eitaa logo
تُحَدِّثون
258 دنبال‌کننده
73 عکس
7 ویدیو
0 فایل
این کانال جهت نشر احادیث اهل بیت علیهم السلام می باشد. ارتباط با ادمین @amirmohammadporabbasi
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از تُحَدِّثون
🌹قال الإمام الصادق علیه السلام: ✨ «إِنَّ لِلَّهِ حَرَماً وَ هُوَ مَكَّةُ، أَلَا إِنَّ لِرَسُولِ اللَّهِ حَرَماً وَ هُوَ الْمَدِينَةُ، أَلَا وَ إِنَّ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ حَرَماً وَ هُوَ الْكُوفَةُ، أَلَا وَ إِنَ‏ قُمَ‏ الْكُوفَةُ الصَّغِيرَةُ، أَلَا إِنَّ لِلْجَنَّةِ ثَمَانِيَةَ أَبْوَابٍ، ثَلَاثَةٌ مِنْهَا إِلَى قُمَّ، تُقْبَضُ فِيهَا امْرَأَةٌ مِنْ وُلْدِي اسْمُهَا فَاطِمَةُ بِنْتُ مُوسَى وَ تُدْخِلُ بِشَفَاعَتِهَا شِيعَتِي الْجَنَّةَ بِأَجْمَعِهِمْ» ✨ 🌹امام صادق علیه السلام فرمودند: «خداوند حرمی دارد که مکه است، رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) حرمی دارد که مدینه است، امیرالمومنین (علیه السلام) حرمی دارد که کوفه است، و قم، کوفه کوچک است. بهشت هشت در دارد که سه تا از آنها به سوی قم باز می‌شود. در آنجا زنی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی (علیهما السلام) از دنیا می‌رود و به شفاعت او، همه شیعیان من وارد بهشت می‌شوند.» 📚بحار الأنوار، ج ۵۷، ص ۲۲۸ 🔹 توضیح: این روایت به دو محور مهم اشاره دارد: 1. جایگاه والای شهر قم: طبق فرمایش امام صادق علیه السلام، قم از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. چرا که به عنوان یکی از دروازه‌های ورود به بهشت بیان شده است. 2. جایگاه والای حضرت معصومه سلام الله علیها: حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیها) جایگاه بسیار ویژه ای در میان امام زادگان دارند که به حسب این روایت با شفاعت ایشان به شیعیان امتیاز ورود به بهشت بخشیده می شود. این جایگاه معنوی والای ایشان و نقش شفاعت ایشان برای شیعیان، بیانگر عظمت این بانوی بزرگوار است. البته قبلا نیز اشاره شده است که شفاعت شرایطی دارد ولی حق شفاعت در این وسعت گسترده حکایت از جایگاه بسیار والای این بانوی بزرگوار دارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید. 🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«مَنْ أَيْقَنَ أَنَّهُ يُفَارِقُ الْأَحْبَابَ وَ يَسْكُنُ التُّرَابَ وَ يُوَاجِهُ الْحِسَابَ وَ يَسْتَغْنِي عَمَّا خَلَّفَ وَ يَفْتَقِرُ إِلَى مَا قَدَّمَ كَانَ حَرِيّاً بِقِصَرِ الْأَمَلِ وَ طُولِ الْعَمَلِ.»✨ 🌹امیر المؤمنین علی علیه السلام می‌فرمایند: «کسی که یقین کند از دوستانش جدا می‌شود و در خاک خواهد بود، و با حساب مواجه می‌شود، و از آنچه برجای گذاشته بی نیاز بوده(منظور مال دنیاست)، و به آنچه پیش فرستاده است نیازمند خواهد بود، سزاوار است که آرزوهایش را کوتاه و عملش را طولانی نماید.(زیاد برای آخرت عمل کند)» 📚كنز الفوائد، ج‏1، ص351 🔹 توضیح: این روایت به دو نکته مهم اشاره دارد: 1️⃣ضرورت توجه به مرگ: امام علی علیه السلام به اهمیت یادآوری مرگ اشاره می‌کنند. این یادآوری می‌تواند فرد را به فکر اعمال خود وادارد و او را به سوی زندگی معنادارتر سوق دهد. 2️⃣اهمیت عمل: با توجه به جدایی از دنیا و نیاز به اعمال نیکو، تأکید بر طولانی کردن عمل و کوتاه کردن آرزوها می‌تواند منجر به پیشرفت روحانی و اصلاح رفتار فرد گردد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام السجاد علیه السلام: ✨حقُّ سَائِسِكَ بِالْعِلْمِ‏ فَالتَّعْظِيمُ لَهُ وَ التَّوْقِيرُ لِمَجْلِسِهِ وَ حُسْنُ الِاسْتِمَاعِ إِلَيْهِ وَ الْإِقْبَالُ عَلَيْهِ وَ الْمَعُونَةُ لَهُ عَلَى نَفْسِكَ فِيمَا لَا غِنَى بِكَ عَنْهُ مِنَ الْعِلْمِ بِأَنْ تُفَرِّغَ لَهُ عَقْلَكَ وَ تُحَضِّرَهُ فَهْمَكَ وَ تُزَكِّيَ لَهُ قَلْبَكَ وَ تُجَلِّيَ لَهُ بَصَرَكَ بِتَرْكِ اللَّذَّاتِ وَ نَقْصِ الشَّهَوَاتِ وَ أَنْ تَعْلَمَ أَنَّكَ فِيمَا أَلْقَى إِلَيْكَ رَسُولُهُ إِلَى مَنْ لَقِيَكَ مِنْ أَهْلِ الْجَهْلِ فَلَزِمَكَ حُسْنُ التَّأْدِيَةِ عَنْهُ إِلَيْهِمْ وَ لَا تَخُنْهُ فِي تَأْدِيَةِ رِسَالَتِهِ وَ الْقِيَامِ بِهَا عَنْهُ إِذَا تَقَلَّدْتَهَا وَ لَا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ‏.