طوبای عفاف
اینگونه زندگی ها و تجربه ها سرمایه های بزرگی اند که امروزه بیش از پیش، باید از آن بهره وافر برد. #س
✍اشاره به برنامه و نظم زندگی بزرگان نیز قبلاً در کانال بارگزاری شد.
@toubaefaf
#استوری | #اهل_بیت_النبوه
امام رضا (علیه السلام):
بر نگین انگشتری حضرت ابوطالب (علیهالسلام) چنین حک شده بود
من به ربوبیّت خدا و نبوّت برادر زده ام محمّد و وصىّ بودن فرزندم على رضایت دادم
🏴 رحلت جناب ابوطالب عموی پیامبر اکرم (صل الله علیه وآله) و پدر بزرگوار حضرت امیرالمومنین(علیه السلام) تسلیت باد
@Std_graph✓♡
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷نگاهی اجمالی به زندگی حضرت #ابوطالب علیهالسلام پدر حضرت #أمیرالمؤمنین علیه السلام
هدیه به روح بلند حضرت #ابوطالب علیه السلام بخوانیم #سوره_فاتحه و توحید همراه با ۱۴ صلوات
@toubaefaf
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
حضرت آیت الله بهجت ره:
«از دین دست برداشتیم تا دنیای ما بیشتر و بهتر شود، علاوه بر اینکه از معنویات پایین آمدیم، به ضرر دنیای ما تمام شد و همهی خیرات از دست ما رفت، غافل از اینکه سرچشمهی همه خیرات اوست و از ناحیهی او باید به ما برسد... میخواستیم با کنارهگیری از معنویات و دوری از دین در مادیات پیشرفت و ترقی کنیم، بدتر در مادیات هم عقب ماندیم، غافل از اینکه شرط رسیدن به مادیات، بیدینی نیست، وگرنه هر فرد بیدینی باید متمول و ثروتمند میبود.
پس سعی کنیم خود را به حرام نیندازیم.
بزرگان ما از حلال اجتناب میکردند، حداقل ما از حرام اجتناب کنیم.
در محضر بهجت، ج٢، ص۴٠٠
شادی روحشان صلوات
﴿اَلّلهُمَّـ ؏عَجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَج﴾
┄┅┅┅┅❁✨❁┅┅┅┅┄
༺طوبای عفاف༻
https://zil.ink/toubaefaf
https://ble.ir/toubaefaf
💠 راز موفقیّت
✍️ #آیتالله_مجتهدی_تهرانی_رحمهالله:
علّت موفّقیت من، همین مجالس توسّل و روضهخوانی و سینهزنی در کنار درسهای طلبگی است.
🔹 از زمانی که طلبه بودم، پنجشنبهها در منزلمان روضه برقرار میکردم. وقتی هم که به قم رفتیم، مجلس روضهمان در قم برپا بود.
📚 گلشن ابرار، ج۱، ص۴۲۱.
#امام_حسین_علیه_السلام
🕌@ziarat_et
👆این تصویر پیام بشارت حضرت آقا را امروز در تابلوی مسجد دیدم. خیلی زیباست.
نکته گوشه پایین سمت چپ که همینجوری افتاده در تصویر هم خیلی جالبه، خیلی مهمه.
#سلام_بریاوران_ولایت
#سلام_برشهدا
#ایمان_وامید
@toubaefaf
🍃🌷🍃چه بزرگ مرد شریفی است (محمد صلی الله علیه وآله)...
و أبـيـض يستسقى الغـمام بوجهه
ثــمال اليتــامى عصمـة للأرامـل
چه بزرگ مرد شریفی است (محمد صلی الله علیه وآله) همان کسی که مردم از #خدا می خواهند به خاطر او باران بر آن ها فرو فرستد،
و او فریادرس یتیمان و پناه بی سرپرستان است.
