🌷 *بیشتر بیندیشیم❗*
🌺 *جرج جرداق مسیحی یک تنه ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خوانده است.*
👌 *آیا ما شیعه مولا علی علیه السلام، ۲۰۰ نفر از ما، یک بار نهج البلاغه را خوانده ایم⁉️*
📣📣 *توجه* 📣📣 *توجه*
🌸 *اعضای محترم گروه*
برای فهم و درک بهتر از مطالب این دو کتب پر محتوی ( *نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* )
🌷 لطفاً *شرح نهج البلاغه و صحیفه سجادیه* که روزانه در گروه بارگذاری می شود، با دقت بیشتری مطالعه فرمایید.
با تشکر.
از خطبه ۱۹۷ تا ۱۹۶.mp3
7.13M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهل و نهم
📔 خطبه ۱۹۷ و ۱۹۶
📣 صوت نهج البلاغه
📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز صد و چهل و نهم
📔 خطبه ۱۹۷ و ۱۹۶
🌷 خطبه ۱۹۷
📣 این سخنرانی در شهر کوفه در دوران زمامداران آن حضرت ایراد شد.
1⃣ فضائل امیرالمومنین علیه السلام
🔻اصحاب و ياران حضرت محمد (صلی الله علیه و آله وسلم) كه حافظان اسرار او می باشند، می دانند كه من حتی برای يك لحظه هم مخالف فرمان خدا و رسول او نبودم. بلكه با جان خود پيامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) را ياری كردم، در جاهایی كه شجاعان قدمهايشان می لرزيد، و فرار می كردند، آن دليری و مردانگی را خدا به من عطا فرمود.
2⃣ در سوگ پيامبر رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم)
🔻در حالی كه سرش بر روی سينه ام بود قبض روح گرديد، و جان او در كف من روان شد، آن را بر چهره خويش كشيدم، متصدی غسل پيامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) من بودم، و فرشتگان مرا ياری می كردند، گويا در و ديوار خانه فرياد می زد. گروهی از فرشتگان فرود می آمدند و گروهی ديگر به آسمان پرواز می كردند، گوش من از صدای آهسته آنان كه بر آن حضرت نماز می خواندند، پر بود، تا آنگاه كه او را در حجره اش دفن كرديم. چه كسی با آن حضرت در زندگی و لحظات مرگ از من سزاوارتر است؟ پس مردم با دل بينا حركت كنيد، و نيت خويش را در جهاد با دشمن راست بداريد، سوگند بخدایی كه جز او خدایی نيست، من بر جاده حق می روم، و دشمنان من بر پرتگاه باطلند، می گويم آنچه را می شنويد، و برای خود و شما از خدا طلب آمرزش دارم.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
🌷خطبه ۱۹۶
📣بعثت پيامبر و تحقير دنيا
🔹هشدار از غفلت زدگی
🔻خداوند هنگامی پيامبر (صلی الله علیه وآله ) را مبعوث فرمود كه نه نشانه ای از دين الهی برپا، و نه چراغ هدايتی روشن، و نه راه حقی آشكار بود. ای بندگان خدا! شما را به ترس از خدا سفارش می كنم، و از دنياپرستی شما را می ترسانم، زيرا دنيا خانه ای ناپايدار و جايگاه سختی و مشكلات است. ساكنان دنيا در حال كوچ كردن، و اقامت گزيدگانش به جدایی محكومند، مردم را چنان می تكاند كه باد سخت كشتی را در دل درياها می لرزاند، برخی از آنان در دل آب مرده، و برخی ديگر بر روی امواج جان سالم بدر برده، و بادها با وزيدن آنها را به اين سو و آن سو می كشاند، و هر جا كه خواهد می برد، پس آن را كه در آب می ميرد نمی توان گرفت، و آن را كه رهاشده، به سوی مرگ می رود. ای بندگان خدا، هم اكنون عمل كنيد، كه زبانها آزاد، و بدنها سالم، و اعضا و جوارح آماده اند، و راه بازگشت فراهم، و فرصت زياد است، پيش از آنكه وقت از دست برود، و مرگ فرا رسد، پس فرود آمدن مرگ را حتمی بشماريد، و در انتظار آمدنش بسر نبريد.
