فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قدرت نظامی ایران را از زبان آمریکاییها بشنوید
در برنامهای تلوزیونی در آمریکا کارشناسان به صراحت از قدرت نظامی ایران سخن میگویند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️تورم شاهنشاهی!
🔹بفرستید برای کسانی که میگن مردم از روی شکم سیری انقلاب کردن!
#اللّهمَّعَجِّلْلِوَلِیِّڪَالفَرَج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 آیا حجاب اجباری است؟!
🔹پاسخ دکتر علی غلامی، رئیس دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق(ع)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ دکتر #حسین_هانی_زاده، کارشناس امور بینالملل:
📺 در دولتهای گذشته قرار بر این بود که ۲درصد از درآمدهای سالانه نفتی به عمران و #توسعه_استان_خوزستان اختصاص یابد، اما متاسفانه با گذشت ۱۵سال تاکنون این مصوبه عملیاتی نشده است.
📺 نخستین مسألهای که در دولت آقای #رئیسی باید مورد توجه جدی قرار گیرد، رفع کمبود آب خوزستان و رونق بخشیدن به کشاورزی این استان است.
📺 مطالبات مردم #خوزستان بر خلاف ادعاهای رسانههای بیگانه، کاملا اقتصادی است.
احتمال حمله شیمیایی تروریستی در روز تحلیف بشاراسد
🔹وزارت دفاع روسیه در خصوص احتمال حمله شیمیایی و استفاده تروریستها از مواد سمی در روز مراسم تحلیف بشار اسد هشدار داد.
🔸روسیه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سوریه نیز هشدار داده بود که تروریستها در حال انجام تحرکاتی برای استفاده از مواد شیمیایی علیه غیرنظامیان هستند.
tn.ai/2539153
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ابداع پیامرسان صوتی توسط یک شرکت ایرانی یکسال و نیم قبل از "کلاب هاوس"
♨️ #افشاگری "دکتر عباس آسوشه"، مشاور دبیر شورایعالی فضای مجازی از مانعتراشی #وزارت_ارتباطات و شخص وزیر ارتباطات، آذری جهرمی در ساخت پیامرسان صوتی ایرانی و فرش قرمز پهن کردن برای نمونه خارجی!
@Afsaran_ir
⛔️به لغزشگاهها نزدیک نشوید
🔻رهبرانقلاب: جاهایى هست که انسان پایش مىلغزد: «چوگل بسیار شد، پیلان بلغزند»؛ آدمها که جاى خود دارند.
🔹جاهایى لغزشگاه است. به آنجاها نزدیک نشوید. لغزشگاهها انواعى دارد. هر کس نقطه ضعفى دارد. یکى نقطه ضعفش پول است؛ یکى نقطه ضعفش #رودربایستى و رفاقت است؛ یکى نقطه ضعفش #احترام کردن است؛ یکى نقطهى ضعفش #زن است؛ یکى نقطه ضعفش سورچرانى و شکمچرانى است.
🔹هر کس نقطه ضعفى دارد. آدم خودش نقطه ضعف خودش را خوب مىفهمد. به آن نزدیک نشوید. اگر نزدیک شدید، براى خودتان خطر درست کردهاید.
🔹علاوهبر نزدیک نشدن به نقطه ضعفها، باید در تقویت معنوى خودتان کوشا باشید.
🔺اول قدمش این است که همین نمازى را که در شبانه روز پنج نوبت مىخوانید، با توجه بخوانید. ۷۱/۵/۱۹
🌹چهارشنبهها؛ مجموعه #اخلاق
✔️ نیروهای امنیتی ایران چگونه تحرکات روزانه وزیر جنگ اسرائیل را رصد میکنند؟
⭕️ شاهکار اطلاعاتی به نام ابوالقیعان
✍️ یعقوب ابوالقیعان، سیاستمدار پیشین و از مالکان بزرگ شرکت ساختمانی در شمال ناحیه نگیف؛ آخرین شاهکار اطلاعاتی جبهه مقاومت در اسرائیل محسوب میشود. این چهره تجاری مشهور در حالی در حال محاکمه در دادگاه های اسرائیل است که با مهمترین افراد امنیتی و سیاسی رژیم صهیونیستی در سی سال اخیر از میشه یعلون که سابقه ریاست ستاد ارتش اسرائیل و معاونت نخست وزیری و وزارت جنگ در دوران نتانیاهو را در کارنامه دارد تا بنی گانتس، وزیر جنگ فعلی اسرائیل رابطه نزدیک داشته است.