دیوان أبي طالب علیه السلام، تألیف دکتر محمدالتونجي، ص۵
@toubaefaf
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
زیارت حضرت #أبوطالب
اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا سَيِّدَ الْبَطْحاءِ و َابْنَ رَئِيسِها، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا وارِثَ الْكَعْبَةِ بَعْدَ تَأْسِيسِها، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا كافِلَ الرَّسُولِ وَ ناصِرَهُ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا عَمَّ الْمُصْطَفي وَ أَبَا الْمُرْتَضي، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ يا بَيْضَةَ الْبَلَدِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الذّابُّ عَنِ الدِّينِ، وَ الْباذِلُ نَفْسَهُ فِي نُصْرَةِ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينِ، اَلسَّلامُ عَلَيْكَ وَ عَلي وَلَدِكَ أَمِيرِالْمُؤْمِنِينَ وَ رَحْمَةُ اللهِ وَ بَرَكاتُهُ.
سلام بر تو اي بزرگ سرزمين بطحاء و فرزند رئيس آن! سلام بر تو اي وارث سرپرستي كعبه پس از تجديد بنای آن! سلام بر تو اي سرپرست و ياور پيامبر! سلام بر تو اي عموي حضرت مصطفي و پدر علي مرتضي! سلام بر تو اي بزرگ شهر! سلام بر تو اي مدافع دين و يار جان نثار سرور پيامبران! سلام و رحمت و بركات الهي بر تو و بر فرزندت اميرمؤمنان باد!
﴿اَلّلهُمَّـ ؏عَجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَج﴾
┄┅┅┅┅❁✨❁┅┅┅┅┄
༺طوبای عفاف༻
https://zil.ink/toubaefaf
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
۲۶رجب (و به نقل دیگری ۷ رمضان) سالروز وفات سید بطحاء و بزرگ قریش #حضرت_ابوطالب علیه السلام است.
این مصیبت ۳ سال قبل از هجرت #حضرت_پیامبر (صلی الله علیه وآله) به مدینه یا در سال دهم بعث واقع شد.
نام ایشان #عبد_مناف ( عمران یا عامر هم گفته شده) و کنیه اش #ابوطالب بود.
تولد آن حضرت ۳۵ سال قبل از تولد پیامبر (صلی الله علیه وآله) بوده و مادر ایشان «فاطمه» دختر عمرو بن عائذ بن مخزوم بود که مادر عبدالله پدر بزرگوار پیامبر هم هست.
یعقوبی(مورخ اهل تسنن) می گوید:« و لمّا قیل لرسول الله: إن أبا طالب قد مات عظم ذلک فی قلبه واشتدّ له جزعه، ثمّ دخل فمسح جبینه الأیمن أربع مرّات، و جبینه الأیسر ثلاث مرّات، ثمّ قال: یا عم ربیت صغیراً، وکفلت یتیماً، و نصرت کبیراً، فجزاک الله عنی خیراً، و مشى بین یدی سریره و جعل یعرضه و یقول: و صلتک رحم، و جزیت خیراً.
هنگامى که به #رسول_خدا (صلی الله علیه وآله) خبر دادند که ابوطالب از دنیا رفته، این مصیبت بر قلب او سنگینى نمود و ناله آن حضرت را شدید کرد.
#رسول_خدا بر جنازه ابوطالب وارد شد، سپس طرف راست پیشانى او را چهار مرتبه و طرف چپش را سه مرتبه دست کشید، سپس فرمود: اى عمو ! وقتى کودک بودم تو مرا بزرگ کردی، وقتى یتیم بودم تو سرپرستیم کرد، و هنگامى که بزرگ شدم تو یارىام کردی، پس خداوند به تو پاداش خیر دهد. سپس جلوى تابوت او رفت و فرمود: اى عمو ! تو صله رحم را به نیکى بجا آوردى و پاداش نیکى دادى.» (تاریخ الیعقوبی، ج ۲، ص ۳۵، دار صادر–بیروت.)
