✖️ #ظریف گفته بود،"اگر دولت آمریکا بدعهدی کرده برسر آنها بکوبید نه فرزندان ملت، دستاوردهای ملت را ارزان نفروشید"
🔺این حرف مثل این میمونه که #کیروش بیاد بگه،چرا از من انتقاد میکنید که ۳ تا از ژاپن خوردیم،برید از #موری_یاسو مربی #ژاپن انتقاد کنیدکه ما رو برد، دستاورد ۸ ساله من رو ارزان نفروشید!
✍ علی قلهکی
🆘 @Roshangari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مجری برنامه #رو_در_رو از #علی_مطهری میپرسه ما تو برجام چی به دست آوردیم؟
✖️ببینید چی جواب میده!؟ 😐
خدایی یک جمله قانع کننده هم نگفت !!
🆘 @Roshangari_ir
#برگشت_به_عقب
اروپاییها که بعد از پاره کردن برجام توسط آمریکا وعده راه اندازی spv (کانال مبادلات مالی ویژه ایران) را داده بودند، درنهایت کوه شان زایید و INSTEX (Instrument in Support of Trade Exchanges - اینستکس، ابزار پشتیبان فعالیتهای تجاری) را در برابر ایران گذاشتند! یعنی نفت مان را در آسیا بفروشیم، اما پولش را آنها می دهند به اروپابی ها و چشم آبیها لطف میکنند و بااستفاده از این ابزار (اینستکس)، به ما اقلام غذایی و دارو می دهند! البته اگر بچه های خوبی باشیم و cft و پالرمو را بپذیریم، در آینده کمی بیش از این میتوانیم از این کانال مالی استفاده کنیم.
درست مانند وعده های نسیه برجام...
راستی قرار بود مردم را به عقب برنگردانند! به مردم گفتند اگر به اینها رأی دهید، به وضعیت عراق خواهید رسید، وضعیتی که در آن نفت می دهیم و در مقابلش، دارو و غذا می گیریم.
قرار بود به عقب برنگردند، اما حالا به برکت کلید حسن روحانی، صف گوشت برقرار است و مانند اقلام کوپنی، مردم با کارت ملی گوشت میخرند....
قرار بود به عقب ببرنگردیم اما حالا تحریم ها نه تنها برگشته اند که بیشتر هم شده اند...
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee
🔸روسیه تصویر کارخانه تولید موشکهای ممنوعه آمریکا را منتشر کرد
🔹وزارت دفاع روسیه روز شنبه با انتشار این تصویر اعلام کرد آمریکا ۲سال پیش تولید موشکهای میانبرد و کوتاهبردی را آغاز کرده که نقض «پیمان منع موشکهای هستهایINF » است.
🔹طی دو سال گذشته، مساحت این کارخانه ۴۴ درصد گسترش یافته و از ۵۵ هزار مترمربع به ۷۹ هزار مترمربع رسیده است. همچنین شمار کارکنان آن به بیش از ۲ هزار نفر افزایش یافته است.
@nabjahadi
🔴 هشدار همتی افاقه نکرد!
▪️9 هزار میلیارد تومان پول چاپ می شود!
▪️طرح یک فوریتی مالیات خرید و فروش ارز بانک مرکزی علیرغم مخالفتهای کارشناسی دقایقی پیش تصویب شد.
🔴 همتی با هشدار نسبت به تزریق ۹ هزار میلیارد تومان پول پرقدرت به اقتصاد ایران در صورت تصویب پرداخت سود تحقق نیافته خرید و فروش ارز، گفت: با چاپ پول مخالفیم
@nabjahadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#موشن_گرافیک | ایران در فضا
⚪️ تاریخچه ورود ایران به کشورهای دارای صنعت فضایی و سیر تکامل و پیشرفت صنعت هوافضای ایران تا به امروز
14 بهمنماه روز ملی فناوری فضایی
▫️ خانهطراحانانقلاباسلامی
@khattmedia
علی #لاريجاني میدونه دیگه از قم رای نمیاره، داره تک تک شهرها رو امتحان میکنه ببینه کدوم یکی سخنرانیشو لغو نمیکنند تا از همونجا برای مجلس کاندید بشه
*نسیم مطهر*
🇮🇷اندیشه یقین👇
@AndishehYaghin
4_5956306902890579109.mp3
2.42M
🔺فرعون جهان، ترامپ در کاخ سفید، دوازدهم بهمن ماه نوشت: "ایران آبروی ما را برد."