👈 اما چند برآورد راهبردی میتوان از این پرونده امنیتی ارائه داد:
1️⃣ ارزش اطلاعاتی «ابوالقیعان» برای جبهه مقاومت چقدر بوده است؟ صهیونیست ها می گویند او نوع و نحوه فعالیت امنیتی در اسرائیل، فعالیت و برنامههای بنی گانتس وزیر جنگ، معاملات نظامی که بین اسرائیل و فلسطینیان انجام شده بود یا قراردادهای نظامی با ایالات متحده را با یک واسطه به افسران اطلاعاتی ایران تحویل میداده است. روزنامه معاریو در گزارشی تحلیلی از این واقعه نوشت: باید از کیفرخواست اعلامشده در دادگاه نتیجهگیری کرد که تمامی حرکات بنی گانتس وزیر جنگ اسرائیل روی میز ایرانیها قرار داشت. اما بهترین جمع بندی همان است که سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل گفته است « ابوالقیان اطلاعات بروز شده ای از وقایع اسرائیل ارائه می کرده است»
2️⃣ فهرست مورد هدف جامعه اطلاعاتی ایران در اسرائیل تنوع جالب توجهی دارد و از چهره های تجاری تا نمایندگان پارلمان و وزرای کابینه این رژیم در آن دیده می شود. خرداد ۹۷ بود که پلیس رژیم صهیونیستی و شینبت اعلام کردند که «گونن سگو»، وزیر پیشین انرژی و زیرساخت اسرائیل و عضو اسبق پارلمان اسرائیل بهاتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده است. افشای پرونده ابوالقیعان که سالهاست پشتیبان مالی احزاب موثر و مشهور صهیونیستی بوده و در کارنامه خود حضور در بالاترین سطح معادلات سیاسی این رژیم را دارد، نشان می دهد که سطح عملیات اطلاعاتی ایران تا در بالاترین رتبه در برابر رژیم صهیونیستی قرار داشته و موفق نیز بوده است.
3️⃣ اسرائیل طی ماه های اخیر تلاش زیادی کرد که نشان دهد ایران را زیر ضربات اطلاعاتی سنگین قرار داده است. اما اینک مجبور شده محاکمه بخشی از جاسوسان ایران در اسرائیل را علنی کند. واقعیت ولی فراتر از این دادگاه ها است؛ نهادهای امنیتی در اسرائیل گفته اند که افشای پرونده جاسوسی ابوالقیعان بخشی از فعالیت سرویسهای امنیتی و نظامی اسرائیل طی چند سال گذشته برای کشف و مقابله با فعالیتهای اطلاعاتی ایران و حزبالله در درون ساختار اسرائیل است. معنای دیگر این جملات این است که اسرائیل سالهاست گرفتار نفوذ افسران اطلاعاتی ایران بوده و برای مقابله با آن مجبور شده عملیات گسترده و طولانی مدتی را برای پاکسازی درونی امنیتی خود آغاز کند و پرونده های علنی شده تنها بخشی از بیان غیرمستقیم این فعالیتها است.
4️⃣ رژیم صهیونیستی چند دهه است که کنترل خبری بسیار منظم و سختگیرانه ای درباره حوادث امینتی و نظامی دارد و تمایلی برای نشان دادن ضعف های اطلاعاتی درونی خود به هیچ وجه ندارد. در برگزاری دادگاه های علنی اخیر به نوعی اجبار دیده می شود. صهیونیست ها مجبورند به ایران پیام بدهند که موفق به کشف سرنخ های از اقدامات اطلاعاتی آنها شده اند ولی خودشان هم میدانند و هم گفتهاند که یعقوب ابوالقیعان در حالی هفتهها پیش توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی دستگیر شده که تا امروز اطلاعات زیادی در مورد هویت همدستان یا اشخاصی که با وی در این زمینه در ارتباط بودند وجود ندارد.
*مهدی جهان تیغی
✴️ ایران چگونه ترمز ترامپ را برای شروع جنگ کشید
🔸تابستان و پاییز گذشته را باید عجیبترین و پرکاترین فصلهای نیروهای مسلح کشور پس از پایان جنگ تحمیلی دانست، دو فصلی که در آن نزدیک به 20 رزمایش مختلف در سطوح گوناگون و با حضور تقریباً همه رستهها در مناطق مهم مانوری و عملیاتی برگزار شد. این رزمایشها که آن روزها تعجب بسیاری از افراد در کشور را هم برانگیخته بود، گاهی اوقات با رونمایی از جدیدترین دستاوردهای صنایع نظامی کشور همراه بود. اما هدف عمده این رزمایشها که در آن روزها نیز بارها به آن اشاره کردیم، فقط یک چیز بود: «بازدارندگی در برابر دشمنی که طرح تهاجمی دارد.»
