eitaa logo
تُحَدِّثون
259 دنبال‌کننده
73 عکس
9 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر احادیث اهل بیت علیهم السلام می باشد. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
🌹قال الامام السجاد علیه السلام: ✨حقُّ سَائِسِكَ بِالْعِلْمِ‏ فَالتَّعْظِيمُ لَهُ وَ التَّوْقِيرُ لِمَجْلِسِهِ وَ حُسْنُ الِاسْتِمَاعِ إِلَيْهِ وَ الْإِقْبَالُ عَلَيْهِ وَ الْمَعُونَةُ لَهُ عَلَى نَفْسِكَ فِيمَا لَا غِنَى بِكَ عَنْهُ مِنَ الْعِلْمِ بِأَنْ تُفَرِّغَ لَهُ عَقْلَكَ وَ تُحَضِّرَهُ فَهْمَكَ وَ تُزَكِّيَ لَهُ قَلْبَكَ وَ تُجَلِّيَ لَهُ بَصَرَكَ بِتَرْكِ اللَّذَّاتِ وَ نَقْصِ الشَّهَوَاتِ وَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّكَ فِيمَا أَلْقَى إِلَيْكَ رَسُولُهُ إِلَى مَنْ لَقِيَكَ مِنْ أَهْلِ الْجَهْلِ فَلَزِمَكَ حُسْنُ التَّأْدِيَةِ عَنْهُ إِلَيْهِمْ وَ لَا تَخُنْهُ فِي تَأْدِيَةِ رِسَالَتِهِ وَ الْقِيَامِ بِهَا عَنْهُ إِذَا تَقَلَّدْتَهَا وَ لَا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ‏.✨ 🌹امام سجاد علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 حق استاد این است که او را بزرگ بشماری، مجلسش را محترم بدانی، با دقت به سخنانش گوش دهی و به او توجه کنی. در تربیت علمی که به آن نیاز داری، او را یاری کنی، افکار خود را متمرکز و آماده پذیرش سخنانش نمایی. با چشم‌پوشی از لذت‌ها و کاهش تمایلات نفسانی، قلب خود را پاک کنی و دیده‌ات را روشن‌سازی. باید بدانی که در آنچه به تو می‌آموزد، پیام‌رسان او هستی. هرگاه با فرد ناآگاهی روبه‌رو شدی، پیام استاد را به درستی به او منتقل کنی و در این مسئولیت کوتاهی نکنی. و لا حول و لا قوة الا بالله. 📚تحف العقول، ص 260 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨ نعْمَتَانِ مَكْفُورَتَانِ: الْأَمْنُ وَالْعَافِيَةُ ✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرمایند: 🖌 دو نعمت هستند که ناشناخته و نادیده گرفته می‌شوند: امنیت و سلامتی. 📚 الخصال، ج 1، ص 34 🔹 توضیح: بسیاری از نعمت‌ها، مانند ثروت یا موفقیت، در لحظه به چشم می‌آیند و فرد بلافاصله از آن‌ها آگاه است. اما امنیت و سلامتی نعمت‌هایی هستند که فرد در هنگام برخورداری از آن‌ها، معمولاً متوجه اهمیتشان نمی‌شود. این‌ها در پس زمینه زندگی فرد قرار می‌گیرند و تا زمانی که دچار اختلال نشوند، مورد توجه قرار نمی‌گیرند. سلامتی و امنیت می‌توانند حالتی از غفلت و نوعی مستی ایجاد کنند. انسان زمانی که سالم است و در امنیت زندگی می‌کند، به ندرت به یاد خداوند و شکرگزاری بابت این نعمت‌ها می‌افتد. این مستی از فراغت و سلامت باعث می‌شود انسان از نعمت‌هایی که به طور مداوم از آن بهره‌مند است، غافل بماند و تا زمانی که آن‌ها را از دست ندهد، ارزش واقعی آن‌ها را درک نکند. این حدیث به منظور هشداری برای انسان است که متوجه شود این نعمت‌ها بسیار مستعد کفران هستند. از دست دادن سلامتی یا امنیت اغلب ضربه‌ای سنگین به انسان وارد می‌کند و تازه در آن لحظه است که او می‌فهمد چه چیزی را از دست داده است. از این رو، حدیث