کشور اسلامی یعنی چه؟
🔹ما ملت مسلمانی هستیم. این ملت، با ارادهی راسخ عمومی توانسته است یک نظام مطابق با ایمان و اعتقاد خود را در این کشور سر کار بیاورد. هدف این نظام چیست؟ هدف این ملت چه بود؟ هدف این بود که این کشور با این نظام بتواند از همهی خوبیها و پیشرفتها و خیرات و برکاتی که خدای متعال به ملتهای مؤمن وعده داده است، برخوردار شود؛ یعنی یک کشورِ اسلامی بشود. کشور اسلامی یعنی کشوری که اسلامِ حیاتبخش، اسلامِ نشاطآور، اسلامِ تحرکآفرین، اسلامِ بدون کجاندیشی و تحجر و انحراف، اسلامِ بدون التقاط، اسلامِ شجاعتبخش به انسانها، و اسلامِ هدایت کنندهی انسانها به سوی علم و دانش بر آن حاکم است؛ اسلامی که با همان شکلی که در قرن اولِ اسلامی به آن عمل شد، توانست یک مجموعهی پراکنده را به اوج تمدن تاریخی و جهانی برساند و تمدن و دانش او بر دنیا سیطره پیدا کند. سیطره و تسلط علمی به دنبال خود عزت سیاسی هم میآورد؛ رفاه اقتصادی هم میآورد؛ فضایل اخلاقی هم میآورد؛ اگر کشور به معنای واقعی کلمه اسلامی شود.
۱۳۸۴/۵/۲۸
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
امام خمینی (ره): ملتی احساس کرد که ارزاقش را دیگران نمی دهند به او، خودش به فکر می افتد که برای خودش درست کند. مادامی که در نظرش این است که نه، ما می آورند برایمان، می دهند به ما، نمی تواند کار بکند
#امام_خمینی
صحیفه نور؛ جلد ۱۳؛ صفحه ۱۴۷
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
♨️جُک سال 1400:
واکسن آکسفورد انگلیس، تولیدی کرهی جنوبی، از هلند داره میاد😳
📍با وجود منع ورود واکسن انگلیسی توسط رهبر انقلاب، آقایان قصد دارند حدود ۱۷ میلیون واکسن انگلیسی وارد کنند.😡
📍آیا وقت آن نرسیده است که برای توقف خباث های کرونایی، اقدامی جدی از سوی دلسوزان انقلاب و کشور انجام شود؟!
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
فایده سند همکاری ایران و چین⁉️
✍ احمد بنافی
🔸سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین پس از کش و قوسهای فراوان و مذاکرات طولانی روز ۷ فروردین توسط وزرای خارجه ایران و چین به امضا رسید.در این خصوص چند نکته حائز اهمیت است:
1⃣ ابتدا باید در نظر داشت که در این سند عدد و رقمی مبنی بر میزان حجم سرمایهگذاری ذکر نشده و تنها حوزههای همکاری مورد تمایل و علاقه دو طرف در آن آورده شده و به گونهای تنظیم گردیده که برای هیچ یک از طرفین تعهدی ایجاد نمیکند و عملا الزام آور نیست.
2⃣ واقعیت آن است که این سند همکاری، ملی و فرادولتی بوده و تصمیمات پیرامون آن در سطح کلان و حاکمیتی صورت گرفته و اهمیت آن در این است که اجماع نظر بر سر آن وجود داشته است.
3⃣فایده این سند در این است که به صورت جامع و راهبردی نقشه راه روابط بلند مدت دو کشور را ترسیم میکند. بعبارتی یک فضای ذهنی و ادراکی اعتماد ساز فیمابین طرفین ایجاد میکند تا دو بازیگر مبتنی بر یک مسیر راه و درک متقابل رفتار نمایند
4⃣این سند ایران را به یک کمربند توسعه بازمیگرداند، به گونهای که ایران در کریدور راهبردی تعامل با کشورهای پیشرو قرار میگیرد و ایران بخشی از این کمربند توسعه میگردد.
