سلام
👆این پیام هابه مناسبت روز جوان و جشن نیمه شعبان بارگذاری شده که دوستان به ویژه اعضای گروه های عملیات سایبری و... می توانند جهت نشر و به منظور تهیه و نشر محتوای سالم در فضای مجازی و هر روز یک پیام استفاده کنند.
#طوبای_عفاف
🍃جوان امام حسین(علیه السلام)
💐مختصری از زندگانی حضرت علی اکبر (علیه السلام)
حضرت علی اکبر (علیه السلام) در ۱۱ شعبان سال ۳۳ق در مدینه به دنیا آمد.
پدرش امام حسین و مادرش لیلی بنت ابی مرة (علیهما السلام) نام دارد.
📗اصفهانی ، مقاتل الطالبیین، ص۸۶
📗ابیمخنف، وقعةالطف، ص۲۷۶
📗یعقوبی، تاریخ یعقوبی، ج۲، ص ۱۸۴
🌹لقب وی را اکبر و کنیهاش را ابوالحسن نگاشتهاند.
📗اصفهانی، مقاتل الطالبیین، ص۸۶
نسبشناسان و تاریخدانان، او را بزرگترین فرزند امام حسین (علیهالسلام) ذکر کردهاند.
📚تسمیة من قتل مع الحسین (علیهالسلام)
ابن سعد، طبقات، ج۵، ص۲۱۱؛ طبری، تاریخ الامم و الملوک، ج۵، ص۴۴۶، بلاذری، انساب الاشراف، ج۳، ص۳۶۱، قاموس الرجال، ج۷، ص۴۱۹ـ۴۲۰
🌺شیخ کلینی(ره) در فروع کافی حدیثی از امام رضا (علیه السلام) نقل کرده که حکایت از ازدواج حضرت علی اکبر (علیهالسلام) با یک کنیز و داشتن فرزندی به نام حسن دارد.
📚کامل الزیارات/۲۳۹ب ۷۹ زیارت ۱۸
🌸 درباره شخصيت
حضرت علياكبر (علیهالسلام) گفته شد كه وي جواني خوشچهره، زيبا، خوشزبان و دلير بود و از جهت سيرت و خلق و خوي و صباحت رخسار، شبيهترين مردم به پيامبر اكرم (صلی الله علیه و آله) بود و شجاعت و رزمندگي را از جدش حضرت علي بن ابيطالب(علیهالسلام) به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود.
📚منتهي الآمال، ج 1، ص 373
بنا به نقل ابوالفرج اصفهاني آن حضرت در عصر خلافت عثمان بن عفان ديده به جهان گشود.
📚مقاتل الطالبيين
🌷 سیمای ظاهری حضرت علی اکبر(علیه السلام)
بر اساس کتاب فُرسانُ الهیجاء، چهره حضرت علی اکبر (علیه السلام) با ابهت بود و چون ماه تابان میدرخشید. به زیبایی و پاکیزگی آراسته بود. چهار شانه و میانه قامت بود. رنگی روشن و به سرخی آمیخته و چشمانی سیاه و گشاده با مژههایی پرمو داشت، اندامش متناسب و معتدل و سینه و شانهاش پهن بود.
📚فرسان الهیجاء، ص۲۹۳ و ۲۹۴
✅ امام حسین (علیه السلام) او را شبیهترین مردم در خلقت و آفرینش، اخلاق و صفات روحی، گفتار و آداب اجتماعی به رسول خدا (صلی الله علیه و آله) معرفی میکرد.
📗سید بن طاوس، لهوف، ص139
📗خوارزمی، مقتل الحسین(علیه السلام)، ج۲ص۳۴
حضرت علی اکبر(علیه السلام) به عنوان یک محدث شناخته میشد.
📗ابوالفرج اصفهانی، مقاتل الطالبین، ص۸۶
امام حسین(علیه السلام)، وی را یادآور رسول خدا (صلی الله علیه و آله) میدانست.
