شهاب سنگ Murchison، یکی از قدیمی ترین سنگ های موجود.
تقریباً 4 میلیارد و 600 میلیون سال قدمت دارد
و احتمالاً قبل از تشکیل کامل زمین به سیاره ی ما برخورد کرده.
به ما بپیوندید
https://eitaa.com/joinchat/2027421877C95380a7ba6
تاریخ ایران و جهان👆👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دستفروش چابهاری که سواد ندارد اما به ۱۵ زبان زنده دنیا مسلط است! دست به دست کنید تا به دست کارکنان وزارت امور خارجه برسد و یاد بگیرند!
@tonnel_zaman
روزنامه فروش دوره گرد در تهران دهه بیست خورشیدی، که شماره ای از نشریه تهران مصور را نمایش میدهد .
@tonnel_zaman 🌐
یک نوازنده ویولن ۴۵ دقیقه در متروی واشنگتن دی سی نواخت
از ۱۰۹۷ نفری که از آنجا عبور کردند، فقط ۷نفر ایستادند تا به نواختن او گوش بدهند و فقط ۱ نفر او را شناخت.
در مجموع او ۳۲.۱۷ دلار انعام از ۲۷ رهگذر دریافت کرد (به استثنای ۲۰ دلار از کسی که او را شناخت)!
فقط همان یک نفر او را شناخت، اما حقیقت این بود که او نوازنده مشهور ویولن، جاشوا بل، یکی از بهترین نوازندگان جهان بود و در آن مترو، جاشوا یکی از پیچیده ترین قطعاتی که تا به حال نوشته شده بود را با ویولنی به ارزش ۳.۵ میلیون دلار نواخت!
دو روز قبل از ماجرای مترو، جاشوا بل بلیطهای کنسرت تئاتر بوستون را به ارزش هر صندلی به طور متوسط حدود ۱۰۰ دلار فروخته بود
این آزمایش ثابت کرد که چیزهای خارقالعاده در یک محیط معمولی نمیدرخشند و اغلب نادیده گرفته میشوند و کمتر بها داده میشوند.
در همه جا افراد با استعداد درخشانی وجود دارند که به رسمیت شناخته شدن و پاداشی که شایسته آن هستند را دریافت نمیکنند. اما هنگامی که خود را با ارزش و اعتماد مسلح کنند و خود را از محیطی که به آنها خدمت نمیکند دور کنند، شکوفا و رشد میکنند.
قدر خودتو بدون!
22.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زندگینامه «بتهوون»: ناشنوایی که زیباترین آهنگها را ساخت
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این قدیمیترین فیلم از ابوالهول بزرگ در گیزای مصر است، و در سال 1897 فیلمبرداری شده است، این سازه بزرگترین حالت تک سنگی روی سطح سیاره محسوب میشود. عجیب است که به عنوان مرموزترین آنها نیز شناخته میشود.
داستانها و متون باستانی نشان میدهند که اتاقها، حفرهها و تونلهای پنهانی در زیر ابوالهول وجود دارند که در طول سالها در طی کارهای بازسازی متعدد پوشانده و مخفی شدهاند. این فیلم نشان میدهد که ابوالهول قبل از انجام کارهای بازسازی بزرگ چگونه بوده است.
@tonnel_zaman
چرا ما شبیه نیاکانمان نشدیم ؟
متاسفانه در عصر معاصر، انسانِ ایرانی از دردی رنج میبرد بنام دروغ! داریوش بزرگ دوهزاروپانصد سال قبل از خداوند خواسته بود که ایران را از دو مصیبت «خشکسالی و دروغ» حفظ نماید اما ما همچنان گرفتار این درد بزرگ هستیم!
روزبه پور دادویه یا ابن مقفع نویسنده و مترجم ایرانی که در سیوهشت سالگی بدستور خلیفه عباسی در تنور انداخته شد، هزار و سیصد سال قبل نوشته است:
«ایرانیان دختران خود را به بیگانگان شوهر نمیدهند و دختران بیگانه به زنی نمیگیرند. همه کس را به خانهی خود نان میدهند. چون در حق کسی خواستند نیکی کنند با کسی مشورت نمیکنند و چون وعدهای کردند هرگز خلف وعده نمیکنند. چون کسی را به عطا و نواختِ خود (انعام و مقرری معین) مخصوص گردانیدند، هر سال در موعد مقرر به عهد خود وفا میکنند. به کردار بیش بودند تا به گفتار. هرگز گناهکاران را عقوبت نمیکنند مگر پس از آنکه خشم ایشان فرو نشیند»
به گواه نوشتههای تاریخی، اجداد ما اینگونه بودهاند. اینکه چرا ما شبیه نیاکانمان نشدهایم سوالیست که ذهن خیلیها را به خود مشغول کرده است. براستی مشکل کجاست؟
شاید از زمانی دردِ دروغ به جان ایرانیان افتاد که بله قربانگویی و موافقت با عقیده دیگران، احترام تلقی گشت و عدم موافقت با عقیده آنها، بیاحترامی! هنگامی که سکوت در مقابل عملی ناروا، احترام نام گرفت حتماً اظهار عقیده، بیاحترامیست دیگر!
ما به قصد ابراز احترام به تعریف و تمجید دروغین از یکدیگر میپردازیم! در مقابلِ اعمال اشتباه بسیاری افراد، سکوت اختیار میکنیم تا مبادا به آنها بیاحترامی کرده باشیم.
چون نقد و بیان نظرات در مقابل یک شخصیت بزرگ یا فردی محترم در فرهنگ عامه ایران، نوعی توهین به حساب میآید و در ایرانی که از مدتها قبل به شیوه ارباب رعیتی اداره میشده و کار رعیت جز با دروغ و مبالغه و چابلوسی راه نمیافتاده، این مسائل ریشه دوانده و اکنون نیز انسانِ ایرانی تا در گفتارش مبالغه نکند کسی حرفش را باور نمیکند!
ناباوری از عدم اعتماد برمیخیزد و عدم اعتماد از دروغ! پس وجود چنین صفاتی در انسانِ ایرانی، عجیب به نظر نمیآید.
پینوشت: درباره نحوه کشتن شدن روزبه پور دادویه گفته شده: روزی خلیفه را معلوم کردند که او از آتشکده مجوس بازمیگذشت؛ خلیفه روی بدو کرد و گفت هنوز اسلام او درست نیست و فرمان داد تنوری افروختند و اندام وی را یک یک بریدند و پیش چشم او، به آتش انداختند.
منابع
آداب الکبیر، ابن مقفع
خلقیات ما ایرانیان، محمدعلی جمالزاده
تاریخ طبرستان جلد یکم ص 26. ابن اسفندیار
@tonnel_zaman
❣احمق انواع مختلفی دارد!
یک نوع احمق داریم که دائما در گذشته اش زندگی میکند!
یک نوع هم هست، که احمقیتشان به حدیست که با وجود ضربه خوردن دوباره اعتماد میکنند و از یک سوراخ چندین بار گزیده میشوند و درس عبرت هم نمیگیرند!
یک نوع هم داریم که هر چقدر هم بدی ببینند نمیتوانن دوست نداشته باشند!
به آنها میگویند مهربان!
گاهی اوقات مهربان مترادف احمق هست!
میدانی...
آدما میفهمند که احمقند!
میفهمن که دارن حماقت میکنند
اما گاهی زور قلبشان از منطق و عقلشان خیلی بیشتر است...!
@tonnel_zaman