💢پاسخ به خرافات
آیا ماه صفر #نحس است؟
دعایی در مفاتیح آمده در مورد محفوظ ماندن از نحوست این ماه، این #صحت دارد؟
✅معنای #صفر چیست؟
«صفر» به معنی تهی و خالی است. دلیل نامگذاری آن این است که چون این ماه پس از ماه محرم است و مردم دوران جاهلیت در ماه محرم - به دلیل اینکه از ماههای حرام بود- از جنگ دست میکشیدند، با فرارسیدن ماه صفر به جنگ روی میآوردند و خانهها خالی میماند؛ از این رو به آن صفر گفتهاند.
✅ در مورد ماه صفر ، بنا بر آن چه به غلط معروف گشته، ماه صفر «نحس» است؛ به خصوص روز #چهارشنبه آخرین آن ماه را که به نحس بودن بیشتر معروف شده است و در این باره روایت مخصوصى از ائمه دین(ع) نرسیده و در منابع روایی ما از اهل بیت در مورد #نحس بودن این ما سخنی وجود ندارد.
✅تکمیلی
بین مردم مشهور شده است که ماه صفر ماه نحسی است و برای رفع نحوست آن باید ادعیه ای خواند یا صدقه داد و ...
اما جالب توجه است وقتی به منابع روایی رجوع می کنیم حدیثی در مجامع روایی دال بر نحوست ماه صفر نمی یابیم.
✅مرحوم شیخ عباسی قمی ره صاحب مفاتیح الجنان نیز در ابتدا اعمال ما صفر می گوید: بدان که این ماه به نحوست معروف است. یعنی ایشان نیز صرفاً شهرت این امر را بیان می کنند و روایتی دال بر این مطلب نمی آورند.
✅حتی دعایی هم که برای رفع این نحوست ایشان در کتابش به نقل از فیض کاشانی ره و ... آورده است؛ در هیچ یک از مجامع روائی ما #موجود_نیست طبق جستجوهای انجام شده. حتی در آثار چاپی خود فیض کاشانی ره نیز این دعا به چشم نمی خورد. حتی در مجامع روائی و کتب عامه نیز همچین دعایی به چشم نمی خورد.
✅اما علامه مجلسی ره در کتاب «زادالمعاد» خویش که کتابی شبیه مفاتیح است در ابتدای بحث ماه صفر می نویسد:
ترجمه: این ماه مشهور به نحوست و شومی است و این مطلب به دو معنی می تواند باشد: اول آنکه طبق قول علمای امامیه رسول الله(ص) در این ماه وفات یافتند. و معنی دوم اینکه چون این ماه پس از ماهایی است که قتال در آنها حرام است[یعنی ماههای ذی القعدة، ذی الحجة و محرم الحرام]؛ و این ماه که ماه شروع قتال است شوم باشد. و من در احادیث امامیه چیزی که دلالت بر نحوست این ماه داشته باشد؛ ندیده ام. و صرفاً در برخی روایات غیر معتبر عامه این مطلب آمده است.
خب وقتی حدیث شناس مبرزی چون علامه مجلسی(ره) این حرف را بزند؛ واقعاً تردید بسیار جدی در نحوست این ماه به وجود می آید؛ اگر نگوئیم قطع به نحس نبودن این ماه پیدا می کنیم.
درباب چهارشنبه ماه صفر و علی الخصوص چهارشنبه آخر ماه صفر نیز ایشان می گوید:
ترجمه: پس بدان که نحوست چهارشنبه آخر ماه صفر بین عوام و بلکه بین خواص[یعنی حتی بین علما] مشهور است. و به دست من روایتی که دلالت بر این مطلب داشته باشد؛ نرسیده است. چه روایات عامه و چه روایات امامیه معتبر. و البته روایاتی در باب نحوست روز چهارشنبه به نحو مطلق و چهارشنبه آخر هر ماه به نحو خاص داریم.
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح اولین روز هفته شما بخیر
🌴امام جعفر صادق علیه السلام:
آسایش دل را جستجو کردم و آن را در کمی مال و ثروت، یافتم.
📚مستدرک الوسائل، جلد ۱۲،صفحه ۱۷۴،حدیث ۱۳۸۱۰
@valiyeasreejvarkola
#حکایت_قابل_تامل
از شیطان پرسیدند:
گمراه کردن شیعیان چه سودی دارد؟!
گفت: امامِ اینها کـه بیایـد روزگـار مـن سیاه
خواهد شد!
اینهاکه گناه مۍڪنند امام شان دیرتر
می آید.
#اعوذبالله_من_همزات_الشیطان_الرجیم
#اللهم_عجل_الولیک_الفرج
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 سوال :
اشتباه در آهسته یا بلند خواندن اذکار در نماز چه حکمی دارد؟
💬 پاسخ :
اگر در جایی که باید نماز را بلند بخواند، عمداً آهسته بخواند یا در جایی که باید آهسته بخواند، عمداً بلند بخواند، نمازش باطل است، ولی اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسأله باشد، نمازش صحیح است، و چنانچه هنگام خواندن حمد و سوره یا تسبیحات متوجه شود، لازم نیست مقداری را که به اشتباه، بلند یا آهسته خوانده، دوباره بخواند.
📚 پینوشت:
رساله نماز و روزه آیتالله خامنهای، مسأله 197
@valiyeasreejvarkola
#کلام_معصوم
امام صادق علیه السلام:
دلها نيز، همچون مس، زنگار مىبندد، پس آنها را با استغفار صيقل دهيد.
📚عدّة الداعي،صفحه ۲۴۹
@valiyeasreejvarkola
#هر_شب_یک_داستان_آموزنده
موسی و چوپان
گویند که حضرت موسی در راهی چوپانی را دید که با خدا سخن میگفت.
چوپان میگفت: ای خدای بزرگ تو کجا هستی, تا نوکرِ تو شوم, کفشهایت را تمیز کنم, سرت را شانه کنم, لباسهایت را بشویم پشههایت را بکشم. شیر برایت بیاورم. دستت را ببوسم, پایت را نوازش کنم. رختخوابت را تمیز و آماده کنم. بگو کجایی؟ ای خُدا. همه بُزهای من فدای تو باد.های و هوی من در کوهها به یاد توست. چوپان فریاد میزد و خدا را جستجو میکرد.
موسی پیش او رفت و با خشم گفت:
ای مرد , این چگونه سخن گفتن است؟ اصلا میدانی که با چه کسی اینگونه سخن میگویی؟ موسی گفت: ای بیچاره, تو دین خود را از دست دادی, بیدین شده ای. بیادب شده ای. ای چه حرفهای بیهوده و غلط است که میگویی؟ خاموش باش, از خداوند طلب مغفرت کن , شاید خُدا تو را ببخشد. حرفهای زشت تو جهان را آلوده کرد, تو دین و ایمان را پاره پاره کردی. اگر خاموش نشوی, آتش خشم خدا همه جهان را خواهد سوزاند,
چوپان از ترس, گریه کرد. گفت ای موسی تو دهان مرا دوختی, من پشیمانم, جان من سوخت. و بعد چوپان, لباسش را پاره کرد. فریاد کشید و به بیابان فرار کرد.
خداوند به موسی فرمود:
ای پیامبر ما, چرا بنده ما را از ما دور کردی؟ ما ترا برای وصل کردن فرستادیم نه برای بریدن و جدا کردن. ما به هر کسی یک اخلاق و روش جداگانه دادهایم. به هر کسی زبان و واژههایی دادهایم. هر کس با زبانِ خود و به اندازه فهمِ خود با ما سخن میگوید. هندیان زبان خاص خود دارند و ایرانیان زبان خاص خود و اعراب زبانی دیگر. و گدا و چوپان هر کدام زبان و روش و مرامی مخصوصِ به خود دارند. ما به اختلاف زبانها و روشها و صورتها کاری نداریم کارِ ما با دل و درون است. ای موسی ، ما با عشقان کار داریم. مذهب عاشقان ، از زبان و مذهب صورت پرستان جداست. مذهب عاشقان ، عشق است و در عشق ، لفظ و صورت میسوزد و معنا میماند. صورت و زبان علت اختلاف است. ولی ما لفظ و صورت نمیخواهیم ما سوز دل و پاکی دل میخواهیم. موسی چون این سخنها را شنید به بیابان رفت و دنبال چوپان دوید. ردپای او را دنبال کرد. از آنجایی که رد پای او با دیگران فرق داشت. او را یافت و بدو گفت :
مژده مژده که خداوند فرمود:
هیچ ترتیبی و آدابی مجو
هر چه میخواهد دل تنگت, بگو
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز یکشنبه شما بخیر
🌴 امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام:
هدایت شد آنکه زمام خویش را به دست خدا و رسول او و ولیّ امرش سپرد.
