هدایت شده از راه آسمان
[WWW.FOTROS.IR]ma96020202.mp3
6.65M
🏴🏴🏴
عضو عضوم گر زهم گردد جدا صد بار بهتر
کز تو یک لحظه دلم گردد جدا موسی بن جعفر
#بابالحوائج
#موسی_بن_جعفر
#شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
🏴🏴🏴
🌹قال الامام الکاظم علیه السلام:
✨عَلَیکَ بِالجِدِّ وَ لا تُخرِجَنَّ نَفسَکَ مِن حَدِّ التَّقصیرِ فی عِبادَةِ اللهِ وَ طاعَتِهِ فَاِنَّ اللهَ تَعالى لا یُعبَدُ حَقَّ عِبادَتِه.✨
🖌 امام کاظم علیه السلام فرمودند:
«بر تو باد به تلاش جدی، و نفس خود را از حد تقصیر در عبادت و اطاعت خداوند خارج نکن(همیشه عبادت خود را کم بدان هر چند که خیلی زیاد عبادت کرده باشی)؛ چراکه خداوند متعال آنگونه که شایسته است، عبادت نمیشود.»
📚الکافی (ط - الإسلامية)، ج2، ص72
🔰 نکات قابل توجه:
1️⃣ تلاش جدی: در مسیر بندگی و اطاعت الهی، انسان باید جدیت و پشتکار داشته باشد، زیرا کوتاهی و سستی در این مسیر باعث دوری از خداوند میشود.
2️⃣ اعتراف به نقص: شناخت محدودیتها و کوتاهیهای خود در عبادت و طاعت، موجب فروتنی و تلاش بیشتر در بندگی میگردد.
3️⃣ کمال عبادت: هیچکس نمیتواند خداوند را آنگونه که شایسته اوست عبادت کند؛ این حقیقت، انسان را به سمت اخلاص و کوشش بیشتر در اعمالش سوق میدهد.
#امام_کاظم_علیه_السلام
#عبادت
#تلاش_در_عبادت
#اخلاص
#حدیث
#روایت
#مذهبی
#تحدثون
🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺
💠@Tohaddethun💠
🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام:
✨أَعِدَّ جَهَازَكَ وَ قَدِّمْ زَادَكَ لِطُولِ سَفَرِكَ وَ كُنْ وَصِيَّ نَفْسِكَ وَ لَا تَأْمَنْ غَيْرَكَ أَنْ يَبْعَثَ إِلَيْكَ بِمَا يُصْلِحُكَ.✨
🖌 امام صادق علیه السلام فرمودند:
«اسباب و وسایل سفرت را آماده کن، زاد و توشهات را برای سفر طولانیات فراهم ساز، خودت وصی خودت باش و به دیگران اعتماد نکن که چیزی برای نفع توست بفرستند.»
📚الأمالي (للصدوق)، ص281
🔰 نکات قابل توجه:
1️⃣ آمادگی برای سفر آخرت: امام علیه السلام بر اهمیت آمادهسازی زاد و توشه برای سفر طولانی آخرت تأکید میکند. این زاد و توشه، همان اعمال نیکو و طاعات در دنیا است که باید پیش از مرگ انجام شود.
2️⃣ خودت وصی خودت باش: این جمله به معنای آن است که پیش از مرگ خودت اقدام به انجام کارهایی کن که برایت سودمند است؛ مانند صدقه دادن، کمک به نیازمندان و انجام اعمال خیر. نباید به این امید باشی که بعد از مرگ دیگران برایت صدقه بدهند یا کاری انجام دهند که ثوابش به تو برسد.
3️⃣ اهمیت عمل در زمان حیات: بسیاری از افراد وصیت میکنند که بعد از مرگشان از اموالشان برای کارهای خیر استفاده شود؛ اما امام صادق علیه السلام ما را به این حقیقت توجه میدهند که بهترین کار این است که خودمان در زمان حیات این اعمال را انجام دهیم، زیرا پس از مرگ هیچ تضمینی وجود ندارد که دیگران به وصیت ما عمل کنند.
4️⃣ فرصت محدود زندگی: این روایت انسان را به این واقعیت آگاه میکند که عمر محدود است و باید از این فرصت برای فراهم نمودن توشه آخرت استفاده کرد، زیرا فرصت پس از مرگ از دست میرود.