┄┄┅┅✿❀🍃🌼🍃❀✿┅┅┄┄
صحیفه دعای ۴۵ از بند ۵۱ تا ۵۴.m4a
4.97M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸سهم روز صد و سی و نهم
📔 دعای ۴۵ از بند ۵۱ تا ۵۴
📣 صوت صحیفه سجادیه
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله دوم ختم صحیفه سجادیه
🔸 سهم روز صد و سی و نهم
📔 ادامه دعای ۴۵ از بند ۵۱ تا ۵۴
🤲 دعای وداع ماه مبارک رمضان
(۵۱) اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اكْتُبْ لَنَا مِثْلَ أُجُورِ مَنْ صَامَهُ، أَوْ تَعَبَّدَ لَكَ فِيهِ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
🍀 پروردگارا! بر محمد و خاندانش درود بفرست، و برای ما پاداشی همانند پاداش کسانی که تا روز قیامت روزه گرفتهاند، یا تو را عبادت می کنند ثبت کن.
(۵۲) اللَّهُمَّ إِنَّا نَتُوبُ إِلَيْكَ فِي يَوْمِ فِطْرِنَا الَّذِي جَعَلْتَهُ لِلْمُؤْمِنِينَ عِيداً وَ سُرُوراً، وَ لِأَهْلِ مِلَّتِكَ مَجْمَعاً وَ مُحْتَشَداً مِنْ كُلِّ ذَنْبٍ أَذْنَبْنَاهُ، أَوْ سُوءٍ أَسْلَفْنَاهُ، أَوْ خَاطِرِ شَرٍّ أَضْمَرْنَاهُ، تَوْبَةَ مَنْ لَا يَنْطَوِي عَلَى رُجُوعٍ إِلَى ذَنْبٍ، وَ لَا يَعُودُ بَعْدَهَا فِي خَطِيئَةٍ، تَوْبَةً نَصُوحاً خَلَصَتْ مِنَ الشَّكِّ وَ الِارْتِيَابِ، فَتَقَبَّلْهَا مِنَّا، وَ ارْضَ عَنَّا، وَ ثَبِّتْنَا عَلَيْهَا.
🍀 پروردگارا! ما را در روز عید فطر، روزی که برای مومنان روز عید و شادمانی قرار دادی، روز اجتماع مسلمانان و گرد هم آمدن آنان، در پیشگاه تو توبه می کنیم، از هر گناهی که درگذشته مرتکب شدهایم، و یا کار بدی که پیش از این کردهایم و از هر اندیشه بدی که در دل داشتهایم، توبه می کنیم، توبه کسی که قصد بازگشت به گناه را نداشته، و پس از توبه به خطا و گناه باز نمیگردد، توبه ای خالص از هر شک و تردید، پس (پروردگارا) آن را از ما بپذیر، و از ما راضی و خوشنود شده، و در آن توبه ما را ثابت قدم بگردان.
(۵۳) اللَّهُمَّ ارْزُقْنَا خَوْفَ عِقَابِ الْوَعِيدِ، وَ شَوْقَ ثَوَابِ الْمَوْعُودِ حَتَّى نَجِدَ لَذَّةَ مَا نَدْعُوكَ بِهِ، وَ كَأْبَةَ مَا نَسْتَجِيرُكَ مِنْهُ.
🍀 پروردگارا! ترس از عذاب بیم داده شده، و شوق به پاداش وعده داده شده را روزی ما گردان، تا لذت آنچه را از تو می خواهیم و اندوه آنچه را از آن به تو پناه می بریم، دریابیم.
(۵۴) وَ اجْعَلْنَا عِنْدَكَ مِنَ التَّوَّابِينَ الَّذِينَ أَوْجَبْتَ لَهُمْ مَحَبَّتَكَ، وَ قَبِلْتَ مِنْهُمْ مُرَاجَعَةَ طَاعَتِكَ، يَا أَعْدَلَ الْعَادِلِينَ.
🍀 (پروردگارا) ما را از توبه کنندگانی قرار بده که محبت خود را نسبت به آنان واجب کردی، و بازگشت آنها را به طاقت و فرمانبرداری خود پذیرفته ای، ای عادل ترین عدل کنندگان!
🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸
📚 *شرح خطبه ۱۹۷ نهج البلاغه* ( آیت الله مکارم)
*🌸دلایل شایستگی برای خلافت*
🌸🍃پيوسته گوش بر فرمان بودم!
💎🍃امام(عليه السلام) در آغاز اين خطبه اشاره به دو نکته مهم مى کند:
🔹نخست اين که هميشه و در همه جا و بدون هيچ قيد و شرط، مطيع فرمان خدا و پيامبر بوده است، در حالى که گاه و بى گاه بعضى از افراد عادى يا سرشناسِ ياران پيامبر بر آن حضرت خرده مى گرفتند.
