دستخط عربی«علی ولی الله» گوته شاعر اروپایی
🔻در «بنیاد گوته» نوشتههایی از این شاعر و فیلسوف بزرگ وجود دارد که آن را میتوان پل فرهنگی از غرب مسیحی به سوی شرق شیعی دانست.
🔻طبق قرائن، گوته برای شناخت بیشتر و بهتر الگوهای حافظ به سراغ قرآن و منابع مکتوبی از اسلام رفته است و تلاش کرد با زبان عربی و فرهنگ اسلامی و شیعی آشنایی پیدا کند.
🔻گوته برای فهم بهتر این منابع ناگزیر از آموختن زبان عربی و فارسی بود. مشقهای خط عربی و فارسی وی بعد از ۲ قرن همچنان در منزل وی موجود است. مشقهای گوته از خط عربی در موزه خانه وی در شهر وایمر نگهداری میشود.
🔻 در این بین جملهای که از مهم ترین شعارهای مردم شیعه است، بیش از بیش خودنمایی می کند: «علی ولی الله». تعداد نوشتههای «علی ولی الله» به دست یوهان گوته آن قدر زیاد است که گویی وی با هدفی مشخص قصد یادگیری این جمله را داشته است.
🌱برای دیوان آینده🌱
📽️ « فطرس مدیا» روایتی مستند از تلاشهای گوته فیلسوف و شاعرآلمانی برای شناخت اسلام به ویژه شخصیت امام علی (ع) را با عنوان «دستنوشته گوته برای نجف» منتشر کرده است.
در این فیلم کوتاه و در گفتوگوهایی «برنارد فیشر» رئیس بنیاد گوته، «رضا بیات» پژوهشگر ادب فارسی ، ابعاد شخصیت گوته و این رسمالخطها را بررسی کردهاند. 👇
▶️https://www.aparat.com/v/8KeJ7/%D8%AF%D8%B3%D8%AA%26zwnj%3B%D9%86%D9%88%D8%B4%D8%AA%D9%87_%DA%AF%D9%88%D8%AA%D9%87_%D8%A8%D8%B1%D8%A7%
✳ ریشههای شرقی انقلاب مالی(۲)
🔻 ...در واقع، همانگونه که آبراهام اودویچ مینویسد، «شکل اسلامی این قرارداد (اقراض، مقارضه، مضاربه) که اولین نمونهی یک #توافق_تجاری است، عینا همانند همان نهاد اقتصادی و قانونیای بود که در #اروپا با نام «نظام تاجر-سرمایهگذار» معروف شد. و با توجه به اینکه #محمد (ص) خودش بازرگانی بود که بر همین اساس به تجارت میپرداخت، نمیتوان گفت که این امری وحیانی بوده است. همچنین، با توجه به اینکه ایتالیا مستقیما با نظام تجاری عرب در ارتباط بوده است، باید گفت که ایتالیاییها بهطور کاملا ناگهانی به استفاده از چنین رسم و سیستمی روی نیاوردهاند. علاوه بر این، شایان ذکر است که اقراض از قرن هشتم در زمینههای جلب اعتبار بانکی و تولید صنعتی، و نه فقط در تجارت، نیز در جهان اسلام مورد استفاده قرار گرفت.
📚 «ریشههای شرقیِ تمدن غربی»
👤 جان ام. هابسون
📖 صص ۲۰۲ تا ۲۰۴
قوانین ضد حجاب در فرانسه
🔹بر اساس قانون جدید در سنای فرانسه، زنانی که کودکان خود را در اردوهای مدرسه همراهی میکنند از داشتن حجاب منع میشوند. همچنین زنان با حجاب نمیتوانند برای دیدن فرزندانشان وارد مدرسه یا مهدکودک شوند.
🔹زنان با حجاب، از مشارکت در هرگونه رویداد ورزشی که فدراسیونهای ورزشی آن را برگزار میکنند منع خواهند شد.