تأکید دارد که انسان باید در زمان برخورداری از این نعمت‌ها، شکرگزاری کند و به یاد داشته باشد که این نعمت‌ها می‌توانند به سادگی از دست بروند. پیام این روایت نه تنها درباره شکرگزاری، بلکه درباره آگاهی و مراقبت از نعمت‌هاست. انسان باید همواره به خود یادآوری کند که سلامتی و امنیت دائمی نیستند و این آگاهی به او کمک می‌کند تا قدر این نعمت‌ها را بداند و در زندگی روزمره خود شاکر باشد. این روایت به ما یادآور می‌کند که نباید به راحتی از کنار نعمت‌هایی مانند سلامتی و امنیت عبور کنیم و باید همواره نسبت به آن‌ها آگاه و شکرگزار باشیم. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الحسن العسکری علیه السلام: ✨ "إِنَّ الْوُصُولَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ، لَا يُدْرَكُ إِلَّا بِامْتِطَاءِ اللَّيْلِ"✨ 🌹 امام حسن عسکری علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 "رسیدن به خداوند عز و جل، سفری است که جز با سوار شدن بر مرکب شب (نماز و عبادت شبانه) امکان‌پذیر نیست." 📚 بحار الأنوار، ج‏75، ص 380 🔹توضیح: مطیه در زبان عربی به معنای مرکب راهور است. یعنی برای رسیدن به خداوند باید بر مرکب شب که یک مرکب راهوری است سوار شد. از این رو امتطاء در این حدیث به معنای "سوار شدن" یا "سواری گرفتن" است و اشاره به تلاش و سختی‌هایی دارد که فرد باید برای رسیدن به قرب الهی تحمل کند. منظور از "امتطاء اللیل" آن است که انسان باید از ساعات شب برای عبادت و راز و نیاز با خدا استفاده کند. شب، زمانی است که آرامش و خلوت فراهم می‌شود و انسان می‌تواند بدون حواس‌پرتی، با اخلاص بیشتری به خدا نزدیک شود. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قالَ الامام الصادق علیه‌السلام: ✨"إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَقُولُ: مَنْ شُغِلَ بِذِكْرِي عَنْ مَسْأَلَتِي أَعْطَيْتُهُ أَفْضَلَ مَا أُعْطِي مَنْ سَأَلَنِي."✨ 🌹 امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: 🖌"خداوند تبارک و تعالی می‌فرماید: کسی که به یاد من مشغول شود و به سبب همین اشتغال از درخواست کردن بازماند(ظاهرا منظور این است که فراموشش شود که چه چیز باید از خدا می خواست)، بهترین چیزهایی که به درخواست‌کنندگان داده‌ام، به او خواهم داد." 📚 المحاسن، ج۱، ص۳۹ 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قالَ الإمام الصادق علیه‌السلام: ✨"إِذَا رَأَيْتَ الْجَنَازَةَ فَقُلْ: اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ، هَذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ‏، كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ‏، هَذَا سَبِيلٌ لَا بُدَّ مِنْهُ‏، إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ‏، تَسْلِيماً لِأَمْرِهِ وَ رِضَاءً بِقَضَائِهِ وَ احْتِسَاباً لِحُكْمِهِ وَ صَبْراً لِمَا قَدْ جَرَى عَلَيْنَا مِنْ حُكْمِهِ، اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ لَنَا خَيْرَ غَائِبٍ نَنْتَظِرُهُ."