همچنین در منابع اهل تسنن از عباس عموی پیامبر نقل شده: «عن العباس أنّه سأل النبی صلّى اللّه علیه وآله، ما ترجو لأبی طالب؟ قال: کل الخیر أرجوه من ربی. از رسول خدا سؤال کرد براى ابوطالب چه چیزى را امید دارى او گفت: هر خیرى که از خدایم امیدوارم.» (إبن الجوزی، أبو الفرج عبد الرحمن بن علی بن محمد (متوفای۵۹۷هـ)، زاد المسیر فی علم التفسیر، ج ۵، ص ۳۶۲، المکتب الإسلامی-بیروت، الطبعه: الثالثه، ۱۴۰۴هـ)
شاید اولین کسی که در رثای سید و امیر قریش شعری سروده باشد، #امیرمؤمنان_حضرت_علی علیه السلام باشد. این شعر را سبط ابن جوزى در تذکره الخواص نقل مىکند. امام على علیه السلام در این شعر تصریح مىفرماید که جایگاه آن حضرت #بهشت خواهد بود.
أَبَا طَالِبٍ عِصْمَهَ الْمُسْتَجِیرِ
وَ غَیْثَ الْمُحُولِ وَ نُورَ الظُّلَمِ
لَقَدْ هَدَّ فَقْدُکَ أَهْلَ الْحِفَاظِ
فَصَلَّى عَلَیْکَ وَلِیُّ النِّعَمِ
وَ لَقَّاکَ رَبُّکَ رِضْوَانَه
فَقَدْ کُنْتَ لِلطُّهْرِ مِنْ خَیْرِ عَم ابوطالب
اى #پناه«پناهندگان و اى #باران خشکسالىها و اى نور تاریکىها،
فقدان تو اهل دین را به لرزه درآورد و صاحب نعمت ها ]خداوند] بر تو درود فرستاد.
خداوند #بهشت خویش را بر تو ارزانى دهد که براى پیامبر بهترین عمو و یاور بودى.
(سبط بن الجوزی الحنفی، شمس الدین أبوالمظفر یوسف بن فرغلی بن عبد الله البغدادی (متوفای۶۵۴هـ)، تذکره الخواص، ص۳۷ ـ ۳۹، مؤسسه أهل البیت ـبیروت، ۱۴۰۱هـ ـ ۱۹۸۱م.)
مضجع شریف آن حضرت در شهر #مكّه_مكرّمه در قبرستان ابوطالب كه به آن «حَجُون» و «جنّة المَعلاة» هم گفته ميشود قرار دارد که پس از بقيع اشرف مقابر است. حضرت عبدمناف جدّ اعلاي پيامبر، حضرت عبدالمطّلب جدّ پيامبر، حضرت ابوطالب عموي پيامبر، حضرت خديجه همسر پيامبر، عدّهاي از علماي بزرگ و جمع بسياري از مؤمنين، در این قبرستان مدفون ميباشند و #رسول_اكرم ـ صلّي الله عليه وآله ـ مكرّر به آنجا رفت و آمد می کردند.
﴿اَلّلهُمَّـ ؏عَجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَج﴾
┄┅┅┅┅❁✨❁┅┅┅┅┄
༺طوبای عفاف༻
https://zil.ink/toubaefaf
السلام علیک یا #سیدالبطحاء
از حضرت #عبدالمطلب علیه السلام به عنوان یکی از اوصیای حضرت ابراهیم خلیل الله علیهالسلام نام برده اند و از حضرت #أبوطالب علیه السلام به عنوان وصی حضرت عبدالمطلب علیه السلام.
و در شرافت و بزرگی شأن او همین بس که او را #سیدالبطحاء نامیده اند.
@toubaefaf
May 11
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
#عیدبزرگ_مبعث مبارک باد.
#امام_حسن_عسکری علیه السلام در توصیف #بعثت_نبی_اکرم صلی الله علیه وآله میفرمایند:
«تا اینکه به چهل سالگی رسید و خداوند قلب کریمش را بهترین و والاترین و خاشعترین و مطیعترین قلبها یافت.
پس به درهای آسمان اجازه داد و آنها بازشدند و به ملائکه اجازه داد و آنها نازل شدند و در این حال #محمد صلّی اللّه علیه و آله به آنها مینگریست. پس #رحمت از طرف عرش بر وی نازل شد و او به روح الامین (جبرئیل) نگاه میکرد، جبرئیل نزد او فرود آمد و دستش را گرفت و تکان داد و گفت: ای #محمد! بخوان، #محمد صلی الله علیه و آله فرمود: چه چیزی را بخوانم؟ گفت: ای محمد!