📚 منابع ؛ ابن اعثم،الفتوح، ج۵، ص۱۱۴، مثیر الاحزان، ص۶۸
🍃ولادت حضرت علی اکبر(علیه السلام) و روز جوان مبارک باد.
سرنوشت دو خواهر.pdf
743.3K
کتاب «سرنوشت دو خواهر» از بنت الهدی، شهیده صدر(ره) است. امروز سالروز شهادت ایشان و برادرش آیةالله سید محمد باقر صدر(ره) به دست بعثیهای صدام در سال 1359ه.ش است.
یکی از اساتید به بنده میگفت: من با این کتاب دهها نفر را با حجاب کردم...
#طوبای_عفاف
بهار، بی تو ندارد بهار یا مهدی
قرار، بی تو نگیرد قرار یا مهدی
بیا که منتظر فتح خیبری دگر است
به دست حیدریات ذوالفقار یامهدی...
ولادت باسعادت حضرت بقیه الله الأعظم، امام مهدی(عج) مبارک باد.
#طوبای_عفاف
توفیق خدمت به امام زمان(عج)
امام صادق(علیه السلام) فرمود: ...اگر زمانهی او (امام مهدی عج) را درک می کردم، همه عمرم را در خدمت به او به سر می بردم. «...لَوْ أَدْرَكْتُهُ لَخَدَمْتُهُ أَيَّامَ حَيَاتِي»
کتاب الغیبه(قرن چهارم)، ص245
بزرگ ترین خدمت به امام عصر(عج) در این زمانه چیست؟
امام صادق(علیه السلام) فرمود: با هم باشید، به هم نیکی کنید و به هم رحم نمایید و با هم برادر باشید چنانچه خدا به شما امر کرده است. (تَوَاصَلُوا وَ تَبَارُّوا وَ تَرَاحَمُوا وَ كُونُوا إِخْوَةً بَرَرَةً كَمَا أَمَرَكُمُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ) الكافي (ط - الإسلامية) ؛ ج2 ؛ ص175
🌸عیدتان مبارک
#طوبای_عفاف
🍃شب نیمه شعبان
🌸از اعمال این شب مهم، شب زنده داری، زیارت امام حسین(علیه السلام)، زیارت و توسل به امام مهدی(عج)، دعای کمیل، مناجات شعبانیه، صلوات شعبانیه و دعاهای وارده در مفاتیح الجنان، اعمال شب نیمه شعبان می باشد.
🌦یکی از حکمت های مهم این دعاها اینست: در مناجات شعبانیه درخواست قلب مشتاق به خدا را دراریم... الهی هب لی قلبا یدنیه منک شوقه...
خوشبختی و بدبختی هر انسانی به قلب او بستگی دارد؛ اما این قلب چگونه آباد می شود؟
در صلوات شعبانیه آمده است: «واعمر قلبی بطاعتک ...» قلب مرا به یاد خودت آباد فرما...
پس ماه شعبان، ماه رسیدن به قلب سلیم(دل پاک و خالی از کینه و کدورت) است.
قلب و جان انسان بسیار مهم و رکن اساسی است و با سلامت آن است که قرب به امام عصر(عج) محقق شده و زمین و زمان آباد می شود؛ واعمر اللهم به بلادک و أحی به عبادک... خدایا بواسطه او شهرها را آباد و بندگان را حیات بخش... .(دعای عهد)
🍃نکته دیگر شب نیمه شعبان اینست که برنامه های یکسال شما تنظیم می شود. تا یکسال آینده در چگونگی دستیابی به قلب سلیم تلاش کنیم؛ با تلاوت قرآن، روایات و با توسل به امام عصر(عج).
پس خوبست با دعا، توسل عافیت را از خدا بخواهیم.
