11.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢تدوین کتاب «فقه تبلیغ» در پژوهشکده حج
✔️کتاب بایدها و نبایدهای فقهی عرصه تبلیغ با تأکید بر وظایف روحانیون کاروانها با عنوان «فقه تبلیغ» نوشته حجت الاسلام و المسلمین رضا عندلیبی منتشر شد.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢فقه شیعه بر خلاف فقه اهل تسنن و یهود ظرفیت تمدنسازی دارد
✔️حجت الاسلام و المسلمین احمد رهدار، درنشست «ظرفیت های تمدنی فقه شیعه»:
🔹اگر فقیهی دلالت نصوص دینی بر ساخت نظامهای سیاسی اجتماعی را نپذیرد، قطعا فقه او تمدن ساز نخواهد بود و در عین حال نمیتوان ادعا کرد که فقه مأموریت تمدنی ندارد.
🔹هر منبع معرفتی که بخواهد تمدن ساز باشد باید بتواند با کثرات متنوع تمدن نسبت بگیرد و ادعای بنده این است که میراث فقهی شیعه در برشهای فقهی فردی، سیاسی، اجتماعی و حکومتی به گونهای است که میتواند با کثرات تمدن ارتباط بگیرد و برای همه لایه های انسان نسخه داشته باشد.
🔹فقه اهل تسنن و یهود تمدن ساز نیست و فقه شیعه تمدن ساز است و فقه یهود ممکن است بعضی از اجزا و ارکان تمدنی را به صورت خرد پاسخ دهد، اما خودش تمدن ساز و تمدن زا نمیتواند شود، اما فقه شیعه به دلیل ظرفیتهای میراثی و روشی که دارد تمدن ساز است.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢تقلب علمی باید بررسی فقهی، اصولی و علمی شود
✔️حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر رشاد، رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی:
🔹جوانانی که با مسائل شرعی و فقهی آگاهی ندارند اگر مرتکب سرقت علمی شوند در تمام عمر درگیر آثار تقلب خواهند بود. زیرا از طریق تقلب، شغل، درآمد و موقعیت اجتماعی به دست آورده اند.
🔹درباره تقلب علمی، حق مالکیت فکری مطرح میشود که حق است یا خیر؟ و آیا دستاوردهای مغزی مالکیت بردار است؟ دستاوردهای حاصل از فعالیت مغزی در بین عقلا شدت و ضعف دارد و مالکیت بردار است. همچنین فعالیتهای مغزی از ملاک مالییت برخوردار است.
🔹زمانی که فردی چیزی را پدید میآورد امتداد نفس او است و ناشی از ابتکار و اختراع است همچنین برون داد وجودی فرد است. بنابراین یافتههای مغزی فرد مالیت و مالکیت دارند. حتی در دستاوردهای مغزی حد مالکیت و ملکیت غلیظ تر است.
🔹حقوق مالکیت معنوی از مالکیت مادی شدید تر و مشمول موازین اشد مجازات است. در راس حقوق معنوی مالکیت ادبی است که فردی مبنا یا روشی را تولید کرده و سارقی یافته ها را به نام خود ثبت میکند.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
#اختصاصی
💢سیاست حوزه خواهران، تربیت مجتهد نیست/ مجتهدن نشدنِ خواهران طلبه، به جهت وظایف آنها در منزل نیست
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین علیاکبر صافی اصفهانی، ریاست موسسه آموزش عالی مجتهد امین شهر اصفهان در خصوص وضعیت حوزه علمیه خواهران:
🔹این انتظار غلطی است که ما فکر کنیم حوزههای علمیه خواهران مثل حوزه برادران باید بخشی از خروجیهای آن مجتهده باشند؛ آنهم مجتهده مطلق و نشستن بر کرسی افتا و مرجعیت. قطعاً اینگونه نیست. حوزههای خواهران برای این هدف، بنیانگذاری نشده است.
🔹ما بیش از مقداری که به مجتهد و مرجع تقلید نیاز داریم، به متخصصان گرایشی در حوزههای معارف اسلامی نیاز داریم.
🔹مسیر رسیدن به درجه اجتهاد، خیلی طولانیمدت است و نباید انتظار داشت که از این قریب یک دههای که دورههای تخصصی سطح سه و سطح چهار در حوزههای خواهران شکلگرفته است، خروجی مجتهده هم داشته باشد.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/w7qBz
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
#اختصاصی
💢طب اسلامی و یک بام و دو هوای مخالفان!
🔹تمام شکایتهای مردمی از طب اسلامی نیست. مگر ما از دکترهای مدرن شکایت نداریم اما چون مدرک دارند شکایت ما بهجایی نمیرسد.
🔹کسانی که توصیههای اساتید طب اسلامی را گوش کردند و موبهمو رعایت کردند، هیچکدام ناراضی نبودند؛ اما زمانیکه به تجویز دکتر عمل نمیکند و نظر خودش و چند نفر دیگر را اعمال میکند قطعاً جواب نمیگیرد.
