واقعیت دردناک آن است که در طول تاریخ مسبب بیشترین آسیب هایی که بشریت متحمل شده است آدم های بیشعور بوده اند و نه آدم های نادان!
بیشعوری مهلک ترین عارضه کل تاریخ بشریت است که هنوز راهکاری علمی برای مقابله با آن ارائه نشده است!
بیشعوری حماقت نیست و بیشتر بیشعورها نه تنها احمق نیستند که نسبت به مردم عادی از هوش و استعداد بالاتری برخوردارند.
خودخواهی، وقاحت و تعرض اگاهانه به حقوق دیگران که بُن مایه های بیشعوری هستند، بیشتر از سوی کسانی اعمال میشوند که از نظر هوش، معلومات،موقعیت اجتماعی و سیاسی و وضع مالی اگر بهتر از عموم مردم نباشند بدتر نیستند.
📚منبع: بیشعوری، خاویر کرمنت
ممکن است که لباس و زبان و رسوم و آداب و معتقدات مردم عوض شود ولی حماقت آنها عوض نخواهد شد و در تمام اعصار میتوان به وسیلهی گفتهها و نوشتههای دروغ مردم را فریفت. زیرا همانطور که مگس، عسل را دوست دارد، مردم هم دروغ و ریا و وعدههای پوچ را که هرگز عملی نخواهد شد دوست میدارند.
📚 سینوهه
👤 میکا والتاری
دراوایل قرن 18 و 19 میلادی ترس زامبی و خون آشامها به حدی مردم را تحت تاثیرقرارداده بود که قبرهارا همراه قفس میساختند ! تا اگر مرده زنده شد نتواند از آن خارج شود.
@ttt1400
فتحعلی شاه و رضا شاه با فاصله ی زمانی ۱۳۰ سال هر دو یک اشتباه را تکرار کردند.
فتحعلی شاه برای مبارزه با روسها دست به سوی ناپلئون دراز کرد و از او تقاضای توپِ جنگی کرد اما ناپلئون در آخرین لحظات ایران را به روسها فروخت و باعث قراردادهای ترکمنچای و گلستان شد.
رضا شاه هم برای بیرون راندن روسها و انگلیسیها دست به دامان هیتلر شد، اما هیتلر چون امیدوار بود روس ها را از ورود به جنگ جهانی دوم بازدارد در نیمه جنگ جهانی با روسها پیمان عدم تعرض امضا کرد و ایران را به روسها فروخت و باعث تبعید رضا شاه شد.
البته هر دو آنها چون قدر موقعیت استراتژیک ایران را نمیدانستند نابود شدند.
🔔 اهانت به اسلام و پیامبر(ص) در حضور حضرت امام رضا(ع)
🔸 مأمون مردى بود كه خودش عالم بود و به مباحثات دينى و مذهبى عشق مىورزيد. گروههاى مختلف از مادّيين، مسيحيها، يهوديها، صابئيها(ستارهپرستها) كه در آن زمانها بودند، مجوسيها و زردشتيها و مسلمانها (شيعه و سنى) را در يك تالار بزرگ جمع مىكرد و بعد مىگفت اين جا هر كسى آزاد است عقيده خودش را بيان كند.
👈🏻 در كتابها ببينيد اينها چگونه آزادانه عقايد خودشان را گفتهاند. حتى تعبيرات اهانتآميز به پيغمبر(ص) و اسلام دارند و حضرت رضا(ع) خودشان در آنجا شركت مىكردند.
🔸 در مجلسى كه حضرت رضا(ع) شركت كردهاند ببينيد يهودى به حضرت رضا(ع)چه مىگويد؟! مسيحى چه مىگويد؟! زردشتى چه مىگويد؟! مادىمسلك چه مىگويد؟! حرفهايشان را مىگفتند و ضبط شده است. اين طور بوده كه اسلام باقى مانده است.
✅ در آينده هم اسلام فقط و فقط با مواجهه صريح و شجاعانه با عقايد و افكار مختلف و متناقض با اسلام مىتواند به حيات خودش ادامه بدهد.