یکی از راه ها اینست که از فردا چهل دعای عهد با تفکر شروع کنیم تا شب قدر ماه مبارک رمضان کیل و پیمانه های زندگی و جانمان را پر کنند. یا أیها العزیز مسنا و أهلنا الضر...(سوره یوسف، آیه 88)
با قرآن و امام زمان بودن، قلب را از غفلت ها پاک کرده(و لتطهیر قلبی من أوساخ الغفلة عنک...مناجات (شعبانیه) و قلب سلیم را به ارمغان خواهد آورد؛ إن شاالله
🌸🍃🌸عیدتان مبارک، قلبتان به سلامت و سال های عمرتان باعافیت باد. آمین یا رب العالمین.
#طوبای_عفاف
✨ در تفسير فرات کوفی به نقل از امام محمد باقر (عليه السّلام) آمده است كه آن حضرت در تفسير آيه 33 سوره اسرا «وَ مَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً» فرمود:
«او حسين بن على (عليهما السّلام) است و بقيه آيه «فَقَدْ جَعَلْنا لِوَلِيِّهِ سُلْطاناً فَلا يُسْرِفْ فِي الْقَتْلِ إِنَّهُ كانَ مَنْصُوراً» مقصود امام زمان(عج) است كه نامش در آيه «منصور» مي باشد چنان كه خداوند احمد و محمد را «محمود» و عيسى را »مسيح» خوانده است.
#طوبای_عفاف
💫حکم مستوری و مستی همه بر عاقبت است...
✨«إِنَّ اَلَّذِينَ قٰالُوا رَبُّنَا اَللّٰهُ ثُمَّ اِسْتَقٰامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ اَلْمَلاٰئِكَةُ أَلاّٰ تَخٰافُوا وَ لاٰ تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ اَلَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ.» ﴿سوره فصلت، 30﴾
بی تردید کسانی که گفتند: پروردگار ما خداست؛ سپس [در میدان عمل بر این حقیقت] استقامت ورزیدند، فرشتگان بر آنان نازل می شوند [و می گویند:] مترسید و اندوهگین نباشید و شما را به بهشتی که وعده می دادند، بشارت باد.
🍃در نهج البلاغه، خطبه 176، پس از یادآوری فضل قرآن آمده است:
«الْعَمَلَ الْعَمَلَ ثُمَّ النِّهَايَةَ النِّهَايَةَ وَ الِاسْتِقَامَةَ الِاسْتِقَامَةَ ثُمَّ الصَّبْرَ الصَّبْرَ وَ الْوَرَعَ الْوَرَعَ إِنَّ لَكُمْ نِهَايَةً فَانْتَهُوا إِلَى نِهَايَتِكُم»
بر شما باد به عمل صالح، عمل صالح(نه فقط حرف زدن و در پی خیالات دویدن)
سپس دور اندیشی، دور اندیشی
و استقامت در کارها، استقامت
سپس صبر، صبر
پرهیز از همه گناهان، پرهیز از همه گناهان؛
همانا برای هر کسی نهایتی است، با سلامت به نهایت کار برسید...»
در منهاج البراعه آمده است این تکرار واژه ها در خطبه حضرت، برای تاکید بیشتر و برانگیختن مخاطب به آن ها و مراقبت از آن هاست. فانّ الغرض توكيد التّرغيب و التحضيض بهذه الامور...فانّه لتأكيد المراقبة.
📘( منهاج البراعة في شرح نهج البلاغة (خوئى)، ج1، ص155)
#طوبای_عفاف
🍃🌸🍃ویژگیهای اولیای الهی
«أَلاٰ إِنَّ أَوْلِيٰاءَ اَللّٰهِ لاٰ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لاٰ هُمْ يَحْزَنُونَ؛ اَلَّذِينَ آمَنُوا وَ كٰانُوا يَتَّقُونَ.» ﴿سوره يونس، 62 و 63﴾
آگاه باشید! یقیناً دوستان خدا نه بیمی بر آنان است و نه اندوهگین می شوند.
آنان که ایمان آورده اند و همواره پرهیزکاری دارند.