✨ 🌹امام سجاد علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 حق استاد این است که او را بزرگ بشماری، مجلسش را محترم بدانی، با دقت به سخنانش گوش دهی و به او توجه کنی. در تربیت علمی که به آن نیاز داری، او را یاری کنی، افکار خود را متمرکز و آماده پذیرش سخنانش نمایی. با چشم‌پوشی از لذت‌ها و کاهش تمایلات نفسانی، قلب خود را پاک کنی و دیده‌ات را روشن‌سازی. باید بدانی که در آنچه به تو می‌آموزد، پیام‌رسان او هستی. هرگاه با فرد ناآگاهی روبه‌رو شدی، پیام استاد را به درستی به او منتقل کنی و در این مسئولیت کوتاهی نکنی. و لا حول و لا قوة الا بالله. 📚تحف العقول، ص 260 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨ نعْمَتَانِ مَكْفُورَتَانِ: الْأَمْنُ وَالْعَافِيَةُ ✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرمایند: 🖌 دو نعمت هستند که ناشناخته و نادیده گرفته می‌شوند: امنیت و سلامتی. 📚 الخصال، ج 1، ص 34 🔹 توضیح: بسیاری از نعمت‌ها، مانند ثروت یا موفقیت، در لحظه به چشم می‌آیند و فرد بلافاصله از آن‌ها آگاه است. اما امنیت و سلامتی نعمت‌هایی هستند که فرد در هنگام برخورداری از آن‌ها، معمولاً متوجه اهمیتشان نمی‌شود. این‌ها در پس زمینه زندگی فرد قرار می‌گیرند و تا زمانی که دچار اختلال نشوند، مورد توجه قرار نمی‌گیرند. سلامتی و امنیت می‌توانند حالتی از غفلت و نوعی مستی ایجاد کنند. انسان زمانی که سالم است و در امنیت زندگی می‌کند، به ندرت به یاد خداوند و شکرگزاری بابت این نعمت‌ها می‌افتد. این مستی از فراغت و سلامت باعث می‌شود انسان از نعمت‌هایی که به طور مداوم از آن بهره‌مند است، غافل بماند و تا زمانی که آن‌ها را از دست ندهد، ارزش واقعی آن‌ها را درک نکند. این حدیث به منظور هشداری برای انسان است که متوجه شود این نعمت‌ها بسیار مستعد کفران هستند. از دست دادن سلامتی یا امنیت اغلب ضربه‌ای سنگین به انسان وارد می‌کند و تازه در آن لحظه است که او می‌فهمد چه چیزی را از دست داده است. از این رو، حدیث تأکید دارد که انسان باید در زمان برخورداری از این نعمت‌ها، شکرگزاری کند و به یاد داشته باشد که این نعمت‌ها می‌توانند به سادگی از دست بروند. پیام این روایت نه تنها درباره شکرگزاری، بلکه درباره آگاهی و مراقبت از نعمت‌هاست. انسان باید همواره به خود یادآوری کند که سلامتی و امنیت دائمی نیستند و این آگاهی به او کمک می‌کند تا قدر این نعمت‌ها را بداند و در زندگی روزمره خود شاکر باشد. این روایت به ما یادآور می‌کند که نباید به راحتی از کنار نعمت‌هایی مانند سلامتی و امنیت عبور کنیم و باید همواره نسبت به آن‌ها آگاه و شکرگزار باشیم. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الحسن العسکری علیه السلام: ✨ "إِنَّ الْوُصُولَ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سَفَرٌ، لَا يُدْرَكُ إِلَّا بِامْتِطَاءِ اللَّيْلِ"✨ 🌹 امام حسن عسکری علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 "رسیدن به خداوند عز و جل، سفری است که جز با سوار شدن بر مرکب شب (نماز و عبادت شبانه) امکان‌پذیر نیست." 📚 بحار الأنوار، ج‏75، ص 380 🔹توضیح: مطیه در زبان عربی به معنای مرکب راهور است. یعنی برای رسیدن به خداوند باید بر مرکب شب که یک مرکب راهوری است سوار شد. از این رو امتطاء در این حدیث به معنای "سوار شدن" یا "سواری گرفتن" است و اشاره به تلاش و سختی‌هایی دارد که فرد باید برای رسیدن به قرب الهی تحمل کند. منظور از "امتطاء اللیل" آن است که انسان باید از ساعات شب برای عبادت و راز و نیاز با خدا استفاده کند. شب، زمانی است که آرامش و خلوت فراهم می‌شود و انسان می‌تواند بدون حواس‌پرتی، با اخلاص بیشتری به خدا نزدیک شود. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قالَ الامام الصادق علیه‌السلام: ✨"إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَقُولُ: مَنْ شُغِلَ بِذِكْرِي عَنْ مَسْأَلَتِي أَعْطَيْتُهُ أَفْضَلَ مَا أُعْطِي مَنْ سَأَلَنِي."✨ 🌹 امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: 🖌"خداوند تبارک و تعالی می‌فرماید: کسی که به یاد من مشغول شود و به سبب همین اشتغال از درخواست کردن بازماند(ظاهرا منظور این است که فراموشش شود که چه چیز باید از خدا می خواست)، بهترین چیزهایی که به درخواست‌کنندگان داده‌ام، به او خواهم داد." 