هدایت شده از مدیریت در اسلام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️رنه گنون در کتاب سیطرۀ کمیّت و علائم آخرالزمان میگوید بشر ساکن برجهای شیشهای مدرن نه از مرتبۀ انسانیت، بلکه از مرتبۀ حیوانیت هم سقوط کرده است. ممکن است لحن او تند و شاید هم بیادبانه باشد، اما خیلی بیراه نمیگوید. بشر مدرن به مرتبۀ حشراتی چون زنبورها و موریانهها سقوط کرده است و از مکان زندگی تا شیوۀ زندگیاش مشابه، فشرده و اشتراکی شده، در حالیکه آدمیان از هر زمان دیگری از هم دورتر، تنهاتر و روابطشان سردتر شده است. او میگوید در تمدن مدرن هرگز چیزی به نام «خانه» ساخته نشده است، زیرا این تمدن اساساً توانایی ساخت خانه را ندارد. آنچه بشر امروز برای زندگی میسازد را تنها میتوان «ماشینهای مسکونی» نامید، خوابگاههایی موقتی مخصوص رباتهای کارگری که تسامحاً انسان نام گرفتهاند و زندگی آنها طوری طراحی شده که جز کار برای افزایش GDP معنای دیگری نداشته باشد. در این تمدن مردمآزار قرار نیست هیچ چیز اصیلی وجود داشته باشد، هرچه مصنوعیتر و ناهنجارتر، پیشرفتهتر! گنون میگوید همه چیز این تمدن دروغین و قلابی است: خانه قلابی (آپارتمان)، غذای قلابی (فستفود)، طبیعت قلابی (پارک)، آزادی قلابی (لیبرالیسم)، سیاست قلابی (دموکراسی)، زیارت قلابی (توریسم)، روحانیون قلابی (روانشناسان)، و بالاخره خدای قلابی (شیطان).
🔸چقدر سادهاند آنها که فکر میکنند با انتقال قدرت از غرب به شرق قرار است دنیا بهشت موعود شود. غرب تمام داشتههای اصیل شرق را از او گرفته است، با این وضع، ابرقدرتی شرق قرار است چه گلی به سر ما بزند؟ کاش به جای شرق و غرب، کمی به اصالتهای ارزشمند خودمان هم امید داشتیم.
@madineyefazele
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در سالهای پس از ورود اتومبیل به شهرهای ایران به دو مساله توجهی نشد:
یک: اتومبیلهایی وارد کشور شود که از نظر اندازه، تناسب بیشتری با بافت شهرهای ایران داشته باشد، به طور مثال ایتالیا، فرانسه و برخی از کشورهای دارای بافت شهری متراکم به ساخت خودروهایی مثل فیات و رنو روی آوردند، در حالیکه ما در دهههای بعد به وارد کردن خودروهای عریض و طویل آمریکایی اقدام نمودیم. و این باعث شد هر روز به تخریب بیشتر بافت مسکونیِ اصیل و در هم تنیده دست بزنیم...
دو: در این تخریبها (به اسم توسعه شهری) از این نکته غفلت کردیم که تخریب بولدوزری شهرها در واقع تخریب مشتی خشت و گل نیست، بافتهای تاریخی شهرها از ایران تا شرق آسیا، از شمال آفریقا تا قلب اروپا در واقع پیوندی ناگسستنی با بافت #اجتماعی_فرهنگی مردمان هر سرزمین دارد.
و تخریب بافتهای شهری در واقع فروپاشی بافتهای اجتماعی_فرهنگی را به دنبال دارد، نظیر آنچه در توسعه اطراف حرم امام رضا علیه السلام در مشهد، حرم حضرت معصومه سلام الله علیها در قم و حرم شاهچراغ در شیراز به صورت کامل و بارز شاهد آن هستیم.
#توسعه
#پیشرفت
#فرهنگ_معماری
#صنعت_ساختمان
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
تصویری قدیمی از مسجد گوهرشاد، احتمالا مربوط به دهه ۵۰
در این تصویر گنبد حرم حضرت امام رضا علیه السلام نیز قابل مشاهده است.
بد نیست اشاره کنیم ارتفاع گنبد حرم از ارتفاع گنبد مسجد (به نشانه احترام به خانه خدا) پایینتر است.
