15 مرداد مصادف با سالگرد درگذشت عالم ربانی، فقیه اهل بیت عصمت و طهارت (ع) حضرت آیت الله حاج شیخ محمدجواد غروی دشتی می باشد. ایشان فرزند ارشد شیخ باقر حاجیانی بودند
نامبرده در سال 1301هجری شمسی در روستای باغ زایر قنبر مسیله متولد شد تحصیلات مقدماتی در همان روستا گذراندن سپس بعضی از کتب مقدمات را نزد مرحوم حاج میرزا جواد نمازی تلمذ کردند.
از سال ۱۳۲۱ به شهر مقدس نجف اشرف رفته و از وجود علمای نجف حضرات آیات خویی و سید عبدالهادی شیرازی کسب فیض نمودند.
تا سال پنجاه که ایرانیان به دستور صدام از عراق اخراج شدند ساکن نجف بودند بعد از آن در شهر مقدس قم رحل اقامت افکند و به تعلیم و تعلم ادامه داد.
ایشان در ۲۲ذی الحجه ۱۴۰۸ هجری قمری به علت سکته قلبی دارفانی را وداع گفتند و پس از تشییع و اقامه نماز میت توسط مرحوم آیت اللّه حاج آقا تقی طباطبایی قمی در آرامستان باغ بهشت قم در کنار دیگر مومنین و مومنات درخاک آرمیدند.
اثر به طبع رسیده از ایشان کتاب طلاق است البته آثار به طبع نرسیده از مرحوم متعدد است که تقریرات دروس فقه و اصول حضرات آیات خوئی و میرزا عبدالهادی شیرازی می باشد
روحش شاد و یادش گرامی باد .
@varesoon
ارمغان_اصفهان_در_شرح_حال_علامه_بهبهان.pdf
6.3M
ارمغان اصفهان در شرح حال علامه بهبهان
سیدالفقهاء و المجتهدین آیتالله العظمی حاج میرسیدعلی موسویبهبهانی
کتاب حاضر شرح حال زندگی علامه میرسیدعلی موسوی بهبهانی است. این اثر را آقای مهدوی به مناسبت چهلمین روز درگذشت آن عالم ربانی تهیه و منتشر کرده بودند که به مناسبت چهلمین سال ارتحال آن فقید شریف با تجدید نظر و اضافاتی مجددا منتشر شده است. ابتدا در مورد ولادت، خانواده و تحصیلات آیت الله بهبهانی مطالبی ارائه شده، سپس سفرهای ایشان به نحف، عتبات، رامهرمز و بازگشت ایشان به بهبهان مطرح شده است. در ادامه تاسیس حوزه علمیه بهبهان توسط ایشان و حوزه درس ایشان در مدرسه صدر اصفهان بازگو شده است. شخصیت علمی، فعالیتهای اجتماعی، تالیفات ایشان، آثار خیریهای که از ایشان به یادگار مانده و اولاد آیتالله بهبهانی در ادامه معرفی شدهاند. در نهایت سابقه مبارزاتی ایشان و وفاتشان بیان شده است.
مؤلف: سیدمصلحالدین مهدوی
@varesoon
@varesoon_Library
✅با بدان همنشین مباش
🔹علامه طباطبایی:
🔻 معاشرت با بدان و تبهکاران مایه هرگونه تیره بختی و بدفرجامی است، و برای روشن شدن این مطلب، همین بس که اشاره شود اگر جنایتکاران و زشت کرداران، مانند دزدان و راهزنان ، سبب انحراف و کج روی شان را بپرسیم، بدون تردید خواهند گفت: همنشینی با بدان و معاشرت با آنان ما را به این روز انداخته است!
و در میان هر هزار نفر بدکار و آلوده یکی پیدا نمیشود که از پیش خود، راه ناشایست را انتخاب کند.
🔹امیرالمومنین علی (علیه السلام) میفرمایند:
🔻از همنشینی با بدان دوری کن، چه آن که یار بد، تو را همانند خود می سازد، زیرا تا تو را مانند خود نسازد، تو را نمیپذیرد.
