💠 ماه شعبان
🔹 ماه شعبان وقتی که رسید، وجود مبارک پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) صریحاً اعلام کرد که #ماه_شعبان ماه من است و خدا رحمت کند کسی را که مرا یاری بکند در این ماه! من کارم در این ماه روزه گرفتن است با سایر شؤونی که دارد و اگر کسی روزه بگیرد مرا یاری کرده است. معلوم می شود این دین را همان #دینداری یاری میکند، دین را #همیاری با رهبران الهی یاری می کند. این بیان نورانی حضرت بود.[1]
🔹 برخیها نقل کردند در آخرین جمعه ماه شعبان، بعضیه ا نقل کردند در آخرین روز ماه شعبان؛ ولی إبن طاووس (رضوان الله تعالی علیه) دارد که در یکی از روزهای #ماه_شعبان وجود مبارک حضرت این خطبه را ایراد کردند. ایشان می فرمایند به اینکه «رَوَاهُ مُحَمَّدُ بْنُ أَبِی الْقَاسِمِ الطَّبَرِی ... قَالَ: إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص خَطَبَنَا ذَاتَ یوْم»، نه آخرین روز ماه شعبان بود، نه آخرین جمعه ماه شعبان؛ یکی از روزهای ماه شعبان این خطبه را ایراد کرد که فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّهُ قَدْ أَقْبَلَ إِلَیكُمْ شَهْرُ اللَّهِ بِالْبَرَكَةِ وَ الرَّحْمَةِ وَ الْمَغْفِرَةِ شَهْرٌ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ أَفْضَلُ الشُّهُور» که با بسیاری از اینها شما مأنوس هستید. در بخشی از این خطبه فرمود: «أَیهَا النَّاسُ إِنَّ أَنْفُسَكُمْ مَرْهُونَةٌ بِأَعْمَالِكُمْ فَفُكُّوهَا بِاسْتِغْفَارِكُمْ وَ ظُهُورُكُمْ ثَقِیلَةٌ مِنْ أَوْزَارِكُمْ فَخَفِّفُوا عَنْهَا بِطُولِ سُجُودِكُم»؛ فرمود به اینکه شما احساس سنگینی می کنید ـ اینکه می بینید بعضیها می گویند من هر چه می خواهم خودم را کنترل کنم نمی توانم یا می خواهم سحر بلند شوم نمی توانم یا فلان کار خیری را می خواهم انجام بدهم نمی توانم، راست می گویند ـ حضرت اینجا تحلیل کرده است، فرمود انسانی که ـ خدای ناکرده ـ خلاف کرده بدهکار حق است، این مطلب اول؛ انسان #بدهکار باید گرو بسپارد، این دو؛ در مسائل مالی اگر کسی مالی بدهکار است، زمین خود، خانه خود، فرش خود را گرو می دهد؛ اما اگر کسی #گناه کرده، نمی تواند خانه خود یا زمین خود را به خدایی که «مالک السماوات و الأرض» است گرو بگذارد، خود او را گرو می گیرند.
🔹 اینکه در دو جای قرآن فرمود: ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهینَةٌ﴾[2] و در جای دیگر: ﴿كُلُّ امْرِئٍ بِما كَسَبَ رَهینٌ﴾[3] هر کسی رهن خلاف های خودش است، برای همین است. یک انسان بدهکار باید گرو بسپارد. اگر بدهکاری مالی باشد در دنیا، به هر حال انسان زمین و خانه و فرش و مانند آن را گرو می سپارد؛ اما بدهکاری #عقیده ای، #اخلاقی، #حقوقی؛ یعنی معصیتی کرده، خود او را گرو میگیرند. لذا او آزاد نیست، بعضی از کارها را می کند بعد پشیمان می شود، معلوم می شود که #آزاد نبود. این «رهین» که در دو جای قرآن کریم آمده است، این بر وزن «فعیل» به معنای مفعول است منتها یک جا مؤنث است و یک جا مذکر، گرچه «رهین» فعیل به معنای مفعول مذکر و مؤنث در آن یکسان است لکن آنجا که دارد: ﴿كُلُّ نَفْسٍ بِما كَسَبَتْ رَهینَةٌ﴾ نه چون نفس مؤنث است، این «رهینة» اسم است و صبغه مبالغی هم دارد انسان را گرو می گیرند.
