اوست كه آنهم به حق برگردد؛ زيرا كه رسول بما هو رسول استقلال ندارد، بلكه آيت و مرآت و نماينده است، پس هجرت او هجرت به حق است، حبّ خاصان خدا حب خداست.
✅پس محصل معناى آيه شريفه به حسب اين احتمال آن است كه كسى كه به مهاجرت معنوى و سفر قلبى عرفانى از بيت نفس و منزل انانيّت خارج شد و مهاجرت الى اللَّه كرد بدون ديد خود و نفسانيت و حيثيت خود جزاى او با حق تعالى است، و اگر سالك در سلوك الى اللَّه يكى از حظوظ نفسانيه را طالب باشد ولو وصول به مقامات، بلكه گرچه وصول به قرب حق كه براى رسيدن خود به قرب حق باشد، اين سلوك الى اللَّه نيست بلكه سالك خارج از بيت نشده، بلكه مسافر در جوف بيت است، از گوشهاى به گوشهاى، و از زاويهاى به زاويهاى!
🔰 پس سفر اگر در مراتب نفس شد، و براى رسيدن به كمالات نفسانيه، سفر الى اللَّه نيست بلكه من النفس الى النفس است، ولى سالك را براى سفر الى اللَّه، اين سفر ناچار پيش آمد كند، و جز كمّل از اوليا (عليهم السلام) نتواند كسى سفر ربانى بى سفر نفسانى كند فقط اين شأن براى كمّل است.
🌹🌴🌹🌴🌹🌴
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
👈 *ادامه شرح نامه ۵۳ راه و نهج البلاغه (شرح آیت الله مکارم شیرازی)* 🌴
🟥 *بخش ۶ :*
📜 *عهدنامه مالک اشتر*
⚠️ *مراقبت دقیق از کارگزاران:* 🔻
🌹امام(عليه السلام) در اين بخش از عهدنامه به مطلب مهم ديگرى; يعنى بيان *صفات کارگزاران حکومت* مى پردازد.
🔰شک نيست که *زمامداران بدون همکارى کارگزارانشان نمى توانند کارى انجام دهند.*
💎 *چنانچه اين کارگزاران افرادى صالح و سالم باشند، امور مملکت بر محور صحيح مى چرخد وگرنه در همه جا فساد و ظلم و جور آشکار مى گردد.*
💠 امام در اينجا *معيار انتخاب آنها را آزمايش و امتحان قرار داده* و مالک اشتر را به شدت از اينکه معيار رابطه ها ـ و نه ضابطه ها ـ حاکم گردد و بدون مشورت آنها گزينش شوند برحذر مى دارد و تصريح مى کند که ⬇️
🔰 *انتخاب بدون مشورت و يا با تمايلات شخصى مجموعه اى از شاخه هاى جور و خيانت را به وجود مى آورد.*
🔰اين گفتار امام در واقع اشاره به *اوضاع نابسامان جامعه اسلامى در زمان خليفه سوم* دارد که *گروهى از بنى اميّه را به سبب رابطه خويشاوندى و بدون هيچ گونه مشورت (يا مشورت با امثال مروان که او هم از بنى اميّه بود) براى پست هاى حساس کشور اسلام برگزيد* و آنها هم مصداق بارز «جِماعٌ مِنْ شُعَبِ الْجَوْرِ وَالخِيَانَةِ» بودند;
⛔ *تا توانستند ظلم و ستم کردند و اموال بيت المال را به غارت بردند به گونه اى که همه مسلمانان ناراحت شدند و شورش عظيمى بر ضد آنها و بر ضد خليفه برپا شد.*
🔸آن گاه امام اوصاف آنها را در سه جمله کوتاه و پرمعنا بيان مى دارد.
