✡ معمای الویری و «فرقان» (٣)
3⃣ آقای #مرتضی_الویری در ادامه ضمن اشاره به نظر منفی خود به #شهید_مطهری در مقطعی به روابط بعدی خود با ایشان اینگونه اشاره کرده است:
📖 «در نجف، در سه ملاقات طولانی که در خدمت حضرت امام بودم، تمام مسائل مبارزاتی و شرایط ایران را برای ایشان مطرح کردم و پرسیدم چه باید بکنیم؟ امام نسبت به مبارزات مسلحانه نظر مثبتی نداشتند و تأکید کردند که روی آگاه کردن مردم و کار فرهنگی متمرکز شوید.
🔸نکتهٔ دومی که سرنوشت ما را رقم زد، این بود که من به ایشان گفتم ما که نمیتوانیم همیشه نزد شما بیاییم و سئوالاتمان را بپرسیم. در داخل ایران به چه کسی مراجعه و نظرات شما را دریافت کنیم؟ امام گفتند آقای مطهری! جواب ایشان کمی برای من ثقیل و عجیب بود!
🔹[یادآور] : چرا؟
🔸[الویری: واقعیت این است که احساس میکردم آقای مطهری خیلی انقلابی نیستند... چهرههای متعددی بودند و برایم کمی ثقیل بود که ایشان چرا ما را به آقای مطهری ارجاع دادند؟ ولی با توجه به ارادت ویژهای که به امام داشتم، پذیرفتم و به ایران برگشتم. من تا آن موقع مطلقاً با آقای مطهری ارتباط نداشتم، ولی با آقای امامی کاشانی زیاد ارتباط داشتم و از طریق ایشان ارتباط ما با آقای مطهری برقرار شد. فکر میکنم شهریور ۵۶ بود. من هر هفته در روزی معین و ساعتی مشخص نزد آقای مطهری میرفتم و ایشان را در جریان فعالیتهای #گروه_فلاح قرار میدادم و نظرات ایشان را دریافت میکردم. یکی از کارهایی که در اولین جلسات ملاقات با آقای مطهری انجام دادیم، دادن جزوات فرقان به ایشان بود...
🔸هر بار که به دیدن ایشان میرفتم، اولین مطلبی که باب آن را باز میکرد، جزوات #گروه_فرقان بود. فراموش نمیکنم که بعضی جاها را خط میکشید و توضیح میداد که این عبارت و این طرز تلقی سرانجام به کجا خواهد انجامید.
🔸من در آن موارد با آقای مطهری بحث میکردم، چون از طرفی میخواستم مطلب را دقیق و درست بفهمم و از طرف دیگر چون با «فرقان» ارتباط و همکاری داشتیم، دلم میخواست که قضیه ختم به خیر شود.»
✍ تحقیق و پژوهش: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ معمای الویری و «فرقان» (۴)
4⃣ آقای #مرتضی_الویری در گفتگو با روزنامه «ایران» (چهارشنبه، ۴ دی ۱۳۹۲) درباره نوع نگاهش به #شهید_مطهری میگوید:
📖 «البته برای ما این انتخاب امام عجیب بود چرا که ما فکر میکردیم شهید مطهری یک چهرهٔ زندانرفته، انقلابی و تشکیلاتی نیست و بیشتر بهعنوان یک نظریهپرداز اسلامی مطرح بود.»
5⃣ آقای الویری در جای دیگر (خاطرات مرتضی الویری، انتشارات حوزه هنری، چاپ اول، ۱۳۷۵، صفحه ۴۹) دربارهٔ شهید مطهری میگوید:
📖 «در زندان من «جزوهٔ شناخت» #سازمان_مجاهدین_خلق را به بحث گذاشتم و دربارهاش قدم به قدم پیش رفتم و اشکال گرفتم. مسعود رجوی و موسی خیابانی هم به اشکالهایم پاسخ میدادند... در اوائل زندانی شدنم نسبت به دیدگاههای آقای مرتضی مطهری با دیدهٔ تحقیر مینگریستم. گاه به خود میگفتم خوب است آقای مطهری بیاید اینجا تا مسائل درسهای شناخت را به او بیاموزم.»