🔻شما هیچگاه آبرو نداشتید!
لیبرالیسم و کپیتالیسم و هر ایسم دیگری که روبروی خدا بایستد، آبرو ندارد.
✅ ما هستیم تا بساط فرعونی شما را به حول قوه الهی از روی زمین جمع کنیم.
استاد حسن عباسی - ۱۲ بهمن ۹۷
🗃نشر آثار استاد حسن عباسی
🆔 @hasanabasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 روایت پدر استاد حسن رحیم پور ازغدی از روزی که رهبر انقلاب مهمان خانهشان شد:
🔺پسرم براش شیرینی بُرد خندید، گفت من از روزی رهبر شدم شیرینی، میوه و غذای خوب نخوردم...
#زندگی_ساده_رهبر_انقلاب
✅ کانال مصاف
@Masaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #کلیپ
📝 استاد #رائفی_پور - « معجزه امام هادی علیه السلام در ۶ سالگی »
📥 دانلود با کیفیت بالا👇
bit.ly/masafclip
✅ تنها کانال رسمی استاد رائفی پور و جنبش مصاف
@masaf
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▶️ #آنونس
♨️ مستند #در_برابر_طوفان شنبه تا چهارشنبه ساعت 19:30 از #شبکه_افق/ تکرار روز بعد ساعت 8:00
سری جدید مجموعه مستند «در برابر طوفان» روایتی از تاریخ سیاسی و اجتماعی پهلوی دوم از زمان پادشاهی محمدرضا پهلوی تا انقلاب اسلامی، به مناسبت دهه فجر انقلاب از شبکه افق پخش می شود.
در این مجموعه صداها و تصاویر دیده نشده از تاریخ معاصر کشور نمایش داده میشود.
در این سری وضعیت اقتصاد، ارتش، فرهنگ و هنر، آموزش و پروش، ساواک، سیاست داخلی، سیاست خارجی، مذهب، مطبوعات و زندگی خصوصی خاندان پهلوی مورد توجه قرار گرفته است.
🆔 @Ofogh_tv
nagah dovom be marg.ali.mp3
1.65M
🎙نگاه دوم به مرگ ← حالت مأیوسانه... حجتالاسلام عالی
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_گرافیک | ۳۰ میلیون تومان ناقابل از پول خودمان برای وام ازدواج!
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #موشن_گرافیک | فرایند خرید نفت در بورس
مطابق با آخرین اطلاعیه عرضه
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 خشم مردم از رفتارهای متجملانه و ولخرجیهای زمامداران حکومت پهلوی
📌 #رهبر_انقلاب: مردم میخواستند کسانی که در #رأس_جامعه هستند، خودشان و اطرافیانشان #فاسد نباشند.
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥دست نوشتهی ذغالی مردمی، باارزشتر از پلاکاردهای چاپیِ سازمانی
📌 #وحید_اشتری: ابتدائیترین نقشها هم، در راهپیمایی، از مردم گرفته شده
🎬 @Mostazafin_TV
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥کلیپ
💢تمدن سازی اهل بیت از بعثت تا ظهور
قسمت سوم
👤 #علیرضا_پورمسعود
➖➖➖
✅گاه نوشت(کانال رسمی علیرضا پورمسعود)
@A_purm
⭕️پیدا و پنهان صادق زیباکلام
💢در مجموعه اسناد آزادشده آرشيو ملي بريتانيا مربوط به سال 1975 اشاراتي به دستگيري يك دانشجوي ايراني دانشگاه برادفورد در حين سفر به تهران شده بود. با اين وجود، پروندة بررسيهاي مسئولان براي پيگيري دستگيري «صادق زيباكلام مفرد» (در همة اسناد رسمي بريتانيايي نام وي به اشتباه مفرد صادق زيباكلام ذكر شده است) به دلايل نامعلومي سال گذشته آزاد نشد و جزو اسناد از طبقهبندي خارج شده در سال 2007 قرار گرفته است. زيباكلام در سال 1971 براي تحصيل در رشتة مهندسي شيمي در مقطع فوقليسانس و سپس دكترا وارد دانشگاه برادفورد و سه سال بعد در تابستان 1974 در حين سفري به تهران ناپديد شد.