«اِقْرَاْ بِاسْمِ رَبِّک الَّذی خَلَقَ * خَلَقَ الْاِنسانَ مِنْ عَلَقَ * اِقْرَا وَ رَبُّک الْاَکرَمُ * اَلَّذی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ…»
(قرآن را) به نام پروردگارت -که هستی را آفرید- بخوان، همو که انسان را از خون بسته آفرید. بخوان که پروردگارت از همه ارجمندتر است. همو که با قلم تعلیم داد و آنچه را که انسان نمیدانست به او آموخت. سپس آنچه را که میبایست بر او نازل کرد و خودش به سوی پروردگارش بالا رفت.
#محمد صلّی اللّه علیه و آله از کوه پایین آمد در حالی که عظمت خداوند و جلالت ابهت الهی او را مدهوش خود کرده بود و به تب و لرز دچار شده بود. چیزی که اضطرابش را بیشتر میکرد، این بود که میترسید، قریشیان او را تکذیب کرده و او را به دیوانگی نسبت دهند، در حالی که او عاقلترین مردم و گرامیترین آنان بود و مبغوضترین چیزها در نظر او شیاطین و اعمال دیوانگان بود؛ بنابراین، خداوند اراده کرد که قلبش را مملوّ از شجاعت نماید و به او فراخی دل عنایت فرماید. برای همین از کنار هر سنگ و درختی که رد میشد، میشنید که میگفتند: «السلام علیک یا رسول اللّه».
نک: فرازهایی از تاریخ پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله، ص ۹۳
.تاریخ ابن خلدون، ج ۱، ص ۳۸۵
.تاریخ تحقیقى اسلام (موسوعة التاریخ الاسلامى)، ج۱، ص ۳۱۶،
.منتهی الآمال، ج ۱، ص۴۷
@toubaefaf
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
اشاره به سه نکته از زندگانی #رسول_خدا صلی الله علیه وآله
«...خصال حمیدهی پیغمبر یکی دو تا ده تا که نیست؛ از همسر مکرّم پیغمبر دربارهی اخلاق پیغمبر سؤال کردند، فرمود: «کانَ خُلقُهُ القُرآن» #قرآن_مجسّم، پیغمبر است؛ این که خب باب وسیعی است.
من سه نکته را در مورد #رسول_اکرم و خصال پیغمبر انتخاب کردهام که این سه نقطه را مثل اینکه سه ستاره از این کهکشان نور را انسان انتخاب بکند، ما مردم ایران بیاییم و در جمهوری اسلامی به این سه نقطه تکیه کنیم و اهمّیّت بدهیم و دنبال بکنیم این سه نقطه را.
این سه نقطه عبارت است از
#صبر
#عدل
#اخلاق.
صبر در زندگی پیغمبر یک چیز برجستهای است؛ البتّه دربارهی صبر، مفهوم صبر و وظیفهی صبر در جاهای مختلف قرآن دهها آیه هست امّا آن صبری هم که مربوط به پیغمبر است زیاد است؛ بیش از ده مورد ــ شاید حدود بیست مورد ــ خطاب به پیغمبر در مورد صبر هست. مهم این است که از اوّل بعثت، خدای متعال دستور صبر به پیغمبر داده است...
خب صبر یعنی پایداری؛ در مقابل میل به گناه، انسان پایداری کند؛ در مقابل بیحالی و بیکاری و تنبلی به انجام وظیفه، انسان پایداری کند؛ در مقابل دشمن پایداری کند؛ در مقابل مصائب گوناگون، خودش را حفظ کند، نفْسش را حفظ کند، پایداری کند؛ این معنای صبر است؛ #صبریعنی_پایداری. ما امروز بیش از همه چیز احتیاج داریم به پایداری.
