کرونا روزی میرود، با ویروس خودتحقیری و خودباختگی چه کنیم؟
حسین رجایی
«گفت: آلمان عجب کشور پیشرو و پیشرفته ای است!؟
گفتم: چطور!؟
گفت: مگر نمی بینی تلفات بیماران کرونایی اش چقدر پایین تر از کشور ماست!؟
گفتم: خب آمار مرگ و میر ما هم خیلی بهتر از انگلستان و فرانسه و ایتالیاست.
گفت: اینطور حساب کنی که فقیرترین کشور جهان هم دارای کمترین تعداد مبتلاست!»
این یک گفتگوی خیالی نیست. نمونه ای است از آنچه ویروس خودتحقیری و خوباختگی بر سر برخی از ما آورده است. مکالمه ای نمادین است که عمق منطق این روزهای عده ای را نشان می دهد. ویروس خودتحقیری که در جانت لانه کرده باشد رکوردهای قوم بنی اسراییل را جابجا می کنی. امروز بهانه می گیری که چرا قرنطینه کردن و بستن مرزها را از کشورهای غربی یاد نمی گیریم. فردا که همان ها وضعشان از ما بدتر شد می گویی چرا ترکیه را الگو قرار نمی دهیم. ترکیه هم که به تیر چشم زخمت گرفتار شد، به دامان ژاپن و سنگاپور چنگ میزنی. این دو هم که از دست رفتند دربدر دنبال یک قهرمان دیگری. هر کسی به غیر از میهن خودت! همه ملت ها یک به یک گرفتارتر از ملت خودت میشوند و تو همچنان برای سؤال های وجدانت دنبال جواب های دروغینی:
اگر بپرسد که چرا ملت ما، مثل مردم آن ها فروشگاه ها را غارت نکردند؟ میگویی چون به اندازه قوت روزانه خود نیز پولی برای خرج کردن ندارند! (قاعدتا تا الان همه مان از گرسنگی مرده ایم!)
اگر بپرسد که چرا آمار مبتلایان و متوفیان آن ها چند برابر بیشتر از ماست؟ میگویی چون آن ها تنها راستگویان عالم اند!
اگر بپرسد که پس چرا ملت ما زودتر از آن ها به روال طبیعی زندگی برگشته اند؟ میگویی حکماً نتیجه اش را در راهروها و سردخانه های بیمارستان ها دیده اند.
مذهبت را شکر! یعنی در کشوری که کلیپ های جعلی و تخریبگر، مثل موریانه در شبکه های اجتماعی رسوخ کرده، یک نفر پیدا نمیشود که از حقیقت فاجعه بار بیمارستان های ما فیلمی بگیرد و برای مزدوران رسانه ای سعودی و لندنی ارسال کند تا ایشان بسان گذشته جهانی را آگاهی بخشند!؟
نمی شود که هم کاهش تعداد مبتلایان را دروغ بپنداریم و هم با خیال راحت در کوچه و بازار گشت و گذار کنیم! نمی شود که امروز همه رقم بی احتیاطی کنیم، فردای ابتلاء، دوباره خودمان مدعی شویم!
ما شاید بتوانیم به مدد الهی ویروس کرونا را در آینده نزدیک شکست دهیم ولی امان از ویروس خودتحقیری و خودباختگی که بعید است به این زودی ها از شر آن تومور بدخیم خلاص شویم. رنجی که از امروز و دیروزمان نیست میراثی است که از غربزده ها و منورالفکرهای قجری و پهلوی به ارث برده ایم. سمّی است که رسانه های مزدور فارسی زبان در بین مردم ما می پراکنند.
یکی پراید رو مسخره میکنه و گسترش میده به تمام صنایع و پیشرفت های ایران و میگه ایرانی باید آفتابه بسازه اون یکی میگه باید کل ایران رو کوبید دوباره ساخت یکی دو روز میره خارج از کشور و از امکانات اونجا اونقدر خوب میگه که آدم فکر میکنه توی جهنم داریم زندگی میکنیم و اگر مهاجرت نکنیم آینده ی تباهی در انتظارمون هست.
