💢تفاوت نظر ولیّ فقیه و مرجع تقلید
✔️فتوای مقام معظم رهبری:
📜متن فتوای مطرح شده بدین شرح است🔻
❓سوال: تکلیف مقلدین در موضوع تفاوت نظر ولی فقیه با مرجع تقلیدشان چیست؟
🔸پاسخ: در هر مسأله ای که نظر ولیّ فقیه با نظر مرجع تقلید متفاوت است، اگر مربوط به اداره ی کشور و اموری که به عموم مسلمانان ارتباط دارد ـ مثل دفاع از اسلام و مسلمین ـ، باشد، باید نظر ولیّ فقیه اطاعت شود و اگر مربوط به مسائل فردی و شخصی باشد، باید طبق نظر مرجع تقلید عمل شود.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
5.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 کلیپی که توسط «سازمان فضای مجازی بسیج» برای «ترویج حجاب» ساخته شده، اما برخی آنرا یک ضدتبلیغ و «شیء انگاری» زن میدانند. به همین علت این کلیپ توسط آمدنیوز و رسانههای معاند نیز نشر داده شده است.
🌐 t.me/dastanak_official/7
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
♨️ هدف حوزه خواهران، دستیابی به #مرجعیت علمی و دینی بانوان است
💠 مدیر حوزه خواهران:
هدف ما نباید تنها تربیت مادران و بانوان خوب باشد، اگر در همین حد باشد نسبت به هدف حوزه علمیه، کوچکانگاری شده است.
🌐 hawzahnews.com/detail/News/498557
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
📝 نشانههای ظهور: گوشههایی از وضعیت جامعه و فرهنگ مردم پیش از ظهور
📚 کتاب «کمال الدین و تمام النعمه» شیخ صدوق ‹ره› به جمعآوری روایت مهدویت و آخرالزمان اختصاص دارد که اجمالا کتابی معتبر است (اگرچه سند هر حدیث بصورت مستقل باید بررسی شود)
💠 در باب ۴۷ این کتاب که درباره دجال است، خصوصیات زمان خروج دجال اینطور آمده است:
🔹 أمات الناس الصلاة
🔸 و أضاعوا الأمانة
🔹 و استحلوا الكذب
🔸 و أكلوا الربا
🔹 و أخذوا الرُشا
🔸 و شيّدوا البنيان (بناها را محکم میسازند)
🔹 و باعوا الدين بالدنيا
🔸 و استعملوا السفهاء
🔹 و شاوروا النساء
🔸 و قطعوا الأرحام
🔹 و اتبعوا الأهواء
🔸 و استخفوا بالدماء
🔹 و كان الحلم ضعفاً و الظلم فخراً
🔸 و كانت الاُمراء فجرةً و الوزراء ظلمةً
و العرفاء (برجستگان) خونةً و القراء فسقةً
🔹 و ظهرت شهادة الزور و استعلن (علنی شدن) الفجور و قول البهتان و الإثم و الطغيان
🔸 و حُلّيت (زینت شدن) المصاحف
و زُخرفت (تزیین شدن) المساجد
و طولت المنارات
🔹 و أكرمت الأشرار
🔸 و ازدحمت الصفوف و اختلفت القلوب
🔹 و نقضت العهود و اقترب الموعود
🔸 و شارك النساء أزواجَهن في التجارة #حرصاً علی الدنيا (اشتغال زنان علاوه بر شوهران بخاطر حرص به دنیا)
🔹 و عَلت أصوات الفساق و استمع منهم (رسانهها یا افراد مشهور فاسق اما مورد رجوع جامعه)
🔸 و كان زعيم القوم أرذلَهم (رذلترین افراد رئیس کشورها میشوند) {آدم یاد ترامپ میافتد}
🔹 و اتُقي الفاجر مخافةَ شره
🔸 و صُدِّق الكاذب و اؤتمن الخائن
🔹 و اتخذت القيان و المعازف (شیوع سازهای موسیقی)
🔸 و لَعن آخِرُ هذه الأمة أولَها (مسلمانان، مسلمانان پیشین را لعنت میکنند)
🔹 و ركب ذوات الفروج السروج (احتمالاً اشاره به رانندگی زنان دارد)
🔸 و تشبه النساء بالرجال و الرجال بالنساء
🔹 و شهد الشاهدُ من غير أن يستشهد (شاید منظور، افشاگریها است) و شهد الآخر قضاء لذمام بغير حق عرفه (شهادت بدون علم بخاطر جبران دین و لطف دیگری)
🔸 و تُفُقه لغير الدين
🔹و آثروا عمل الدنيا علی الآخرة
🔸 و لبسوا جلود الضأن علی قلوب الذئاب و قلوبهم أنتَن من الجيف (گرگانی در لباس گوسفند که قلوبشان بدبوتر از لاشهی مردار است) .....