حال این نوع رفتار در معماری و شهرسازی سنتی ما را مقایسه کنید با مالسازیها و بلندمرتبه سازیهای اطراف حرم در دوران معاصر!
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
ترابیران ... معماریظرفزندگی
تصویری قدیمی از مسجد گوهرشاد، احتمالا مربوط به دهه ۵۰ در این تصویر گنبد حرم حضرت امام رضا علیه السل
تصویری گویا از ولایت حول محور توحید در شهرسازی اسلامی
📌 ارتفاع گنبد حرم امام رضا علیه السلام : ۳۱متر
📌 ارتفاع گنبد مسجد گوهرشاد : ۴۱متر
#ادب_معماری
#آداب_شهرسازی
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🟢فقاهت اجتماعی به نسخه ولایت فقیه در ایران یا اخوت ایمانی در عراق؟
📝حسین مهدیزاده
1️⃣از 2️⃣
برادرم زیارت اربعین را از طریق جاده حیدریه نمیرود بلکه از #طریق_روستایی میرود و فقط هم با #خانواده می رود. من هیچ وقت قبول نمی کردم که از این مسیرها بروم چرا که واقعا از زحمتی که برای برادران عراقی ایجاد می شود خجالت می کشم. می گفتم که همین چادرها و موکبهای جاده ای را می رویم و بیشتر از این زحمت برای این برادران با کرامت درست نمی کنیم. حتی عوض همه ایرانی هایی که می روند خانه های مردم و متوقعانه از آنها تقاضا حمام و غذا و جای خواب و استراحت می کردند خجالت می کشیدم و البته هنوز هم خجالت می کشم! در این سفر هم فقط جمله های عذرخواهی از زبانم هیچ وقت نیفتاد.
تا اینکه سال قبل به بخاطر همراهی با برادرم از #طریق_روستایی رفتم. اربعین خودش یک جهان دیگر در جهان حاضر است و طریق روستایی یک جهان دیگر، درون جهان اربعین! برادرم در این سالها رفقای عجیبی پیدا کرده بود و من را برد تا به همه شان سر بزنیم! آدمهای عجیبی که هر کدام یک قصه خوانی برای دنیای قصه خوانها بودند!
از روز دوم مدام یک گمانه علمی در ذهنم بازی می کرد که واقعا یک سال دندان روی جگر گذاشتم که آن را منتشر نکردم تا اینکه در این روزها جوابی برای آن پیدا کردم و حالا آن را منتشر می کنم.
من وقتی بحث نظریه اجتماعی اسلام را با عنوان #نظریه_اجتماعی_امت می گویم، همیشه به طبع مرحوم آیت الله شاه آبادی از دو #خیط عمودی و افقی در این را بطه میگویم. یکی خیط و خط عمودی که استیلاء نیست، بلکه ولایت است و دیگری خیط و خط افقی که به جای تضاد سوداگرانه در بازار، اخوت و برادری و یاریگری مشفقانه است.
آنچه سال قبل ذهنم را درگیر کرده بود این بود که فقاهت در ایران به محوریت نظریه ولایت فقیه مرحوم امام (ره) ناموس جامعه پردازی شیعه را صیانت از #خط_عمودی_ولایت قرار داد و متاسفانه #خطوط_افقی_اخوت در جامعه ایران زیر تاخ و تاز #روابط_سوداگرانه_بازاری در خطر نانودی واقعی قرار گرفته. در مقابل فقهای عراق خط عمودی ولایت را به حکومت مدرن #واگذار کرده اند و به مشارکت حزبی و لابی گری اکتفا کرده اند و تلاش خود را بر حفظ خط افقی اخوت اجتماعی از طریق اربعین و زیارت و روابط عشیره ای قرار دادند. حالا سوال این است که کدام یک موفق تر بوده اند؟!!
سال قبل، وقتی در طریق راه می رفتیم مدام با خودم می گفتم که واقعا ایده عراقی ها موفق تر نبوده؟!