❗️من به جوانان و طرفداران اسلام هشدار مىدهم كه يك وقت خيال نكنند كه راه حفظ معتقَدات اسلامى و جهانبينى اسلامى اين است كه نگذاريم ديگران حرفهايشان را بزنند. نه، بگذاريد بزنند؛ ولی نگذاريد خيانت كنند. اگر ديديد يك فرد ماركسيست مثلا آمد گفت «به نام امام خمينى»، مانع شويد، به او بگوييد: تو بگو به نام لنين، به نام استالين، به نام ماركس، انگلس؛ دروغ نگو.
📚 مرتضی مطهری، آینده انقلاب اسلامی ایران، ص۴۸
📙📘📗📕
🔸 کتاب *«دروغهایی که معلمم به من آموخت»*
🔸نوشته «جیمز دبلیو. لوون»
🔸 ترجمه اسماعیل امینی و سیدامیر مسعود شهرامنیا
🔻 این اثر که برنده جایزه کتاب آمریکاست، میکوشد به دور از حب و بغضهای مرسوم و با پرهیز از ناسیونالیسم افراطی حاکم بر جامعه آمریکا، به بررسی چگونگی شکلگیری تدریجی این کشور با بیرون راندن بومیان آمریکا، مطالب جدیدی ارائه دهد که همواره در طول تاریخ در هالهای از ابهام بوده است .
🔻این ذهنیت که ایالات متحده آمریکا سرزمین فرصتهاست و حتی انسانهای بسیار فقیر نیز میتوانند در آن با سختکوشی به درجات بالایی برسند، دروغی بیش نیست
🔻جمیز لوون در کتاب «دروغهایی که معلمم به من آموخت» که برای نخستین بار در سال 1999 منتشر شد؛ راوی تاریخ آمریکاست، اما به همان شکلی که در حقیقت اتفاق افتاده؛ نه آنچه تصویر میشود. این کتاب حاصل سالها تحقیق و تدریس وی در تاریخ آمریکاست که در آن سعی دارد به شفاف کردن دروغهایی بپردازد که تحت عنوان تاریخ به مردم آمریکا آموزش داده شده است.
🔻به عقیده وی، این ذهنیت که ایالات متحده آمریکا سرزمین فرصتهاست و حتی انسانهای بسیار فقیر نیز میتوانند در آن با سختکوشی به درجات بالایی برسند، دروغی بیش نیست و این کشور در مقایسه با سایر کشورهای جهان، دارای بیشترین اختلاف میان قشر فقیر و غنی جامعه است و ساکنین آن نسبت به دیگران فرصت پیشرفت کمتری دارند. به همین دلیل، کتاب وی با استقبالی جهانی مواجه شد به گونهای که تاکنون بیش از 800 هزار نسخه از آن در بیش از 12 کشور بزرگ جهان منتشر شده است.
وی در این کتاب کوشیده است به دور از حب و بغضهای مرسوم و با پرهیز از ناسیونالیسم افراطی حاکم بر جامعه آمریکا که تنها روحیه وطنپرستی کورکورانه را رواج میدهد و همواره سعی در محبوب جلوه دادن اقدامات آمریکاییان در طول سالیان متمادی داشته است، ابتدا به ارزش واقعی کریستف کلمب، کاشف قاره آمریکا که از نظر آنها قهرمان به شمار میرود، بپردازد و سپس با بررسی چگونگی شکلگیری تدریجی این کشور با بیرون راندن بومیان آمریکا و رفتارهای غیر انسانی با آنها که در واقع صاحبان اصلی این سرزمین بودند، مطالب جدیدی ارائه دهد که همواره در طول تاریخ در هالهای از ابهام پیچیده شده بود.