#امام_صادق_علیه_السلام
#آخرت
#آمادگی
#وصیت
#صدقه
#عمل_صالح
#حدیث
#روایت
#مذهبی
#تحدثون
🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺
💠@Tohaddethun💠
🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الإمام الباقر علیه السلام:
✨مَكْتُوبٌ فِي التَّوْرَاةِ الَّتِي لَمْ تُغَيَّرْ أَنَّ مُوسَى سَأَلَ رَبَّهُ فَقَالَ: إِلَهِي إِنَّهُ يَأْتِي عَلَيَّ مَجَالِسُ أُعِزُّكَ وَ أُجِلُّكَ أَنْ أَذْكُرَكَ فِيهَا. فَقَالَ: يَا مُوسَى إِنَّ ذِكْرِي حَسَنٌ عَلَى كُلِّ حَالٍ.✨
🖌 امام باقر علیه السلام فرمودند:
«در توراتی که تغییر نیافته آمده است که موسی علیه السلام از پروردگارش پرسید: پروردگارا! گاهی در مجالسی قرار میگیرم که تو را تعظیم و تکریم میکنم و از یاد تو در آن پرهیز مینمایم. خداوند فرمود: ای موسی! یاد من در هر حالی نیکوست.»
📚 الکافی، ج۲، ص۴۹۷
🔰 نکات قابل توجه:
1️⃣ ذکر خدا در هر حال: این روایت تأکیدی است بر اینکه یاد خداوند محدود به زمان یا شرایط خاصی نیست و در هر موقعیتی پسندیده است.
2️⃣ جایگاه ادب در ذکر خدا: موسی علیه السلام از روی ادب الهی سعی میکرد در برخی مجالس از ذکر خدا خودداری کند، اما خداوند به او یادآوری میکند که یاد او در هر حال نیکوست.
3️⃣ تربیت توحیدی: این روایت درس مهمی در توحید و ارتباط دائمی با خداوند به ما میآموزد؛ مؤمن باید در همه حالات، چه آشکار و چه پنهان، چه در خلوت و چه در جمع، یاد خدا را فراموش نکند.
4️⃣ یاد خدا، مایه برکت: ذکر الهی موجب آرامش قلب، افزایش بصیرت و کسب نورانیت در زندگی انسان میشود.
#امام_باقر_علیه_السلام
#ذکر_الهی
#یاد_خدا
#ادب
#معنویت
#حدیث
#روایت
#مذهبی
#تحدثون
🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺
💠@Tohaddethun💠
🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الإمام الصادق علیه السلام:
✨أَيُّمَا رَجُلٍ مُسْلِمٍ أَتَاهُ رَجُلٌ مُسْلِمٌ فِي حَاجَةٍ، وَ هُوَ يَقْدِرُ عَلَى قَضَائِهَا، فَمَنَعَهُ إِيَّاهَا، عَيَّرَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تَعْيِيراً شَدِيداً، وَ قَالَ لَهُ: أَتَاكَ أَخُوكَ فِي حَاجَةٍ قَدْ جَعَلْتُ قَضَاءَهَا فِي يَدِكَ، فَمَنَعْتَهُ إِيَّاهَا زُهْداً مِنْكَ فِي ثَوَابِهَا، وَ عِزَّتِي لَا أَنْظُرُ إِلَيْكَ الْيَوْمَ فِي حَاجَةٍ مُعَذَّباً كُنْتَ أَوْ مَغْفُوراً لَكَ.✨
🖌 امام صادق علیه السلام فرمودند:
«هر مرد مسلمانی که مسلمانی دیگر نزد او بیاید و حاجتی داشته باشد، در حالی که او توان برآورده کردن آن را دارد، اما از انجام آن دریغ ورزد، خداوند روز قیامت او را به سختی سرزنش خواهد کرد و به او خواهد گفت: برادرت با نیازی نزد تو آمد، در حالی که من امکان برآورده کردن آن را در دست تو نهاده بودم، اما تو از این کار امتناع ورزیدی، چراکه نسبت به پاداش آن بیرغبت بودی! به عزتم سوگند، امروز به حاجت تو توجهی نخواهم کرد، خواه در عذاب باشی یا آمرزیدهشده.»