🔹 یک بیان نورانی مرحوم صدوق در توحید از وجود مبارک حضرت امیر (سلام الله علیه) نقل می کند که چرا ما دلمان می خواهد #نماز_شب بخوانیم اما موفق نمی شویم؟ فرمود: این گناهی که روز انجام دادید شما را بسته است.[4] بنابراین انسان آزاد نیست. حُرّیت از #بهترین_نعمت_های_الهی است. فکّ رهن کنید، با توبه، با انابه، با تطهیر، خودتان را آزاد کنید، با استغفار کردن خودتان را آزاد کنید.
[1]. المقنعة، ص370؛ «شَعْبَانُ شَهْرِی فَرَحِمَ اللَّهُ مَنْ أَعَانَنِی عَلَی شَهْرِی».
[2]. سوره مدّثّر، آیه38.
[3]. سوره طور، آیه21.
[4]. التوحید(للصدوق)، ص97.
#استغفار
#آزادی
#دینداری
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس خارج فقه نکاح ـ جلسه 444
تاریخ: 1398/02/11
🆔 @a_javadiamoli_doross
💠 ناصح
🔹 مرحوم صدر المتألهین شعر کم نقل می کند، ولی در کتاب مبدأ و معاد یک بیت از مرحوم فردوسی نقل می کند؛ میگوید فردوسی این را گفته است:
خداوند بالا و پَستی تویی ٭٭٭ ندانم که ای هر چه هستی تویی[1]
مرحوم صدر المتألهین در این شعر خیلی اعجاب می کند، می گوید این «یاء» یای خطاب نیست، یای ضمیر نیست، یای مصدری است. یک وقت است که می گوید من نمی شناسم شما هر چه هستی هستی. این که کمال نیست؛ اما یک وقت می گوید نه، من می شناسم. #تمام_حقیقت_هستی تویی!
خداوند بالا و پَستی تویی ٭٭٭ ندانم که ای هر چه هستی تویی
یعنی تمامْحقیقتِ هستی تویی! ملاصدرا کسی نیست که حرف کسی را نقل بکند، این را با احترام از فردوسی نقل می کند.
🔹 مرحوم فردوسی می گوید بعضی ها در مدت عمر فقط ظرف آب دستشان است، دارند این درخت قَتاد را مدام آب می دهند، به این بد بگویند به آن #بد بگویند به این #زشتی بگویند، نزد این #غیبت آن را بکنند و #اختلاف بیندازند، در #نوشتن و در #گفتار کارشان همین است. برخی ها تمام تلاش و کوشش آنها این است که #جامعه را نرم بکنند، حرف فردوسی این است:
اگر بار خار است خود کِشته ای ٭٭٭ وگر پرنیان است خود رشته ای[2]
این بیان نورانی برخی از انبیا (علیهم السلام) که فرمود: ﴿وَ نَصَحْتُ لَكُمْ وَ لكِنْ لا تُحِبُّونَ النَّاصِحین﴾؛[3] فرمود من ناصح ملّت هستم، #ناصح نه یعنی سخنران، نه یعنی موعظه کننده، نه یعنی کسی که درس اخلاق می دهد، نصیحت چیزی دیگر است. «نَصاح» آن نخ بادوام را می گویند «نصاح». سوزن را می گویند «مِنْصِحَة». خیاط را «ناصح»می گویند. نصیحت «لأئمة المسلمین» برای کسی است که بتواند #جامه_تقوا را در بدن مسئولین، بدن مردم، بدن همه این جامه تقوا را خیاطی کند. با سخنرانی خیاطی نمی شود، با حرف زدن با مقاله نوشتن، خیاطی یک سوزن می خواهد، یک نخ می خواهد، یک قلب پاک می خواهد، به خیاط می گویند ناصح. آن کسی که جامه تقوا را بُرِش می کند و به بدن مسئولین می زند به بدن مردم می زند که جامعه بشود ﴿وَ لِباسُ التَّقْوی ذلِكَ خَیر﴾،[4] او ناصح می شود. حالا معلوم می شود که قرآن، پیغمبر را #ناصح می داند، مکتب را #نصیحت می داند، دین را نصیحت می داند.
