🏳بمناسبت عیدفطر
💠امام خمینی
‼️ای کاش یک قدم بسوی فطرت برمیداشتیم و اینقدر پای بر سر او نمیکوفتیم! ۶۱/۲/۸
💠رهبرانقلاب
‼️عیدفطر، عید بازگشت به فطرت است! ۷۶/۷/۲۱
‼️اسلام دین فطرت است، آن راهی که اسلام در مقابل بشر میگذارد، راه فطرت است؛ راه برآوردن نیازهای فطری انسان است! ۸۹/۴/۱۹
‼️اگرکسی با فطرت پاک وارد راه الهی شود، بیشک راه را روشن میبیند؛ اثر عمل منفی بر ایمان و فطرت نتیجهاش این میشود که ۵۰سال بعداز وفات پیامبر، نوهاش با آن وضع فجیع به شهادت میرسد! ۸۳/۸/۲۰
⬇️نسخهpdf
💢تلاش امام صدر برای یکی شدن عید مسلمانان/ اولین باری که عید رمضان با محاسبات فلکی اعلام شد
🔹رؤیت هلال ماه، بعضاً موجب برخی اختلافات و تفاوتها در اعلام آغاز و پایان ماه رمضان شده است.
🔹امام موسی صدر که از بدو حضور در لبنان برای تقریب مذاهب و کاستن از زمینههای تفرقه میان مسلمانان فعالیت میکرد، تلاشهایی هم برای یکسانسازی عید رمضان انجام داد.
📜متن مصاحبۀ گروه تاریخ شفاهی مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با دو تن از کارشناسانی که در این زمینه با امام صدر همکاری داشتند👈 http://yon.ir/ks0kO
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢امام (ره) میگوید در حکومت اسلامی همیشه باید باب اجتهاد باز باشد
✔️حجت الاسلام والمسلمین مهدی مهریزی، استاد حوزه و دانشگاه:
🔹مرحوم امام خمینی در مورد فقه چند اصل را تأسیس کردند که مبنایی برای یکسری تحولات در حوزه فقاهت به شمار میرود که بنده این اصول را در پنج عنوان (عنصر) تنظیم کردم، عنصر اول، اجتهاد مصطلح کافی نیست. عنصر دوم، زمان و مکان نقش تعیین کننده در اجتهاد دارد. عنصر سوم، فقه حکومتی را مطرح می کنند. عنصر چهارم، بحث قاعده عدالت و عنصر پنجم نقش حکومت اسلامی.
🔹امام میگویند: «در حکومت اسلامی همیشه باید باب اجتهاد باز باشد و نظرات اجتهادی ـ فقهی در زمینههای مختلف ولو مخالف با یکدیگر آزادانه عرضه شود و کسی توان و حق جلوگیری از آن را ندارد».
🔹امام معتقد است اجتهاد مصطلح که در حوزه ها وجود دارد، کافی نیست و باید به سمت اجتهادی رفت که نگاه و آگاهی اجتماعی همراه آن باشد.
🔹وقتی میگوییم فقیه حاکم است باید آرای سیاسی هم مبانی و مستندات فقهی داشته باشد.
🔹فقیه در حوزههایی میتواند عنصر مصلحت را در فتاوی خود به کار ببرد و از مشی امام هم میتوان استنباط کرد که ایشان در فتاوی خود از این عنصر استفاده میکردند، به عنوان مثال امام در دورهای اذن پدر در ازدواج دختر باکره را شرط نمیدانستند، اما پس از مدتی نظرشان تغییر کرد، چون در فتوای اول در این مورد سوء استفادههایی صورت گرفت لذا امام تغییر نظر دادند و گفتند که حتماً باید اجازه پدر برای ازدواج وجود داشته باشد.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
#اختصاصی
💢فقه سنتی ماهیتاً میتواند با فقه پویا یکی باشد/ امام میفرمود: نمیدانم آمریکائیها چه زمانی بر عروه، حاشیه میزنند؟!
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با حجتالاسلام والمسلمین دکتر احمدعلی قانع، عضو هیئتعلمی دانشگاه امام صادق (ع):
🔹 #فقه_جواهری منافاتی با فقههایی که نتایج جدید فقهی برای ما به ارمغان میآورد، ندارد. قرار نیست همه مطالب فقهی ثابت بماند.
🔹به نظر میرسد فقه جواهری در مقابل فقههایی است که به اصول و ضوابط لازم توجه ندارند یا در عمل به کار نمیبرند. یکی از این فقهها فقه اخباریون است.
🔹روش فقه صاحب جواهری این نیست که حتی اصول را آن اصولی که صاحب جواهری قبول کردند، صحیح بدانیم؛ ممکن است کسی اصول دیگری قبول کرده، منتهی برای آن استدلال داشته باشد.
تفصیل گفتگو👈 http://yon.ir/YYARN
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢محرمانههای انتخاب رهبری در قالب کتاب «روایت رهبری» منتشر میشود
🔹دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنهای، رهبر انقلاب اسلامی در سالگرد انتخاب ایشان در ۱۴ خرداد ۶۸، کتاب روایت رهبری را منتشر خواهد کرد.
