نامه اخلاقی عالم ربانی آیت الله العظمی آقای حاج آقاسید جمال الدین گلپایگانی
به شاگردش آيت الله العظمی صافی گلپایگانی
👇👇👇
@ayatollah_safi
🔰نصایح اخلاقی استاد به شاگرد
🔸به مناسبت ۲۹ محرم سالروز ارتحال آیت الله العظمی آقای حاج آقاسید جمال الدین گلپایگانی
🔹نامه معظم له به شاگردش مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به تاریخ محرم الحرام ۱۳۶۵ ق
◀️متن روی پاکت:
جناب مستطاب علم الاعلام عماد الافاضل العظام و نخبة العلماء الفخام ثقة الاسلام المؤید المسدد آقای آقا لطف الله صافی گلپایگانی (دامت توفیقاته).
🔽متن نامه:
به عرض میرساند انشاء الله تعالی وجود محترم از جميع مکاره، مصون و محروس است ولا زال در استکمال قوه علمیه و عمليه و جدّ و جهد در تحصيل علم و تهذيب اخلاق و ترويج شرع، مؤيّد و منصورند.
ضمناً مرقومه محترمه زيارت شد. ممنون مراحم و متشکر الطاف قرة العين معظم بوده و هستم. از حالم خواسته باشيد اين حياة مستعار باقی و بی حالی و ضعف مزاج از جهت پيری و عارضه در ماه مبارک مرا از کار باز داشته؛ أسئل الله العفو و العافية و حسن العاقبة.
عزيزا. اين حال جوانى را مغتنم بشمار و از بذل جهد در تحصيل علم کوتاهى نکن ؛ و تقوی که ترک معاصى باشد کمال اهتمام را به او داشته باش که اصل و اساسِ بلوغِ بهر سعادتى است، يعنى بدانيد که بدون ملکه تقوی امکان ندارد حصول حقيقت علم که «نور يقذفه الله في قلب من يشاء» سواء کان متعلقاً بالاعتقاد أو بالعمل.
تقوی، قلب را پاک مى کند از همه ارجاس و تهذيب مى کند نفس را از مهلکات خبیثه و تصفيه مى کند از کدورات و پردههایى که مانع از ادراک حقائق است و جلا می دهد به نور قلب و کم کم انسان به نظر در آثار و آفاق و انفس، آيات الهى و دلائل ربوبى مکنونه در آنها را مشاهده مى کند ؛ و بر اثر نظر در آفاق و انفس و تفکّر در آنها را درک مى کند «إن في خلق السموات و الأرض..»؛ «و سنريهم آياتنا في الافاق و في أنفسهم...».
امیّد است که خداوند، يقين صادقى و ايمان کاملى موهبت فرمايد ؛ که از آلايش و آلام و اسقام اين عالم طبيعى منتزع شود.
جان جنابعالى را دوست مي دارم و قابل ديدم، لذا زياد مصدع شدم. در تحصيل اهتمام کن، وقت را غنيمت بدان که از کف مى رود و ديگر به دست نمى آيد.
عالم بعد که به اصطلاح عالم برزخ است که عالم حسرت و مذمت است از مهملین و معطلین و عالم فوز به نتايج اعمال حسنه از براى عاملين و اولياء خدا.
ديگر حال ندارم، باقى طلب شما؛ أسئل الله أن يوفقنا لتحصيل مراضيه خالصاً لوجهه الکريم ؛ بحق محمد و آله والسلام عليکم و رحمة الله و برکاته.
سلام مخصوص به حضرت حجة الاسلام آقاى حاج سيد محمد رضا، رکن الاسلام آقاى حاج ميرزا مهدى (دامت برکاتهما) مى رسانم ؛ و التماس دعا از همه دارم. باقى حجج و ارکان الاسلام از آقايانى که اظهار لطف فرمايند به حقير، سلام به آنها و التماس دعاى مخصوص از آنها در عهده حضرتعالى است ؛ و السلام عليکم و رحمة الله و برکاته.
الأحقر جمال الدين الگلپايگاني
📚 منبع: (محضرِ آفتاب) نکوداشت مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج آقا لطف الله صافی گلپایگانی قدس سره/محسن اکبری شاهرودی
@ayatollah_safi
15 مرداد مصادف با سالگرد درگذشت عالم ربانی، فقیه اهل بیت عصمت و طهارت (ع) حضرت آیت الله حاج شیخ محمدجواد غروی دشتی می باشد. ایشان فرزند ارشد شیخ باقر حاجیانی بودند
نامبرده در سال 1301هجری شمسی در روستای باغ زایر قنبر مسیله متولد شد تحصیلات مقدماتی در همان روستا گذراندن سپس بعضی از کتب مقدمات را نزد مرحوم حاج میرزا جواد نمازی تلمذ کردند.
از سال ۱۳۲۱ به شهر مقدس نجف اشرف رفته و از وجود علمای نجف حضرات آیات خویی و سید عبدالهادی شیرازی کسب فیض نمودند.
تا سال پنجاه که ایرانیان به دستور صدام از عراق اخراج شدند ساکن نجف بودند بعد از آن در شهر مقدس قم رحل اقامت افکند و به تعلیم و تعلم ادامه داد.
ایشان در ۲۲ذی الحجه ۱۴۰۸ هجری قمری به علت سکته قلبی دارفانی را وداع گفتند و پس از تشییع و اقامه نماز میت توسط مرحوم آیت اللّه حاج آقا تقی طباطبایی قمی در آرامستان باغ بهشت قم در کنار دیگر مومنین و مومنات درخاک آرمیدند.
اثر به طبع رسیده از ایشان کتاب طلاق است البته آثار به طبع نرسیده از مرحوم متعدد است که تقریرات دروس فقه و اصول حضرات آیات خوئی و میرزا عبدالهادی شیرازی می باشد
روحش شاد و یادش گرامی باد .
@varesoon
ارمغان_اصفهان_در_شرح_حال_علامه_بهبهان.pdf
6.3M
ارمغان اصفهان در شرح حال علامه بهبهان
سیدالفقهاء و المجتهدین آیتالله العظمی حاج میرسیدعلی موسویبهبهانی
کتاب حاضر شرح حال زندگی علامه میرسیدعلی موسوی بهبهانی است. این اثر را آقای مهدوی به مناسبت چهلمین روز درگذشت آن عالم ربانی تهیه و منتشر کرده بودند که به مناسبت چهلمین سال ارتحال آن فقید شریف با تجدید نظر و اضافاتی مجددا منتشر شده است. ابتدا در مورد ولادت، خانواده و تحصیلات آیت الله بهبهانی مطالبی ارائه شده، سپس سفرهای ایشان به نحف، عتبات، رامهرمز و بازگشت ایشان به بهبهان مطرح شده است. در ادامه تاسیس حوزه علمیه بهبهان توسط ایشان و حوزه درس ایشان در مدرسه صدر اصفهان بازگو شده است. شخصیت علمی، فعالیتهای اجتماعی، تالیفات ایشان، آثار خیریهای که از ایشان به یادگار مانده و اولاد آیتالله بهبهانی در ادامه معرفی شدهاند. در نهایت سابقه مبارزاتی ایشان و وفاتشان بیان شده است.
مؤلف: سیدمصلحالدین مهدوی
@varesoon
@varesoon_Library
✅با بدان همنشین مباش
🔹علامه طباطبایی:
🔻 معاشرت با بدان و تبهکاران مایه هرگونه تیره بختی و بدفرجامی است، و برای روشن شدن این مطلب، همین بس که اشاره شود اگر جنایتکاران و زشت کرداران، مانند دزدان و راهزنان ، سبب انحراف و کج روی شان را بپرسیم، بدون تردید خواهند گفت: همنشینی با بدان و معاشرت با آنان ما را به این روز انداخته است!
و در میان هر هزار نفر بدکار و آلوده یکی پیدا نمیشود که از پیش خود، راه ناشایست را انتخاب کند.
🔹امیرالمومنین علی (علیه السلام) میفرمایند:
🔻از همنشینی با بدان دوری کن، چه آن که یار بد، تو را همانند خود می سازد، زیرا تا تو را مانند خود نسازد، تو را نمیپذیرد.
📚بنده خاص صفحه ۹۸
@varesoon
✅آیتالله بهجت(قدس سره):
🔻نبایدمغرورشویم
🔻تانزدیکیهای وفات و تا زمانی که شیطان زنده است، انسان در مخاطره است!
🔻به خدا پناه میبریم
📚در محضر بهجت ج۲ ص۱۹۵
@varesoon
@varesoon_bahjat
«عنایت حضرت معصومه (سلام الله علیها)»
💠آیت الله سید مرتضی مستجابی :
🔸در جوانی به مدّت شش ماه مبتلا به دست درد شدیدی شدم. روزانه یک مشت قرص می خوردم اما اثری در کاهش درد نداشت. روزی امام موسی صدر منزل ما بود، وقتی ديد يک مشت قرص در دست گرفته ام فکر کرد قصد خودکشی دارم. شدّت درد به حدی بود که دستم را به بخاری میچسباندم تا درد فراموشم شود.
▫تا روزی در مسير تهران نزدیک صحن حرم حضرت معصوم سرم را از ماشین بيرون کرده و به حضرت عرض کردم:
🔸عمه جان ، میگویند عمّه ها فرزندان برادر را دوست دارند ، من دستم درد ميکند.
🔸هنوز چیزی از قم دور نشده بودیم که حس کردم اثری از آن درد شديد در دستم نیست و برای همیشه راحت شدم.
@varesoon
شبها برای نماز بیدارم میکنند!
مرحوم شیخ مرتضی زاهد خودش نقل فرموده بود: «شبها برای عبادت سحری مرا صدا میزنند. یک شب میگویند: مرتضی برخیز! یک شب دیگر میگویند: شیخ مرتضی! و یک شب دیگر میگویند: آقا شیخ مرتضی! من وقتی دقت میکنم، میبینم اینها به «روز» من بستگی دارد. هر روز که من در رفتار و اعمالم دقت بیشتری میکنم و زیادتر مواظب هستم، در بیدارشدن، با احترام بیشتری روبهرو هستم.»
سیره وخاطرات علما ص ۶۹
@varesoon