#عفافگرایی
#حیاورزی
#امام_حسین_علیه_السلام
🔶یکی از خصلتهای ارزشی که ریشه در #درون آدمی دارد، مسئله #حیا است. خداوند اصل این صفت را در درون همه انسانها نهاده است؛ اما هر کس در طول حیاتش بر اساس #تربیتی که میشود، یا این خصلت #خدادادی و #فطری خویش را #تقویت میکند و یا با ارتکاب گناهان آن را #کمرنگ میکند تا جایی که دیگر اثری از حیا در وجود چنین انسانی باقی نمیماند.
🔶اولیای خدا و در رأس ایشان امامان معصوم، این خصلت حیاتی را در اوج خود دارند. صفت #حیا در وجود نازنین حضرت اباعبدالله موج میزد و تاریخ زندگانی امام از #کودکی تا #کربلا، شاهد این مدعاست.
🔰 از حضرت رسول (ص) نقل شده است:
🌱"وَ لَوْ كَانَ الْحَيَاءُ صُورَةً لَكَانَ الْحُسَيْنَ"
🌱"اگر #حیا میتوانست بهصورت انسانی مجسم شود آن صورت انسانی، کسی جز #حسین نبود".
📚منبع: مئه منقبه من مناقب امیرالمؤمنین و الائمه، ص 135
🔶این کلام کنایه از نهایت حیای امام حسین (ع) دارد. #حیا_در_گفتار و حیا در #رفتار فردی و اجتماعی. حیا در قبال #خدا و بندگیاش و حیا در برابر #بندگان و #مخلوقان خدا، همگی از #اقسام_حیا است که حضرت همه را به بهترین وجه ممکن دارا بودند.
✍️#سیدروح_الله_علوی
🍂#عاشورای_حسینی_بر_تمام_حیاورزان_و_عفافگرایان_تسلیت_باد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
#امر_به_معروف
#نهی_از_منکر
♨️اگر با همین فرمان پیش برویم و نسبت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر بیتفاوت باشیم، 20 سال دیگر بهطور طبیعی #حادثه_کربلا در #ایران اتفاق میافتد!
📛واقعه کربلا 50 سال بعد از رحلت پیامبر (ص) اتفاق پیش آمد و الان 30 سال از رفتن امام رضوان الله علیه گذشته و هنوز 20 سال فرصت داریم!
🔥متأسفانه برخی از افراد، #امام_حسین علیهالسلام را برای عزاداری و روضه و.. میخواهند و به راه و حرفهای ایشان کاری ندارند!
📌#بی_تفاوت_نباشیم
👤#رحیم_پور_ازغدی
https://eitaa.com/umefafgaraei
#عفافگرایی
#پاکدامنی
🌿 #امام_سجاد علیهالسلام میفرمایند:
🌿 هرکس دارای چهار خصلت باشد، #ایمانش کامل، #گناهانش بخشوده خواهد بود و در حالتی #خداوند را ملاقات میکند که از او #راضی و #خوشنود است:
1️⃣ خصلت #خود_نگهداری و #تقوای_الهی؛ بهطوری که به تواند بدون توقّع و چشم داشتی، نسبت به مردم خدمت نماید.
2️⃣ راستگویی و #صداقت نسبت به مردم، در تمام موارد زندگی.
3️⃣ #حیا و #پاکدامنی نسبت به تمام زشتیهای #شرعی و #عرفی.
4️⃣ #خوش_اخلاقی و خوش برخوردی با نزدیکان و خانواده خود.
📚 منبع: مشکاه الانوار، ص 172
🍁 #شهادت_امام_سجاد_علیه_السلام_بر_تمام_عفافگرایان_تسلیت_باد.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔷گزارشی از پانزدهمین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
🔷با عنوان "نقدی بر مجموعه کتب زندگانی حضرت محمد (ص) و حضرت علی (ع) از ولادت تا شهادت، با محوریت نقش اعتقاد و باورپذیری در #تربیت_اسلامی کودک، نوجوان و جوان"
👤با ارائه آقای دکتر #علیرضا_رسولی، پژوهشگر، منتقد و مدرس ادبیات داستانی
⏰در تاریخ چهارشنبه 5 شهریور ساعت 17
🎧جلسه مذکور بهصورت وبینار، در اتاق مجازی به آدرس vroom.um.ac.ir/saeedy با مشارکت تعدادی از اعضای هیئت علمی، مسئولین و کارشناسان فرهنگی آموزش و پرورش، روانشناسان، مربیان آموزشی و تربیتی و علاقهمندان مسائل فرهنگی، به صورت مجازی و همچنین حضوری، برگزار گردید.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🔺 در ابتدای جلسه مذکور، بخشهایی از دو کتاب زندگانی #حضرت_محمد (ص) از ولادت تا شهادت و زندگانی #حضرت_علی (ع) از ولادت تا شهادت بازخوانی گردید و از لحاظ علمی و تخصصی، کتابها مورد نقد و بررسی قرار گرفت و تأثیرات آن بر #تربیت دینی و جنسی کودکان، نوجوانان و جوانان تحلیل و تشریح گردید.