💢در ضمن يكي از اسناد رسمی بريتانيايي، «ايور لوكاس»، رئيس بخش خاورميانة وزارت خارجه بريتانيا ضمن اشاره به مشكلات و تبعات دخالتهاي سياستمداران كشورش در سفر به ايران و پيگيري وضع زندانيان سياسي و حقوق بشر در آن كشور نوشت: «چنان كه وزير خارجه (بريتانيا) آگاه است ما قبلاً پيگيري محتاطانهاي از مقامات ايراني در مورد مفرد، يكي از اين دانشجويان ناپديدشده و دانشجوي سابق دانشگاه برادرفورد، كردهايم. به ما گفته شده كه وي پس از يك محاكمه براساس قوانين ايران به سه سال زندان محكوم شده است. من گمان ميكنم كه پاسخ به بيشتر موارد ديگر نيز به همين منوال است. ولي براساس تجربة ما در اين مورد، اين مسئله تأييد ميشود كه حساسيتهاي شديد (مقامات) ايراني با اين قبيل پيگيريها شديدتر خواهد شد.»
💢روز 9 اكتبر 1974/ 17 مهر 1353، «تد ادواردز» معاون و مسئول اجرايي دانشگاه برادفورد در نامهاي خطاب به مسئول امور فرهنگي و دانشجويي سفارت ايران در لندن خواستار پيگيري و پاسخگويي در مورد سرنوشت يكي از دانشجويان آن دانشگاه شد كه براي مدتي به ايران عزيمت كرده و ظاهراً توسط نيروهاي ساواك دستگير شده و خبري از وي در دست نيست. مديريت دانشگاه برادفورد به دليل عدم پاسخگويي به اين نامه، دو ماه بعد در تاريخ 19 دسامبر 1974/ 28 آذر 1353، نامة مشابهي خطاب به «اميرخسرو افشار» سفيركبير ايران در لندن ارسال و خواستار اعلام وضعيت دانشجوي 26 ساله شد. در اين دو نامه عنوان شده بود كه پروفسور ويليام ويلكينسون استاد راهنماي زيباكلام با توجه به غيبت بيش از حد و غيربرنامهريزيشدة دانشجوي خود مسئله مشكوك شده و تلاش كرده بود تا مستقيماً با وي در ايران تماس بگيرد. ولي ظاهراً به وي گفته شده بود كه زيباكلام ناپديد شده است
💢ظاهراً توجه خاص، جدي و كمسابقة محافل دانشگاهي در بريتانيا نسبت به وضعيت اين دانشجوي ايراني به پنج دليل مشخص صورت گرفت:
1. همزماني انتشار گزارشهاي مربوط به فعاليتهاي مأموران مخفي ساواك در بريتانيا با اعلام خبر دستگيري اين دانشجوي ايراني؛
2. كمسابقه يا بيسابقه بودن دستگيري يك دانشجوي شاغل به تحصيل در بريتانيا در كشور خود (اين مسئله بعضاً در مورد دانشجويان سابق پس از بازگشت به كشورشان رخ داده بود، ولي دستگيري آنها در حين تحصيل در بريتانيا امري نادر بود؛
3. پافشاريها و پيگيريهاي جدي مسئولان دانشگاه برادفورد براي يافتن حقيقت ماجرا؛
4. رياست افتخاري هارولد ويلسون نخستوزير و رهبر وقت حزب كارگر بريتانيا در دانشگاه برادفورد و دسترسي آسانتر مسئولان دانشگاه به وي؛
5. فعاليتهاي زيباكلام بهعنوان يكي از مسئولان انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه و ارتباطات گستردة وي با ايرانيان و دیگر مسلمانان اين شهر مسلماننشين شمال بريتانيا.
