▪️رسمی شدن سیزده رجب به عنوان عید ولادت امام علی(ع) به دست سلطان حسین صفوی
🔹مشهور چنان است که تولد آن حضرت روز جمعه 13 رجب در سال سیام عام الفیل است. برخی مانند کلینی در کافی، به ذکر «سی سال پس از عام الفیل» بسنده کرده و روز معین نکرده است (کافی: 1/452). شیخ مفید در ارشاد (ص 9)، سید رضی در خصائص امیر المؤمنین (ص 4)، شیخ طوسی در تهذیب (6/9) و مصباح المتهجد (ص 741) (از ابن عیاش) و مالکی در الفصول المهمه (ص 12) و ابن شهر آشوب در مناقب (2/78) و فتال نیشابوری (روضه الواعظین، 192) روز سیزدهم رجب را به عنوان روز ولادت نقل کردهاند. روایتی از صفوان جمال از امام صادق علیه السلام روز ولادت را هفتم شعبان می داند. شیخ مفید در کتاب مسار الشیعه روز 23 شعبان را روز ولادت امام علی علیه السلام می داند. مسعودی در اثبات الوصیه (ص 134) نیمه رمضان را روز ولادت امام دانسته است. بیرونی هم در آثار الباقیه (ص 424) هشتم جمادی الاولی را روز ولادت امام علی (ع) دانسته است. جالب است که در مجمل فصیحی ( از احمد خوافی متوفای 845) (1/66) آمده است که ولادت امیر المؤمنین روز سیزدهم رجب الاصم در حرم کعبه که پیش از او و بعد از او کسی در حرم کعبه متولد نشد. شهرت این تاریخ در دوایر سنی در ماوراءالنهر هم جالب است. ایضا در تاریخ بناکتی (ص 98).
🔹در دوره شاه سلطان حسین، نوعی رسمیت دادن به این قبیل مراسم ها را از طرف حکومت داریم. شاید شاه، روی علائق شخصی خود، به این مسائل توجه میکرده است. این امر سبب شد تا او در پی بررسی این اختلاف برآمده و علما را در این باره گرد آورده و نظرشان را جویا شود و مسئله را به سامانی برساند. شاه شیعه، از اختلاف نظر در این باره خشنود نبوده و دلش می خواست روزی معین به عنوان روز ولادت امام علی علیه السلام رسمیت یابد و عید رسمی اعلام شود.
🔹وی برای این کار علمای اصفهان را گردآورد و به عبارتی، یک مجمع علمی تشکیل داد. در این مجمع، به دستور شاه، مقرر شد تا هر کسی بر اساس منابع و مدارک و آنچه قبول دارد، نظرش را روی کاغذی بنویسد. این کار انجام شد و در نهایت اکثریت علما و دانشمندان حاضر روز 13 رجب را پذیرفتند. شاه نیز به عقیده اکثریت احترام گذاشت و همان روز را به عنوان روز ولادت پذیرفت و رسمی کرد. این رسمیت سبب شد تا روز 13 رجب شاخص شده و به عنوان روز عید پذیرفته شود.
🔹در فاصله رفتن صفویان تا آمدن قاجار، مسلماً سیزدهم رجب عید گرفته میشده است، اما اینکه چه اندازه اهمیت داده میشده نمیدانیم. در دوره ناصری، بحث سیزدهم رجب بالا گرفته و به عنوان روزی که «سلام عام» در آن برگزار میشد، مطرح شده است. شروع این مراسم بر اساس گفته مورخان سال 1271 قمری است که در این روز ناصرالدین شاه آن را به عنوان عید عام مطرح کرد و از مردم هم خواست تا در آن روز جشن بزرگ برپا کنند. همین امر سبب شد تا از آن سال به این طرف، روز سیزدهم رجب را تمامی شاهان و حاکمان، به اعتبار یک عید رسمی و سلام عام بشناسند. بدین ترتیب، ریشه های تاریخی برقراری یک رسم عمومی را می توان دریافت.
📚 رسول جعفریان، ۱۳رجب: از شاه سلطان حسین صفوی تا ناصرالدین شاه.
شکوهِ لحظههای پدر..
