.
♦️ دفتر حضرت آیت الله سیستانی مبلغ فطریه سال ۱۴۰۱ شمسی را اعلام کرد
🔹 «از آنجا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است ،
مبلغ آن برای فطریه بدل از آرد چهل (۴۰) هزار تومان ،
و برای فطریه بدل از برنج ایرانی (۲۲۵) هزار تومان ،
و فطریه بدل از برنج غیر ایرانی ، شصت (۶۰) هزار تومان تعیین شده است».
🆔 @varesoon
.
حاج میر بیوک آقا حسینی خلفه لو»
انسان عابدی که اهتمام بسیار به انجام دستورات الهی داشتند ، و در سخنانشان بسیار «إن شاء الله» می گفتند ، و در اعمال و کارهایشان نیز دارای توکل بسیار بودند .
نسبت به حلال و حرام به خصوص در مورد خوراک مواظبت زیادی داشتند .
از ایشان نیز روایت ها و حکایت های بسیاری نقل می شود ، از جمله : «نماز بارانی که خواندند و چند دقیقه بعد باران روستا را فرا گرفت »، « کج شدن دهان شخصی که ایشان را اذیت کرده بودند» و... سه منطقه ی «اجاق ، توربه و گونبز » در روستا وجود دارد که مقدس شمرده می شود ، و هر یک داستانی دارد .
@varesoon
تحفة الفاطمیین في ذکر أحوال قم و القمیین
نویسنده: حسین قمی
#تراجم
#تاريخ
#عربی
👇👇👇👇👇
@varesoon_Library
اهمیت عید فطر در اسلام
بقلم : روحانی حسینی
روز عید فطر؛ روز دریافت جایزه الهی
روز عید فطر روز بسیار مهمى براى مسلمانان است؛ زیرا پس از یک ماه روزه و تهجد و عبادت، براى گرفتن پاداش الهى آماده مى شوند؛ لذا این روز، از سویى سبب شادى و سرور است، چرا که هر مسلمانى از انجام وظیفه الهى خوشحال و مسرور است؛ ولى از سویى چون روز دریافت جوائز الهى است، انسان در حالت خوف و دلهره به سر مىبرد، از اینکه نمىداند اعمال یک ماهه او تا چه اندازه مورد قبول قرار گرفته است؟
حضرت امام باقر (ع) از حضرت رسول خدا (ص) نقل کرده است که آن حضرت فرمود: هنگامى که روز اول شوال فرا مى رسد، منادى ندا مى دهد:
اى مؤمنان براى دریافت جوائز و پاداش هاى خود بشتابید! آنگاه امام (ع) فرمود: جایزههاى خداوند مانند جایزههاى پادشاهان نیست (یعنى جایزه او بسیار بزرگ و معنوى و قبولى طاعات و رضوان الهى است)، آن حضرت در پایان نیز تأکید فرمود: «روز اول شوال روز دریافت جایزههاست!».
عید اطاعت؛ جشن تبعیت از فرمان حق
گفتنی است روز عید فطر روز شادى مسلمین است، در کتاب من لا یحضره الفقیه چنین آمده که در یک روز عید فطر، حضرت امام حسن (ع) گروهى را دید که بازى مى کنند و (بیهوده) مىخندند، امام (ع) به یارانش فرمود: خداوند ماه رمضان را وسیله آزمایش خلق خود قرار داده که از طریق اطاعتش براى رسیدن به بهشت و رضایت او از یکدیگر پیشى گیرند. جمعى به سرعت در آن شتافتند و به مقصد رسیدند و گروهى تخلف کردند و گرفتار خسران شدند. بسیار مایه تعجب است از کسى که در این روز بیهوده مى خندد و به بازى مشغول است؛ روزى که نیکوکاران پاداش داده مى شوند و مقصران ناامید مى گردند. به خدا سوگند اگر پرده ها کنار رود نیکوکاران به اعمال نیکشان سرگرم خواهند بود و بدکاران به بدىهایشان.