امام صادق(علیه السلام) از حضرت رسول اللَّه (صلی الله علیه وآله) نقل فرمودند: «مَنْ عَرَفَ اللَّهَ وَ عَظَّمَهُ مَنَعَ فَاهُ مِنَ الْكَلَامِ؛ کسی که خدا را بشناسد و او را باعظمت بداند، دهانش را از سخن گفتن باز می دارد(دقت در سخن گفتن پیدا می کند)؛
وَ بَطْنَهُ مِنَ الطَّعَامِ؛ شکم را کنترل می کند؛
وَ عَفَا نَفْسَهُ بِالصِّيَامِ وَ الْقِيَامِ؛ با روزه و شب زنده داری نفسش را مهار می کند؛
قَالُوا بِآبَائِنَا وَ أُمَّهَاتِنَا يَا رَسُولَ اللَّهِ هَؤُلَاءِ أَوْلِيَاءُ اللَّهِ؟ سئوال کردند ای رسول خدا که پدران ومادران ما به فدایت باد، ایشان اولیاءالله هستند؟
فرمود: إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ سَكَتُوا فَكَانَ سُكُوتُهُمْ ذِكْراً؛ اولیاءالله اهل سکوتند و سکوتشان ذکر است؛(پاکی اندیشه)
وَ نَظَرُوا فَكَانَ نَظَرُهُمْ عِبْرَةً؛ نگاه هایشان عبرت آموز پذیر است؛ (کنترل چشم)
وَ نَطَقُوا فَكَانَ نُطْقُهُمْ حِكْمَةً؛ سخن گفتن شان حکیمانه است؛ (کنترل زبان)
وَ مَشَوْا فَكَانَ مَشْيُهُمْ بَيْنَ النَّاسِ بَرَكَةً؛ راه رفتن و حضورشان در جامعه باعث برکت است؛ (مفید به حال جامعه بودن)
لَوْ لَا الْآجَالُ الَّتِي قَدْ كُتِبَتْ عَلَيْهِمْ لَمْ تَقِرَّ أَرْوَاحُهُمْ فِي أَجْسَادِهِمْ خَوْفاً مِنَ الْعَذَابِ وَ شَوْقاً إِلَى الثَّوَابِ. اگر اجل معلوم برای مرگ برایشان مقدر نشده بود، از ترس عذاب و شوق به پاداش الهی، جان در کالبدشان نمی ماند. (كافي (ط الإسلامية)،ج2،ص237)
#طوبای_عفاف
هدایت شده از روشنگری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نشاط به معنای رقاصی یا فلان برنامه در تئاتر و تلوزیون نیست
♦️رهبر معظم انقلاب در جلسه درس خارج از فقه:اینکه ما مرتّب میگوییم نشاط و در صحبتها و گفتهها مکرّر بنده تکرار میکنم نشاط، بعضیها خیال میکنند که نشاط یعنی رقّاصی، که فلان برنامهی موسیقی را یا فلان برنامه را فلان جا بگذاریم، در تئاتر بگذاریم، در تلویزیون بگذاریم تا مردم نشاط پیدا کنند! معنای نشاط این نیست.