رسانه و هنر؛ مسیر بازگشت پدر به خانه
✅ «میگویم و میآیمش از عهده برون» که اغلب کژکارکردیها و ناتنظیمیهای خانواده ایرانی ریشه در غیبت «پدر» (مرد) در مناسبات خانه دارد. حکایت تغییرات خانواده در ایران از جنس حرکت پرتلاطم کشتی در دریای طوفانی است که به لنگرگاهی برای ثبات نیاز دارد. به گمان من، این لنگرگاه استعارهای از تجربه خانواده ایرانی از حضور پدر در خانه است. بازگشت پدر به خانه آغاز فرآیند رسیدگیها، حلوفصلها، حمایتها، گلایهها و سازشها و سایر تجربههای جمعی اعضاست. اینجا همان لحظهی ثبات و استقرار خانواده از پس ساعاتی پرفراز و نشیب است.
✅ این اتفاق در غیاب پدر رخ نمیدهد. روشن است که منظور من از غیاب پدر در مناسبات خانه، فقدانِ فیزیکی او نیست. بلکه منظور غیبتِ «اثر» اوست. «پدرِ موثر» غائب اصلی و بزرگ صحنه خانواده در ایران معاصر است. این غیبت دلایل موجه و ناموجه متعددی دارد که اکنون در مقام بحث درباره آنها نیستم. اما یکی از این دلایل ناموجه، اهریمنسازی و یا حذف «پدر» از تمام فرآیندهای خلق تصویر و روایت در فاهمه عمومی جامعه است. پدر؛ بزرگترین غایبِ رسانههای جمعی عصر ماست(اگر نگوییم دیگریِ نامحبوب!). از سریال پدرسالار که جایگاه «بالای سفره» را به زیر کشید تا کلیپهای سخیف بلاگرهای اینستاگرام که شوخی دستی با پدر را دستمایه لایک و کامنت قرار دادهاند.
✅ بازگشت پدر به خانه، ضرورت ناگزیر عصر ماست. این بازگشت مسیرهای مختلفی دارد که یکی از مهمترین آنها رسانه است. اصلاح ذهنیتها و ادراک عمومی جامعه نسبت به پدر و نقش و اعتبار او به کمک تصاویر رسانهای امکانپذیر خواهد بود. پدری و جایگاه اصیل او در خانواده باید توسط رسانه اعتباربخشی گردد و روایتهای شیرین، گیرا و ناب از «پدر» به سکه رایج آثار هنری و رسانهای جامعه ما تبدیل گردد. اتفاقی که چند سالیست درباره مادر به خوبی(اما ناکافی) رخ داده است. روایتِ پدری نیازمند شناخت و ابهامزدایی از ابعاد مختلف آن است. در ادامه نوشتار میخواهم در کنار اصحاب هنر و رسانه برای کاوش در «ماهیتِ ناشناختهی پدری» قرار گیرم تا لحظاتی را از پدرانههای باشکوه برای خلق روایت هنری و رسانهای تبیین کنم.
✅ پدری یک تجربه زیسته در کنار سایر تجربههای زیسته نیست. پدری یک «تحول وجودی» در مرد است(همانطور که مادری همین است). به عبارت دیگر، «پدر شدن» یک مرحله از زندگی در کنار سایر مراحل زندگی از جمله «دانشجو شدن»، «شاغل شدن»، «متاهل شدن» و... نیست. پدری لحظهی تکوین صفاتی در مرد است که تا پیش از پدر شدن فاقد آن صفات بوده است. گواه این تحول وجودی با «پدری»، تجربههای ناب و اصیلی است که مردان تا پیش از پدر شدن درکی از آنها ندارند. مثلا:
✅ مردان تا پیش از پدر شدن هیچ درکی از پیوندهای عاطفی پدر و فرزند ندارند. علاقه پدر به فرزند حقیقتیست که صرفا با پدر شدن امکان درک آن میسر میگردد. هیچکس جز پدر درکی از لحظهی «ثمردادن» فرزند و لذتِ نگاه او به قد و بالای فرزند ندارد و به راستی که چه حس ناب و اصیلیست لحظات «پدر-دختری» و «پدر-پسری». به همین ترتیب، مردان تا قبل از پدر شدن هیچ درکی از «استیصال» پدر هنگام بیماری فرزند و «اندوه» پدر در سوگ فرزند ندارند. سوگ برای پدران تجربهای بس عمیق، عظیم و منحصر به فرد است که در «بطن» مینشیند. غم پدر سِرِّ مکتوم است که جز با تجربه مشابه برای کسی فاش نمیشود. کاش در کنار روایتِ قصهها و غصههای مادران شهدا، کمی هم از اسرار نهان «پدرِ شهید» میگفتیم و مینوشتیم.
