فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شهید احمد کاظمی ☺️
4_5992199515086524116.mp3
3.33M
📻🌿 ؛
ــــ ــــــ ــــــــ
ولی من و تو فقط خدا رو داریم :)
فکر میکنی تنهایی؟ پس هنوز باور
نکردی خدا چقدر بهت نزدیکه..
خدایا، دلِ من نشناسد غیرِ تو دلدارِ
دگر🧡
خطبه ۱۶۰ بند ۵.m4a
7.31M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸سهم روز دویست و نهم
📔 خطبه ۱۶۰ بند ۵
📣 صوت نهج البلاغه
📣📣🌿🌹﷽🌹🌿📣📣
📣 مرحله سوم ختم نهج البلاغه
🔸 سهم روز دویست و نهم
📣 ادامه خطبه ۱۶۰ بند ۵
5⃣ راه و رسم زندگی پيامبر اسلام (صلی الله علیه و آله وسلم)
♦️ پس به پيامبر پاکيزه و پاکت اقتدا کن که راه و رسم او الگويی است برای الگو طلبان و مايه فخر و بزرگی است برای کسی که خواهان بزرگواری باشد و محبوب ترين بنده نزد خدا کسی است که از پيامبرش پيروی کند و گام بر جايگاه قدم او نهد. پيامبر(صلی الله علیه و آله) از دنيا چندان نخورد که دهان را پر کند و به دنيا با گوشه چشم نگريست، دو پهلويش از تمام مردم فرو رفته تر و شکمش از همه خالی تر بود. دنيا را به او نشان دادند، امّا نپذيرفت و چون دانست خدا چيزی را دشمن می دارد آن را دشمن داشت، و چيزی را که خدا خوار شمرده، آن را خوار انگاشت و چيزی را که خدا کوچک شمرده ،کوچک و ناچيز می دانست. اگر در ما نباشد جز آن که آنچه را خدا و پيامبرش دشمن می دارند، دوست بداريم، يا آنچه را خدا و پيامبرش کوچک شمارند، بزرگ بداريم، برای نشان دادن دشمنی ما با خدا و سرپيچی از فرمان های او کافی بود!. و همانا پيامبر «که درود خدا بر او باد» بر روی زمين می نشست و غذا می خورد و چون برده، ساده می نشست و با دست خود کفش خود را وصله می زد و جامه خود را با دست خود می دوخت و بر الاغ برهنه می نشست و ديگری را پشت سر خويش سوار می کرد. پرده ای بر در خانه او آويخته بود که نقش و تصويرها در آن بود، به يکی از همسرانش فرمود، «اين پرده را از برابر چشمان من دور کن که هر گاه نگاهم به آن می افتد، به ياد دنيا و زينت های آن می افتم.» پيامبر(صلی الله علیه و آله) با دل از دنيا روی گرداند و يادش را از جان خود ريشه کن کرد و همواره دوست داشت تا جاذبه های دنيا از ديدگانش پنهان ماند و از آن لباس زيبايی تهيّه نکند و آن را قرارگاه دائمی خود نداند و اميدِ ماندن در دنيا نداشته باشد، پس ياد دنيا را از جان خويش بيرون کرد و دل از دنيا برکند و چشم از دنيا پوشاند و چنين است کسی که چيزی را دشمن دارد، خوش ندارد به آن بنگرد، يا نام آن نزد او بر زبان آورده شود. در زندگانی رسول خدا(صلی الله علیه و آله) برای تو نشانه هايی است که تو را به زشتی ها و عيب های دنيا راهنمايی کند، زيرا پيامبر(صلی الله علیه و آله) با نزديکان خود گرسنه به سر می برد و با آن که مقام و منزلت بزرگی داشت، زينت های دنيا از ديده او دور ماند. پس تفکّرکننده ای بايد با عقل خويش به درستی انديشه کند که آيا خدا محمد(صلی الله علیه و آله) را به داشتن اين صفت ها اکرام فرمود يا او را خوار کرد؟ اگر بگويد خوار کرد، دروغ گفته و بُهتانی بزرگ زده است، و اگر بگويد: او را اکرام کرد، پس بداند، خدا کسی را خوار شمرد که دنيا را برای او گستراند و از نزديک ترين مردم به خودش دور نگهداشت. پس پيروی کننده بايد از پيامبر(صلی الله علیه و آله) پيروی کند و به دنبال او راه رود و قدم بر جای قدم او بگذارد وگرنه از هلاکت ايمن نمی باشد، که همانا خداوند، محمّد(صلی الله علیه و آله) را نشانه قيامت و مژده دهنده بهشت و ترساننده از کيفر جهنّم قرار داد. او با شکمی گرسنه از دنيا رفت و با سلامت جسم و جان وارد آخرت شد و کاخ های مجلّل نساخت سنگی بر سنگی نگذاشت تا جهان را ترک گفت و دعوت پروردگارش را پذيرفت. وه! چه بزرگ است منّتی که خدا با بعثت پيامبر(صلی الله علیه و آله) بر ما نهاده، و چنين نعمت بزرگی به ما عطا فرموده. رهبر پيشتازی که بايد او را پيروی کنيم و پيشوايی که بايد راه او را تداوم بخشيم. به خدا سوگند! آن قدر اين پيراهن پشمين را وصله زدم، که از پينه کننده آن، شرمسارم. يکی به من گفت: «آيا آن را دور نمی افکنی؟». گفتم: از من دور شو، صبحگاهان رهروان شب ستايش می شوند.
┄┄┅┅✿●❀🦋❀●✿┅┅┄┄
حق روزه.m4a
1.73M
🌸 بسم الله الرحمن الرحیم
📚 مرحله دوم ختم رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
📔 حق یازدهم : حق روزه
🍀 " و باید بدانی که روزه پرده حجابی است که خداوند بر زبان، گوش، چشم، عورت و شکم تو کشیده است، تا تو را از آتش مصون دارد، و در حدیث نبوی آمده است که روزه سپر آتش است. پس اگر اعضای بدنت در پس این پرده آرام گرفت، امیدوار باش که مصونیت یافته ای، و اگر رهایشان کردی که به پریشانی و حرکات خارج از قاعده خود ادامه دهند و پرده حجاب را بالا زنند، بیجا و از روی شهوت نظر کنند و پا را از حدود تقوای الهی بیرون کنند، ایمن مباش که آن پرده دریده شود و از آن خارج شوی. "
📚 *در ادامه👈 شرح خطبه ۱۶٠ نهج البلاغه*
( آیت الله مکارم)
💐 *الگو قرار دادن پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله*
🌸🍃مى دانيم خداوند پيامبران خود را از جنس بشر قرار داد تا بتوانند الگو و سرمشق در همه زمينه ها باشند;
🍃چرا که اگر از جنس فرشته و مانند آن بودند هرگز چنين مطلبى ممکن نبود و مهم ترين برنامه انبيا که تعليمات عملى آن هاست به تعطيلى مى گراييد.
🔰گوينده، هر قدر توانا و نويسنده هر قدر فصيح و بليغ باشد، تأثير پند و اندرزهايش هرگز به اندازه سرمشق هاى عملى نيست و آن چه را مردم از اعمال پيشوايان الهى بهره مى گيرند قابل مقايسه با چيزى که از سخنانشان استفاده مى کنند نيست;
⬅️ به همين دليل، امام(عليه السلام) براى مبارزه با دنياپرستى دلباختگان به دنيا که در آن زمان، بلکه در هر دورانى به سراغ برنامه عملى آن ها مى رود و بعد از ذکر چند نمونه از انبياى پيشين به سراغ زندگى پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) مى رود که از همه آموزنده تر است،
✴️ و پيش از ذکر جنبه ها عملى به ديدگاه هاى پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) نسبت به دنيا اشاره مى کند.
✴️اشاره به اين که او با تمام وجودش تسليم خواست خدا بود; هر چه را خدا دوست مى داشت او دوست مى داشت و هر چه را خدا دشمن مى داشت او هم دشمن مى داشت.
✴️ تمام اين جمله ها اشاره به زرق و برق دنياى فريبنده است که دنيا هم مبغوض و حقير است; هم صغير و کوچک. نکته اصلى اين جاست که سرچشمه مظالم و ستم ها، جنگ ها و خون ريزى ها همه و همه حبّ به دنياست.