♦️ نشاط یعنی حوصلهی کار، نشاط کار، تحرّک، که دل انسان آماده باشد برای حرکت کردن، کار کردن، فعّالیّت کردن؛ خسته و ملول و افسرده و مانند اینها نباشد؛ این معنای نشاط است. اگر این [جور] شد، آن وقت انسان، همکار هم پیدا میکند، دیگران هم میآیند دُور شما جمع میشوند، کار را پیش میبرید. بخصوص شما جوانها خیلی به این احتیاج دارید. ۹۷/۱۲/۰۵
🆘 @Roshangari_ir
🍃🌸🍃طرحی برای نشاط در زندگی
«...انسان ناچار است خلق و خویی ، انتخاب و برنامه ای را طرح کند. در طرح برنامه انسانی، حضرت علی (علیه السلام) که انسانی کامل است به ما چنین آموخته و فرموده است:
«خود را به کسب فضایل وادار کنید؛ زیرا رذیلت خواه و ناخواه، فراهم است و به تمرین، تدریس، ترغیب و تشویق نیازی ندارد؛ زیرا طبع انسان به طرف آن گرایش دارد و چون طبع به جهان طبیعت و حسّ نزدیک تر است، میل دسترسی به آن نیز بیشتر است؛
اما فطرت به ماورای طبیعت گرایش دارد و به همین جهت دسترسی به آن دشوار است؛ مثل اینکه اگر کسی در فکر طلا باشد، باید کوه های طلا را شناسایی و در آن کندوکاو کند وگرنه اگر خاک طلب باشد، هر کوی و دیاری پر از خاک است.»
📘دانش و روش بندگی ص 103 به نقل از مبادی اخلاق در قرآن ص 155 ، علامه جوادی آملی: «أَكْرِهْ نَفْسَكَ عَلَى الْفَضَائِلِ فَإِنَّ الرَّذَائِلَ أَنْتَ مَطْبُوعٌ عَلَيْهَا»
#طوبای_عفاف
🌸 🍃🌸 راز شادی های ماندگار
✨امام صادق(علیه السلام) در روایت زیر لازمهی جانها را چنین برشمردهاند:
«خَمْسُ خِصَالٍ مَنْ لَمْ تَكُنْ فِيهِ خَصْلَة مِنْهَا فَلَيْسَ فِيهِ كَثِيرُ مُسْتَمْتَعٍ؛ پنج خصلت است که اگر در کسی نباشد، شادکامی طولانی برای او نخواهد بود:
أَوَّلُهَا: الْوَفَاءُ، وفا
وَ الثَّانِيَة: التَّدْبِيرُ، تدبیر
وَ الثَّالِثَة: الْحَيَاءُ، حیا
وَ الرَّابِعَة: حُسْنُ الْخُلُقِ، خوشاخلاقی
وَ الْخَامِسة وَ هِيَ تَجْمَعُ هَذِهِ الْخِصَالَ: الْحُرِّيَّة.» و پنجمی که جامع همه اینهاست، آزادگی.»
📘الخصال، ج 1، ص 284
💫نشاط و شادی جزء اصول و لوازم سبک زندگی اسلامی است که باید آن را از منظر قرآن و معارف اهلبیت(علیهم السلام) جستجو نمود؛ علوم، معارف و مهارت هایی که زندگی ها را با نشاط و متحول می سازد.
#طوبای_عفاف
👆سلام. این پیام ها اصول یک زندگی بانشاط با شادی های ماندگار است. نتیجه گناه، استرس ماندگار و روسیاهی است؛ نتیجه عمل به اصول یادشده از قران و روایات در پیام های یادشده( #طوبای_عفاف ) شادی های ماندگار، عزت و احترام، رزق واسع، علم و حکمت و روسپیدی است.
#طوبای_عفاف
از بایستههای زندگی...
امام علی(علیه السلام) فرمود:
سه خصلت اگر در وجود کسی باشد، مستحق چهار چیز است:
کسی که در سخن گفتن با مردم دروغ نگوید،
در وعده به آنان تخلف نکند، در رفتار با مردم ظلم نکند
پس اگر کسی که این کارها را انجام داد،
باید او را برادر دینی دانست؛
مروت او کامل است؛
غیبت او حرام است؛
و عدالتش آشکار است.
بلاذری، انساب الاشراف، ج۲، ص۱۲۷
#طوبای_عفاف
سلام. هیچ چیزی جایگزین زیارت نیست. این روزها که توفیق زیارت مشاهد مشرفه نداریم با زیارت از راه دور و توسل، شرکت در طرح مواساة، دقت در احکام شرعی و نماز اول وقت، مهربانی با همدیگر به ویژه پدر، مادر و خانواده زمینه قرار دل خویش و دیگران را فراهم کنیم.