🔹 مرحوم غزالی می گوید که خلاصه تلاش و کوشش چهل ساله مرا فردوسی در این بیت خلاصه کرده است. تا ما خیاط نباشیم جامعه #عریان است! این ﴿لِباسُ التَّقْوی﴾ را ما باید بپوشیم! حوزه باید خیاطی کند، سخنرانی کار آسانی است یا سخن خوانی است یک چیزی آدم می نویسد می خواند یا سخنرانی است. با سخنرانی و سخن خوانی جامعه برهنه بدنش #جامه_تقوا در بر نمی کند. این پیغمبر که فرمود شعیب و اینها که من نصیحت می کنم ﴿وَ لكِنْ لا تُحِبُّونَ﴾ من خیاط هستم امیدواریم ـ إن شاء الله ـ همه ما این چنین باشیم!
[1]. شاهنامه فردوسی.
[2]. شاهنامه فردوسی، فریدون، بخش20.
[3] . سوره اعراف، آیه79.
[4] . سوره اعراف، آیه26.
#جامعه
#جامه_تقوا
#نصیحت
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه طور ـ جلسه 6
تاریخ: 1395/11/19
🆔 @a_javadiamoli_doross
بسم الله الرحمن الرحیم
صدقه جایگزین خوبی برای روزه ی مستحبی
سنّت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پایان عمر مبارکشان، بر روزه ی مستحبیِ سه روز از هر ماه مستقر شده است. بر اساس بعضی از روایات صحیح، پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم ابتدا گاهی آنقدر روزه می گرفتند که اطرافیان گمان می کردند که دیگر همیشه روزه می گیرد، و گاهی آنقدر روزه را ترک می کردند که مردم فکر می کردند دیگر روزه نمی گیرد. سپس به روزه ی حضرت داوود علیه السلام روی آوردند؛ یعنی یک روز در میان روزه می گرفتند. آنگاه سنّت ایشان تا هنگام رحلت، بر روزه ی مستحبیِ سه روز از هر ماه ثابت ماند؛ اولین پنج شنبه ی ماه قمری، اولین چهارشنبه پس از روز دهم ماه قمری و آخرین پنج شنبه ی ماه قمری.
از فوائد این نوع روزه، علاج وسوسه ی قلبی است (همانطور که علاج وسوسه ی مغزی ذکر لا إله إلا الله است). رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم روزه ی این سه روز در هر ماه را معادل روزه ی تمام عمر (صوم الدهر) دانسته اند؛ به این معنا که گویا روزه دار تمام روزهای عمرش را روزه گرفته است [کتاب الفقیه، ج 2، ص 81، باب صوم السنّة].
برای کسانی که می خواهند به این ثواب عظیم نائل شوند اما به هر دلیلی توان روزه گرفتن ندارند، راهکاری در روایات در نظر گرفته شده است: یک مُد طعام بابت هر روز به فقیر بدهد (در سال 98 این مقدار، به اندازه ی 3000 تومان پول به فقیر است) [همان، ج 2، ص 83، ح 1793]. در بعضی روایات، صدقه دادن بجای روزه گرفتن توصیه شده و افضل از روزه دانسته شده است [همان، ص 84، ح 1794]. نیز بجا آوردنِ قضای این سه روزها در زمستان تأیید شده است [همان، ح 1795].
اگر کسی روزه باشد و به منزل یکی از دوستانش برود و خوراکی به او تعارف شود (نه لزوماً به عنوان اجابت دعوت برادر مؤمن)، بهتر است بخورد و روایت شده است که ثواب روزه اش هفتاد برابر می شود [همان، ح 1797 و 1798]. بنابراین لازم نیست که برادر دینی، انسان را دعوت کند تا وجوبِ اجابتِ دعوتِ مؤمن، جوازِ افطارِ روزه ی مستحبی اش باشد، بلکه همین که در منزل کسی، دیگران را از روزه ی خود با خبر نکند و اگر چای یا میوه ای آوردند بخورد، با شکستن روزه اش، ثواب آن روزه، هفتاد برابر می شود.
