(گزیده ای از تفسیر آیه 51 تا 55 سوره مائده)رابطه با کافران
شأن نزول: بسيارى از مفسران نقل كردهاند كه بعد از جنگ بدر، عبادة بن صامت خزرجى خدمت پيامبر رسيد و گفت: من هم پيمانانى از يهود دارم كه از نظر عدد زياد و از نظر قدرت نيرومندند، اكنون كه آنها ما را تهديد به جنگ ميكنند و حساب مسلمانان از غير مسلمانان جدا شده است من از دوستى و هم پيمانى با آنان برائت مىجويم، هم پيمان من تنها خدا و پيامبر او است، عبد الله بن ابى گفت: ولى من از هم پيمانى با يهود برائت نميجويم، زيرا از حوادث مشكل ميترسم و به آنها نيازمندم، پيامبر ص به او فرمود: آنچه در مورد دوستى با يهود بر عباده ميترسيدم، بر تو نيز ميترسم (و خطر اين دوستى و هم پيمانى براى تو از او بيشتر است) عبد الله گفت: چون چنين است من هم ميپذيرم و با آنها قطع رابطه ميكنم، آيات فوق نازل شد و مسلمانان را از هم پيمانى با يهود و نصارى بر حذر داشت.
تفسير:
آيات فوق مسلمانان را از همكارى با يهود و نصارى به شدت بر حذر ميدارد، نخست ميگويد: اى كسانى كه ايمان آوردهايد، يهود و نصارى را تكيه گاه و هم پيمان خود قرار ندهيد (يعنى ايمان به خدا ايجاب ميكند كه به خاطر جلب منافع مادى با آنها همكارى نكنيد) (يا أيها الذين آمنوا لا تتخذوا اليهود و النصارى أولياء).
«اولياء»جمع«ولى» از ماده«ولايت» بمعنى نزديكى فوق العاده ميان دو چيز است كه به معنى دوستى و نيز به معنى هم پيمانى و سرپرستى آمده است ولى با توجه به شان نزول آيه و ساير قرائنى كه در دست است، منظور از آن در اينجا اين نيست كه مسلمانان هيچگونه رابطه تجارى و اجتماعى با يهود و مسيحيان نداشته باشند بلكه منظور اين است كه با آنها هم پيمان نگردند و در برابر دشمنان روى دوستى آنها تكيه نكنند.
مساله هم پيمانى در ميان عرب در آن زمان رواج كامل داشت و از آن به «ولاء» تعبير ميشد.
جالب اينكه در اينجا روى عنوان «اهل كتاب» تكيه نشده بلكه به عنوان «يهود و نصارى» از آنها نام برده شده است، شايد اشاره به اين است كه آنها اگر به كتب آسمانى خود عمل ميكردند هم پيمانان خوبى براى شما بودند، ولى اتحاد آنها به يكديگر روى دستور كتابهاى آسمانى نيست بلكه روى اغراض سياسى و دستهبندىهاى نژادى و مانند آن است. سپس با يك جمله كوتاه، دليل اين نهى را بيان كرده ميگويد:هر يك از آن دو طايفه دوست و هم پيمان هم مسلكان خود هستند.(بعضهم أولياء بعض).
يعنى تا زمانى كه منافع خودشان و دوستانشان مطرح است، هرگز به شما نمىپردازند.
روى اين جهت هر كس از شما طرح دوستى و پيمان با آنها بريزد، از نظر تقسيمبندى اجتماعى و مذهبى جزء آنها محسوب خواهد شد (و من يتولهم منكم فإنه منهم).
و شك نيست كه خداوند چنين افراد ستمگرى را كه به خود و برادران و خواهران مسلمان خود خيانت كرده و بر دشمنانشان تكيه ميكنند، هدايت نخواهد كرد (إن الله لا يهدي القوم الظالمين).