5⃣این همکاری ایران را به مثابه یک عضو فعال بینالمللی و در عین حال تأثیرگذار تعریف میکند و در راستای خنثیسازی تحریمها و فشارها میتواند نقش بسزایی ایفا کند و وابستگیها را بشدت کاهش داده و در صورت عملیاتی شدن بخش مهمی از مشکلات کشور را مرتفع خواهد کرد.
🔚 اکنون به راه انداختن عملیات روانی گسترده توسط آمریکائیها، ضد انقلاب و شبکه همکار غربگرای داخلی علیه این سند همکاری صرفا به دلیل ترس از شکست پروژه فشارها علیه ایران بوده و باعث میشود که ایران دست برتر را در منازعات راهبردی با غرب به دست آورد؛ لذا به تکاپو افتادهاند تا افکار عمومی در ایران را علیه این سند همکاری تهییج کرده و مانع از اجرای آن گردند.لازم است فایدههای این سند همکاری راهبردی در افکارعمومی به نحو شایسته تبیین گردد.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ اینیستاگرام اجازه انتشار این کلیپ چاوشی را نمیدهد؛ فقط به خاطر اینکه در جایی از آن عبارت "شهید" بهکار رفته است.
#تحقیر
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴۱۰نمونه از خسارات بزرگ دولت تدبیر و امید
🔹در۸سال اخیر رشد اقتصادی تقریبا به صفر رسیده است
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
آقای دادستان! اگر آقای بروجردی دروغ ميگويد به اتهام تشويش اذهان عمومی محاکمهاش كنيد ولی اگر راست ميگويد آخوندی و جهانگيری را اتهام خيانت به کشور محاکمه كنيد
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
دکتر موسی نجفی :
اینکه امریکا و اروپا برای ادامه برجام به جای برداشتن تحریم ها ، چند آب نبات چوبی! به ایران پیشنهاد می دهند، مهمترین علتش کارت دعوت های عجولانه دولت مردانی است که آنها را به این توهم رسانده اند که :
حافظه تاریخی ایرانیان ضعیف است!!
دکتر #موسی_نجفی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
🔺مجلس سنا فرانسه به ممنوعیت حجاب برای زنان کمتر از ۱۸ ساله رای مثبت داد و در صورتی که مجمع ملی هم به این لایحه رای مثبت بده، قانون تصویب میشه آن هم در کشوری با حدود ۴ میلیون مسلمان...
آیا تصویب این لایحه به معنای "قانونی شدنِ اسلام هراسی و اسلام ستیزی" نیست؟!
#Islamophobia
💬الهام عابدینی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
🔺رابرت مالی: ایران باید از مزایای توافق هستهای بهرهمند شود در صورتی که تهران تمامی گامهایی که برخلاف برجام بوده را بازگرداند؛ دولت بایدن باید تمامی این تحریمها (بیش از 500 تحریم دولت ترامپ) را که بر خلاف توافق هستند، لغو کند!
➕ این جماعت گویا یادشان رفته که برجام پیش از ترامپ و در زمان اوباما منعقد شده و هدفش نیز لغو بالمرّه تمام تحریم ها (در اِزای پذیرش محدودیت های هسته ای از سوی ایران) بوده است؛ هدف این جماعت صرفا اجرای نمایش برداشتن تحریم ها و حفظ ساختار و شاکله ی آنهاست!!
#همینقدر_واضح
✍ #مهدی_قاسم_زاده
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴فساد اقتصادی مانع رونق تولید است
🎥رئیس دستگاه قضا: رونق اقتصادی در گرو امنیت اقتصادی و امنیت اقتصادی در گروه مبارزه با فساد است.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
ایران قوی؛ انتخابات ۱۴۰۰
و درس های دهه ۹۰
بخش نخست-
«قدرتمندی و پیشرفت» در دنیایی انباشته از رقابت، دلمشغولی بسیاری از ملتهاست. ملت رشید ما از این دلمشغولی استثنا نیست؛ بهویژه اینکه در تاریخ خود، همواره با دشمنان این اقتدار و پیشرفت درگیر بوده است.