💢وقتي اين پيگيريها پس از پنج ماه مكاتبه و رايزني نتيجه نداد، ادواردز در تاريخ 10 مارس/ 19 اسفند، نامهاي «بهكلي محرمانه» خطاب به هارولد ويلسون، نه لزوماً بهعنوان نخستوزير، بلكه بهعنوان رئيس افتخاري دانشگاه برادفورد نوشت و با متذكر شدن مقام ويلسون در دانشگاه به وي هشدار داد كه بيش از اين نميتواند مانع كساني شود كه خواهان علني كردن ماجرا و اِعمال فشار بر دولتهاي ايران و بريتانيا براي روشن شدن سرنوشت زيباكلام هستند.
💢از اين زمان به بعد، مسئولان نخستوزيري و وزارت خارجه بريتانيا تا حدي به تكاپو افتادند تا از طريق تماسهاي جديتر با مسئولان ايراني، خبري از سرنوشت زيباكلام بهدست آورند. براساس نامة 25 آوريل 1975/ 5 ارديبهشت 1354، دفتر ويلسون، يكي از مسئولان سفارت ايران در لندن در تماسي با ارتشبد «نعمتالله نصيري» رئيس ساواك، جوياي وضعيت دانشجوي ايراني شده بودند و نصيري نيز قول داده بود كه وضعيت او را روشن كند، ولي خبري از وي نشده بود. البته در اين فاصله گزارشهاي مختلف تأييد نشده، از دستگيري اين دانشجو خبر داده بودند.
ادامه در بخش دوم🔻...
#نفوذ
➖➖➖
✅گاه نوشت(کانال رسمی علیرضا پورمسعود)
@A_purm
⭕️پیدا و پنهان صادق زیباکلام
🔻بخش دوم
💢تعلل يا خودداري طولاني مقامات ايراني از اعلام وضعيت دانشجوي ناپديدشده نهايتاً منجر به لبريز شدن كاسة صبر ناظران، ورود اتحادية دانشجويان برادفورد به صحنه و همچنين افشاگري روزنامههاي محلي شمال بريتانيا دربارة سرنوشت زيباكلام شد. روز 25 آوريل، «روبن گلدبرگ» رئيس اتحاديه دانشجويان با ارسال تلگرافي خطاب به شاه كه نسخهاي از آن نيز براي هارولد ويلسون ارسال شد هشدار داد كه دستگيري بدون دليل اين دانشجو يك جرم سياسي است و از راههاي مختلف توسط دانشجويان بريتانيايي نسبت به آن عكسالعمل منفي نشان داده خواهد شد.
💢از سوي ديگر در همان روز، روزنامة محلي تلگراف اند آرگوس چاپ برادفورد در گزارشي تحت عنوان «دانشجو در زندان شكنجه» به بررسي وضعيت و سرنوشت زيباكلام پرداخت. در اين گزارش كه نوشتة «ایان هارگريوز» (خبرنگار محلي و جوان آن هنگام، سپس عضو تحريرية روزنامة فايننشال تايمز و استاد بعدی روزنامهنگاري و رسانهها در دانشگاه كارديف در ولز) بود اعلام شد كه زيباكلام عضو انجمن اسلامي دانشگاه برادفورد بوده و توسط مأموران ساواك در بريتانيا به دليل توزيع مواد تبليغاتيِ گروههاي مخالف رژيم ايران شناسايي شده بود. اين گزارش و گزارشهاي مشابه دربارة زيباكلام موجب شدند تا كريمپاشا بهادري، معاون وزير دربار ايران، به نيابت از سوي اميراسدالله علم، وزير دربار، با احضار سفير بريتانيا نسبت به مندرجات روزنامههاي آن كشور دربارة ناپديد شدن و دستگيري اين دانشجوي ايراني دانشگاه برادفورد اعتراض كند.