✅ سخن کوتاه کنم. پدری موقعیت مهم و کلیدی خانواده است که بازگشت او به خانه، محملی باثبات و آرام برای رشد، شکوفایی و ثمردهی سایر اعضای خانواده را نیز فراهم میآورد. هنر و رسانه باید امروز به کمک علم، سیاست و اقتصاد برای تقویت نهاد خانواده بیاید و این کمک و همافزایی با خلق روایتهای ناب و گیرا از «پدر» محقق خواهد شد. لحظات باشکوه، ناب و منحصر بهفرد پدرانه میتوانند دستمایهای برای خلق این روایتهای جذاب برای بازسازی تصویر پدر در ذهنیت جامعه قرار گیرند.
دکتر ابوالفضل اقبالی مدیر اندیشکده زوج
7.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ جرج جرداق نویسنده مسیحی کتاب علی صدای عدالت انسانی درباره ماجرای کتاب خود می گوید
علامه محمد تقی جعفری مي گفتند:
برخي از جامعه شناسان برتر دنيا در دانمارک جمع شده بودند تا پيرامون موضوع مهمي به بحث و تبادل نظر بپردازند. موضوع اين بود: «ارزش واقعي انسان به چيست؟».
برای سنجش ارزش بسياري از موجودات، معيار خاصي داريم. مثلا معيار ارزش طلا به وزن و عيار آن است. معيار ارزش بنزين به مقدار و کيفيت آن است. معيار ارزش پول پشتوانه آن است؛ اما معيار ارزش انسانها در چيست.
هر کدام از جامعهشناسان، سخناني گفته و معيارهاي خاصي ارايه دادند.
هنگامي که نوبت به بنده رسيد، گفتم: اگر ميخواهيد بدانيد يک انسان چقدر ارزش دارد، ببينيد به چه چيزي علاقه دارد و به چه چيزي عشق میورزد.
کسي که عشقش يک آپارتمان دو طبقه است، در واقع ارزشش به مقدار همان آپارتمان است. کسي که عشقش ماشينش است، ارزشش به همان ميزان است. اما کسي که عشقش خدای متعال است، ارزشش به اندازه خداست.
علامه فرمودند: من اين مطلب را گفتم و پايين آمدم. وقتي جامعه شناسان سخنان من را شنيدند، براي چند دقيقه روی پای خود ايستادند و کف زدند.
هنگامي که تشويق آنها تمام شد، من دوباره بلند شدم و گفتم: عزيزان، اين کلام از من نبود، بلکه از شخصي به نام علی (عليهالسلام) است.
آن حضرت در نهجالبلاغه مي فرمايند: «قِيمَةُ کُلِّ امْرِئٍ مَا يُحْسِنُهُ»؛ «ارزش هر انساني به اندازه چيزی است که دوست میدارد (آن را خوب میداند)».
وقتي اين کلام را گفتم، دوباره به نشانه احترام به وجود مقدس اميرالمؤمنين علي (عليهالسلام) از جا بلند شدند.
💠ایرانیان، از جمله باهوش ترین افراد در جهان
🔹ایرانیان از لحاظ سطح هوش در مکان دوم و شهروندان روسیه در مکان ششم رتبه بندی جهانی از نظر بهره هوشی (IQ) قرار دارند.
🔹ایرانیان از لحاظ سطح بهره هوشی، ۱۰۶.۶۳ امتیاز و روس ها ۱۰۳ امتیاز کسب کرده اند.
🔹چینی ها در مکان نخست قرار دارند.| اسپوتنیک
┈┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#محبت_امام_علی
#جورج_قرداحی
🎥 حب مولا علی علیه السلام در دل همه حقجویان عالم است
🔹جورج قرداحي مجری معروف عرب که بدلیل شروع و پایان برنامه های پر بازدیش با سخنان امام علی علیهالسلام بارها توسط صاحبان رسانه های سنی و وهابی تحت فشار قرار گرفت به طوری که چندین بار در استوری های خود ناچار شد اعلام کند که همچنان مسیحی است و شیعه نشده است.
#یادداشت
🔴 او دیگر علی(ع) نبود!
۱. علی(ع) میتوانست با تقدیم استانداری به طلحه و زیبر از جنگ جمل جلوگیری کند!
۲. علی(ع) میتوانست با پذیرش موقتی حکومت معاویه زمان بخرد و از جنگ صفین جلوگیری کند!
۳. علی(ع) میتوانست با قبول شروط ساده خوارج از جنگ نهروان جلوگیری کند!