با کمال تعجب رسانه ها نه تنها نتونستن این قضیه رو کاهش بدن بلکه تشدیدش هم کردن. تا جایی که خود تحقیری تبدیل شده به مازوخیسم جمعی ما ایرانی ها تا جایی که هر کی بیشتر ایران رو تحقیر کنه بیشتر روشنفکره و هرکس چندتا آمار امیدوارکننده بده میشه مزدور حکومتی .
باوجود این همه تحریم و اختلاس و فرارمغزها که در نتیجه ی همین خود تحقیریه بازهم پیشرفت هایی کردیم که نمیشه منکرش شد. در خیلی علوم نو و جدید بین بیست کشوریم اینها رو ببینید و اجازه ندید فکر جوان های ما اینطور آلوده بشه. تا زمانی که این خودتحقیری وجود داشته باشه بازهم شاهد جوان هایی خواهیم بود که کلیه هاشون رو میفروشن به امید اینکه به بهشتی برن که فقط ساخته ی ذهنشونه.
40 سال است که انقلاب اسلامی، قدرت ها و ابرقدرت ها را به زانو درآورده ولی نتوانسته این ویروس منحوس را ریشه کن کند. ایالات متحده، قهرمان ذهن های خودباخته است. ابرقدرتی که در میدان عمل نه میتواند از پهپاد و پایگاه و سربازان خودش محافظت کند و نه از کشتی و پالایشگاه متحدانش. ولی در اذهان خودباخته، همچنان یکه تاز میدان های نبرد است.
سونامی کرونا آمده تا پرده از حقیقت بهشت خیالی غرب کنار زند. تا ذهن های شست وشو شده را بیدار کند. تا عیار واقعی مدعیان پیشرفت و رفاه را عیان کند. ویروس کرونا مخلوقی است از مخلوقات الهی، آمده تا عظمت خدا را در برابر قدرت کدخدا نشان دهد. ابرقدرتی که تا دیروز زورمندتر از همه بود اکنون گرفتارتر از همه است! آیا انسان غافل و متفرعن، از این صحنه های آخرالزمانی درس خواهد گرفت؟ آیا خودباختگی ها جای خود را به خودباوری ها خواهد داد؟ آیا کدخدامحوری به خداباوری بدل خواهد شد؟
به امید روزی که زمین خودمون رو شخم بزنیم نه زمین همسایه رو.
@ttt1400
اقتصاد چرخشی ( دایره ای)
یک مقاله فرانسوی خواندم که محتوایش برایم جالب بود. در این مقاله توضیح می دهد که حدود سال ۲۰۰۰ شعار «می خرم، مصرف می کنم، دور می ریزم» بین فرانسوی ها رایج شده بود..
اما امروز فضای فکری تغییر کرده و شعار «تعمیر می کنم، مبادله می کنم یا دوباره می فروشم» بر سر زبان ها افتاده.
تجربه میدانی ام در این خصوص بازارهای دست دوم فروشی بود که تقریبا هر ماه جایی از شهر برپا می شد تا مردم بجای دور ریختن اجناس استفاده شده خود آن ها را برای فروش مجدد به دیگران عرضه کنند.
خب این کار فواید زیادی دارد. مثل برگشت بخشی از پول برای تهیه وسایل مورد نیاز دیگر، کمک به کسانی که توان خرید کمتری دارند، فرهنگ فاصله گرفتن از مصرف گرایی حاد، زباله نشدن وسایلی که هنوز قابلیت استفاده دارد و ...
تجربه شخصی ام هم زمانی بود که میخواستیم #فرانسه را ترک کنیم و ناگزیر بودم با بسیاری از وسایلم خداحافظی کنم. دوستان توصیه کردند که صفحه ای در سایت فروش برای خودم باز کنم و با گذاشتن عکس از اجناس و توضیح کوتاه با قیمت مناسب آن را به فروش بگذارم. اما من باور نمی کردم کسی این وسایل استفاده شده را خریدار باشد.
