نفرین داریوش درمورد کسی که نوشته ها و پیکره ها را خراب کند!
گوید داریوش شاه: اگر این نوشته را (پیکره ها را) ببینی آنها را خراب کنی تا هنگامی که توان داری در طی حکومت اهورمزدا تو را زننده باد و خاندان تو نباد و آنچه را که انجام می دهی آن را اهورمزدا خراب کناد . (همانند کتیبه بیستون)
و حدودا 180 سال بعد که اسکندر این کتیبه ها و پیکره های کاخ اپادانای شوش را خراب می کند.
هرچه کشور گشایی نمود در کشمکش سردارانش تکه تکه شد و در عنفوان جوانی در سن 33 سالگی فوت می شود.
جالب آن است با وجود زن های متعددی که داشت هیچ نسلی از او باقی نماند(فرزندش در مقدونیه توسط سردارانش در همان کودکی کشته می شود)
به راستی که نفرین داریوش دامنگیر اسکندر شد!
#تاریخ_تمدن_جهان
@tonnel_zaman
اولین جراحی مغز تاریخ در ایران !
اگر به آن بریدگی مثلثشکل نگاه کنید، آثار اولین جراحی مغز در تاریخ را میبینید.
این جمجمه متعلق به دختر 13 سالهای است که 4800سال پیش در شهر سوخته در سیستان زندگی میکرده. بیماری او باعث زیاد شدن فشار بر مغز میشده که برای درمان، جمجمه را سوراخ کردهاند. ترمیم استخوانها نشان میدهد که دختر بعد از جراحی زنده مانده و عمل موفقیتآمیز بوده است!
اینکه الان اساتیدی مثل پروفسور سمیعی رو داریم چیز عجیبی نیست، ریشه در تاریخ این سرزمین کهن داره !
@tonnel_zaman
اين گوسفندان در باغ روبروى كاخ سفيد ميچرند! در جنگ جهانی اول رئیس جمهور آمریکا 48 گوسفند را برای جلوگیری استخدام باغبان برای چمن زنی به کاخ سفید برد آن ها در 4 سال به ارزش 52 هزار دلار پشم برای صلیب سرخ تولید کردند.
@tonnel_zaman
بر خلاف تصور، تمام زنان دوران قاجار همچون زنان حرمسرای ناصرالدین شاه چاق و پشمالو نبودند! اینکه تصاویر زنان دربار انقدر زشت است دو دلیل دارد: اول اینکه ناصرالدین شاه چاق پسند بود، دوم اینکه چون خودش عکاس بود برای بانمک شدن عکسها برای زنان سیبیل و ابروی پرپشت میکشید! در بالا تعدادی از زنان و دختران زیبای ایرانی در زمان قاجار رو میبینید.
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گسترش تاریخ ایرانیان در جهان
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
در گذشته تعطیلات مشخصی برای مدارس وجود نداشت، هوراس مان آمریکایی معلمی بود که برای اولین بار در سال ۱۸۳۷ پیشنهاد داد مراکز آموزشی در تابستان تعطیل شوند!
درد و بلای این بزرگوار بخوره تو سر اونی که امتحانو بوجود آورد
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آیین یارسان: از دین یارسان یا اهل حق چه میدانید
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
.
تا پیش از سال ۱۳۰۰ بیشتر شهرهای کشور ایران با راههای کاروانرو به یکدیگر پیوند داشت.
راه شوسه در ایران نام ناشناختهای بود، تنها چند راه در ایران وجود داشت که ناقص بودند و از سوی شرکتی یا کسانی باز شده بودند. همین راههای کم در زمستان بسته میشد و درازای راههایی که وجود داشت از سه هزار کیلومتر بیشتر نبود.
برای اینکه مانند دوره سلطنت قاجاریان مغولان بیگانه بر کشور ایران که برای هر کاری امتیاز به روسیه و انگلیس میدادند و خود از آنان پول میگرفتند و در جیب خود میگذاشتند، رضا شاه بزرگ دستور داد که از سال ۱۳۰۴ دانشجویان ایرانی برای یادگیری رشتههای گوناگون مهندسی راه به اروپا فرستاده شوند. با گشوده شدن راه آهن سراسری و راههای نوین ایران همه کارشناسان و کارگران دوره دیده و آزموده ایرانی بودند.
هر گونه راه و یا پل راه آهن رو و یا پل ماشین رو بر پایه بهترین نمونه کشورهای غربی در ایران ساخته شد و با بهترین مصالح ساختمانی. پلهای سنگی - بتونی و فلزی یکی پس از دیگری در ایران ساخته شد
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
تنباكوى پِهِنى و خوشنودى درباريان...