📚غررالحکم، صفحه ۷۳۵
@valiyeasreejvarkola
#سخن_نیکو
وقتی ماشـینت جــوش می آورد دیگر #حـرکت نمیکنی بلکه کنار می زنی و میایستی وگرنه ممکنه
آتش بگیرد
خودتهم همینگونه باش یعنی وقتی جوش میآوری
و عصبانی می شوی تخته گاز نرو، بزن کنار #ســـاکت باش و هیـچ نگو وگــرنه آسیب میبینی.
امیرالمـومنین علی علیه السلام:
راه درمان خشم #سکوت است.
@valiyeasreejvarkola
#هر_روز_یک_احکام_شرعی
💠 شیوۀ صحیح نذر شرعی
🔷 برای انعقاد نذر شرعی لازم است که شرایط ذیل مراعات شود:
1️⃣. صیغۀ نذر (به زبان عربی یا ترجمۀ آن) را به زبان جاری کند، مثلا بگوید «برای خدا بر عهدۀ من است که اگر فلان حاجتم برآورده شد، روز عاشورا، مجلس روضه برپا کنم.»
2️⃣. چیزی را که نذر می کند انجام دهد یا ترک کند، باید از جهتی رجحان (برتری) داشته باشد، پس چنانچه بجا آوردن و ترک آن مساوی باشد، نذر صحیح نیست.
3️⃣. کاری را نذر کند که انجام آن برایش ممکن باشد.
4️⃣. نذر کننده باید مکلف و عاقل باشد و با اختیار نذر کند.
5️⃣. در صورت حضور شوهر، نذر زن (گرچه در اموال خود) بنابر احتياط واجب باید با اجازه او باشد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
@valiyeasreejvarkola
🌺 سلام.صبح روز دوشنبه شما بخیر
🌴امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام:
آنکه طمع را شعار خود نمود، نفسش را خوار ساخت و کسی که سختی خود را فاش کرد، راضی به پستی شد و آدمی که زبانش را بر خود امارت داد، بی مقدار گشت.
📚نهجالبلاغه، حکمت ۲
@valiyeasreejvarkola
#در_محضر_بزرگان
امام خمینی رضوانالله تعالی علیه:
💠اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد، ترس از فانتومها نداشته باشید. ترس از آمریکا و شوروی و اینها نداشته باشید. آنروز باید ترس داشته باشید که شما پشت بکنید به اسلام، پشت کنید به مساجد.
📚صحیفه نور، جلد ١٢، صفحه ٢٣۴
👈 بمناسبت روز جهانی #مساجد
@valiyeasreejvarkola
#کلام_رهبری
نزدیک قلّهایم؛ خستگی ممنوع!
همهی مسئولان کشور امروز موظفند کار جهادی کنند، شبانهروزی کار کنند، خستگی نشناسند. ما فصل مشبعی را حرکت کردیم. این سربالایی، این شیب تند را عبور کردیم، به قلهها نزدیک شدیم. نباید خسته بشویم.
امروز روز خسته شدن نیست، روز ناامید شدن نیست. امروز روز شوق است، روز امید است، روز حرکت است.
مسئولین کشور در بخش های مختلف باید با این روحیه حرکت کنند.
👈 فرازی از بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولين ارشد و فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
۱۴۰۲/۵/۲۶
@valiyeasreejvarkola