•⊰❁⊱•﷽•⊰❁⊱•
دعای #حضرت_زهرا سلام الله علیها در روز شنبه
«اللَّهُمَّ افْتَحْ لَنَا خَزَائِنَ رَحْمَتِكَ
وَ هَبْ لَنَا اللَّهُمَّ رَحْمَةً لَا تُعَذِّبُنَا بَعْدَهَا فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ
وَ ارْزُقْنَا مِنْ فَضْلِكَ الْوَاسِعِ رِزْقاً حَلَالًا طَيِّباً
وَ لَا تُحْوِجْنَا وَ لَا تُفْقِرْنَا إِلَى أَحَدٍ سِوَاكَ
وَ زِدْنَا لَكَ شُكْراً وَ إِلَيْكَ فَقْراً وَ فَاقَةً وَ بِكَ عَمَّنْ سِوَاكَ #غِنًى وَ #تَعَفُّفاً
اللَّهُمَّ وَسِّعْ عَلَيْنَا فِي الدُّنْيَا
اللَّهُمَّ إِنَّا نَعُوذُ بِكَ أَنْ تَزْوِيَ وَجْهَكَ عَنَّا فِي حَالٍ وَ نَحْنُ نَرْغَبُ إِلَيْكَ فِيهِ
#اللَّهُمَّ_صَلِّ_عَلَى_مُحَمَّدٍوَآلِ_مُحَمَّدٍ وَ أَعْطِنَا مَا تُحِبُّ وَ اجْعَلْهُ لَنَا قُوَّةً فِيمَا تُحِبُّ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِينَ.»
پروردگارا؛ گنج هاى رحمتت را به روى ما بگشا و ما را مشمول رحمتت قرار ده،
رحمتى كه بعد از آن، در دنيا و آخرت عذابمان ننمايى،
و از فضل وسيعت ما را از روزى پاك و حلال بهره مند گردان،
و ما را محتاج و نيازمند و فقير درگاه كسى غير از خودت قرار مده،
و شكرگزارى ما را نسبت به خودت، فقر و نيازمان را به خودت افزون فرما، تا از غير تو بى نياز و خويشتن دار باشيم.
خدايا! گشايش در دنيا را به ما عطا فرما،
پروردگارا؛ به تو پناه مى بريم از اينكه ما را از ديدارت منع و مانع گردى كه ما در همه حال به تو و ديدار تو رغبت داريم.
پروردگارا؛ #برمحمّدوآل_محمّدصلوات فرست و از آنچه دوست دارى به ما عطافرما
و آن را براى ما موجب نيرو و قوّتى در آنچه كه دوست دارى قرار ده، اى برترين رحم كنندگان.
📘 زندگانى حضرت زهرا عليها السلام (ترجمه جلد ۴۳ بحارالأنوار) ترجمه روحانى و بحار ج۸۷، ص۳۳۸
نکته: بسیاری از معارف زیبای دین اسلام، از طریق همین دعاها رسیده است؛ دعاهایی که پر است از معارف توحیدی، فضیلت های الهی و توفیق یافتن در تقوا، تهذیب نفس و رعایت آداب فردی و اجتماعی.
﴿اَلّلهُمَّـ ؏عَجِّل لِوَلیِّڪَ الفَرَج﴾
┄┅┅┅┅❁✨❁┅┅┅┅┄
༺طوبای عفاف༻
https://zil.ink/toubaefaf
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 امروز؛ صفحه صد و شصت و یک قرآن کریم
سوره مبارکه الأعراف
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً قرآن بخوانید حتّی روزی نیم صفحه، روزی یک صفحه بخوانید، امّا ترک نشود. در دنیای اسلام هیچ کس نباید پیدا بشود که یک روز بر او بگذرد و آیاتی از قرآن را تلاوت نکند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
Quran-page-161.mp3
2.09M
📢 هر روز #یک_صفحه_قرآن بخوانیم
🔹 صفحه صد و شصت و یک قرآن کریم، سوره مبارکه الأعراف
با صدای آقای شهریار پرهیزگار بشنوید.
✏️ توصیه مهم حضرت آیتالله خامنهای:
هر روز حتماً یک صفحه قرآن بخوانید
💻 Farsi.Khamenei.ir
📚 آثار منتشر شده حضرت استاد #شب_زنده_دار«دام ظله»:
📌نام کتاب:
« آیین علم آموزی »
برگرفته از دروس و فرمایشات حضرت استاد #شب_زنده_دار«دام ظله»
🔷 توضیحات:
خدای متعال این توانایی را دارد که بدون مقدمات ابزاری نیز موفقیت را عنایت بفرماید و راه ها را باز کند؛ اما حکمتش، جز در موارد اندک، به این تعلق گرفته است که ابتدا اسباب آن فراهم شود؛ اسباب علم آموزی صحیح نیز به کارگیری سنن و روش های کارآمد حوزه است که بزرگانی مثل شیخ انصاری و ملاصدرا و ... را تحویل داده اند لذا این کتاب به سنن حوزه پرداخته است؛ و دارای 2 فصل می باشد.