🔻آمریکا در مقایسه با سایر کشورهای جهان، دارای بیشترین اختلاف میان قشر فقیر و غنی جامعه است و ساکنین آن نسبت به دیگران فرصت پیشرفت کمتری دارند
🔻جمیز لوون بیش از20 سال است که در دانشگاههای توگالو و ورمونت به تدریس تاریخ و روابط بین نژادهای گوناگون مشغول است و با مطالعه در مورد این که مردم آمریکا در خصوص گذشته خود چگونه میاندیشند، سعی دارد آنها را با واقعیتهای تاریخیشان آشنا سازد.
تخیلات ذهنی
🔘 توماس مالتوس انگلیسی_ از چهرههای شاخص مکتب لیبرالیسم_ کسی است که مباحث جمعیتی را وارد اقتصاد کرد.
▪️او معتقد بود چنانچه جمعیت کنترل نشود، رشد آن بر رشد میزان ذخایر غذایی پیشی خواهد گرفت و پیامدهای غیرقابل پیشبینی و ویرانگری به بار خواهد آورد.
▫️درباره ادعای مالتوس، این پرسش مطرح بود که آیا در تاریخ بشر چنین تجربهای ثبت شده است؟ یا امکان آزمون آن وجود دارد؟ ➕طبیعتا نه بشر چنین تجربهای داشت و نه امکان آزمون فرضیه او وجود داشت. این بود که او به ریاضیات متوسل شد و با یک فرمول ساده ریاضی در مقام اثبات فرضیه خود برآمد: جمعیت اگر کنترل نشود، با تصاعد هندسی، و ذخیره غذایی در بهترین حالت با تصاعد عددی، افزایش خواهد یافت! و در نتیجه، بشر دچار کمبود غذا و قحطی خواهد شد.
▪️زمان گذشت، جمعیت جهان افزایش یافت و نرخ رشد جمعیت روی سرانه مصرف غذایی تاثیری نگذاشت تا باطل بودن ادعای او ثابت شود.
🔻دلیل روشن بود: بشر به روشهای تولید انبوه غذا دست یافته بود و توان فهم این قواعد حاکم بر هستی و روابط انسان با عالم، از عهده ریاضیات مالتوس خارج بود.
▫️ادعای مالتوس ابطال شد، اما روش باطل او در بکارگیری فرمولهای ریاضی برای نظریهپردازی اقتصادی و اجتماعی باطل نشد.
🔘 میلتون فریدمن، از بنیانگذاران مکتب نئولیبرالیسم، به همان شیوه مالتوس برای اقتصاد نظریه پردازی کرد و نسخه خصوصیسازی و مقرراتزدایی، آزادسازی تجاری و مالی، و کاهش هزینههای عمومی را برای دولت پیچید.
▪️شباهت نظریه فریدمن به نظریه مالتوس این بود که نه در جایی تجربه شده بود و نه امکان آزمون داشت. لذا فریدمن نیز به تبعیت از مالتوس، به فرمولهای ساده ریاضی متوسل شد تا ادعایش را اثبات کند.
▫️اما مصیبت بزرگ این بود که این شیوه غلط تکراری، نه تنها مردود دانسته نشد، بلکه بسط نیز داده شد و امروز تحت عنوان علم اقتصاد در دانشگاهها تدریس میشود؛ و البته که همچون نظریه مالتوس نسبتی با واقعیات اقتصاد ندارد و هرجا به هر مقداری پیاده شد، به همان نسبت فاجعه آفرید.
▪️وقتی از دانش آموختگان اقتصاد درباره نسبت محتویات کتب اقتصاد متعارف با دنیای واقع میپرسم، پاسخشان این است که بله! اینها نسبتی با عالم واقع ندارند و صرفا یک سری تمرینات ذهنی هستند.
⁉️ آیا تصمیمگیری درباره اقتصاد کشور را میتوان به علمی سپرد که خارج از ذهن جایی نمیتوان برایش یافت؟! آیا ابطال روش مالتوسی برای پیشگیری از فاجعه فریدمنی کفایت نمیکند؟!
✍️ سیدیاسر جبرائیلی
🌐 www.Tyb.ir
💐💐💐💐💐