↩️«مستحفظون» (به صورت صيغه اسم مفعول) اشاره به آن گروهى است که اسرار پيامبر و تاريخ صحيح اسلام به آنها سپرده شده بود و اين به خوبى نشان مى دهد که تنها گروهى از ياران آن حضرت بودند که به دقّت و خالى از هر گونه غرض و سوء نيّت، حافظ اسرار اسلام و حوادث تاريخى بودند و مردم آنها را به دقّت و امانت مى شناختند.
💠 در برابر گروهى در دوران معاويه که دين خود را به دنيا فروختند و احاديثى جعل کردند و با فضايل على(عليه السلام) به مبارزه برخاستند و حتى نقايصى را به کذب و دروغ به آن حضرت نسبت دادند، تا دنياى خود را با اين گناهان آباد کنند.
🔹اين جمله در عين حال اشاره به کسانى دارد که گاهى زبان اعتراض مى گشودند،
🌸🍃 همان گونه که در قرآن مجيد آمده است:
🌸 « و در ميان آنها کسانى هستند که در تقسيم غنايم به تو خرده مى گيرند. اگر از آن غنايم سهمى به آنها داده شود راضى مى شوند و اگر داده نشود خشم مى گيرند». توبه، آيه 58.
🔰نيز اشاره به افراد سرشناسى مانند عمر است که در روايات اهل سنّت نيز آمده که در روز حديبيّه ـ طبق نقل مصنّف عبدالرزّاق صنعانى، عالم معروف اهل سنّت ـ به پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) اعتراض کرد و گفت:
🔰 آيا تو رسول بر حقّ خدا نيستى؟! پيامبر فرمود: آرى! عمر گفت: آيا ما بر حق نيستيم و دشمنان ما بر باطل نيستند؟ پيامبر فرمود : آرى! گفت: چرا ما در دين خود تسليم پستى شويم (و صلحى که شبيه تسليم است با دشمن داشته باشيم)؟ پيامبر فرمود : من رسول خدا هستم و گوش به فرمان او و او مرا يارى خواهد کرد، عمر اعتراض خود را ادامه داد و عرض کرد: مگر نفرمودى ما به زيارت خانه خدا مشرّف مى شويم؟ فرمود: آيا من گفتم امسال مشرّف مى شويد؟ عرض کرد: نه! فرمود: الآن هم مى گويم به زودى مشرّف خواهيد شد».
🔷از روايت استفاده مى شود تنها خليفه دوم نبود که زبان به اعتراض گشود. گروه هاى ديگرى نيز با وى همراهى کردند.
🔷ولى در هيچ تاريخى نمى خوانيم که در جايى على(عليه السلام) نسبت به يکى از کارهاى پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) اعتراض کرده باشد، بلکه همه جا تابع آن حضرت و سر بر فرمانش بود.
💎🍃امام در ادامه سخن، به شرح فداکارى هاى خود در راه اسلام و پيامبر پرداخته،
🔷اين جمله هاى کوتاه اشاره به فداکاريهاى آن حضرت در غزوات مهم اسلامى، همچون احد و خيبر و احزاب و حنين است.
🔰مى دانيم در احد طبق تصريح مورّخين هنگامى که دشمن خبر دروغين کشته شدن پيامبر را منتشر کرد و عده زيادى از مسلمانان شهيد شدند باقى مانده لشکر عقب نشينى کردند تنها کسى که در کنار پيامبر باقى ماند و همچون پروانه گرد شمع وجود او مى گشت و دفاع مى نمود على(عليه السلام) بود.
🔰نيز مى دانيم در جنگ احزاب همه در برابر «عمرو بن عبدود» به اصطلاح، سپر انداختند و هيچ کس جز اميرمؤمنان على(عليه السلام) آماده مبارزه با او نشد.
🔰در جنگ خيبر پيامبر هر روز پرچم جنگ را به دست يکى از مدّعيان مى داد; ولى کارى از پيش نمى برد تا اينکه در آخرين روز پرچم را به دست على(عليه السلام) سپرد و قلعه هاى خيبر به دست مبارک او يکى پس از ديگرى فتح شد.
🔰در جنگ حنين هنگامى که لشکر اسلام مورد هجوم غافلگيرانه دشمن قرار گرفت بسيارى از ترس و وحشت فرار کردند. يکى از کسانى که محکم ايستاد و از پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) دفاع کرد، على(عليه السلام) بود.