در آيه بعد اشاره به عذرتراشىهايى ميكند كه افراد بيمار گونه براى توجيه ارتباطهاى نامشروع خود با بيگانگان، انتخاب ميكنند و ميگويد:آنهايى كه در دلهايشان بيمارى است، اصرار دارند كه آنان را تكيه گاه و هم پيمان خود انتخاب كنند، و عذرشان اين است كه ميگويند: ما مىترسيم قدرت به دست آنها بيفتد و گرفتار شويم (فترى الذين في قلوبهم مرض يسارعون فيهم يقولون نخشى أن تصيبنا دائرة)
قرآن در پاسخ آنها فرموده: همانطور كه آنها احتمال ميدهند روزى قدرت به دست يهود و نصارى بيفتد اين احتمال را نيز بايد بدهند كه ممكن است سرانجام، خداوند مسلمانان را پيروز كند و قدرت به دست آنها بيفتد و اين منافقان، از آنچه در دل خود پنهان ساختند، پشيمان گردند.» تفسير نمونه، ج4، ص: 411-409
در آیه 55 نیز به مسأله ولایت اشاره میکند و به این نکته اشاره دارد که مؤمنان ولی دارند و با ولی منصوب از جانب خدا به عزت و خیر دنیا و آخرت می رسند. برای اطلاع بیشتر رجوع کنید به: تفسير نمونه، ج4، ص: 421
#طوبای_عفاف
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
تكيه بر بيگانگان
«گرچه در شان نزول آيات فوق(آیات 51 تا 55 سوره مائده) سخن از دو نفر يعنى عبادة بن صامت و عبد الله بن ابى در ميان آمده ولى جاى ترديد نيست كه اينها فقط به عنوان دو شخص تاريخى مورد نظر نيستند، بلكه نماينده دو مكتب فكرى و اجتماعى ميباشند.
يك مكتب ميگويد از بيگانه بايد بريد و زمام كار خود را به دست او نداد و به كمكهاى او اطمينان نكرد.
ديگرى ميگويد: در اين دنياى پرغوغا، هر شخص و ملتى تكيهگاهى ميخواهد و گاهى مصلحت ايجاب ميكند كه اين تكيه گاه از ميان بيگانگان انتخاب شود، دوستى آنها با ارزش است و روزى ثمربخش خواهد بود.
قرآن مكتب دوم را به شدت نفی میکند و مسلمانان را از اين طرز تفكر با صراحت و تاكيد بر حذر ميدارد، اما متاسفانه بعضى از مسلمانان، اين فرمان بزرگ قرآن را به دست فراموشى سپردند و تكيهگاههايى از ميان بيگانگان براى خود انتخاب نمودند و تاريخ نشان ميدهد كه بسيارى از بدبختيهاى مسلمين از همين جا سرچشمه گرفته است!
آندُلُس تابلو زندهاى براى اين موضوع است و نشان ميدهد كه چگونه مسلمانان به نيروى خود درخشانترين تمدنها را در اندلس ديروز و اسپانياى امروز به وجود آوردند، اما به خاطر تكيه كردن بر بيگانه چه آسان آن را از دست دادند.
امپراطور عظيم عثمانى كه در مدت كوتاهى همانند برف در فصل تابستان به كلى آب شد، شاهد ديگرى بر اين مدعا است، در تاريخ معاصر نيز ضربههايى كه مسلمانان به خاطر انحراف از اين مكتب خوردهاند كم نيست، اما تعجب در اين است كه چگونه هنوز بيدار نشدهايم!
در هر حال بيگانه، بيگانه است و اگر يك روز منافع مشتركى با ما داشته باشد و در گامهاى محدودى همكارى كند سرانجام در لحظات حساس نه تنها حساب خود را جدا ميكند، بلكه ضربههاى كارى نيز به ما ميزند، امروز مسلمانان بايد بيش از هر وقت به اين نداى قرآن گوش دهند و جز به نيروى خود تكيه نكنند.
پيامبر اسلام (صلی الله علیه وآله) به قدرى مراقب اين موضوع بود كه در جنگ احد هنگامى كه سيصد نفر از يهوديان براى همكارى با مسلمانان در برابر مشركان اعلام آمادگى كردند، پيامبر (صلی الله علیه وآله) آنها را از نيمه راه باز گرداند و كمك آنها را نپذيرفت، در حالى كه اين عدد در نبرد احد ميتوانست نقش مؤثرى داشته باشد، چرا؟ زيرا هيچ بعدى نداشت كه آنها در لحظات حساس جنگ با دشمن همكارى كنند و باقيمانده ارتش اسلام را نيز از بين ببرند.» تفسير نمونه، ج4 ،ص 413
#طوبای_عفاف
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تجلیل رهبر معظم انقلاب از علامه طباطبایی(ره): «رفتار، شناخت زندگی و حرف های این بزرگان یکی از شفابخش ترین چیزهایی است که می تواند انسان را آرام و دل ها را نورانی کند.»