«اقتدار و پیشرفت»، عاریهگرفتنی یا خریدنی - مثلا در فرآیند مذاکره- نیست. بله مذاکره هم، میتواند یکی از ابزارهای مورد استفاده در این مسیر باشد. اما پایه و مایه اقتدار و پیشرفت را نه میشود خرید و وارد کرد، و نه به سودای کسب منفعتی کوتاه، در بازار دیپلماسی و مذاکره فروخت.
پیشرفت، موضوعی درونزا برای هر ملتی است. و لازمه و ضمانت آن، قوی شدن است. با این منطق، باید منابع اقتدار و پیشرفت را در داخل تولید کرد و آنگاه با دست پر، وارد عرصه پررقابت جهانی شد.
حتی اگر عرصه - به غلط- صرفا در شکل و شمایل یک بازار بزرگ برای مذاکره و معامله دیده شود، حتی در این صورت هم باید منابع قدرت و ثروت تولید و تدارک شده باشد؛ و گرنه خریدار آسوپاس را دست میاندازند، یا مالالتجارهای را که به اضطرار برای فروش آورده، مفت میخرند و نیازمندیهایش را به او گران میفروشند. از اینها فراتر، دارایی کسانی که فقط گردن کج و زبان عجز و التماس داشته باشند، دستخوش طمع و زورگیری میشود.
مسیر کشور ما در زمینه «اقتدار و پیشرفت»، به برکت انقلاب اسلامی، مسیری رو به جلو بوده و البته در این مسیر، هر چند به موفقیتهای خیرهکننده جهانی دست یافتهایم، گاه با دستاندازها و چالشهایی روبهرو شدهایم. اگر سنگاندازی دشمنان در این مسیر طبیعی باشد، قصور و تقصیرهای داخلی پذیرفتنی نیست.
کشور ما طی دو دهه اخیر، با دو موج قوی قرین شد. اولی، حرکت پیشرفت که تا سالهای 88 و 90 سیر صعودی پیدا کرد؛ و دومی، موج فشار سیاسی و اقتصادی معارض از خارج و داخل، که در قالب فتنه و آشوب سیاسی، و تحریمهای فلجکننده (فشار حداکثری) پدیدار شد.
موج دوم، ساخته شد تا ترمز حرکت شتابان پیشرفت و اقتدار ایران را بکشد. درد بیدرمان آمریکا و اسرائیل و برخی رژیمهای اروپایی، پیشرفت شتابان ایران در حوزههای مختلف علوم و فنون و قدرت بود. چنان که نتانیاهو مقارن فتنه ۸۸ در پارلمان رژیم صهیونیستی گفت «برنامه هستهای ایران با سرعت قطار تندرو پیش میتازد و ما مانند خودروی قراضه میخواهیم خود را به آن برسانیم و مهار کنیم».
هنگامی که پروژه براندازانه فتنه 88 - با سرمایهگذاری 20 ساله- شکست خورد، مقامات آمریکایی بر اساس مشورت برخی دستاندرکاران فتنه سبز، تصمیم گرفتند تحریمها را به شکل جدیتر از گذشته وارد معادلات مواجهه با ایران کنند و اینبار مشخصا معیشت مردم را هدف بگیرند.
وقتی این پروژه با برخی انحرافات در راس دولت مستقر (دولت دهم) در هم آمیخت، فشار اقتصادی را موثر کرد و زبان سیاستبازانی را گشود که بهخاطر سوابق سوءمدیریت، در انتخابات 84 و 88 توسط مردم کنار زده شده بودند، اما حالا ادعا میکردند کلید مشکلات اقتصادی در لوزان و وین و ژنو و نیویورک و در مذاکره از موضع پایین با آمریکا و غرب است.