در فصل اول کتاب آیین علم آموزی، به حجیت سنت ها پرداخته و اینکه آیا باید از سنن حوزه استفاده کرد یا باید آنها را کنار گذاشت؟ دلیل و مناط هر کدام بیان شده؟
در فصل دوم کتاب، سنت های کارآمد با توضیح کامل احصاء و بیان شده است؛ سننی همچون: انتخاب آزاد استاد، تقریر، تفکر و ... .
معظم له نتیجه داشتن تحصیل و علم آموزی را منوط به رعایت این سنن دانسته و در غیر این صورت حتی اگر 20 سال هم طلبه در درس خارج شرکت کند ولی این سنن را رعایت نکند، به نتیجه مطلوب نخواهد رسید.
محتوای این کتاب جمع آوری شده بیانات حضرت استاد #شب_زنده_دار«دام ظله» در طول 14 سال در مجامع علمی مختلف در قم و مشهد در درس های خارج و سطح و همایش ها می-باشد که این بیانات دسته بندی و عنوان زنی شده و با حذف موارد تکراری تقدیم شما مخاطبین می گردد که تمامی این مطالب دارای آدرس و مستند می باشد.
قطعا در این مسیر بلند و سخت باید از بزرگانی استفاده کرد که مسیر را طی کرده و به قله اجتهاد دست یافته اند، به تاریخ و سنن حوزه اشراف دارند، ارتباط و شناخت خوبی به طلاب و اساتید و ارکان حوزوی دارند و آیت الله شب زنده دار که مدرس چندین ساله حوزه، مدیر موسسه بقیة الله و عضو شورای عالی دارای این ویژگی ها هستند.
📖 تعداد صفحه: 175
#آثار
#آیین_علم_آموزی
🔗 @book_feghahat
💠آیین علم آموزی
🔰حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
✅مقدمه
فعالیـت حوزه هـای علمیـه و بلکـه همـه مرا کـز علمـی بایـد بـر دو بخـش متمرکـز باشـد:
الف)علم آمـوز ی
ب)تهذیـب نفـس«ارتقـای معنـوی».
ایـن مطلـب را قـرآن و سـنت و نیــز بــزرگان علــم بارهــا و بارهــا گوشــزد فرموده انــد: «يُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ» ( آل عمــران، 164) ؛ یعنــی هــم تزکیــه لازم اســت و هــم تعلیــم کتــاب.
هــر دو بخــش تعلیــم کتــاب و تزکیــه ضوابــط و قواعــدی دارد. انســان بایــد آن ضوابـط و قواعـد را اعمـال کنـد و نسـبت بـه آنهـا متعهـد باشـد تـا بتوانـد آن غایـت را ـ کــه عبــارت از تحصیــل علــم و تزکیــه اســت ـ بــه دســت آورد. چون بر حسب حکمـت الهـی، موفقیـت در هـرکار ی متوقـف بـر سلسـله ای از امـور اسـت. خـدای متعـال توانایـی دارد کـه بـدون مقدمـات آلـی و ابـزاری نیـز موفقیـت را عنایـت و الهـام بفرمایـد و راه هـا را بـاز کنـد؛ امـا حکمتـش، جـز در مـوارد انـدک، بـه ایـن تعلـق گرفتـه اسـت کـه ابتـدا اسـباب آن فراهـم شـود. بنابرایـن، ترقیـات علمـی و معنـوی، هـر دو وابسـته بـه کوشـش خـود انسـان اسـت: «لَيْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَىٰ» (نجم،39). البتــه تــاش به تنهایــی نیــز کافــی نیســت؛ بلکــه بایــد صحیــح هــم باشــد تــا به طــور سـریع و صحیـح بـه نتیجـه برسـد.
بـه همیـن دلیـل، یکـی از مباحثـی کـه همیشـه در حـوزه وجـود داشـته اسـت ـ در هـر سـه مقطـع مقدمـات و سـطح و خـارج ـ بحـث سـنتها و روشهـای حـوزه علمیه اسـت. در اهمیـت آن همیـن بـس کـه گاه از محتـوا نیـز مهمتـر اسـت. بـرای مثـال ا گـر روش تألیـف کتـاب یـا تدریـس مناسـب نباشـد، محتـوای کتـاب حتـی ا گـر بهتریـن
محتـوا هـم باشـد، ثمـر چندانـی نـدارد.
دامنــه ســنت هایی کــه در حــوزه وجــود دارد، بســیار وســیع اســت و شــامل روش مباحثــه، تدریــس، انتخــاب اســتاد، تقریرنویســی و ... میشــود. بــرای هــر طلبــه ای لازم اســت روش هــای حــوزه را شــناخته، صحت و ســقم آنهــا را بدانــد و بــا بصیــرت مسـیر را ادامـه دهـد.
بحـث دیگـر ایـن اسـت کـه آیـا اساسـا سـنتهای حـوزه قابـل دفـاع و اخـذ هسـتند یـا بایـد بـه روشهـای جدیـد رو ی آورد یـا اینکـه در نهایـت، همـان سـنت های حـوزه بـا کمـی تغییـر قابـل اسـتفاده اند. آیـا سـنت ها پشـتوانه و حجیتـی دارنـد؟
ایــن نوشــتار کــه حجیــت ســنت های علمــی را تبییــن و بررســی می کنــد، عــلاوه بـر طـاب حـوزه علمیـه، قابـل اسـتفاده ی دانشـجویان نیـز بـوده، می توانـد موجبـات رشـد و ارتقـای علمـی هرچـه بیشـتر تمامـی علم آمـوزان را فراهـم آورد. مطالـب پیـش رو از فرمایشـات حضرت استاد #شبزندهدار «دام ظله» اسـتخراج شـده اسـت کـه در طـی ســالهای 1386 تــا 1399ضمــن درس هــای خــارج ایشــان و خصوصــا در ابتدای ســال های تحصیلــی و افتتاحیــه مــدارس و نیــز در چنــد جلســه مجــزا در مشــهد مقـدس ارائـه شـده اسـت.
📚 برگرفته از دروس خارج و افتتاحیه های مدارس و .... حضرت استاد #شبزندهدار (سال 1399-1386)
#آثار
#آیین_علم_آموزی
#مقدمه
🔗 @book_feghahat
💠آیین علم آموزی
🔰حضرت استاد #شب_زنده_دار"دام ظله":
✅فصل اول: حجیت سنت
💠ســؤال اساســی ایــن اســت کــه آیــا صحیــح و در مرحلــه بعــد لازم اســت حوزه هــای علمیــه همــان ســنت های دیریــن خــود را در زمــان شــیخ مفیــد، شــیخ طوســی، شــیخ انصــار ی، آخونــد خراســانی و ... حفـظ و دنبـال کننـد؟ در پاسـخ بـه ایـن سـؤال دو نظریه مطرح اسـت:
1️⃣نظر یه اول: اشتباه بودن پیروی از سنت های گذشته
🔶 اولیــن دلیــل بــرای اشــتباه بودن پیــروی از ســنت های گذشــته ایــن اســت کــه قــرآن شـریف بارهـا کسـانی را کـه بـه سـنن گذشـتگان پایبنـد بـوده، راه هـای جدیـد پیامبـران را نمی پذیرفتنــد، ســرزنش کــرده اســت:
«وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا إِلَىٰ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَإِلَى الرَّسُولِ قَالُوا حَسْبُنَا مَا وَجَدْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا ۚ أَوَلَوْ كَانَ آبَاؤُهُمْ لَا يَعْلَمُونَ شَيْئًا وَلَا يَهْتَدُونَ» (مائده، 104) (و چـون بـه آنـان گفتـه شـود: «به سـوى آنچـه خـدا نـازل كـرده و به سـوى پيامبـرش بياييــد»، مى گوينــد: «آنچــه پــدران خــود را بــر آن يافته ايــم، مــا را بــس اســت». آيــا هرچنــد پدرانشــان چيــزى نمى دانســتند و هدايــت نيافتــه بودنــد؟)
«وَإِذَا قِيلَ لَهُمُ اتَّبِعُوا مَا أَنْزَلَ اللَّهُ قَالُوا بَلْ نَتَّبِعُ مَا وَجَدْنَا عَلَيْهِ آبَاءَنَا» (لقمان، 21). (و چـون بـه آنـان گفتـه شـود: «آنچـه را كـه خـدا نازل كـرده پيـروى كنيـد»، مى گويند: «نـه! بلكـه از آنچـه كـه پدرانمـان را بـر آن يافته ايم پيـروى مى كنيم»).
🔷دومیــن دلیــل، پیشــرفت کردن و تخصصی شــدن روش هاســت. بشــر از ابتــدا رو بـه تعالـی بـوده اسـت، سـطح افـکار ارتقـا یافتـه اسـت، علـم پیشـرفت کـرده اسـت، فرهنگ هــا رشــد کرده انــد، تجربه هــا مترا کــم شــده اســت و اندیشــه های مختلــف از فرهیختــگان و دانشــمندان متفــاوت به خصــوص در روش هــای علــوم بــه تعالــی رســیده اســت. امــروزه در دنیــا رشــته هایی تخصصــی بــرای مناهــج علــوم تأســیس شـده اسـت کـه بیـان می کنـد هـر علمـی را چگونـه بایـد تدریـس و تـدرّس کرد. در این رشـته ها بررسـی می شـود کـه فیزیـک، ریاضـی، فقـه، اصـول، تفسـیر ، رجـال، فلسـفه و ... را چگونـه بایـد تدریـس و تحصیـل کـرد تـا در اندک زمـان و بـا آسـانترین روش هـا بهتریـن نتایـج بـه دسـت آیـد.
📚 برگرفته از دروس خارج و افتتاحیه های مدارس و .... حضرت استاد #شبزندهدار (سال 1399-1386)
#آثار
#آیین_علم_آموزی
#فصل_اول_حجیت_سنت
🔗 @book_feghahat