📚 المحاسن، ج۱، ص۳۹ 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قالَ الإمام الصادق علیه‌السلام: ✨"إِذَا رَأَيْتَ الْجَنَازَةَ فَقُلْ: اللَّهُ أَكْبَرُ اللَّهُ أَكْبَرُ، هَذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ صَدَقَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ‏، كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ‏، هَذَا سَبِيلٌ لَا بُدَّ مِنْهُ‏، إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ‏، تَسْلِيماً لِأَمْرِهِ وَ رِضَاءً بِقَضَائِهِ وَ احْتِسَاباً لِحُكْمِهِ وَ صَبْراً لِمَا قَدْ جَرَى عَلَيْنَا مِنْ حُكْمِهِ، اللَّهُمَّ اجْعَلْهُ لَنَا خَيْرَ غَائِبٍ نَنْتَظِرُهُ."✨ 🌹 امام صادق علیه‌السلام فرمودند: 🖌 "وقتی جنازه‌ای را دیدی، بگو: الله‌ اکبر، الله‌ اکبر، این همان وعده‌ای است که خدا و رسولش به ما دادند و خدا و رسولش راست گفتند. هر نفسی مرگ را می‌چشد و این راهی است که هیچ گریزی از آن نیست. ما از آنِ خدا هستیم و به‌سوی او بازمی‌گردیم؛ تسلیم امر او، راضی به قضای او، و صابر بر حکم او. خدایا، آن را برای ما بهترین غائب قرار ده که منتظرش هستیم." 📚 بحار الأنوار، ج۷۸، ص۲۶۳ 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قالَ الإمام الصادق علیه‌السلام: ✨"إِذَا أَرَادَ أَحَدُكُمْ أَنْ لَا يَسْأَلَ رَبَّهُ شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ، فَلْيَيْأَسْ‏ مِنَ النَّاسِ كُلِّهِمْ وَ لَا يَكُونُ لَهُ رَجَاءٌ إِلَّا عِنْدَ اللَّهِ، فَإِذَا عَلِمَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ ذَلِكَ مِنْ قَلْبِهِ، لَمْ يَسْأَلِ اللَّهَ شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ."✨ 🌹 امام صادق علیه‌السلام می‌فرمایند: 🖌 "هرگاه یکی از شما بخواهد که هیچ چیزی از پروردگارش نخواهد جز اینکه به او عطا شود، باید از تمام مردم ناامید گردد و امیدی جز به خدا نداشته باشد. پس زمانی که خداوند عزّ و جلّ این را در قلب او بداند، هیچ چیزی از خداوند نمی‌خواهد مگر اینکه به او عطا شود." 📚 الكافي، ج۲، ص۱۴۸ 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎 اثر صله رحم در طول عمر 🌹قال الامام علی بن موسی الرضا علیه السلام: ✨ يكُونُ الرَّجُلُ يَصِلُ رَحِمَهُ فَيَكُونُ قَدْ بَقِيَ مِنْ عُمُرِهِ ثَلَاثُ سِنِينَ فَيُصَيِّرُهَا اللَّهُ ثَلَاثِينَ سَنَةً وَ يَفْعَلُ اللَّهُ ما يَشاءُ. ✨ 🌹امام رضا علیه السلام می فرمایند: 🖌 گاهی انسانی به خویشاوندان خود می‌رسد (صله رحم می‌کند) و حال آنکه سه سال از عمرش باقی مانده است؛ پس خداوند آن سه سال را به سی سال تبدیل می‌کند و خداوند هر چه بخواهد انجام می‌دهد. 📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏2، ص150 ✅ توضیح: اجل انسان به دو نوع تقسیم می‌شود: «اجل مسمّا» که غیرقابل تغییر است، و «اجل معلق» که تغییرپذیر بوده و بر اثر اعمال انسان می‌تواند جلو یا عقب بیفتد. اعمال نیک مانند صله رحم، می‌تواند اجل معلق را به تأخیر بیندازد. روایات و آیاتی که به تأخیرناپذیری مرگ اشاره دارند، مربوط به «اجل مسمّا» هستند. عوامل طول عمر در روایات زیاد است. ان شاالله به شرط توفیق در این زمینه روایات بیشتری نقل خواهیم کرد. 🔻 برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄 انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال النبی صلی الله علیه و آله وسلم: ✨ أوصِي الشَّاهِدَ مِنْ أُمَّتِي وَ الْغَائِبَ مِنْهُمْ وَ مَنْ فِي أَصْلَابِ الرِّجَالِ وَ أَرْحَامِ النِّسَاءِ إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ أَنْ يَصِلَ الرَّحِمَ وَ إِنْ كَانَتْ مِنْهُ عَلَى مَسِيرَةِ سَنَةٍ فَإِنَّ ذَلِكَ مِنَ الدِّينِ✨ 🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می‌فرمایند: 🖌 به حاضران و غایبان از امت من و کسانی که در صلب مردان و رحم زنان تا روز قیامت هستند، سفارش می‌کنم که صله رحم کنند، حتی اگر فاصله آن‌ها به اندازه مسافت یک سال باشد؛ زیرا این عمل از دین است. 