در تبیین این کلام نورانی امام مجتبی (ع) باید گفت جشن و شادمانى به دنبال یک ماه روزه ماه مبارک رمضان، در حقیقت جشن پیروزى بر هواى نفس و جشن اطاعت فرمان خداست، بنابراین چنین روزى تنها عید کسانى است که در انجام این فریضه بزرگ الهى و درک فلسفه نهایى آن پیروز شدهاند، ولى براى روسیاهانى که پاس احترام این ماه با عظمت و برنامه تعلیم و تربیت آن را نگاه نداشتند چیزى جز روز عزا و شرمسارى نیست، اینگونه است که حضرت امام سجاد (ع) در دعای چهل و ششم صحیفه سجادیه در باب چیستی حالات متخلفین و متمردین به فرامین الهی در روز عید فطر می فرماید؛ کسانی که به درگاه غیر تو رفتند ناامید شدند و خسران و زیان دیدند کسانی که به در خانه تو نیامدند٬ کسانی که به غیر تو کسی را انتخاب کردند ضایع شدند و آنهایی که از تو کمک نگرفتند گرفتار بینوایی شدند.
لذا در عید فطر، ملت مسلمان بعد از یک ماه روزه داشتن به فرمان خدا، و عبادات روزانه و شبانه و بر شیطان پیروز شدن، این پیروزى را جشن مى گیرند؛ یعنی عید اطاعت و جشن تبعیت از فرمان حق.
زکات فطره؛ حمایت از فقرا؛ مبارزه با فاصله طبقاتی
بدیهی است اسلام توجه خاصى به حمایت از محرومان و مبارزه با فاصله طبقاتى دارد، که نقش زکات که یکى از منابع درآمد بیت المال است، از مهم ترین نقش ها است، بنابراین مفاسد و آلودگی هایى که در جامعه به خاطر فقر و فاصله طبقاتى و محرومیت گروهى از جامعه به وجود مى آید با انجام این فریضه الهى برچیده خواهد شد، و صحنه اجتماع را از این آلودگی ها پاک می گردد و نیز همبستگى اجتماعى و نمو و پیشرفت اقتصادى در سایه این گونه برنامهها تأمین مىشود.
بنابراین حکم زکات هم «پاک کننده فرد و اجتماع» است و هم نمو دهنده بذرهاى فضیلت در افراد و هم سبب پیشرفت جامعه، و این رساترین تعبیرى است که درباره زکات مى توان گفت: از یک سو آلودگیها را مى شوید و از سوى دیگر تکامل آفرین است، از این رو علت تشریع زکات «تأمین قوت فقرا و حفظ اموال اغنیاست».
بدین ترتیب زکات فطره یکى از واجب هاى مالى است که روز عید فطر باید قبل از نماز عید پرداخت شود، لذا کسانى که فقیر نیستند؛ یعنى هزینه سال خود را دارند، باید روز عید فطر مقدارى از مال خود را به عنوان زکات فطره به فقیر بدهند.
در تبیین این مسأله باید گفت زکات فطره که گاهى از آن به «زکات بدن» نیز تعبیر مى شود. در حقیقت یکی از انواع زکات و یک نوع مالیات سرانه است که به نفع فقرا گرفته مىشود. مسلمانان پس از یک ماه روزه داشتن که آن خود درسى از نوع دوستى و توجه به حال مستمندان اجتماع است، یک قدم عملى در این راه برداشته و تقریبا مقدار خوراک یکى دو روز خود را به مستمندان مىدهند، این کار گرچه به ظاهر کوچک است ولى اگر یک حساب دقیق درباره کسانى که تمکن مالى براى پرداخت زکات فطره دارند، بنماییم خواهیم دید که مقدار قابل توجهى از نیازمندی هاى محرومان اجتماع در صورت عمل به این دستور تأمین خواهد شد.
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
مَنْ صَحِبَهُ الْحَيَاءُ فِي قَوْلِهِ زَايَلَهُ الْخَنَی فِي فِعْلِهِ
کسی كه در گفتارش همواره با حیا باشد، هلاك و فساد در كردار او نخواهد بود.
غررالحکم / حدیث ۵۴۵۹
@varesoon_najaf
دفاع از اصول و عقاید اسلامی
استاد شهید مطهری. «ره» از آن زمانی که تحصیلات علوم اسلامی را شروع کرد، می کوشید در حد توان، شرایط و ویژگی های یک مرزبان اندیشه های دینی و رسالت مدار ارزش های الهی را به دست آورد.