🔻🔻🔻
⭕وصف اوّل يعنى *باتجربه بودن در کارى که براى آن انتخاب مى شود تأثير غير قابل انکارى دارد* و همه کسانى که مى خواهند شخصى را براى کار مهمى انتخاب کنند بر آن تأکيد دارند که بايد در آن امر صاحب تجربه باشد.
⭕وصف دوم:
و «الْحَياء» که به معناى *انقباض نفس در مقابل معصيت است* در واقع اشاره به نوعى از *وصف عدالت* است، زيرا عدالت به معناى مصطلح که حالت خداترسى درونى و پرهيز از گناه است، تقريبا با حيا به معناى وسيع کلمه يکسان خواهد بود.
⭕اما وصف سوم; يعنى *از خانواده هاى صالح و پيشگام در اسلام بودن اشاره به همان معناى وراثت است،*
💎زيرا خانواده هاى اصيل افزون بر اينکه صفات ذاتى خود را به فرزندان خويش منتقل مى کنند به امر تربيت آنها نيز همت مى گمارند و غالباً فرزندان صالح و سالمى را تقديم جامعه مى کنند.
🔰به اين ترتيب مجموعه اين علل چهارگانه نتيجه مجموع آن صفات سه گانه است.
🌴آن گاه امام(عليه السلام) دستور ديگرى درباره کارگزاران حکومت مى دهد و مسئوليت زمامدار را بعد از انتخاب آنها با اوصافى که در عبارات قبل آمد بيان مى دارد. 🔻
🔰جالب اينکه *امام اين فرمان را هم در مورد قضات بيان فرموده و هم فرماندهان لشکر و هم کارگزاران کشور اسلام.*
🔻🔻🔻
💎دستور مى دهد *آنها را سير کن، چرا که شکم گرسنه به اصطلاح ايمان ندارد.*
🔸شايان دقت است که امام سه دليل براى اين مطلب ذکر فرموده است:
⬇️
💎دليل اوّل *اصلاح خويشتن* است،
🔰 زيرا انسان نيازمند نمى تواند به اصلاح اخلاق خود بپردازد و غالباً حالت پرخاش گرى در برابر ارباب رجوع پيدا مى کند; ولى اگر زندگى او در حد معقول اداره شود آرامش لازم را مى يابد.
🌴💎🌴💎🌴💎
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
👈 *در ادامه شرح نامه ۵۳ نهج البلاغه* ( آیت الله مکارم شیرازی)
🟥 *ادامه بخش ۶ :*
📜 *عهد نامه مالک اشتر*
⚠️ *مراقبت دقیق از کارگزاران:*
↩️ *دليل دوم* اينکه شخص هنگامى که مستغنى شد کمتر گِرد خيانت مى گردد و در حفظ آنچه به او سپرده اند امانت را رعايت مى کند.
↩️ *دليل سوم* اينکه اگر در امانت خيانتى کنند يا بر خلاف فرمان رفتار نمايند مجرم بودن آنها به آسانى اثبات مى شود، زيرا مستغنى بودند و حتى دليل ظاهرى بر خيانت در دست نداشتند.
🔰 آن گاه امام دستور ديگرى درباره کارگزاران مى دهد و آن دستور نظارت بر اعمال آنها به وسيله بازرسان و مأموران مخفى است.
🔰 امام(عليه السلام) در جمله هاى بالا بر اين امر تأکيد مى ورزد که بايد مأموران مخفى را از ميان افراد راستگو و درستکار و وفادار انتخاب کنى.
🔰 در ضمن فلسفه اين کار را نيز بيان مى فرمايد و آن اينکه چون کارگزاران احساس کنند مأموران پنهانى اعمالشان را به زمامدار گزارش مى دهند از يک سو به کارهاى نيک تشويق مى شوند و از سوى ديگر لازمه آن اين است که خود را از خيانت و بدرفتارى به مردم برکنار مى دارند.