📚الكافي (ط - الإسلامية)، ج‏2، ص151 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الباقر (علیه السلام): ✨ثلَاثٌ لَمْ يَجْعَلِ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ لِأَحَدٍ فِيهِنَّ رُخْصَةً: أَدَاءُ الْأَمَانَةِ إِلَى الْبَرِّ وَ الْفَاجِرِ وَ الْوَفَاءُ بِالْعَهْدِ لِلْبَرِّ وَ الْفَاجِرِ وَ بِرُّ الْوَالِدَيْنِ بَرَّيْنِ كَانَا أَوْ فَاجِرَيْنِ.✨ 📚الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج‏2 ؛ ص162 🌹امام باقر علیه السلام می فرمایند: سه چیز است که خداوند عزّ و جلّ در آن‌ها برای هیچ‌کس رخصتی قرار نداده است: ادای امانت به نیکوکار و فاسد، وفای به عهد به نیکوکار و فاسد، و نیکی به والدین، خواه نیکوکار باشند یا فاسد. 🔹توضیح: این حدیث از امام باقر (علیه السلام) به سه اصل مهم اخلاقی و اجتماعی در زندگی اشاره دارد. 1️⃣ادای امانت: رد امانت چه به افراد نیکوکار و چه به افراد فاسد، از اصول اخلاقی شمرده شده است که هیچ‌گونه رخصتی در ترک آن وجود ندارد. این امر نشان‌دهنده اهمیت صداقت و اعتماد و اعتبار در روابط اجتماعی است. 2️⃣وفای به عهد: پایبندی به وعده‌ها و قراردادها، بدون توجه به شخصیت طرف مقابل، از دیگر اصول اخلاقی است که باید در نظر گرفته شود. این اصل نیز بر وفاداری و اعتبار در روابط تأکید دارد. 3️⃣نیکی به والدین: احترام و نیکی به والدین، چه نیکوکار باشند و چه فاسد، نشان‌دهنده جایگاه والای پدر و مادر و اهمیت خانواده و ارتباطات خانوادگی در جامعه اسلامی است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹 قال الامام الباقر علیه السلام: ✨«إِنَّ أَسْرَعَ الْخَيْرِ ثَوَاباً الْبِرُّ، وَإِنَّ أَسْرَعَ الشَّرِّ عُقُوبَةً الْبَغْيُ، وَ كَفَى بِالْمَرْءِ عَيْباً أَنْ يُبْصِرَ مِنَ النَّاسِ مَا يَعْمَى عَنْهُ مِنْ نَفْسِهِ، أَوْ يُعَيِّرَ النَّاسَ بِمَا لَا يَسْتَطِيعُ تَرْكَهُ أَوْ يُؤْذِيَ جَلِيسَهُ بِمَا لَا يَعْنِيه‏»✨ 🌹امام باقر علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 سریع‌ترین ثواب برای کار خیر، نیکوکاری است و سریع‌ترین عقوبت برای کار شر، ستم است. همچنین، عیب بزرگ انسان این است که عیوب دیگران را ببیند و از عیوب خود غافل باشد یا مردم را به خاطر امری که خود نمی‌تواند ترک کند، سرزنش نماید یا اینکه همنشین خود را با امری که مربوط به او نیست و فایده ای برای او ندارد، اذیت کند. 📚 الکافی، ج2، ص 460 🔹توضیح: در این روایت، امام باقر علیه السلام سه نکته مهم را بیان می‌کنند: 1️⃣سریع‌ترین پاداش: نیکوکاری سریع‌ترین ثواب را در پی دارد. علامه مجلسی در مورد «برّ» می نویسد که مراد از آن نیکی به دیگران است و البته در برخی موارد بر هر کار خیری اطلاق شده است.(مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول ؛ ج‏11 ؛ ص380) 2️⃣سریع‌ترین مجازات: ظلم و ستم سریع‌ترین عقوبت را به دنبال دارد. در مورد بغی نیز علامه مجلسی توضیح می دهند مراد از ظلم به دیگران است.(مرآة العقول في شرح أخبار آل الرسول ؛ ج‏11 ؛ ص380) 3️⃣عیب بزرگ انسان: عیب بزرگ انسان این است که عیوب دیگران را می‌بیند ولی عیوب خود را نادیده می‌گیرد، یا مردم را به خاطر چیزی که خود نمی‌تواند ترک کند، سرزنش می‌کند، و یا اطرافیان خود را با مسائل بی‌اهمیت آزار می‌دهد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨فلَمَّا طَالَ عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ الْعَذَابُ ضَجُّوا وَ بَكَوْا إِلَى اللَّهِ تَعَالَى أَرْبَعِينَ صَبَاحاً فَأَوْحَى اللَّهُ إِلَى مُوسَى وَ هَارُونَ يُخَلِّصُهُمْ مِنْ فِرْعَوْنَ فَحَطَّ عَنْهُمْ سَبْعِينَ وَ مِائَةَ سَنَةٍ قَالَ وَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع هَكَذَا أَنْتُمْ لَوْ فَعَلْتُمْ‏ لَفَرَّجَ‏ اللَّهُ‏ عَنَّا فَأَمَّا إِذَا لَمْ تَكُونُوا فَإِنَّ الْأَمْرَ يَنْتَهِي إِلَى مُنْتَهَاهُ.✨ 🌹امام صادق علیه السلام می فرمایند: 🖌«هنگامی که عذاب بر بنی‌اسرائیل طولانی شد، آنان به مدت چهل شبانه‌روز به درگاه خداوند ناله و گریه کردند. خداوند به موسی و هارون وحی فرستاد تا آنان را از دست فرعون نجات دهند و عذابشان را ۱۷۰ سال کاهش داد.» سپس امام صادق علیه السلام فرمودند: «شما نیز اگر چنین کنید، خداوند فرج ما را نزدیک خواهد کرد؛ اما اگر چنین نکنید، امر فرج در زمان خودش به انجام خواهد رسید.» 