#طوبای_عفاف
🍃راز توفیق علامه طباطبایی(ره)
روزی شخصی در کنار پیاده رو به طرف حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) از علامه طباطبایی(ره) پرسید: از چه راهی به این مقام و مرتبه رسیدهاید تا ما هم اگر بتوانیم و توفیق داشته باشیم از شما درس گرفته و آن مسیر را طی کنیم.
علامه طباطبایی(ره) بدو ن در نظر گرفتن موقعیت و شخصیت، بسیار با آرام و بی آلایش در همان کنار پیاده رو به ایشان رو کرد و فرمود:
«راههای زیادی بوده و هست، ولی از میان این راهها آنچه برایم بسیار قابل اهمیت است و بیشتر به آنها اهتمام میورزم و افتخار میکنم و مطمئنم از همه برایم بهتر و مشهود و مفهوم است دو راه است:
یکی نماز شب با اخلاص و مُداوم
و دیگری گریه بر حضرت امام حسین(علیه السلام).
به نقل از استاد حاج شیخ حسین انصاریان، هفته نامه افق حوزه، ویژه بزرگداشت علامه طباطبایی(ره)، ش اول، بهمن ماه96، ص13
#طوبای_عفاف
ایتا eitaa.com/toubaefaf
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
علامه طباطبایی.pdf
286.9K
اشارهای به زندگینامه مفسّر قرن و صاحب تفسیر گرانقدر المیزان، مرحوم علامه طباطبایی(ره)
#طوبای_عفاف
ایتا eitaa.com/toubaefaf
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
هدایت شده از دروس خارج استاد میرباقری
🔻شرح اصول کافی
▫️کتاب الحجة
🔹به اطلاع میرساند سلسله دروس «شرح اصول کافی» توسط «استاد میرباقری» انشاءالله از دوشنبه ۵ آبان آغاز خواهد شد.
◾️درس از ابتدای «کتاب الحجة» شروع میشود.
🕚 زمان: هر هفته از دوشنبه تا چهارشنبه (سه روز در هفته)، ساعت ۱۱ صبح
🕌مکان: گذر خان، مسجد فاطمیه سلام الله علیها (مسجد آیتالله بهجت رضوان الله علیه)
@mirbaqeri_dars
🌿🍁 #علامه_حسن_زاده_آملی
🌿🍁 #مگرشمامربی_نداشتید؟
👈 راجع به هیچ موجود، جاندار ، صحرایی، دریایی، پرنده و رونده، هیچ موجودی را خداوند درباره اش اینطوری که راجع به جنابعالی انسان فرمود: « فتبارک الله احسن الخالقین»
چرا به این صورت محشور شده اید؟
« ألم یأتِکُم فیها نذیر »؟
مگر شما مربی نداشتید؟ مسجد نداشتید؟ حسینیه نداشتید؟ منبر نداشتید؟ آخوند محل نداشتید؟
حواست جمع باشد آقا.
ما دلمان برای شما می سوزد.
آقاجان
عزیز من
آقای من
خانوم عزیز
برادر عزیز
خواهر عزیز
فرزند مهربان
قدر روحانیون اصیلتان را بدانید.
چه بسیار
چه بسیار
دیروز هم بود؛ امروز هم هست؛
ممکن است یک آدم دزدی هم در بیاید در این لباس، فراوان.
کافی را که باز می کنید، می بینید امام امیرالمؤمنین، قربان دلشان، اینها چه دردی، اینها چه چیزها؟ چه ناراحتی؟
بعد می بینید که آقاجان، حضرت وصی، سید الأوصیا امام امیرالمؤمنین، دل دیگر به درد آمده، دل به درد می آید دیگر.