👤 آقای #دکتر_علیرضا_رسولی در ابتدای نشست به دو اشکال اساسی #شکلی (ظاهری) و #ماهوی (محتوایی) کتابها اشاره کردند و اذعان نمودند که، ظاهر و محتوای کتابها، به صورت زیرکانهای، متصل به هم و مکانیسموار، #القائات_سوء_پنهانی را به #مخاطب تزریق میکند که شاید از اهداف گردآورندههای این مجموعه باشد.
1️⃣#اشکال_ظاهری
✅ اگر به کتاب به عنوان یک مجموعه تصویری نگاه شود، مشاهده میشود که کتاب با نوع صفحهآرایی و تصویرنگاری متناسب با گروه سنی #کودک و #نوجوان است. این همان چیزی است که در #سرشناسه کتاب به آن اشاره شده است. اما وقتی به #مقدمه مؤلف توجه شود، مشاهده میشود که کتاب مربوط به گروه سنی #جوان است و یک #تناقض بسیار آشکار بوده و این شائبه را قوت میبخشد که به عمد چنین تناقضی شکل گرفته است.
✅ چون #نویسنده قطعاً از نحوه #تصویرنگاری و صفحهآرایی مطلع بوده و خوب میداند که این نوع تصویرنگاری متناسب با گروه سنی جوانان نیست. بهعبارتی، وجود چنین کتابی در کتاب فروشی، بهدلیل نوع تصویرنگاری جلد و صفحات، فقط کودکان و نوجوانان را به سوی خود جلب میکند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤 در ادامه دکتر رسولی، به بیان اشکالات ماهوی کتاب پرداختند و دو فرض را برای آن در نظر گرفتند.
2️⃣#اشکال_ماهوی
✅#فرض_اول: محتوای کتاب متناسب با جوانان باشد!
💠 ظاهر کتاب بهگونهای است که به هیچ وجه، جوانی سراغ چنین کتابی نمیرود و هرچند که ادعای نویسنده برای مخاطبان جوان، از اساس باطل است، اما ایشان هدف خود را "الهام بخش و هدایتگر بودن کتاب برای جوان" ذکر کردهاند. اکنون چند سؤال مطرح است:
🔺 جوان امروز برای #هدایت نیاز به نقل اتفاقات ماوراءالطبیعه دارد؟ مثلاً مطالب صفحات ۲۲، ۲5، 30 و... هدایتگر است؟
🔺 آیا نقل احادیث (فارغ از درستی و نادرستی)، چون شیردهی حضرت محمد توسط #ابوطالب!، باعث هدایت جوانان امروزی میشود یا ایجاد زمینه برای #تمسخر دین، #قبح_زدایی و #بی_حیایی؟!
🔺 نویسنده چه شناختی از #معضلات_جوانان امروز دارد که با آوردن مطالب ماورایی و سطحی (فارغ از صحت آن)، انگاشته که معضلات جوانان با خواندن چنین مطالبی، حلوفصل میشود و دهها سؤال دیگر.
🔺 متأسفانه فارغ از درستی یا نادرستی قضاوتهای مطرح شده از سوی حضرت علی (ع) در خصوص زنان بدکاره، اصلاً بیان آنها، آن هم به این صورت، چگونه زمینه هدایت جوانان و الگوپذیری آنان را فراهم میآورد؟ آیا آشنایی با چنین محتواهایی به طور صریح و بیپرده، آن هم در قالب کتب مربوط به زندگی #ائمه_معصومین، اثرات سوء و نامطلوبی را، از جمله #قبح_شکنی و شکسته شدن #حریم_حیا، برای مخاطبان نوجوان در بر نخواهد داشت؟.
♨️گویا نویسنده در دوران وسطی فکری بهسر میبرد و از #معضلات_فکری و امروز جوانان بیخبر است.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤 سخنران محترم #کارگروه عفافگرایی کتاب را، در صورتی که ویژه کودکان نگاشته شده باشد، که بهدلیل نوع تصویرنگاری و سرشناسه کتاب قطعاً همینگونه است، مورد نقد قرار دادند.