سخنرانی و مقالاتی که توسط استاد مطهری منتشر می شد صرفاً به دلیل علاقه وی به اسلام بود و این رفتارها از سوی ایشان به منزله یک شغل یا ابزاری برای کسب درآمد نبود؛ بلکه برای دفاع از اسلام نسبت به افکار و عقاید انحرافی، رسوخ تفکرات مادی و انحرافات عقیدتی در جامعه ایرانی بود.
ایشان اگر کوچکترین انحرافی در یک برداشت تفسیری، فلسفی، اقتصادی و اجتماعی که درباره اسلام میدید، عکسالعمل قاطع نشان میداد.
@varesoon
کانَ مِن دُعاءِ الحُسَینِ بنِ عَلِیٍّ علیه السلام: اللّهُمَّ ارزُقنِی الرَّغبَةَ فِی الآخِرَةِ حَتّی أعرِفَ صِدقَ ذلِکَ فی قَلبی بِالزَّهادَةِ مِنّی فی دُنیایَ، اللّهُمَّ ارزُقنی بَصَرا فی أمرِ الآخِرَةِ حَتّی أطلُبَ الحَسَناتِ شَوقا، و أفِرَّ مِنَ السَّیِّئاتِ خَوفا، یا رَبِّ.
.
از دعای امام حسین (علیه السلام) این بود: «خدایا! رغبت به آخرت را روزیام کن تا صدق آن را با بی رغبتی به دنیایم بدانم.
خدایا! بصیرت در کار آخرت را روزیام گردان تا از سرِ شوق، در پیِ نیکیها باشم و از سرِ بیم از زشتیها بگریزم، ای پروردگار من! »
کشف الغمّة: ج ۲ ص ۲۷۵
@varesoon_karbala
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶خاطره ای از آخرین روزهای حیات استاد شهید؛آیت الله مطهری از استاد دکتر سید مصطفی محقق داماد
🆔 @varesoon
.
می گویند «حکیم الهی ملا علی سمنانی» روزی در موعظه بعد از نماز، به بازاریان گفت که شنیدهام که زائران امام رضا (علیه السلام) عازم مشهد مقدساند و چند روز دیگر به سمنان میرسند، مواظب باشید که کلاه بر سرتان نگذارند.
این جمله را روزهای بعد هم تکرار کرد.
تا این که یکی از بازاریان گفت که: آقا اگر ما کلاه سر آنها نگذاریم، آنها نمیتوانند کلاه سر ما بگذارند !!!
حکیم با خنده در پاسخ میگوید که :
کلاه همین است، کم و گران می دهید.
آنها ایمان شما را می برند. کلاه حقیقی و عبرتآموز که باید همه بدانند همین است .
.
🌹 جهت سلامتی و تعجیل در فرج مولانا حضرت بقیةاللهالاعظم روحیوارواحالعالمینلترابمقدمهالفداء صلواتی قرائت بفرمایید 🌹
.
#امام_رضا
#زائر
#زائر_امام_رضا
#سمنان
#ملا_علی_سمنانی
@varesoon
عید سعید فطر
حضرت علی بن الحسین علیهالسلام این درس را به ما میدهند که
روز عید فطر، روز توبه است و میتواند نقش موثری در آمرزش گناهان انسان و محو آنها داشته باشد
پس نباید این موقعیت باارزش را از دست داد و این روز مبارک را به بطالت گذرانید.
عید بندگی برشما مبارک باد
سیمای رمضان در صحیفه سجادیه، آیتالله العظمی کریمی جهرمی، ص ۱۳۳ و ۱۳۸
#عید_فطر
#عید_رحمت
#آیتالله_کریمی_جهرمی
@varesoon
رجال الشیخ الأنصاری
نوشته خاتم الفقهاء و المجتهدین شیخ مرتضی انصاری
#عربی
#فقه
👇👇👇👇👇
@varesoon_Library
.
«اللهمَّ اَهْلَ الکبْریاءِ وَالعظَمَةِ ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ ، وَاَهلَ العَفْوِ وَالرَّحمَةِ ، وَاَهْلَ التَّقْوَی وَالمَغْفِرَةِ ، اَسْأَلُک بِحَقِّ هذَا الیوْمِ ، الَّذي جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِین عِیداً ، وَ لِمحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله وسلم ذُخْراً وَشَرَفاً وَکرامَةً وَمَزِیداً ، اَنْ تُصلِّي عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ ...».