🔹طب اسلامی و سنتی باهم شبیه هستند اما یکی نیستند. اینها را متضاد نمیدانیم اما شبیه هستند. این احتمال وجود دارد که برخی موضوعات را با یکدیگر به اشتراک گذاشته باشند.
🔹تا زمانیکه وزارت بهداشت گاردش را از طب اسلامی برندارد هیچگونه حمایتی از طب اسلامی را شاهد نخواهیم بود.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/ePewm
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢 حوزه به صورت جدی وارد عرصه وقف شود/ مجموعه کتب فقهی در وقف بررسی و تجمیع شود
✔️حجت الاسلام والمسلمین حسین روحانی نژاد، رئیس هیأت فقهی حقوقی سازمان اوقاف و امور خیریه:
🔹حوزههای علمیه در شرایط کنونی خیلی به مسئله وقف نپرداخته اند در صورتی که امروز شدیداً نیازمند به این موضوع هستیم و میطلبد تا حوزهها به طور جدی به این مسئله ورود پیدا کنند.
🔹سازمان اوقاف و امور خیریه موسوعهای را به نام موسوعة الوقف فی الفقه الاسلامی به چاپ رسانده است که ۱۹۵ کتاب وقف در آن تجمیع شده و از این تعداد ۹۸ کتاب مربوط به شیعه است.
🔹باید کرسیهای درسی در مورد مسائل جدید به خصوص در امر وقف ایجاد و راهکار فکری ارائه شود و پژوهشگاهی برای این منظور راه اندازی گردد.
🔹زمینه کار برای وقف در حوزه علمیه وجود دارد و خوب است فضلا مجموعه کتب فقهی در وقف را بررسی و تجمیع کنند.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢درصد کمی خواهان این هستند که حوزه حکومتی شود
✔️حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهراب صادقنیا، عضو هیات علمی دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی:
🔹 بین سازمانیافتن حوزه و حکومتیشدن حوزه تفاوتی عمیق وجود دارد و اینها دو مفهوم جدا هستند.وقتی حوزه تبدیل به سازمان شد، گویا همه باید مثل هم شوند، در حالیکه حوزه از روز اول ماهیتی متکثر داشته است.
🔹وقتی حوزه سازمانی شود، هویت همسان تعریف میکند و میگوید همه باید همین جوری باشند، مراجع هم همه باید همین طوری باشند؛ اگر چنین نبودند، رسما اعلام میکنیم که صلاحیت مرجعیت ندارند. شاید این امر از نظر خیلی از مراجع پسندیده نباشد.
🔹امام خمینی تا هنگامی که زنده بودند، دفترشان بیشتر شبیه به دفتر یک مرجع تقلید بود تا دفتر یک رهبر سیاسی.
🔹یک نوع لجاجت میان مردم و حوزهای که مردم آن را حوزه حاکمیتی میدانند، دیده میشود و آدم باید خود را فریب دهد تا متوجه این موضوع نشود.
🔹آیتالله یزدی مرتباً میفرمایند: برخی از مراجع هستند که اسمی از انقلاب نمیآورند یا در این مورد سکوت میکنند.
🔹درصد کمی خواهان این هستند که حوزه حکومتی شود؛ حتی خود رهبر هم مخالف این است که حوزه به سازمانی حکومتی تبدیل شود.
🔹از قدیم اولویت عنصر اقتدار شخصی مرجعیت را مردم به مراجع میدادند، نه سازمان. یعنی حوزه مدعی نبود که من مرجع هستم؛ این استاد و زعیم من بشود. مردم خودشان مرجع را انتخاب میکردند.
🔹اگر مردم این هویت حوزوی را از ما نپذیرند، حتی اگر عزیز و شریف و گرامی و توانمند هم باشیم، کاری از ما برنمیآید.
🔹جامعه از ما انتظار ندارد که در قامت یک روحانی در همه بخشهای دولتی حضور داشته باشم و نقش توجیهگر را بازی کنم. جامعه از من انتظار دارد به عنوان یک روحانی، زیست اخلاقی را برای او سادهتر کنم؛ معنویتگرایی را برای او دستیافتنیتر کنم، مشکلات اعتقادیاش را برطرف کنم و در سختیها و مشکلاتی که دارد، به او همدلی نشان بدهم.
🔹حسن حوزه در تکثر است، سازمان نباید این تکثر را بگیرد. یکی از آفتهای سازمانیشدن حوزه، تک صدا کردن حوزه است، چون رشد حوزه مشروط به همین چندصدایی بودن است.
🔹وقتی حوزه به یک سازمان تبدیل میشود، انعطاف کمتری دارد؛ سرعت عملش کم میشود، تمرکزش به جای هدف، روی مدیریت سازمان میرود؛ یعنی به جای اینکه فکر کند حالا چه کاری باید کرد، همۀ درگیریش این میشود که چطور خود را اداره کند و وجاهتش را حفظ کند.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💷 بانکداری اسلامی 13
🔵 بررسی برخی از دغدغههای مراجع عظام نسبت به نظام بانکی کشور و بانکداری اسلامی
🔘 گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سیدعباس موسویان
◽️ حجتالاسلام والمسلمین دکتر سیدعباس موسویان عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار و عضو شواری فقهی مشورتی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران میباشد که در گفتوگو با هفتهنامه «افق حوزه» به بررسی دغدغههای مراجع عظام نسبت به نظام بانکی کشور و بانکداری اسلامی پرداخته است که در ادامه میخوانید...