📋 خطرناک تر از گوساله پرستی؛ بسیار تکان دهنده بود! موسی به قومش فرمود که سی روز برای عبادت به طور می رود و برادرش هارون را جانشین خود در قومش قرار داد. ده روزی از آنچه گفته بود بیشتر درنگ کرد. اما هنگامی که بازگشت دید که بخشی از قومش مجسمه ای زرین شبیه گوساله ساختند و او را به عنوان خدای موسی می پرستند! به فرموده قرآن موسی متأسف شد و خشمگین. آن قدر که به سراغ برادر رفت و از فرط خشم ریش او را گرفت و به قصد بازخواست به سوی خود کشید. پاسخ برادر به موسی برایش قانع کننده بود و البته برای ما تکان دهنده : "من با آن ها مبارزه عملی نکردم (هارون آن ها را به ترک این گناه دعوت کرده بود) چرا که می ترسیدم بگویی که میان بنی اسرائیل تفرقه انداختی و سفارشم را به کار نبستی!" واقعا اثرات این تفرقه چیست که این دو پیامبر معصوم الهی آن را خطرناک تر از گوساله پرستی در میان یک امت یکتا پرست می دانند؟ واقعیت این است که تفرقه ظرفیت نابودی یک امت را دارد. به طور مثال در میان امت اسلام اگر بنا باشد که شیعه و سنی یکدیگر را تکفیر کنند و خون یکدیگر را مباح بنامند و کسانی جلوی آن ها را نگیرند، چه می شود؟ مجموعه ای از جنگ های بی پایان اتفاق خواهد افتاد که نابودی نسل ها و زیرساخت های اقتصادی منطقه را به همراه خواهد داشت و نتیجه آن بدون شک ضعیف شدن امت و نابودی آن خواهد بود. بر همین اساس است که حضرت علی علیه السلام که بارها پیامبر اسلام منزلت ایشان را نسبت به خود، به منزلت هارون نسبت به موسی تشبیه فرموده بودند، 25 سال تمام خانه نشین شدند و با خلفای سه گانه همکاری می نمودند. چرا که در غیر این صورت نهال نازک اسلام در توفان جنگ های فرقه ای به کل از بین می رفت.
🔷 آیه روز :
قَالَ يَا ابْنَ أُمَّ لَا تَأْخُذْ بِلِحْيَتِي وَ لَا بِرَأْسِي إِنِّي خَشِيتُ أَن تَقُولَ فَرَّقْتَ بَيْنَ بَنِي إِسْرَائِيلَ وَ لَمْ تَرْقُبْ قَوْلِي (طه / آیه 94)
🔶 ترجمه :
(هارون) {به موسی} گفت: «اى فرزند مادرم! ( اى برادر!) ریش و سر مرا مگیر! من ترسیدم بگویى تو میان بنى اسرائیل تفرقه انداختى، و سفارش مرا به كار نبستى!»
#سیاست ، #وحدت ، #تفرقه ، #موسی ، #هارون ، #ارتداد
طراحان فکر عالی #اتحاد_اسلامی که در عصر ما مرحوم آیت الله العظمی بروجردی (قدس الله سره) در شیعه و علامه شیخ عبد المجید سلیم و علامه شیخ محمود شلتوت در اهل تسنن در راس آن قرار داشتند، چنان طرحی را در نظر نداشتند آنچه آن بزرگان در نظر داشتند این بود که فرقههای اسلامی در عین اختلافاتی که در کلام و فقه و غیره با هم دارند، به واسطه مشترکات بیشتری که در میان آنها هست می توانند در مقابل دشمنان خطرناک اسلام دست برادری بدهند و جبهه واحدی تشکیل دهند. این بزرگان هرگز در صدد طرح وحدت مذهبی تحت عنوان وحدت اسلامی – که هیچ گاه عملی نیست- نبودند.