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
♨️ تاریخ حوزه مشحون از مقاومت در برابر فناوریها و تحریم آنها در بدو ورود است اما با فیلتر کردن سایتهای مستهجن در بدو آوردن اینترنت به قم، کاری کردیم که اینترنت اولین فناوری نوظهوری بود که تحریم نشد بلکه استقبال هم از آن شد.
💠 حجتالاسلام شهریاری، مدیر مرکز تحقیقات کامپیوتری نور و معاون فناوری اطلاعات قوه قضائیه:
🔶 از میکروفن، رادیو، تلویزیون، سینما تا ماهواره در بدو ورودشان مقاومتهایی از جانب حوزه داشتهاند، اما نسبت به اینترنت این چنین نبود. در سال 1375 اینترنت را به قم آوردیم؛ بر اساس مصوبه هیأت امنای مرکز نور، این خدمت فقط در اختیار فرهیختگان حوزه قرار میگرفت چون معتقد بودند نباید به آن دسترسی عمومی داد، یا حداقل مرکز نور نباید به این حوزه ورود کند.
🔶 تدبیری که ما کردیم اولین فیلترینگ اینترنت در کشور بود. وقتی اینترنت را به قم آوردیم. در کنارش فیلترینگی را راهاندازی کردیم که مانع از نمایش صفحات مستهجن و قبیح میشد. این تدابیر خیلی اثرگذار بود و باعث شد اینترنت #اولین فناوری نوظهوری باشد که در حوزه علمیه تحریم نشد و بلکه با استقبال هم مواجه شد.
🌐 منبع و متن کامل: hawzahnews.com/detail/News/498856
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
♨️ خبر انتصاب آیتالله اعرافی بعنوان عضو شورای نگهبان، دوباره موضوع چندشغله بودن مدیران را بر سر زبانها انداخته است.
با توجه به واضح بودن میزان اشتغالات آقای اعرافی بعنوان مدیر حوزههای علمیه کشور، امامجمعه شهر قم و... ، و دشواری حضور توأمان در این نهادها بویژه شورای نگهبان و مدیریت حوزههای علمیه که هر دو بسیار مهم و تأثیرگذار هستند و وقت بسیاری میطلبند، باید دید که آیا با کمبود نیروی انسانی مهیا برای مسئولیتهای مهم مواجهیم؟
یا نیروهای قابل اتکا برای چنین مناصبی داریم اما در «شناسایی» یا «ایجاد مقبولیت و معرفی» آنها، سازوکار قابل قبول نداریم؟
در صورت اول، حوزه باید در تربیت چنین نیروهایی بکوشد و در صورت دوم نظام باید سازوکاری کارآمد برای شناسایی آنها ایجاد کند. تحلیل شما چیست؟
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
📝 حوزه علمیه و مسئله پرورش و ساماندهی نیروهای کارآمد
مدیر حوزههای علمیه و امام جمعه قم به عضویت شورای نگهبان منصوب شد.
عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و تدریس در حوزه (افزون بر برخی مسئولیتهای دیگر) نیز از اشتغالات حجتالاسلاموالمسلمین اعرافی است.