📚مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل، ج‏5، ص239 🔹توضیح: در این ایام با یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخ مواجه هستیم و هرکس به حسب موقعیت خود وظایفی بر عهده دارد. نیروهای فکری باید شبهات را برطرف کرده و اعتقادات دینی را تقویت نموده و دشمنان و دوستان را به مردم معرفی کنند. نیروهای نظامی باید از کشور دفاع کنند. سرمایه‌داران نیز تا جایی که می‌توانند، باید برای جبهه مقاومت کمک کنند. اما وظیفه مهم‌تری که برای همه مردم واجب است، دعا برای ظهور منجی، یعنی امام زمان (علیه‌السلام) است. در این روایت شریف، مدت زمان بیشتری برای بلای قوم موسی در نظر گرفته شده بود که با گریه و دعا، خداوند زمان آن را کوتاه کرد و قوم حضرت موسی زودتر از بلا نجات یافتند. در این روایت، امام صادق (علیه‌السلام) می‌فرمایند: شما نیز چنین هستید. اگر از خداوند درخواست کنید، خداوند امر فرج ما را سریع‌تر خواهد کرد و الا باید زمان مخصوص آن بگذرد تا امر فرج محقق شود. از این رو هر چند که روز جمعه روز زیارتی امام زمان علیه السلام است و روزی است که در آن امر به دعای ندبه شده است اما شایسته است که مومنین در تمام اوقات با اعمالشان و دعایشان خواستار تعجیل فرج آقا امام زمان علیه السلام باشند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨إذَا أَكْثَرَ الْعَبْدُ مِنَ الِاسْتِغْفَارِ رُفِعَتْ صَحِيفَتُهُ وَ هِيَ تَتَلَأْلَأُ.✨ 🌹 امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 «هرگاه بنده‌ای بسیار استغفار کند، پرونده‌اش در حالی که می درخشد بالا می‌رود.» 📚الکافی، ج‏2، ص504 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از راه آسمان
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹قالَ النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨إنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُلِحِّينَ فِي الدُّعَاءِ وَ إِذَا اشْتَغَلَ الْعَبْدُ بِالثَّنَاءِ عَلَيَّ قَضَيْتُ حَوَائِجَهُ وَ إِذَا قَلَّ الدُّعَاءُ نَزَلَ الْبَلَاءُ وَ لَيْسَ شَيْءٌ أَكْرَمَ عَلَى اللَّهِ مِنَ الدُّعَاءِ وَ أَعِدُّوا لِلْبَلَاءِ الدُّعَاءَ فَإِنَّهُ لَا يَرُدُّ الْقَضَاءَ إِلَّا الدُّعَاءُ وَ لَا يَزِيدُ فِي الْعُمُرِ إِلَّا الْبِرُّ.✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم می‌فرمایند: 🖌 خداوند افراد مصرّ(اصرار کننده) در دعا را دوست می دارد و فرمودند: «هنگامی که بنده به حمد و ثنای من مشغول شود، نیازهای او را برآورده می‌کنم. همچنین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند که هرگاه دعا کم شود، بلا نازل می‌گردد و هیچ چیز نزد خداوند گرامی‌تر از دعا نیست وبرای دفع بلا دعا کنید، زیرا تنها دعا قضا را برمی‌گرداند و تنها نیکی بر عمر می‌افزاید. 📚بحار الأنوار، ج90، ص300 🔹توضیح: این روایت شریف نشان می‌دهد که دعا در درگاه الهی چقدر مورد توجه است و قدرت تغییر قضا را دارد. در زندگی، هرگاه بلا یا مشکلاتی مشاهده شد، با دعا می‌توان دفع آنها را از خداوند خواست و با نیکی نیز بر عمر افزود. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨افْزَعُوا إِلَى اللَّهِ فِي حَوَائِجِكُمْ وَ الْجَئُوا إِلَيْهِ فِي مُلِمَّاتِكُمْ وَ تَضَرَّعُوا إِلَيْهِ وَ ادْعُوهُ فَإِنَّ الدُّعَاءَ مُخُّ الْعِبَادَةِ وَ مَا مِنْ مُؤْمِنٍ يَدْعُو اللَّهَ إِلَّا اسْتَجَابَ فَإِمَّا أَنْ يُعَجِّلَهُ لَهُ فِي الدُّنْيَا أَوْ يُؤَجِّلَ لَهُ فِي الْآخِرَةِ وَ إِمَّا أَنْ يُكَفِّرَ عَنْهُ مِنْ ذُنُوبِهِ بِقَدْرِ مَا دَعَا مَا لَمْ يَدْعُ بِمَأْثَمٍ.✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: 🖌 «برای رفع نیازهای خود به خداوند روی آورید و در مواقع سختی به او پناه ببرید و با تضرع دعا کنید، زیرا دعا مغز عبادت است و هیچ مؤمنی دعا نکند مگر آنکه خداوند دعایش را اجابت می‌کند، یا در دنیا به او سریع‌تر پاسخ می‌دهد یا برای آخرت او به تأخیر می‌اندازد(در آخرت به او پاداش می دهد) و یا به اندازه دعایش از گناهانش می‌کاهد، به شرطی که دعا به معصیت نباشد.» 