2️⃣#اشکال_ماهوی
✅#فرض_دوم: محتوای کتاب متناسب با کودکان باشد!
💠 آیا بیان مکرر واژههای مرتبط با روابط جنسی آن هم از نوع نامشروع، با روحیه کودکان سازگار است؟ اگر کودک با چنین واژههایی بیگانه باشد که قطعاً برایش سؤال میشود که معانی اینها چیست و در پی دریافت پاسخ خود، این مسأله را دوستان و یا بزرگترهای خود مطرح میکند و اگر هم آشنا باشد که شنیدن مجدد آن، آن هم از طریق کتب ائمه معصومین (ع)، زمینه #بی_حیایی و عادیسازی این مسائل فراهم میشود.
🔺 متأسفانه غالب #والدین از محتواهای ارائه شده در این کتابها، خصوصاً قضاوتهای حضرت علی (ع) در خصوص مسائل جنسی، بیاطلاع هستند و این کتابها را جهت مطالعه کودکان خود مناسب میبینند و با آرامش خاطر نسبت به خرید آن اقدام میکنند و حتی ممکن است که خودشان هم به دلیل اعتمادی که به اینگونه کتابها دارند، به تورق آن اکتفا کنند و مطالب آن را مرورد بررسی قرار ندهند.
🔺 متأسفانه این مطالعه اینگونه کتابها، ذهن کودکان را کاملاً جنسی میکند. کتابهایی که کودکان و نوجوانان را دچار #انحراف_فکری و اخلاقی میکنند کم نیستند و عمده کتابهایی که از سوی #انتشارات_مازیار چاپ میشوند، از اینگونه هستند که عمدتاً بیخدایی و #اومانیسم را ترویج میکنند. اما خانوادهها به کتابهای مذهبی، اعتماد دارند و به همین جهت، آنها را برای کودکان و نوجوانان خود خریداری میکنند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤 آقای دکتر رسولی در ادامه، از لحاظ علمی و روانشناسی به #تأثیرات مطالعه کتابها بر روی #مخاطبان پرداختند. ایشان ضمن بیان مفهوم شناسی و جایگاه تعمیق #باورهای_دینی، به بیان چگونگی فرآیند #درونی_سازی پرداختند و اذعان نمودند که #رفتار فرد از سوی دیگران، تحت تأثیر عواملی از جمله متابعت، همانندسازی یا الگوگیری و درونیسازی میباشد.
🔺 در ادامه، دو رویکرد اصلی و پرطرفدار دربارۀ #تربیت_دینی کودک و نوجوان را که شامل رویکرد برونگرا (متابعت) و درونزا است را تشریح نمودند.
🔺 رویکرد برونگرا، رفتار فردی را توصیف میکند که به منظور کسب پاداش و یا اجتناب از تنبیه و یا با تحمیل و اکراه بیرونی برانگیخته شده باشد و رویکرد درونزا تنها بر زمینهسازی و درونیسازی مفاهیم دینی تأکید دارد.
🔺 ایشان در توضیح تربیت عمقی و توحیدی تأکید نمودند که عامل #تربیت_انسان در این رویکرد نه درونی صرف است و نه بیرونی صرف؛ بلکه تربیت در این رویکرد گرچه مبتنی بر تعمیق باورهاست، از وجوه و عوامل بیرونی تربیت، غافل نیست.
https://eitaa.com/umefafgaraei
👤 آقای دکتر رسولی، ابعاد و روشهای تعمیق باورها را در چهار حوزه تقسیمبندی کردند:
1) پرورش #انس_دینی: همجوار ساختن روح کودک با مظاهر معنوی و حس مذهبی
2) پرورش #عادت_دینی: (تقویت اعمال دینی) عادت دادن کودک بـه عبادت و رعایت ضوابط دین
3) پرورش #معرفت_دینی (تقویت افکار دینی) بیان معقول و تحلیلی اصولی و تعالیم دینی
4) پرورش #معنویت_دینی (تقویت احوال دینی) ایجاد اشتیاق به خداوند و معصومین و رها کردن او در عرصه بندگی
🔺 ایشان در انتهای جلسه ضمن بیان نقد اجمالی یکی از مجموعه کتابهای داستان قصههای هزار و یک شب، که کتابی سراسر مستهجن است و انواع پدیدههای حیوانگرایی و روابط نامشروع را برای کودکان در قالب داستان تشریح میکند، به سؤالات و انتقادات اعضای حاضر در جلسه پاسخ دادند.