۴. علی(ع) اساسا خیلی زودتر از اینها میتوانست شروط شورای شش نفره را بپذیرد و قبل از عثمان به خلافت برسد! با یک خدعه ممکن بود.
۵. علی(ع) میتوانست در ماجرای حمله مردم معترض مصر و اهل مدینه به خانه عثمان سکوت کند و پس از قتل او به خلافت بی دردسر برسد. نه اینکه مَشک را پر آب کند تا به خانه عثمان برساند!
۶. علی(ع) میتوانست بیت المال را مانند خلیفه دوم و سوم تقسیم کند تا عرب را بر عجم برتری دهد، تا بنی هاشم و بنی امیه را بر سایرین برتری دهد! بی سر و صدا حکومت کند!
۷. علی(ع) میتوانست حُکم قاضی فاسد شُریح را تمدید کند و برای دولت خود حاشیه نسازد تا بر او قضاوت را تحمیل کنند!
۸. علی(ع) میتوانست عقیل بردارش را و اُم هانی خواهرش را از بیت المال سیرآب کند تا با ذغال داغ عقیل را پشیمان و خواهر را با دینار برابر با کنیزش بیرون کند!
۹. علی(ع) میتوانست هر بار پس از خبر فساد فرماندارانش سکوت کند و شکایت مردم از آنان را نادیده گیرد تا خواص فاسد حکومت او علیه او قیام نکنند!
۱۰. علی(ع) میتوانست در صفین پس از آزادسازی چاه آب برای سپاهیان خود، آب را بر معاویه ببندد تا در مضیقه باشند.
بله علی(ع) میتوانست. تمکن و هوش داشت. در عرب باهوش ترین بود. با این کارها عمر دولت او طولانی میشد اما دیگر در آن صورت علی(ع) ایستاده بر تمام تاریخ بشر نبود! دیگر او علی(ع) نبود.
ولادت مردی که میتوانست برای بقا در قدرت خدعه کند و نکرد مبارک🌹
علی(ع) یعنی ماندن بر سر اصول...
علیرضا زادبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 پدرم هنگام فرار ۶۲ میلیون دلار برده است!
❗️ شغل شاه چه بود که به اعتراف پسرش ۵هزار میلیارد تومان پول از ایران خارج کرد؟!!
💎 این غیر از املاک، جواهرات، و اموال سلطنتی است که شاه از ایران خارج کرد و هنوز پس نداده است!
هنوز فرزندان شاه هر هفته در مسافرت خارجی و عیش و نوش هستند!
به مناسبت ۲۶ دی روز فرار شاه با فرح در رفت...
@HozeTwit
🚨 محمدرضا پهلوی با ۳۵ میلیارد دلار دزدی در صدر اختلاسگران جهان
❗️ پسر شاه فقط بخشی از پولهای نقد او را بیان کرده بود
❇️به مناسبت ۲۶ دی ماه سالروز فرار شاه از ایران
🔻مؤسسه فرانسوی CCFD-Terre Solidaire در گزارشی مفصل، اختلاس های انجام گرفته توسط پادشاهان و روسای جمهور جهان را مورد بررسی قرار داده و در صفحه ۷۷ pdf منتشر شده، اختلاس و دزدی محمدرضا پهلوی را بیان می کند.
در صفحه ۲۴ نیز محمدرضا پهلوی درصدر اختلاس گران جهان مشاهده میشود.
لینک مربوط به pdf این گزارش 👇👇
http://ccfd-terresolidaire.org/wp-content/uploads/2022/01/Biens-mal-acquis_A-qui-profite-le-crime-.pdf
غول سازی از ترامپ
.
ترامپ در مرحله رقابت انتخاباتی برای پیروزی بر رقیب یک استراتژی رسانه ای دقیق برای اقناع شهروند آمریکایی داشت. ضمن اینکه به صورت فردی خود او شخصیت جذاب رسانه ای دارد، حزب مقابل را متهم به عقب ماندن آمریکا متهم کرد، شعار او یعنی "اولویت با آمریکاست" و مجدد باید آمریکا را قوی ساخت مورد پسند جامعه آمریکایی بود و البته در لایههای دیگر جامعه رقابت و شکاف ایجاد کرد.
همان ترامپ یک استراتژی رسانه ای برای دوران پس از پیروزی هم دارد. در اینجا مخاطب ترامپ فقط مردم آمریکا نیستند. با تبلیغات دقیق و گسترده ترامپ را غول ترسناک جهان معرفی میکنند که از فرانسه و آلمان تا پاناما و مکزیک و کانادا باید از دستور و سیاست او تبعیت کنند.