نقل است؛ شاه عباس صفوی رجال کشور را به ضیافت شاهانه میهمان کرد، دستور داد تا در سر قلیانها بجای تنباکو، از سرگین اسب استفاده نمایند. میهمانها مشغول کشیدن قلیان شدند! و دود و بوی پهنِ اسب فضا را پر کرد، اما رجال از بیم ناراحتی شاه پشت سر هم بر نی قلیان پُک عمیق زده و با احساس رضایت دودش را هوا می دادند! گویی در عمرشان، تنباکویی به آن خوبی نکشیده اند!
شاه رو به آنها کرده و گفت: سر قلیانها با بهترین تنباکو پر شده اند، آن را حاکم همدان برایمان فرستاده است.
همه از تنباکو و عطر آن تعریف کرده و گفتند: براستی تنباکویی بهتر از این نمیتوان یافت.
شاه به رییس نگهبانان دربار که پکهای بسیار عمیقی به قلیان میزد گفت: تنباکویش چطور است؟
رییس نگهبانان گفت: به سر اعلیحضرت قسم، پنجاه سال است که قلیان میکشم، اما تنباکویی به این عطر و مزه ندیدهام!
شاه با تحقیر به آنها نگاهی کرد و گفت: مرده شورتان ببرد که بخاطر حفظ پست و مقام، حاضرید بجای تنباکو، پهن اسب بکشید و به به و چه چه کنید...!
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جیپ ماشینی بود که ساخته شد تا بز کوهی احساس تنهایی نکنه
باجیپ مدل ۱۳۵۶ جاهایی رفتم که چهارپا هم نمیره وبه این نتیجه رسیدم ممکنه زخمی بشه ولی هیچوقت نمیمیره
هیچوقت ؛چون جیپِ
واردشو👇👇
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چرا عثمانی ها نتوانستند ایران را فتح کنند؟
همواره در بررسی تاریخ این پرسش پیش میآید که چرا امپراتوری عثمانی ایران را فتح نکرد؟ واقعیت اینست که بارها سعیشان را کردند ولی نتوانستند فتح را تثبیت کنند! ولی چرا؟
صفویان: نخستین درگیری در 1514 در چالدران ایجاد شد. رشته کوه زاگرس یک مانع بزرگ برای عثمانیها بود و علی رغم اینکه عثمانیها چندبار به تبریز دست یافتند، ولی دیری نپائید که ایرانیان سرزمینشان را بازپسگرفتند.
افشاریان: نادرشاه نه تنها عثمانیان را از ایران بیرون راند بلکه بغداد و موصل و دیگر بخشهای کردستان را نیز آزاد کرد.
و قاجاریه به رغم همۀ کاستیهایشان، هرگز در برابر عثمانی سر خم نکردند.
__
@tonnel_zaman
#موزه_هنرهای_اسلامی
سنگ قبر با کتیبه دو زبانه
مکان: کوردوبا (قرطبه)
سنگ مرمر
تاریخ: 1109 میلادی
مکان: موزه ملی باستان شناسی اسپانیا
سنگ قبر مستطیل شکل با کتیبه لاتین در بالا
و در پایین به زبان عربی.
یوحنا، خادم مسیح (به عربی
بنده مؤمن و راستگو) و تاریخ مرگ آن ذکر شده.
__
#تاریخ_تمدن_اسلامی
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مسجد_الملویه
مسجد جامع الملویة در سامرا یکی از مساجد قدیمی عراق است که توسط خلیفه عباسی متوکل علی بن خلیفه معتصم بالله در سال های 234 تا 237 هجری قمری ساخته شده است. سال 851 میلادی در زمینی مستطیل شکل به وسعت 27920 متر مربع و به طول 240 متر و عرض 158 متر ساخته شد.
مناره مسجد یکی از بارزترین ویژگیهای تمدن معماری عباسیان بوده و در سبک معماری در بین منارههای جهان اسلام بینظیر است، زیرا مناره به شکل مارپیچی از گچ و خشت ساخته شده است.
__
#تاریخ_تمدن_اسلامی
@tonnel_zaman
#ابن_مقفع : پارسیان (باستان)هرچه آموختند از دیگران تقلید کرده اند!
ابن مقفع از ما پرسید : عاقل ترین مردم کدامند؟ گمان بردیم او قصدش (اهل فارس) پارسیان است ، پاسخ دادیم: پارسیان عاقل ترین مردمند ! چون قصد قرابت و نزدیکی اش را داشتیم( چون ابن مقفع اهل ایران بود)
در جواب گفت : هرگز! این نه صفت ایشان است و نه در آنهاست ، آنها قومی هستند که تعلیم داده شدند سپس یادگرفته اند ، و برای آنها امور نشان داده شده سپس تقلید و پیروی کردند ، و امور را برایشان آغاز کردند ، سپس دنباله رو شدند ، آنهارا ادراک و استخراجی (تولید علم) نیست .
نکته: روزبه پور داذویه معروف به #ابن_مقفع زاده ی ۱۰۴ هـ از خانواده ی زرتشتی و در دربار عباسی مترجم بوده.