🔹🔷🔹به يقين فداکارى هاى على(عليه السلام) منحصر به ميدان نبرد نبود، بلکه در موارد ديگرى که کمتر کسى جرأت مى کرد در آن گام نهد، على(عليه السلام) بود که شجاعانه وارد مى شد; مانند داستان «ليلة المبيت» (شبى که على(عليه السلام) در بستر پيامبر خوابيد و سبب نجات آن حضرت از چنگال دشمنان خونخوار شد).
┄┅✿❀🌴 *یا مولا علی*🌴❀✿┅┄
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
📚 *شرح خطبه ۱۹۶ نهج البلاغه* ( آیت الله مکارم)
💠 *تلاش در دنیای فانی برای آخرت باقی*
🔹درياى هولناک دنيا:
💎🍃امام(عليه السلام) در قسمت اوّل اين خطبه هنگامى که مى خواهد دورانى را که پيامبر(صلى الله عليه وآله) در آن مبعوث شد يعنى عصر جاهليت را توضيح مى دهد، در سه جمله کوتاه چنين مى فرمايد: «خداوند پيامبرش را زمانى مبعوث کرد که نه نشانه اى (از دين و ايمان) برپا بود، نه چراغ هدايتى روشن، و نه طريق حقى آشکار»;
🔷 در زمانهاى گذشته جادّه هاى بيابانى و کوهستانى، مانند امروز روشن نبود.
البتّه شاهراه ها به علت عبور و مرور زياد مشخص بود; ولى راههاى فرعى نامشخص بود براى اينکه مسافران راهها را گم نکنند روزها نشانه هايى به صورت ستون و مانند آن در جاى جاى جاده از ابتدا تا مقصد قرار مى دادند که آن را «علم» مى ناميدند و شبها چراغى بالاى آن روشن مى کردند و به اين جهت نام منار به خود گرفت»
↩️بنابراين اگر نشانه روزانه و چراغ شبانه و شاهراه واضح نبود، احتمال گمراهى رهروان راه بسيار زياد بود.
💎🍃امام(عليه السلام) مسير زندگى مردم را در عصر جاهليت به کوره راهى تشبيه مى کند که نه نشانه اى در آن برپاست و نه چراغ روشنى بخش، و نتيجه آن همان ضلال مبين است.
💠که درباره آنها قرآن بيان فرموده است : «(وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِى ضَلاَل مُبِين)
💠 و به يقين (مردم عصر جاهليّت قبل از قيام پيامبر اکرم) در گمراهى آشکار بودند».
📜 سپس امام در ادامه اين سخن، همه انسانها را مخاطب ساخته مى فرمايد: «اى بندگان خدا شما را به تقواى الهى سفارش مى کنم، و از دنياى فريبنده بر حذر مى دارم، زيرا سرايى است ناپايدار، و جايگاه سختى و مشقت است.
🔰اين تعبيرات چهارگانه همگى اشاره به ناپايدارى دنيا و بى قرار بودن آن است، آن هم آميخته با رنج و درد، و شگفت آنکه با آشکار بودن نشانه هاى ناپايدارى و درد و رنجها از همه جاى آن، باز هم گروهى عملا جاويدانش مى دانند و براى آن سر و دست مى شکنند.
💎🍃آن گاه امام(عليه السلام) مثال بسيار گويا و تکان دهنده اى براى اين دنياى فريبنده بيان مى کند که از آن بهتر تصور نمى شود.
💠تشبيه دنيا به دريا و تشبيه ساکنانش به سرنشينان کشتى، آن هم به هنگام طوفان سخت که نتيجه آن غرق شدن گروهى است پيش از اين خطبه مولا اميرمؤمنان(عليه السلام)، در کلمات لقمان حکيم آمده است، هر چند تعبيرات وى هرگز به اين زيبايى نيست.
🌸 لقمان مطابق آنچه امام موسى بن جعفر(عليه السلام) در حديث پر محتواى خود از او نقل مى فرمايد، مى گويد:
🌸🍃« فرزندم! دنيا درياى عميقى است که انسانهاى بسيارى در آن غرق شده اند. کشتى خود را در اين دنيا تقوا قرار ده، و ذخاير آن را ايمان و بادبان آن را توکل، ناخداى آن را عقل، راهنماى آن را علم، و سکّان آن را صبر قرار ده».