📕استاد مرتضی مطهری، امامت و رهبری، ص۱۷
(سرعت و برکت)
یکی از مفاهیم بسیار مهم در اندیشه دینی آموزۀ «برکت» است. شاید بتوان «برکت» را «غلبه کردن بر زمان» و «فرارفتن از محدودیتهای زمانی» و یا «مصونیت از آفتهای زمان و مکان» دانست. موضوع «زمان» در این میان میتواند «سرعت در خیر» و «برکت در خیر» را به هم پیوند دهد و آن دو را در شبکه معنایی واحدی قرار بدهد. هرچند ممکن است برکت در عمل یکی از موجبات شتاب در عمل باشد، لیکن آنچه در این قسمت اهمیت دارد، نقش سرعت و مسارعۀ در خیرات در حصول برکت است. اساسا مسارعه در خیرات نوعی غلبه بر زمان در انجام خیر است و همین موجب میشود که عمل خیر ماندگار باشد و آثار همیشگی داشته باشد.
در این باره روایتِ نقل شده از پیامبر گرامی اسلام بسیار قابل تأمل خواهد بود که فرمود:
لایزال الناس بخیر ما امروا بالمعروف و نهوا عن المنکر و تعاونوا علی البر و التقوی، فاذا لم یفعلوا ذلک نزعت منهم البرکات.
(تا وقتی مردم امر به معروف و نهی از منکر میکنند و یکدیگر را در نیکی و تقوا یاری میرسانند، در خیر و نیکیاند، و آنگاه که چنین نکنند، برکتها از آنان گرفته میشود.) این بدان معناست که برکت حاصل جماعت (الجماعه برکه) و مشارکت (با تمامی مراتب آن) در خیر و معروف است، و بدون مشارکت در خیر (یا مسارعه و مسابقه در خیر) کار خیر برکت نمییابد.
12.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رویایی ایران با حرکت پر قدرت بحران خاموش جمعیت
💠 اعظم کریمی مدیرکل دفتر توسعه اجتماعی جوانان در وزارت ورزش:
💠 «کشوری را در نظر بگیرید با پارکهای بازی خالی از کودکان کارخانهها و مؤسسات اقتصادی خالی از نیروی فعال پویا مستعد و جوان و خانههای سالمندانی مملو از جمعیت سالمند که برای نگهداری از آنها نیز دچار کمبود نیروی کافی است و آنقدر هم توسعه یافته و ثروتمند نشده تا با ثروت و منابع مورد نیاز این اوضاع را سامان دهد.
💠 تصویرپردازی این شرایط شاید کمی ترسناک و نگران کننده باشد، ولی این تصویری است که جمعیت شناسان برجسته داخلی و خارجی با توجه به آمار فعلی رشد جمعیت، برای آینده ایران متصور شدهاند.
💠 کاهش میزان موالید و کاهش رشد جمعیت در سالهای اخیر به یکی از مسائل اصلی کشور تبدیل شده است.
📌 عوامل فراوانی از جمله عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و رشد ارزشهای غربی در زندگی افراد و حتی افراد متأهل و در سال گذشته کرونا و ترس مادران از اقدام به بارداری به دلیل همه گیری کرونا باعث کاهش نرخ جمعیت ۰.۶ در سال گذشته شده است.
سال ۱۳۹۹ همچنین شاهد بودیم که نرخ باروری کشورمان به کمتر از ۱.۶ فرزند بهازای هر زن رسیده است و ما در این موضوع هم در حال ثبت رکورد هستیم.
🔸 البته در حال حاضر ایران در مقایسه با بقیه دنیا و مقایسه با نمونههای جهانی ساختار جمعیت قوی و خوبی دارد و به عبارت جمعیت شناختی در پنجره جمعیتی به سر می بریم ولی سرعت کاهش نرخ باروری در ایران سبب میشود در چند سال آینده نه تنها فرصت پنجره جمعیتی را از دست بدهیم بلکه در ورطه کاهش جمعیت روزافزون قرار بگیریم.