🔸فعالیت ناآگاهانه در #فضای_مجازی؛ بازی در زمین #صهیونیستها
#مصطفی_ضابط کارشناس رسانه در کارگاه «تبلیغ در فضای مجازی»:
🔹مردم ما در روز راهپیمایی قدس شرکت میکنند و عکسهایشان را در #اینستاگرام منتشر میکنند که این انتشارها برای رژیم اشغالگر قدس ارزش دلاری دارد و او در اینصورت با راهپیمایی ما مشکل نخواهد داشت و دنبال همین گسترش است.
🔹یکی از وزرای رژیم صهیونیستی گفته بود «در قبال تحریم گسترده مردم اروپا نسبت به محصولات صهیونیستی، #وایبر تو دهنی بزرگی به مردم دنیا بود و اقتصاد ما را دوباره زنده کرد».
🔹 #فیس_بوک نماینده صهیونیستها در فضای مجازی بود که وایبر، اینستاگرام و #واتساپ را خریده و #توئیتر هم که خود یکی دیگر از نمایندههای صهیونیست در عرصه مجازی است، پس با این حساب فعّالیت ما در این فضاها #قطعاً بازی در زمین صهیونیست است.
🔹در میان این نرم افزارهای مجازی، #تلگرام یک بازی بود برای ما ایرانیها که به دنبال یک نرم افزار غیرصهیونیستی با امنیت و حفظ حریم خصوصی میگشتیم.
🔹شرط حضور ما در #شبکه_اجتماعی این است که بدانیم اولاً ضرر ما به اسلام با ورود به شبکه مجازی بیشتر است یا نفع ما، همچنین با حضورمان به آنها مشروعیت ندهیم و ابزار دست دشمن نشویم.
#فرهنگ_و_اجتماع
🌐 yon.ir/fkB0b
🆔 @vasael_ir
🔸معرفی کتاب| احکام حکومتی چرایی چیستی چگونگی
🔹جامعه شیعه با تشکیل حکومت به مرحله جدیدی از بلوغ تاریخی خود گام نهاد و فصل جدیدی را در پرستش خداوند و تبلیغ و تعظیم شعائر دین آغاز کرد.
🔹در طول مدتی که از عمر جمهوری اسلامی می گذرد پژوهشگران بسیاری در زمینه مسائل حکومتی به فعالیت پرداخته اند که در میان آن ها مرحوم سید منیر الدین حسینی الهاشمی شیرازی جایگاه ویژه ای را داراست.
🔹ایشان بخشی از فعالیت های علمی خود را به بحث و بررسی پیرامون مسایل حکومتی اختصاص داد و مطالب فراوانی را در این باره مطرح کرد.
🔹از همین رو اسماعیل پرور؛ عضو هیأت علمی فرهنگستان علوم اسلامی قم در کتابی با عنوان «احکام حکومتی چرایی چیستی چگونگی» به شرح و تبیین دیدگاه های استاد در مورد چیستی، چرایی و چگونگی احکام حکومتی می پردازد.
#مبانی
🌐 yon.ir/9S3bb
🆔 @vasael_ir
🔸بررسی حکمرانی حزبی در نظام ولایی
دکتر #اکبری_معلم با اشاره به حکمرانی ولایی گفتوگو با #وسائل:
🔹حزب ابزاری است مانند تفکیک قوا، تفکیک قوا برای ما اصالت دارد؟ یا شورای نگهبان برای ما اصالت دارد؟ یعنی حکومت دینی در هر صورتی، در هر وجهی باید شورای نگهبان داشته باشد؟ یا باید قوه مقننه، قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد؟ میگوییم که اینها ابزار هستند.
🔹حزب هم یک ابزار است که در جامعه دینی با رعایت آن مصالح و مفاسدی که برای مسلمین هست، رعایت قوانین و حفظ وحدت، میتواند فعالیت کند، نه اینکه ولی فقیه یک حاکم و حزب هم یک حاکم دیگر است.
🔹ما در اسلام، حاکم حزبی نداریم، مگر عبارتی که در قرآن است را این طور تعبیر کنیم و مثلاً بگوییم که حزب مؤتلفه، حزب جمهوری اسلامی یا حزب توده، هم ولایت خواهند داشت، به نظرم اینطور نیست.