نتیجه
سنّت پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم در پایان عمر مبارکشان، بر روزه ی مستحبیِ سه روز از هر ماه مستقر شده است؛ اولین پنج شنبه ی ماه قمری، اولین چهارشنبه پس از روز دهم ماه قمری و آخرین پنج شنبه ی ماه قمری. این سه روز در هر ماه، معادل روزه ی تمام عمر (صوم الدهر) دانسته شده است. کسانی که می خواهند به این ثواب عظیم نائل شوند، اما به هر دلیلی توان روزه گرفتن ندارند، می توانند یک مُد طعام (معادل 3000 تومان در سال 1398) بابت هر روز به فقیر بدهند. اگر کسی روزه مستحبی گرفته باشد و به منزل یکی از دوستانش برود، اگر چای یا میوه ای آوردند، لازم نیست آنها را از روزه ی خود با خبر کند بلکه بهتر است بخورد، به این طریق هم ثواب روزه اش هفتاد برابر می شود و هم لازم نیست روزه ی خود را ادامه دهد.
والحمدلله رب العالمین
محمد ذکاوت صفت ـ قم ـ 6 مرداد 1398
@tth_ir
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - ۱۵ فروردین ۱۴۰۰
میلادی: Sunday - 04 April 2021
قمری: الأحد، 21 شعبان 1442
🌹 امروز متعلق است به:
🔸مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليها)
💠 اذکار روز:
- یا ذَالْجَلالِ وَالْاِكْرام (100 مرتبه)
- ایاک نعبد و ایاک نستعین (1000 مرتبه)
- یا فتاح (489 مرتبه) برای فتح و نصرت
❇️ وقایع مهم شیعه:
🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️10 روز تا آغاز ماه مبارک رمضان
▪️19 روز تا رحلت ام المومنین حضرت خدیجه علیها السلام
▪️24 روز تا ولادت امام حسن مجتبی علیه السلام
▪️27 روز تا اولین شب قدر
▪️28 روز تا ضربت خوردن امام علی علیه السلام
✅ با ما همراه باشید
🔗 ایتا: eitaa.com/taqvim_shia
🔗 سروش: sapp.ir/taqvim_shia
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔴 پویان | مرکز تخصصی بلوغ
یک کانال خاص براب والدینی که نوجوان در خانه دارند حتما این صفحه رو ببینید ...
➡️ ➡ https://eitaa.com/joinchat/2790064170Ccb39ae3dd3
شبهات پرتکرار- 19-3.pdf
5.28M
سلام و عرض ادب
این فایل *حاوی 65 شبهه*
در خصوص انقلاب اسلامی و پاسخ آن است.
لطفا بازنشر بفرمایید
تراکت ویژه رمضان.pdf
571.6K
🦋﷽🦋
📖 تراکت ویژه ماه مبارک رمضان
✍تهیه کننده؛ خانم عزیزیان
@nyazmorabbee
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
30 poster nokat kelidi quran (www.mplib.ir).zip
4.39M
🔹 30 پوستر « نکات کلیدی قرآن به تفکیک جز »
📍 منبع : کانال دانش مربی ، نیاز مربی
🔹 گردآوری: سایت تبیان
🔺 موضوع : #پوستر #قرآن #ماه_رمضان #نکات_کلیدی #نکات #کلیدی
🔵 می توانید دوستان خود را به کانال دعوت نمایید:
•┈┈••••✾•🌿🌺سفیر امین🌺🌿•✾•••┈┈•
✏️https://eitaa.com/safiramin
@mplib
تراکت ویژه رمضان.pdf
571.6K
🦋﷽🦋
📖 تراکت ویژه ماه مبارک رمضان
✍تهیه کننده؛ خانم عزیزیان
@nyazmorabbee
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
30 poster nokat kelidi quran (www.mplib.ir).zip
4.39M
🔹 30 پوستر « نکات کلیدی قرآن به تفکیک جز »
📍 منبع : کانال دانش مربی ، نیاز مربی
🔹 گردآوری: سایت تبیان
🔺 موضوع : #پوستر #قرآن #ماه_رمضان #نکات_کلیدی #نکات #کلیدی
🔵 می توانید دوستان خود را به کانال دعوت نمایید:
•┈┈••••✾•🌿🌺سفیر امین🌺🌿•✾•••┈┈•
✏️https://eitaa.com/safiramin
@mplib
فصلنامه علمی-تخصصی ره توشه ماه رمضان منتشر شد + دانلود
به همت گروه تولید محتوا معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، ره توشه ماه رمضان، ویژه مبلغان منتشر شد. 👇
hawzahnews.com/news/952509