📚بنده خاص صفحه ۹۸
@varesoon
✅آیتالله بهجت(قدس سره):
🔻نبایدمغرورشویم
🔻تانزدیکیهای وفات و تا زمانی که شیطان زنده است، انسان در مخاطره است!
🔻به خدا پناه میبریم
📚در محضر بهجت ج۲ ص۱۹۵
@varesoon
@varesoon_bahjat
«عنایت حضرت معصومه (سلام الله علیها)»
💠آیت الله سید مرتضی مستجابی :
🔸در جوانی به مدّت شش ماه مبتلا به دست درد شدیدی شدم. روزانه یک مشت قرص می خوردم اما اثری در کاهش درد نداشت. روزی امام موسی صدر منزل ما بود، وقتی ديد يک مشت قرص در دست گرفته ام فکر کرد قصد خودکشی دارم. شدّت درد به حدی بود که دستم را به بخاری میچسباندم تا درد فراموشم شود.
▫تا روزی در مسير تهران نزدیک صحن حرم حضرت معصوم سرم را از ماشین بيرون کرده و به حضرت عرض کردم:
🔸عمه جان ، میگویند عمّه ها فرزندان برادر را دوست دارند ، من دستم درد ميکند.
🔸هنوز چیزی از قم دور نشده بودیم که حس کردم اثری از آن درد شديد در دستم نیست و برای همیشه راحت شدم.
@varesoon
شبها برای نماز بیدارم میکنند!
مرحوم شیخ مرتضی زاهد خودش نقل فرموده بود: «شبها برای عبادت سحری مرا صدا میزنند. یک شب میگویند: مرتضی برخیز! یک شب دیگر میگویند: شیخ مرتضی! و یک شب دیگر میگویند: آقا شیخ مرتضی! من وقتی دقت میکنم، میبینم اینها به «روز» من بستگی دارد. هر روز که من در رفتار و اعمالم دقت بیشتری میکنم و زیادتر مواظب هستم، در بیدارشدن، با احترام بیشتری روبهرو هستم.»
سیره وخاطرات علما ص ۶۹
@varesoon
ذرهای اظهار نیاز نمیکردند!
🔷علامه سید مرتضی عسکری از ابتدا تا انتهای عمرشان یک زندگی زاهدانه و بسیار ساده را داشتند.
یکی از آقا زادگان ایشان- دکتر سید ضیاء عسکری- میگفتند: در عراق در حالی که برخی از وزرا و بزرگان برای مشاوره به خانه ما رفت و آمد میکردند، خوراک و پوشاک ما ساده بود، درعین حال علامه ذرهای اظهار نیاز نمیکردند!
🔹فرزند ایشان هم چنین میگفتند:
من برای ورود به دانشگاه پولی نداشتم لذا یک سال کار کردم تا توانستم به دانشگاه بروم چون میدانستم پدرم(علامه عسکری) پولی ندارد!
🔸علامه واقعا مصداق این حدیث بودن که
المومن کثیر المعونة و قلیل المؤونة
و المنافق کثیرالمؤونة و قلیل المعونة
یعنی مومن با دخل و خرج اندک بسیار کار میکند و ثمره دارد برخلاف منافق که خرجش زیاد است و ثمرهاش کم.
کانال علامه عسکری، نقل خاطره از استاد ادیبی
@varesoon
یکی از کلیدهایی که قفل مشکلات را میگشاید، طلب رحمت بر پیامبر اکرم و خاندان طاهرینش (علیهمالسلام) در هنگام حاجت، به وسیله ذکر شریف "صلوات است.
بنده به یاد دارم که مرحوم علامه طباطبائی (رحمهالله) یکی از مسائل لازم را جلسهِ ختمِ ۱۴ هزار صلوات میدانستند و نقل میفرمودند:
وقتی که من در تبریز طلبه شدم، موانعی برای تحصیل و سفر علمی به نجف اشرف پیش آمد؛ که به این ذکر شریف متوسل شدم.
کانال سیدالعلما مرحوم آیت الله سید ابراهیم خسروشاهی، ۸۸/۸/۱۰.
@varesoon