تقریبا تا روزهای آخر مانده بودم که این حجم وسایل را چه کنم تا اینکه دل به دریا زدم و برخی از وسایل را در سایت قرار دادم. باور کردنی نبود! هر روز پیام دریافت می کردم و مشتری پیدا می شد و می آمدند و وسایل انتخابی خود را می بردند. انقدر برایم جالب آمد که تا جای ممکن اجناسم را برای فروش در این سایت گذاشتم. ☺️- نام این سایت در فرانسه leboncoin است -. مثل سایت دیوار در ایران...
از کمد و میز و صندلی گرفته تا وسایل ورزشی مثل راکت و توپ و ...
از وسایل گل کاری گرفته تا سطل زباله و...
همه با سرعت بالایی به فروش رفت که برایم بسیار جالب توجه بود.
دو روز آخر هم برخی وسایل باقی مانده که واقعا قابل فروش به نظر نمی رسید را در همکف ساختمان گذاشتیم و روی آن نوشتیم رایگان.
تا شب خبری و اثری از وسایل نبود...
این بخش هم خیلی برایم جالب توجه بود.
💡مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 از فرانسه و هلند
@ninfrance
https://www.rse-magazine.com/Economie-circulaire-encore-une-nette-marge-de-progression-en-France_a3441.html
💢تحصیل رایگان زندانیان در دانشکدههای زندان
🔸اینجا (تصویر بالا) یک کلاس دانشگاهی معمولی نیست. دانشجویان این کلاس همه زندانی هستند! سه دانشکده در زندانهای اوین، رجاییشهر و قزلحصار راه افتاده و زندانیان میتوانند در آن تحصیل رایگان کنند.
👤 "وسفی" مدیر بازداشتگاه اوین گفت:
با عقد تفاهمنامه همکاری با دانشگاههای "پیام نور" و "جامع علمی کاربردی" مددجویان علاقمند به تحصیل میتوانند در دوران محکومیت از امکان ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه بهرهمند باشند و هم اکنون بیش از ۵۰۰ نفر از مددجویان بازداشتگاه اوین در مقاطع تحصیلی دبیرستان، کارشناسی و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند و همزمان در حال طی دوران محکومیت هستند.
📗 حذف مفاخر ایرانی-اسلامی در کتب درسی❗️
💥طی سال های اخیر، در کتاب های درسی فیزیک (مقطع متوسطه دوم)، اسامی دانشمندان ایرانی - اسلامی حذف شده اما در عوض، اسامی دانشمندان غربی از اسنل در قرن شانزدهم تا کریستین هوینگس قرن هفدهم تکرار شده است❗️
🔹 در فصل چهارم کتاب فیزیک دوازدهم ریاضی و تجربی، ، علی رغم این همه تاکیدات و اعترافات مستشرقین بر نقش ابن هیثم در علم فیزیک و علوم دیگر خصوصا در بحث امواج و نور (مانند جرج سارتن،گوستاولوبون،ویل دورانت و....)، اما هیچ اشاره ای به اسم این دانشمند مسلمان بزرگ نشده است.
🔅 قوانینی که امثال ابن هیثم یا ابن سهل، پایه گذار یا ریل گذار یا کارهای اولیه و اصلی کرده اند مثل بازتاب و شکست نور و تشکیل تصویر در اتاق تاریک و محاسبه سرعت صوت و... در این کتاب حذف شده اند (جدای از مباحث نجومی و ریاضی آنها)
📌سوال اینست که حذف مفاخر خودی و برجسته کردن دانشمندان بیگانه با چه هدفی صورت می گیرد؟ آیا اعترافات مستشرقینی مثل جرج سارتن یا ویل دورانت یا گوستاولوبون یا زیگرید هونکه یا روسو یا کاجوری یا فیلیپ حتی و.... را هم قبول ندارند؟ اینطور میخواهیم امیدو و خودباوری را تقویت کنیم❓
💥تصویر فوق، طراحی بنده در جزوه درسی است که شخصیت علمی ابن هیثم معرفی شده است.