📚بحار الأنوار، ج‏90، ص302 🔹توضیح: چند نکته در این روایت وجود دارد که اشاره می گردد: 1️⃣این روایت بیانگر این حقیقت است که دعا همیشه مستجاب است و فقط صورت استجابت فرق می کند و تاثیرات مثبت در زندگی دنیوی یا اخروی دارد. 2️⃣نکته مهم این است که در سختی‌ها و نیازها، خداوند آخرین گزینه‌ای نباشد که به یاد می‌آوریم، بلکه باید او را اولین و آخرین پناه خود بدانیم. البته این موضوع منافاتی با استفاده از واسطه‌ها ندارد؛ اما باید خداوند را حل‌کننده اصلی مشکلات بدانیم و دیگران را فقط وسیله‌ای در دست او ببینیم. 3️⃣دعاکننده در دعائیش به بیش از خواسته اش رسیده است و آن هم ارتباط با خداوند است. مثل اینکه فردی از انسان بزرگی وقت ملاقات می گیرد و خواسته ای دارد و آن شخص خواسته او را اجابت می کند. در این حال شخص اجابت شده به دو چیز رسیده است اجابت حاجت و ملاقات و ارتباط با آن شخص بزرگ. و چه شخصی بزرگتر از خداوند متعال می باشد؟! 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨لا يَزَالُ الْمُؤْمِنُ بِخَيْرٍ وَ رَجَاءٍ رَحْمَةً مِنَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا لَمْ يَسْتَعْجِلْ فَيَقْنَطَ وَ يَتْرُكَ الدُّعَاءَ. قُلْتُ لَهُ كَيْفَ يَسْتَعْجِلُ؟ قَالَ يَقُولُ قَدْ دَعَوْتُ مُنْذُ كَذَا وَ كَذَا وَ مَا أَرَى الْإِجَابَةَ.✨ 🌹 امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 «مؤمن همیشه در خیر و امید به رحمت خداوند خواهد بود تا زمانی که در دعا کردن عجله نکند و ناامید نشود. پرسیدم: چگونه در دعا عجله می‌کند؟ فرمود: می‌گوید: من از زمانی خاص دعا کرده‌ام و اجابت را نمی‌بینم.» 📚الکافی، ج‏2، ص490 🔹توضیح: تاخیر در اجابت دعا علتهای متعددی می تواند داشته باشد و تنها خداوند است که از این علتها خبر دارد. از این رو اگر دعا به ظاهر اجابت نشود آثار متعدد دنیوی و اخروی دارد و چه بسا اجابت دعا مشروط به تکرار آن است و باید استمرار داشته باشد.این روایت بر اهمیت صبر و استقامت در دعا تأکید دارد. ناامیدی و عجله در درخواست‌ها از خداوند می‌تواند مانع از دریافت رحمت و اجابت دعا گردد. مؤمن باید همواره در دعا، امید و اعتماد به رحمت الهی داشته باشد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨إنَّ الْمُؤْمِنَ لَيُذْنِبُ الذَّنْبَ فَيُذَكَّرُ بَعْدَ عِشْرِينَ سَنَةً فَيَسْتَغْفِرُ اللَّهَ مِنْهُ فَيَغْفِرُ لَهُ وَ إِنَّمَا يُذَكِّرُهُ لِيَغْفِرَ لَهُ وَ إِنَّ الْكَافِرَ لَيُذْنِبُ الذَّنْبَ فَيَنْسَاهُ مِنْ سَاعَتِهِ.✨ 🌹 امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: 🖌 «مؤمن ممکن است گناه کند و پس از بیست سال یادش بیفتد و از خداوند طلب آمرزش کند و خداوند او را می‌بخشد. اما کافر گناه می‌کند و بلافاصله فراموش می‌کند.» 📚الکافی، ج‏2، ص438 🔹توضیح: این روایت نشان می‌دهد که یادآوری گناه برای مؤمن فرصتی است تا از خداوند آمرزش بخواهد و در نتیجه برکات رحمت الهی را شامل حال خود کند، در حالی که کافر به دلیل غفلت و عدم توجه به اعمال خود، از آمرزش محروم می‌ماند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
🌹قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: ✨أ لَا أَدُلُّكُمْ عَلَى سِلَاحٍ يُنْجِيكُمْ مِنْ أَعْدَائِكُمْ وَ يُدِرُّ أَرْزَاقَكُمْ قَالُوا بَلَى قَالَ تَدْعُونَ رَبَّكُمْ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ فَإِنَّ سِلَاحَ الْمُؤْمِنِ الدُّعَاءُ.✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: 🖌 «آیا شما را به سلاحی راهنمایی نکنم که شما را از دشمنان نجات دهد و روزی شما را افزایش دهد؟» گفتند: «بله.» فرمودند: «به پروردگارتان در شب و روز دعا کنید، زیرا سلاح مؤمن دعاست.» 📚بحار الأنوار، ج‏90، ص300 🔹توضیح: دعا به عنوان سلاح مؤمن، ابزاری قوی است که نه تنها در برابر مشکلات و دشمنان ما را محافظت می‌کند، بلکه برکات و روزی‌های بیشتری را نیز به ارمغان می‌آورد. این روایت تأکید می‌کند که ارتباط مستمر با خداوند از طریق دعا می‌تواند زندگی ما را تغییر دهد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎طول عمر و افزایش روزی 🌹قال الامام الصادق علیه السلام: ✨«صِلَةُ الرَّحِمِ وَ بِرُّ الْوَالِدَيْنِ يَمُدُّ اللَّهُ بِهِمَا فِي الْعُمُرِ وَ يَزِيدُ فِي الْمَعِيشَةِ.»✨ 🌹 امام صادق علیه السلام فرمودند: 🖌 «پیوند با خویشاوندان و نیکی به والدین، باعث افزایش عمر و برکت در زندگی می‌شود.» 