✨ 🌹 امام صادق علیه‌السلام فرمودند: 🖌 "وقتی جنازه‌ای را دیدی، بگو: الله‌ اکبر، الله‌ اکبر، این همان وعده‌ای است که خدا و رسولش به ما دادند و خدا و رسولش راست گفتند. هر نفسی مرگ را می‌چشد و این راهی است که هیچ گریزی از آن نیست. ما از آنِ خدا هستیم و به‌سوی او بازمی‌گردیم؛ تسلیم امر او، راضی به قضای او، و صابر بر حکم او. خدایا، آن را برای ما بهترین غائب قرار ده که منتظرش هستیم." 📚 بحار الأنوار، ج۷۸، ص۲۶۳ 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قالَ الإمام الصادق علیه‌السلام: ✨"إِذَا أَرَادَ أَحَدُكُمْ أَنْ لَا يَسْأَلَ رَبَّهُ شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ، فَلْيَيْأَسْ‏ مِنَ النَّاسِ كُلِّهِمْ وَ لَا يَكُونُ لَهُ رَجَاءٌ إِلَّا عِنْدَ اللَّهِ، فَإِذَا عَلِمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ ذَلِكَ مِنْ قَلْبِهِ، لَمْ يَسْأَلِ اللَّهَ شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ."✨ 🌹 امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: 🖌 "هرگاه یکی از شما بخواهد که هیچ چیزی از پروردگارش نخواهد جز اینکه به او عطا شود، باید از تمام مردم ناامید گردد و امیدی جز به خدا نداشته باشد. پس زمانی که خداوند عزّ و جلّ این را در قلب او بداند، هیچ چیزی از خداوند نمی‌خواهد مگر اینکه به او عطا شود." 📚 الكافي، ج۲، ص۱۴۸ 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎 اثر صله رحم در طول عمر 🌹قال الامام علی بن موسی الرضا علیه السلام: ✨ يكُونُ الرَّجُلُ يَصِلُ رَحِمَهُ فَيَكُونُ قَدْ بَقِيَ مِنْ عُمُرِهِ ثَلَاثُ سِنِينَ فَيُصَيِّرُهَا اللَّهُ ثَلَاثِينَ سَنَةً وَ يَفْعَلُ اللَّهُ ما يَشاءُ. ✨ 🌹امام رضا علیه السلام می فرمایند: 🖌 گاهی انسانی به خویشاوندان خود می‌رسد (صله رحم می‌کند) و حال آنکه سه سال از عمرش باقی مانده است؛ پس خداوند آن سه سال را به سی سال تبدیل می‌کند و خداوند هر چه بخواهد انجام می‌دهد. 📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏2، ص150 ✅ توضیح: اجل انسان به دو نوع تقسیم می‌شود: «اجل مسمّا» که غیرقابل تغییر است، و «اجل معلق» که تغییرپذیر بوده و بر اثر اعمال انسان می‌تواند جلو یا عقب بیفتد. اعمال نیک مانند صله رحم، می‌تواند اجل معلق را به تأخیر بیندازد. روایات و آیاتی که به تأخیرناپذیری مرگ اشاره دارند، مربوط به «اجل مسمّا» هستند. عوامل طول عمر در روایات زیاد است. ان شاالله به شرط توفیق در این زمینه روایات بیشتری نقل خواهیم کرد. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال النبی صلی الله علیه و آله وسلم: ✨ أوصِي الشَّاهِدَ مِنْ أُمَّتِي وَ الْغَائِبَ مِنْهُمْ وَ مَنْ فِي أَصْلَابِ الرِّجَالِ وَ أَرْحَامِ النِّسَاءِ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ أَنْ يَصِلَ الرَّحِمَ وَ إِنْ كَانَتْ مِنْهُ عَلَى مَسِيرَةِ سَنَةٍ فَإِنَّ ذَلِكَ مِنَ الدِّينِ✨ 🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: 🖌 به حاضران و غایبان از امت من و کسانی که در صلب مردان و رحم زنان تا روز قیامت هستند، سفارش می‌کنم که صله رحم کنند، حتی اگر فاصله آن‌ها به اندازه مسافت یک سال باشد؛ زیرا این عمل از دین است. 📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏2، ص151 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الباقر (علیه السلام): ✨ثلَاثٌ لَمْ يَجْعَلِ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِأَحَدٍ فِيهِنَّ رُخْصَةً: أَدَاءُ الْأَمَانَةِ إِلَى الْبَرِّ وَ الْفَاجِرِ وَ الْوَفَاءُ بِالْعَهْدِ لِلْبَرِّ وَ الْفَاجِرِ وَ بِرُّ الْوَالِدَيْنِ بَرَّيْنِ كَانَا أَوْ فَاجِرَيْنِ.✨ 📚الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص162 🌹امام باقر علیه السلام می فرمایند: سه چیز است که خداوند عزّ و جلّ در آن‌ها برای هیچ‌کس رخصتی قرار نداده است: ادای امانت به نیکوکار و فاسد، وفای به عهد به نیکوکار و فاسد، و نیکی به والدین، خواه نیکوکار باشند یا فاسد. 🔹توضیح: این حدیث از امام باقر (علیه السلام) به سه اصل مهم اخلاقی و اجتماعی در زندگی اشاره دارد. 1️⃣ادای امانت: رد امانت چه به افراد نیکوکار و چه به افراد فاسد، از اصول اخلاقی شمرده شده است که هیچ‌گونه رخصتی در ترک آن وجود ندارد. این امر نشان‌دهنده اهمیت صداقت و اعتماد و اعتبار در روابط اجتماعی است. 2️⃣وفای به عهد: پایبندی به وعده‌ها و قراردادها، بدون توجه به شخصیت طرف مقابل، از دیگر اصول اخلاقی است که باید در نظر گرفته شود. این اصل نیز بر وفاداری و اعتبار در روابط تأکید دارد. 3️⃣نیکی به والدین: احترام و نیکی به والدین، چه نیکوکار باشند و چه فاسد، نشان‌دهنده جایگاه والای پدر و مادر و اهمیت خانواده و ارتباطات خانوادگی در جامعه اسلامی است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الامام الباقر علیه السلام: ✨«إِنَّ أَسْرَعَ الْخَيْرِ ثَوَاباً الْبِرُّ، وَإِنَّ أَسْرَعَ الشَّرِّ عُقُوبَةً الْبَغْيُ، وَ كَفَى بِالْمَرْءِ عَيْباً أَنْ يُبْصِرَ مِنَ النَّاسِ مَا يَعْمَى عَنْهُ مِنْ نَفْسِهِ، أَوْ يُعَيِّرَ النَّاسَ بِمَا لَا يَسْتَطِيعُ تَرْكَهُ أَوْ يُؤْذِيَ جَلِيسَهُ بِمَا لَا يَعْنِيه‏»✨ 🌹امام باقر علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 سریع‌ترین ثواب برای کار خیر، نیکوکاری است و سریع‌ترین عقوبت برای کار شر، ستم است. همچنین، عیب بزرگ انسان این است که عیوب دیگران را ببیند و از عیوب خود غافل باشد یا مردم را به خاطر امری که خود نمی‌تواند ترک کند، سرزنش نماید یا اینکه همنشین خود را با امری که مربوط به او نیست و فایده ای برای او ندارد، اذیت کند. 📚 الکافی، ج2، ص 460 🔹توضیح: در این روایت، امام باقر علیه السلام سه نکته مهم را بیان می‌کنند: 1️⃣سریع‌ترین پاداش: نیکوکاری سریع‌ترین ثواب را در پی دارد. علامه مجلسی در مورد «برّ» می نویسد که مراد از آن نیکی به دیگران است و البته در برخی موارد بر هر کار خیری اطلاق شده است.(مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول ؛ ج‏11 ؛ ص380) 2️⃣سریع‌ترین مجازات: ظلم و ستم سریع‌ترین عقوبت را به دنبال دارد. در مورد بغی نیز علامه مجلسی توضیح می دهند مراد از ظلم به دیگران است.(مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول ؛ ج‏11 ؛ ص380) 3️⃣عیب بزرگ انسان: عیب بزرگ انسان این است که عیوب دیگران را می‌بیند ولی عیوب خود را نادیده می‌گیرد، یا مردم را به خاطر چیزی که خود نمی‌تواند ترک کند، سرزنش می‌کند، و یا اطرافیان خود را با مسائل بی‌اهمیت آزار می‌دهد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨فلَمَّا طَالَ عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ الْعَذَابُ ضَجُّوا وَ بَكَوْا إِلَى اللَّهِ تَعَالَى أَرْبَعِينَ صَبَاحاً فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى وَ هَارُونَ يُخَلِّصُهُمْ مِنْ فِرْعَوْنَ فَحَطَّ عَنْهُمْ سَبْعِينَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ قَالَ وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع هَكَذَا أَنْتُمْ لَوْ فَعَلْتُمْ‏ لَفَرَّجَ‏ اللَّهُ‏ عَنَّا فَأَمَّا إِذَا لَمْ تَكُونُوا فَإِنَّ الْأَمْرَ يَنْتَهِي إِلَى مُنْتَهَاهُ.✨ 🌹امام صادق علیه السلام می فرمایند: 🖌«هنگامی که عذاب بر بنی‌اسرائیل طولانی شد، آنان به مدت چهل شبانه‌روز به درگاه خداوند ناله و گریه کردند. خداوند به موسی و هارون وحی فرستاد تا آنان را از دست فرعون نجات دهند و عذابشان را ۱۷۰ سال کاهش داد.» سپس امام صادق علیه السلام فرمودند: «شما نیز اگر چنین کنید، خداوند فرج ما را نزدیک خواهد کرد؛ اما اگر چنین نکنید، امر فرج در زمان خودش به انجام خواهد رسید.» 📚مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏5، ص239 🔹توضیح: در این ایام با یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخ مواجه هستیم و هرکس به حسب موقعیت خود وظایفی بر عهده دارد. نیروهای فکری باید شبهات را برطرف کرده و اعتقادات دینی را تقویت نموده و دشمنان و دوستان را به مردم معرفی کنند. نیروهای نظامی باید از کشور دفاع کنند. سرمایه‌داران نیز تا جایی که می‌توانند، باید برای جبهه مقاومت کمک کنند. اما وظیفه مهم‌تری که برای همه مردم واجب است، دعا برای ظهور منجی، یعنی امام زمان (علیه‌السلام) است. در این روایت شریف، مدت زمان بیشتری برای بلای قوم موسی در نظر گرفته شده بود که با گریه و دعا، خداوند زمان آن را کوتاه کرد و قوم حضرت موسی زودتر از بلا نجات یافتند. در این روایت، امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرمایند: شما نیز چنین هستید. اگر از خداوند درخواست کنید، خداوند امر فرج ما را سریع‌تر خواهد کرد و الا باید زمان مخصوص آن بگذرد تا امر فرج محقق شود. از این رو هر چند که روز جمعه روز زیارتی امام زمان علیه السلام است و روزی است که در آن امر به دعای ندبه شده است اما شایسته است که مومنین در تمام اوقات با اعمالشان و دعایشان خواستار تعجیل فرج آقا امام زمان علیه السلام باشند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨إذَا أَكْثَرَ الْعَبْدُ مِنَ الِاسْتِغْفَارِ رُفِعَتْ صَحِيفَتُهُ وَ هِيَ تَتَلَأْلَأُ.✨ 🌹 امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 «هرگاه بنده‌ای بسیار استغفار کند، پرونده‌اش در حالی که می درخشد بالا می‌رود.» 📚الکافی، ج‏2، ص504 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.