🔻ادامه دارد🔻
✍ #محمد_ایمانی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
ایران قوی؛ انتخابات ۱۴۰۰ و درس های دهه ۹۰ بخش نخست- «قدرتمندی و پیشرفت» در دنیایی انباشته از رقا
ایران قوی؛ انتخابات ۱۴۰۰
و درس های دهه ۹۰
بخش دوم-
🔹خسارتهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی هشت سال بعدی، نتیجه همرسانی و همپوشانی دو طیف انحراف و فتنه است. آقای جعفر فرجی فرماندار شهرری در دولت دهم که سِمَت قائممقامی ستاد انتخاباتی رئیسجمهور وقت در سال ۸۸ را هم برعهده داشته، 3 اسفند 1396 در پاسخ برخی ژستهای اپوزیسیونمآبانه رئیس دولت دهم، خاطره تلخی را بازگو میکند:
♦️«چند روز بعد از جریان خانهنشینی، بنده برای سفر استانی دولت مجبور شدم به جلسهای با آقای «ب» [معاون اجرایی رئیسجمهور] بروم. تنها جلسهای که با ایشان داشتم، تلخترین جلسه آن دوره عمرم شد.
او که ارتباط بنده را با جریان ستادهای مردمی در سراسر کشور و بچههای انقلابی میدانست، پرسید بچهها نظرشان نسبت به قضیه خانهنشینی چیست؟ توضیح دادم که رئیس دولت در پازل دشمنانش حرکت کرد و هر عاقلی، این را میفهمد.
او که عصبانی شده بود، گفت پنج شش سال است که شبانهروز در کشور مثل... کار میکنیم و آقایان [...] و [...] میروند پزش را جلوی مردم میدهند و پشتسر، ما را میکوبند. اشکالی ندارد ما هم از فردا کار نمیکنیم. بله از فردا کار نمیکنیم که معلوم بشود فقط ما هستیم که میتوانیم کشور را بگردانیم. ببینیم در سخنرانیهایشان چه دارند به مردم بگویند و آنوقت به دست و پایمان میافتند.
با دو تن از رفقا رفته بودیم؛ موقع برگشتن بغض گلویمان را گرفته بود. ما فکر میکردیم حرفی زد و تمام شد. اما حرف او، علیرغم باورمان اجرایی شد، دو سال رئیسجمهور و معاونین و مسئولدفترش، کشور را رها کردند. آن هم در اوج تحریمها. این را از جدول جلسات رئیسجمهور که جایش معاون اول میرفت و کاهش حجم تصمیم، اقدام و برنامهها و سفرها و ازهمگسیختگی کارها میشد فهمید... وضعیت اقتصادی و اجتماعی سیاسی کشور محصول همان دو سال تعلل ارادی است که آقای «ب» آن روز وعدهاش را داد».
🔹این جفا در حق مردم، موجب روی کار آمدن کسانی شد که راه پیشرفت و گشایش اقتصادی را در واگذاری امتیاز و نرم کردن دل دشمن میدانستند؛ اما هم چوب حراج به برنامه هستهای زدند و هم رکود تورمی تلخی برجای گذاشتند که طبق آمار، در 25 سال گذشته (دولت مرحوم هاشمی و اتفاقات سال 74) بیسابقه است.
🔹یک دهه پرفراز و نشیب و پر از عبرت بر کشور ما رفت. آنجا که مدیران ما، مسئولانه و هوشیارانه وارد میدان شدند، موفقیتهای بزرگ رقم خورد و هرجا که «غفلت، منیت، قبیلهگرایی، جاهطلبی و غرور، اشرافیت و تمایزطلبی، یا نفوذزدگی» با نقشه دشمن در هم آمیخت، موجب شد نقشه اقتدار و پیشرفت به حاشیه بیفتد. راهبرد «ایران قوی»، نقشه راه پیشرفت است. حرکت بر مبنای این نقشه راه، مدیران تازهنفسی را میطلبد که دستگاه اجرایی را سکانداری کنند.