📚مشكاة الأنوار، ص166 🔹توضیح: ارتباط با خویشاوندان و احترام به والدین، از عوامل افزایش عمر و رزق و روزی در زندگی محسوب می‌شود. این روایت، بر تأثیر مثبت روابط خانوادگی و نیکی به والدین بر سلامت جسمی و روحی انسان تأکید دارد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوی🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎 کاشت و برداشت 🌹قال النبی صلی الله علیه و آله: ✨«اعْلَمْ أَنَّكَ تَزْرَعُ كُلَّ مَا تَحْصُدُ»✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: 🖌 «بدان که هر چه بکاری، همان را برداشت خواهی کرد.» 📚كنز الفوائد، ج‏2، ص31 🔹توضیح: این روایت به اهمیت اعمال انسان اشاره دارد و یادآور می‌شود که هر عملی نتیجه‌ای دارد و سرانجام به خود فرد بازمی‌گردد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎مذمت بی اهمیتی به سپری شدن عمر و نگرانی به جهت رزق 🌹قال اللَّهَ تبارک و تعالی فی حدیث قدسی: ✨«يَا ابْنَ آدَمَ يَأْتِي رِزْقُكَ وَ أَنْتَ تَحْزَنُ وَ يَنْقُصُ مِنْ عُمُرِكَ وَ أَنْتَ لَا تَحْزَن.»✨ 🌹 خداوند تبارک و تعالی در حدیث قدسی می‌فرماید: 🖌 «ای فرزند آدم، روزی تو به سوی تو می‌آید و تو نگران هستی، اما عمرت می‌گذرد و تو بی‌غم هستی.» 🔹توضیح: در این حدیث قدسی بر این موضوع تأکید شده که نگرانی برای رزق بی‌فایده است، چرا که خداوند آن را مقدر نموده و در زمان خود به انسان می‌رسد. البته روزی مقدر منافاتی با تلاش برای کسب آن ندارد. چرا که در روایت متعدد دیگری امر شده است که انسان باید به دنبال روزی برود و اگر نرود و حتی دعا هم بکند خداوند دعای او را اجابت نمی نماید و در پاسخ می فرماید مگر تو را امر به طلب روزی نکرده ام. آنچه مذموم است نگرانی است. اگر انسان تلاش کند خداوند روزی او را خواهد رساند و این نگرانی ندارد. آنچه که بد است عدم نگرانی جهت سپری شدن عمر است که انسان نسبت به این مسئله بسیار مهم به شدت کم اهمیت است! 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎عاقل! 🌹قال النبی صلی الله علیه و آله: ✨«إِنَّ الْعَاقِلَ مَنْ أَطَاعَ اللَّهَ وَ إِنْ كَانَ ذَمِيمَ الْمَنْظَرِ حَقِيرَ الْخَطَرِ وَ إِنَّ الْجَاهِلَ مَنْ عَصَى اللَّهَ وَ إِنْ كَانَ جَمِيلَ الْمَنْظَرِ عَظِيمَ الْخَطَرِ.»✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: 🖌 «عاقل کسی است که خدا را اطاعت کند، حتی اگر ظاهری نازیبا و جایگاهی کم‌ارزش داشته باشد، و جاهل کسی است که نافرمانی خدا کند، هرچند زیبا و قدرتمند باشد.» 📚 أعلام الدين في صفات المؤمنين، ص169 🔹توضیح: در این روایت، عاقل به کسی گفته شده است که فرمان‌برداری از خداوند می‌کند و جاهل را کسی دانسته است که از خداوند سرپیچی می‌نماید. اتصاف عاقل به کسی که فرمانبردای از خداوند می کند در این حقیقت نهفته است که شخص عاقل به منافع بالاتر رسیده است و این قاعده است که هر کس منفعت بالاتر را ترجیح داده و انتخاب کند و بدان عمل نماید عاقل است. اگر کسی در همین دنیا بخواهد کاری انجام دهد که منفعتش کم است، متصف به جاهل بودن می شود؛ هر چند که ظاهری زیبا داشته باشد و در مقابل اگر کسی کاری انجام دهد که منافعش زیاد باشد او را متصف به عاقل بودن می کنند. همین قاعده در مورد دنیا و آخرت نیز است کسی که منفعت دنیا را به دلیل زودگذر بودن رها کرده و معصیت خداوند را مرتکب نشد عاقل است چون او منفعت بالاتر را ترجیح داده و طبق آن عمل نموده است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎 آزادگی و نیازمندی 🌹قال النبی صلی الله علیه و آله: ✨«اسْتَغْنِ عَنْ مَنْ شِئْتَ تَكُنْ نَظِيرَهُ وَ احْتَجْ إِلَى مَنْ شِئْتَ تَكُنْ أَسِيرَهُ وَ أَفْضِلْ عَلَى مَا شِئْتَ تَكُنْ أَمِيرَهُ»✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: 🖌 «از هر کس که می‌خواهی بی‌نیاز شو تا مانند او باشی، و به هر که نیاز پیدا کنی اسیر او می‌شوی، و به هر کس بخشش کنی امیر او خواهی شد.» 📚أعلام الدين في صفات المؤمنين، ص159 🔹توضیح: این روایت نشانگر اهمیت بی‌نیازی و آزادگی است و به انسان می‌آموزد که با بخشش، به جایگاه و عزت می‌رسد. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎بزرگی گناه کوچک! 🌹قال النبی صلی الله علیه و آله: ✨«لَا تَنْظُرُوا إِلَى صَغِيرِ الذَّنْبِ وَ لَكِنِ انْظُرُوا إِلَى مَنِ اجْتَرَأْتُمْ عَلَيْهِ.»✨ 🌹 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: 🖌 «به کوچکی گناه نگاه نکنید، بلکه به بزرگی کسی که نافرمانی او کرده‌اید بنگرید.» 📚 أعلام الدين في صفات المؤمنين، ص169 🔹توضیح: این روایت هشدار می‌دهد که هر گناهی، حتی اگر کوچک باشد، بی‌اهمیت نیست زیرا حرمت خداوند را شکسته است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