➕ متن کامل
yon.ir/CKM9d
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
☸ «وجه التزام»
◽️ در سال 1361 مرحوم دکتر نوربخش که رئیس بانک مرکزی بودند، در نامهای به حضرت امام مطرح کردند که اگر مسئله به این صورت پیش برود، بدهیهای معوق افزایش پیدا خواهد کرد و بانکها با ورشکستگی مواجه خواهند شد. آن زمان حضرت امام دستور دادند که فقهای شورای نگهبان با شورای پول و اعتبار جلسات مشترکی داشته باشند و راهحلی برای این منظور طراحی کنند.
◽️ در آن زمان که حضرت آیتالله صافی گلپایگانی دبیر شورای نگهبان بودند، یعنی جایگاه امروزی آیتالله جنتی، بحثهای مفصلی صورت گرفت و به راهکاری تحت عنوان وجه التزام رسیدند و گفتند: در قراردادهای بانکی ما از روش وجه التزام استفاده میکنیم. وجه التزام مبلغی است که در قرارداد شرط میشود که اگر کسی بدهی خودش را به موقع و در سررسیدهای مقرر نپردازد، فلان مبلغ به طرف مقابل بپردازد.
◽️ وجه التزام سابقه دیرینه دارد و قبل از قراردادهای بانکی، در قراردادهای مردمی هم وجود داشت؛ مثلاً شخصی منزلی را معامله میکند و در بنگاه قرار میگذارند که خانه را در تاریخی معین مثلاً در اول اردیبهشت تحویل دهد و از طرف دیگر قرار میگذارند که مشتری پول منزل را اول اردیبهشت آماده کند. در اینجا چون دو طرف نسبت به هم نگران هستند، یعنی خریدار نگران است که فروشنده اسناد و مدارک منزل را آماده نکند و معامله به هم بخورد و دوباره بهدنبال پیدا کردن منزل مناسبی باشد و فروشنده هم نگران است که خریدار پول را آماده نکند، لذا در قولنامههای بنگاهی، مبلغی را معین میکنند که اگر کسی زیر معامله زد و شرایط را فراهم نکرد، مبلغی را به طرف مقابل بپردازد، مثلاً قرار میگذارند که فروشنده بابت هر روز تأخیر در خالی کردن منزل و فراهم نکردن اسناد و مدارک، مبلغ صد هزار تومان بپردازد. به این مبلغ اصطلاحاً وجه التزام میگویند؛ یعنی مبلغی در قرارداد جهت پایبندی به قرارداد شرط میشود.
◽️ به اعتقاد شورای نگهبان وجه التزام بهره دیرکرد نیست، گرچه شباهتهایی به آن دارد، ولی خود آن نیست و از جهت شرعی ربا به حساب نمیآید. به همین جهت در سال 1361، با هماهنگی شورای پول و اعتبار و فقهای شورای نگهبان، بندی که تحت عنوان بهره دیرکرد در قراردادهای بانکی وجود داشت کلاً از این قراردادها حذف و بندی به نام وجه التزام جایگزین آن شد...
yon.ir/CKM9d
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
🗓سالروز ترجمه و تبیین تفصیلی
🏳آیهی مهم و مغفول آیةالکرسی
🏳توسطحجةالاسلاماستادخامنهای
💠رهبرانقلاب
‼️دوستان و برادران عزیز، ما تاکنون آیةالکرسی را برای چه آموخته و حفظ کردهایم؟! ما همواره این آیه شریفه برای در امان ماندن جان و مال و فرزندمان میخوانیم درحالیکه آیةالکرسی متضمن مهمترین مسائلی است که در زندگی انسان مسلمان مطرح است و این بسته به اینستکه ما چقدر معارف گنجانده شده در این آیه را بفهمیم و زمانیکه این معارف استخراج شد آنجا آدم میفهمد که آیةالکرسی چیست و چرا اینقدر تاکید شده که قرائت شود، آیةالكرسى درس است، آموزنده راه توحید است بخاطر همین سفارش کردهاند این داروی شفابخش را بنوشیم ولی ما شیشه این دارو را گذاشتهایم سر طاقچه فقط به او نگاه میکنیم و احیانا آنرا لمس کرده و میبوسیم! ص۱۴کتاب ۵۲/۱۲/۱۱
پاسخ سخنان رییس جمهور درباره FATF.mp3
5.01M
#دیدگاه_یک_کارشناس
🔻روحانی روز سهشنبه درمجمع سالیانه بانک مرکزی: "هرکس فکر میکند بدون تصویب لوایح چهارگانه مشکلی برای نظام بانکی ما به وجود نمیآید حتما مصاحبه کند و بگوید این حرف درست نیست."
🔴 پاسخ تخصصی سخنان رییس جمهور درباره FATF را بشنوید.
🎙 دکتر #مجید_شاکری
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu