📌اخطار #پیامبر اعظم به #دانشمندان و #حاکمان
رسول خدا(ص) فرمود:
دو گروه از #امت من هستند که اگر آنان #صالح و #رستگار شدند،
امت من نیز صالح و #رستگار خواهد شد و اگر آنان #فاسد شدند،
امت من نیز فاسد خواهند شد:
۱. #دانشمندان
۲. #حاکمان(زمامداران)
📚ابن شعبه حرانی، تحف العقول، ص۵۰.
📌یادداشتهای #آمریکا:
قسمت چهل و یکم (آرایش بانوان)
در تجربه دو سالهام در آمریکا به جرأت میتوانم بگویم کسی از خانمها را ندیدم که #آرایش غلیظی کرده باشد. خانمها حتی در مراسمهای رسمی دانشگاه یا مدرسه آرایش خیلی سادهای داشتند.
به نظرم یکی از علتهای نداشتنِ آرایش، نقشهای غیرجنسی #بانوان در #دانشگاه بود. به بیان دیگر، زنها دستکم در دانشگاه کارکرد جنسی نداشتند.
کارکردهای اجتماعی بانوان (درست یا غلط) و همینطور کارکردهای علمی و دانشگاهی و تحقیقاتی خانمها، موجب شده بود که اعتماد بهنفس بانوان رشد کند و بدینترتیب نقش جنسی آنها نیز در حاشیه باشد. حتی خیلی از خانمها در کلاسهای دکتری کمترین آرایش را نداشتند و تمرکزشان بر #فعالیتهای_علمیشان بود.
من از آنچه در آمریکا و سپس در #ایران (در نگاه مقایسهای) یافتم این بود که هر میزان شخصیت و سرمایههای وجودیِ بانوان تنزل پیدا میکند، #ظاهرگرایی و آرایش زنان بیشتر میشود، و هر مقدار بانوان به جهت علمی و اجتماعی رشد میکنند، ظاهرگرایی و بازی با ظرافتهای زنانه در میان آنها کمتر میشود.
📚خاطرات دکتر حبیب الله بابایی
@Habibollah_Babai
برای شناخت وضعیت غرب، صرفا سراغ رسانه های رسمی آنها، یا شبکه های فارسی زبان یا ایرانیهایی که تلاش زیادی می کنند از غرب یک مدینه فاضله به تصویر بکشند نروید. برای شناخت غرب اتکا به صحبت های یک فامیلتان که در غرب زندگی می کند نکنید. برای شناخت غرب به یک سفر توریستی که خودتان تجربه می کنید اعتماد نکنید. حتی اگر چند سال در غرب دانشجو بودید ولی نهایت ارتباط شما مسیر خانه تا دانشگاه است تصور نکنید که باخبر هستید در غرب چه میگذرد.
برای شناخت غرب باید سایت های درون کشورهای خودشان که برای خود می نویسند را دنبال کنید. بخصوص نظرات مردم عادی که پایین هر خبر و مطلب، اظهار نظر می کنند. برای شناخت غرب نظرات و مطالب منتقدان غربی که خود یک عمر در غرب زندگی کرده اند را باید دنبال کنید. آن ها که مستقل و آزاد از تریبون های فراهم شده به تازگی استفاده می کنند.
🌸 مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند و فرانسه
@ninfrance
استفاده کودکان و نوجوانان از شبکههای اجتماعی در استرالیا منوط به رضایت والدین میشود
🔹استرالیا قصد دارد شبکههای اجتماعی را مجبور کند تا برای استفاده کودکان و نوجوانان از امکانات خود، رضایت والدین را در نظر بگیرند.
🔹بر اساس این طرح افراد زیر ۱۶ سال حق ندارند بدون اجازه والدین خود از شبکههای اجتماعی استفاده کنند و در صورت نقض این قانون جریمهای حداکثر ۷.۵ میلیون دلاری برای شبکههای اجتماعی در نظر گرفته خواهد شد.
@Farsna
🔴 "ایران" رکورد دار سرعت کاهش نرخ باروری/ کاهش ۵۵۰هزار تولد طی ۵سال
دبیر مرکز مطالعات راهبردی جمعیت کشور:
🔹امروز نرخ باروری کشور (میانگین تعداد فرزندان یک زن) به حدود ۱.۶ فرزند به ازای هر زن رسیده است. پایینترین نرخ باروری امروز در تمام منطقه غرب آسیا، شمال آفریقا و منطقه معروف به MENA به نام ایران ثبت شده است.
🔹رکورد سرعت کاهش نرخ باروری هم در سه دهه گذشته به نام ایران ثبت شده است و این درحالیست که در سال ۶۵ نرخ باروری ۶.۵ فرزند به ازای هر زن بود/ایسنا
💥 ماجرای یک عکس
آیا این پوستر، سیمای واقعی#پیامبر_خدا (صلی الله علیه واله) است؟
🍃این نگاره پرفروشترین عکس و پوستر منتسب به #حضرت_رسول (صلی الله علیه واله) در ایران است که بارها چاپ شده و بین توده مردم مشهور به «تصویر ۱۸ سالگی حضرت ختمی مرتبت است.
🍃در ایران مشهور است که این نقاشی اثر راهبی است که آن حضرت را در نوجوانی در مسیر شام میبیند. بنا به ذهنیت رایج در ایران، این عکس در موزهای به نام «موزهٔ روم» نگهداری میشود.
🔻 اشکالات این ادعا؛
☘اولا: هیچ منبع تاریخی معتبری این ادعا را تأیید نمیکند.
☘ثانیا: موزهای به نام «موزهٔ روم» وجود خارجی ندارد و این تصویر را در هیچ موزهای از جهان سراغ نداریم.
☘ ثالثا: سبک تصویر یادشده نیز چندان با سبک نقاشیهای بیزانس (امپراطوری روم شرقی) همخوانی ندارد.
🔻واقعیت:
این پوستر کپی برداری از کارت پستالی اروپایی است که هیچ ارتباطی با «پیامبر اکرم » ندارد. عکس پسر بچه تونسی که در اروپا بفروش میرسید و متاسفانه برخی روی این عکس کار کردند و جلوه چشمها و صورت را افزون ساختند و به نام نگاره تاریخی پیغمبر اکرم (صلی الله علیه واله) چاپ کردند و فروختند!!
تحقیق:استاد ابوالحسنی منذر
#میلاد_پیامبر_اکرم
-----------❀❀✿❀❀---------
@ttt1400
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عدالت
استاد رحیم پورازغدی:
❓چرا پيامبر(ص) «فقر» و «کفر» را دست در دست هم می داند؟
⭕️ در فشار اقتصادی خروج از دین زیاد می شود.
⬅️ مبارزه با فقر و بی عدالتی سبب گسترش دین می شود.
هنگامی که روزنامه نگاران از خانم توکل کرمان پرسیدند چرا حجاب دارید و این با سطح روشنفکری و تحصیلات شما تناسبی ندارد، ایشان در پاسخ گفتند:
انسان در عصر های نخستین پیدایشش تقریبا عریان بود، اما به موازات رشد عقلانیش به پوشیدن لباس رو آورد. بنا بر این پوشش من نشانگر اوج عقلانیت و تمدنی است که انسان به آن دست یافته است، نه عقب گرد به گذشته. برعکس عریانی و کنار نهادن لباس بازگشت به اعصار اولیه است.
خانم توکل اهل یمن و فعال سیاسی، روزنامه نگار و مدافع حقوق بشر و اولین زن عربی است که در سال 2011 برنده جایزه صلح نوبل شد.
Here is what Tawakkol Karman said about Hijab:
When asked about her Hijab by Journalists and how it is not proportionate with her level of intellect and education, Tawakkol replied:
Man in the early times was almost naked, and as his intellect evolved he started wearing clothes. What I am today and what I am wearing represents the highest level of thought and civilisation that man has achieved, and is not regressive. It's the removal of clothes again that is regressive back to ancient times.
*🔴🔹میزان وملاک پیری از نظر کارشناسان bbc خیلی متفاوت است.*
*🔹از نظر bbc، اگر آن شخص پیر در کشور ایران و از مقامات عالی آن باشد، قطعا، فردی فرتوت و از کار افتاده، با ذهنی رو به زوال است، که باید تغییر کند.*
*🔹اما حالا اگر این فرد پیر در یکی از کشورهای غربی و یا از همپیمانان غرب باشد، نظر bbc کاملا متفاوت است. از نظر bbc او یک فرد با تجربه و خبره و دارای نشاط درونی و بامزه است و قابل احترام.*
*🔹نمونه همین خبر بالا، ملکه 95 ساله و پوسیده انگلستان را، خیلی خندان و بانشاط و بامزه و در عین حال مقتدر نشان میدهد و تیتر میزند، «پیری فرد به احساس اوست» یعنی من جوانم.*
*🔹حالا اگر این حرف را مثلا یکی از علمای ما گفت بود، خدا میداند چه عکسی و چه تیتری برای تخریب آن شخص به کار می بردند*
*👈آنها روی جهل عدهای حساب ویژه باز کردند.*
مقاله پیشبالینی و دانش فنی واکسن برکت در مجله مدیکال وایرولوژی که یکی از معتبرترین مجلات بینالمللی است، منتشر شد.
🔸اصغر عبدلی، فناور پروژه واکسن برکت: پس از ارائه مقاله علمی و مستندات تولید واکسن برکت و عبور از مراحل داوری و پاسخ به پرسشهای تخصصی داوران ، مقاله پیشبالینی واکسن "کووایران برکت" درمجله مدیکال وایرولوژی با ضریب تأثیر ۶/۹۸۹ و در رده نشریات Q1 منتشر شد.
🔸دغدغه ستاد اجرایی فرمان امام و مدیران پروژه واکسن برکت از ابتدا این بود که مقالات مربوط به تلاش دانشمندان نخبه کشور برای تولید نخستین واکسن ایرانی کرونا در معتبرترین مجلات بینالمللی منتشر گردد؛ كه البته مقالات متعددی از واكسن كووايران برای مجلات معتبر ارسال شده و در مرحله داوری است.
🔸از اعتماد و صبر جامعه علمی کشور و حمایت مردم عزیز ایران دراین مسیر برای دستیابی به این نقطه و کسب افتخار وعزت برای کشور قدردانی کنیم.
لینک نشریه:
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/rmv.2305
https://instagram.com/fori_plus?igshid=la45abwlch90
✳ جاهلیت جدید
🔻 در #جاهلیت_قدیم #شخص زن زندهبهگور میشد، در #جاهلیت_جدید #شخصیت زن زندهبهگور میشود. کاری میکنند زن از #زن بودن، #همسر بودن، #مادر بودن، از این نقشهای کلیدی خود که خداوند متعال بر دوشش گذاشته پشیمان شود. برای فروش و تبلیغ کالا از تن و بدن زن و از جذابیتهای او استفاده میکنند. این یعنی اینکه زن کمتر از کالاست. کالای من فروش برود؛ به درک که شخصیت زن له بشود.
👤 #استاد_مسعود_عالی
#⃣ #فرهنگ #رسانه #فضای_مجازی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ #اسلام_هراسی
#تمدن-غرب
✳️ حوادثی که روزانه در غرب برای مسلمانان رخ می دهد اما هیچ پوششی داده نمی شود.
🔹اینجا مهد آزادی است؛ آزادی ای از جنس غربی.
12.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#⃣ New Yorkers Tell Us About Islam, Muslims, Jihad, Hijab, Jesus And God - part 1
❇️ اطلاعات نوجوانان و جوانان آمریکایی در مورد اسلام، قرآن، حضرت محمد ص، مسلمانان و ... چقدر است؟ - بخش اول
🔹تیم 877-Why-Islam به Times Square در نیویورک میرود و با مردم در مورد اسلام، مسلمانان، جهاد، حجاب، حضرت مسیح، خدا و حضرت مریم مصاحبه میکند. اطلاعات جوانان امریکا در مورد این موضوعات شنیدنی است.
💯 ترجمه و تدوین: انجمن بین المللی ترنم صلح
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰هاکان بایراکچی، تاریخ پژوه ترکیه ای:
✓ تنها یک دولت برای ۵ هزار سال مهاجرت نکرده و در جای خود ثابت بوده و آن ایرانی ها هستند.
✓ سایر ملت ها مانند ترکیه در اثر کوچ دولتها ساخته شدهاند.
✓ نخستین کسانی که در جهان مفهوم امپراتوری را ابداع کردند باز هم ایرانی ها بودند.
✓ این ایرانی ها بودند که مفاهیم دولت داری و حکمرانی را برای اولین بار در تاریخ ابداع کردند.
✓ برخلاف ما و جوامع اروپایی که هزار یا دوهزار سال پیش در نتیجه مهاجرت های طولانی تشکیل شدند، ایرانی ها همواره در منطقه حضور داشته اند.
#هاکان_بایراکچی
✅ روستای ملار در ارتفاع ۲۳۰۰ متری یکی از یالهای دماوندِ زیبا.
#ایران_زیبا
#گردشگری_مجازی
🔹 آیه الله جوادی آملی:
ما با استعمار مخالفیم و نباید به استقبال استعمار برویم. اینکه جوان های با استعداد را از کشور می برند یک استعمار خاموش است. ما باید آن هنر را داشته باشیم که بیکاری را در مملکت رفع و بتوانیم این جوانها را حفظ کنیم.
📝 چند سال پیش یک مطلب از هوسرل بنیانگذار پدیدارشناسی دیدم که گفته بود "بسیاری از مشکلات بشر از نوع سوال پرسیدن او شروع میشود".
این مطلب خیلی ذهنم را درگیر کرد و اصلا نمیفهمیدم منظور هوسرل چیه تا اینکه یک ویدئو از استیو جابز دیدم و یاد جمله هوسرل افتادم.
سوالاتی که استیو جابز در اون ویدئو پرسید هیچکدام با "چرا" شروع نشد(؟!) خیلی برام جالب شد و چند کلیپ و مطلب دیگه از استیو جابز دیدم و جالب بود که هیچکدام از سوالهای جابز با "چرا" شروع نمیشد همه با "چگونه و چطور" شروع میشد
شروع به مطالعه کردم و آثار دیوید برنز و کیوساکی و رابینز و دارن هاردی و چند نفر دیگه که در زمینه رفتار درمانی فعال هستند را مطالعه کردم و نتیجه برام شگفتانگیز بود که در ادامه توضیح میدهم.
بشر موجودی تجربهگراست و هنگامی که پدیدهای جدید را تجربه میکند در مغز او نتایج ثبت میشوند و از اون نتایج در برخورد با پدیدههای جدید استفاده میکند.
در واقع وقتی ما یک سوال را با "چرا" شروع میکنیم مغز دنبال جواب در تجربیات گذشته میگردد.
به عنوان نمونه:
"چرا فلان اتفاق افتاد؟
چرا فلان حکومت سقوط کرد؟
چرا در فلان آزمون قبول نشدم؟
چرا من آدم موفقی نیستم؟
چرا اینقدر فقیرم؟
چرا مردم اینقدر بیتفاوت و ظلمپذیر هستند؟ و..." جواب تمام این سوالات در گذشته است.
واقعا حرف هوسرل خیلی درست و جالبه. نکتهای که متوجه شدم اینه که آدمهای تاثیرگذار و موفق تاریخ مثل "ولتر، نلسون ماندلا، گاندی، لوترکینگ، جابز، ایلان ماسک و ..." سوالهایشان را با "چرا" نپرسیدن که توانستند دنیای ما را تغییر بدهند.
آنها سوالهایشان را با "چگونه یا چطور" پرسیدند.
_چگونه میتوانم بهترین عملکرد اجتماعی را داشته باشم؟
_چگونه میتوانیم امپراطوری استعماری انگلیس را شکست دهیم؟
_چگونه سیاهپوستان به حق و حقوق برابر خواهند رسید؟
_چگونه دنیای بهتری خواهیم داشت؟ و....
حالا سوالی که مطرح میشود این است که "تفاوت سوالهایی که با چرا شروع میشوند با سوالهایی که با چگونه شروع میشوند در چیست؟"
در ادامه به این سوال پاسخ میدهم:
همانگونه که در بالا اشاره کردم جواب سوالهایی که با "چرا" شروع میشوند در گذشته هستند و دلیل و چرایی یک اتفاق و پدیده را بیان میکنند
به عنوان مثال جواب سوال
"چرا من اینقدر آدم فقیر و بدبختی هستم؟"
از این دست دلایل است:
چون "پدر و مادر من فقیر بودند، خانواده ما پر جمعیت بود، هیچوقت سرمایه کافی برای شروع کار خوبی نداشتم، از بچگی آدم بدشانسی بودم و ....".
این جوابها در بهترین حالت دلایل درستی برای این فقر ارائه میکنند و در نتیجه من میپذیرم که تا ابد فقیر باشم و به این سرنوشت گردن نهم.
ولی جواب سوالهایی که با "چگونه یا چطور" شروع میشوند
علاوه بر پاسخ چرایی مساله، راهکار عملی برای برونرفت یا حقیقتبخشی به چیزی را بیان میکنند
و تمام جواب هم در گذشته نیست
مثلا:
"چگونه میتوانم فقیر نباشم؟
چگونه میتوانم فلان کار را با موفقیت انجام دهم؟ و ..."
پاسخ دادن به این سوالها راحت نیست و نیاز به تحقیق و تفکر دارند و هر نتیجه هرچه باشد یک راهکار عملی است که ممکن است درست یا غلط باشد ولی به هر حال یک راهکار است.
متاسفانه ما هرگز یاد نگرفتیم که درست سوال بپرسیم و تقریبا تمام سوالات خودمون را با "چرا" شروع میکنیم.
چند وقت پیش معلم برادرزادهم یه سوال ازشون پرسیده بود و گفته بود دربارهش تحقیق کنید:
"چرا محیط پارکهای ما پر از آشغال است؟"
برادرزادهم کلی جواب در مورد بیفرهنگی مردم نوشته بود و از من خواست که جوابها را ببینم درسته یا نه؟
مسلما اون معلم قصدش فرهنگسازی بوده ولی آیا اگر سوال را اینجوری میپرسید بهتر نبود
"چگونه محیط پارکهای ما میتواند همیشه تمیز باشد؟"
تا طرز درست فکر کردن را از همان کودکی به بچهها یاد دهیم.
خوشبختانه اون معلم از پیشنهاد من استقبال کرد و خیلی هم خوشحال شد
_مسلما پاسخی که به سوال "چرا نمیتوانیم.....؟" داده میشه با سوال "چگونه میتوانیم...؟" خیلی متفاوت است.
پاسخ اولی در بهترین حالت دلایل ناتوانی و دومی راههای توانستن است.
پاسخ اولی باعث نا امیدی و یاس و دومی پر از انرژی مثبت است.
به بچه هایتان نگویید چرا اینجارو کثیف کردی؟ بگویید چطور میتونی خودت الان اینجارو تمیز کنی؟
پدیدارشناسی_ ادموند هوسرل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزارش دکتر ضیا صدرالاشرافی (سکولار) از سرانجام کوروش
از مجموعه مدیران ارشدتان گزارش بخواهید و به گزارشها صددرصد اعتماد نکنید. لازم نیست ابراز بیاعتمادی کنید؛ اما در دلتان جایی برای بیاعتمادی بگذارید؛ چون باز هم تجربه ما میگوید که بسیاری از گزارشها با واقعیت تطبیق نمیکند. آن مدیر بیچاره نمیداند؛ یک نفر آمده کاری کرده و کاغذی را روی میز لغزانده؛ او هم برداشته تحویل شما داده و شده گزارش مستند؛ در حالی که دستگاه بازرسی شما باید همیشه مراقب باشد. دستگاه بازرسی را از نزدیکترینها انتخاب کنید. من، هم زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی این نکته را به ایشان گفتم، هم به آقای خاتمی عرض کردم. به ایشان گفتم آقای علی خاتمی - برادرتان - را برای بازرسی بگذارید، که ایشان هم گذاشتند و چقدر هم خوب بود. باید نزدیکترین آدمها - خاطر جمع و صمیمی - را برای کار بازرسی گذاشت تا انسان ببیند چه میگذرد؛ یعنی غیر از گزارشی که از طریق معمول میآید، اطّلاع دیگری هم وجود داشته باشد.
مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت(۵/۶/۱۳۸۰)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴کالا انگاری زن در ایران باستان
اعتراف به سنت ازدواج با محارم در ایران پیش از اسلام (دورهی هخامنشیان) از زبان دکتر #تورج_دریایی، استاد #تاریخ دانشگاه کالیفرنیا
کاهش جمعیت
به گزارش تجارتنیوز، نرخ باروری در ایران از ۲٫۱ در سال ۹۶ به ۱٫۷ در سال ۹۹ رسیده است، یعنی حدود ۱۹ درصد کاهش.
بر اساس تازهترین گزارش مرکز آمار ایران در طبقهبندی باروری ایران، تنها چهار استان سیستان و بلوچستان، یزد، خراسان جنوبی و خوزستان نرخ باروری بالای سطح جانشینی ۲٫۱ است. یعنی ۱۳ درصد سهم از میزان باروری در ایران.
(سطح جانشینی یعنی میانگین زندهزایی زنان در طول دوره باروری که باید ۲٫۱ باشد.)
بر اساس این گزارش استانهای گیلان، مازندران، تهران، البرز و سمنان میزان باروری بسیار پایین دارند. این در حالی است که بارها کارشناسان جمعیتشناسی درباره وضعیت هرم سنی جمعیت ایران گفتهاند، در حال حاضر در پنجره جمعیتی هستیم و آنطور که باید از این فرصت استفاده نکردهایم.
محمد میرزایی، رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران در این مورد به تجارتنیوز گفته: «کاهش میزان باروری یک چالش برای کشور است. باروری باید به بالای سطح جانشینی برسد، اما ازدواج الزاماتی دارد. در حال حاضر بسیاری از افراد شرایط ازدواج از جمله شغل و مسکن را ندارند؛ بنابراین تمایلی هم به ازدواج ندارند.»
آنطور که میرزایی گفته تا سال ۱۴۲۰ پنجره جمعیتی بسته میشود و ما قدر این فرصت را به خوبی ندانستهایم.
🔻 انقلابی نمایی غیر از انقلابی گری است
🔹سیاهنمایی هنر نیست؛ اینکه برداریم همینطوری بیهوا، این دستگاه را، آن دستگاه را، این قوّه را، آن قوّه را بدون هیچ تمییزی محکوم کنیم؛ خب هر کسی، هر بچّهای هم میتواند سنگ دستش بگیرد شیشهها را بشکند، اینکه هنر نیست. هنر این است که انسان، منطقی حرف بزند، منصفانه حرف بزند، برای خاطر هوای نفْس حرف نزند، برای خاطر جهات شخصی حرف نزند، برای خاطر قدرتیابی حرف نزند، خدا را در نظر داشته باشد؛ اِنَّ السَّمعَ وَ البَصَرَ وَ الفُؤادَ کُلُّ اُولٰئِکَ کانَ عَنهُ مَسئولاً، بدانید خود این حرفی که میزنید، در روز قیامت عملی است که مجسّم میشود در مقابل شما، و خدای متعال مؤاخذه میکند، سؤال میکند؛ نمیشود هر حرفی را انسان بهخاطر میل دل خودش بزند. انقلابینمایی غیر از انقلابیگری است؛ انقلابینمایی [یعنی] آدم جوری عمل کند که کأنّه ما [انقلابی هستیم]؛ انقلابیگری کار سختی است؛ پابندی لازم دارد، تدیّن لازم دارد.
🔸بیانات مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ۱۳۹۶/۱۰/۰۶
#شیعه_پژوهی_در_غرب
✳️ #بخش_اول: آشنایی با #دانشگاه_ها و #مراکز_علمی_غربی در حوزه #شیعه_شناسی
🔹 برخی از مهم ترین دانشگاه ها و مراکز علمی جهان غرب که دارای کرسی تخصصی شیعه شناسی هستند و یا دروس مربوط به تشیع، از جایگاه و اهمیت خاصی در آنها برخوردارند، عبارتند از:
1. #دانشگاه_عبری_اورشلیم (بیت المقدس/ رژیم اشغالگر قدس)
www.ol.huji.ac.ir
دانشگاه عبری اورشلیم دارای کرسی تخصصی شیعه شناسی است. «تشیع(ساختار سنتی دنیای اسلام)» و «اندیشمند مسلمان مؤثر سده های میانه: ابن طاووس و کتابخانه اش» و «کلام و فقه در شیعه امامیه» به قلم «اتان کولبرگ» و «کتاب مقدس و تفاسیر آن در شیعه امامیه اولیه» به قلم براشر، از جمله آثار منتشر شده توسط انتشارات این دانشگاه است.
2. #دانشگاه_حیفا (رژیم اشغالگر قدس)
www.haifa.ac.il
توجه این دانشگاه بیشتر بر زبان و ادبیات عرب است و در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. یکی از دروس آن «ابوالفرج اصفهانی»(صاحب الاغانی) است.
جهت گیری مقالات و اخبار این دانشگاه به سمت ایران، عراق، لبنان و شیعیان این مناطق است که عناوین بعضی از آنها عبارتند از: حزب الله کیست؟، قبایل عراقی و نظام پس از صدام.
3. #دانشگاه_بارایلان (رژیم اشغالگر قدس)
www.biu.ac.il
تمرکز تحقیقات بخش مطالعات عربی ـ اسلامی این دانشگاه و دانشکده زبان عربی، بر مسائل مربوط به ایران به عنوان مدل عینی حکومت شیعه است. در این دانشگاه مجله «مریا» در حوزه مذهب، فلسفه، کلام و عرفان منتشر می شود. از جمله طرح های مطالعاتی این دانشگاه عبارتند از: انتخابات سال 2000م (2 خرداد 1376) ایران؛ انتقال نظام سیاسی ایران به سمت مدلی جدید؛ تلاش برای ایجاد دموکراسی در جمهوری اسلامی ایران؛ ارزیابی نیروهای مسلح و نظامی جمهوری اسلامی ایران؛ مطالعه بر عکس العمل ایران نسبت به تحریم اقتصادی؛ ایران حل معما(نیکی کدی).
4. #دانشگاه_هاروارد (آمریکا)
www.harvard.edu
تمرکز این دانشگاه بر حقوق اسلامی در عصر معاصر است که با افتتاح برنامه «مطالعات حقوق اسلامی» در دانشکده حقوق این دانشگاه از سال 1991م به صورت جدی پیگیری می شود. دروس این دانشگاه نیز عمدتاً درباره نظام قضایی و حقوقی اسلام بوده و سمینارهای آن نیز اکثراً حول موضوعات حقوق اسلامی است؛ ولی به تأثیر از وقایع 11سپتامبر همایش هایی مرتبط با آن برگزار کرده اند. در این دانشگاه در باره «مفهوم سلطان عادل در جامعه چند حزبی دینی» مناظراتی میان دکتر عبدالکریم سروش و دکتر محسن کدیور در سال 2001م برگزار شد.