💠 اعضای حاضر در جلسه نیز، به بیان دغدغههای خود در خصوص #عفافگرایی کودکان و نوجوانان جامعه پرداختند و اذعان نمودند که عمدتاً والدینی که سعی دارند #فرزندان خود را از آسیبهای #فضای_مجازی دور نگاه دارند، کودکان خود را به کتاب خواندن تشویق میکنند.
📌یکی از حاضران در جلسه، با نامناسب بودن محتواهای حداقل نیمی از کتابهای داستان، که به وفور و در تمام کتاب فروشیهای معتبر نیز عرضه میشود، آینده نامعلومی را برای کودکان و نوجوانان نسلهای بعدی متصور شدند. چراکه کودکان و نوجوانان امروز که کتابهای نامناسب، مبتذل و دارای انحرافات اخلاقی را مطالعه میکنند و با #حیا و #عفاف بیگانه میشوند، نمیتوانند مادران و پدران شایستهای برای #کودکان_آینده باشند.
https://eitaa.com/umefafgaraei
🌻با سلام و احترام
📣📣📣 شانزدهمین نشست #کارگروه_عفافگرایی_و_تربیت_جنسی در سال 1399
💬 با عنوان: "معرفی طرح هادی 313 «جبهه فراگیر یاوران حجاب»"
👤ارائه دهندهگان: حجهالاسلام عبدالحمید صادقی و امیر عباسزاده پهلوان از مسئولین مؤسسه تخصصی امام سجاد (ع)
⏰ زمان: چهارشنبه 12 شهریور ماه ساعت 16:30
🎧 آدرس اتاق مجازی:
vroom.um.ac.ir/saeedy
💠جهت حضور در این نشست مجازی، در صورت استفاده از کامپیوتر، میبایست بر روی سیستم شما، نرم افزار Adobe Flash Player نصب باشد و در صورت استفاده از تلفن همراه و یا تبلت، نرم افزار Adobe Connet را از طریق بازار بر روی گوشی خود نصب بفرمایید.
🔊لطفاً با انتشار این پیام، در دعوت از همکاران و علاقه مندان، با ما همراه شوید💐
با تشکر
https://eitaa.com/umefafgaraei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عفافگرایی
🔷 اخیراً موضوع #جنس و #جنسیت، مسئله وسیعی در آمریکا شده است.
🔷 واژه جندر (gender) در طول زمان مورد قبول فضای علمی! اومانیستی #آمریکا قرار گرفته و اکنون واژه کاملاً رایجی شده است.
💥 #جندر، به صفات و رفتارهایی که در یک #فرهنگ، برای یک مرد یا زن تعریف میشود، گفته میشود و تأکید میشود که جندر یک #مسئله_اجتماعی است، نه یک مسئله #بیولوژیکی.
📛 در چند سال اخیر در آمریکا افراد راهنمایی میشوند که چگونه خود را در جامعه #ابراز کنند و بنرهایی بر روی در و دیوار اماکن آموزشی نصب میگردد تا افراد به کمک آنها #هویت خود را بدانند!.
🔥 به مرور اسباب بازیهای #دختر و #پسر در برخی فروشگاهها بهصورت مشترک ارائه و از رنگهای #خنثی استفاده میشود.
⚠️ اخیراً در برخی ایالتها به هنگام دریافت #شناسنامه، جنسیت فرزند در شناسنامه درج نمیشود و والدین ترجیح میدهند که اجازه بدهند وقتی فرزند آنها بزرگ شد تصمیم بگیرد که چه جنسیتی داشته باشد!. در #سند_ازدواج نیز به جای ذکر ازدواج یک زن و یک مرد، #ازدواج_دو_انسان! قید میشود!.
♨️ در ایالت کالیفرنیا، #سرویسهای_بهداشتی را به سه بخش تقسیم نمودهاند. یک بخش ویژه خانمها، یک بخش ویژه آقایان و بخش دیگر ویژه افرادی که جنسیت آنها هیچ کدام از اینها نیست!.
🔥 در چند سال اخیر از افراد پرسیده میشود که دوست دارید که با چه ضمیری (She یا He یا Theyو Them) شما را صدا بزنند؟!؟
♨️ برخی #والدین بعد از تولد فرزندشان، دوست دارند که #نامی_خنثی بر روی آنها بگذارند تا فرزندشان تصمیمگیرنده تعیین ضمیر خود باشد!.
https://eitaa.com/umefafgaraei