6⃣ آقای الویری در گفتگو با «چشمانداز ایران» (شماره ۵٣، دی و بهمن ١٣٨٧) دربارهٔ ادامهٔ ارتباط با #گروه_فرقان میگوید:
📖 [چشمانداز ایران]: «تا چه زمانی همکاری با گروه فرقان را ادامه دادید؟»
🔸[الویری: «این همکاری تا نزدیکی پیروزی انقلاب ادامه داشت و با آیتالله مطهری هم ارتباط داشتیم، ولی تعریضهایی که ایشان به دیدگاههای فرقان داشت و بحثهایی که در #گروه_فلاح در این زمینه صورت گرفت کار را به جایی رساند که ارتباطمان با گروه فرقان قطع شد، یعنی دیگر برای توزیع و یا نگهداری کتابهای آنها آمادگی نداشتیم. به یاد دارم چند صد هزار کتاب باقی ماند که چون هیچ ارتباطی با هم نداشتیم کتابها را معدوم کردیم.»
7⃣ آقای الویری در گفتگو با روزنامه «ایران» (چهارشنبه، ۴ دی ۱۳۹۲)، در پاسخ به این پرسش که: «میگویند فرقان به اسلام منهای روحانیت معتقد بود»،
🔸میگوید: «این امر مشهود بود. حتی قبل از انقلاب در جزوههای اینها این مورد ذکر شده بود.»
✍ تحقیق و پژوهش: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡ معمای الویری و «فرقان» / نکات و پرسشها
1⃣ بنابر آنچه آقای #مرتضی_الویری در این دو مصاحبه گفتهاند، بخشی از منابع آموزشی و مذهبی و اسلامی #گروه_فلاح از کتب و منابع #گروه_فرقان تأمین میشد.
2⃣ گروه فلاح در چاپ و نشر و تکثیر و نگهداری و انبار کردن کتابهای گروه فرقان به آنها کمک میکرد. مجدداً تأکید میکنم نه تنها نگهداری بلکه «نشر» آثار گروه فرقان را هم برعهده داشت.
3⃣ بهگفتهٔ آقای الویری، همکاری گروه فلاح با گروه فرقان «تا نزدیکی پیروزی انقلاب ادامه داشت» و در این زمان به دلیل «تعریضهای» آیتالله مطهری به عقاید انحرافی گروه فرقان «قطع شد». و کمتر از سه ماه بعد از پیروزی انقلاب گروه فرقان #شهید_مطهری و #شهید_قرنی را ترور میکند!؟
4⃣ #اکبر_گودرزی طلبهای که گویا رهبری گروه فرقان را به دست داشت، متولد ۱۳۳۸ است یعنی در زمان تشکیل گروه فرقان (۱۳۵۵) ١٧ساله بود. در مقابل، مرتضی الویری متولد ۱۳۲۷ است یعنی ١١سال بزرگتر از گودرزی و در سال ۱۳۵۵ از دانشگاه صنعتی آریامهر (شریف کنونی) فارغالتحصیل شده.
🔸 اکبر گودرزی، نوجوان ۱۷ساله، فاقد تجربه و سوابق مبارزاتی و زندان بود ولی آقای الویری ۲۸ ساله سابقهٔ فعالیت و چند بار دستگیری توسط #ساواک و زندان سیاسی و همکاری با #سازمان_مجاهدین_خلق داشت و، طبق اظهارات خودش، در زندان جزوهٔ درون سازمانی «شناخت» مجاهدین خلق را با #مسعود_رجوی و #موسی_خیابانی مباحثه میکرد. آیا چنین فردی میتواند چنان تحت تأثیر نوشتههای یک نوجوان ١٧ساله قرار گیرد که او و دوستانش آموزشهای گروه خود را بر جزوات گروه فرقان مبتنی کنند و در تکثیر و نشر و نگهداری جزوات گروه فرقان به آنها کمک کنند؟!!
🔸 آیا این فرض منطقیتر نیست که گودرزی ١٧ساله تحت تأثیر الویری ٢٨ساله بوده و نویسندهٔ جزوات فرقان کسی است غیر از اکبر گودرزی ۱۷ساله؟
5⃣ آقای الویری در اولین دیدار با #آیتالله_مطهری جزوات گروه فرقان را ارائه میکند که در واقع بنا به گفتههای ایشان در آن مقطع، منابع آموزشی گروه فلاح هم بوده است. یعنی، در اولین جلسات با آقای مطهری آنچه مورد بررسی و نقد آقای مطهری قرار میگرفته عقاید خود آنها بوده است.
6⃣ همانطور که الویری گفته است، گروه فرقان به #اسلام_منهای_روحانیت معتقد بود و به گفتهٔ ایشان «این امر مشهود بود [و] حتی قبل انقلاب در جزوههای اینها این موارد ذکر شده بود.»