5. #دانشگاه_پرینستون (آمریکا)
www.princeton.edu
هدف بخش مطالعات اسلامی این دانشگاه توسعه و پیشرفت مطالعات در حوزه عقاید و آداب اسلامی با تأکید بر تاریخ و فرهنگ خاورمیانه است. برخی از مواد درسی این دانشگاه عبارتند از: شیعه در دوران میانه، درآمدی بر اسلام، زیارت و سفر به اماکن مقدس اسلام،. ...
از کتاب های الکترونیکی درباره خاورمیانه و اسلام این دانشگاه می توان به «دشمن در آینه بنیادگرایی اسلامی و محدوده های عقل گرایی مدرن» نوشته «ایبان» اشاره کرد.
6. #دانشگاه_کالیفرنیا (UCLA آمریکا)
www.ucla.edu
«مرکز مطالعات خاور نزدیک گوستاو وون گرانبوم» این دانشگاه به مطالعات اسلامی و بررسی مسائل مختلف فرهنگی ـ اجتماعی خاورمیانه مشغول است. اولین پایگاه اطلاعاتی خاورمیانه در این دانشگاه با عنوان MEORO جهت دستیابی به منابع و اطلاعات در رابطه با خاورمیانه فعال است.
عناوین بعضی از دروس کارشناسی ارشد و دکتری عبارتند از: متون اسلامی، مشکلات موجود در هنر اسلامی، بررسی خاورمیانه، نهادهای نخستین اسلامی، مردم و حکومت در خاورمیانه، و مقدمه ای بر اسلام.
از پژوهش های انجام شده در این مرکز می توان به این موارد اشاره کرد: «مطالعات اسلامی و آینده اسلام» (فضل الرحمن) و «تصوف و شهادت» (آنه ماری شیمل).
7. #دانشگاه_ییل (آمریکا)
www.yale.edu
این دانشگاه در زمینه مطالعات اسلامی در مقطع دکتری پذیرش دارد. برخی از مواد درسی آن عبارتند از: شیعیان کلاسیک، توسعه افکار شیعی، جهاد و بنیادگرایی اسلامی (با تمرکز بر ایران، لبنان و مصر)، ساختار ایران مدرن.
از موضوعات و پروژه های تحقیقی مرتبط با تشیع در این دانشگاه می توان به این موارد اشاره کرد: درآمدی بر تشیع (تاریخ و دکترین شیعیان دوازده امامی)، ریشه های انقلاب (تاریخ تشریحی ایران مدرن)، اسلام تندرو، اسلام و انقلاب در خاور میانه. در سایت دانشگاه مقالات متعددی در مورد شیعه موجود است.
مجله معارف، مهر و آبانماه سال 1391 ، شماره 94
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 🔞 حاوی صحنههای خشن!!
🔹 در شناخت و شناسوندن هر #فرهنگ و #تمدن، بیشتر از منطق و استدلال، شناخت آداب و رسوم اون تمدن هست که کمک میکنه!
آداب و رسوم #شیعه (نظیر عاشورا، اربعین، ماه مبارک و...) بر اساس یادخدا و آرامش بنا شده
❗️ در مقابل، آداب و رسوم تمدن غرب براساس تجمل و ترس و سورچرانی و عیش و نوش و... بنا شده،
برای نمونه یکی از مهمترین آداب و رسوم آمریکاییها و به تبع سایر دنیا #هالووین هست که روز ۳۱اکتبر (مثل امروز) برگزار میشه!
اصل واقعهاش بخاطر یاد مرگ بوده ولی کمکم بخاطر جدایی از دین و معنویت تبدیل به #روز_ترس شده و هرکس ترسناکتر لباس بپوشه و بیشتر مردمو بترسونه موفقتره!
❗️ فیلم تزئینات هالویینی یک مرد در تگزاس امریکا رو مشاهده میکنید!