#طوبای_عفاف
🍃تدبیر فصل بهار
💫فصل اول بهار (آذار)
☘️آذار اسم رومی بهار و اولین فصل سال است و ماه اول آن سی و یک روز می باشد؛ (22اسفندماه تا 24 فروردین)
در این فصل هوای شب و روز پاکیزه و نشاط بخش می شود و زمین نرم میگردد(رشد گیاهان و سر برون آوردن از خاک)،
خون به هیجان میآید و بلغم(رطوبت ها) کم میشود.
🍎خوبست در این ماه از غذاهای با طبع لطیف استفاده کرد؛ مانند: ارده و شیره، گوشت سفید، فالوده سیب سرخ و...
🌿غذاهای گیاهی و سبزی های فصل مانند: سلمه، توله، کنگر، ریواس و...
🌱دم نوشها مانند چای سبز و بهار نارنج(روزی یک فنجان و سه روز در هفته)، آویشن، بادرنجبویه و...
⛔️و لازم است از مصرف ترشی ها، تندی ها، ریحان، پیاز، چغوله بادام(میوه نارس بادام است که استفاده از آن بروز بیماریهایی را در پی دارد؛ مانند انسداد رگ ها، ضعف معده، یبوست، بواسیر) خودداری کرد.
✔️مسهل(روان کننده ها) خوردن خوبست و حجامت هم مانعی ندارد و از 4 فروردین امسال(هفته سوم و چهارم ماه قمری) به مدت دوهفته، زمان مناسب حجامت است بجز روزهای چهارشنبه و جمعه؛ البته با رعایت نکات قبل، بعد و زمان حجامت و خون سازها که قبلا در همین کانال بارگذاری شد.
🌦از 22 فروردین تا 22 اردیبهشت نیز ماه نیسان است که باران آن شِفاست و نوشیدن آن درمان وسواس و پیشگیری از بیماریها و با رعایت نکاتی(نقل شده در مفاتیح الجنان) درمان دردها نیز است.
👌در آموزه های طب اسلامی- ایرانی، برای 12 ماه سال از تدبیرهای غذایی گفته شده است و رعایت آن باعث پیشگیری از بسیاری بیماریهاست.
📘برگرفته از کتاب آموزههای طبی و بهداشتی امام رضا (علیه السلام)، دکتر محمددریایی(متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی)، نشر اسوه، تهران، چاپ اول، 91، ص: 48
#طوبای_عفاف
May 11
🌸🍃🌸خانه خدا
از مکان های بابرکت و برکت آفرین، خانه های خدا بر روی زمین است.
مساجد منشأ خیر، برکت، صدور علم و تقوی و اتحاد بین مؤمنان است.
مساجد که بافضیلت ترین آن ها مسجد الحرام با ثواب صدهزار نماز، مسجدالنبی(صلی الله علیه وآله) با ده هزار ثوااب نماز، مسجد کوفه با هزار و مسجد جامع هر شهر، صد، مسجد محله بیست و پنج و مسجدبازار دوازده ثواب نماز است.
نشستن در مسجد پس از نماز اثرش برای برکت در رزق و زندگی از تجارت رفتن در زمین بیشتر است.
در اینجا توجه به این نکته لازم به نظر می رسد که کار وتلاش از بایسته های مهم زندگی است و بدون کسب و کار جریان زندگی به سکون ومرداب تبدیل می شود.
برکت در وقت صبح ونشستن در مسجد به تلاش های در طول روز و قرار شب جهت می دهد و در راستای اهداف خلقت قرار می گیرد؛ بلاهای زمین و آسمان را از انسان دور و افزایش رزق از جانب خدا را جلب می کند. (راز های برکت در زندگی، ص29)
🍃هفته تکریم مساجد گرامی باد.