✴️ آن کس که به ديده نفرت و حقارت به زر و زيورهايش بنگرد، هرگز شيفته و مفتون آن نخواهد شد و کمتر به گناه آلوده خواهد شد.
⬅️ *و در ادامه اين سخن در يک نتيجه گيرى روشن می کند.*
✅ آرى، سعادت هر دو جهان ما و صداقت ما در ادعاى ايمان به خدا و پيامبر در اين است که آن چه را آن ها بزرگ شمرده اند بزرگ بشمريم و آن چه را آن ها کوچک شمرده اند کوچک بدانيم.
✅ پيامبر(صلى الله عليه وآله) با زرق و برق دنيا و مظاهر فريبنده اش مخالف بود; چگونه ممکن است ادعاى ايمان به او کنيم و اين مواهب فريبنده را بزرگ بشمريم و همه ارزش ها را در پاى آن قربانى کنيم؟!
✴️🔰✴️🔰✴️
خادمین امیرالمومنین(ع) (۷)👇👇
https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا👇👇
https://eitaa.com/khademineAmiralmomenin
📚 *در ادامه👈 شرح خطبه ۱۶۰ نهج البلاغه*
( آیت الله مکارم)
🌹🍃 *سبک زندگی پیامبر صلی الله علیه و آله*
🌸در بخش گذشته اين خطبه، امام(عليه السلام) به طور کلى از مقام زهد پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) و اقتدا و تأسى به او سخن مى گفت;
🌸 ولى در اين بخش، مصداق هايى از آن را بيان مى فرمايد و زهد و تواضع پيامبر(صلى الله عليه وآله) را در خلال اعمال روزانه اش نشان مى دهد.
⬅️ *و به هفت موضوع اشاره مى کند که :*
🔸 نشانى آشکار از زهد و فروتنى آن پيشواى بزرگ است;
💎🍃 مى فرمايد: «پيامبر اکرم ـ که درود خدا بر او و خاندانش باد ـ روى زمين (بدون فرش) مى نشست و غذا مى خورد و با تواضع، همچون بردگان مى نشست،
👌 با دست خود پارگى کشف خويش را مى دوخت و با دست خود لباسش را وصله مى زد.
👌بر درازگوش برهنه سوار مى شد و (حتى) کسى را پشت سر خود سوار مى کرد.
❇️ پرده اى بر در اتاق خود ديد که در آن تصويرهايى بود.
❇️ همسرش را صدا زد و فرمود: آن را از نظرم پنهان کن که هر زمان چشمم به آن مى افتد به ياد دنيا و زرو زيور آن مي افتيم»
❇️ در آن زمان افراد نيازمند فرشى نداشتند که بر آن بنشينند، به ناچار روى زمين مى نشستند; پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) نيز همانند آن ها زندگى مى کرد.
⚠️ *پيامبر نشستن متواضعانه داشت ; نه همچون متکبّران که يک پا را بر روى ديگرى مى اندازند و به حال غرور مى نشينند.*
⚠️ پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) غالباً دو زانو مى نشست که طرز نشستن غلامان است; زيرا هم متواضعانه تر و هم آمادگى بيشترى براى برخاستن و اطاعت در آن است.
🌸🍃در حديثى نقل شده:
❇️ «زن بدزبانى از کنار پيامبر(صلى الله عليه وآله) گذشت; در حالى که پيامبر(صلى الله عليه وآله) همچون غلامان نشسته بود.
گفت: اى محمّد، تو همچون بندگان مى نشينى؟
👌 پيامبر(صلى الله عليه وآله) فرمود:
*«وَ أَىُّ عَبْد أَعْبَدُ مِنِّي; کدام بنده از من بنده تر است».*
💎🌸💎🌸💎🌸💎
خادمین امیرالمومنین(ع) (۷)👇👇
https://chat.whatsapp.com/DVaORLxzZt72LqBBdQMI0H
🌸🌷🌸🌷🌸🌷
خادمین امیرالمومنین(ع) در ایتا👇👇
https://eitaa.com/khademineAmiralmomenin