رگ رگ است این آب شیرین و آب شور
در خلایق می رود تا نفخ صور
شما در روی زمین چه کسانی را می خواهید، از روحانیون اصیلتان نسبت به خودتان دلسوزتر پیدا کنید؟
روحانیون اصیل از پدر و مادر به شما مهربان ترند.
روحانی اصیل
درس خوانده
زحمت کشیده
درد دین دارد؛
دلسوز به حال اجتماع است؛
پدر امت است؛
خودش را فدای خلق خدا می کند؛
مسؤولیت دارد؛
و باید هم این کار را بکند؛
باید این کار را بکند.
مگر برای نان در آوردن
برای نان در آوردن؟
روحانی ای که برای دنیا زنجیر می زند این که روحانی نیست که.
مگر راه کم است؟
مگر کار کم است؟
مگر شما اینهمه کارهای گوناگون ندارید مشروع؟
و نان هم درمی آورید. خب این هم باید نان در بیاورد.
نعوذ بالله که منبر و محراب برای درهم و دینار باشد، برای دنیا باشد، برای هوا و هوس نفسانی باشد.
جناب امیرالمؤمنین در کافی،
روایت در کافی،
نفرین می کند،
امیرالمومنین نفرین می کند،
چون این بلاها سر خودشان آمد دیگر؛
نفرین می کند کسانی را که این آرم نبوت را در بر دارند و این آرم نبوت را تور اغراض شهوانی و نفسانی و دنیوی شان قرار می دهند.
نفرین می کند امیرالمؤمنین.
معاویه در همین لباس بود.
عمروعاص در همین لباس بود.
________________________________
⛔️ هرگونه نشر و کپی فقط با ذکر نام کانال جایز است.
🆔 کانال اختصاصی نشر صوت و متن آثار حضرت علامه حسن زاده آملی👇
@samad1001
http://eitaa.com/joinchat/4000645139Cde96dd3d95
__________________________
🌎 http://www.samad1001.com
✍️درباره کرنا
🌸🍃🌸سلام. از اسفند ماه سال قبل تا به امروز چندین پیام در موضوع چیستی کرنا، پیشگیری و درمان در این کانال(#طوبای_عفاف ) بارگزاری کردم.
با توجه به این چندماه و تجربه های با کرنا بودن به نظر می رسد چیزی شبیه بیماریهای زمانهای گذشته مانند سیاه سرفه است. برای درمان آن نکاتی ارسال کردم که در پیشگیری برای گروه هدف و درمان برای مبتلایان که تماس گرفتند مناسب بود و الحمدلله فوتی هم نداشتیم.
جهت یادآوری: برای اینکه کرنا نگیریم چه کنیم؟
لازم است سبک زندگی خویش را بر اساس آموزههای اسلامی و تربیت دینی استوار کنیم. مقصود بنده از چند نکته مهم در پیام سنجاق شده پاییز و کرنا، توجه ویژه به همین موضوع است؛ یاد خدا، توسل به اهلبیت(علیهم السلام)، صدقه، سحرخیزی و ... متأسفانه خیلی از گرفتاری ها بر اثر رعایت نکردن حقوق الهی و حق الناس در زندگیهای امروزی است.
همچنین برای پیشگیری لازم است هر از پنج روز داروی امام کاظم(علیه السلام) را به اندازه یک قاشق چایخوری میل کنید. اگر احساس درد گلو یا سرماخوردگی پیدا کردید سعی کنید بلافاصله به اندازه یک قاشق چایخوری میل کنید.
هفته ای سه روز از دم نوش پونه+آویشن یا آویشن+استخدوس استفاده کنید.
سوپی را که در پیام پاییز و کرنا نوشته شده را هفته ای دو یا سه مرتبه میل کنید.
از شلغم، لیمو شیرین، مرکبات استفاده کنید. به همراه عذا از مصرف لیمو ترش، کمی سیاهدانه و سرکه طبیعی غافل نشوید.
فاصله اجتماعی در همه جا رعایت کنیم و ماسک نیز بزنیم و مرتب دست ها رابشوییم.