#طوبای_عفاف
«...مساجد به عنوان پایگاه های معنویت و تزکیه و هدایت، روز به روز گرم تر و پر رونق تر شود و نشان ایمان و عمل و اخلاق اسلامی در گوشه و کنار جامعه از جمله در مراکز دولتی و ادارات و دانشگاه ها، همه را به پیروی از تعالیم نورانی قرآن تشویق نماید.
کتاب خدا در میان مردم حضور واقعی بیابد و آموختن و تدبر و تعمق در آن برای همه به خصوص جوانان و نوجوانان، امری رایج و دایر گردد.
در این مورد مسئولیت علما وآگاهان و نویسندگان و گویندگان و رسانه های عمومی، بسی مهم و خطیر است.» (امام خامنه ای، حدیث ولایت، ج4، ص253 )
#طوبای_عفاف
🍃مسجد
«مسجد داراي اوصاف، ويژگيها و آثاري است كه به برخي از آنها اشاره ميشود:
أ. سراسر زمين عبادتگاه است؛ چنان كه رسول اكرم| فرمود: «جُعِلَت لِيَ الأرضُ مَسجِداً و طَهُوراً» ليكن مهمترين مركز عبادي مسجداست.
ب. خداي سبحان انسانها را به قسط و عدل فرا ميخواند و پايگاه قسط و عدل و آموزشگاه آيين انصاف و داد، مراكز عبادي است؛ از اين رو به انسانها فرمود تا به مساجد روآورند؛ قل أمَرَ رَبِّي بِالقِسطِ و أقيِمُوا وُجُوهَكُم عِندَ كُلِّ مَسجدٍ
ج. زينت انسان با حضور در مراكز عبادي تأمين ميشود؛ زيرا آنچه از جان آدمي جداست اگر در زمين است، زيور زمين است؛ إنّا جَعَلنا ما عَلَي الأرضِ زينةً لهَا و اگر در آسمان است، زينت آسمان است؛إنّا زَيَّنّا السَّماءَ الدُّنيا بِزينَةٍ الكوَاكِب ، نه زيور انسان؛ گرچه بشر از نگاه به آنها بهره ميبرد: وَزيّنّاها لِلنّاظِرين تنها زيور جان آدمي، ايمان و اعتقاد به خداي سبحان و محبّت اهل بيت عصمت و طهارت^ است؛ حَبَّبَ إليكُم الإيمانَ و زَيّنَه في قُلوبِكم
زينت جان انسان را بايد در مراكز عبادي فراهم كرد؛ از اينرو خداي سبحان ميفرمايد: يا بَني آدَمَ خُذُوا زَينَتَكُم عِندَ كُلّ مَسجدٍ و با اينكه تذهيب مسجد و تزيين آن با صُوَر، اعم از مجسّمه و غير آن روا نيست، مساجد را زينتبخش انسان ميداند. مستفاد از اين اشاره آن است كه ساده نگهداشتن مساجد سبب تزيين انسان است و زينت انسان در حفظ مراكز عبادي است نه در جلوهی ظاهري و صوري آن. زينت اصلي انسان از ديدگاه قرآنكريم ايمان است كه مسجد مركز آن است؛ اگرچه دربر كردن لباس خوب به هنگام نماز جمعه و جماعت نيز از آداب اسلامي است. خطاب يا بَنِي آدَمَ در آيهی مزبور اشاره به اين نكته است كه كار شيطان، آسيب رساندن به حيثيّت آدم و بردن آبروي اوست؛ فَوَسوَسَ لهُما الشّيطانُ لِيُبدِيَ لَهما ما وُورِيَ عَنهُما مِن سَوآتِهما، بَدَت لَهُما سَوآتُهما ؛ پس بكوشيد كه خود را به زينت ايمان مزيّن كنيد! مبادا شيطان شما را بيآبرو كند؛ يا بَنيآدَمَ خُذُوا زِينَتَكُم عِندَ كلِّ مَسجدٍ
د. چون مسجد براي احياي تفكر توحيدي و ايجاد وحدت مسلمانان است، ازاينرو هر كاري كه با روح توحيد يا وحدت كلمه منافي باشد، روا نيست... .»