📚 الأمالي (للطوسي)، ص ۹۹
🔰 نکات قابل توجه:
1️⃣ مسئولیت در برابر نیاز دیگران:
این حدیث نشان میدهد که خداوند برخی افراد را وسیلهای برای رفع مشکلات دیگران قرار میدهد و امتناع از یاریرسانی در چنین شرایطی، موجب سرزنش شدید در قیامت خواهد شد.
2️⃣ آثار منفی بیتفاوتی:
کمک نکردن به کسی که نیازمند است، نشانهای از بیتوجهی به مسئولیت اجتماعی و فاصله گرفتن از رحمت الهی است.
3️⃣ حدود اجابت درخواست دیگران:
لزوم کمک به دیگران به این معنا نیست که انسان خود را در معرض آسیب یا خسارت قرار دهد. برخی درخواستها غیرمنطقی یا نادرستاند و اجابت آنها نهتنها مطلوب نیست، بلکه ممکن است گناه یا زیان محسوب شود.
✅ نمونههایی از درخواستهای نادرستی که نباید اجابت شوند:
🔹 یاری در ظلم:
اگر فردی از انسان بخواهد که در ظلمی مشارکت کند، مانند کمک مالی به کسی که قصد فریب یا فساد دارد، اجابت این درخواست جایز نیست و خود موجب گناه خواهد شد.
🔹 درخواست انجام کاری خلاف شرع:
اگر کسی بخواهد که فردی شهادت دروغ دهد، گواهی ناحق بدهد، یا کار حرامی را مرتکب شود، پذیرفتن چنین درخواستی نادرست است.
🔹 فداکاری بیدلیل و ناعادلانه:
گاهی فردی میخواهد دیگری را در سختی بزرگی قرار دهد، در حالی که خود او میتواند مشکلش را از راه صحیح حل کند. به عنوان مثال، اگر فردی بخواهد تمام دارایی خود را به کسی ببخشد که اهل تلاش نیست و صرفاً میخواهد از امکانات دیگران استفاده کند، این کار عقلانی و صحیح نیست.
4️⃣ فرصتهای الهی را غنیمت بشماریم:
هرگاه توان کمک به دیگران را داریم، باید این فرصت را مغتنم بدانیم، زیرا چنین کاری افزون بر رفع مشکلات دیگران، موجب کسب رضایت و عنایت ویژه الهی خواهد شد.
#امام_صادق_علیه_السلام
#کمک_به_دیگران
#انفاق
#برادری_ایمانی
#عواقب_بیتفاوتی
#حدود_کمک_به_دیگران
#تحدثون
#حدیث
#روایت
#مذهبی
🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺
💠@Tohaddethun💠
🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از راه آسمان
🌸🌸🌸
🌸🌸
🌸
ای اهل حرم میر و علمدار خوش آمد...
#ولادت_حضرت_ابوالفضل_علیه_السلام
🌸
🌸🌸
🌸🌸🌸
🌹 قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم:
✨يا أُسَامَةُ عَلَيْكَ بِالسُّجُودِ فَإِنَّهُ أَقْرَبُ مَا يَكُونُ الْعَبْدُ مِنْ رَبِّهِ إِذَا كَانَ سَاجِداً، وَ مَا مِنْ عَبْدٍ سَجَدَ لِلَّهِ سَجْدَةً إِلَّا كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بِهَا حَسَنَةً، وَ مَحَا عَنْهُ بِهَا سَيِّئَةً، وَ رَفَعَ لَهُ بِهَا دَرَجَةً، وَ بَاهَى بِهِ مَلَائِكَتَهُ.✨
🖌 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
«ای اسامه! بر تو باد سجده کردن، زیرا بنده در حال سجده، به خداوند از هر زمان دیگری نزدیکتر است. و هیچ بندهای نیست که برای خداوند سجدهای انجام دهد، مگر اینکه خداوند به واسطه آن، برای او حسنهای مینویسد، گناهی از او محو میکند، درجهای او را بالا میبرد و به او در برابر فرشتگان مباهات میکند.»