📚منبع: امتاع والمؤانسه ابی حیان توحیدی، تصحیح احمد امین صفحه ۷۱
__
#تاریخ_تمدن_اسلامی
@tonnel_zaman
اولین سفارتخانه ایران در لندن در دوران قاجار شروع بکار کرد ، پس از آن سفارتخانه های ایران در استانبول (عثمانی ،ترکیه امروزی) ، پاریس (فرانسه) ، برلین ( پروس ، آلمان امروزی) ،وین (اتریش) ، سن پترزبورگ (روسیه) ، واشنگتن (آمریکا) ، بروکسل(آنتروپ ، بلژیک امروزی) افتتاح شدند و شروع بکار کردند.
@tonnel_zaman 🌐
تصویر جالب از کیمیاگر ایرانی در دوره قاجاریه که او را در حال آزمایشات شیمیایی نشان می دهد.
🆔 @tonnel_zaman
بزرگترین فرش جهان ایرانیست اما در ایران نیست!
بزرگترین فرش جهان را در امارات ، شهر ابوظبی پیدا خواهید کرد. فرشی که در مسجد جامع شیخ زاید پهن شده و شکوه بسیار زیادی دارد.
بزرگترین فرش جهان با استفاده از سی و هشت تن پنبه و پشم و با همکاری 1200 بافنده از استان خراسان بافته شد. هنرمندانی که توانستند بافت فرش را طی مدتی حدود یک سال و نیم به پایان برسانند. همچنین نقشه و طراحی خلاقانه این فرش زیبا ، با طراحی علی خلیقی ، هنرمند ایرانی ، آغاز شد.
بعد از یک سال و نیم از آغاز عملیات بافت ، محصول نهایی در سال 2007 و همزمان با افتتاح مسجد در همان سال رونمایی شد. این فرش باشکوه از 2.2 میلیارد گره منفرد تشکیل شده است و مساحتی معادل 60546 فوت دارد. به عبارتی با شکوه ترین فرش جهان مساحتی معادل 18 هزار و 466 متر مربع دارد. وزن این فرش عظیم الجثه نیز حدود 12 تن است.
+ ۲۰ خرداد ، ۱۰ ژوئن ؛ روز ملی فرش
@tonnel_zaman
32.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آشنایی با معماران بانکداری ربوی؛ خانواده یهودی مدیچی در ایتالیا
(بخش اول)
خانوادهای که با کنترل جریان پول به کنترل قدرت در حیطههای اقتصادی، سیاسی و فرهنگی رسیدند. این خانواده در بدو شروع با نفوذ در دین مسیحیت آن را به قهقهرا کشاندند!
_
#تاریخ_تمدن_اسلامی
@tonnel_zaman
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴تاریخچه تشکیل بانکهای ربوی امروزی به قرن سیزدهم میلادی، در محلهای بنام "محلهی یهودیها" در ونیز ایتالیا برمیگردد
⚠️ دانستن اینکه چطور یهودیها با تورات تحریف شده، ساختمانی به نام "بانک" را برای به بردگی کشیدن ملتها تا به امروز بنا نهادن، بر هر مسلمانی واجب است.
__
#تاریخ_تمدن_اسلامی
@tonnel_zaman
اولغ بیگ تیموری پادشاه تیموری و همچنین ستاره شناس و ریاضیدان بود.
علاقه اولیه او به علوم و مسائل عقلی بود. او یک رصدخانه در سمرقند ساخت. او در مشاهدات خود تعدادی خطا در محاسبات بطلمیوس ستاره شناس اسکندریه ای قرن دوم کشف کرد. اولوغ بیگ همچنین به دلیل کارش در ریاضیات مرتبط با نجوم، مانند مثلثات و هندسه کروی، قابل توجه بود. او رصدخانه بزرگ الغ بیگ را در سمرقند ساخت که به عقیده محققان یکی از بهترین رصدخانه های جهان اسلام در آن زمان و بزرگترین رصدخانه در آسیای مرکزی بوده است.
اولوغ بیگ را نه به خاطر نقش شاهزادهاش، بلکه به خاطر نقش حامی نجوم، ستارهشناس و سازنده رصدخانه، باید به یاد آورد. وجه تمایز او این بود که او یکی از اولین کسانی بود که از ابزارهای نجومی نصب شده دائمی دفاع کرد و ساخت. اهمیت رصدخانه او با تعداد زیاد ستاره شناسان، بین شصت تا هفتاد، که در رصد و سمینارها شرکت داشتند، بیشتر می شود.
مجسمه ایشان در ریگا کشور لتونی
#تاریخ_تمدن_اسلامی
@tonnel_zaman
اسرار باستان...!!!
نسبت طلایی در اهرام گیزا، عمدی یا تصادفی؟
قاعده هرم میانی دارای نسبت طلایی است. قاعده هرم میانی به همراه دو هرم دیگر یک نسبت طلایی را تشکیل میدهند.
@tonnel_zaman