💢نهايتاً در روز 5 مي 1975/ 15 ارديبهشت 1354، پيش از هشت ماه پس از ناپديد شدن دانشجوي ايراني، مسئولان امنيتي ايران به سفارت بريتانيا در تهران اطلاع دادند كه اين دانشجو در تاريخ 19 آگوست 1974/ 28 مرداد 1353 به هنگام بازگشت به تهران دستگير، در دادگاه نظامي «به اتهام فعاليتهاي خرابكارانه عليه رژيم ايران از جمله توزيع مواد تبليغاتي مربوط به سازمان شناختهشدة مسلح ماركسيستهاي اسلامي مجاهدين خلق» محاكمه و با اعتراف به اين اتهامات «مطابق قانون» به سه سال زندان محكوم شده است. اين موارد در همان تاريخ بهطور تلگرافي توسط آنتوني پارسونز سفير بريتانيا به لندن گزارش شد.
💢مكاتبات بعدي مقامات وزارت خارجه بريتانيا و مسئولان دانشگاه برادفورد در اين باره نشان ميدهد كه از اين مرحله به بعد دغدغة اصلي آنان عدم لطمه زدن مسئلة دستگيري زيباكلام به روابط با ايران و همچنين ممانعت از تكدّر مقامات ايراني و جلوگیری از خودداري آنان از اعزام دانشجو به برادفورد بوده است. در این پرونده، شواهدي وجود دارد كه ويلسون قصد داشته كه در سفر خود به تهران از شاه و نخستوزير ايران بخواهد تا در مجازات اين دانشجو تخفيفي قائل شوند، ولي بعداً به دليل حساسيتهاي ناشي از اشغال سفارت ايران توسط دانشجويان مخالفت حكومت و فشار حكومت شاه براي محاكمة دانشجويان و محكوميت شديد آنان از اين اقدام صرفنظر كرد. از سوي ديگر دانشجويان دانشگاه برادفورد با حمايت ديگر دانشجويان سراسر بريتانيا با تهية طوماري ضمن اشاره به فعاليتهاي ساواكيها در دانشگاههاي اين كشور و نقش آنان در شناسايي و دستگيري دانشجوي يادشده خواستار رسيدگي ويلسون به اين وضع و تلاش براي آزادي او شدند.
🔻ادامه در بخش سوم
#نفوذ
➖➖➖
✅گاه نوشت(کانال رسمی علیرضا پورمسعود)
@A_purm
⭕️پیدا و پنهان صادق زیباکلام
🔻بخش سوم(پایانی)
💢مجموع اين مسائل منجر به آن شد كه براساس گزارش 8 آگوست 1975/ 17 مرداد 1354 و تقريباً در سالگرد دستگيري زيباكلام، ويلسون تصميم گرفت تا به شيوهاي بسيار محتاطانه و از طريق كانالهاي غيررسمي از جمله ارتباط شخصي «لرد ويكتور راتچايلد» با شاه و هويدا و بهعنوان ابتكاري شخصي در يكي از سفرهاي متعددش به تهران در راه آزادي دانشجوي زنداني دانشگاه برادفورد تلاش كند. اما اين نگراني وجود داشت كه دخالت دولت بريتانيا و شخص ويلسون بهجاي تأثيرگذاري مثبت در ماجرا، براي اين دانشجو گران نيز تمام شود.
💢يك ماه و اندي بعد، نخستوزير بريتانيا در نامة مورخ 19 سپتامبر/ 28 شهريور خود بهعنوان رئيس افتخاري دانشگاه برادفورد به لرد راتچايلد خواستار استفاده از ارتباط شخصي و دوستانة راتچايلد و كمك وي به عفو و آزادي زيباكلام بهعنوان «يك دانشجوي خوشآتيه دورة دكترا» و رفع نگراني از دانشجويان دانشگاهها در اين باره شد. به نوشتة ويلسون قرار بوده كه در اول سپتامبر 18 روز قبل از نگارش اين نامه 241 زنداني سياسي مورد عفو قرار گيرند، ولي مشخص نيست كه آيا او جزو اين عده است يا نه.