🔸شاید برای برخی از افراد در آن روزها این رزمایشها تمرینات روتینی نیروهای مسلح بوده باشد، اما اتفاقاتی که در آن روزها در گوشه کنار مرزهای کشورمان روی میداد بیانگر اتفاقات بسیار خطرناکی بود که نیاز به پیشگیری داشت. به صورت مشخص، این هوشیاری دستگاه اطلاعاتی کشور بود که موفق به جمعآوری دیتاهای لازم در مورد اهداف و برنامههای احتمالی دشمن برای شروع یک تهاجم به کشورمان شد. احتمال بروز این تهاجم در سطح سیاسی بسیار زیاد بود، هر چند در بعد نظامی ژنرالهای امریکایی از وحشت آن شب خواب نمیرفتند.
🔸شاید پس از ترور رستم ایرانشهر که با پاسخ ایران و بالارفتن سطح آماده باش نیروهای مسلح همراه بود، ماههای آخر تابستان، به ویژه سه ماه آبان، آذر و 10 روز اول دی را باید سرنوشتساز نامید تا جایی که نیروهای مسلح کشور در بالاترین سطح آماده باش بودند و به مدت بیش از دو ماه، شرایط کاملا جنگی بر نیروهای مسلح کشور حاکم بود. قدرتنمایی رزمندگان ارتش و سپاه ایران و نشان دادن سطح بالایی از آمادگی رزمی به دشمن، خروجی بسیار مهمی داشت و آن هم پشت سر گذاشتن یکی از حساسترین برهههای تاریخی کشور «بدون جنگ» بود.
🔸در این مورد، به تازگی رسانههای امریکایی هم دست به انتشار برخی از دادههایی شدند که نشان میداد سران رژیم صهیونیستی، به ویژه بنیامین نتانیاهو که او هم مانند ترامپ روزگار خوبی نداشت و دنبال بهانهای میگشت تا شاید همچنان در قدرت بماند، یک ماجراجویی غیرقابل پیشبینی دستکم در حوزه نتیجه و دستاوردها صورت بگیرد. این ماجراجویی به هر شکل خودش میتوانست ویرانگر باشد و حتی باعث بروز جنگی بسیار بزرگ در سطح منطقه و جهان گردد، ولی هوشیاری ایران و حساب و کتاب ژنرالهای امریکایی رسما مانع از این مساله شد.
🔸یکی از نشریات امریکایی در این مورد گزارش جالبی نوشته است. نشریه نیویورکر نوشته است: آخرین باری که مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا با دونالد ترامپ صحبت کرد، سوم ژانویه ٢٠٢١ بود که موضوع صحبت نیز برنامه هستهای ایران بوده است. در حقیقت میلی در ماههای آخر دوران فعالیت ترامپ به شدت در تلاش بوده است که اطمینان یابد رئیسجمهور کشورش برای باقی ماندن در قدرت و تغییر نتیجه انتخابات، به ایران حمله نخواهد کرد.
🔸مارک میلی بسیار نگران این بوده است که ترامپ با پافشاری روی اقدام نظامی علیه ایران موجب به وجود آمدن یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه شود. در حقیقت بنیامین نتانیاهو برای انجام این حمله در واپسین روزهای ریاست جمهوری ترامپ به سختی تلاش کرده و او را تحت فشار قرار داده بود اما مارک میلی به ترامپ هشدار داده بود: اگر دست به چنین کاری بزنی یک جنگ لعنتی رخ خواهد داد. میلی پیش از آن نیز نسبت به پیامدهای گسترده درگیری میان اسرائیل و فلسطینیها هشدار داده و در عین حال بر این باور بوده است که ترامپ خواهان جنگ نیست اما تحت تاثیر نتانیاهو و عوامل تحریکآمیز مختلف در تلاش برای یک حمله موشکی بوده است.
