📸 #گزارش_تصویری
▪️اقامه نماز بر پیکر متعلقه آیت الله العظمی وحید خراسانی توسط آیت الله سیدان
▪️پیکر همسر مکرمه حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی با حضور علما و حوزویان و اقشار مردم مشهد از حسینیه نجفی ها به سمت حرم مطهر رضوی تشییع و نماز به امامت آیت الله سیدان اقامه شد.
🔹 مدرسه تخصصی علوم دینی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
@valiasr_mt
مرکز تخصصی علوم دینی حضرت ولیعصر(عج)
🔹 #آیات_العقائد 🔹 #نکته_کلامی 🔰 نقش عقل در منابع وحیانی: ✍️ بیگمان برای اثبات خداوند متعال و قبول
🔹 #تاویل_قرآن
#آیات_العقائد
🔰 ویژگی تأویل و باطن در مورد قرآن:
✍️ قرآن ظاهری دارد و این ظاهر، با بررسی و فحص از دیگر مدارک وحیانی و نیز نبود قرائن قطعی عقلی مخالف، حجت میباشد.
افزون بر این ظاهر (که با توجه به لغت و قواعد زبان عربی از قرآن استفاده میشود) قرآن دارای اشارات و لطایفی است که با نظر ذوقی و ژرفاندیشی میتوان به آنها دست یافت. معیار اساسی و مهم در این راستا این است که اصول و نصوص وحیانی با آنها مخالفت نداشته باشد.
لیکن آنچه به عنوان باطن یا تأویل مطرح است از ظاهر آیه استفاده نمیشود. و نیز با ژرفاندیشی نمیتوان به آن دست یافت. حتی اگر این معنای تأویلی با نصوص وحیانی نیز ناسازگار نباشد، باز نمیتوان آن را مراد و مقصود آیه دانست؛ زیرا سند وحیانی و روایی ندارد.
تنها زمانی سخنی به عنوان تأویل پذیرفتنی است که دارای سند باشد و در آن سند تحقیق کافی صورت گیرد. به همین جهت معانی تأویلی از مراتبی برخوردارند، هر گاه سند قطعی باشد تأویل درست است و هر گاه سند ظنی باشد تأویل نیز ظنی است و اگر سند ضعیف باشد تأویل ضعیف است، و اگر سند درست نباشد سخن از تأویل نابجاست.
📚منبع:
تفسیر آیات العقائد، تقریرات دروس آیت الله سید جعفر سیدان ج۱ ص۸۶
🔹 مدرسه تخصصی علوم دینی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
@valiasr_mt
هدایت شده از گوهر کلام
19.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥کلیپ گوهر کلام
💫 معنی عذاب در عرفان ابن عربی
🆔 @gohar_kalam110
🔹 #حدیث
🔹 #حدیث_کلامی
🔰 از امام رضا علیهالسلام روایت شده است که میفرمایند:
«...َّ لِلنَّاسِ فِي التَّوْحِيدِ ثَلَاثَةَ مَذَاهِبَ مَذْهَبُ إِثْبَاتٍ بِتَشْبِيهٍ وَ مَذْهَبُ النَّفْيِ وَ مَذْهَبُ إِثْبَاتٍ بِلَا تَشْبِيهٍ فَمَذْهَبُ الْإِثْبَاتِ بِتَشْبِيهٍ لَا يَجُوزُ وَ مَذْهَبُ النَّفْيِ لَا يَجُوزُ وَ الطَّرِيقُ فِي الْمَذْهَبِ الثَّالِثِ إِثْبَاتٌ بِلَا تَشْبِيهٍ»
مذهب مردم، در توحید سه گونه است: مذهب نفی و انکار [خدا]، مسلکِ تشبیه [و پذیرشِ به شبیهی برا خدا]، و مکتب اثبات [خدا] بیتشبیه [او به چیزی].
مذهب نفی جایز نمیباشد، و مسلک تشبیه [نیز] جایز و روا نیست؛ زیرا خدای متعال به چیزی شبیه (و مانند) نمیباشد.
راه درست و حق، در شیوه سوم است؛ یعنی اثبات خدا بیآنکه انسان او را به چیزی شبیه سازد [و یا چیزی را شبیه و نظیر او به شمار آورد].
📚 منابع:
توحید صدوق ص۱۰۷ ح۸
بحارالأنوار ط بیروت ج۳ ص۲۶۳
🔹 مدرسه تخصصی علوم دینی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
@valiasr_mt
🏴 #حدیث
#فاطمیه
▪️ عنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: «إِنّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ» اَللَّيْلَةُ فَاطِمَةُ وَ اَلْقَدْرُ اَللَّهُ فَمَنْ عَرَفَ فَاطِمَةَ حَقَّ مَعْرِفَتِهَا فَقَدْ أَدْرَكَ لَيْلَةَ اَلْقَدْرِ وَ إِنَّمَا سُمِّيَتْ فَاطِمَةَ لِأَنَّ اَلْخَلْقَ فُطِمُوا عَنْ مَعْرِفَتِهَا.
▪️ امام صادق عليه السّلام در تفسير سورۀ قدر فرمايد: در آيۀ:«إِنّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ اَلْقَدْرِ» منظور از«الليلة» فاطمه عليها السّلام، و منظور از« القدر» خداوند است، پس هر كه فاطمه را به واقع بشناسد ليلة القدر را درك كرده است، و همانا او را فاطمه ناميدند چون مردمان از كسب معرفت واقعى نسبت به وى عاجز هستند.
📚 منبع:
بحارالانوار، ج ۴۳، ص۶۵
『الســلام علیڪِ یــــا فــاطمہ الـزهـــــــرا』
🔹 مدرسه تخصصی علوم دینی حضرت ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف
@valiasr_mt