🔹این کتاب حاوی نکاتی جدید و منتشر نشده از نحوه انتخاب آیتالله خامنهای به عنوان رهبر انقلاب اسلامی در سال ۱۳۶۸ و بخشهایی منتشر نشده از خاطرات سیاسی ایشان است که آقای یاسر جبرائیلی آن را به رشته تحریر درآورده است.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
#اختصاصی
💢مراد امام خمینی از فقه جواهری چه بود؟
✔️گفتگوی شبکه اجتهاد با استاد سید مجتبی نورمفیدی، عضو شورای علمی مرکز فقهی ائمه اطهار:
🔹امام خود یک فقیه تمامعیار بود و در دامن فقه رشد کرده بود ولی آنچه او را از سایر فقها ممتاز کرد، این بود که فقه را تئوری واقعی و کامل اداره انسان از گهواره تا گور میدانست.
🔹به نظر امام فقه سنتی و اجتهاد جواهری بهعنوان یک اصل و معیار در استنباط مطرح است ولی تأکید میکند که همین روش میتواند پاسخگوی نیازها باشد و لذا آن را پویا میداند.
🔹اگر #فقه_جواهری را از آنطور که امام (ره) تبیین کرده لحاظ کنیم قهراً وظیفه اصلی حوزویان حفظ و ترویج و تکمیل این روش و شیوه استنباط است؛ یعنی با تحفظ بر منابع اصیل استنباط و ژرفنگری در این منابع و توجه به ظرفیت آن برای پاسخگویی به مسائل نوپیدا، خود را به ابزارهای مورد نیاز مجهز کنند.
ادامه گفتگو👈 http://yon.ir/ejw8Q
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢امام (ره) در وصیت نامه خود به لزوم تحول در فقه تاکید داشتند
✔️استاد سید محمد علی ایازی، استاد حوزه و دانشگاه:
🔹امام خمینی (ره) پس از انقلاب در مواجهه با واقعیتها اصطلاح فقه جواهری را مطرح کردند و نیز افزودند که این به معنای پویا نبودن این فقه نیست.
🔹امام به فقه پویا تأکید بسیار زیادی داشتند. فقه مطلوب باید چارچوب روش و مبانی فقه سنتی گذشته خود را داشته باشد.و به واقعیات جامعه توجه کند. همچنین فقه مطلوب باید زمان و مکان را در دستور اجتهاد خود قرار دهد و بداند که شرایط زمانی و مکانی هم در شناخت موضوع و هم در تغییر حکم به معنای رعایت مصلحت جدید تأثیرگذار است.
🔹امام بر لزوم توجه به دانشهای روز و علوم جدید در استنباط و اجتهاد فقهی و برداشت از متون دینی تأکید زیادی داشتند. این مسئله هم ناظر به تشخیص موضوعات است و هم روش کشف و استنباط است.
🔹امام تأکید میکردند ما نباید فقه را تمام شده تلقی کنیم. تعبیر امام در اینجا این بود که در جمهوری اسلامی اجتهاد باید همواره با جریانهای مختلف باشد.
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
💢امام خمینی، مبانی و اندیشهها
✔️پرونده ویژه شبکه اجتهاد بمناسبت سیامین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) با بیش از 70 اثر و گفتگو از آیات و اساتید🔻
🔹ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، مصطفی اشرفی شاهرودی، رجبعلی رضازاده، سیدحسن مرتضوی شاهرودی، محمد ابراهیم جناتی، محمدعلی گرامی قمی، علیاکبر مسعودی خمینی، محمدهادی معرفت، حسین راستی کاشانی، سیدمحمود هاشمی شاهرودی، نصرالله شاهآبادی، محیالدین حائری شیرازی، علیاکبر محتشمیپور، محمد یزدی، سیدمحمد موسوی بجنوردی، سیدعلی غیوری نجفآبادی، سیدهادی خسروشاهی، احمد مبلغی، محمدحسن ربانی بیرجندی، محمدجواد فاضل لنکرانی، سیدجواد ورعی، مهدی هادوی تهرانی، عباس کعبی، سید محمدعلی ایازی، احمدعلی قانع، سیدمجتبی نورمفیدی، محمد سروش محلاتی، غلامحسین ابراهیمی دینانی، حسین ملکزاده و ...
تفصیل آثار و گفتگوها👈 http://yon.ir/ysOo4
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
#اختصاصی
💢آیا امام خمینی،اجازه اجتهاد داشت؟
✔️یادداشت روز/سیدمحمدباقر پوسانی:
🔹مشهور در میان اهل علم این است که مرحوم امام خمینی(ره) از شخصی از علماء، اجازه اجتهاد ندارند و حتی برخی از شاگردان مرحوم امام، خاطراتی را از ایشان مبنی بر عدم استجازه اجتهاد ایشان از سایرین نقل فرمودهاند.
🔹یکی از کسانی که پس از گذراندن امتحانات شفاهی و کتبی از محضر مرحوم حائری یزدی، از ایشان اجازه اجتهاد گرفت مرحوم امام خمینی بود که بنا به نقلی، این اجازه را در سال ۱۳۱۳ شمسی از مرحوم حائری اخذ کردند.
