کار خیر
«وَ أَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ ما تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ» سوره بقره، ۱۱۰
و #نماز را برپا داريد و #زكات را پرداخت نماييد و هر خيرى كه براى خود از پيش مىفرستيد، آنرا نزد #خدا (در سراى ديگر) خواهيد يافت، همانا خداوند به اعمال شما بيناست.
نکته ها
بعد از اوّلين خطاب در آيه ۱۰۴؛ «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا»، اين آيه حامل سومين دستور براى مسلمانان است.
دستور اول؛ عفو و اغماض از كينه و حسادت اهل كتاب تا زمان صدور دستور جديد بود. «فَاعْفُوا وَ اصْفَحُوا»
دستور دوم؛ #اقامه_نماز و پرداخت #زكات است. در زمانى كه مسلمانان در تيررس انواع كينه و حسادتها بودند و مأمور به عفو و اغماض شدهاند، لازم است رابطهى خودشان را با خداوند از طريق اقامه نماز، و پيوند با محرومان جامعه را از طريق زكات، تقويت كنند.
پیام ها
1- معمولًا دستور به نماز همراه با زكات در قرآن آمده است. شايد اشاره دارد به اينكه ياد خدا بايد همراه با توجّه به خلق خدا باشد. «أَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ»
2- مقدار كار خير مهم نيست، هركس به هر مقدار مىتواند بايد انجام دهد.
«مِنْ خَيْرٍ»
3- كارهاى خير، براى قيامت محفوظ مىماند. «تَجِدُوهُ»
4- ايمان به نظارت الهى وپاداش در قيامت، قوىترين انگيزه عمل صالح مىباشد. «ما تُقَدِّمُوا ... تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ»
تفسیر نور، ج۱، ص۱۸۱
@toubaefaf
#علامه_محمد_تقی_جعفری:
🍃از جمله الطاف خداوندی که شامل حال من شد این است که موفق شدم یک سال و نیم محضر مقدس فقیه عارف و حکیم متأله جناب آیت الله شیخ مرتضی طالقانی را درک کنم. این ایام از ایام پر برکت عمر من بود و خاطره های به یادماندنی از ایشان دارم از جمله خاطره ها این است:
یکی از آخرین روزهای ذی الحجه که برای درس خدمت ایشان رسیدم، فرمودند برای چه آمدی؟ عرض کردم برای درس، فرمودند:
درس تمام شد. من تصور کردم مقصود ایشان فرارسیدن تعطیلات محرم است. عرض کردم دو روز به محرم، مانده و هنوز درسها تعطیل نشده است. ایشان فرمودند: می دانم، درس تمام شده است "خر طالقان رفته پالانش مانده" روح رفته جسدش مانده.
من فهمیدم که ایشان خبر رحلت خود را می دهند. خدا را شاهد می گیرم که هیچ گونه علامت بیماری در ایشان نبود. بسیار منقلب شدم و خواهش کردم نکته ای را به عنوان یادگار بفرمایند. ابتدا کلمه لا اله الاالله را با یک حالت روحانی و رو به ابدیت فرمودند و بعد در حالی که اشک بر محاسن شریفشان جاری بود در حال عبور از پل زندگی فانی به سرای ابدیت و باقی این بیت را زمزمه کردند:
تا رسد دستت به خود شو کارگر
چون فتی از کار خواهی زد به سر
بار دیگر کلمه لا اله الا الله را فرمودند، هرچه تلاش کردم، دست مبارکشان را ببوسم موفق نشدم. با قدرت زیاد مانع می شدند. پیشانی و محاسن مبارک ایشان را چند بار بوسیدم، اثر قطرات اشکهای مقدس آن مسافر ابدیت را بر صورتم احساس کردم و رفتم، دو روز بعد خبر رحلت آن عالم ربانی را شنیدم. در مراسم تدفين او اغلب مراجع و بزرگان حوزه شرکت داشتند.
🍃 هنگامی که بدن مطهر او را غسل می دادند چنان بوی عطر دل انگیزی به مشام می رسید که هر کس از دیگری سوال می کرد شما عطر زده اید، جوابها منفی بود و من هیچگاه دیگر چنان بوی دل انگیزی که آن روز در فضای روحانی آنجا به مشام خورد، استشمام نکردم.
#صلی_الله_علیک_یا_اباعبدالله
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🆔 @alajal
▶️ @mensan
طوبای عفاف
کار خیر «وَ أَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ وَ ما تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَج
✍در ذیل این آیه خوبه حکمت ۹۴ #نهج_البلاغه هم ببینیم.
@toubaefaf
#امام_على عليه السلام: [بر شما باد] فرايض! فرايض!(انجام واجبات) آنها را براى خدا ادا كنيد تا شما را به بهشت رسانند...
الفَرائضَ الفَرائضَ ! أدُّوها إلَى اللّه ِ تُؤَدِّكُم إلَى الجَنَّةِ...
نهج البلاغة، خطبه۱۶۷
@toubaefaf
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 309
#فصل_یازدهم
#خواب_و_بیداری
#آداب_خوابیدن
🔸 آداب خوابیدن
در آموزه های دینی اولویت سمت راست در برخی از كارها توصیه شده است برای مثال خوردن غذا با دست راست، ورود به مسجد و خروج از دستشویی با پای راست، و... از مصادیق آن است. پیامبر گرامی(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: خدا سمت راست در هر چیزی را دوست می دارد.[1]
رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: ای علی! خوابیدن چهار گونه است: خواب پیامبران بر پشت، خواب موٴمنان بر پهلوی راست، خواب كافران و منافقان بر پهلوی چپ و خواب شیطانها بر رویشان است.[2]
[1] . إِنَّ اللَّهَ یحِبُّ التَّیامُنَ فِى كُلِّ شَىْءٍ (مستدرك الوسائل، ج1، ص330).
[2] . یا عَلِىُّ! النَّوْمُ أَرْبَعَةٌ: نَوْمُ الأَنْبِیاءِ عَلَی أَقْفِیتِهِمْ وَ نَوْمُ الْمُؤْمِنِینَ عَلَی أَیمَانِهِمْ وَ نَوْمُ الْكُفَّارِ وَ الْمُنَافِقِینَ عَلَی أَیسَارِهِمْ وَ نَوْمُ الشَّیاطِینِ عَلَی وُجُوهِهِم (الفقیه، ج4، ص365).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 211
🆔 @a_javadiamoli_esra
✍اگر خواستید مطالب در موضوع حیاوعفاف ببینید، همین عنوان را در کانال طوبای عفاف جستجو کنید.
#حیاوعفاف
@toubaefaf
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5