🔻ادامه دارد🔻
✍ #محمد_ایمانی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
ایران قوی؛ انتخابات ۱۴۰۰ و درس های دهه ۹۰ بخش دوم- 🔹خسارتهای اقتصادی، سیاسی و امنیتی هشت سال بع
ایران قوی؛ انتخابات ۱۴۰۰
و درس های دهه ۹۰
بخش سوم-
🔹بیانات نوروزی رهبر انقلاب، نقشه راه کشور در پسِ یک دهه پرماجرا و سرشار از درس است؛ از جمله این فرازها:
♦️«اقتصاد ما با ظرفیّتها و قابلیّتهایی که دارد، میتواند یکی از شکوفاترین اقتصادهای منطقه و دنیا باشد. شرطش این است که یک مدیریّت قوی وجود داشته باشد...
کارشناسان بانک جهانی میگویند که اقتصاد ایران در میان اقتصادهای برتر دنیا در رتبه هجدهم است؛ از 200 و خُردهای کشورِ دنیا. آنها میگویند اگر از ظرفیّتهای استفاده نشده استفاده بشود، اقتصاد ایران، شش رتبه بالاتر میآید و به رتبه دوازدهم میرسد.
کشوری با این خصوصیّات، اگر یک برنامهریزی درست اقتصادی داشته باشد و یک مدیریّت قوی هم بالاسرش باشد، که این مدیریّت - که من حالا بعد در مسئله انتخابات اشاره خواهم کرد- البتّه باید قوی و قادر بر حلّ مسائل باشد، مردمی باید باشد، ضدّ فساد باید باشد، میتواند به یک کشور پیشرفته اقتصادی تبدیل بشود و دیگر هیچگونه ابزار تحریم در او اثر نکند.
توصیه مؤکّد ما به مسئولان عزیز کشورمان - چه مسئولانی که الان سر کار هستند، چه آنهایی که بعداً خواهند آمد- این است که مسئله اقتصاد کشور را به رفع تحریم گره نزنند.
انتخابات در واقع یک نوسازی در کشور است؛ وقتی انتخابات انجام میگیرد یعنی یک افراد تازهنَفَسی وارد میدان میشوند، و در دستگاه اجرای کشور یک نوسازیای بهوجود میآید. یک مجموعه تازهنَفَس و پُرانگیزه وارد کار میشوند، و این برای کشور خیلی چیز مبارک و خوبی است.
کشور و ملّتی که میبیند دشمنیهای دشمنان و زیادهخواهان و مستکبران را، راهکار و علاجش این است که خودش را قوی کند. این قوّت کشور و «ایران قوی» یک شعار عمومی است، این را همه قبول دارند. این قوّت را چه کسی به ایران میبخشد؟ ملّت؛ ملّت هستند که این قوّت را به کشور میبخشند و حضور ملّت و مشارکتشان هم مسلّماً در این قوّت ملّی تأثیر دارد».
🔹اکنون وقت آن است که مردم از خود بپرسند شومن میخواهند یا مدیر؟ پاسخگو و بدهکار مردم، یا طلبکار و پشتهمانداز؟ تعبیر شومن، اظهارات سازنده فیلم تبلیغاتی یکی از نامزدها در سال 92 است که بعدها گفت:
♦️«متنهای سخنرانی آقای [...] در سال 92 را من نوشتم. 27-28 جمله طراحیشده بود که قرار بود او بگوید. مثلاً «هم چرخ سانتریفیوژها باید بچرخد، هم چرخ زندگی مردم»... در گفتوگوی شبکه دو بنا این بود که هرچه مجری میگوید، رها کنیم و به تلویزیون حمله کنیم. روزبهروز با سیطره رسانهها، آدمهایی انتخاب میشوند که به شومن و بازیگر نزدیکترند تا سیاستمدار».
🔹تورمهای ششصد تا هشتصد درصدی ظرف هفت هشت سال، یکی از نتایج این اتفاق تلخ است. مدیریت فشل و پشتهماندازی که حالا میگوید چند سال زمان میبرد تا اقتصاد کشور را به شرایط سال 90 یا 92 برگرداند!
✍ #محمد_ایمانی
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
🔺جهانگیری:
🔹کار دولت را سلب میکنند و زندگی مردم را گروگان میگیرند؛ بعد مدعی هستند که چرا دولت کار نمیکند!