🔹احزاب در کنار آن حاکم اسلامی، در صورت مصلحت میتوانند برای جامعه نافع باشند؛ احزاب ابزاری هستند برای تقویت وحدت، برای تقویت حضور مردم در عرصه سیاسی و ترقیب آنها برای مشارکت در سرنوشت خودشان.
#فقه_سیاست
🌐 yon.ir/61ElT
🆔 @vasael_ir
🔸بانک مرکزی؛ مقصر اصلی بحران اقتصادی کشور
آیتالله #تسخیری عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار در چهارمین همایش مالی اسلامی:
🔹بنیاد خدمات مالی اسلامی در کوالالامپور با هدف کمک به بانکهای بزرگ جهان اسلام فعالیت میکند و راهکارهای لازم را به کشورهای مسلمان ارائه میدهند.
🔹این بنیاد تلاش کرده تا بانکهای اسلامی را از بحرانی که بانکهای اروپایی به آن دچار شدند دور کند که البته موفق هم بوده است. تاکنون حدود 10 قانون وضع شده است و مسائلی همچون نقدینگی، مدیریت ریسکها و غیره را بررسی کردهاند.
🔹بانک مرکزی تاکنون قوانین این بنیاد را ترجمه نکرده و در اختیار نظام بانکی قرار نداده است؛ بنده در این رابطه بانک مرکزی را در بحران اقتصادی کشور مقصر میدانم.
#اقتصاد
🌐 yon.ir/vFzaX
🆔 @vasael_ir
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸 چرا از آش مشروطه ، رضاخان در آمد؟
🔹چگونه یک نهضت بزرگ ملی در اثر استحاله فرهنگی به ضد خودش تبدیل می شود ؟
🆔 @vasael_ir
🔹کرسی ترویجی«رویکرد #قرآن در تعلیم ارزشها» با ارائه حجت الاسلام دکتر سید احمد #رهنمایی و با حضور ناقدان محترم، حجج اسلام دکتر عباسعلی #شاملی و دکتر حمید #آریان عصر روز سه شنبه 13 اذر ماه در تالار اندیشه موسسه امام خمینی(ره) برگزار شد.
خلاصه مباحث مطرح شده در این نشست:
#فرهنگ_و_اجتماع
🌐 yon.ir/KFeGm
🆔 @vasael_ir
🔸نظام جامع خانواده در اسلام
حجت الاسلام والمسلمین #سیدمنذر_حکیم، در درس خارج فقه #نظامهای_اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
🔹نظام جامع در دینی که کمال و مسیر تکامل را برای انسان ترسیم نموده و میخواهد او را در تمامی ابعاد به کمال برساند وجودش ضروریست.
🔹حال این نظام جامع چه برای کوچکترین واحد اجتماعی انسانی که خانواده باشد یا برای کل جامعه در هر رابطهای وجود دارد و اینکه ما پیدا نکردیم دلیل بر عدم وجود نیست.
🔹سؤالی که پیش میآید این است که این نظام جامع کجاست؟ و چگونه بدست آورده میشود؟ فقه باید پاسخگوی این پرسش مهم باشد و اگر در زمانی مطرح نشده بود دلیلی بر نبودن و وجود نداشتن نیست زیرا که «عدم الوجدان لایدل علی عدم الوجود» و ما در این درس به دنبال نظام دستیابی به نظام جامع خانواده به عنوان نظام اساسی برای تکامل انسان هستیم.
🔹تفقه در دین در قرآن کریم به درک صحیح و فهم عمیق تمام قوانین و احکام الهی و مستدل و مستند اطلاق شده است.
🆔 @vasael_ir
🔸نظام سیاسی در اسلام
حجت الاسلام والمسلمین#نعیمیان در درسگفتار فقه #نظامهای_اسلامی که از سوی دبیرخانه مفتاح برگزار گردید، مطرح کرد:
🔹منطقة الفراغ در کلام شهید صدر به معنای این نیست که خداوند بعضی مسائل را رها ساخته و احکامش را مشخص نکرده است.
🔹منطقة الفراغ یعنی فراغ از الزام ایجابی و سلبی باشد و قسمت مستحب و مکروه و مباح جزء منطقة الفراغ است.
🔹ثمرهی بحث منطقة الفراغ حیطه قدرت حاکم اسلامی است.
🔹از وظایف شورای نگهبان این است که ببیند مجلس قانونی خلاف واجب و حرام شرع اسلام تصویب نکند و مابقی جزء منطقة الفراغ است.