هدایت شده از راه آسمان
🤲 دعای «اللَّهُمَّ کُن لِوَلِیَّكَ...» ✅حضرت آیت‌الله بهجت قدس‌سره: ✨ آقایی می‎گفت: محضر حضرت عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف مشرّف شدم، ولی نمی‎دانستم اصلاً محضر چه کسی هستم! کمی صحبت کردیم و با هم حرف زدیم. بعد از این‎که دیدارمان تمام شد، یک‎دفعه به خود آمدم که ای وای کجا بودم؟! محضر چه کسی بودم؟! این آقا چه کسی بودند؟! اما دیدم دیگر گذشته است. ✨ این آقا می‎گفت که من ضمن صحبت‎هایم به ایشان عرض کردم: خیلی میل دارم یک کاری انجام دهم؛ یک عملی را انجام دهم که بدانم مورد توجه حضرت عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف است و بدانم اگر من آن کار را انجام دهم، مورد توجه حضرت می‎شوم. کار خوبی باشد و مورد پسند حضرت باشد. مدام این‎ها را تکرار کردم. 💫 حضرت فرمود: یکی از آن کارهایی که خیلی مورد توجه واقع می‎شود، این است که به محض این‎که صدای اذان بلند شد، دعای «اللَّهُمَّ کُن لِوَلِیَّكَ...» را بخوانی! ✨[این نقل] خیلی موافق اعتبار است! 📚برگرفته از کتاب «حضرت حجت علیه‌السلام »؛ مجموعه بیانات آیت‌الله‌ بهجت قدس‌سره درباره حضرت ولی‌عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف ☑️ کانال رسمی مرکز تنظیم و نشر آثار حضرت قدس‌سره ✅ @bahjat_ir
💎علم و فهم الهی! 🌹قال الامام السجاد علیه السلام لعَمَّتِهِ زينب سلام‌الله علیها: ✨«أَنْتِ بِحَمْدِ اللَّهِ عَالِمَةٌ غَيْرُ مُعَلَّمَةٍ فَهِمَةٌ غَيْرُ مُفَهَّمَةٌ»✨ 🌹 امام سجاد علیه السلام خطاب به عمه بزرگوارشان، حضرت زینب سلام‌الله علیها، فرمودند: 🖌 «تو به حمد خداوند، دانایی هستی که آموزش ندیده‌ای و فهمیده‌ای هستی که به تو فهمانده نشده است.» 📚 الإحتجاج على أهل اللجاج (للطبرسي)؛ ج‏2، ص305 🔹توضیح: این روایت نشان‌دهنده جایگاه رفیع علمی و فهم الهی حضرت زینب سلام‌الله علیها است که بی‌واسطه از جانب خداوند به ایشان عطا شده است. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث اهل بیت علیهم‌السلام در کانال تحدثون👇عضو شوید.🔺 💠@Tohaddethun💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.
💎 با هم بودن و یادآوری روایت‌ها! 🌹قال الامام علی علیه السلام: ✨«تَزَاوَرُوا وَ تَذَاكَرُوا الْحَدِيثَ، إِلَّا تَفْعَلُوا يَدْرُسْ»✨ 🌹امیرالمومنین علی علیه السلام می‌فرمایند: 🖌«به دیدار یکدیگر بروید و حدیث را با هم یادآوری کنید؛ در غیر این صورت، این دانش‌ها فراموش خواهند شد.» 📚کنز الفوائد، ج‏2، ص32 🔹توضیح: این روایت بر اهمیت ارتباط و هم‌صحبتی در جامعه تأکید دارد و نشان می‌دهد که گفتگو و مرور احادیث و دانش‌ها، سبب زنده ماندن و دوام آن‌ها در اذهان می‌شود. این مطلب زمانی اهمیت پیدا می کند که بدانیم اهل بیت علیهم السلام معصوم هستند و هیچ اشتباهی در گفتار آنها وجود ندارد. ممکن است سخن به ظاهر زیبای یک فیلسوف تا مدتها مبنا قرار بگیرد و نتایج زیان بار اجتماعی داشته باشد و چه بسا هزاران نفر را به کام مرگ بکشاند و هزاران زندگی را به هم بزند و بشریت بعدها متوجه شوند. زمانی که کار از کار گذشته است. ولی سخنان معصوم علیه السلام چنین نیست و در زندگی فردی و اجتماعی تاثیرات به شدت مهمی دارد. اگر بدان آگاه باشیم و در زندگی ها و رفتارهایمان درست به کار بگیریم. راه و مقدمه عمل به حدیث نیز بیان و ترویج آن می باشد. این عمل مقدمه ای برای کشاندن احادیث در متن زندگی فردی و اجتماعی است. اگر این کار انجام نگیرد به مرور زمان این سخنان گران بها از زندگی ها حذف می شوند و تنها کسانی که آسیب می بینند افراد هستند. 🔻برای آشنایی بیشتر با احادیث امیرالمومنین علی (علیه السلام) در کانال راه آسمان👇عضو شوید.🔺 💠@RAHEASEMAN_ARAMESH💠 🪄انتشار مطالب کانال با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع جایـــــــــز اســـــــت.