به نظر شما آیا جمهوری اسلامی اکنون و پس از گذشت چهل ودوسال از انقلاب اسلامی توانسته در مدیریت بحران های خود موفق عمل کند؟
قطعا نظام جمهوری اسلامی یک نظام سیاسی موفق در مدیریت بحران ها بوده است. اصلا همین که الآن جمهوری اسلامی ایران در چهل و دوسالگی خود قرار دارد یعنی اینکه یک نظام مقتدر در برابر تلاطم ها بوده، بحران هایی که نظام های سیاسی بسیار ریشه دارتر را هم ظاهرا توانسته شکست بدهد؛ مثلا مشاهده میکنید که مدل گورباچف در شوروی موفق میشود اما درجمهوری اسلامی خیر و یا مثلا مدل انقلابهای رنگی که در اوکراین، قرقیزستان و... با حداقل هزینه جلو میرود و موفق میشود اما در جمهوری اسلامی ثمری نداشته و یا مثلا بحران های امنیتی و پدیده جنگ که دربرخی از کشورها ساختار سیاسی ان ها را کاملا فرسوده میکند. اما در نظام کشورمان ناموفق بوده است. به گونه ای که همین جنگ در نظام سیاسی مان تبدیل میشود به بستری برای تربیت نیروی انسانی که به تعبیر حضرت امام یک دانشگاه بزرگی بوده که فضا را برای تربیت انسان فراهم نموده. و یا مثلا شکست کشورهای جنوب شرق آسیا در بحران های اقتصادی. من معتقدم جمهوری اسلامی در مدیریت بحرانهای خود موفق بوده است اما اینکه آیا در همه اینها صد درصد موفق بوده؟ خیر؛ همانطور که قبلا هم عرض کردم در بحران هایی که وضعیت امنیتی یا سخت داشته است وضعیت ما بهتر بوده اما در انواع نظری و غیرملموس وضعیت ما ایده آل نیست و میتواند باعث تهدید آینده جمهوری اسلامی در این حوزه ها بشود.
به نظر شما چه مولفههایی لازم است تا جمهوری اسلامی بتواند به بهترین نحو بر بحران های خود غلبه کند و همچنین در این راه با چه موانعی روبرو است؟
در نظام سیاسی ما تدوین و انباشت تجربه کمرنگ است و جمهوری اسلامی برای اینکه بتواند مشکلات پیش روی خود را مدیریت کند باید تجربه متراکم انقلابی را تدوین و تبدیل به دانش کند وگرنه ما همیشه با یک بحران جدید روبرو هستیم؛ بحرانی که مدیریت جدید آن را جدید میپندارد درصورتی که شاید بارها در سال ها و دوره های قبل تکرار شده باشد.
نکته دیگری که درمورد تلاطم ها باید به آن اشاره شود این است که حوزه بحران از فضای کاملا سخت خارج شده است(البته من معتقد نیستم که بحران های سخت تمام شده، اتفاقا فضای آبان ۹۸ کامل گویای آن بود که اپوزوسیون خشن کاملا زنده است و برای شورش ها و قتل های شهری برنامه جدی ریخته است) اما نکته اینجاست که جدی ترین حوزه ای که باید به آن پرداخت که ایجاد بحران نکند حوزه رشد آن یا احساس بحران توسط افکار عمومی است که نیازمند بازتعریف آن توسط جمهوری اسلامی است.
در همین راستا چند پیشنهاد هم عرض میکنم: اول ،عبور از رویکرد محافظه کارانه سنتی نسبت به مدیریت افکار عمومی که در این حوزه باید سیاستگذاری افکار عمومی جمهوری اسلامی تغییر پیدا کند چرا که ما در جنگ روایت ها قرار داریم و احساس امنیت و احساس بحران نقش جدی تری ایفا میکند تا صحنه واقعی آن.
دوم، جمهوی اسلامی مجبور به باز روایت خود و عبور از یک روایت سنتی به یک روایت جدیدتر، غیرمحافظه کارانه تر و غیررسمی تر است . امروز مسئله اصلی احساس بحران است و نه اصل بحران و باید از قرائت های رسمی و محافظه کارانه و سنتی از امنیت پرهیز کرد. و سوم، حرکت به سمت امنیت فرایندی به جای کیس محوری در بحث امنیت است چرا که ما در حوزه خطرهای های امنیتی چندان مشکل نداریم اما در مدیریت بسترهای بحرانساز امنیتی مشکل داریم مانند مسئله فروش نفت و یا ارز.
به عنوان آخرین سوال، به نظر شما باتوجه به واقعیتهای موجود، احتمال ایجاد چه بحرانهایی در آینده وجود دارد؟
قطعا زمینه ایجاد بحران فراهم است چرا که ما کشوری در یک خلأ نیستیم یعنی تفاوت جمهوری اسلامی با یک کشوری مثل نیکاراگوئه این است که جمهوری اسلامی در یک رودخانه هموار نیست بلکه در یک رودخانه کاملا مواج قرار داریم و بنابراین کوچکترین ضعفی در کارکردها میتواند بستر یک حادثه شود. به نظرم یکی از جدی ترین بحران های پیش رو جمهوری اسلامی نوع مردم سالاری دینی آن است؛ واقعیت این است که اصلی ترین دغدغه امام خمینی و رهبرانقلاب بحث مردم سالاری دینی به معنای حقیقی آن بوده و هست که آن را امتیاز ویژه ای برای جمهوری اسلامی میدانند.
یکی دیگر از بحران هایی که میتوان برای نسل جوان ذکر کرد، بی تفاوتی میان جوانان است. امروز ما در نسل جوان شاهد یک نوع تتلیزم یا تتلیزه هستیم که شخصیتی مانند تتلو و امثالهم جامعه ایرانی و به خصوص نسل جوان را به سمت یک نوع هرزگی ، هرزگی هم نه فقط هرزگی اخلاقی بلکه بی تفاوتی برده است واین صرفا آفت جمهوری اسلامی نیست بلکه آفت دنیای مدرن است
دعای اول.mp3
15.9M
📌 #شبهای_پر_ستاره
📒با موضوع:
#دعا_در_توحید_و_ستایش_خداوند
#دعای_اول
📆 ۱۰ بهمن ۱۴۰۲
🎤 با سخنرانی:
#حجت_الاسلام_مهدوی_ارفع
#صحیفه_سجادیه
#شبهای_پر_ستاره
#دعای_اول
#فراز_اول_الی_پانزدهم
❇️روزانه 15 دقیقه از ادعیه صحیفه سجادیه لذت ببریم و دیگران را نیز دعوت کنیم تا در ثوابش شریک شویم. 🌺
12.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️پخش زنده شبکه یک که غیر منتظره و یکباره پخش شد و صدا و سیما نتوانست سانسورش کنه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استوری موشن #انتخابات شماره ۵
Panahian-Clip-ZekrHayeKoodakan.mp3
3.41M
🎵ذکرهای کودکان
🔹ذکرهایی که باید از ۳ سالگی تا ۷ سالگی برای تربیت دینی به کودکان آموزش داد
👶مجموعه کلیپهای تربیت فرزند (قسمت ۸)
#تربیت_فرزند
#استاد_پناهیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم زیبا از ترجمه فارسی سوره مبارکه
مؤمنون✨
بخش سوم✅
🌴💎🌼💎🌴