🔹مرحوم امام غیر از این اجازه، اجازات روایی متعددی نیز داشتند که در اول کتاب «اربعین حدیث» چهار مورد از آنها را معرفی کردهاند.
ادامه مطلب👈 http://yon.ir/gR1sE
⭕️اخبار حوزه انقلابی استان بوشهر
🆔 eitaa.com/tolab_bu
هدایت شده از موسسه فرهنگی تبلیغی انوار العقیلة
نیکلاس ویچیچ اهل استرالیا ، کارشناش حسابداری از دانشگاه گریفیت و یک سخنران منجی گرا ، #ظهور باور و تاثیرگزار در جهان
🔻 او به خاطر بیماری ژنتیکی بدون دست و پا متولد شد اما هرگز ناامید نشد و زندگی خود را در جهت تبلیغ #منجی خود #حضرت_عیسی در سراسر دنیا آغاز کرد.
جالب است بدانید که نیکلاس ویچیچ از سال ۲۰۰۵ تا به امروز در ۶۹ کشور بیش از ۷۵۰ میلیون نفر را با کتاب اِنجیل مسیحیان و منجی آشنا کرده است.
🔻شعار و هدف او در حال حاضر این است:
"به آمریکا و هدف ما کمک کنید تا سال ۲۰۲۸ یک میلیارد نفر به اِنجیل گوش کنند."
شخصی بدون داشتن دست و پا خود را به عالی ترین سطح جهان رسانده تا منجی خود را به مردم جهان معرفی کند! بی شک این فرد حجت است برای مسلمانانی که در قبال شناخت ، معرفی و تبلیغ منجی بین المللی امام مهدی(عج) منفعل، کمکار و بیتفاوت هستند.
#مسیحیت
#مهدویت
👈موسسه فرهنگی تبلیغی انوار العقیلة
🆔 https://eitaa.com/anvar_al_aghileh
هدایت شده از موسسه فرهنگی تبلیغی انوار العقیلة
#به_بهانه_پانزده_خرداد
🔴 پانزده خرداد؛ وثیقۀ ظهور...
✍ #مرحوم_آیت_الله_حائری_شیرازی
🔸سالها میگذرد حادثهها میآید
🔸انتظار فرج از نیمه خرداد کشم
🔹خیلیها فکر میکنند چون رحلت امام در ۱۴ خرداد است، امام با شعر مذکور، از رفتن خود خبر داده است. نه! منظور امام این نیست. منظور امام، استثناء بودن جریان نیمه خرداد است. نیمه خرداد، ثمرۀ هزار و صدسال غیبت کبری است
🔹غیبت چطور شروع شد؟
نامهای از سران شیعه برای امام یازدهم آمد که بیلان و هزینه کرد پولهایی که خدمت شما فرستادهایم را به ما بدهید! حضرت یک کلمه جواب داد: «اگر امامت امر مستمری است، چرا چنین چیزی از اجداد و پدران من درخواست نشده است؟» و ازآنپس پرده سیاهی در اتاق ایشان نصب شد و مردم حق دیدن حضرت را نداشتند و فقط صدای ایشان را میشنیدند. امام بعدی که آمد، مردم حتی صدای ایشان را نشنیدند. فقط از طریق چهار نایب در مدت هفتادسال با امام ارتباط داشتند.
🔸امام غایب شد تا چه بشود؟
غیبت ایشان برای آشکار شدن قدر و قیمت اوست. خداوند نعمتی را میگیرد که مردم قیمت این نعمت را بدانند. انسان در خوف، قیمت امنیت را میداند. در مرض، قیمت سلامت را میداند. در غیبت هم قیمت امام خود را میداند. هزار سال غیبت این اثر را داشت که مردم به قیمت امامت و قدر امامت آشنا شوند و برای نایب امام «جان بدهند».
🔹اولین هدایای خود را دادند و حکم اعدام امام، تبدیل به زندان ششماهه شد. از آن زمان، مردم مرتباً شهید دادند. شهدای پانزده خرداد شهدای راه امام زمان هستند. شهدای «وثیقهٔ ظهور» هستند.
🔸حضرت یعقوب (ع) نپذیرفت که بنیامین را در اختیار برادران قرار دهد مگر اینکه وثیقه بدهند؛ چون به آنها گفته بود «هَل آَمَنُکم عَلَیه إِلاَّ کمَا أَمِنْتُکم عَلَی أَخِیه مِنْ قَبْل » خداوند هم به ما میگوید: یازده امام دادم اما این دوازدهمی را بدون وثیقه نمیدهم.
💢 حضرت امام، پانزده خرداد را وثیقه اول میداند و تاکنون این وثیقه گذاری در صبر و بصیرت ادامه پیداکرده است و میبینید که انقلاب اسلامی در عالم، روزبهروز درخشانتر میشود؛ همانطوری که قبل از طلوع خورشید وقتی سپیده آمد، فضا مرتباً نورانیتر میشود. ما این سپیده را در نیمه خرداد میبینیم.
👈موسسه فرهنگی تبلیغی انوار العقیلة
🆔 https://eitaa.com/anvar_al_aghileh