🔸در ادامه گزارش نیویورکر آمده است: افراد جنگ طلب ضد ایرانی اطراف ترامپ را احاطه کرده بودند و او به بنیامین نتانیاهو نیز بسیار نزدیک بود، کسی که علیرغم آشکار شدن شکست ترامپ در انتخابات ٢٠٢٠ سعی داشت او را برای حمله به ایران متقاعد کند. علاوه بر نتانیاهو، مایک پمپئو و مایک پنس خواهان اقدام علیه ایران بودند اما ترامپ، باوجود نزدیکی عقایدش با نخستوزیر اسرائیل در قبال ایران، در نهایت تصمیم گرفت که از این ایده بگذرد و دست به اقدامی علیه ایران نزند!
🔸هر چند نیویورکر چنین نوشته که ترامپ حاضر به پذیرش حمله نشد، اما واقعیت این است که آمادگی 100درصدی نیروهای مسلح ایران و پیامهایی که از تهران مخابره شد مبنی بر اینکه شلیک یک گلوله برابر است با شلیک هزاران موشک که بخش بزرگی از آن تلآویو را منهدم خواهد کرد و مهمتر از همه، اینکه چیزی به اسم جنگ محدود نداریم در کنار تجربه عین الاسد ترامپ را به این نتیجه رساند که هر جنگی با ایران میتواند او را منفورترین شخصیت امریکا کند و این برای ترامپ که قصد بازگشت دوباره به قدرت را داشت، سهمی مهلک بود.
@syriankhabar
یادتان هست که در ماجرای سیل سالهای گذشته در خوزستان، مازندران، گلستان و لرستان و هچنین زلزله غرب کشور رسانههای زرد فارسیزبان و هنچنین دهانبینهای داخلی چه خبرهایی که ننوشتند و چه حاشیههایی که نرفتند.... حالا بخوانید که کشور پیشرفته و جهان اولی آلمان بر اثر سیل چه بلایی سرش آمده است. تا الان 133 نفر کشته شدند و کلی هم ناپدید هستند... سیل در ایران این همه کشته داشت؟ در عمان هم سیل ویرانگری کرده است....
پیشنهاد میکنم که مسوولان امر با توجه به تجریبات خوب بخشهای مختلف مهندسی کشورمان در حوزه سیل برای ارائه کمک به آلمانها پیشقدم شوند و کمکهای انسانی را هم ضمیمه کنند. آنهایی که دیگران را بابت سیل و زلزله مسخره میکنند نمیدانند وقتی طبیعت خشم گرفت، سدهایی که مهندسان آلمانی!! هم ساختهاند جانی برای مقاومت ندارند...
@syriankhabar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جمعه 25 تیرماه، مردم معترض به بی آبی در شهرهای اهواز، سوسنگرد، کوت عبدالله و شادگان برای چندمین روز متوالی و همچنین مردم شهر هویزه و ابوحمیظه دست به تجمع اعتراضی زدند.
در جریان این تجمعات مردم معترض جاده اهواز به شوش و کوت عبدالله به اهواز را مسدود کرده اند و در برخی ویدیوهای منتشر شده صدای تیراندازی به گوش میرسد.
تجمعات مردمی در اعتراض به قطع آب و عدم دسترسی شهروندان به آب آشامیدنی از شب پنجشنبه 24 تیرماه آغاز شده و تا کنون به دستکم 12 شهر گسترش یافته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◀️نقشه شوم و فتنه #انگلیس
✍ دوقطبی اسد و خوزستان نمونه ای دیوثی سیاسی است که ایران را تحریک به تجزیه میکند
اما لازم به ذکر است؛ حفظ اسد برای پیشروی به سوی امنیت خاورمیانه و ایران بزرگ وظیفه سربازانی بود که در میدان نبرد از جانشان هم برای ایران دریغ نکردند
در حالی که حفاظت از خوزستان پر افتخار وظیفه سربارانی است که زخم بستر و غرب محوری اشان از شمال تا جنوب؛ از شرق تا غرب کشور را دچار صف نارضایتی کرده است
اگر راست میگوید مدافع مردم خوزستانید خواستار محاکمه همقماشان ناکارآمد و مشکوک به خیانتتان شوید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پدر جوان شادگانی: خرابکاران به پسرم تیر زدند
🔹مصطفی نعیماوی، دیشب براثر اصابت گلوله در اعتراضات شادگان جان باخت.