💢راتچايلد در نامة 23 سپتامبر/ اول مهر خود در پاسخ به درخواست ويلسون اعلام كرد كه بهتر است نخست شخص ديگري بهنام سر «ديكت وايت» (رئيس وقت MI6 و رئيس سابق MI5) كه او نيز با شخص شاه دوستي دارد مذاكره را آغاز كند. راتچايلد همچنين افزود: «اگر اتهامات وارده به دانشجو در جهت خرابكاري عليه رژيم جدي نباشد، تلاش براي آزادي وي سادهتر است. ولي تجربه نشان داده كه اگر دلايل قوي عليه وي وجود داشته باشد ممكن است شاه توجهي به اين وساطت نكند.»
💢ويلسون بعدها در يك تماس تلفني با رايچايلد به وي گفت كه موفق دخالت رايت در ماجرا نيست. چرا كه اولاً اين ميانجيگري ممكن است به معناي مداخلة رسمي دولت بريتانيا تلقي شود و دوم اينكه با توجه به سوابق رايت ممكن است اين شبهه ايجاد شود كه زيباكلام با دواير امنيتي بريتانيا همكاري داشته و كارش را بدتر بكند. گفتني است كه در پروندة منتقلشده به آرشيو ملي بريتانيا، بخشهايي از مكاتبات راتچايلد با ويلسون كه حاوي نام افراد مشخصي بوده سانسور و پنهان شده است.
💢يكي از آخرين اوراق موجود در پروندة زيباكلام در آرشيو ملي بريتانيا مربوط به نامة 25 مارس 1976/ 5 فروردين 1355 (يك سال و هفت ماه پس از دستگيري وي) از راتچايلد به ويلسون است. راتچايلد در اين نامه متذكر شده كه بارها با مقامات ايراني دربارة این دانشجوي ايراني صحبت كرده ولي تنها تضميني كه به دست آورده اين بوده كه با وي بدرفتاري نشود. شايد به همين دليل بود كه در طول ادامه دوران بازداشت و بازجويي، او مورد شكنجة فيزيكي واقع نشد.
👤مجید تفرشی
#نفوذ
➖➖➖
✅گاه نوشت(کانال رسمی علیرضا پورمسعود)
@A_purm
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استاد رحیمپور ازغدی:
در این ۴۰ سال ما هرچی فتنه و مشکل داشتیم، از تو حکومت شروع شده، نه از مردم!😳
🔻یه عده تو حکومت اسباب براندازی حکومترو فراهم میکنن، مردم هر ۱۰ سال یک بار میان تو خیابون و نظامرو نگه میدارن.😳
@fatemiyoon110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✖️فرح پهلوی در مستند منوتو: آن چیزی که مهم بود واقعا اعلیحضرت نمی خواستند کسی کشته شوند و همیشه گفتند که من نمیخواهم تخت سلطنتم را با خون ملتم نگه دارم !!
▪️این سخنان فرح پهلوی را قیاس کنید با تصاویر کشتار بی رحمانه مردم توسط گارد شاهنشاهی در سال ۱۳۵۷
#قضاوت_با_شما
🆘 @Roshangari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 استاد پناهیان: برای روحانی واقعا متاسف هستم؛ او اصلا انقلاب را درک نکرده است.
🔺احساسات انقلاب برآمده از واقع بینی، دقت و منفعت جامعه است.
🔺آیا اگر کسی سر منافع خودش حساس شد باید به او گفت که یکی دو سال سر منافعت حساس شو و بعد بردگی کن، نوکر باش! این حرفها چیست !؟
🔺واقعا برداشت یک کسی در حد رئیس جمهور از انقلابی گری این است!
🆘 @Roshangari_ir
.