این انتصاب انگیزه طرح دوباره مسئله کارآمدی یا ناکارآمدی حوزههای علمیه میشود. کارویژه حوزه مطابق فرمایش رهبر انقلاب اسلامی، استقرار توحید در جامعه و حرکت به سوی تمدن اسلامی و لازمه آن، تربیت نیروی کارآمد است. اما آیا حوزه در این عرصه عملکرد مطلوبی داشته است؟
باید به فراخور نیازهای گسترده نظام، نیروهای برجسته و کارآزموده از متن حوزه، شناسایی و در مسئولیتها مستقر شوند.
آیا در حوزه و یا نظام، سازوکاری برای شناسایی و معرفی نیروهای متخصص به مجموعه نهادهای نظام وجود دارد؟
✍ محمدهادی سمتی، عضو مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه قم
🌐 منبع و متن کامل:
eitaa.com/MHSemati/691
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
📝افسردگی علمی حوزه و تحول خواهان
🔰راه حل یا بخشی از بحران
🔸مدتی است که افسردگی علمی حوزویان به عنوان کلید واژه مورد استفاده دلسوزان و گروه های مختلف قرار می گیرد که ناشی دلواپسی تمامی این افراد و گروه ها برای آینده حوزه های علمیه است.
🔹افسردگی علمی دلالت بر این ادعا دارد که بدلایل مختلف طلاب عزیز دیگر شور و نشاط تحصیلی نداشته و خمودی علمی و پژوهشی بر بدنه عمومی حوزه مستولی شده است. البته برخی نیز این ادعا را کذب دانسته و معتقدند صحبت از خمودی و افسردگی علمی دروغ و جفایی بر حوزه فعال و با نشاط کنونی است.
🔸در بررسی این افسردگی دلایل متعددی همانند معیشت سخت، نبود آینده شغلی، نبود هویت صنفی، مشکلات مدیریتی و عقب ماندگی محتواهای درسی توسط افراد و جریانات مختلف مورد اشاره قرار گرفته است اما در این میان تحول خواهان و کسانی که محتواهای عقب مانده و غیر کاربردی علمی را عامل اصلی خمودی می دانند صدای بلندتر، زبان تندتر و البته سابقه بیشتری دارند.
🔹تحول خواهان معتقدند که محتواهای درسی کنونی بدلیل تعلق به دوران گذشته و عدم تطبیق با نیازهای روز باعث می شود تا طلاب نسبت درس خواندن سرد شده و همین امر عامل مهم و اصلی افسردگی مذکور است.
🔸راه حل این عزیزان در تغییر محتواهای درسی و بازبینی جدی و اساسی در کتب مورد استفاده است. همچنین کوتاه کردن دوران مقدماتی و میانی تحصیلی در حوزه و تسریع در فرآیند اجتهاد خواسته دیگر این عزیزان است که منجر به ارائه راه کارهای 6 الی 10 ساله با تضمین خروجی اجتهاد شده است.
🔹این نقدها و راه حل ها در درون حوزه موجبات اختلاف نظرهای وسیعی شده است و جریانات مختلف را رودرروی یکدیگر قرار داده که متاسفانه گاهی منجر به بی احترامی ها و هتک حرمت ها نیز شده است و بجای حل مشکل خود مشکلی بر مشکلات قبل افزوده است.
🔸این برخوردها و نزاع های عموما فرد محور که ریشه های علمی ندارد بیش از آنکه طلاب را به آینده امیدوار کند باعث خمودی و سرخوردگی بیش از پیش می شود.