🔸 گودرزی و فرقانی که تز «اقتصاد منهای نفت، اسلام منهای روحانیت» را مطرح میکند و تعبیر #آخوندیسم_تبهکار را بهکار میبرد، چگونه میتواند برای آقای الویری آنقدر جاذبه داشته باشد که تا آستانهٔ پیروزی انقلاب به حمایت تدارکاتی از آن بپردازد و جزوات فرقان را به منابع آموزشی گروه فلاح تبدیل کند و در عین حال مدعی ارادت به امام خمینی و تأثیرپذیری از نقدهای آیتالله مطهری باشد؟
7⃣ آیا محق نیستیم این پرسش را مطرح کنیم که آیا ارتباط آقای الویری با گروه فرقان واقعاً قطع شده بود یا، بهدلیل مواضع آیتالله مطهری علیه تفکر «فرقان»، مخفیانه ادامه داشت؟ و آیا دلیل اینکه آقای الویری و دوستانش عملیات شناسایی و ضربه به گروه فرقان را در دست خود گرفتند آن نبوده تا سرنخهای ارتباطات گذشته و روابط آنها کشف نگردد؟!
✍ تحقیق و پژوهش: حسین قاسمی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
19.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در این فیلم کوتاه چند نکته درباره سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب پیرامون جایگاه وزارتخارجه در عرصه دیپلماسی بیان کرده ام.
اگر دولتها فقط مجری سیاستها هستند پس چرا اصلاح طلبان برای کاندیداتوری در انتخابات صف کشیده اند؟ این همه عطش فقط برای اجرای سیاستهای نظام طبیعی است؟
@Sabeti ✅
🔻استعفای دیرهنگام کار دست برادران تاجگردون داد
🔹ساسان تاجگردون برادر غلامرضا تاجگردون قصد دارد تا جای برادر خود که قبلا اعتبارنامهاش در مجلس رد شده را بگیرد. اما خبرها حکایت از آن دارد که وی مشکل قانونی برای تایید صلاحیت و حضور در انتخابات میان دورهای گچساران دارد.
🔹براساس اطلاعیه وزارت کشور وی باید از معاونت سرمایهگذاری میراث فرهنگی و گردشگری تا روز 13 مهرماه اسعفا میداده است. اما ساسان تاجگردون حتی در تاریخ 19 مهر 99 در جلسه شورای معاونان و مدیران وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی حضور داشته و خبر آن نیز در خروجی پرتال وزارت نیز منتشر شده است.
🔹احتمالا همین مساله باعث میشود، تلاشهای خانواده تاجگردون برای آنچه منتقدان «موروثی کردن نمایندگی» میدانند مانع ایجاد کند و یکی از دلایل عدم احراز صلاحیت او شود.
✅ @Rajanews
4_5904519926697167123.mp3
3.39M
فضیلت شب قدر و ذکر وقایع شهادت امیرالمومنین صلوات الله علیه
#مرحوم_آیت_الله_شیخ_جواد_کربلایی ره
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗چه شد که روس ها در برجام قهر کردند ؟ / همه چیز درباره ماجرای قهر روسیه
⁉️این مهم شاید سوال شما هم باشد : چه شد که روس ها در برجام قهر کردند ؟ با دقت این ویدئو را ببینید.
❓پس چرا سکه های برجام رو دادین به ظریف؟
🛑یک کاربر در توئیتی نوشت: برجام مقصرش رهبریه؟! پس چرا سکه هاشو دادین به ظریف، قهرمان دیپلماسی و امیرکبیر زمانش کردین؟! باهاش سال 96 رای جمع کردین! دیگران رو بخاطر مخالفت با برجام برچسب کاسب زدین چرا الان برای حفظ ظریف توی مذاکرات و ادامه مذاکرات توی وین خودتون رو دارید میکشید؟!