سلام بر مهمانان ضیافت ربانی
سلام بر بندگان خوب رمضانی
عیدتان مبارک . برکات این عید برای شما و خانواده محترمتان تا عید فطر دیگر مستدام باد ، و متصل به عید ظهور صاحب العصر و الزمان (عجل الله تعالى فرجه الشريف) باشد .
@varesoon
#إنا_لله_وإنا_إليه_راجعون
عالم ربانی و دانشمند پژوهشگر
استاد سید محمد حسن ترحينی ، در جنوب لبنان به دیدار حق شتافت .
ایشان مؤلف كتاب الزبدة الفقهية في شرح اللمعة الدمشقية است .
۱۴۰۱/۰۲/۱۳
@varesoon
قال امیرالمومنین (علیه السلام):
إِنَّ عُمُرَكَ مَهْرُ [سهر] سَعَادَتِكَ إِنْ أَنْفَذْتَهُ فِي طَاعَةِ رَبِّكَ
عمر تو مهر و کابین سعادت و خوشبختی تو است، اگر آن را در فرمان برداری پروردگار خویش صرف کنی.
غررالحکم / حدیث ۳۰۱۴
@varesoon_najaf
.
✅ چرا ما از عبادت لذت نمی بریم؟
✍️ آیت الله جوادی آملی:
اگر انسان مریض، شیرینترین و خوشمزهترین گلابی و میوه را بخورد، لذت نمیبرد، و گاهی هم به کام او تلخ است.
در بعد معنوی و عبادت هم اینگونه است، کسی که «في قلوبهم مرض» یعنی قلبش بیمار است، از نماز و عبادت لذت نمیبرد و گاهی هم خسته میشود.
بیماری قلب همان گناهان، تا انسان گناه را ترک نکند علاوه بر اینکه عبادت لذت نمیبرد، بلکه خسته هم میشود.
💠 @varesoon
عن الحسین بن علیّ علیه السلام عن رسول اللّه صلی الله علیه و آله: اتَّخِذوا عِندَ الفُقَراءِ الأَیادِیَ، فَإِنَّ لَهُم دَولَةً، إذا کانَ یَومُ القِیامَةِ یُنادی مُنادٍ: «سیروا إلَی الفُقَراءِ»، فَیَعتَذِرُ إلَیهِم کَما یَعتَذِرُ أحَدُکُم إلی أخیهِ الَّذینَ فِی الدُّنیا.
از امام حسین (علیه السلام)، از پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله):
پیش فقیران برای خود، ذخیره ای بیندوزید که آنان، دولتی دارند.
روز قیامت که میشود، مُنادی ندا میدهد که: «به سوی فقیران حرکت کنید»، که خداوند، وساطت آنها را میپذیرد، همان گونه که در دنیا، یکی از شما عذرخواهی برادرش را میپذیرد.
الفردوس: ج ۱ ص ۸۳ ح ۲۶۱.
@varesoon_karbala
.
🌷 استاد فاطمی نیا :
.
✍ ما که اهل دزدی نیستیم ، شراب که نمیخوریم ، ربا که نمیگیریم ، پس مشکل از کجاست ؟
.
👌 مشکل بیشتر ما از ناحیه زبانهاست .
.
👌 وقتی در خانه ات به فرزندت سر یک موضوع ساده میگویی : خفه شو ! داری دل بچه را میشکنی ، حواست هست؟
.
👌 وقتی شخصی اشتباهی میکنه یا حرف ناپسندی میزنه ، جوابشو با خوش رفتاری بده .
حضرت امام باقر علیه السلام فرموده : از زندگی دو قسم را نبین و یک قسم را ببین . یعنی زیرکی نکن .
.
👌 ازش می پرسن فلانی چطور آدمیه ؟ میگه : نماز میخونه ، اهل دعا و زیارت عاشوراست ، آدم خوبیه ، ولی یکم بد اخلاقه ! اصلاً مومنی که بد اخلاقه ، به درد نمی خوره .
.
👌 انسان باید با صفا باشه . انسان بی صفا به درد نمی خوره ..
.
🌹 جهت سلامتی و تعجیل در فرج مولانا حضرت بقیةاللهالاعظم روحیوارواحالعالمینلترابمقدمهالفداء صلواتی قرائت بفرمایید 🌹
.
#استاد_فاطمی_نیا
#فاطمی_نیا
#اخلاق
@varesoon