📝مصطفی ن - دبیرفیزیک
17.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ کارشناس اتریشی:
📍برنامه هستهای ایران بهانه است، هدف خود ایران است/در هیچ قرارداد تسليحاتی فقط سلاح های یک طرف محدود نمیشود/چرا صحبتی از موشک های عربستان و تسلیحات اسرائیل نمیشود؟!
#آلمانی
6.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ بحران در سیاتل، اینجا تبدیل به یک شهر آشغال شده...!
6.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻نظم نوین غربی فقط برای خودشان است، تاریخ مستعمرات چیز دیگری میگوید
👈 دکتر موسی نجفی در برنامه «جهان آرا»: انقلاب اسلامی دارای هژمونی مذهبی است و نمیتواند لیبرالیسم را بپذیرد، زیرا لیبرالیسم هم جزئی از نظم وستفالی است.
متمدنان غربی مدعی نظم جهانی، فقط برای خودشان این نظم را داشتند وگرنه رفتار آنها با مستعمرهها گویای همه چیز هست.
وقتی ما میگوييم انقلاب اسلامی هدفاش تمدن نوين اسلامی است، يعنی نبايد آنرا به يك پديده سياسی تقليل دهيم. انقلاب اسلامی سعی كرد حيات و زندگی را عوض كند. ما نخواستيم فقط يك جامعه انقلابی درست كنيم، بلكه میخواستيم يك پديدهای ايجاد شود كه دنيا را فرا بگيرد كه البته شرطاش تشكيل دولت اسلامی و جامعه اسلامی است.
(رهبر انقلاب در دیدار با جمعی از تمدنپژوهان - ۱۱ بهمن ۱۳۹۷)
7799-fa-daneshnameh-hazerat-khadijeh-s.pdf
2.78M
#معرفی_کتاب_حضرت_خدیجه_سلام_الله_علیها به مناسب سالروز وفات خانم ام المومنین
کتاب دانشنامه حضرت خدیجه سلام الله علیها، کاری از واحد تحقیقات مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان
در مسیر تدوین و گردآوری این کتاب، بیش از ۱۲۰۰ جلد کتاب مورد بررسی قرار گرفته است که از میان آنها مطالب مربوط به
حضرت خدیجه سلام الله علیها از میان ۴۰۰ جلدکتاب، استخراج و فیش برداري شده که در مجموعه دانشنامه ارائه شده است. و هدف از معرفی این کتاب، پاسخ به بسیاری از شبهات پیرامون آن بزرگوار می باشد.
در این کتاب با اسناد مختلف ثابت شده است که اولا حضرت خدیجه قبل ازدواج پیامبر مجرد بودند و ثانیا ۲۵ الی ۲۸ سال داشتند.
📌 زندگینامه حضرت خدیجه(س)
نام پدر: خويلد از قبيله بنى اسد از بطن قريش.
نام مادر: فاطمه.
همسر رسول خدا(ص) و مادر فاطمه(س).
در جوانی به دلیل پاکدامنی، به طاهره مشهور بود.
قبل ازدواج، تاجر بود.
پیامبر(ص)، شریک تجاری خدیجه در سفر به شام بود.
خدیجه با اطمینان از توانایی، صداقت و رفتار نیکوی رسول خدا(ص) در تجارت، پیشنهاد ازدواج به او داد.
رسول خدا(ص) با مشورت ابوطالب، خدیجه را به همسری پذیرفت.
سن ازدواج با رسول خدا(ص):
برخی مورخان قدیمی: در حدود سن ۴۰ سالگی.
برخى از محققان معاصر براساس اسناد کهن معتقدند:
وی باكره و حدود ۲۸ یا۲۵ سال داشته است.
فرزندانى هم كه به آن بزرگوار نسبت داده شده (رقيه، هند، زینب و ام كلثوم) از او نبوده؛ بلكه فرزندان خواهرش بوده اند و حضرت خديجه پس از وفات خواهرش، سرپرستى آن فرزندان را به عهده گرفته بود.
📍تمام اموالش را برای اسلام خرج کرد.
در سختی ها به ویژه در شعب_ابوطالب همراه پیامبر(ص) بود و جان خود را تقدیم راه اسلام کرد.