🔸با دخالتهای خود به زندگی مردم آسیب نزنید؛ اگر میخواهید رییسجمهور شوید، از مردم رای بگیرید!
➕ بدون شک این حجم از وقاحت، بی سابقه است؛ از یک سو با پشت میز نشینی ها و بی تدبیری هایشان مردم را گرفتار صف های مختلف کرده اند و از سوی دیگر بعد از هشت سال معطل نگه داشتن کشور، با شرطی کردنِ دوباره ی جامعه (برای پیشبرد اهداف سیاسی و جناحی شان)، زندگی مردم را به گروگان گرفته اند اما با وقاحت تمام دیگران را متهم به کارشکنی و سیاسی بازی میکنند!
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 توصیه جالب مجری سرشناس انگلیسی به سلبریتیها: لطفا در مورد مسائل سیاسی اظهار نظر نکنید، چون در موقعیتی نیستید که مردم را نصیحت کنید!
💢 "ریکی جرویز" از مجریان مطرح در مراسم گلدن گلوب از بازیگران بزرگ دنیا خواست برای مردم سخنرانی سیاسی نکنند؛ او گفت:
🔺 "شما هیچ اطلاعی از دنیای واقعی ندارید و به همین دلیل بهتر است به کاری که در آن تخصص دارید بپردازید"
@uphjnv
⭕️ کشورهای چین، اردن و حتی عمان، شبکه آمریکایی و کمطرفدار کلابهوس را فیلتر کردند/ایرنا
🔴 کشور ایران هم توییتر و تلگرام را فیلتر کرد؛ اما مسئولان با افتخار به فعالیت در آنها ادامه دادند.
اکنون هم عملاً کلابهاوس برای افراد معمولی و حامیان استفاده از #گوشی_ایرانی فیلتر است؛ اما مسئولینی که در سال پشتیبانی از تولید، گوشی اپلِ آمریکایی دارند؛ میتوانند با دریافت دعوتنامه عضو شوند!!!
شاید این میزان حقارت که نامسئولان ایرانی دارند؛ در ضعیفترین کشورها هم وجود نداشته باشد...
#انتخاب_اصلح
✍ زهراسادات #امیری
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مزدور رسانهای یا ....؟
📡 گوینده قبلی بی بی سی و مجری فعلی ایران اینترنشنال:
منافع ملی ایران یا کشوری دیگر اصلا برایم مهم نیست و هر رسانه یا کشوری به من پول خوب بدهد، برایش کار میکنم”
فرداد فرحزاد گفت:
اگر روزنامه کیهان هم پولخوبی بده، براش کار میکنم.
▫️لطفا به همکاران ایرانیات هم بگو وقتی #خودفروش_رسانهای میکنند دیگه ژست ایراندوستی و وطنپرستی نگیرن؛ شما فقط بنده دلار هستید، مرسی که در این زمینه صادقانه حرف زدی.
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
کانال ܝوܢܚ݅ܝ̇ߺܭَـــܝܨ و ܢ̣صــــیܝࡅ߳ߺߺܙ
👇👇👇
▪️«تیپ» تثبیت شدهی مردان مذهبی/انقلابی در سینمای ایران عموما نمایشدهنده «خشونت» یا «ریاکاری» است. مردانی خشن و بیمنطق که عامل و تشدیدکننده بحراناند و تحت عنوان «غیرت» یا «ایدئولوژی» هر خشونتی را توجیه میکنند. کاراکتر مذهبی در سینمای ایران یا خانمباز است؛ مانند شریفینیا در دوجین فیلم شبیه «دنیا» و ... یا تندرو و خشن؛ از گروههای فشار در سینمای دهه هشتاد؛ «مکس»، «نان، عشق، موتور هزار»، «آواز قو» تا «عصبانی نیستم» در دهه نود، تا خشونت خانوادگی در «خانه پدری» و...