🌸🍃آن گاه امام بعد از آن جمله کوتاهى بيان کرده مى فرمايد:
🍃 «مراقبت از معاونان مى شود»;
↩️ یعنی وجود مأموران مخفى سبب مى شود کارگزاران افزون بر حفظ امانت و خوش رفتارى با رعيت مراقب اعوان و ياران و معاونان و زيردستان خويش باشند و از افراد خائن و بد رفتار بپرهيزند،
❇️ آن گاه امام بعد از دستوراتى که جنبه تبشير و تشويق داشت از انذار و تحذير سخن مى گويد.
🌴👌امام(عليه السلام) در اين حکم بر چند موضوع تأکيد ورزيده است:
🔵 *يکم. براى اثبات مجرم بودن* تنها به اخبار يک نفر از مأموران مخفى قناعت نکند، بلکه بايد تمام آنها بر خيانت يک فرد اجماع داشته باشند،
🔵 از اين رو در بعضى از نامه هايى که گذشت مشاهده مى کنيم که امام مى گويد:
🔵 مأمور پنهانى من چنين گزارشى داده اگر چنين باشد چنان خواهد بود و اگر... ؛ معلوم مى شود امام در مسائل مهم تنها به اخبار يک نفر قناعت نمى کرد (خواه مربوط به موضوعات باشد يا احکام و اين همان چيزى است که در علم اصول نيز بر آن تأکيد کرده ايم).
🟡 *دوم. بعد از اجماع آنها ترديد به خود راه ندهد* و بدون ملاحظه مقام و موقعيت افراد، کيفر لازم را براى آنها مقرّر دارد.
🟢 *سوم. اين کيفر بايد جنبه جسمى و روحى* هر دو داشته باشد و به گونه اى باشد که درس عبرت براى همگان گردد،
🟢 زيرا کيفرهاى مجرمان به دو منظور انجام مى شود:
🟢 نخست بازداشتن مجرم از جرم در آينده و ديگر بازداشتن افرادى که احتمال آلودگى آنها مى رود.
🟣 *چهارم. بايد مجازات به اندازه جرم باشد* نه بيشتر و جمله «أَخَذْتَهُ بِمَا أَصَابَ مِنْ عَمَلِهِ» اشاره به اين معنا دارد.
*🌤اَلَّلهُمـّ؏جِّللِوَلیِڪَالفَرَج🌤*
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)( ٧ )👇 https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
💠🔸🔹🔸💠
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 انس با قرآن اینچنین به انسان در مواجهه با گناهان امدادرسانی میکند
#شهید_مطهری
#قرآن
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گروه سرود آباده بعد از سی سال دوباره دورهم جمع شده و سرود مادر برام قصه بگو را اجرا کردند. بعضهی ها شون فوت شدند و تکخوانشون دکتر شده... جالبه ببینید..
Ⓜ️ *سریالهای صهیونیستی با نقاب ترکیهای*:
1- ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺳﺮﯾﺎﻟﻬﺎ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻋﺎﺩﯼ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻫم ﺑﻪ ﺭﺍﺣﺘﯽ ﻣﺮﺗﮑﺐ ﻗﺘﻞ ﯾﺎ ﺗﺠﺎﻭﺯ ﺑﻪ ﺩیگرﺍﻥ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ.
2- ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺳﺮﯾﺎﻟﻬﺎ دست کم ﯾﮏ ﺯﻥ ﻣﺘﺎﻫﻞ ﺍﺯ ﻣﺮﺩ ﺩﯾﮕﺮﯼ ﺣﺎﻣﻠﻪ ﺍﺳﺖ!
3- ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺳﺮﯾﺎﻟﻬﺎ ﻋﺪﻩﺍﯼ ﻣﺸﻐﻮﻝ ﺷﯿﺎﺩﯼ، ﺍﺧﺎﺫﯼ، ﺗﺠﺎﻭﺯ، ﻗﺘﻞ ﻭ ﯾﺎﻏﯽﮔﺮﯼ ﻫﺴﺘﻨﺪ!
4- ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺳﺮﯾﺎﻟﻬﺎ دست کم ﯾﮏ ﮐﻮﺩﮎ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﭘﺪﺭ ﻭﺍﻗﻌﯿﺶ ﻣﺸﺨﺺ ﻧﯿﺴﺖ!
5- ﺩﺭ ﺗﻤﺎﻣﯽ ﺳﺮﯾﺎﻟﻬﺎ ﻫﻤﻪ ﺑﻪ ﻫﻤﺪﯾﮕﺮ ﺩﺭﻭﻍ می گوﯾﻨﺪ ﻭ ﮐﻤﺘﺮ ﻓﺮﺩﯼ ﺭﺍ می توﺍﻥ ﭘﯿﺪﺍ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﯾﮏ ﮐﻼﻡ ﺳﺨﻦ ﺭﺍﺳﺖ ﺑﮕﻮﯾﺪ!
📌 ﺑﯽﺩﻟﯿﻞ ﻧﯿﺴﺖ ﮐﻪ ﮐﺸﻮﺭﯼ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺗﺮﮐﯿﻪ ﻧﻨﮕﯿﻦﺗﺮﯾﻦ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻣﻠﺖﻫﺎﯼ ﺟﻬﺎﻥ ﺍﺯ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ جا ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺍﺳﺖ:
1- ﻗﺘﻞﻋﺎﻡ 1 ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﯾﻮﻧﺎﻧﯽ.
2- ﻗﺘﻞﻋﺎﻡ 1.5 ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺍﺭﻣﻨﯽ.
3- ﻗﺘﻞﻋﺎﻡ ﺁﺷﻮﺭﯾﺎﻥ.
4- ﻗﺘﻞﻋﺎﻡ ﮐﺮﺩﻫﺎﯼ ﺍﯾﺮﺍﻧﯽ ﺗﺒﺎﺭ.
5- ﻗﺘﻞﻋﺎﻡ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ 40 ﻫﺰﺍﺭ ﺷﯿﻌﻪ ﻋﻠﻮﯼ.
6- ﺣﻤﺎﯾﺖ ﺍﺯ ﺗﺮﻭﺭﯾﺴﺖﻫﺎﯼ ﺩﺍﻋﺶ ﻭ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﺩﺭ ﻣﺮﮒ 200 ﻫﺰﺍﺭ ﺷﻬﺮﻭﻧﺪ ﺳﻮﺭﯾﻪﺍﯼ ﻭ ...
ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺨﺸﯽ ﺍﺯ ﺗﺎﺭﯾﺦ ﺳﺮﺍﺳﺮ ﻗﺘﻞ، ﻏﺎﺭﺕ، ﺟﻨﺎﯾﺖ ﺍﯾﻦ ﮐﺸﻮﺭ و حکومت عثمانی ﺍﺳﺖ.
ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻭ ﮐﻮﺩﮐﺎﻧﺘﺎﻥ ﺭﺍ ﺩﺭ ﻣﻌﺮﺽﺗﻤﺎﺷﺎﯼ ﺍﯾﻦ سریالهای ﻏﯿﺮﺍﺧﻼﻗﯽ ﻭ ﻏﯿﺮﺍﻧﺴﺎﻧﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﺪﻫﯿﺪ ﺯﻳﺮﺍ ﺩﺭ ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺪﺕ ﻣﯿﺘﻮﺍﻧﺪ اثرات ویرانگرانهای بر اخلاق خانواده داشته باشد.
برای توجه دیگران انتشار دادن این موضوع خوب است *شاید کمی ریشه رفتارهای غیره اخلاقی در جامعه خشکانیده شود.