🔹️خانواده مصطفی میگویند دولت باید عاملان تیراندازی به فرزندشان را مجازات کند.
shabnameh566.mp3
11.01M
شبنامه / ماموریت های برون مرزی در دقیقه 90 ؟ / مدیران روحانی کجا میروند ؟ / از اعزام معاون وزیر به انگلستان تا اعزام آقای باجناق توسط رئیس هلال احمر به امارات .../ مدیران دولتی در حالی که مملکت را در بحران به دولت بعد تحویل میدهند قصد سفر کرده اند ؟ / قسمت 566
اغتشاشگران و بانیان کشتهشدن جوان شادگانی در دست شناسایی
🔸دیشب در میان اعتراض برخی مردم شادگان به وضعیت کمآبی، افراد اغتشاشگر اقدام به تیراندازی هوایی کردند. یکی از تیرهای هوایی شلیک شده از سوی اغتشاشگران به فوت یک جوان شادگانی منجر شد.
🔹فرماندار شادگان: شناسایی مسببان این حادثه توسط نیروهای انتظامی و امنیتی در دستور کار است.
🔹با این حال برخی منابع از شناسایی برخی عوامل تیراندازی خبر دادند و پیگیریهای فارس در این رابطه ادامه دارد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 بارانی که اینجا نعمت است
🔹بارش باران همانطور که ممکن است ایجاد سیل و سیلاب کند، میتواند صدای خنده کودکان را نیز به گوشمان برساند. اینبار باران دلخوشی کودکان دشتیاری سیستانوبلوچستان شد.
@Farsna
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 گوشهای از بلایی که بانک ها بر سر اقتصاد کشور می آورند/ از تعطیلی واحد های صنعتی به دلیل کمبود نقدینگی تا خلق روزانه ۲۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی در سیستم بانکی!
🔹وقتی وام های چند میلیاردی بانکها بیشتر از وام های کوچک معوق هستند!
sarih.mp3
11.65M
خشکسالی در ایران ، جنگ های آب و هوایی و چند نکته...
مرور چند نکته به بهانه وضعیت این روزهای خوزستان .../ آنچه این روزها در برخی مناطق ایران رخ داده و به عنوان خشکسالی از آن یاد میشود، از پنج سال قبل از بحران سوریه این کشور را درگیر می کند. سپس آب به کاتالیزور بحران تبدیل میشود و .../ در بحران سوریه، اردوغان از آبِ ورودی از ترکیه به این کشور برای به چالش کشیدن سوریه استفاده میکرد،در ایران هم همسایه ای داشتیم (اشرف غنی) که میگفت : اگر ایرانی ها آب میخواهند باید نفت بدهند...(البته او امروز درگیر بحرانی شده که نمی داند از کجا بر سرش آوار شده ...) / آیا آنچه می بینیم مختصات یک جنگ آب و هوایی است ؟
🔳 افغانستان، نگرانی عمیق هندیها و رویای چابهار
▪️روز گذشته در ضمن یادداشتی نوشتم که یکی از اهداف اصلی پاکستان از حمایت گسترده از گروه طالبان برای کنترل افغانستان دسترسی آسان و بدون واسطه به آسیای مرکزی، به ویژه سه کشور ازبکستان، تاجیکستان و قرقیزستان است و تلاش دارد تا با اشغال افغانستان هندیها را از این کشور به نوعی اخراج کند. البته این نکته را یادآور شدیم که پاکستان به تنهایی توانایی چنین کاری را ندارد و بدون شک کشورهای دیگری در کنار پاکستان وارد عمل شده و به اسلامآباد کمک میکنند.
▪️در این رابطه طرف هندی تلاش روزافزونی دارد که کشورهای آسیای مرکزی را در مورد افغانستان و آنچه در این کشور روی میدهد به نوعی همراه کند. در این مورد هر چند هندیها به دلیل بعد مسافت و ناتوانی مالی نمیتوانند مثل چینیها عمل کنند، اما از حمایتهای امریکا در این زمینه برخوردار هستند تا به نوعی با چینیها در این کشورها رقابت کنند (البته وضعیت خیلی پیچیدهتر از این حرفها بوده و این سادهشده این معادله چند مجهولی است). در این راستا نشستها و سفرهای متعددی توسط مقامات هندی به کشورهای مختلف آسیای مرکزی صورت گرفته است.
▪️در یکی از این سفرها سابرامانیام جایشانکار وزیر امور خارجه هند در کنفرانس با عنوان «آسیای مرکزی و جنوبی: پیوستگی منطقهای، فرصتها و چالشها» شرکت کرد و سخنانی گفت که به نظر از اهمیت بسیاری برخوردار است. البته آنچه جایشانکار گفته، نوعی عقبماندگی هندیها از طرف چینی را در حوزه توسعه دریایی و ایجاد زیرساختهای بندری به منصه ظهور گذاشته که دلیل اصلی و عمده آن نیز دلالصفتی هندیها از یکسو و پیروی محض آنها از امریکا است. با این حال، وزیر خارجه هند در نشست تاشکند گفت: بندر چابهار مرکز مهم حمل و نقل منطقهای از جمله به افغانستان است و ایجاد ارتباط باید همگام با قوانین بینالمللی، حاکمیت ملی و وحدت ارضی باشد.