🔹صرف نظر از آنچه این اختلافات بی حاصل و جنجال های رسانه ای بر سر حوزه و حوزویان می آورد و با تاکید بر اینکه اصل تحول خواهی به عنوان مطالبه همیشگی رهبر معظم انقلاب امری عقلی و ضروری است و ضمن تصریح اینکه مخالفان اصل تحول بی شک خطری برای حوزه ها تلقی می شوند اما عزیزان داعیه دار تحول آیا بخشی از راه حل عبور حوزه از خمودی و افسردگی هستند یا اینکه خود بخشی از این بحران بوده و خواسته یا ناخواسته بر گسترش آن دامن می زنند؟
🔸باید به صراحت بگویم این عزیزان خود بخشی از دلایل بحران کنونی هستند و ندانسته با اشتباهات مهلک سم ناامیدی و افسردگی را می پراکنند.
🔹برای طلبه ای که بخش مهمی از عمر پیش روی خود را قرار است صرف تحصیل و مطالعه دقیق کند هیچ امری مهلک تر از ناامیدی از مسیر نیست. زمانیکه این عزیزان تلاش می کنند در راستای اثبات خود به طلاب بقبولانند که با نظام تحصیلی کنونی جز اتلاف عمر، بی سوادی و بی حاصلی چیزی حاصل نمی شود بی شک طلاب جوان و مشغول به تحصیل در دوره مقدمات یا سطوح امید خود را از دست می دهند.
🔸مهلک تر از این ناامید سازی آرمان شهرهای دروغینی است که این عزیزان همانند آموزشگاه های کنکور به افراد می فروشند. بسته های آموزشی اجتهاد سریع، پک های تحصیلی برای رسیدن به مقام علمی شهید صدر، مجموعه کتب طلایی و طبقه بندی شده برای اجتهاد در 6 تا 10 سال.
این ها همانند سمی مهلک می مانند که روح و جسم طلاب را فاسد می کند.
🔹طلبه های جوان که سرگردان میان واحدهای درسی خود و شیوه های آرمان شهری این تحول طلبان هستند عملا نه بهره ای از کلاس های خود می برند و نه انگیزه ای برای تحصیل و جهد علمی عمیق و بلند مدت به منظور رسیدن به دروازه های اجتهاد دارند چرا که با تبلیغات تحول خواهان باور کرده اند اگر مدیران فرتوت و عقب مانده حوزه اجازه دهند می شود در 10 سال به جای رسیدن به درس خارج به مقام اجتهاد و برگزاری کرسی درس خارج رسید.
🔸ضمن ارج نهادن به نیت خالصانه و دلسوزانه این عزیزان و تقاضای اینکه از سیاه مشق برادر کوچک خود رنجیده خاطر نشوند باید گفت که گاهی رفتار ما در تلاش برای رفع یک مشکل مصداقی از دوستی خرس خاله ها می شود که ناخواسته آسیبی جبران ناپذیر وارد می سازد.
🔹 مسیر تحول نه از دعواهای بی حاصل رسانه ای و به جان هم افتادن شاگردها یا نفی بی حساب و کتاب همه چیز و همه کس که از مسیر گفتگوهای عالمانه همانند علمای سلف امکان پذیر است که این امر نیز بخشی از توصیه ها و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به حوزه و حوزیان است.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
هدایت شده از موسسه فرهنگی تبلیغی انوار العقیلة
❇️ آخر هفته با #تشکیلات
♦️ یک سخن تشکیلاتی
🔸 #سخنان_امام_خمینی
💢 امام خمینی(ره):
🔸 "امروز ضد انقلاب کسی است که در کاری که مشغول است سستی کند."