تفسیر تسنيم، آیةج 6، ص 243
#طوبای_عفاف
🌸 اهمیت مسجد
اهمیّت مسجد به عنوان پایگاه مهم توحیدی از صدر اسلام تا کنون بر هیچ کسی پوشیده نیست. در نقشهی راهی که حضرت آیةالله شاهآبادی به امامخمینی در موضوع سامان دادن به جامعهی مسلمانان دادند به حضور در جماعات و اجتماعات مسلمانان توجه شده است؛ (شَذَراتُ المَعارف، ص9، فرع چهارم)
و علّامه طباطبایی سیاحت در «لسّائِحُون» را رفت و آمد در مساجد تفسیر کرده که این هم اشارهای به این پایگاه باعظمت توحیدی است:
«معلوم شد كه مقصود از «سياحت»- كه در لغت به معناى سير و گردش در زمين است- در اينجا آن معنايى كه با سياق ترتيب مناسبتر است سير و رفت و آمد در جايگاههاى عبادت و مساجد است...» ترجمهی تفسير الميزان، ج9، ص540
#طوبای_عفاف
...هرکه مهمان است بسم الله الرحمن الرحیم
عشق سوزان است بسم الله الرحمن الرحیم
هرکه خواهان است بسم الله الرحمن الرحیم
دل اگر تاریک اگر خاموش بسم الله نور
گرچراغان است بسم الله الرحمن الرحیم
نامه ای را هدهد آورده است آغازش تویی
از سلیمان است بسم الله الرحمن الرحیم
سوره والیل من برخیز و والفجری بخوان
دل شبستان است بسم الله الرحمن الرحیم
قل هو الله احد قل عشق الله الصمد
راز پنهان است بسم الله الرحمن الرحیم
گیسویت را باز کن إنافتحنایی بگو
دل پریشان است بسم الله الرحمن الرحیم
ای لبانت محیی الأموات لبخندی بزن
مردن آسان است بسم الله الرحمن الرحیم
میزبان عشق است و وای از عشق غوغا می کند
هرکه مهمان است بسم الله الرحمن الرحیم
(مهدی جهاندار، ماهنامه آشنا، شماره199، ص1)
فرا رسیدن ماه «مهمانی خدا» بر شما مبارک باد.
#طوبای_عفاف
🍃شرائط روزه در ماه رمضان...
امام صادق(علیه السلام) فرمود:
#روزه، تنها دست كشيدن از طعام نيست و شرایطی دارد كه تنها با رعايت آنها، روزه کامل می گردد
هنگامى كه روزه گرفتید:
#زبان خود را از دروغ نگه داريد
ديدگانتان را از ناروا بپوشانید،
با يكديگر نزاع مكنيد،
بر هم #حسد مبريد،
#غيبت يكديگر را نكنيد،
با هم بحث و جدل نکنید،
با یکدیگر به اختلاف نپردازید،
نسبت به هم خشمگين نشويد،
دشنام و ناسزا مگویيد،
بر يكديگر ستم نورزيد،
بی خردى مكنيد.
از ياد خدا و #نماز غفلت مكنيد،
چنان باشيد كه انگار روز #قيامت را میبینید،
براى روزی که خداوند را دیدار میکنید، توشه برگيريد.
باید در روزه ات،
#ولایت خداوند را داشته باشی.
پس اگر اين اعمال را به طور کامل انجام دهی، حقيقت روزه را به جا آوردهای.
اما اگر به اين اعمال كه برايت بيان داشتم بیتفاوت باشی، به همان مقدار از فضل و ثواب روزهات كاسته خواهد شد.
📘وسائل الشيعة، ج۱۰ ، ص۱۶۶
#طوبای_عفاف