📚 مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل، ج۴، ص ۴۷۵-۴۷۶
🔰 نکات قابل توجه:
1️⃣ راز نزدیکی به خدا در سجده:
انسان در حالت سجده با کمال خشوع و خضوع در مقابل معبود خود اظهار ذلت میکند. در این حالت، پیشانی که شریفترین عضو بدن است، بر خاک نهاده میشود و نمادی از فروتنی محض در برابر پروردگار است. به نظر میرسد یکی از علتهایی که در این حدیث، حالت سجده را نزدیکترین حالت بنده به خداوند معرفی کردهاند، این باشد که در این لحظه، «منیت» و تکبر در انسان به کمترین میزان خود میرسد.
2️⃣ سجده؛ راهی برای پاک شدن از گناهان:
بر اساس این حدیث، هر سجدهای که برای خداوند انجام شود، سه اثر مهم دارد:
✔️ ثبت حسنهای در نامه اعمال
✔️ محو شدن گناهی از گذشته
✔️ ارتقای درجه معنوی
3️⃣ سجده؛ مایه افتخار در نزد فرشتگان:
خداوند به بندهای که با خلوص نیت و تواضع در برابرش سجده میکند، مباهات میکند. این نشاندهنده ارزش بینظیر این عمل در نزد پروردگار است.
4️⃣ تمرینی برای شکستن غرور:
سجده، عالیترین نوع عبادت است که بهوسیله آن، بنده به صورت عملی به خویش یادآوری میکند که او هیچ نیست و همه قدرت و عظمت از آنِ پروردگار است. این تمرین روحی باعث میشود که غرور و تکبر از بین برود و جای خود را به تواضع و عشق به خدا بدهد.
✅ نتیجه:
هرچه انسان بیشتر در زندگی به حالت سجده نزدیک شود، یعنی فروتنتر، خاشعتر و تسلیمتر باشد، از رحمت و لطف الهی بیشتر بهرهمند خواهد شد.
#النبی_اصلی_الله_علیه_و_آله
#سجده
#القرب_إلی_الله
#عبادت
#تحدثون
#حدیث
#روایت
#مذهبی
🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺
💠@Tohaddethun💠
🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از راه آسمان
صلوات امام سجاد علیه السلام
✨اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ سَیِّدِ الْعَابِدِینَ الَّذِی اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِکَ وَ جَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الْهُدَی الَّذِینَ یَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلُونَ اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِکَ وَ طَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَ اصْطَفَیْتَهُ وَ جَعَلْتَهُ هَادِیاً مَهْدِیّاً اللَّهُمَّ فَصَلِّ عَلَیْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّیْتَ عَلَی أَحَدٍ مِنْ ذُرِّیَّةِ أَنْبِیَائِکَ حَتَّی یَبْلُغَ بِهِ مَا تَقَرُّ بِهِ عَیْنُهُ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ إِنَّکَ عَزِیزٌ حَکِیم؛
✨خدایا بر علی بن الحسین، سرور عبادتکنندگان درود فرست که او را برای خود برگزیدی و از نسل او امامان هدایت را قرار دادی، امامانی که به حق هدایت میکنند و به حق باز میگردند، او را برای خود انتخاب کردی و از پلیدی پاکش ساختی و برگزیدی و او را راهنما و راه یافته قرار دادی. پس بر او درود فرست، بهترین درودی که بر یکی از فرزندان پیامبرانت فرستادی تا او را به مقامی رسانی که دیدهاش به آن در دنیا و آخرت روشن شود که تو توانمند و فرزانهای.
#میلاد_امام_سجاد_علیه_السلام
هدایت شده از راه آسمان
🌹الامام علی علیه السلام:
✨جاءَ أَعْرَابِيٌّ وَ قَالَ يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ إِنِّي مَأْخُوذٌ بِثَلَاثِ عِلَلٍ عِلَّةِ النَّفْسِ وَ عِلَّةِ الْفَقْرِ وَ عِلَّةِ الْجَهْلِ فَأَجَابَهُ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع وَ قَالَ يَا أَخَا الْعَرَبِ عِلَّةُ النَّفْسِ تُعْرَضُ عَلَى الطَّبِيبِ وَ عِلَّةُ الْجَهْلِ تُعْرَضُ عَلَى الْعَالِمِ وَ عِلَّةُ الْفَقْرِ تُعْرَضُ عَلَى الْكَرِيمِ فَقَالَ الْأَعْرَابِيُّ:
يَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْتَ الْكَرِيمُ!
وَ أَنْتَ الْعَالِمُ!