🔰ملاقات امام خمینی (ره) با شاه
🔰حمید رسایی: هر شب ساعت 10 سریال معمای شاه از شبکه یک در حال پخش است، شب گذشته در قسمتی از سریال، شاه ملعون به ملاقاتش با امام خمینی اشاره می کند. ظاهرا این تنها ملاقاتی بوده که بین او و امام خمینی اتفاق افتاده است. متاسفانه در سریال به محتوای این ملاقات اشاره نمی شود، ولی آیت الله مسعودی خمینی در کتاب خاطرات خود، روایتی از دیدار تاریخی شاه مخلوع و امام خمینی را بیان می کند که خواندنی و جالب است. خاطره از این قرار است:
🔹بد نیست در اینجا به ذکر خاطره ای که از زبان آقای پسندیده شنیده ام، بپردازم. ایشان یک بار فرمود: زمانی، بهائیان در ابرقو مسائلی را به وجود آورده بودند و در خلال آن تنی چند از این جماعت کشته شدند. رژیم پهلوی، عده ای را به عنوان قاتل و مؤثر در این واقعه دستگیر کرد و حتی صحبت بود که قرار است آنان اعدام شوند. آقای بروجردی وارد عمل شدند تا از اعدام این افراد ممانعت کنند. ظاهرا به حضرت امام گفته بودند:"شما از طرف من نزد شاه بروید و از قول من بگویید که قاتلین بهائیان ابرقو باید آزاد شوند." امام هم پذیرفتند که این مأموریت را انجام دهند.
🔹در آن ایام در قم کمتر کسی ماشین سواری داشت. و یکی از افرادی که دارای وسیله نقلیه بود، "مصباح التولیه" بود. من او را به خاطر دارم که در این اواخر، سوار یک ماشین بنز سفید رنگ می شد. به هر حال با مصباح التولیه تماس می گیرند که او ماشینش را در اختیار قرار دهد. دفتر آقای بروجردی هم با دربار شاه هماهنگی های لازم را به عمل می آورند که امام (ره) به نزد شاه بروند.
🔹به خاطر داشته باشید که دربار و دستگاه سلطنت در آن روز به گونه ای بود که هر فرد مراجعه کننده، بایستی حتما دارای ماشین مشکی باشد! و وقتی به دربار می رود، یک سرنشین بیشتر نداشته باشد و باید در ورودی اول کاخ از ماشین خودش پیاده شود و با ماشین مخصوص آنجا بقیه راه را تا مقابل اتاق انتظار طی کند و مدتها در آنجا منتظر بماند تا موعد ملاقات فرا برسد.
🔹بعد از آن کلاهش را بردارد و باقی تشریفات معمول را بجا آورد. لباس و کفشش باید واجد فلان خصوصیات باشد و وقتی وارد اتاق شاه شد، بایستد تا به او اجازه نشستن دهند. حتی وضعیت به گونه ای بود که قبل از ملاقات مجموعه این آداب را به فرد تعلیم می دادند!
🔹وقتی امام با ماشین تولیت، به تهران رفتند، دم در کاخ، به نگهبان گفته بودند:"بگویید روح الله از طرف آیت الله العظمی بروجردی آمده است!" به ایشان می گویند:"آقاجان! باید ماشین شما عوض شود! باید رنگش مشکی باشد!" امام می فرماید:"نه! من داعی ندارم که ماشین را عوض کنم. اگر نمی شود که بر می گردم!"
🔹نگهبان به داخل می رود و ظاهرا اطلاع می دهد که نماینده ای از طرف آقای بروجردی آمده است. قبول می کنند که امام با همان ماشین غیر استاندارد! وارد شود. وقتی امام وارد اتاق انتظار می شود، منتظر نمی ماند و بی مقدمه وارد اتاق شاه می شود. به ایشان می گویند باید کلاهتان را بردارید. امام ترتیب اثر نمی دهد. حضرت امام، بدون برداشت عمامه و سرزده به اتاق شاه می روند و بر روی صندلی مخصوص شاه در پشت میز می نشیند!