چند موضع ترامپ در روز قبل و حین تحلیف!
۱. خلیج مکزیک باید به خلیج آمریکا تغییر یابد!
رئیس جمهور مکزیک واکنش نشان داد
۲. کانال پاناما به آمریکا تعلق دارد!
مردم پاناما برای اعتراض به خیابان آمدند!
۳. مدعی تصاحب و خرید جزیره گریلند
اعتراض دولت دانمارک به این تصاحب ارضی
۴. الحاق کانادا به آمریکا بعنوان استان پنجاه و یکم و افزایش تعرفه
دست و پا زدن نخست وزیر کانادا و استعفای او از ریاست حزب
چهار مورد بالا هیچ کدام با آمریکا مشکل ایدئولوژیک ندارند.
چهار مورد بالا مرگ بر آمریکا نمی گویند.
چهار مورد بالا پرچم آمریکا آتش نمی زنند.
چهار مورد بالا از حزب الله و حماس حمایت نمیکنند.
چهار مورد بالا متحد، همراه و مطیع محض آمریکا برای دههها بوده اند.
اما در داخل کشور ما کسی از تحلیل گران، از سخنوران، مناظره کنندگان شبانه روزی در شبکه های اجتماعی به جامعه ایران پاسخ نمیدهند چرا آمریکا با این کشورهای نرمال، عادی کهfatf را هم پذیرفته اند، بیانیه حقوق بشر ملاک آنهاست! اینگونه رفتار میکند؟
چرا سکوت میکنند؟
چرا به نسل امروز نمی گویند آمریکا به دوستان خود هم در عرصه منافع رحم نمیکند، بعد انتظار خم شدن مقابل این موجود را در جامعه پمپاژ میکنید!
حرف بزنید
سر اینها مناظره تربیت دهید
یک مناظره تربیت دهید که این کشورها که انقلابی نیستند، آیت الله خامنه ای هم که ندارند تا همه مشکلات را به گردن او بیاندازید. اگر منصف بودند، امیدی بود.
علیرضا_زادبر
هدایت شده از KHAMENEI.IR
⚙️ رهبر انقلاب: غزه پیروز شد؛ این شبیه افسانههاست / حادثه غزه را اگر در تاریخ میخواندیم، باور نمیکردیم!
🔹رهبر انقلاب اسلامی در جمع تولیدکنندگان و فعالان بخش خصوصی رویداد ملی «#پیشگامان_پیشرفت»:
✏️گفتیم مقاومت زنده است و زنده خواهد ماند. غزه پیروز شد، مقاومت نشان داد که زنده خواهد ماند. آنچه که مقابل چشم دنیا اتفاق میافتد، شبیه افسانه است.
✏️واقعاً اگر در تاریخ میخواندیم، شک میکردیم و باور نمیکردیم که یک دستگاه جنگی عظیمی مثل آمریکا به کمک یک دولت ظالم خونخواری مانند رژیم صهیونیستی بیاید. این رژیم آنقدر سفاک و بیرحم باشد که از کشتن ۱۵ هزار کودک در طول یک سال و چند ماه ابا نداشته باشد. آمریکا بمبهای سنگرشکن را به این رژیم بدهد تا خانههای کودکان و بیمارستانها را بمباران کند.
✏️امروز این اتفاق مقابل چشمان ما رخ داد. آمریکا تمام امکاناتش را به رژیم صهیونیستی داد که اگر نمیداد، در همان هفتههای اول به زانو درمیآمد. آنها در طول یک سال و سه ماه هرچه توانستند جنایت کردند: بیمارستان، مسجد، کلیسا، خانه، بازار، محل اجتماعات و همه این جنایات در یک قطعه زمین کوچک مثل غزه رخ داد. رهبر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هدف آنها نابودی حماس است.
✏️اما اکنون همان رژیم صهیونیستی ظالم با حماسی که میخواست نابودش کند، سر میز مذاکره نشسته و شرایط او را برای تحقق آتشبس پذیرفته است. این یعنی مقاومت زنده است. این سنت الهی است. هرجا مقاومت باشد، پیروزی بندگان خوب خدا حتمی است. ۱۴۰۳/۱۱/۳
⚙️ #بسته_خبری | جنگ غزه و رژیم صهیونی در پی طوفانالاقصی | عملیات طوفانالاقصیٰ | جنبش مقاومت اسلامی حماس
💻 Farsi.khamenei.ir