💎🍃امام(عليه السلام) در ادامه همين خطبه نجات از اين درياى مخوف را بيان کرده است.
🔰به هر حال، آنچه امام(عليه السلام) در اين تشبيه گويا و زيبا بيان فرموده حال مردم دنيا را ترسيم مى کند که چگونه در لابه لاى انواع مصائب و ناراحتيها و بلاها قرار دارند، پيوسته امنيت به ناامنى، سلامت به بيمارى; غنى به فقر; و جمعيّت به پراکندگى تبديل مى شود و هر زمان در حوادث گوناگون گروهى را در کام امواج خود مى بلعد. با اين حال تعجب است از کسانى که بر آن دل مى نهند و به وفادارى آن اميدوارند.
┄┅✿❀🌴 *یا مولا علی*🌴❀✿┅┄
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
🏵️🍃🏵️🍃🏵️🍃🏵️
🍃 *شرح دعای 45 صحیفه سجادیه* ⬇️⬇️
✴️ *امام سجاد (ع) ماه مبارك رمضان را عيد اولياء الله ميداند.*
✴️ در مقدمهٴ اين دعا حضرت كليّات نعمتهاي الهي را ميشمارد و اينكه بخشش هاي خداي سبحان ابتدايي است، نه از روي استحقاق.
✴️ *يكي از بهترين بخششهاي خداوند سبحان، ماه مبارك رمضان و روزهٴ اين ماه است*
*✴️هيچ زماني،* به عظمت زمان ماه مبارك رمضان نيست. گذشته از آنكه *شب قدر* را در آن قرار دادي، *اين ماه را ظرف نزول قرآن كريم قرار دادي*
🔹 *اگر كسي با قرآن باشد همراه قرآن بالا ميرود*
🔹 *و اين را بر ملّت مسلمان منّت نهادي؛*
✴️ *وداع براي كسي است، كه با ماه مبارك رمضان مأنوس بوده*
✴️ انسان از دوستش و يا كسي كه مدّتي با او مأنوس بوده خدا حافظي ميكند.
✴️ *رسول خدا (ص) نيز در خطبهٴ شعبانيه فرمود:*
✴️كسي كه رفق اين ماه بوده و باشد، بركت و رحمت و مغفرت اين ماه را هم دريافت ميكند.
🌟🌙🌟🌙🌟🌙
❇️ *بهترین استفاده از ماه خدا*
🌟🍃 *ما سودي كه در اين ماه برديم، هيچ تاجري در هيچ گوشهٴ دنيا نبرده*
🌟🍃 انسان مسافري است كه سفر ابد در پيش دارد.
🌟🍃رهتوشهٴ آن سفر ابد را بايد همين چند روزه تهيه كند.
🌟🍃 در اين ماه درهاي آسمان بر روي مؤمن باز ميشود.
🌟🍃و مؤمن ميتواند با وارستگي، به باطن عالم راه پيدا كند.
🌟🍃براي گروهي نسبت به نیازشان آغاز سال، یک ماه خاصی است.
مثلا کشاورز ماه پرباران، دانش آموز، ماه مهر، منتظران عید نوروز، ماه فروردین و...
🌟🍃 *اما ماه سالکان الی الله، ماه مبارک رمضان است.*
🌟 *ماه محاسبه است.*
🌟🍃از اين رو امام سجاد (ع) فرمود:
🌟 *هيچ كسي در سراسر جهان به اندازه ما در اين ماه استفاده نكرد*
🏵️🍃🏵️🍃🏵️🍃
📲 *جهت عضویت* 👇
خادمین امیرالمومنین(ع)(۴)👇
https://chat.whatsapp.com/J0b3DjS6iwt5UrkOrNNe5g
🍃🍃🍃🍃
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا 👇
http://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
1_917056964.mp3
1.39M
اذان شهید باکری..
به افق دلهای بیقرار
دلتون شکست التماس دعا🤲🤲🌾🌾
حی علی الصلاه
🌴💎🏴💎🌴
التماس دعا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
معادشناسی _ ۵۲ / خیانت به همسر، مخالف راه بهشت است
🔴 منبر اینترنتی
🔵 دکتر محمد لطفیزاده
🌷 *بیشتر بیندیشیم❗*
🌺 *جرج جرداق مسیحی یک تنه ۲۰۰ بار نهج البلاغه را خوانده است.*
👌 *آیا ما شیعه مولا علی علیه السلام، ۲۰۰ نفر از ما، یک بار نهج البلاغه را خوانده ایم⁉️*