اگر مبتلا به این بیماری شدیم چه کنیم؟
به طور جدی ترس و زمینه های ایجاد استرس را از خودتان دورکنید. احساس بنده این است که با این 👆چند سطر نوشته بالا دیگه نبایدبترسیم. بلکه به جای ترس مهارتهای خویش را با تلاوت قرآن، نهج البلاغه(خطبه های 191 تا 198 و...)، صحیفه سجادیه(دعای هفتم و...) و با تقویت سبک زندگی اسلامی، نماز اول وقت، استغفار، زیارت و توسل به محضر امامان معصوم به ویژه امام حسین(علیهالسلام) و امام مهدی(عج) و دعا برای فرج ایشان، حدیث کساء، سحر خیزی و قدم زدن پس از نماز صبح و اهمیت دادن به مسجد و مشاهد مشرفه، مطالعه در موضوعات مرتبط با سبک زندگی(در همین کانال هم مطالب و جزوه هایی بارگذاری قبلا شده)کارهای شایسته و خیر رساندن به دیگران افزایش دهیم و از وارونه شدن قلبها به خدای مهربان پناه بریم.
برای درمان نیز در پیام پاییز و کرنا(پیام سنجاق شده) نکات مهمی مطرح شده است. داروی امام کاظم(علیه السلام)، داروی سرفه، تقویت عمومی بدن و... هم قبلا پیام ارسال شده است که با جستجوی واژه مربوطه در کانال قابل دسترسی است.
این پیام را به دیگران نیز برسانید تا در ریشه کن کردن گرفتاریهای به وجود آمده سهمی داشته باشیم.
🍃إن شاالله همیشه به سلامت باشید.
#طوبای_عفاف
ایتا eitaa.com/toubaefaf
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5
در قنوت نمازمان برای امام عصر علیه السلام دعا کنیم
سال های بسیاری در قنوت، ایشان (آیت الله بهاءالدینی) آیات نورانی قرآن کریم و دعاهای معصومین علیهم السلام شنیده می شد، و ناگهان نوع کلمات و عبارات ایشان تغییر یافت و در قنوت برای امام عصر عجل الله دعا کرد. روزی که در این باره از ایشان پرسش شد به یک جمله بسنده کرد: حضرت پیغام داده اند در قنوت برای من دعا کنید. (افلاکیان خاک نشین صفحه۱۸)
#طوبای_عفاف
#مهم
وزارت بهداشتِ
بالاخره بعد از ۹ ماه
《داروی امام کاظم علیه السلام》
را به رسمیت شناخت
و به بسته درمانی داروهای بیمارستان ها اضافه کرد
➖منبع خبر :
https://www.farsnews.ir/news/13990814000475
فواید داروی امام کاظم (علیه السلام) از منابع علمی:
📃 داروی زمستانه امام کاظم(علیه السلام) از شکرسرخ، هلیله سیاه و مصطکی تشکیل شده و در داروی تابستانه بجای مصطکی، رازیانه وجود دارد.
به بررسی خواص اجزای این دارو میپردازیم:
1⃣هلیله سیاه:
۱_فعالیت آنتی اکسیدانی
۲_فعالیت ضد آمیبی و ضد پلاسمودیومی
۳_فعالیت ضد قارچی
۴_فعالیت ضد باکتریایی
۵_فعالیت ضد ویروسی
۶_فعالیت ضد HIV
۷_فعالیت ضد سرطانی
۸_فعالیت ضد دیابتی
۹_التیام ضخم
۱٠_فعالیت ضد التهابی
۱۱_فعالیت ضد ضخم معده
۱۲_فعالیت ضد پوسیدگی دندان
۱۳_درمان مشکلات قلبی
۱۴_بهبود عملکرد مغز
۱۵_بهبود ریکاوری استرس
۱۶_بهبود حافظه
۱۷_بهبود تب مزمن
۱۸_مقابله با چربی های بد بدن
۱۹_محافظت از پوست
۲٠_ضد درد
۲۱_تنظیم سیستم ایمنی
۲۲_محافظت از قلب
۲۳_محافظت از کلیه
۲۴_محافظت از کبد
۲۵_ضداسترس
و...