📌پیوند به قسمت دوم
https://eitaa.com/social_theory/2806
🆔 @social_theory
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🟢فقاهت اجتماعی به نسخه ولایت فقیه در ایران یا اخوت ایمانی در عراق؟
📝حسین مهدیزاده
2️⃣ از 2️⃣
اما به مرور وقتی به کربلا رسیدیم و منزل سید محمد رفتیم و برادرم از ریزش نسل جوان این خانواده در این سالها تعریف کرد و بعد در مسیر بازگشت وقتی داخل بغداد محله های جدید را دیدیم و یا مال هایی که در کربلا ساخته شده بود و با افتخار نوشته شده بود که موقوفه عتبیه حسینیه و عباسیه است، فهمیدم که نسخه عراقی اربعین و زیارت و عشیره هم در مقابل جامعه پردازی سوداگرانه لیبرال_آمریکایی نقطه ضعف های شدیدی دارد که در برخی از آنها ما ایرانی ها جوابهای بهتری داریم تا عراقی ها و در برخی موارد هم درد مشترک داشتیم! خانواده هایی را دیدم که مجاهدین طریق اربعین در زمان صدام بودند اما امروز فرزند جوان آنها که در بغداد مهندس بود، حاضر نبود حتی برای کمک به موکب اجدادی اش حتی شب و روز اربعین خودش را به طریق برساند و این خیلی برای عشایر عراقی سنگین بود. اضافه کنید روشنفکری عربی که یک پای ثابت زندگی دویست ساله جوانان عرب است و مثل خوره ایمان جوانهای تحصیل کرده و نخبه را می خورد!
امنیت و بودن اربعین روی زمین هم که محصول عراقی های طرفدار ولایت فقیه و یا حداقل با حمایت جدی آنها حاصل شده است و الا داعش اربعین را به خاطره ها ملحق می کرد و حتی خیلی بدتر از اینها...
حالا پس کدام یک از این دو گروه از فقها مسیر درست برای ساخت دینی و دینی کردن زندگی را انتخاب کرده اند؟!
⚠️می خواهم جواب این سوال راهبردی، بلکه بنیادین را امسال بنویسم که ایران چهارم را نوشته ام و دیگر ذهنم از شعوب و قبایل فراتر رفته و از ایران و عراق کردن خلاص شده. البته می دانم که همین جواب هم به مرور باید تکمیل شود و نسخه های جدیدتری برای آن نوشت.
🔆 زندگی متمدن بشر از #سرزمین_های_میانه شروع شده و پایتخت سرزمین های میانه از زمان آدم ابوالبشر تا امروز و تا همیشه همین نقطه ای بوده و هست و خواهد بود که امروز به آن کوفه تا کربلا می گویند.
حالا اگر امروز، همان لحظات تحول تاریخ و ظهور ولایت عظما باشد، ساکنین کوفه و اطراف آن در حال آماده شدن برای میزبانی متفاوت ترین #پایتخت حکومت تاریخ هستند و ما نه تنها نباید به آنها حسادت کنیم و یا با کمی از این مساله یاد کنیم بلکه باید بدانیم که این ماموریت تاریخی این منطقه است و همه ما نیز باید به آن دل بدهیم.
در همین حال، هم #ستاد_فرماندهی_مجاهدین ظاهرا مثل همیشه تاریخ در #فلات_ایران است.
پس این دو سرزمین از دو مسیر ظاهرا مجزا، برنامه رشد خودشان را ادامه داده اند ولی دستشان را از دست هم خارج نکرده اند. می بنید که عراقی ها با فرهنگ اربعین به ما ایرانی ها کمک می کنند تا ما خط اخوت را گم نکنیم و ما مجاهدین ما ایرانی ها هم در خطرات از آنها و مجاهدین شان حمایت می کنیم.
🟡 حالا وقت این است که مشاهده گر خوبی باشیم و نقش بقیه مردم سرزمین های میانه را هم پیدا کنیم و برای آنها هم احترام قائل شویم و این چهل تکه از هم گسیخته شده را این بار به عنوان یک #شاهد_صادق و به تبعیت از اخلاق نبی مکرم(ص) و امیرالمومنین (ع) و اهلبیت شان(ع) که به قول قرآن «انک علی خلق عظیم» بودند گزارش کنیم و خودخواه نباشیم و دنبال برتری ها خودمان نباشیم و یا مثل بردگان تحقیر شده دنبال آقایی دیگران نباشیم بلکه مثل برادرهایی که قرار است همدگیر را پیدا کنند و به هم تکیه کنند و احساس برتری بر هم نداشته باشند، برادرهایمان را پیدا کنیم بدانیم که بدون آنها #قحطی و #قهر_الهی یک یک ما را نابود خواهد کرد و #یوسف کس دیگری است که البته هنوز پشت پرده غیبت است!