🔹هنوز شاه وارد اتاق نشده است وقتی محمدرضا وارد می شود، در کمال تعجب می بیند که تنها صندلی موجود در اتاق اشغال شده است. این است که دستور می دهد صندلی دیگری بیاورند. صندلی می آورند و شاه می نشیند و امام هم مختصر احترامی که از بعد اخلاقی لازم دانسته انجام می دهد و بعد از آن بی درنگ وارد اصل موضوع می شود و می گوید حضرت آیت الله العظمی بروجردی فرمودند قاتلین بهائیان ابرقو باید آزاد شوند. دقت کنید که به کار بردن تعبیر"فرمودند" در حضور شاه و استعمال آن برای غیر او جرأت زیادی می طلبید و امام از این جهت طعنه بزرگی به شاه زدند.
🔹در فاصله ای که امام با شاه ملاقات داشته، برای امام یک استکان چای می آورند که امام بدان لب نمی زند. شاه در پاسخ می گوید از قول من به ایشان سلام برسانید و بگویید: شاه مشروطه که کاری از دستش بر نمی آید. امام مجددا تکرار می کند: "قاتلین بهائیان ابرقو باید آزاد شوند!"
🔹بعد از جا برمی خیزد و بدون خداحافظی از اتاق خارج می شود و به قم مراجعت می نماید. بعضی از روزنامه ها به درج خبر ملاقات امام و شاه مبادرت می کنند و حتی این نکته را هم افزودند که شاه بلافاصله، دستور آزادی قاتلان را صادر می کند.
🔹آنگونه که نقل می کنند، زمانی که انقلاب اسلامی ایران شروع شد، شاه در مورد سکّاندار حرکت انقلاب گفته بود: "این همان روح اللهی است که از طرف آقای بروجردی یک بار نزد من آمد." ظاهرا آن خاطره را به یاد آورده بود.
🇮🇷کانال حمید رسایی👇
@rasaee
.
♻️ تفاوت حاشیه نشینی دوره پهلوی با حاشیه نشینی در جمهوری اسلامی چیست؟
🔹حاشیه نشینی در دوره پهلوی، به خصوص با شکست برنامه اصلاحات ارضی و مهاجرت سریع روستاییان از روستاها به شهر اتفاق افتاد. کار به جایی رسید که جمعیت تهرانِ دو و نیم میلیون نفری در دهه پنجاه پس از چند سال به پنج میلیون نفر رسید.
🔹مهاجرت به حدی سریع و توان اقتصادی مردم ضعیف بود که امکان ساخت خانه برای مردم وجود نداشت. رکود اقتصادی حاصل از سیاستهای ضد تورمی سال 56 حکومت پهلوی و توقف ساختمان سازی نیز این امر را تشدید کرد.
🔹درحالی که در سال 1346 بمیزان 36 درصد خانواده های شهرنشین ایرانی در تنها یک اتاق زندگی می کردند، این رقم در سال 1356 به 43 درصد رسید. پاکروان، رئیس ساواک، در گزارشی به شاه، گفت: «دو میلیون نفر [در تهران] اینطور [در خانه های ساخته شده از پلاستیک] زندگی می کنند».
🔹آن وضعیتی که حضرت امام از آن به عنوان حلبی آباد یاد می کند چنین شرایطی است.
🔹اینکه کشور در حوزه عدالت دچار نقص است و میبایست بهتر کار می کردیم و ... صحیح است؛ اما آیا می توان گفت دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه عدالت «صفر» بوده و همچون دوره پهلوی است؟
🔹آیا اکنون نیز 36 درصد یا 43 درصد از جمعیت شهرنشین ایرانی در یک اتاق زندگی می کنند؟ اگر پاسخ منفی است، همین حرکت در مسیر عدالت و رسیدن به دستاوردهایی هرچند ناقص نیست؟ اگر جمهوری اسلامی یازده میلیون حلبی نشین دارد چرا عکسهای گسترده حلبی آبادها و خانه های ساخته شده از پلاستیک ایرانی منتشر نمی شو د؟
✍ مهدی مقدسی
🔺کانال حمید رسایی🔻
@rasaee