2⃣خواص رازیانه
۱_فعالیت ضد سرطانی
۲_فعالیت ضد ویروسی
۳_فعالیت ضد باکتریایی
۴_فعالیت ضد قارچی
۵_فعالیت آنتی اکسیدانی
۶_فعالیت محافظتی از کبد
۷_فعالیت ضد استرس
۸_خاصیت بهبود حافظه
۹_بهبود کارکرد مغز
۱٠_بهبود آلزایمر
۱۱_فعالیت ضد پر مویی در زنان(hirsutism)
۱۲_فعالیت قوی استروژنیک
۱۳_بهبود عملکرد مجاری تنفسی
۱۴_بهبود فعالیت روده
۱۵_فعالیت ضد درد
۱۶_فعالیت ضد جهش ژنتیکی
۱۷_کاهش قندخون
۱۸_فعالیت ضدپیری در پوست
و...
3⃣خواص شکر سرخ:
۱_محافظت از سیستم ایمنی
۲_ضد دیابت!
۳_ضد فشار خون
۴_ضد سرطان
۵_محافظت از سلول
و...
4⃣خواص مصطکی:
۱_خاصیت ضد التهابی
۲_تنظیم سیستم ایمنی
۳_فعالیت ضد ویروسی
۴_فعالیت ضد میکروبی
۵_فعالیت ضد سرطانی
۶_دارای خاصیت آنتی اکسیدانی
۷_بهبود مشکلات تنفسی
۸_بهبود درد ماهیچه
۹_ضد باکتری و ضد قارچ
۱۰_بهبود گردش خون
۱۱_بهبود زخم
۱۲_بهبود التهابات پوستی
۱۳_محافظت از دهان و دندان
۱۴_کاهش چربی خون
۱۵_کاهش قند خون
۱۶_محافظت از قلب
۱۷_ضد دیابت
و...
📌همانطور که مشاهده میکنید این دارو بسیار خاصیت تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروسها و باکتریها و...دارد.
✅ نکتهی قابل توجه اینکه در زمستان به دو دلیل:
۱_شرایط بهتر برای برخی ویروس ها
۲_ضعیف شدن سیستم ایمنی
احتمال افزایش عفونت ویروسی بیشتر است.
و در داروی زمستانه بجای رازیانه،مصطکی وجود دارد که خاصیت تنظیم وبهبود سیستم ایمنی بیشتری دارد.
~~~~~~~
آتش به اختیارسربازان ولایت:
https://eitaa.com/joinchat
/1443495965Cb45609f8b4
#طوبای_عفاف
طوبای عفاف
#مهم وزارت بهداشتِ بالاخره بعد از ۹ ماه 《داروی امام کاظم علیه السلام》 را به رسمیت شناخت و به بسته
سلام. إن شاالله که دغدغه های فعالان طب اسلامی_ایرانی ثمر بخش باشد. سخن از جان مردم است و لازم است از هر طریق ممکن برای نجات جان مردم عزیزمان اقدام مؤثرتر کنیم.
#داروی_امام_کاظم(علیه السلام)
این دارو نوعی #واکسن پیشگیرانه زمستانه و تابستانه است که در هنگام بیماری قابلیت درمان نیز دارد.
داروی زمستانه عبارت است از: هلیله سیاه، مصطکی و شکر سرخ که به اندازه مساوی مخلوط می شود.
داروی تابستانه عبارت است از هلیله سیاه، رازیانه و شکر سرخ که به اندازه مساوی مخلوط می شود.
شیوه مصرف: در سه ماه اول تابستان و زمستان هر از ده روز(در ماه سه مرتبه) یک قاشق چایخوری ته دهان ریخته و با بزاق دهان به تدریج میل کنید و در ایام بیماری مانند: سرماخوردگی، آنفولانزا، کرنا تا رفع بیماری روزی یک مرتبه استفاده نمایید. (داروی طب اسلامی شیعی را چگونه بسازیم؟، حکیم رضوی قمی، قم، طوبای محبت، 95، ص 121)
#طوبای_عفاف
ایتا eitaa.com/toubaefaf
https://eitaa.com/joinchat/4252696586Ce586060fd5