جامعه ای که هزار و چند صد سال با رویایش زندگی کرده ایم، جامعه است که هیچ کس در آن خود را نمی بیند و برای خود چیزی جمع نمی کند و دنبال برتری بر دیگری نیست و تواضع و محبت و یاریگری در راه خدا خصلت بزرگ آن است. ما به سوی عاطفی ترین جامعه ای که بشر می تواند به سوی آن حرکت کند، در حال حرکت هستیم! «چشم ها را باید شست، جور دیگر باید دید!»
#دولت_عشق
🆔 @social_theory
ترابیران ... معماریظرفزندگی
تصویری قدیمی از مسجد گوهرشاد، احتمالا مربوط به دهه ۵۰ در این تصویر گنبد حرم حضرت امام رضا علیه السل
تغییرات حرم امام رضا (ع) از سال ۱۳۵۶ تا ۱۳۹۶
چیزی شبیه به توسعه مسجدالحرام!!!
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گسترش محدوده شهری، باعث کاهش قیمت زمین در شهر و به دنبال آن کاهش قیمت مسکن میشود اما تعارض منافع شهرداریها مانع افزایش محدوده شهری است چرا که سود شهرداری، در گران بودن زمین و تراکمفروشی است.
📌 فروش تراکم و شهرفروشی، فروش حقالناس است!
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
من بارها در سخنرانیها تکرار کردهام، مسئولین عزیز کشور در زمینهی مسائل اقتصادی بپردازند به واحدهای تولیدی کوچک و متوسّط. ما چند صد هزار از این واحدها در کشور داریم. اینها را احیا بکنند، اشتغال به وجود میآید، ابتکار به وجود میآید.
۱۳۹۵/۰۵/۱۱
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
چرا بهجای چهار لیتر بنزین! اون #شاسی_بلند و اون رانتی که باهاش به اون #شاسی_بلند رسیده رو از زیر پاش نمیکشید و بین دختران گلفروش توزیع نمیکنید!؟؟
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
تراکم شهرها و اخلاق مردم
ابنخلدون، که از اولین جامعهشناسهای جهان است، میگوید تراکم خانهها، موجب فساد اخلاقی است. بین شدت تراکم و میزان عفت و حیا در جامعه، یک نسبت معکوس وجود دارد.
این تراکمی که ما در شهرها داریم، مضر به اخلاق است، مضر به تولید است. بیاییم مردم را از این خانههای داخل شهر منتقل کنیم به خارج؛ اما نه اینکه آنجا را دوباره تبدیل کنیم به واحدهای مسکونی؛ به اینصورتی که الآن شهرک زدند. آن هم هیچ دردی را درمان نمیکند! کاری کنیم که در آنجا بچهها بتوانند حرفه داشته باشند، کار بکنند، اشتغال ایجاد شود. امروزه ما اشتغال را گذاشتیم مخصوص دکتر شدن و مهندس شدن! دکتر شدن و مهندس شدن ٣٠ سال طول میکشد! یعنی طرف تا سیسالگی باید صبر کند! با این تحریکاتی که ما داریم، با این وضعیتی که ما داریم، بسیاری از جوانان قبل از ازدواج آلوده میشوند! در صورتی که اگر مردم در کنار باغ، زندگی و کار کنند، خیلی از مشکلات حل میشود.
🎙️ آیت الله حائری شیرازی
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
هدایت شده از مدیریت در اسلام
▪️لزوم ترجیح سادگی و زیبایی معنوی بر تجمل و تزئین در بنای بیوت
🔸تجمل بیوت مورد پسند خدا نیست. اصل عدم تزین به زخارف و تجملات است.