♦️ ۱۲ دی ۱۳۵۸
👈موسسه فرهنگی تبلیغی انوار العقیلة
🆔 https://eitaa.com/anvar_al_aghileh
🗓سالروزمهماولینغزوهپیامبر(ص)
🏳درمقابلهبانفوذیهودیانبنیقریظه
💠رهبرانقلاب
‼️پیامبر اسلام همه دشمنان را یکسان نمیدانست. این از نکات مهم زندگی پیامبر است. بعضی از دشمنان، دشمنانی بودند که دشمنیشان عمیق بود؛ اما پیامبر اگر میدید خطر عمدهای ندارند، کاری به کارشان نداشت، بعضی دشمنان هم بودند که خطر داشتند، اما پیامبر آنها را زیر نظر داشت؛ مثل عبدالله بن ابیّ که یک منافق درجه یک بود و علیه پیامبر توطئه هم میکرد لیکن پیامبر فقط او را زیر نظر داشت، کاری به کار او نداشت اما همان آدم مهربان و دلرحم در مقابل دشمانی بشدت سختگیر بود دستور داد که خائنان بنیقینقاع و بنینضیر و بنیقریظه را بیرون راندند و خیبر را فتح کردند؛ چون دشمنان خطرناکی بودند. پیامبر از اول ورود به مکه کمال مهربانی را بهخرج داد اما اینها در مقابل خیانت کردند و از پشت خنجر زدند کردند! ۷۹/۲/۲۳
⚠️توجه
🏴پیامبر برای فتح بیت المقدس با ۷مانع قبایل یهودی بنیقینقاع و بنینضیر و بنیقریظه و خیبر و موته و تبوک و فلسطین روبرو بود اما در حین عزم به مقابله با یهودیان موته ایشان را ترور کردند!
🗓سالروز همه پرسی قانون اساسی
🏳درپیدستورامام بربازنگریقانون
💠رهبرانقلاب
‼️مسألهی بازنگری قانون اساسی که اینقدر امام روی آن تکیه کردند و آخرین کار بزرگی بود که ایشان در زمان حیاتشان انجام دادند، گرههای بزرگی را باز کرد! ۶۸/۳/۲۴
‼️در همان روز تلخ که حال امام مساعد نبود، من جمعی از اعضای شورای بازنگری قانون اساسی را دعوت کردم و به آنها گفتم که حال امام خوب نیست؛ کار بازنگری را قدری تسریع کنیم و مژده اتمام آن را به ایشان در بیمارستان بدهیم، تا دل امام شاد شود چند ساعت بعد از آن اطلاع پیدا کردیم ایشان را از دست دادهایم! ۶۸/۳/۱۷
‼️ملت عزیز ایران! خدای را سپاسگزارم که بار دیگر در امتحانی بزرگ و الهی، سربلند گشتید و با حضور گسترده خود در همه پرسی قانون اساسی و انتخابات، ضمن ادای وظیفه حقشناسی خود نسبت به امام راحل، اصلاحات قانون اساسی را تصویب کردید و رئیس جمهور خود را برگزیدید. قانون اساسی جدید که یکی از آخرین یادگارهای امام عزیزمان است! ۶۸/۵/۸
⚠️توجه؛
🏳درقانون اساسی جدید قوانینی مثل شرط مرجعیت رهبری، مقام نخست وزیری، انحلال مجلس توسط رهبری و... حذف شد!
🗓سالروز آغاز دولتلیبرالی سازندگی
🗳درپنجمینانتخاباتریاستجمهوری
💠رهبرانقلاب درمراسم تنفیذهاشمی:
‼️علاج مشکلات ما در این است که سازندگی کشور را در کنار تأمین روحیهی انقلابی در مردم و حفظ همان صلابت و چهرهی باعظمت و هیبت انقلاب ببینیم. اگر به رفاه عمومی نیندیشیم و به سازندگی کشور فکر نکنیم، مطمئناً نظام جمهوری اسلامی نخواهد توانست الگو و تجربهی مطلوب را به دنیا ارایه بدهد. اگر در مسایل رفاه زندگی عمومی و ایجاد تسهیلات و رفع مشکلات غرق شویم، به طوری که جهتگیریهای انقلابی را به دست غفلت بسپریم، به ابهت و هیبت انقلاب ضربه زدهایم و جاذبهی آن را در دنیا مخدوش کردهایم و این، مطمئناً به کارایی ما ضربه خواهد زد. بنابراین، این دو در کنار هم مطرحند! ۶۸/۵/۱۲
📸رهبری و هاشمی در مراسم تنفیذ، حسینیه جماران