@iran_onlin_ir
4_5801090048988285207.mp3
15.01M
ماجرای دیدار ژنرالِ ایرانی با پوتین
همه چیز در خصوص دیدار مقامات ایران با روس ها درباره سوریه
جواد ظریف راست میگوید ، ما بعد از سال نود و چهار به ثبات در سوریه رسیدیم ، پس چرا فرمانده ی ایرانی بیش از دو ساعت با پوتین دیدار کرد ؟ / از سال نود و چهار به بعد ، دو طرفِ نبرد (تکفیری ها و مقاومت) به سکون رسیده بودند و به عبارت ساده تر ، جای پای داعش در سوریه محکم شده و حالا مناطقی را تحت اشغال داشت / وقتی در نبرد دو طرف به سکون رسیدند ، ورودِ یک عنصر خارجی میتواند کار را برای همیشه یک سره کند / این ویدئو را با دقت ببینید تا بیشتر در خصوص آنچه رخ داد بدانید/
#آقای_تحلیلگر
@mrtahlilgar1
02.12.mp3
13.28M
شبنامه /آیا آنچه می بینیم بخشی از یک استراتژی دو توافقی است ؟ /گزارش آبانِ سالِ قبل شبنامه را یادتان هست ؟ /آنچه آن روز گفتید امروز دقیقا در حال عملیاتی شدن است /چقدر سفر ظریف به کشور های عربی ، حضور آمریکا در این کشور ها و مذاکرات وین شبیه به بازتعامل با ایران است ؟ /قسمت 490
🚨«فشار حداکثری» محصول شرایطی بود که عدهای فکر میکردند میتوان با گفتگو تحریم را برداشت
دکتر جلیلی در گفتگوی رسانهای درباره تحریمها:
🔹در حال حاضر ۸۰۲ تحریم پیش از برجام به بیش از ۱۵۰۰ تحریم تبدیل شده است. روند هشتساله دولت نه تنها از تحریمها نکاست بلکه آنها را دو برابر کرد.
🔹همان زمان در کمیسیون ویژه برجام در مجلس نیز بیان کردیم که بسیاری از تحریمها باقی میماند؛ امروز مردم قضاوت میکنند که تحریمها رفع «شد» یا «نشد»؟!
🔹مردم و فعالان اقتصادی انتظار دارند شرایطی مهیا باشد که تنها به اداره کشور اکتفا نشود، بلکه کشور رشد داشته، پیشرفت کند و ارتقاء نیز بیابد.
🔹 این شرایط نیازمند یک محیط با ثبات در عرصه اقتصادی است که نمیتواند معطل فلان گفتگو یا نظر فلان فرد خارجی بماند.
🔹مخالف مذاکره برای رفع تحریم نیستم اما نوع مذاکره به خودی خود بسیار مهم است؛ تاکید من این است که نباید معطل مذاکره ماند.
🔹دوستان میگفتند که نمیشود نفت فروخت و ما میگفتیم میشود تا دو میلیون بشکه هم فروخت. همان موقع راهکارهای این ادعایمان را برای آنها ارسال کردیم؛ من چند صفحه برای آقای رئیس جمهور نامه نوشتم و گفتم با این روشها میتوانید اقدام به فروش نفت کنید.
🔹همان دوستانی که آن زمان میگفتند این حرفها شعار است، سال گذشته در بودجه خود مبنا را فروش دو میلیون و سیصد هزار بشکه قرار دادند؛ پس معلوم شد میشود این اقدام را انجام داد.
🔹وقتی دشمن احساس میکند که استفاده از فشار در حوزه اقتصادی که ضعف دارید، کارساز است، شما باید متقابلا این ضعفها را برطرف کنید.
🔹 نمیتوانید بگویید من میروم مذاکره میکنم تا دشمن روی نقاط ضعف من دست نگذارد؛ راهحل درست و پایدار این است که شما نقطه ضعف کشور را برطرف کنید.
🔹ما در زمینه بیاثر کردن تحریمها با راهبرد تقویت اقتصاد داخل، ۱۱ پیشنهاد مشخص که هرکدام به صورت مفصل و جداگانه مباحثی را در برمیگیرند، ارائه دادیم.
🔹برای بی اثر کردن تحریم، باید راههای اساسی و محکم دنبال شوند که مذاکره میتواند یکی از ابزارهای این برنامه جامع باشد.
🔹وقتی تحریم موشکی و هستهای بیاثر میشود، نمیتوان تحریم مرغ را بیاثر کرد؟
🔹میتوان در چهار سال آینده برنامهای را دنبال کرد که دشمن نه تنها بفهمد تحریم بیاثر شده بلکه از اعمال آن پشیمان بشود.
🔹وظیفه دولت این است که با حضور در خط مقدم جنگ اقتصادی نگذارد فشار دشمن به مردم منتقل بشود.
✅ @Rajanews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥🚨 تمجید ویژه «سعید جلیلی» از «رستم قاسمی» و «سعید محمد» به دلیل بی اثر کردن تحریم بنزین در دوران مدیریتیشان
✅ @Rajanews