📒خلاصه درس ۸۰ فقه توانمندسازی، استاد آیت الله قوامی
#فقه_الاداره #فقه_التمکین #فقه_توانمندسازی #توانمندسازی_کارکنان
#عکس_نوشته #مدیریت_بیت #مدیریت_خانه #مدیریت_محله
@madineyefazele
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
اینجا مسجد زیبای جامع یزد است. چرا از کلمات زیبا، خاطره انگیز، تاریخی و ... به عنوان پسوند این گونه بناها استفاده می کنیم؟
روزگاری نیازی به این پسوندها نبود. اینها بستر طبیعی زندگی ما بودند. هر روز و هر روز در جستجوی خداوند در این مکان حاضر می شدیم. عبادت می کردیم و عبادت، زندگی ما بود.
اما امروز صف توریست هایی که مشغول به نظاره لاجودری های محراب هستند از صف نمازگزاران بسیار طولانی تر است. روزگاری، این لاجوردی ها ابزاری برای آرام گرفتن در مقام عبودیت بود و امروز شده است ابزاری در اختیار بازار گردشگری.
این بیگانگی از اصالت از زمانی رونق گرفت که دانش برپاکننده این لاجوردی ها را شبه علم و دانش بازاری سازی آن را علم تلقی کردیم. زندگی ما از خود بیگانه شده چون علم ما از ما بیگانه شده. بیش از صد سال است که دانش ما از رونق افتاده و در زندگی ما دانشی دیگر تزریق می شود. تطور دانش ما متوقف شده و آنچه در این اماکن مطهر تزریق می شود، دانشی دیگر است.
اگر چراغ آن دانش لاجوردی ساز در ساخت زندگی ما دوباره روشن شود، همه زندگی ما مسجد جامع یزد می شود. متعالی تر، زیباتر و البته طبیعی تر. آن روز غوطه می خوریم در دانش پیشرفته لاجوردی ها و آن روز همه شهرمان و همه مجاری تنفسی مان از جنس مسجد جامع خواهد شد.
لازمه اش البته تحول در دانش تاریخی ما، پیشرفته شدن آن و تزریق گونه ای نو و امروزین از آن در زندگی ماست.
☘️کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
#ایسنا نقشه یک واحد ۶۵متری همراه با مبلمان را با تیتر مسکن ۲۵ متری در خبرگزاری درج میکند!!!!
از دوستان خبرگزاری باید پرسید چگونه یک دست مبل هفتنفره+ آشپزخانه کامل+ سرویسبهداشتی+ حمام+ اتاقخواب با تختخواب دونفره+ میز کار به اضافه میزغذاخوری ۶نفره را در ۲۵متر جا دادید!؟
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام صادق علیه السلام :
از تلخی #زندگی منتقل شدن از خانه ای به خانه دیگر و خوردن #نان خریدنی است
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ:
مِنْ مُرِّ الْعَيْشِ النُّقْلَةُ مِنْ دَارٍ إِلَى دَارٍ
وَ أَكْلُ خُبْزِ الشِّرَاءِ [الشري]
#غزه
الكافي ج۶ص۵۳۱
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
#مناظره
موضوع: الگوی مسکن کوچک مقیاس
باحضور:
دکتر حمیدرضا آرامی عضو مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی
سید محسن طباطبایی دبیرکل انجمن علمی اقتصاد شهری ایران
۱۳ شهریورماه، ساعت ۱۵
شبکه خبر سیما
#مسکن
#شهرسازی
#سبک_زندگی
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قدم زدن در پسکوچههای اطراف حرم اباعبدالله الحسین علیه السلام در کربلای معلی در یکصد سال پیش
فیلمبردار: فردریک گادمر
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
🔴قیمت هر متر خانه در تهران به ۸۸.۵ میلیون تومان رسید
🔹بانک مرکزی: در مردادماه متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۸۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱/۲ و ۱۶/۸ درصد افزایش نشان میدهد.
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30
احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: در حوزه حمایت اجتماعی بر این اعتقادیم که بعد از خانواده مهمترین نهاد اجتماعی ما محله است و برای این تاکید بر مسجد و نماز جماعت میشود، این ارتباط اجتماعی زمینهساز تحول است.
وی افزود: همه مردم ایران باید بدانند از طریق پیوندهای اجتماعی در محله، مسجد، مدرسه و ادارات است که میتوانیم بر بیکاری، فقر و نابرابری فائق شویم.
#خانواده
#مسجد
#محله_محوری
عضویت در کانال #ترابیران 👇
https://eitaa.com/joinchat/3390242820C7aa91b8d30