دوّم، #عدل و عدالت. یکی از مهمترین و شاید بشود گفت مهمترین هدف میانیِ بعثت پیغمبران، عدالت است. «لَقَد اَرسَلنا رُسُلَنا بِالبَیِّنٰتِ وَ اَنزَلنا مَعَهُمُ الکـِتٰبَ وَ المیزانَ لِیَقومَ النّاسُ بِالقِسط» (سوره حديد، ۲۵) اصلاً هدف ارسال رسل و انزال کتب این بود که #قیام_به_قسط بشود، جامعه قائم به عدل و قسط باشد. در قرآن کریم از قول پیغمبر [میفرماید]: وَ اُمِرتُ لِاَعدِلَ بَینَکُم؛ (سوره شوری، ۱۵) این هم امر خدا است که بایستی عدالت انجام بگیرد...
#عدالت را رعایت کنیم، توجّه بشود که عدالت فقط هم عدالت در تقسیم اموال و ثروت نیست؛ عدالت در همه چیز است؛ عادلانه برخورد کردن [در همه چیز]. امروز در فضای مجازی انسان گاهی اوقات بیعدالتی مشاهده میکند؛ خلاف میگویند، تهمت میزنند، دروغ میگویند، #قول_بغیر_علم میگویند؛ اینها بیعدالتی است، اینها نباید انجام بگیرد. آن کسی که با فضای مجازی سر و کار دارد، باید خودش مراقبت کند، و آن کسی که فضای مجازی را در اختیار دارد، بایستی مراقبت مضاعف بکند که این کارها انجام نگیرد.
یاد بگیریم، عادت کنیم که عادلانه با مردم رفتار بکنیم؛ عادلانه.
حرف هم که میزنیم، شما ممکن است با یک نفری بد باشید، او را قبول هم نداشته باشید؛ عیبی ندارد، نظر شما است، ممکن است نظر درستی هم باشد امّا این را با تهمت، با دروغ، با اهانت، با این چیزها نبایستی آلوده کرد؛ آلوده شدنِ اینها خیلی بد است. این هم مسئلهی عدالت.
سرانجام مسئلهی #اخلاق؛
پیروی از پیغمبر در اخلاق که خدای متعال فرمود: «وَ اِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیم»؛ (سوره قلم، ۴) چیزی را که خدای خالق عظمت عظیم بداند، این دیگر از لحاظ عظمت فوقالعاده است: وَ اِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیم. این اخلاق بایستی برای ما به عنوان یک دستورالعمل همواره مورد نظر قرار داده بشود. #اخلاق_اسلامی [داشته باشیم]: تواضع داشته باشیم، گذشت داشته باشیم ــ اینها اخلاق اسلامی است ــ سهلگیری در مسائل شخصی داشته باشیم. در مسائل عمومی و آنچه به حقوق مردم و حقوق عمومی و حقوق دیگران مربوط است، نه، سهلانگاری جایز نیست امّا در مسائل شخصی سهلانگاری داشته باشیم، سهلگیری داشته باشیم؛ احسان، پرهیز از دروغ، پرهیز از تهمت، پرهیز از سوءظنّ به مؤمن، گذشت از مؤمنین. در یکی از دعاهای صحیفهی سجّادیّه، دعای ۳۹ عمدهی مضمون این دعا همین است که پروردگارا! هر کسی که به من ظلم کرده، به من [مطلب] ناروایی نسبت داده، کار خلافی کرده، من مظلمهای بر گردن او دارم، از او گذشتم؛ این دعای امام سجّاد در صحیفهی سجّادیّه است. اینها است دیگر؛ بایستی وظایفمان را عمل کنیم.»
رهبرمعظم انقلاب ۱۴۰۰/۰۸/۰۲
@toubaefaf
•⊰❁⊱•﷽•❁⊱•
✍سلام. 💐عیدتان مبارک.
تقدیم می کنیم تلاوت #سوره_هل_أتی (انسان) به ساحت مقدس #حضرت_رسول_الله صلی الله علیه وآله.
در ختم صلوات هفتگی و البته امروز هم ویژه تر از همیشه شرکت فرمایید.
إن شاالله حاجت روا باشید.
@toubaefaf