🆔 @vasael_ir
هدایت شده از پایگاه فقه حکومتی وسائل
🔸معرفی مقاله| امکان سنجی تحزب در جمهوری اسلامی ایران
محمد #احمدوند در مقاله خود آورده است:
🔹تحزب در ايران اگرچه در تاريخ يكصد و اندي ساله خود با موانع و محدوديت هاي گسترده اي روبه روشده است، ولي اين امر نبايد حمل بر امتناع تحزب در وضعيت فعلي و آينده ايران شود.
🔹كاربست تحزب در نظام سياسي ايران اگرچه با مخاطرات و دل نگراني هاي مختلفي مواجهه است، ولي حزب براي نهادينه شدن مردم سالاري ضرورتي اجتناب ناپذير است.
🔹حزب را چرخ دنده دموكراسي خوانده اند. سازوكاري است كه موجب تلطيف قدرت و تسهيل عمل سياسي مي شود.
🔹حزب مي تواند مردم را از صحنه جنگ و تفرقه به پاي صندوق هاي راي بكشاند؛ فاز تعاملات را تغيير دهد و جامعه را مهياي تجهيز به تفكري عقلاني کند.
🔹در باب علل عدم استقرار و نهادينه شدن احزاب موارد متعددي را ذكر کرده اند. موانعي كه طيفي از ذهنيت هاي فرهنگي، ساختارهاي اجتماعي، فاكتورهاي سياسي و گستره اي از شرايط و الزامات سياسي را دربر مي گيرد.
#فقه_سیاست
🌐 yon.ir/mEEb5
🆔 @vasael_ir
🔸پیشرفت شگرف مباحث حقوق بشری در بستر انقلاب
دکتر #حکمت_نیا در نشست «تحولات نظام حقوقی ایران پس از انقلاب»:
🔹قبل از انقلاب اسلامی نظام حقوقی اسلام به عنوان یک نظام حقوقی شناخته شده بود، اما اجرا نمیشد و #مرده محسوب میشد.
🔹اگر بخواهیم #نقطه_عطف انقلاب اسلامی را در حوزه حقوق مطرح کنیم، باید بگوییم انقلاب اسلامی موجب #احیای نظام حقوقی اسلام شد.
🔹مباحث حقوق بشری پس از انقلاب مطرح شد که #جهان_اسلام هم به این قضیه توجه کرد و اوج این دقت و بحث، بیانیه قاهره بود.
🔹پس از انقلاب اسلامی #ادبیات حقوق بشری ما شکل نظری خوبی پیدا کرده است که در حال حاضر نیز به خوبی در جریان است.
🔹میتوان گفت امروزه یکی از نظامهایی که در حوزه #حقوق_بشر حرف برای گفتن دارد، نظام حقوقی اسلام است.
#حقوق
🌐 yon.ir/2oIP4
🆔 @vasael_ir
🔸گزارش| بایستههای فقهشناختی شیعه در مواجه با دنیای غرب
حجت الاسلام #رهدار در نشست«ضرورت غرب شناسی»:
🔹رویکرد مسألهای پاسخگوی مسائل بانکی نیست چراکه بانکها یک مسأله نیستند، نظام اند؛ دستگاه فقهی ما برای این نظام چه کرده است؟
🔹بانکها خرده نظام اقتصادی هستند که در ذیل اقتصاد کلان شکل گرفته است؛ بنابراین ما نظام بانکی داریم که این نظام بانکی خودش یک پک در داخل نظام کلان اقتصادی دارد و مختصات این نظام باید طراحی شود.
🔹امکان اینکه ما به فقه نتوانیم نگاه نظام واره داشته باشیم وجود ندارد و فقه تا زمانی که توصیفش از خود نظام واره نباشد صد البته فقیه دستگاه فقاهت نمیتواند از غرب نظام فقهی ارائه دهد.
🔹در این روش فقیه ما در ساحت شناخت باید به روشی غرب را اسکن کند و فقط یک عکس از آن نگیرد بلکه غرب را به صورت یک فیلم ببیند.
🔹در حالی که رویکرد سیستمی تنها میتواند یک اسکن و عکس ارائه دهد و حرکات و تغییرات ربط را نشان نمیدهد. دستگاه فقهی ما باید به آن سمت برود.
#مبانی
🌐 yon.ir/BokwY
🆔 vasael.ir