🔻«تیپسازی» و تثبیت یک تصویر ذهنی مشخص از یک طیف یکی از مهمترین تاثیرات بلندمدت فرهنگی-اجتماعی سینماست و یکی از موفقترین تیپسازیهای سینمای بعد از انقلاب هم تثبیت شمایل مذهبی/انقلابی. مخاطب ایرانی از جوان انقلابی/حزباللهی/بسیجی تصویری جز ایستبازرسی، گشت ارشاد یا چماقدار به یاد میآورد؟
🔻حالا مهمترین ویژگی «گاندو» همین ارائه «شمایل»ی واقعی و همدلیبرانگیز از تیپ «جوان انقلابی» است. تصویر «محمد»(وحید رهبانی) در گاندو خلاف جریان تصویری است که سالها در سینما و تلویزیون ایران از کاراکتر مذهبی ارائه شده است. در اینجا «محمد» به جای اینکه خود عامل بحران/تنش باشد، قهرمان است و عامل حل مسئله. او منطقی است، شجاع است و متخصص. البته بخش زیادی از جذابیت کاراکتر از دل بازی بیتکلف، روان و بیاغراق «وحید رهبانی» میآید و نه از دل متن یا کارگردانی.
🔻«محمد» به دلیل گسترهی مخاطبان «گاندو» حالا تبدیل به «شمایل» و «تیپ» جوان مذهبی/انقلابی شده است که حاکمیت/سیستم را نمایندگی میکند و این دستاورد کمی نیست. و گمان میکنم انتخابش برای «شیشلیک» مهدویان هم دقیقا برای استفاده از این پیشزمینه ذهنی مخاطب بوده است. استفاده از او به عنوان نماینده سیستم؛ اینبار اما برخلاف گاندو و مطابق کلیشهی قدیمی به عنوان یک ریاکار.
🔻حالا اما سازندگان و حامیان «گاندو»، بدون در نظر گرفتن ابعاد فرهنگی و اجتماعی چنین محصولی، در فرامتنها و حاشیههای رسانهای نیز اثر خود را در حد محصولی تبلیغاتی برای استفاده روزمره سیاسی تقلیل میدهند و نمیدانند که چندسال بعد، مخاطب عام اساسا متوجه هیچکدام از دلالتهای سیاسی روز «گاندو» نخواهد شد، اما اثر همچنان زنده است و کار خواهد کرد و موضوع با اهمیت همین بازنمایی است که از سیستم و قهرمانهایش ارائه میدهد، نه طعنههایی که به دولت مستقر میزند. کار مهم «گاندو» همین تیپسازی است، تقلیل آن به یک ابزار سیاسی روزمره ظلم به محصول است.
💬 amir abili
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
🔸 اصحاب ما میتوانیم
1. آیت الله رئیسی
2. آقای جلیلی
3. آقای نیکزاد
4. آقای محمد
5. آقای قاضی زاده هاشمی
6. آقای رستم قاسمی
7. آقای ضرغامی
8. آقای قالیباف
9. آقای بذرپاش
10. آقای فتاح
🔹 اصحاب ما نمیتوانیم
1. آقای لاریجانی
2. آقای حسن مصطفوی
3. آقای ظریف
4. آقای جهانگیری
5. آقای ستاری
6. آقای دهقان
7. آقای نمکی
8. آقای مرعشی
9.پزشکیان
10.مطهری
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨طعنه آیتالله رئیسی به روحانی؛
🔻اگر برخی آقایان آنقدری که برای حل مشکل به دست غربیها وقت گذاشتند برای رفع موانع وقت صرف میکردند مشکل تولید حل میشد.
🔹۲۰۰۰ واحدتولیدی در ۲ سال اخیر توسط قوه قضائیه بازگشایی شده یا از تعطیلی خارج شده است.
🔹مسئله تولید برای دستگاه قضا، محوری است.
🔹مسئولانی که با ترک فعل خود باعث تعطیلی یک واحد تولیدی شده اند باید پاسخگو باشند.
#سید_محرومان
#کانال_روشنگری_و_بصیرت
#قرارگاه_بسوی_ظهور
@uphjnv