🔴واقعیت چیست؟؟؟
چرا در مجموعههای مختلف سریالهای شبکه ترکیه از اسامی ائمه و خاندان مطهر شان استفاده می شود
چرا نام دختری که مورد تجاوز چند مرد بیبند و بار قرار گرفته را فاطمه می گذارند
(سریال فاطیما گُل)
*چرا نام مردی بوالهوس، که با طنازی زنی هلندی خانوادهاش را رها نموده و پیش ازاین که این مردبا آن زن هلندی ازدواج کند و با هم رفتار های غیره اخلاقی داشتند و در زمان افسردگی میخوارگی می کند را علی می گذارند ولی نام کودک معصوم را عثمان می گذارند
(سریال روزی روزگاری)
و یا نام دختر هرزه را زینب می گذارند و........
همین سریالی که دارد پخش می شود پلیس خوب (عمر) وپلیس بد(حسین آقا و علی) نام دارند.
به راستی واقعیت چیست؟
آیا در کشور سازنده این سریالها (ترکیه) که سنی مذهب میباشند این نامها از میان هزاران نام ترکی برای شخصیتهای اصلی سریال در نظر گرفته شده،
آن هم در کشوری که سعی می کند از جامعه اسلامی بسوی فرهنگ غربی سوق پیدا کند.
و یا این اسامی در واحد دوبله شبکه GEM برای بازیگران در نظر گرفته شده؟
چرا نامهای دیگری در نظر گرفته نمی شود؟
چرا نام ائمه و یا خاندان مطهرشان در نامگذاری شخصیتهای داستان در نظر گرفته می شود؟
واقعیت چیست؟؟؟؟؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
صحبت های حسن زاده آملی درباره روی بر گرداندن برخی مردم از روحانیون بخاطر شرایط اجتماعی جامعه
👈تکلیف ما جنگیدن با مردم نیست. هرکاری که از دست ما ساخته باشد چه با قلم چه با سخن انجام میدهیم.
غَيِّروا العاداتِ تَسهُلْ عَلَيكُمُ الطّاعاتُ
عادتها را تغيير دهيد، تا طاعات بر شما آسان شود
#امیرالمومنین علیعلیهالسلام
#میزانالحکمهجلد8صفحه299
▪️امام رضا(ع) دربارۀ علت تحریم ربا میفرماید :
🔹علّت «تحریم ربا در معامله» نهى خداوند از آن است به دلیل فسادى که نسبت به اموال در آن وجود دارد؛ زیرا انسان چنانچه یک درهم را به دو درهم بخرد، یکی از آن دو درهم در مقابل درهمی که دریافت کرده پرداخت شده، اما درهم دوم تباه شده است.
🔹پس خرید و فروش و معاملات ربوى در هر حال نوعی فریبکاری براى خریدار و فروشنده است. از اینرو، خداوند تبارک و تعالى ربا را به جهت فساد و تباهى اموال و ثروتها حرام کرده است، همانطور که منع فرموده تا اموال سفیه و کم عقل و یا دیوانه را در اختیارشان قرار دهند؛ چون بیم آن میرود که همه را تلف و نابود کند، تا زمانى که از او رشد عقلى دیده شود.
🔹پس بدین سبب خداوند عزّ و جلّ ربا و دست به دست کردن یک درهم با دو درهم را ممنوع کرده است. بعد از آنچه گفته شد، دلیل دیگر حرمت ربا، بیتوجهی به دستور خدا در مورد خودداری از آن است و بعد از اینکه خدا به صورت واضح از آن منع کرد، انجام آن گناهی بزرگ بوده و بیتوجهی به دستور خدا زمینهساز کفر است.
🔹راز «تحریم رباى قرضى» نیز آن است که مانع مردم از انجام کار خیر شده و اموالی از بین میرود و مردم بیشتر به دنبال سود مادی میگردند تا رفتارهای نیک و قرض الحسنه و این خود منجر به فساد، ظلم و از بین رفتن ثروت در جامعه میشود.
📚شیخ صدوق، عیون اخبار الرضا(ع)، ج 2، ص 93، تهران، نشر جهان، چاپ اول، 1378ق