▪️پایگاه خبری «فرست پست» بخشی از اظهار نظرهای وزیر خارجه هند را در این نشست منتشر کرده است. به صورت مشخص، طرف هندی به شدت نگران مسائل افغانستان است و در برابر حوادث در حال اتفاق در این کشور صرف یک ناظر بوده و در تلاش است تا برای خودش فرصتسازی کند تا بلکه بتواند از سرمایهگذاری هنگفتی که در بخش معادن افغانستان کرده، دفاع کند. این پایگاه خبری در مورد این نگرانی به نقل از جایشانکار نوشت: وی در ادامه با اشاره به افغانستان گفت پروژههای ارتباطی باید براساس توجیه اقتصادی و مسئولیت مالی باشد و بدهی ایجاد نکند. برای تحقق پروژههای ارتباطی در افغانستان، جهان باید به دولت این کشور اطمینان داشته باشد و توسعه و شکوفایی با صلح و امنیت در ارتباط است.
▪️وی با اشاره به اینکه سیاست، اهداف منفی و بیثباتی «مانع مهمی» برای همکاری و رفاه منطقهای است، اظهار داشت که هیچ ابتکار جدی ارتباطی نمیتواند یک طرفه باشد. جایشانکار در سخنان خود گامهای عملی هند از سال ۲۰۱۶ تاکنون برای بهره برداری از بندر چابهار را برشمرد و تشکیل «گروه چهار جانبه هند-ازبکستان-ایران-افغانستان» برای استفاده مشترک از این بندر را یک «تحول خوب» توصیف کرد.
▪️وزیر امور خارجه هند افزود: بندر چابهار دسترسی امن، قابل اعتماد و بدون محدودیت به دریا را برای کشورهای آسیای مرکزی فراهم میکند. نقش موثر آن در حال حاضر به وضوح ثابت شده است. ما پیشنهاد کردهایم که بندر چابهار را در چارچوب (کریدور بینالمللی حمل و نقل بینالمللی شمال و جنوب) قرار دهیم.
▪️اما چرا چابهار برای هندیها مهم است: اول اینکه، پاکستان به هند اجازه استفاده از خاک خود برای تجارت مستقیم با افغانستان را نمیدهد. بنابراین چابهار برای دسترسی هند به افغانستان و فراتر از این کشور اهمیت دارد. هند دارای منافع زیادی در یک افغانستان با ثبات است و دهلی نو یکی از بزرگترین اهداکنندگان بینالمللی افغانستان است. وضعیت امنیتی در افغانستان برای هند مهم است. دهلینو مانند ایران به دنبال ثبات در افغانستان است و تامین نیاز تجاری افغانستان از طریق بندر چابهار به این هدف کمک میکند.
▪️ دیگر اینکه دسترسی به چابهار برای امنیت انرژی هند مهم است. هند بهعنوان یک اقتصاد در حال رشد، به انرژی کشورهای آسیای مرکزی توجه دارد. گاز طبیعی از آسیای مرکزی میتواند از طریق بندر چابهار به هند صادر شود. هند هم اکنون عضوی از پروژه خط لوله گاز تاپی (ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و هند) است. همچنین، هند عضوی از کریدور بینالمللی حمل و نقل شمال و جنوب است که هدف از آن ایجاد شبکه حمل و نقل میان کشورهایی مانند هند، ایران، ارمنستان، آذربایجان، کشورهای آسیای مرکزی و روسیه است. بنابراین در اهداف هند، چابهار بسیار اهمیت پیدا میکند.
✔️البته طرف هندی در مورد گاز ترکمنستان دارد بیجهت به در و دیوار میزند و این هم یک تناقض آشکار منافع است...
@syriankhabar
اثربخشی واکسن برکت روی کرونای دلتا
🔹ناظر کارآزمایی بالینی واکسن برکت: اثربخشی واکسن برکت روی کرونای دلتا در تست خنثیسازی مورد ارزیابی قرار گرفت و مشخص شد سرم افرادی که در فاز یک و دو تزریق واکسن شرکت کرده بودند، دارای آنتیبادی به میزان موثری در برابر کرونای دلتاست.
@Farsna