وَ أَنْتَ الطَّبِيبُ!
فَأَمَرَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع بِأَنْ يُعْطَى لَهُ مِنْ بَيْتِ الْمَالِ ثَلَاثَةَ آلَافِ دِرْهَمٍ وَ قَالَ تُنْفِقُ أَلْفاً بِعِلَّةِ النَّفْسِ وَ أَلْفاً بِعِلَّةِ الْجَهْلِ وَ أَلْفاً بِعِلَّةِ الْفَقْرِ.✨
🌹 امیرالمومنین علی علیه السلام میفرمایند:
🖌 عربی بیابانی نزد امیرالمومنین علی علیه السلام آمد و گفت: ای امیرالمؤمنین! من گرفتار سه مشکل هستم: بیماری جسمی، فقر و نادانی.
پس امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: ای برادر عرب! بیماری جسمی را باید به طبیب عرضه کرد، نادانی را باید نزد عالم برد، و فقر را باید نزد انسان کریم عرضه نمود.اعرابی گفت:
ای امیرالمؤمنین! تو کریم هستی!
تو عالم هستی!
و تو طبیب هستی!
امیرالمؤمنین علیه السلام دستور دادند که از بیتالمال سه هزار درهم به او بدهند و فرمودند: هزار درهم را برای درمان بیماری، هزار درهم را برای رفع نادانی، و هزار درهم را برای رفع فقر خرج کن.
📚 مناقب آل أبی طالب علیهم السلام (لابن شهرآشوب)، ج2، ص115
این روایت توضیح نمی خواهد! فقط باید خواند و لذت برد.
تنها نکته ای که به نظر می رسد مهم باشد این است که فرزند امیرالمومنین علیه السلام یعنی امام زمان (علیه السلام) الان حاضر و ناظر هستند و کافی است که شیعیان آن حضرت با ایشان ارتباط برقرار کنند.
#امام_علی_علیه_السلام
#کرامت
#علم_و_دانش
#بیت_المال
#راه_آسمان_آرامش
#حدیث
#روایت
🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید. 🔺
💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠
🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الإمام الصادق علیه السلام:
✨ الْعِلْمُ مَقْرُونٌ إِلَى الْعَمَلِ فَمَنْ عَلِمَ عَمِلَ وَ مَنْ عَمِلَ عَلِمَ وَ الْعِلْمُ يَهْتِفُ بِالْعَمَلِ فَإِنْ أَجَابَهُ وَ إِلَّا ارْتَحَلَ عَنْهُ.✨
🖌 امام صادق علیه السلام فرمودند:
«علم همراه عمل است. هر که دانست، عمل میکند و هر که عمل کند، خواهد دانست. علم، عمل را فرامیخواند؛ اگر پاسخش را دهد، میماند وگرنه از او کوچ میکند.»
📚 الکافی، ج1، ص44
🔰 نکات قابل توجه:
1️⃣ علم و عمل، دو همراه جداییناپذیر
در این حدیث، امام صادق علیه السلام به ارتباط تنگاتنگ بین علم و عمل اشاره میفرمایند. علمِ بدون عمل همچون درختی بدون میوه است که نه برای صاحبش فایده دارد و نه برای دیگران.
2️⃣ اثر عمل بر افزایش علم
بر اساس این روایت، عملکردن به دانستهها سبب تثبیت و افزایش معرفت میشود. انسان با عمل، حقایق را بهتر درک میکند و به معرفت عمیقتری از امور دست مییابد.
3️⃣ خطر ترک عمل پس از علم
علمی که با عمل همراه نشود، به تدریج از شخص فاصله میگیرد و تأثیر خود را از دست میدهد. این هشدار مهمی است که اگر فرد به دانستههای خود عمل نکند، علم از او گرفته خواهد شد.
✅ نتیجه:
حقیقت علم، در عمل به آن متجلی میشود. دانستن بدون عمل، نهتنها ارزشی ندارد بلکه موجب از بین رفتن همان علم نیز خواهد شد. راه ماندگاری علم، بهکارگیری آن در زندگی است.
#الإمام_الصادق_علیه_السلام
#علم
#عمل
#تحدثون
#حدیث
#روایت
#مذهبی
🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت (علیهم السلام) در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺
💠@Tohaddethun💠
🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.